Αστροπαρατήρηση στο Καϊμακτσαλάν – Λίμνη Βεγορίτιδα – Λουτρά Πόζαρ - Καστοριά – Πρέσπες | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 389€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η διοργάνωση θεματικών βραδιών Αστρονομίας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της φήμης αυτής. Θα προσφέρουμε μια θεματική βραδιά Αστρονομίας Astro-night - Αστροβραδιά για παρατήρηση με τηλεσκόπιο. Μακριά από τα φώτα της πόλης, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα του βαθέως διαστήματος όπως: Αστερισμούς, Διπλούς Αστέρες, Αστρικά σμήνη, Νεφελώματα, ουράνια σώματα που είναι ορατά την εποχή αυτή. Ξεκινάμε με briefing - παρουσίαση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της Αστροβραδιάς, τον εξοπλισμό παρατήρησης που θα έχουμε στη διάθεσή μας, τους αστερισμούς και τη μυθολογία για εξοικείωση με τον νυχτερινό ουρανό, χρήσιμα apps αστρονομίας στο smartphone, και πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή παρατήρηση.

Η θεματική αστροβραδιά μας!
 

Κάποια από τις βραδιές μας, και σε συνεννόηση πάντα με τον αστροφυσικό μας, θα απολαύσουμε μια μαγική βραδιά παρατήρησης των άστρων!

Όσο πιο κοντά θα είμαστε στην αναχώρηση, θα γνωρίζουμε ποια βραδιά θα είναι.

Το Versus Travel έχει κατακτήσει μια φήμη για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και εμπειριών στους πελάτες του. Στις ημερομηνίες του ταξιδιού μας -αναμένεται οριστικοποίηση ημερομηνίας- θα προσφέρουμε μια θεματική βραδιά Αστρονομίας. Θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα του βαθέος Διαστήματος όπως:

• Αστερισμούς • Διπλούς Αστέρες • Αστρικά σμήνη • Νεφελώματα κ.λπ. ουράνια σώματα που είναι ορατά την εποχή αυτή!

Στη διοργάνωση θεματικής βραδιάς Αστρονομίας στον εξωτερικό χώρο του Neve Mountain Resort θα προσφερθούν υπηρεσίες αστρονομικής παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού, με χρήση τηλεσκοπίων και λοιπού αστρονομικού εξοπλισμού.

Η παρατήρηση σε όλη της τη διάρκεια θα γίνει κάτω από την επίβλεψη του αστροφυσικού, ως έμπειρου χειριστή του εξοπλισμού. Θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα ουράνια αντικείμενα που θα παρατηρούμε, με στόχο την εξοικείωσή σας με τον νυχτερινό ουρανό, αλλά και τη διασκέδασή σας. 

Οι στόχοι  μας:

 • Διασκέδαση των πελατών μας!
 • Εξοικείωση των πελατών μας με το θαύμα του έναστρου ουρανού!

 

Πρόγραμμα:  1. Briefing - Παρουσίαση με χρήση PowerPoint για ενημέρωση των πελατών μας σχετικά με:  α) Το πρόγραμμα της Αστροβραδιάς, β) Τον εξοπλισμό παρατήρησης που θα έχουν στη διάθεσή τους. γ) Αστερισμοί & Μυθολογία – εξοικείωση με τον νυχτερινό ουρανό, δ) Χρήσιμα Apps Αστρονομίας στο smartphone, ε) Πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή παρατήρηση.

Διάρκεια της παρουσίασης: 30΄.

2. Astro-night - Αστροβραδιά για παρατήρηση με τηλεσκόπιο. α) Ουρανογραφία με χρήση Green Laser Pointer για κατάδειξη αστερισμών. Στη διάρκεια της ουρανογραφίας θα δίνονται πληροφορίες για τη σχέση των αστερισμών με την ελληνική Ιστορία & μυθολογία, καθώς και τη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στην επιστήμη της Αστρονομίας. β) Βασικές οδηγίες για τον χειρισμό των τηλεσκοπίων. i. Πώς εστιάζουμε το αντικείμενο που παρατηρούμε. ii. Μεγέθυνση (μπορούμε να το δούμε μεγαλύτερο;)  γ) Παρατήρηση Αντικειμένων του βαθέος διαστήματος (Deep sky)  i. Διπλοί Αστέρες,  ii. Αστρικά σμήνη,  iii. Νεφελώματα,  δ) Παρατήρηση διαφόρων αστέρων και επεξήγηση της λειτουργίας των αστέρων.

