Δυτική Κρήτη - το καμάρι της Μεσογείου| Καλοκαίρι 2021

Διάρκεια: 5,9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ενάντια στα κοινότυπα προγράμματα άλλων ταξιδιωτικών γραφείων, το Versus Travel προτείνει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα στη Δυτική Κρήτη. Μια χορταστική εξερεύνηση σε πανέμορφα σημεία του νησιού, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να εξερευνούν τις κρυφές γωνιές, διαμένοντας σε περιοχές φυσικού κάλους. Ονειρεμένοι λαβύρινθοι με εξαίσια αρχιτεκτονικά δείγματα της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας στις παλιές πόλεις και στα λιμάνια των Χανίων και του Ρεθύμνου, συνιστούν μια εκρηκτική παλέτα που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Όλος ο κόσμος σε μισό νησί... Μπορεί το ανατολικό τμήμα του νησιού να κατέχει το μερίδιο του λέοντος στο αρχαιολογικό κλέος, όμως η Δύση κερδίζει εύκολα το στέμμα. Eνετικές παλιές πόλεις, φοινικοδάση και μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι. Ανόθευτα χωριά όπου οι sui generis Κρητικοί διατηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις, αλλά και μια διάσημη κουζίνα με συνταγές που δεν έμειναν στο χρονοντούλαπο. Σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών ανάμεσα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ανέκαθεν ήταν σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών και ετερόκλητων πολιτισμών. Ζεστασιά, ενέργεια, φιλοξενία, µύθοι και ιστορία σας περιµένουν να ζήσετε το δικό σας παραµύθι. Εδώ γεννήθηκε ο Μινωικός πολιτισµός.  Ένας τόπος στολισµένος µε κρυφές οµορφιές ανάµεσα τους µοναστήρια που χρονολογούνται αιώνες πριν, σπίτια που στέκονται αγέρωχα µε τον χρόνο να έχει αφήσει τους λεκέδες του πάνω τους σαν τατουάζ. Φυσικά ποτάµια, φαράγγια, κάστρα και αµέτρητα χιλιόµετρα πολύχρωµων παραλιών συµπληρώνουν το κάδρο της πολυσύνθετης οµορφιά της δυτικής Κρήτης. Πολυάριθµες ακρογιαλιές που θα µείνουν χαραγµένες για πάντα στην µνήµη σας, φοβερά beach bars για πιο… «εκστατικές» καταστάσεις και nightlife για όλα τα γούστα. Από το εξωτικό Ελαφονήσι έως τα παραδοσιακά Σφακιά...

 

Μόνο Στο Versus

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

 • ∆ιαµονή σε επιλεγµένo ξενοδοχείo resort Ιolida Beach/Ιolida Village  4*, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας δίπλα στα Χανιά.
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Γραμβούσα, το “νησί των Πειρατών” και τον εξωτικό Μπάλο.
 • Επίσκεψη στη Γαύδο, το “στολίδι του Λιβυκού Πελάγους” και ξακουστό νησί της Καλυψώς.
 • Εξερεύνηση στο Τοπολιανό φαράγγι, μήκους περίπου 1.500 μέτρων, με πλούσια χλωρίδα και σπάνια ενδημικά είδη φυτών.
 • Επίσκεψη στη στοιχειωμένη και απόκοσμη Λίμνη Κουρνά
 • Ξενάγηση σε sui generis χωριά όπως Σφακιά ,  Δελιανά και Επισκοπή.

 

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα - Χανιά

Άφιξη στα Χανιά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Τάφοι Βενιζέλων – Πόλη Χανίων – Μονή Χρυσοπηγής – Μάλεμε (γερμανικό νεκροταφείο) – Χανιά

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε µε ξενάγηση της πόλης. Συνεχίζουµε για το ακρωτήρι Χανίων. Εκεί θα θαυµάσουµε την πόλη των Χανίων πανοραµικά από το σηµείο που είναι οι τάφοι του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Οι τάφοι Βενιζέλων, βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, µόλις 5 χιλιόµετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων. Οι δύο τάφοι των Βενιζέλων, ο ένας αντικριστά στον άλλο, βρίσκονται µέσα σ' ένα πανέµορφο πάρκο µε κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δροµάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή οµορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραµική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής για ακατάπαυστη μυσταγωγία και κατάνυξη υπό την ιεροτελεστία της ασκητικής ζωής και της προσευχής. Έπειτα, κατευθυνόμαστε προς Μάλεμε, ένα μέρος που αποτέλεσε το σηµείο προσγείωσης των Γερµανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν την Κρήτη το 1941, κατά την έναρξη της µάχης της Κρήτης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου. Οι Γερµανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη µάχη του Μάλεµε είναι θαµµένοι στο Γερµανικό Νεκροταφείο. Επιστροφή µε προορισµό την πόλη των Χανίων. ∆ιανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Χανιά ελευθερη ημέρα ή μεταφορά στο Λιμάνι Κισσάμου (ημερήσια κρουαζιέρα Γραμβούσα/Μπάλος) – Eπιστροφή στα Χανιά

