Θράκη – Σαμοθράκη (6, 7 ημέρες) | Καλοκαίρι 2021

Διάρκεια: 6, 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 459€

Ταυτότητα ταξιδιού

Νησί παράξενο, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Ένα νησί απίστευτης φυσικής και ταυτόχρονα μυστικιστικής ομορφιάς με τοπία που μπορεί να σου κόψουν την ανάσα. Είναι η πατρίδα της «Νίκης» που απλώνει σήμερα τα φτερά της στο Λούβρο και το νησί των «Μεγάλων Θεών» που η ταυτότητα και η φύση τους αναφέρονται με το όνομα Κάβειρο και τα μυστήρια τους παραμένουν ακόμη αινιγματικά. Το Αρσινόειο, απομεινάρι των μεγάλων Θεών είναι το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της Αρχαιότητας και η κορυφή του βουνού Φεγγαριού, η πιο ψηλή του Αιγαίου. Από εδώ ξεκινά κι ο ποταμός Φονιάς με ένα χορό καταρρακτών και φυσικών πισίνων όπως οι Βαθρές, στο δρόμο του για την θάλασσα. Όσο για την Χώρα, απλώνεται αμφιθεατρικά στούς πρόποδες του βουνού, μέσα σε πεύκα και πάνω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου των Gattiluzzi. Έχει από τα πιο όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια και καλντερίμια, με μικρά διώροφα σπιτάκια διατεταγμένα με τέτοιον τρόπο κολλητά το ένα με το άλλο. Από όποια πλευρά και να το δεις, η Σαμοθράκη αποτελεί ένα πραγματικό φυσικό και πολιτιστικό Μνημείο. Η Σαμοθράκη δεν είναι απλά ένα νησί ή ένας κοινός προορισμός. Είναι ένας διαφορετικός προορισμός.

1η ημέρα: Αθήνα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη

Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί για να διασχίσουμε την Ελλάδα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φτάσουμε στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης, όπου βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα της το γραφικό ψαροχώρι Πόρτο Λάγος με το λιμάνι, άλλοτε σημαντικό επίνειο της Ξάνθης.  Φτάνουμε στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Ζ Palace and Congress Center , δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Καμαριώτισσα – Χώρα

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για την πανέμορφη Σαμοθράκη. Νησί των Μεγάλων Θεών, με φυσικές και «υπερφυσικές» δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα σκηνικό μυθικό. Άφιξη στην Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Σαμοθράκης. Από εκεί θα ξεκινήσουμε για την Χώρα που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός,  κρυμμένη από τους πειρατές και τους ανέμους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα πάμε για δείπνο σε κοντινή ταβέρνα να δοκιμάσουμε το πεντανόστημο, τοπικό κατσικάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

 

3η ημέρα: Χώρα – Αρχαιολογικό Χώρος & Μουσείο – Βάθρα της Γριάς – Θέρμες

Πλούσιο πρωινό με ντόπια, παραδοσιακά προϊόντα και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού. Πρώτη στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών και η μύηση ξεκινά. Ελληνικές και ξένες θεότητες συγκεντρωμένες για αιώνες σε έναν τόπο. Στη Σαμοθράκη τελούνταν αινιγματικά και διαχρονικά γοητευτικά μυστήρια. Μυστικιστικά, και όμως ανοιχτά σε όλους. Δούλοι και βασιλιάδες, όλοι ίσοι, περνούσαν από την «Μύηση» στην «Εποπτεία». Σήμερα, είναι η δική μας σειρά. Θα χρειαστεί να περπατήσουμε για λίγο να δούμε τον χώρο και αμέσως μετά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε λίγο θα βρεθούμε μέσα σε πυκνό δάσος, με πλατάνια, μονοπάτια και... αμέτρητους καταρράκτες, κρυμμένους ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση. Ακολουθώντας τον ήχο του νερού που πέφτει, θα βρεθούμε σε ένα σκηνικό νεραϊδένιο: το νερό πέφτει και δημιουργεί μικρές λίμνες, που οι ντόπιοι ονομάζουν βάθρες. Με μια μικρή πεζοπορία θα φτάσουμε στη βάθρα της Γριάς. (Οπωσδήποτε κλειστά χαμηλά παπούτσια για περπάτημα). Με το περπάτημα, τις βουτιές στη βάθρα και την επαφή μας με την απόλυτη φύση, θα πεινάμε. Τότε φρέσκο, ντόπιο, γεμιστό κατσικάκι θα μας περιμένει σε παραδοσιακή ταβέρνα, στις Θέρμες. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σαμοθράκη και προαιρετική κρουαζιέρα

Πλούσιο παραδοσιακό πρωινό και ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση και μπάνιο. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) με πλοιάριο που θα μας δείξει παρθένες παραλίες και κρυμμένες ομορφιές που μόνο με πλοίο μπορείς να δεις. Θα κολυμπήσουμε σε μαγευτικά πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και θα απολαύσουμε την μαγεία της φύσης που τόσο απλόχερα χάρισε στο νησί. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπική ταβέρνα και διανυκτέρευση.

