Πανόραμα Βαλκανίων | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Τα Βαλκάνια είναι τόσο κοντά μας –άλλωστε αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος τους- κι ωστόσο αποτελούν για τους περισσότερους μια ανεξερεύνητη «ήπειρο». Σ’ αυτό το ταξίδι εξερευνούμε μια από τις ωραιότερες πλευρές τους, συμπεριλαμβάνοντας τις πρωτεύουσες της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Σερβίας, καθώς και τον παραμυθένιας ομορφιάς δρυμό του Πλίτβιτσε, στην Κροατία. Μια περιήγηση 14 ημερών στις πανέμορφες ακτές της Δαλματίας, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να εξερευνούν τις κρυφές γωνιές μιας χώρας διαμένοντας σε ιστορικές πόλεις ή περιοχές φυσικού κάλους χωρίς να αναλώνονται σε ατελείωτες ημερήσιες εκδρομές από μια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, «χαμηλού κόστους» πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο θα εξερευνήσουμε όμορφες γωνιές που δεν μπορούμε να δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αφιερώνοντας  χρόνο σε ημερήσιες εξορμήσεις και βραδινούς περιπάτους. Ο μεγάλος άγνωστος των Βαλκανίων, μια γωνιά της Ευρώπης ερμητικά κλειστή μέχρι πριν από κάποια (όχι και τόσο πολλά) χρόνια, η Αλβανία αποκαλύπτει ένα προς ένα τα μυστικά της σε ένα χορταστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επισκέψεις στις πιο σημαντικές πόλεις και αξιοθέατα της γειτονικής χώρας. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες, ένα ταξίδι στην Αλβανία θα μας φέρει σε επαφή και με πολλές ψηφίδες της δικής μας ιστορίας, μια και η ελληνική σφραγίδα σε πόλεις και μνημεία είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε ένα χορταστικό πρόγραμμα με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στην Οπατία, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ και το Βελιγράδι, ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε με πολύωρες οδικές μετακινήσεις και να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τους τόπους και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, χωρίς το άγχος του χρόνου. Πέρα από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, σ’ αυτό το ταξίδι γνωρίζουμε ένα πολύ αντιπροσωπευτικό κομμάτι της χώρας: ερχόμαστε στο Νόβι Σαντ, την πρωτεύουσα της ιστορικής επαρχίας της Βοϊβοντίνα. Ανακαλύπτουμε την ιστορία των Δαλματικών Ακτών, εξερευνούμε το "Σαιν Τροπέ των Βαλκανίων", το Ντουμπρόβνικ, περιηγούμαστε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, το Σπλιτ, και φθάνουμε έως τη "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, το επιβλητικό Κότορ, καταλήγοντας στην μεσαιωνική Μπούντβα, η οποία ιδρύθηκε από Έλληνες! Τα άγνωστα Βαλκάνια, με πόλεις που φιγουράρουν στη λίστα της UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,  αρχαιολογικούς χώρους ανεκτίμητης αξίας και ακτές που κερδίζουν διαρκώς την εκτίμηση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, η γειτονική μας χώρα, Αλβανία, είναι προορισμός που μας προσφέρει κάτι το διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, και σίγουρα αξίζει να μάθουμε ένα προς ένα τα μυστικά της...

 

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

 • Ημιδιατροφή σε όλο το ταξίδι.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4*
 • Διανυκτέρευση στη Νις, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ, τη Λουμπλιάνα, την κοσμοπολίτικη Οπατία, το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, το κοσμοπολίτικο Σπλιτ, την μεσαιωνική Μπούντβα, τα Τίρανα και τα γραφικά Γιάννενα.
 • Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «ξεπετάξουμε» με ημερήσιες εκδρομές.
 • Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Σπλιτ, πιθανώς ο αρχαιότερος της Ευρώπης, στον ρωμαϊκό ναό του Δία και στο Παλάτι του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα μνημείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Μετάβαση το Κότορ, τη γραφική πόλη του Μαυροβουνίου. Απολαμβάνουμε και εδώ την ξενάγησή μας, παρατηρώντας παράλληλα και το απίστευτο τοπίο, αλλά και τα μνημεία της πόλης, όπως τον ρωμανικού ρυθμού καθεδρικό. Αφού αναχωρήσουμε, περνάμε από το φιορδ του Περάστ και φθάνουμε στην Μπούντβα, όπου ακολουθεί διανυκτέρευση.
 • Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
 • Και το πιο βασικό: Σπάνια διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ, μέσα στην πόλη και όχι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Ντουμπρόβνικ, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη!
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού και στην αρχαία Απολλωνία, σπουδαίες ελληνικές αποικίες.
 • Περιήγηση στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης στο Αργυρόκαστρο, πόλη-μνημείο της UNESCO.
 • Πλήρης πανοραμικός γύρος στις μεγαλύτερες πόλεις της Αλβανίας.
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στη ρομαντική πόλη των Ιωαννίνων.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ (ΣΕΡΒΙΑ)