Έναρξη της Αστροβραδιάς: 20:30 – Τέλος της Αστροβραδιάς: ...ανοικτό. 

Οινογευσία, ξενάγηση στους χώρους του διάσημου οινοποιείου Δημόπουλου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πέντε ποικιλίες κρασιών όπως ξινόμαυρο, ξινόμαυρο Reserved, ξινόμαυρο roze, syrah και η εκπληκτική «Κοντή Καρυδιά». 

Μόνο Στο Versus

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες -
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

 • Διαμονή στο πολυτελές Kaimak Inn Spa & Resort 4*, στο 2o χλμ. Παλαιού-Νέου Αγίου Αθανάσιου.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωϊνό & δείπνο στο ξενοδοχείο μας)
 • Στάστη στην Έδεσσα και επίσκεψη στο Μουσείο Νερού.
 • Επιπρόσθετα προσφέρουμε δωρεάν ένα απλό γεύμα, από την «ψαριά» μας από τη λίμνη Βεγορίτιδα, όπου θα ψήσουμε τα ψάρια που θα ψαρέψουμε, την ημέρα εκδρομής με την πλάβα και το βραβευμένο σεφ ?γγελο Ναουμίδη. Θα συνοδεύσουμε το φαγητό μας με κρασί «κερωμένο» που θα ανασύρει από τη λίμνη ο σεφ!
 • Επίσκεψη και μπάνιο στα διάσημα Λουτρά Πόζαρ.
 • Εκδρομή στις Πρέσπες, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και τον ?γιο Γερμανό.
 • Δωρεάν Θεματική Αστρο-βραδιά
 • Οινογευσία στο Dimopoulos Estate με 5ετικέτες από Ξινόμαυρο, Ξινόμαυρο Reserved, Ξινόμαυρο Ροζέ, Syrah και την εκπληκτική «Κοντή Καρυδιά»
 • Εμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.

1η ημέρα: Αθήνα – Έδεσσα – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος (Kaimak Inn Spa & Resort)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Σύνταγμα. Ενδιάμεσες στάσεις. Διασχίζοντας τον κορμό της Ελλάδας, περνώντας από Γιαννιτσά, καταλήγουμε στην Έδεσσα, που παλαιότερα ονομάζονταν παράλληλα Βοδενά ή Πόλη των Νερών. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο, με καταπληκτική θέα στον κάμπο, άφθονα νερά και πλούσια βλάστηση, αλλά και με μεγάλη ιστορική κληρονομιά. Σήμα κατατεθέν της πόλης, το ρολόι, του οποίου η κατασκευή χρονολογείται γύρω στο 1900. Η πόλη είναι διάσημη για τους καταρράκτες της που σχηματίζονται από τον ποταμό Εδεσσαίο ή Βόδα, ο οποίος ρέει μέσα από την πόλη. Πρόκειται για τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα!  Εδώ θα δούμε και το Υπαίθριο Μουσείο Νερού -γνωστό ως περιοχή των Μύλων- όπου θα μάθουμε όλη την «υδροκίνητη» ιστορία της Έδεσσας. Αναστηλωμένα βιομηχανικά κτίρια, νερόμυλοι, κανάλια με νερό, αλλά και μηχανές που μαρτυρούν την υδροκίνητη ιστορία της πόλης.Γεύμα ελεύθερο στην πανέμορφη πόλη των νερών.Είμαστε δίπλα από το ξενοδοχείο μας! Σε λιγότερο από μία ώρα από την πόλη της Έδεσσας, σε υψόμετρο 750μ. και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας, βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Παλαιού Aγίου Aθανασίου (παλιά Tσέγανη), ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό με κεραμοσκεπή κτήρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Λιθόστρωτα σοκάκια µαγεύονται από τα πέτρινα κτίρια-δείγµατα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής- όπως το παλιό σχολείο. Στο φιλόξενο ξενοδοχείο μας, θα μας υποδεχτούν με παραδοσιακό τοπικό ποτό της περιοχής για καλωσόρισμα.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Λίμνη Άγρα-Βρυττών-Νησίου – Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας