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Κίσσαµο όπου µετά από ένα σύντοµο καφεδάκι επιβιβαζόµαστε στο πλοίο για την ειδυλλιακή παραλία-  λιµνοθάλασσα του Μπάλου και το νησί της Γραμβούσας. Ο Μπάλος είναι η εξωτική παραλία που σχηµατίζεται µεταξύ της χερσονήσου της Γραµβούσας και του ακρωτηρίου Τηγάνι, το ένα από τα δύο νησιά ακριβώς απέναντι από την λιµνοθάλασσα του Μπάλου, ενώ λίγο βορειότερα βρίσκεται το δεύτερο νησί, η Άγρια Γραµβούσα. Η Γραµβούσα και ο Μπάλος είναι βιότοποι, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγµένες στο Ευρωπαϊκό πρόγραµµα ΝΑΤURΑ 2000! Επιστροφή στα Χανιά, ∆ιακυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Παλαιόχωρα – Ελαφονήσι – Χανιά

Πρωινό και αναχώρηση για Παλαιόχωρα. Πρώτη γνωριµία µε την πόλη και επιβίβαση στο πλοιάριο για την µετάβασή µας στο πανέµορφο Ελαφονήσι. Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς) βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νοµού Χανίων και είναι κάτι µεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε µέσα στο νερό! Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόµενη περιοχή Natura 2000. Θα έλεγε κανείς ότι η φύση έκανε το θαύµα της εδώ και αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τόσο δηµοφιλής προορισµός στον νοµό Χανίων και την Κρήτη. Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει µέρος εξωτικό, είναι οι µικρές νησίδες µε την πολύ ψιλή λευκή αµµουδιά που ροζίζει σε αρκετά σηµεία, η λιµνοθάλασσα που σχηµατίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά. Επιβίβαση στο πλοιάριο και επιστροφή µε προορισµό την πόλη των Χανίων. ∆ιανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Χώρα Σφακίων – πλοίο για Γαύδο – Χανιά (Προαιρετική η κρουαζιέρα, όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα είναι ελεύθεροι στα Σφακιά και στις παραλίες)

Πρωινή αναχώρηση για τη Χώρα των Σφακίων ή Σφακιά. Τα Σφακιά χαρακτηρίζονται από τη φυσική οµορφιά ενός άγριου ορεινού τοπίου το οποίο συνδυάζεται µοναδικά µε τη θάλασσα. Θα φάµε παραδοσιακά φαγητά και οπωσδήποτε σφακιανές πίτες µε ή χωρίς την συνοδεία µελιού. Έπειτα πέρνουμε το πλοίο για τη Γαύδο, το στολίδι του Λιβυκού Πελάγους, προκειμένου να θαυμάσουμε το ξακουστό νησί της Καλυψώς. Αναχώρηση για τον τελικό προορισµό της µέρας τα Χανιά, μέσω µιας καταπληκτικής διαδροµής. ∆ιανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: Χανιά – Tοπολιανό φαράγγι – Μηλιά- Δελιανά - Επισκοπή- Χανιά