Αναχώρηση οδικώς από την Αθήνα για τη Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, μετά το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ενώ από την αρχαιότητα θεωρείται πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Νις αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σταυροδρόμια τόσο στις χερσαίες όσο και στις εναέριες μεταφορές. Εκτός από το σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο,  αυτή η πόλη έχει μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς στο παρελθόν εκεί υπήρξε η αρχαία πόλη Ναϊσσός, η οποία ήταν γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Κωνστάντιου Γ΄. Ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να μυηθούν στο νότιο ταπεραμέντο των Βαλκανίων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ- ΤΟΠΟΛΑ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της Νις, εκ των οποίων ξεχωρίζουν το Κάστρο, ο αρχαιολογικός χώρος Μέντιανα και ο Πύργος των Κρανίων. Αναχώρηση για την Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων (Karadjordjevic στα σερβικά), οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια.  Η απαράμιλλης ομορφιάς εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στο μοναστήρι Όπλενατς που θα επισκεφθούμε, μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια. Άφιξη και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα της Σερβίας και της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, το Βελιγράδι.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στη σερβική πρωτεύουσα, μία από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με το Βελιγραδιώτικο κάστρο όπου θα γνωριστούμε με το Βελιγράδι περπατητά. Το πάρκο Καλεμεγκντάν μας καλωσορίζει συστήνοντάς μας πολλά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος εδώ, αλλά και τους δυο βελιγραδιώτικους ποταμούς, το Σάββο και το Δούναβη. Κάπου εκεί, κοντά στην εκβολή των δυο ποταμών, μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια, με το πούλμαν, θα περάσουμε από τους πιο παλιούς συνοικισμούς της πόλης, το Ντόρτσολ και το Σαβαμάλα, από την πλατεία της Δημοκρατίας, την πλατεία Τεράζιγιε με το φημισμένο ξενοδοχείο «Μόσκβα», θα δούμε τα πάλαι ποτέ βασιλικά ανάκτορα, σήμερα Δημαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, όπως και το Κοινοβούλιο των Σέρβων. Η πορεία μας συνεχίζεται μέσω της οδού Κνέζα Μίλοσα με τα πλέον φημισμένα βομβαρδισμένα του 1999 κτίρια. Περνώντας τις περιοχές Ντέντινιε, Σένιακ και Τόπτσιντερ θα πάρουμε τη γεύση των Δασών της πρωτεύουσας από όπου θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία του Βελιγράδι Αγίου Σάββα του Σέρβου όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε έναν από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε κάποια αξιόλογα μουσεία: του Νίκολα Τέσλα, το Εθνικό μουσείο, ή της Σύγχρονης τέχνης. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ- ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Αναχώρηση οδικώς για τον Σερβικό βορρά και την επαρχία της Βοϊβοντίνα για να επισκεφθούμε το γραφικό Νόβι Σαντ. Το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ, σήμερα είναι η πρωτεύουσα της περιοχής. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Έπειτα, κατευθυνόμαστε για το Ζάγκρεμπ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (ΣΛΟΒΕΝΙΑ)