Μετά το πλούσιο πρωϊνό μας, αναχωρούμε για μια πανέμορφη διαδρομή! Θα περάσουμε από τη Λίμνη Άγρα-Βρυττών-Νησίου, για να μεταβούμε κατόπιν στα Λουτρά Πόζαρ. Θα θαυμάσουμε την καταπληκτική λίμνη, που είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1953, στα δυτικά του νομού Πέλλας, για τις ανάγκες του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ, πάνω στην κοίτη του πο-ταμού Εδεσσαίου στο σημείο που παλιότερα υπήρχε ένα έλος, γνωστό με την ονομασία «έλη Τιά-βου». 
 
Στα βόρεια της «σηκώνεται» επιβλητικά το Καϊμάκτσαλαν (ή Καϊμακτσαλάν) και στα νότια το όρος Βέρμιο. Στα δυτικά της βρίσκεται η λίμνη Βεγορίτιδα, από την οποία ήταν υδατικά εξαρτημένη μέ-χρι το 1990, και στα ανατολικά, σε απόσταση 6 χλμ. βρίσκεται η πόλη της Έδεσσας με τον κάμπο της.  Η λίμνη βρίσκεται σε ύψος 470 μέτρων, και η έκτασή της, μαζί με τις γύρω γεωργικές και δασικές περιοχές φτάνει τα 12.000 στρέμματα. Το βάθος της φτάνει μέχρι τα 6 μέτρα. Τα νερά της τροφοδοτούνται από τις πηγές στο Νησί και στα Βρυττά καθώς και από τοπικούς χειμάρρους. Πρόκειται για ένα πανέμορφο υγροβιότοπο με πολλές διαφορετικές εικόνες. Στα δυτικά της βρίσκονται οι «Πηγές» με κρυστάλλινα νερά που εκβάλλουν στη λίμνη και όμορφα αυτοσχέδια ξύλι-να γεφυράκια. Οι πανέμορφοι καλαμιώνες, οι δαίδαλοι με τα κανάλια, τα υγρολίβαδα και το α-προσπέλαστο εσωτερικό της, την διαφοροποιούν από πολλούς άλλους υγροβιότοπους. Η λίμνη Άγρα-Βρυττών-Νησίου είναι από τους πιο όμορφους τόπους για περπάτημα και παρατήρηση της άγριας φύσης στη Βόρεια Ελλάδα!!  Θα σταματήσουμε και θα απολαύσουμε τη φύση! 
Ακολουθούμε τη διαδρομή προς το γραφικό χωριό Κερασιές. Η Κερασιά είναι ένα ακόμα χωριό της Ορεινής Πέλλας. Χτισμένο πολύ κοντά στο χωριό Καρυδιά, μόλις 13 χλμ. από την Έδεσσα, σε υψόμετρο 800μ. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μία πανέμορφη, παραδοσιακή γραφική πλατεία, στην οποία δεσπόζει ένας μεγάλος πλάτανος και γύρω υπάρχουν καφενεία  και παντοπωλεία. Συνεχίζουμε για τα Λουτρά Πόζαρ. Η μόδα των spa έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ! Το νερό των λουτρών αναβλύζει σε θερμοκρασία 37ο C, έχει πολλές θερα-πευτικές ιδιότητες και είναι πόσιμο. Η λέξη «πόζαρ» σημαίνει θράκα, αναμμένο κάρβουνο. Κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, στην περιοχή ήταν οχυρωμένος ο σερβικός στρατός. Ένας Σέρβος ενθουσιασμένος από τα ζεστά νερά έφτιαξε την πρώτη γούρνα. Μετά τη συνθήκη του Νεϊγί το 1919, η περιοχή της Αριδαίας επιστρέφει στο ελληνικό κράτος και αρχίζει η διαχείριση των λουτρών από έναν Αθηναίο αρχικά και αργότερα από τον Πόντιο γαμπρό του, ο οποίος ύστερα από απαλλοτρίωση των κτημάτων γύρω από τις πηγές, έχτισε το υδροθεραπευτήριο. Από το 1982-1994 τα λουτρά ανήκαν στην κοινότητα Λουτρακίου. Το 1994, μάλιστα, κατασκευάστηκε η πισίνα. Σήμερα,  τα λουτρά διαχειρίζεται ο δήμος Αλμωπίας. 
Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε ύψος 390μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής, το οποίο εισχωρεί στο έδαφος σε μεγάλο βάθος, θερμαίνεται, στη συνέχεια ανεβαίνει ψηλότερα και σταδιακά εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα στοιχεία. Ξεχωριστή ομορφιά στον τόπο προσδίδουν οι φυσικοί καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού, με ιαματικό νερό, όπου μπορεί ο επισκέπτης να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής. Θα προσφέρουμε είσοδο στον καταρράκτη. Tο πάρκο αποτελείται από σύμπλεγμα 17 σπηλαίων και τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στο εσωτερικό τους, είναι μάρτυρες της κατοίκησης της περιοχής από τη Νεολιθική Εποχή. Πολλά από αυτά εκτίθενται στο Φυ-σιογραφικό – Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών, συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού.  
 
