fb

Ικαρία, το νησί που ο χρόνος σταματά | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ημιορεινό δασωμένο νησί με πλούσια ενδοχώρα και παρθένες παραλίες στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο. Χωριά στους δικούς τους ρυθμούς, πανηγύρια δίχως αντίστοιχο, πράσινη φύση, γυμνά τοπία, ποτάμια, υπέροχη θάλασσα και το μυστικό της μακροζωίας. Θέλετε να το μάθετε; Ακολουθήστε μας…

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες -
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο Erofili Beach Hotel στον Αρμενιστή
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια με αναψυκτικά, μπύρα και κρασί.
  • Επίσκεψη στο χωριό Μάραθος, το «φυσικό μπαλκόνι» του Αιγαίου, και στη Μονή Θεοκτίστης.
  • Βόλτα στα ημιορεινά χωριά των Ραχών και επίσκεψη σε τοπικό εργαστήριο παραγωγής φυσικών καλλυντικών (σαπούνια, κηραλοιφές κ.λπ.).
  • Θαλάσσια περιήγηση με σκάφος και μπάνιο στις παραδεισένιες παραλίες του νησιού.
  • Παρακολούθηση τυποποίησης του γνωστού μελιού της Ικαρίας, στο Γιαλισκάρι.
  • Ξενάγηση στο ποτάμι του χωριού Νας, όπου με το πέρασμα των αιώνων έχει δημιουργηθεί το Φαράγγι της Χάλαρης, το μεγαλύτερο της Ικαρίας.
  • Ξενάγηση σε παραδοσιακό νερόμυλο στον Καραβόσταμο και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας.
  • Επίσκεψη στα ιαματικά  λουτρά στα Θέρμα, μία από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας, γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. 

1η ημέρα: Πειραιάς - Άγιος Κήρυκος - Αρμενιστής

Αναχωρούμε με πλοίο για την Ικαρία με άφιξη την ίδια ημέρα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή, τακτοποίηση και δείπνο.

2η ημέρα: Εύδηλος – Δρούτσουλας – Ακαμάτρα

Πρόγευμα μπουφέ και έναρξη εκδρομικής μέρας γνωριμίας με τη βορειοκεντρική Ικαρία. Επίσκεψη στον Εύδηλο το κεντρικό λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, παλιά εμπορική σκάλα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο χτιστό περιβάλλον. Μετάβαση στο χωριό Δρούτσουλας και περίπατος 1.30 ώρας σε παραδοσιακό λιθόστρωτο καλντερίμι προς το Κεραμέ. Επίσκεψη στο διατηρητέο αρχιτεκτονικά παραδοσιακό οικισμό της Ακαμάτρας, μεσημεριανό γεύμα και χαλάρωση στην πανέμορφη πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για κολύμπι.

3η ημέρα: Μάραθο – Μονή Οσίας Θεοκτίστης – Πηγή – Κάμπος – Αρμενιστής

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το χωριό του Μάραθου, ένα φυσικό μπαλκόνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στάση στην πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ, το Δάσος του Ράντη και την κορυφογραμμή του Αθέρα (αρχαίου Πράμνου). Μετάβαση στη Μονή Θεοκτίστης στο χωριό Πηγή με το εντυπωσιακό «θεόκτιστο» ξωκλήσι κάτω από ένα τεράστιο λαξευμένο γρανιτένιο λούρο, δείγμα παραδοσιακής ικαριακής κατοικίας. Επίσκεψη στον χώρο της μονής μέσα σε πυκνό ανάμεικτο δάσος από βελανιδιές και τραχεία πεύκη. Ξενάγηση στους χώρους του μοναστηριού και διάλειμμα για αφέψημα με τοπικά βότανα και λουκουμάδες στο προαύλιο του μοναστηριού. Μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό Κάμπος. Επίσκεψη  στο λόφο της αρχαίας ακρόπολης της Οινόης, την αρχαιολογική συλλογή του Κάμπου και κατάληξη στην παραλία του Κάμπου που εκβάλλει ο ποταμός Βουτσιδές. Κολύμπι και χαλάρωση στην αμμουδερή παραλία του Κάμπου , μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακό μαγειρείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Άγιος Δημήτριος – Χριστός – Προφήτης Ηλίας

