Αιθιοπία, Έρημος Ντανακίλ – ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι-expedition στην Αιθιοπία και συγκεκριμένα στο Βύθισμα του Ντανακίλ, όπως και στο Τζιμπουτί που οργανώνει το Versus Travel είναι πολύ ιδιαίτερο, οργανωμένο με εμμονή στην κάθε λεπτομέρεια, και προορίζεται για πολύ απαιτητικούς ταξιδιώτες. Είναι ταξίδι σε εξαιρετικά σπάνια επισκεπτόμενες περιοχές, που μένουν εκτός των συνηθισμένων ταξιδιωτικών προγραμμάτων.

Το ταξίδι αυτό είναι ταξίδι ειδικών συνθηκών, που απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους όσο και ανήσυχους ταξιδιώτες. Είναι ένα ταξίδι-εμπειρία, και αυτή ακριβώς την εμπειρία ερχόμαστε να αποκομίσουμε, αναζητώντας όπως πάντα το εξαιρετικό!

Η διαμονή μας γίνεται σε επιλεγμένα καταλύματα, τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε. Πρέπει ωστόσο να θυμόμαστε πως το Ντανακίλ και το Τζιμπουτί είναι περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι εξαιρετικά περιορισμένη, μακριά από τα υψηλά στάνταρ που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι όμως η πολυτέλεια αυτό που αναζητούμε, αλλά η εμπειρία-ζωής!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Αιθιοπία εστιάζοντας στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας και στο Βύθισμα του Ντανακίλ, μία από τις πιο εξωπραγματικές περιοχές του πλανήτη! Είναι μία αληθινή εξερεύνηση ενός τόπου που μόνο με την επιτόπια παρουσία μπορεί κανείς να αντιληφθεί την τεράστια σημασία της.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Αιθιοπία εστιάζοντας στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας και στο Βύθισμα του Ντανακίλ, μία από τις πιο εξωπραγματικές περιοχές του πλανήτη! Είναι μία αληθινή εξερεύνηση ενός τόπου που μόνο με την επιτόπια παρουσία μπορεί κανείς να αντιληφθεί την τεράστια σημασία της.

Στο ταξίδι μας περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Αντίς Αμπέμπα.
 • Διαμονή σε σκηνή στη Χαμντέλα, στο Έρτα ’λε και στη λίμνη ’μπε, σε resort στη Σεμέρα, απλό ξενοδοχείο στην Ντίρε Ντάουα και στη Χαράρ, lodge στο Εθνικό Πάρκο Αγουάς.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Πόλη του Τζιμπουτί, σε 3* στην Τατζούρα.
 • Πλήρης διατροφή (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
 • Trekking στο ηφαίστειο Έρτα ’λε.
 • Γνωριμία με τη φυλή Αφάρ, τους κατοίκους της αφιλόξενης ερήμου στο Βύθισμα του Ντανακίλ.
 • Off road διαδρομές με οχήματα 4x4.
 • Μπάνιο στην «αφρικανική Νεκρά Θάλασσα», τη λίμνη Ασσάλ, στο Τζιμπουτί.
 • Ξενάγηση στη Χαράρ.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Αγουάς, στην Αιθιοπία.
 • Επίσκεψη στις θερμές πηγές Φιλ Γουχά.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στην Αντίς Αμπέμπα με τοπική μουσική και χορούς.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αντίς Αμπέμπα.

 

2η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (ξενάγηση)

Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, αλλά και «διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής», όπως επίσης την αποκαλούν. Στην ξενάγησή μας στην πόλη θα δούμε τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας με τον εντυπωσιακό διάκοσμο γεμάτο από βιβλικές παραστάσεις, το Εθνικό Μουσείο (που μεταξύ άλλων φιλοξενεί την περίφημη «Λούσι», ένα σκελετό ανθρωποειδούς ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων ετών!), και αν ο χρόνος το επιτρέπει, θα ανέβουμε στο βουνό Εντότο για να απολαύσουμε την πανοραμική όψη της Αντίς Αμπέμπα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΜΕΚΕΛΕ – ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ (ΝΤΑΛΟΛ)