 

 

 

5η ημέρα: : Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή (ξενάγηση) – Ξάνθη (ξενάγηση)

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Σαμοθράκης. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στην πόλη και αναχώρηση για την Κομοτηνή, την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Αφού ξεναγηθούμε στην Κομοτηνή, συνεχίζουμε για την Ξάνθη, μία πόλη με χρώμα, πολυπολιτισμική, με σφριγηλότητα και έντονη προσωπικότητα. Πόλη φοιτητών, πόλη πολιτισμών, η Ξάνθη έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς, τα οποία και θa ανακαλύψουμε με τον αρχηγό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Ξάνθη – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό, χρόνος για μία τελευταία βόλτα και ψώνια στην Ξάνθη. Γεμάτοι με μοναδικές εικόνες, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε Αθήνα.

 

 

6η ημέρα: Ξάνθη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό (καιρού επιτρέποντος). Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Με τοπικό ξεναγό θα προσεγγίσουμε το ποτάμι και θα φτάσουμε στο Δέλτα. Μοναδικές εικόνες μάς περιμένουν. Εκεί ζουν και φωλιάζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Η ημέρα μας θα συνεχίσει με μια εκδρομή στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική του παράδοση. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο Μεταξιού. 
Μετά την όμορφη περιήγηση θα επιστρέψουμε  με στάση στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Ευτυχώς θα έχουμε επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ξάνθη, δείπνο.

7η ημέρα : Ξάνθη – αναχώρηση για Αθήνα

Πλούσιο πρωινό, χρόνος για μία τελευταία βόλτα και ψώνια στην Ξάνθη. Γεμάτοι με μοναδικές εικόνες, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο Ζ Palace and Congress Center στην Ξάνθη.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Niki Beach Hotel 3* στη Σαμοθράκη.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.  
 • Πρωινό και ένα φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή). Στη Σαμοθράκη όλα τα φαγητά, είναι εκτός ξενοδοχείου.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.
 • Ατομικά έξοδα και φαγητά που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Info

 

 Γαστρονομικές Προτάσεις

 

 • Σαμοθράκη, φαγητά σε όμορφα τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακές γεύσεις, εκτός ξενοδοχείου.
 • Το περίφημο κατσικάκι Σαμοθράκης, σε πολλές παραλαγές! Δοκιμάστε το στη λαδόκολλα! Επίσης, δοκιμάστε γιαπράκια με γιαούρτι!
 • Και μην παραξενευτείτε ,όταν ακούσετε για... το «πραούστο ή αλλιώς πραούστι»! Είναι το τοπικό γλυκό, που φτιάχνεται από ένα κιτρινοπράσινο καρπό, που μοιάζει με κορόμηλο.Το όνομά του προέρχεται από τη φράση “πριν τον Αύγουστο”, που υποδηλώνει φυσικά και την περίοδο συγκομιδής του!

 

Highlights

 • Σαμοθράκη, το νησί που επέλεξε ο βρετανικός Guardian -που θεωρείται μία από τις πιο έγκυρες εφημερίδες παγκοσμίως-, στη λίστα που κατάρτισε, για τα δέκα καλύτερα «άγνωστα» νησιά της Ευρώπης!
 • Διαμονή σε πανέμορφο 3* ξενοδοχείο, στην Καμαριώτισσα, 500 μέτρα από το λιμάνι της.
 • Επισκεπτόμαστε τις βάθρες της Σαμοθράκης,τις λίμνες που σχηματίζονται σε διάφορα σημεία και πηγάζουν από το βουνό Σάος και δημιουργούν «φυσικές πισίνες» μέσα στους βράχους, κάτω από αιωνόβια πλατάνια.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μοναδική κρουαζιέρα, περίπλους της Σαμοθράκης και μπάνιο σε υπέροχες παραλίες που μόνο εν πλω βλέπεις
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Στη Σαμοθράκη, φαγητά σε όμορφα τοπικά εστιατόρια

Χάρτης Ταξιδιού Θράκη – Σαμοθράκη (6, 7 ημέρες) | Καλοκαίρι 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info