Το Ζάγκρεμπ αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Κροατίας από το 1945 έως το 1991, όταν και έγινε η πρωτεύουσα της ανεξάρτητης νέας Κροατίας. Η πόλη του Ζάγκρεμπ χωρίζεται σε τρία τμήματα. Τα δύο παλαιότερα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, ενώ το τρίτο, η "Κάτω Πόλη" (Ντόνις Γκραντ), είναι και η πιο μοντέρνα με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές. Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευματική πρωτεύουσα του κράτους. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια της Ποστόινα, που είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο, με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, που συνδυάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ού αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ, ο επιλεγόμενος "Γκαουντί της Βαλκανικής". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτεχνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΜΠΛΕΝΤ – ΟΠΑΤΙΑ [Κρουαζιέρα στη λίμνη]

Θα αναχωρήσουμε για το παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ με την πανέμορφη λίμνη του και το μοναδικό νησάκι της χώρας στο κέντρο της. Το όνομά του Bled (άσπρο) είναι από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη. Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρή βόλτα στα σμαραγδένια νερά της παραμυθένιας λίμνης Μπλεντ, όπου θα επισκεφθούμε το νησάκι της εκκλησίας της Παναγίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Οπατία της Κροατίας. Η πόλη-θέρετρο από την εποχή της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, η «Νίκαια της Αδριατικής», είναι κτισμένη μέσα σε κήπους με ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΠΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΡΑΣΤΟΚΕ [Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο]

Πρωινή αναχώρηση για το εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε, στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων. Η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απαθανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Κατόπιν μεταβαίνουμε οδικώς στο γειτονικό Ράστοκε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΣΤΟΚΕ – ΖΑΝΤΑΡ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ

Αναχωρούμε οδικώς για το Ζαντάρ, το οποίο είναι κτισμένο σε μία χερσόνησο και περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη με δύο πύλες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε μεταξύ άλλων από τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αιώνας) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, τη ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς και από το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396, ως τμήμα μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το πανέμορφο Τρογκίρ, που αποτελείται από δύο νησάκια που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο γεφυρών: το Τρόγκιρ και το Τσιόβο. Το νησί των τράγων, το «Τραγούριον» των Ελλήνων της Ίσσας, μετονομάστηκε σε Τραγούριουμ από τους Ρωμαίους το 78 μ.Χ. και καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς στα δύσκολα χρόνια του μεσαίωνα. Οι Βενετοί του χάρισαν την οχύρωση και τα όμορφα κτίσματα που περικλείει ώστε από το 1997 η UΝΕSCΟ να το χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η χερσαία πύλη με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και το άγαλμα του Οσίου Ιωάννη του Τρογκίρ αποτελεί την κεντρική είσοδο στη βενετσιάνικη πόλη. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για το Σπλιτ, που βρίσκεται στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, άλλαξε πολλά ονόματα στο πέρασμα των χρόνων. Από το ελληνικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, μετονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΛΙΤ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ξενάγησης στην πόλη θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρόνια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από τη Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από τη Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από τον Καθεδρικό του Αγίου Δομνίου. Θα επισκεφτούμε με τοπικό ξεναγό το εσωτερικό του Καθεδρικού, με την πλούσια συλλογή αγαλμάτων, τον ρωμαϊκό Ναό του Δία, από τους καλύτερα διατηρημένους στον κόσμο, και  το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του 3ου αι. μ.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Η διαδρομή από το Σπλιτ στο Ντουμπρόβνικ είναι η πιο συναρπαστική τωνΔαλματικών ακτών. Ο κεντρικός οδικός άξονας "τρέχει" δίπλα στην ακτογραμμή, ενώ οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις που υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουργούν τοπία ανείπωτης ομορφιάς. Άφιξη στο Ντουμπρόβνικ και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινή ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ, το "Σαιν Τροπέ των Βαλκανίων", "που το 1991 χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους, ουδείς όμως πλέον αντιλαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά το 14ο αιώνα απέκρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενετίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη όπου βρίσκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, τον Καθεδρικό ναό, ενώ θα επισκεφθούμε το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο (οι είσοδοι δεν περιλαμβάνονται). Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΟΡ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) – ΜΠΟΥΝΤΒΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμάτων του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το όνομά της και ολόκληρη η χώρα. Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλλεται από τείχη 4,5 km με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια.  Αφού αναχωρήσουμε, περνάμε από το φιορδ του Περάστ και φθάνουμε στην Μπούντβα. Κάνουμε βόλτα στην ομώνυμη μαρίνα που βρίσκονται δεμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ, βόρεια της Παλαιάς Πόλης εκεί όπου ξεκινά ο πεζόδρομος περιπάτου, Σλοβένσκα  Ομπάλα. Στην πλευρά της θάλασσας, θα περάσουμε τα βενετσιάνικα τείχη για να θαυμάσουμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΔΡΑ

Αναχώρηση για Τίρανα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας. Κατά τη διαδρομή μας, θα περάσουμε από τη λίμνη Σκόδρα που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικότερα μέρη της Αλβανίας, καθώς και σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο κοντά στα λιμάνια της Αδριατικής και της Ιταλίας. Η λίμνη Σκόδρα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανικής χερσονήσου και χωρίζει την Αλβανία από το Μαυροβούνιο, ενώ δύο ποτάμια τέμνονται στα δυτικά της πόλης και η θέα από το ιλλυρικό φρούριο Ροζάφα είναι υπέροχη. Την ονομασία της πήρε από την πόλη Σκόδρα της βορειοδυτικής Αλβανίας, ενώ η παλαιότερη και σήμερα σπανιότερη ονομασία της είναι Σκούταρι, που αποτελούσε ονομασία της πόλης και της λίμνης κατά την αρχαιότητα. Φθάνοντας στα Τίρανα, ακολουθεί πρωινή ξενάγηση στην αλβανική πρωτεύουσα, για να επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό τέμενος Εθέμ-Μπέη (κτίσμα του 1819 ή 1821), καθώς και το Εθνικό Μουσείο, το μεγαλύτερο στην Αλβανία, με εκθέματα από ευρύτερη περιοχή που μας ταξιδεύουν μέχρι τον 4ο π.Χ. αιώνα. Το μεσημέρι θα μεταβούμε οδικώς προς τις αδριατικές ακτές και το το Δυρράχιο (Durrës), περίπου 40 χλμ. δυτικά των Τιράνων. Χτισμένο στα ερείπια της αρχαίας Επιδάμνου, αποικίας των Κερκυραίων, το Δυρράχιο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και εμπορικό κέντρο της Αλβανίας. Μεταξύ άλλων, θα δούμε εδώ το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου μ.Χ. αι. και τα ενετικά τείχη. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στα Τίρανα. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ- ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ- ΤΕΠΕΛΕΝΙ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναχώρηση για τα Γιάννενα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Απολλωνίας Ιλλυρικής (ή Απολλωνία κατ’ Επίδαμνον), όπου και θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της αρχαίας αποικίας των Κερκυραίων και Κορινθίων. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το πανέμορφο Αργυρόκαστρο (Gjirokaster). Ο νομπελίστας Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ έγραφε για το Αργυρόκαστρο: «Είναι ίσως η πιο κατηφορική πόλη στον κόσμο… σίγουρα το μοναδικό μέρος όπου αν γλιστρούσες στην άκρη ενός δρόμου, κινδύνευες να βρεθείς πάνω σε μια σκεπή. Κι αυτό, ιδίως οι μεθυσμένοι το γεύονταν πότε-πότε». Είναι όντως μια πόλη με αρκετή υψομετρική διαφορά ανάμεσα στις γειτονιές της, στα γραφικά στενά των οποίων και θα περιηγηθούμε. Όπως σωστά μαντέψατε, η πανέμορφη αυτή παλιά πόλη είναι ακόμα ένα μνημείο της UNESCO. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης στο Αργυρόκαστρο, αναχωρούμε για το ιστορικό Τεπελένι (Tepelenë), τη γενέτειρα του Αλή Πασά, όπου θα κάνουμε στάση. Άφιξη στα Γιάννενα και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Σύντομη πρωινή βόλτα στην πόλη των Ιωαννίνων και επιστροφή στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1390 € 0 €
Twin Room 1390 € 0 €
Triple Room 1390 € 0 €
Single Room 1920 € 0 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1480 € 0 €
Twin Room 1480 € 0 €
Triple Room 1480 € 0 €
Single Room 2010 € 0 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1880 € 0 €
Twin Room 1880 € 0 €
Triple Room 1880 € 0 €
Single Room 2410 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Κρουαζιέρα στην Λίμνη Μπλεντ.
 • Είσοδος στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα.
 • Είσοδος στο Πάρκο Πλίτβιτσε.
 • Είσοδος στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο Ναυτικό μουσείο και στο Εθνολογικό μουσείο στο Ντουμπρόβνικ.
 • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό, στο Ανάκτορο του Δοκλητιανού και στον Ναό του Δία, στο Σπλιτ.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους που δεν αναφέρονται στα περιλαμβάνονται