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τον βορρά της Αιθιοπίας και το Μακέλε. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για το Χαμεντέλα (ή Χαμέντε Έλα) μέσω Μπεράλε. Βρισκόμαστε ήδη στην περιοχή που ονομάζεται «Βύθισμα του Ντανακίλ», μία έκταση που θεωρείται από τις πλέον αφιλόξενες στον πλανήτη (για λόγους που θα διαπιστώσουμε σύντομα) αλλά και ιδιαίτερα εντυπωσιακές, για λόγους που επίσης θα διαπιστώσουμε γρήγορα! Το Βύθισμα είναι στην ουσία μία τεράστια πεδιάδα, έκτασης περίπου 200 χλμ.x50 χλμ., το πιο ζεστό μέρος στον πλανήτη (σε όρους μέσης ετήσιας θερμοκρασίας), ενώ σε αρκετά σημεία του είναι και το χαμηλότερο στον πλανήτη, σε σχέση με επίπεδο της θάλασσας, καθώς κατά τόπους ξεπερνά και τα 100 μέτρα κάτω από την θαλάσσια επιφάνεια. Είναι η περιοχή που συναντώνται τρεις τεκτονικές πλάκες, με την αφρικανική να απομακρύνεται συνεχώς από την ευρασιατική, προκαλώντας συνεχείς γεωλογικές μεταβολές, που μεταφράζονται σε θερμές πηγές, αναθυμιάσεις θείου και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Περνάμε λοιπόν από τη μικρή κωμόπολη Μπεράλε, όπου κάνουν στάση τα καραβάνια πριν συνεχίσουν για τα βόρεια υψίπεδα. Καθοδόν θα δούμε καραβάνια με καμήλες να πηγαινοέρχονται από τα αλατωρυχεία. Φτάνουμε στο κατάλυμά μας, στην Χαμεντέλα ένα μικρό χωριό περίπου 500 κατοίκων, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, αφού απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στο γειτονικό Νταλόλ.

 

4η ημέρα: ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ – ΡΑΓΚΑΝΤ – ΝΤΑΛΟΛ – ΛΙΜΝΗ ΑΣΣΑΛ (ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ) – ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Ραγκάντ (ή Ασέμπο), πολύ κοντά στα σύνορα με την Ερυθραία, το μέρος όπου οι ντόπιες κοινότητες συλλέγουν αλάτι από τις αλυκές. Θα παρατηρήσουμε τη διαδικασία κατά την οποία βγάζουν το αλάτι από το έδαφος, το κόβουν σε κυβοειδή κομμάτια και το φορτώνουν στις καμήλες. Ερχόμαστε στο Νταλόλ (Dallol) σε ένα διαφορετικό τοπίο, σμιλεμένο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Είναι ένα από τα χαμηλότερα σημεία στον πλανήτη, περίπου 116 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, γεμάτο πολύχρωμες δεξαμενές άλατος, όπου θα δούμε καραβάνια με καμήλες και θα γνωρίσουμε τους Αφάρ, την τοπική φυλή. Διανυκτέρευση στη Χαμεντέλα. 

 

5η ημέρα: ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ – ΕΡΤΑ ΑΛΕ (TREKKING ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ)

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για μία μεγάλη, πολύωρη οδική διαδρομή προς το ηφαίστειο Έρτα Άλε. Φτάνοντας, θα γευματίσουμε για να ανακτήσουμε δυνάμεις, για να προετοιμαστούμε για την πεζοπορία μας στο ηφαίστειο. Μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε την τρίωρη πεζοπορία μας (ή με καμήλα) μέχρι το δαχτυλίδι του κρατήρα του Έρτα Άλε. Στο τέλος της διαδρομής μας θα δούμε τον κρατήρα του ηφαιστείου και τη λίμνη λάβας, τη μοναδική μόνιμη λίμνη λάβας στον κόσμο! Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας στην καλντέρα του ηφαιστείου. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΕΡΤΑ ΑΛΕ – ΛΙΜΝΗ ΑΦΡΕΡΑ – ΣΕΜΕΡΑ