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για τα ημιορεινά χωριά των Ραχών. Πρώτη στάση στον Άγιο Δημήτριο, από όπου και ξεκινάμε για ένα σύντομο βοτανικό περίπατο μίας ώρας από χωμάτινα και πετρόκτιστα καλντερίμια ως την πλατεία του Χριστού, το κεφαλοχώρι της περιοχής των Ραχών. Στη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεπτόμαστε τοπικό εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, κηραλοιφές, κρέμες, αποξηραμένα βότανα) όπου γίνεται μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Η πεζοπορία μας συνεχίζεται προς την πλατεία του Χριστού με ξενάγηση για την ιστορία της περιοχής. Ο βοτανικός μας περίπατος ολοκληρώνεται στην πλατεία του Χριστού με στάση για ξεκούραση στο κεφαλοχώρι που είναι και το πιο διάσημο χωριό της Ικαρίας. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο μέχρι το κοντινό χωριό του Προφήτη Ηλία για γευσιγνωσία τοπικών ποικιλιών οίνου, όπως η μοναδική στο κόσμο ποικιλία «μπεγλέρι» που παλαιώνεται σε πήλινα πιθάρια θαμμένα στη γη, σύμφωνα με φυσικές τεχνικές οινοποίησης σε επισκέψιμο οινοποιείο. Ακολουθεί γεύμα σε κοντινό εστιατόριο μέσα σε δάσος από βελανιδιές και καστανιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα για κολύμπι στις κοντινές αμμουδιές Λιβάδι και Μεσαχτή.

5η ημέρα: Θαλάσσια περιήγηση με σκάφος – Μαγγανίτης – Σεϋχέλλες, Αρμενόπλακα – Μπαχάμες

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση στις 9 για τον νότο με προορισμό το εντυπωσιακό ψαροχώρι του Μαγγανίτη από όπου ξεκινάει ημερήσια θαλάσσια εκδρομή στο Ικάριο πέλαγος  σε πανέμορφες και απομονωμένες παραλίες της νότιας ακτογραμμής της Ικαρίας (beach hopping  - Σεϋχέλλες , Αρμενόπλακα , Μπαχάμες).

Πρώτη στάση για κολύμπι στην παραλία Σεϋχέλλες με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα και τα τιρκουάζ νερά. Η εκδρομή συνεχίζεται με βουτιές από το σκάφος στην περιοχή Αρμενόπλακα με τις βραχοσπηλιές και τα θαλασσοπούλια και κατάληξη στην απομονωμένη παραλία Μπαχάμες για την τρίτη βουτιά της ημέρας. Γεύμα  πικνίκ στην παραλία ή επιστροφή για γεύμα σε εστιατόριο στο Μαγγανίτη. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Γιαλισκάρι – Νας – Καρκινάγρι

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το κοντινό χωριό Γιαλισκάρι. Επίσκεψη σε τυποποιητήριο μελιού για γευσιγνωσία διάφορων ποικιλιών του φημισμένου μελιού της Ικαρίας. Ξενάγηση και γνωριμία με τις μεθόδους παραγωγής φυσικού μελιού, ερμηνεία της σημασίας των μελισσών για την ισορροπία στον πλανήτη μας και ιστορική αναδρομή της παραγωγής μελιού στην Ικαρία. Μετάβαση στο χωριό Νας και στάση για ξενάγηση στο ποτάμι του χωριού, που έχει δημιουργήσει στο πέρασμα των αιώνων το μεγαλύτερο φαράγγι της Ικαρίας, το φαράγγι της Χάλαρης στις εκβολές του οποίου βρίσκονται και τα ερείπια του αρχαίου ναού της θεάς Άρτεμις. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το παραδοσιακό ψαροχώρι του Καρκιναγρίου για βουτιές στα βαθιά και πεντακάθαρα νερά του Ικάριου πελάγους με θέα σε νησιά των Κυκλάδων και μεσημεριανό γεύμα με φρέσκα ψάρια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