Αναχώρηση με προορισμό ένα εξαίρετο μνημείο της φύσης, το Τοπολιανό φαράγγι, στην Περιφέρεια των Χανίων, στο χωριό Τοπόλια. Το μεγαλοπρεπές, άγριας φυσικής ομορφιάς φαράγγι, μήκους περίπου 1.500 μέτρων, έχει πλούσια χλωρίδα, με σπάνια και ενδημικά είδη φυτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με τον ομώνυμο ναό και σταλαγμίτες. Η μυθολογική παράδοση θέλει το Τοπολιανό φαράγγι να είναι ο τόπος όπου κατοικούσαν Νεράιδες (Νύμφες), αλλά και αναπαυόταν ο Τάλως, ο φημισμένος χάλκινος γίγαντας της Κρήτης, απολαμβάνοντας το χορό και τα τραγούδια των Νεράιδων. Συνεχίζουμε για... οικοτουρισμό στη Μηλιά, ένα απομονωμένο γραφικό χωριουδάκι που μοιάζει να έχει σταματήσει τον χρόνο. Εδώ, δεν περνούν αυτοκίνητα, δεν έχει ηλεκτρικό και το βράδυ το μόνο που μπορεί να ακούσει κανείς είναι οι ήχοι από τα πουλιά και τα γάργαρα νερά. Συνεχίζουμε για τα παραδοσιακά Δελιανά και φθάνουμε έως την Επισκοπή, ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά, ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων. Γραφικά στενά δρομάκια και περίπατοι που μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, καθώς συναντάμε όμορφες εκκλησίες, αγιογραφημένες σύμφωνα με την τεχνοτροπία της Κρητικής σχολής. Επιστροφή στα Χανιά και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: Ελεύθερη ημέρα στα Χανιά

Δαιδαλώδης και γοητευτική, η παλιά πόλη των Χανίων κρύβεται πίσω από τον φάρο του ενετικού λιμανιού και θα σας παρασύρει σε ατέρμονες βόλτες κάτω από μωβ μπουκαμβίλιες και πέτρινα αρχοντικά. Στην «αγκαλιά» της παλιάς πόλης στεγάζονται επίσης σε υπέροχα κτίρια το Ναυτικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το επιβλητικό Μεγάλο Αρσενάλι, όπου θα βρείτε το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ενώ στην άκρη της βρίσκεται και η νοσταλγική σκεπαστή Δημοτική Αγορά. Απολαύστε μια ελεύθερη ημέρα στην πανέμορφη πόλη των Χανίων, ενώ για όσους θέλουν να βρεθούν έξω από τα ανατολικά τείχη, το Κουμ Καπί  (τούρκικη προέλευση που σημαίνει Πύλη της Άμμου), είναι μια ζωντανή συνοικία που θα σας κάνει να διασκεδάσετε με την ψυχή σας.

 

8η ΗΜΕΡΑ: Πλατανιάς – Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά – Πόλη Ρεθύμνου – Μονή Αρκαδίου – Βραδινό πλοίο για Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το παραλιακό χωριό του Πλατανιά. Κάνουμε σύντομη περιήγηση και κατευθυνόμαστε προς Γεωργιούπολη, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα των Χανίων. Έπειτα, θα αναχωρήσουµε για την τιρκουάζ λίμνη Κουρνά, την γνωστή και ως στοιχειωμένη λίμνη της Κρήτης. Πρόκειται για μια λίμνη  απόκοσμης ομορφιάς στην οποία υποστηρίζεται πως υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Βρίσκεται ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενισχύει το καταπράσινο τοπίο των Λευκών Ορέων και προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, φιλοξενώντας νερόκοτες, πάπιες, χέλια, νερόφιδα κι ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας που έχει βούλες στο καβούκι της. Ο μύθος λέει ότι μια πανέμορφη κόρη που έμοιαζε με νεράιδα στοίχειωσε τη λίμνη, ενώ κάτοικοι της περιοχής λένε ότι έχουν δει τη νεράιδα να χτενίζει τα μαλλιά της μέσα στο φεγγαρόφως, καθισμένη σε ένα βράχο στη μέση της λίμνης...

Συνεχίζουμε για την όµορφη και ζωντανή πόλη του Ρεθύμνου. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας μικρός λαβύρινθος από στενά δρομάκια, με παλιά, παραδοσιακά σπίτια, υπό την «εποπτεία» της Φορτέτζας, του βενετσιάνικου κάστρου της πόλης. Χορτάτοι από παραδοσιακές γεύσεις και εικόνες αναχωρούμε για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρκαδίου όπου την 9η Νοεµβρίου 1866 καταστράφηκε µε το γνωστό ολοκαύτωµα σκορπώντας στο θάνατο σε πολλούς Έλληνες αλλά και Τούρκους εισβολείς. Το Αρκάδι µεσουρανεί από όλες τις θυσίες που πρόσφερε η Κρήτη. Η µονή Αρκαδίου ύψωσε το αίτηµα της κρητικής ελευθερίας και ξεσήκωσε τα φιλελληνικά αισθήµατα της Ευρώπης, αλλάζοντας τη νοοτροπία και την τακτική των ευρωπαϊκών δυνάµεων απέναντι στο Κρητικό ζήτηµα. Αναχώρηση με το βραδινό πλοίο και επιστροφή στην Αθήνα.