Νωρίς το πρωί επιστρέφουμε στα οχήματά μας, παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για τη λίμνη Αφρέρα, όπου θα έχουμε ακόμα μία ευκαιρία να συναντήσουμε τους Αφάρ, παρατηρώντας και εδώ τη διαδικασία εξόρυξης άλατος από τη λίμνη. Συνεχίζουμε κατόπιν για τη Σεμέρα, την πρωτεύουσα της επαρχίας των Αφάρ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

7η ημέρα: ΣΕΜΕΡΑ – ΓΚΕΛΑΦΙ – ΝΤΙΚΙΛ (ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ) – ΛΙΜΝΗ ΑΜΠΕ

Αναχωρούμε οδικώς για τα σύνορα με το γειτονικό Τζιμπουτί, όπου θα περάσουμε μέσω του συνοριακού περάσματος Γκελάφι, φτάνοντας μέχρι το Ντικίλ. Από εδώ, ακολουθώντας off-road διαδρομή μέσα στην έρημο, φτάνουμε στη λίμνη Άμπε, παρατηρώντας τοπία σουρεαλιστικά, σχεδόν εξωπραγματικά! Ανάμεσά τους, και το ηλιοβασίλεμα που θα δούμε από τη λίμνη αυτή που σχηματίστηκε από αλλεπάλληλα στρώματα ασβεστόλιθου. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΜΠΕ – ΛΙΜΝΗ ΑΣΣΑΛ (μπάνιο στην «αφρικανική Νεκρά Θάλασσα») – ΤΑΤΖΟΥΡΑ

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε μία σύντομη πεζοπορία ανάμεσα στους ασβεστολιθικούς βραχώδεις σχηματισμούς γύρω από τη λίμνη Άμπε. Αν είμαστε τυχεροί, ίσως πετύχουμε και κάποια από τα φλαμίνγκο που κατά καιρούς έρχονται και βρίσκουν καταφύγιο στα νερά της λίμνης. Κατόπιν αναχωρούμε για τη λίμνη Ασσάλ, ένα από τα πιο αλμυρά μέρη στον πλανήτη. Αν κάποιος έχει επισκεφθεί τη Νεκρά Θάλασσα στη Μέση Ανατολή, σίγουρα θα αναγνωρίσει ένα γνώριμο τοπίο. Θα απολαύσουμε μάλιστα ένα φανταστικό μπάνιο στην «αφρικανική Νεκρά Θάλασσα»!

Στη συνέχεια συνεχίζουμε οδικώς για την παραθαλάσσια πόλη Τατζούρα, στη βόρεια πλευρά του κόλπου του Τζιμπουτί. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.


 

9η ημέρα: ΤΑΤΖΟΥΡΑ

Αφιερώνουμε ολόκληρη τη σημερινή ημέρα στην πόλη της Τατζούρα, ή καλύτερα ακόμα, στις παραλίες της, χαλαρώνοντας στην αμμουδιά. Διανυκτέρευση.

 

 

 

10η ημέρα: ΤΑΤΖΟΥΡΑ – ΠΟΛΗ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ

Αναχωρούμε οδικώς κινούμενοι περιμετρικά του κόλπου του Τζιμπουτί, μέχρι να φτάσουμε στη νότια πλευρά του κόλπου και την πρωτεύουσα της χώρας, που ονομάζεται και αυτή… Τζιμπουτί. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε την πόλη και κυρίως την πολύχρωμη αγορά της. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΟΛΗ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ – ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ (ΑΙΘΙΟΠΙΑ)