 

Τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν ένας προορισμό, που συνδυάζει αρμονικά 

δύο από τα βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης: 

 • Λαξευμένη από το χρόνο γη!
 • Τρεχούμενο νερό που πηγάζει από έξι πηγές 

και φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες!

 

3η ημέρα: Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Λίμνη Βεγορίτιδα – Πιπερόκτημα – Ψάρεμα και ψήσιμο ψαριών στην πλάβα του βραβευμένου Σεφ Άγγελου Ναουμίδη

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, αναχωρούμε για μια μέρα γεμάτη εκπλήξεις! Θα περπατήσουμε στο χωριό και μετά μας περιμένει μια όμορφη μέρα στη λίμνη Bεγορίτιδα, μία περιοχή, που έχει χαρακτηρισθεί ως Περιοχή Κοινοτικού Ενδιαφέροντος στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000. Οι απόκρημνες όχθες της αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για πλήθος άγριων πουλιών, ενώ τα νερά της φιλοξενούν πλήθος ψαριών. 
Θα επισκεφθούμε το «Πιπερόκτημα» με Παραδοσιακή Βιοκαλλιέργεια Πιπεριάς Φλωρίνης. Στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε ύψος 600μ. και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικρόκλιμα, η οικογένεια Ναουμίδη, καλλιεργεί τη φημισμένη  κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο αγρόκτημά της. Την οποία μεταποιεί και συσκευάζει στην πετρόκτιστη μονάδα της, ένα ζωντανό παράδειγμα αρ-μονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων. Σε περιφραγμένη έκταση 80 στρεμμάτων, αποκομμένο από άλλες καλλιέργειες, σε κοντινή απόσταση από τους φημισμένους αμπελώνες του Αμυνταίου, το πιπερόκτημα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρρα. Το ιδιαίτερα ξηρό μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τη σύσταση του εδάφους και το πλούσιο οικοσύστημα καθιστά ιδανικές τις συνθήκες για την καλλιέργεια της πιπεριάς. Το κλίμα του πιπεροκτήματος είναι ημιηπειρωτικό. Η λίμνη Βεγορίτιδα και γειτονική η λίμνη των Πετρών εκατέρωθεν  συμβάλλουν καθοριστικά στην ηπιότητα του κλίματος η οποία ευνοεί την ανάπτυξη της πιπεριάς.  Το φύτευμα, η συγκομιδή της πιπεριάς και το ξεβοτάνισμα γίνονται με το χέρι. Η χρήση φυτοφαρμάκων είναι απαγορευτική και για τη λίπανση χρησιμοποιούνται μόνο κοπριά από ζώα ελεύθερης βοσκής. Ανάλογα τον αριθμό των ατόμων, το γκρουπ θα ξεναγηθεί στο πιπερόκτημα και στις μουστοπιπεριές και μετά θα μεταβεί κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα για να επιβιβασθεί στην ιδιωτική πλάβα του βραβευμένου σεφ μας. Θα ψαρέψουμε και φυσικά με πολύ κέφι την «ψαριά» μας θα την ψήσουμε στην πλάβα και ο σεφ μας θα ανασύρει κερωμένο και δροσερό κρασί από τον βυθό της λίμνης, για να συνοδέψουμε τον εκλεκτό μεζέ μας! Ένα απλό ψήσιμο ψαριών με κρασί και τσίπουρο! Η εμπειρία με τον αγαπητό σεφ μας μετρά!