 

9η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στον Πειραιά νωρίς το πρωί και έπειτα άνοδος στο Σύνταγμα.

 

Σημείωση:

17/6 5ήμερο Δυτική Κρήτη, Χανιά
Ακολουθούνται οι ημέρες 1η, 2η, 3η, 4η ημέρα του παραπάνω προγράμματος και η ημέρα 8η της αναχώρησης. Παραλείπονται η 5η,6η και 7η ημέρα. Το πρόγραμμα επιστρέφει την 6η ημέρα (22/6/2021) το πρωί́ στον Πειραιά.

Σημείωση:

Για την αναχώρηση 18/6, επειδή δεν υπάρχει πρωινό πλοίο, η άφιξη γίνεται την 2η ημέρα το πρωί και συνεχίζεται το πρόγραμμα όπως παρουσιάζεται.

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/µεταφορές µε πολυτελές κλιµατιζόµενο πούλµαν
 • ∆ιαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία όπως: Ιolida beach / village 4* στην παραλία Aγία Μαρίνα στα Χανιά
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος τοπικός ξεναγός/αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Το κόστος για τα πλοιάρια για Μπάλο και Γαύδο
 • Ειδικός φόρος διαμονής
 • Πλοιάριο για Γαύδο και η μετακίνηση στο νησί: 40 €, πλοιάριο για Μπάλο: 20 €

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες.
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

 • ∆ιαµονή σε επιλεγµένo ξενοδοχείo resort Ιolida Beach/Ιolida Village  4*, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας δίπλα στα Χανιά.
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Γραμβούσα, το “νησί των Πειρατών” και τον εξωτικό Μπάλο.
 • Επίσκεψη στη Γαύδο, το “στολίδι του Λιβυκού Πελάγους” και ξακουστό νησί της Καλυψώς.
 • Εξερεύνηση στο Τοπολιανό φαράγγι, μήκους περίπου 1.500 μέτρων, με πλούσια χλωρίδα και σπάνια ενδημικά είδη φυτών.
 • Επίσκεψη στη στοιχειωμένη και απόκοσμη Λίμνη Κουρνά
 • Ξενάγηση σε sui generis χωριά όπως Σφακιά ,  Δελιανά και Επισκοπή.

 

Info

Ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα με στόχο να μάς μυήσει στα μυστικά της κρητικής κουλτούρας, εξερευνώντας αρχαίους πολιτισμούς και κρυμμένους θησαυρούς. Εδώ θα συναντήσουμε την απροσδόκητα γρήγορη αλλαγή προσώπων και χαρακτήρων καθώς είναι γεµάτη µε «αρµαθιές» βοτάνων, φυτά που ευωδιάζουν, εσπεριδοειδή που είναι σε πλήρη ευφορία, αµπελώνες και φυσικά «λιόφυτα». Εξερευνούμε την Παλιά Πόλη των Χανίων και το Ενετικό Λιμάνι, κάνουμε βουτιές στο πολυφωτογραφημένο Ελαφονήσι με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, ανακαλύπτουμε τον Μπάλο και το νησί της Γραμβούσας ή αλλιώς "το νησί των πειρατών" και φθάνουμε έως τα ενετικά φρούρια του ρομαντικού Ρεθύμνου.

 

Highlights

 • Πανοραμική θέα των Χανίων από τους τάφους του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στο λόφο του Προφήτη Ηλία.
 • Εξωτικές βουτιές στο διάσημο και ειδυλλιακό Ελαφονήσι.
 • Περιήγηση στα ανόθευτα και παραδοσιακά Σφακιά.
 • Ανακαλύπτουμε τα γραφικά χωριά Δελιανά και Επισκοπή.
 • Βουτάμε στη στοιχειωμένη και απόκοσμη Λίμνη Κουρνά.
 • Κατανυκτική επίσκεψη στη Μονή Χρυσοπηγής και στη Μονή Αρκαδίου.
 • Χανόμαστε στα παραμυθένια σοκάκια των μυθικών Χανίων και ανακαλύπτουμε κρυμμένους θησαυρούς στο ρομαντικό Ρέθυμνο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαµονή σε επιλεγµένo ξενοδοχείo, Iolida Beach/Ιolida Village 4*.
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Γραμβούσα, το “νησί των Πειρατών” και τον εξωτικό Μπάλο.
 • Ξενάγηση στα χωριά Σφακιά, Γούβες, Δελιανά και Επισκοπή.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2021

Χάρτης Ταξιδιού Δυτική Κρήτη - το καμάρι της Μεσογείου| Καλοκαίρι 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info