7η ημέρα: Καραβόσταμο – Μονοκάμπι – Θέρμα – αναχώρηση

Αναχώρηση για Καραβόσταμο. Επίσκεψη και ξενάγηση σε παραδοσιακό νερόμυλο στον Άρη ποταμό στο χωριό Καράβοσταμο με το πυκνό πλατανόδασος για μια σύντομη γνωριμία με τη βιοτεχνική ιστορία της Ικαρίας του προηγούμενου αιώνα όπως διαμορφώθηκε εξαιτίας του υδάτινου πλούτου της. Στάση στο χωριό Μονοκάμπι και επίσκεψη σε παραδοσσιακό εξωκλήσι με καταπληκτική θέα που αποτελεί και εξαιρετικό δείγμα ικαριακής αρχιτεκτονικής. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας (προβολή για την ιστορία του νησιού, ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση με τα αρχαιολογικά ευρήματα από όλο το νησί). Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο χωριό του Φάρου με τη μεγαλύτερη σε μήκος αμμουδιά της Ικαρίας για μεσημεριανό γεύμα και κολύμπι στο Ικάριο πέλαγος με θέα την Πολυνησία των Φούρνων, τη Σάμο και τα βόρεια Δωδεκάνησα. Ακολουθούν τα ιαματικά  λουτρά στα Θέρμα, μια από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. Δυνατότητα ιαματικού μπάνιου, λουτρού στις θεραπευτικές λουτροπηγές Απόλλωνας, Κράτσα και Σπήλαιο που διαθέτει χαμάμ σε φυσική σπηλιά και τζακούζι με ιαματικό νερό και τροφοδοτείται από μια από τις πιο ραδιούχες πηγές στον κόσμο. Βραδινό και ποτάκι στον Άγιο Κήρυκο και αναμονή μέχρι την επιβίβασή μας στο πλοίο για τον Πειραιά στις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα. Η προγραμματισμένη άφιξη μας  στην Πειραιά είναι περίπου στις 10:00 το πρωί.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές/μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο Erofili Beach Hotel 3* στον Αρμενιστή μπουφέ πρωινό
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια με αναψυκτικά, μπύρα και κρασί
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
  • Φ.Π.Α.
  • Εισητήρια πλοίου οικονομικής θέσης
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα
  • Φόρος διαμονής *

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες -
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο Erofili Beach Hotel στον Αρμενιστή
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια με αναψυκτικά, μπύρα και κρασί.
  • Επίσκεψη στο χωριό Μάραθος, το «φυσικό μπαλκόνι» του Αιγαίου, και στη Μονή Θεοκτίστης.
  • Βόλτα στα ημιορεινά χωριά των Ραχών και επίσκεψη σε τοπικό εργαστήριο παραγωγής φυσικών καλλυντικών (σαπούνια, κηραλοιφές κ.λπ.).
  • Θαλάσσια περιήγηση με σκάφος και μπάνιο στις παραδεισένιες παραλίες του νησιού.
  • Παρακολούθηση τυποποίησης του γνωστού μελιού της Ικαρίας, στο Γιαλισκάρι.
  • Ξενάγηση στο ποτάμι του χωριού Νας, όπου με το πέρασμα των αιώνων έχει δημιουργηθεί το Φαράγγι της Χάλαρης, το μεγαλύτερο της Ικαρίας.
  • Ξενάγηση σε παραδοσιακό νερόμυλο στον Καραβόσταμο και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας.
  • Επίσκεψη στα ιαματικά  λουτρά στα Θέρμα, μία από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας, γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις Erofili Beach Hotel στον Αρμενιστή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια με αναψυκτικά, μπύρα και κρασί
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 

Χάρτης Ταξιδιού Ικαρία, το νησί που ο χρόνος σταματά | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info