Το κρασί που θα πιούμε, ανασύρεται από τον βυθό της λίμνης (κερωμένο) και θα το πιούμε δροσερό, αφήνοντάς μας μια ιδιαίτερη επίγευση στο στόμα! Επίσης, θα πιούμε ντόπιο τσίπουρο και θα έχουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση και ψήσιμο ψαριών για περίπου μιάμιση ώρα!  Ο Άγγελος Ναουμίδης «γεννήθηκε» στη Λίμνη. Την ξέρει τόσο καλά όσο κανένας άλλος! Θα κινούμαστε περιμετρικά της λίμνης Βεγορίτιδας (λίμνη Οστρόβου), και ουσιαστικά θα είμαστε στα σύνορα των νομών Πέλλας, Φλώρινας και Κοζάνης. Γύρω μας, τα όρη Βόρας στα βόρεια και Βέρμιο στα ανατολικά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 

4η ημέρα: Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Πρέσπες (Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες) - Καστοριά

Πλούσιο πρόγευμα και νωρίς αναχωρούμε από μια άλλη διαδρομή μέσω Φλώρινας και Πισοδερίου, για τις «Διεθνείς Πρέσπες», τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδας με τα Βαλκάνια. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω φυσικού κάλλους και της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Στη Μικρή Πρέσπα υπάρχει το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα και βέβαια τα ξακουστά φασόλια Πρεσπών. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν μία λιμναία περιήγηση με βάρκα (ατομικά έξοδα) για να δουν τα ασκητάρια της Μεγάλης Πρέσπας.  Θα «κλείσουμε» στην επιστροφή μας, μεσώ άλλης διαδρομής, οδεύοντας προς τη γραφική Καστοριά. Περιήγηση στην πόλη της Καστοριάς, περίπατο στη λίμνη, καφεδάκι. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Οινογευσία – Αθήνα

Πλούσιος πρωινός μπουφές. Check out από το ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για Οινογευσία! Σε απόσταση 45’ και μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή, οδηγούμαστε στο Οινοποιείο Δημό-πουλου. Το Κτήμα Δημόπουλος ιδρύθηκε το 2015 από τον Παναγιώτη Δημόπουλο, γιο ντόπιου οινοποιού, με σκοπό να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση που πάει δύο γενιές πίσω. Οραμα του η παραγωγή εξαιρετικών premium "terroir" κρασιών που θα βρίσκονται μπροστά από την ε-ποχή τους. 
Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πέντε ποικιλίες κρασιών όπως ξινόμαυρο, ξινόμαυρο Reserved, ξινόμαυρο roze, syrah και η εκπληκτική «Κοντή Καρυδιά». Χρόνος για καφέ και φαγητό, σε ενδιάμεση στάση.  
Πορεία προς Αθήνα με επιπρόσθετες στάσεις.

Η θεματική Αστροβραδιά μας!