 

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις


Από Λάρνακα. Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα με αναχωρήσεις από Λάρνακα.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε ένα χορταστικό πρόγραμμα με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στην Οπατία, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ και το Βελιγράδι, ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε με πολύωρες οδικές μετακινήσεις και να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τους τόπους και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, χωρίς το άγχος του χρόνου. Πέρα από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, σ’ αυτό το ταξίδι γνωρίζουμε ένα πολύ αντιπροσωπευτικό κομμάτι της χώρας: ερχόμαστε στο Νόβι Σαντ, την πρωτεύουσα της ιστορικής επαρχίας της Βοϊβοντίνα. Ανακαλύπτουμε την ιστορία των Δαλματικών Ακτών, εξερευνούμε το "Σαιν Τροπέ των Βαλκανίων", το Ντουμπρόβνικ, περιηγούμαστε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, το Σπλιτ, και φθάνουμε έως τη "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, το επιβλητικό Κότορ, καταλήγοντας στην μεσαιωνική Μπούντβα, η οποία ιδρύθηκε από Έλληνες! Τα άγνωστα Βαλκάνια, με πόλεις που φιγουράρουν στη λίστα της UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,  αρχαιολογικούς χώρους ανεκτίμητης αξίας και ακτές που κερδίζουν διαρκώς την εκτίμηση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, η γειτονική μας χώρα, Αλβανία, είναι προορισμός που μας προσφέρει κάτι το διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, και σίγουρα αξίζει να μάθουμε ένα προς ένα τα μυστικά της...

 

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

 • Ημιδιατροφή σε όλο το ταξίδι.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4*
 • Διανυκτέρευση στη Νις, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ, τη Λουμπλιάνα, την κοσμοπολίτικη Οπατία, το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, το κοσμοπολίτικο Σπλιτ, την μεσαιωνική Μπούντβα, τα Τίρανα και τα γραφικά Γιάννενα.
 • Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «ξεπετάξουμε» με ημερήσιες εκδρομές.
 • Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Σπλιτ, πιθανώς ο αρχαιότερος της Ευρώπης, στον ρωμαϊκό ναό του Δία και στο Παλάτι του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα μνημείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Μετάβαση το Κότορ, τη γραφική πόλη του Μαυροβουνίου. Απολαμβάνουμε και εδώ την ξενάγησή μας, παρατηρώντας παράλληλα και το απίστευτο τοπίο, αλλά και τα μνημεία της πόλης, όπως τον ρωμανικού ρυθμού καθεδρικό. Αφού αναχωρήσουμε, περνάμε από το φιορδ του Περάστ και φθάνουμε στην Μπούντβα, όπου ακολουθεί διανυκτέρευση.
 • Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
 • Και το πιο βασικό: Σπάνια διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ, μέσα στην πόλη και όχι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Ντουμπρόβνικ, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη!
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού και στην αρχαία Απολλωνία, σπουδαίες ελληνικές αποικίες.
 • Περιήγηση στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης στο Αργυρόκαστρο, πόλη-μνημείο της UNESCO.
 • Πλήρης πανοραμικός γύρος στις μεγαλύτερες πόλεις της Αλβανίας.
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στη ρομαντική πόλη των Ιωαννίνων.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διανυκτέρευση στην παραμυθένια πόλη-resort Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο.
 • Σπάνια διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ, μέσα στην πόλη, και όχι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη!

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2021

Αναχωρήσεις

27/9Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Βαλκανίων | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info