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από την Πόλη του Τζιμπουτί για να επιστρέψουμε στη γειτονική Αιθιοπία. Διασχίζουμε τις πεδιάδες της Γκραντ Μπάρρα έως ότου φτάσουμε στα σύνορα με την Αιθιοπία και το συνοριακό πέρασμα του Ντεβελέ. Κατευθυνόμαστε στην πόλη της Ντίρε Ντάουα, χτισμένη σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η ελληνική παροικία μάλιστα είχε έντονη συμμετοχή στην ιστορία της και συνέβαλε στην οικονομική της ανάπτυξη. Άφιξη στην πόλη , τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ – ΧΑΡΑΡ (ξενάγηση)

Αναχωρούμε οδικώς για τη γειτονική πόλη της Χαράρ, το κέντρο του Ισλαμισμού της Αιθιοπίας και 4η πιο σημαντική πόλη στον ισλαμικό κόσμο! Η Χαράρ είναι μία περιτοιχισμένη πόλη, που χτίστηκε από Άραβες το 12ο αι. Μέσα στα τείχη της υπάρχουν περισσότερα από 99 τζαμιά και έως το 1887 η είσοδος για τους επισκέπτες ήταν απαγορευμένη. Υπήρξε πάντοτε σπουδαίο εμπορικό κέντρο και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα καφέ που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπό, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά την ποίηση, προτίμησε αυτήν τη μακρινή πόλη ως τόπο της εξορίας του. Εγκαταστάθηκε στο Χαράρ το 1880, ασχολήθηκε με το εμπόριο και έζησε εκεί ως το τέλος της ζωής του. Το σπίτι του, το οποίο θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, είναι μια ωραία παλιά ξύλινη κατοικία μέσα σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή. Θα δούμε επίσης την πρώην κατοικία του Haile Selassie, τα τζαμιά, τα σπίτια και την πολύβουηαγορά της πόλης. Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη: θα δούμε τον Hyena man, τον άνθρωπο που ταΐζει κοπάδια υαινών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΧΑΡΑΡ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΟΥΑΣ

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας είναι το Εθνικό Πάρκο Αγουάς, περίπου στα μισά του δρόμου ανάμεσα στη Χαράρ και την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Το Πάρκο πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ποταμό, που υδροδοτεί αρκετές από τις λίμνες της ευρύτερης περιοχής αλλά στην πορεία του προς τον Ινδικό Ωκεανό ξεραίνεται, χωρίς να καταφέρει ποτέ να εκβάλλει! Στα όρια του πάρκου βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες είδη της αφρικανικής άγριας ζωής, ανάμεσά τους και η αντιλόπη oryx, γαζέλες, μπαμπουίνοι και πολλά άλλα. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΟΥΑΣ – ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΦΙΛ ΓΟΥΧΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναχωρούμε οδικώς για την Αντίς Αμπέμπα, αφού όμως κάνουμε στάση στις θερμές πηγές Φιλ Γουχά (Fil Wuha), με τη λίμνη που περιβάλλεται από ψηλούς φοίνικες. Ένα μπάνιο στα θερμά νερά της λίμνης είναι πάντα μια αναζωογονητική εμπειρία… Συνεχίζουμε κατόπιν για την Αντίς Αμπέμπα, όπου φτάνοντας θα μας περιμένει αποχαιρετιστήριο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο, με τοπική μουσική και χορούς. Αργά το βράδυ μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4590 € 690 €
Twin Room 4590 € 690 €
Triple Room 4590 € 690 €
Single Room 5160 € 690 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ  :  60 €

+ ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4770 € 690 €
Twin Room 4770 € 690 €
Triple Room 4770 € 690 €
Single Room 5340 € 690 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ  :  60 €

+ ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ  :  25 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4770 € 690 €
Twin Room 4770 € 690 €
Triple Room 4770 € 690 €
Single Room 5340 € 690 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ  :  60 €

+ ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5530 € 0 €
Twin Room 5530 € 0 €
Triple Room 5530 € 0 €
Single Room 6100 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ  :  60 €

+ ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ  :  25 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5530 € 0 €
Twin Room 5530 € 0 €
Triple Room 5530 € 0 €
Single Room 6100 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ  :  60 €

+ ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ  :  25 €


Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Αντίς Αμπέμπα. Διαμονή σε σκηνή στη Χαμντέλα, στο Έρτα ’λε και στη λίμνη ’μπε, σε resort στη Σεμέρα, απλό ξενοδοχείο στην Ντίρε Ντάουα και στη Χαράρ, lodge στο Εθνικό Πάρκο Αγουάς. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Πόλη του Τζιμπουτί, σε 3* στην Τατζούρα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι βασικών προδιαγραφών, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής στις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Πλήρης διατροφή (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης).
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. €690
 • ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ: 60€  - Η έκδοση βίζας απαιτεί σκαναρισμένο διαβατήριο, σκαναρισμένη φωτογραφία και αίτηση. Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα.
 • ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ: 30$ - Η έκδοση βίζας γίνεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-- Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή με περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων και υπηρεσιών. Τα ξενοδοχεία και τα lodge είναι βασικών ανέσεων, πλην αυτών της πρωτεύουσας που είναι καλύτερης ποιότητας. Εξίσου περιορισμένες είναι και οι επιλογές στο φαγητό.

- Το ταξίδι περιλαμβάνει δύσκολες διαδρομές σε χωματόδρομους (πολλή σκόνη, λακούβες κλπ.)


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ? ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται  2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Αιθιοπία εστιάζοντας στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας και στο Βύθισμα του Ντανακίλ, μία από τις πιο εξωπραγματικές περιοχές του πλανήτη! Είναι μία αληθινή εξερεύνηση ενός τόπου που μόνο με την επιτόπια παρουσία μπορεί κανείς να αντιληφθεί την τεράστια σημασία της.

Στο ταξίδι μας περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Αντίς Αμπέμπα.
 • Διαμονή σε σκηνή στη Χαμντέλα, στο Έρτα ’λε και στη λίμνη ’μπε, σε resort στη Σεμέρα, απλό ξενοδοχείο στην Ντίρε Ντάουα και στη Χαράρ, lodge στο Εθνικό Πάρκο Αγουάς.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Πόλη του Τζιμπουτί, σε 3* στην Τατζούρα.
 • Πλήρης διατροφή (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
 • Trekking στο ηφαίστειο Έρτα ’λε.
 • Γνωριμία με τη φυλή Αφάρ, τους κατοίκους της αφιλόξενης ερήμου στο Βύθισμα του Ντανακίλ.
 • Off road διαδρομές με οχήματα 4x4.
 • Μπάνιο στην «αφρικανική Νεκρά Θάλασσα», τη λίμνη Ασσάλ, στο Τζιμπουτί.
 • Ξενάγηση στη Χαράρ.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Αγουάς, στην Αιθιοπία.
 • Επίσκεψη στις θερμές πηγές Φιλ Γουχά.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στην Αντίς Αμπέμπα με τοπική μουσική και χορούς.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

 

Highlights

 • Η γνωριμία με το Βύθισμα του Ντανακίλ, μία από τις πιο εντυπωσιακές εκτάσεις στον πλανήτη.
 • Το ηφαίστειο Έρτα ’λε με τη μοναδική λίμνη λάβας στον κόσμο.
 • Τα καραβάνια με τις καμήλες που μεταφέρουν αλάτι από τις λίμνες-αλυκές του Νταλόλ.
 • Η φυλή Αφάρ, οι κάτοικοι της αφιλόξενης ερήμου στο Ντανακίλ.
 • Η λίμνη Ασσάλ, η «αφρικανική Νεκρά Θάλασσα».
 • Η Αντίς Αμπέμπα, η «πρωτεύουσα της Αφρικής».
   

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Αντίς Αμπέμπα.
 • Διαμονή σε σκηνή στη Χαμντέλα, στο Έρτα Άλε και στη λίμνη Άμπε, σε resort στη Σεμέρα, απλό ξενοδοχείο στην Ντίρε Ντάουα και στη Χαράρ, lodge στο Εθνικό Πάρκο Αγουάς.

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

20/10, 21/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αιθιοπία, Έρημος Ντανακίλ – ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info