Κάποια από τις βραδιές μας, και σε συνεννόηση πάντα με τον αστροφυσικό μας, θα απολαύ-σουμε μια μαγική βραδιά παρατήρησης των άστρων!

Όσο πιο κοντά θα είμαστε στην αναχώρηση, θα γνωρίζουμε ποια βραδιά θα είναι.
Το Versus Travel έχει κατακτήσει μια φήμη για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και εμπειριών στους ταξιδιώτες του. Στις ημερομηνίες του ταξιδιού μας -αναμένεται οριστικοποίηση ημερομηνίας- θα προσφέρουμε μια θεματική βραδιά Αστρονομίας. Θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αντικεί-μενα του βαθέως Διαστήματος όπως:
• Αστερισμούς • Διπλούς Αστέρες • Αστρικά σμήνη • Νεφελώματα κ.λπ. ουράνια σώματα που είναι ορατά την εποχή αυτή!
Στη διοργάνωση θεματικής βραδιάς Αστρονομίας στον εξωτερικό χώρο του Neve Mountain Re-sort θα προσφερθούν υπηρεσίες αστρονομικής παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού, με χρήση τηλεσκοπίων και λοιπού αστρονομικού εξοπλισμού.
Η παρατήρηση σε όλη της τη διάρκεια θα γίνει κάτω από την επίβλεψη του αστροφυσικού, ως έμπειρου χειριστή του εξοπλισμού. Θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα ουράνια αντι-κείμενα που θα παρατηρούμε, με στόχο την εξοικείωσή σας με τον νυχτερινό ουρανό, αλλά και τη διασκέδασή σας. 
Οι στόχοι  μας:

 • Διασκέδαση των ταξιδιωτών μας!
 • Εξοικείωση των ταξιδιωτών μας με το θαύμα του έναστρου ουρανού!

Πρόγραμμα:  1. Briefing - Παρουσίαση με χρήση PowerPoint για ενημέρωση των ταξιδιωτών μας σχετικά με:  a. Το πρόγραμμα της Αστροβραδιάς, b. Τον εξοπλισμό παρατήρησης που θα έχουν στη διάθεσή τους. c. Αστερισμοί & Μυθολογία – εξοικείωση με τον νυχτερινό ουρανό, d. Χρήσι-μα Apps Αστρονομίας στο smartphone. e. Πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή παρα-τήρηση.

Διάρκεια της παρουσίασης: 30΄.
2. Astro-night - Αστροβραδιά για παρατήρηση με Τηλεσκόπιο. a. Ουρανογραφία με χρήση Green Laser Pointer για κατάδειξη αστερισμών. Στη διάρκεια της ουρανογραφίας θα δίνονται πληροφο-ρίες για τη σχέση των αστερισμών με την ελληνική Ιστορία & μυθολογία, καθώς και τη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στην επιστήμη της Αστρονομίας. b. Βασικές οδηγίες για τον χειρισμό των τηλεσκοπίων. i. Πως εστιάζουμε το αντικείμενο που παρατηρούμε. ii. Μεγέθυνση (μπορούμε να το δούμε μεγαλύτερο;)  c. Παρατήρηση Αντικειμένων του βαθέως διαστήματος (Deep sky)  i. Δι-πλοί Αστέρες,  ii. Αστρικά σμήνη,  iii. Νεφελώματα,  d. Παρατήρηση διαφόρων αστέρων και επε-ξήγηση της λειτουργίας των αστέρων.

Έναρξη της Αστροβραδιάς: 20:30 – Τέλος της Αστροβραδιάς: ...ανοικτό.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 389 € 0 €
Twin Room 389 € 0 €
Single Room 570 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 389 € 0 €
Twin Room 389 € 0 €
Single Room 570 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο πολυτελές Kaimak Inn Spa & Resort 4*, στο 2o χλμ. Παλαιού-Νέου Αγίου Αθανάσιου.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωϊνό & δείπνο στο ξενοδοχείο μας)
 • Κατά την άφιξη των ταξιδιωτών, θα προσφέρουμε δωρεάν κέρασμα, τοπικό ποτό
 • Επιπρόσθετα προσφέρουμε δωρεάν ένα απλό γεύμα, από την «ψαριά» μας, όπου θα ψή-σουμε τα ψάρια που θα ψαρέψουμε, την ημέρα εκδρομής με την πλάβα και το βραβευμένο σεφ, ?γγελο Ναουμίδη.
 • Δωρεάν Θεματική Αστρο-βραδιά
 • Οινογευσία στο Dimopoulos Estate με 5ετικέτες από Ξινόμαυρο, Ξινόμαυρο Reserved, Ξινόμαυρο Ροζέ, Syrah και την εκπληκτική «Κοντή Καρυδιά»
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Folder πληροφοριών (στυλό, luggage tag, sudoku)
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75ετών
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ΦΠΑ.

Δεν εριλαμβάνονται

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου
 • Προσωπικά έξοδα
 • Ατομικά έξοδα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Φόρος διαμονής* (3€/δωμάτιο/διανυκτέρευση)

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον ταξιδιώτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Σημειώσεις εκδρομής:

1. Για την ημερήσια εκδρομή ψαρέματος στη Βεγορίτιδα με την 20θέσια πλάβα, του βραβευμένου σεφ μας ?γγελου Ναουμίδη:  Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων πιθανόν το γκρούπ να «χωριστεί». Κάποια άτομα από το γκρούπ, θα ξεναγούνται στο πιπερόκτημα και κάποια άλλα θα κάνουν τη βαρκάδα καθώς έχει προδιαγραφές χωρητικότητας για την ασφάλειά μας.

2. Συνιστώνται αθλητικά κλειστά παπούτσια ή μποτάκια, για τις εκδρομές μας.

 

Καιρός – Ακυρώσεις: Ο καιρός μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να αποτρέψει τη δυνατότητα παρατήρησης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν έχουμε συννεφιά, δυνατό άνεμο, ομίχλη ή και βροχή. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να έχουμε μια αστρονομική εκδήλωση – παρουσίαση & ανοιχτή συζήτηση & παρουσίαση αστρονομικών φωτογραφιών σε εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες -
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

 • Διαμονή στο πολυτελές Kaimak Inn Spa & Resort 4*, στο 2o χλμ. Παλαιού-Νέου Αγίου Αθανάσιου.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωϊνό & δείπνο στο ξενοδοχείο μας)
 • Στάστη στην Έδεσσα και επίσκεψη στο Μουσείο Νερού.
 • Επιπρόσθετα προσφέρουμε δωρεάν ένα απλό γεύμα, από την «ψαριά» μας από τη λίμνη Βεγορίτιδα, όπου θα ψήσουμε τα ψάρια που θα ψαρέψουμε, την ημέρα εκδρομής με την πλάβα και το βραβευμένο σεφ ?γγελο Ναουμίδη. Θα συνοδεύσουμε το φαγητό μας με κρασί «κερωμένο» που θα ανασύρει από τη λίμνη ο σεφ!
 • Επίσκεψη και μπάνιο στα διάσημα Λουτρά Πόζαρ.
 • Εκδρομή στις Πρέσπες, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και τον ?γιο Γερμανό.
 • Δωρεάν Θεματική Αστρο-βραδιά
 • Οινογευσία στο Dimopoulos Estate με 5ετικέτες από Ξινόμαυρο, Ξινόμαυρο Reserved, Ξινόμαυρο Ροζέ, Syrah και την εκπληκτική «Κοντή Καρυδιά»
 • Εμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο πολυτελές Kaimak Inn Spa & Resort 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο στο ξενοδοχείο μας)
 • Δωρεάν Θεματική Αστρο-βραδιά
 • Οινογευσία στο Dimopoulos Estate με 5ετικέτες από Ξινόμαυρο.

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2021
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

27/10, 18/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αστροπαρατήρηση στο Καϊμακτσαλάν – Λίμνη Βεγορίτιδα – Λουτρά Πόζαρ - Καστοριά – Πρέσπες | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info