Ειδική θεματική Βουλγαρία - Σόφια-Πλόβντιβ- Μπουργκάς- Βάρνα- Ρούσε- Βελίκο Τάρνοβο | Καλοκαίρι 2020 - Ιούνιος 2021

Διάρκεια: 10, 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 899€

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες –

Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

Ένα μοναδικό, άρτιο και πλήρες 10ήμερο αεροπορικό (αναχώρηση από Αθήνα) ή 12ήμερο οδικό (αναχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) πρόγραμμα περιήγησης στη Βουλγαρία, για να απολαύσετε αυτό το ταξίδι έτσι όπως μόνο το Versus Travel σχεδιάζει και υλοποιεί, δίνοντας έντονη χροιά στο πολιτιστικό στοιχείο:

 • Στη Σόφια το πολυτελές κεντρικό  ξενοδοχείο 5* Grand hotel Sofia, στις υπόλοιπες πόλεις και χωριά ξενοδοχεία 4*.
 • Ξενάγηση στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ), στο Στάδιο και το αρχαίο Αμφιθέατρο που λειτουργεί έως σήμερα.
 • Μετάβαση στο Καζανλάκ, για να επισκεφτούμε τη Νεκρόπολη, τον Θρακικό Τύμβο και την Κοιλάδα των Ρόδων, για να μάθουμε από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του παγκοσμίου φήμης ροδέλαιου.
 • Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μπάτσκοβο και το πασίγνωστο Μοναστήρι της Ρίλα.
 • Θα δούμε το Φρούριο Τσάρεβετς στο Βέλικο Τάρνοβο.
 • Επίσκεψη στο μοναδικό υπαίθριο μουσείο Ετάρα, που παρουσιάζει βιωματικά την ιστορία της Βουλγαρίας.
 • Εκδρομή έως Βάρνα στη Μαύρη Θάλασσα έως το Ρούσε στις όχθες του Δούναβη.
 • Ξεναγήσεις και επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα, που έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

1η ημέρα: Άφιξη στη Σόφια και μετάβαση στη Φιλιππούπολη – Μοναστήρι του Μπάτσκοβο

Μετά την άφιξή μας επισκεπτόμαστε το Πλόβντιβ ή Φιλιππούπολη, το οποίο χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον Φίλιππο της Μακεδονίας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με ιστορία που πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια, αλλά ίχνη της είναι παρόντα παντού στη σύγχρονη εποχή. Ορισμένα από τα σημαντικά σημεία που θα δούμε είναι η Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με τοιχογραφίες που αποδίδονται στον ελληνικής καταγωγής Βούλγαρο Ζαχαρία Ζωγράφο, το Στάδιο, τα Τείχη και φυσικά το υπέροχο Αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε την περίοδο του αυτοκράτορα Τραϊανού  (2 αι. μ.Χ). Έχει 28 σειρές από κερκίδες με μαρμάρινα καθίσματα, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3.500 θεατές και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Τα συμμετρικά σπίτια της πόλης με τις χρωματιστές προσόψεις και τα χαρακτηριστικά παράθυρα που εξέχουν σίγουρα θα μαγνητίσουν το βλέμμα μας.
Ακολουθεί επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μπάτσκοβο, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο ιδρύθηκε τον 11ο αι. από δύο Γεωργιανούς μοναχούς. Εκεί μπορεί να δει κανείς νωπογραφίες βιβλικών παραστάσεων μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας, που χρονολογούνται από τον  16ο αιώνα. Η εικόνα της πολιούχου Παρθένου Μαρίας θεωρείται θαυματουργή και το ίδιο το Μοναστήρι του Μπάτσκοβο μοναδικός συνδυασμός του βυζαντινού, του γεωργιανού και του βουλγαρικού πολιτισμού.
Επιστροφή στο Πλόβντιβ, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πλόβντιβ - Περπερικόν - Αλεξάντροβο - Πλόβντιβ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον τόπο γέννησης του Ορφέα στα βουνά της Ροδόπης. Πρώτα επισκεπτόμαστε την ιερή τοποθεσία στο Περπερικόν, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο μυθικός ναός του Διονύσου. Το Περπερικόν χαρακτηρίζει η λατρευτική αρχιτεκτονική, την οποία ανέπτυξαν οι διάφορες φυλές που το κατοίκησαν από την 5η χιλιετία π.Χ. έως τον Μεσαίωνα. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη Νεκρόπολη του Αλέξανδρου (4ος αιώνας π.Χ.). Επιστροφή στο Πλόβντιβ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πλόβντιβ – Καζανλάκ – Μπουργκάς

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε προς την Κοιλάδα των Θρακών Βασιλέων, που πήρε το όνομά της από τους πολλούς τάφους Θρακών αυτοκρατόρων που βρέθηκαν εκεί. Θα επισκεφτούμε τη Νεκρόπολη του Καζανλάκ, την πρώτη περιοχή της Βουλγαρίας που τέθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO, που είναι γνωστή για τις νωπογραφίες της. Θα σταματήσουμε στην πόλη Καζανλάκ, την πρωτεύουσα της Κοιλάδας των Ρόδων και των Θρακών Βασιλέων, και θα επισκεφτούμε το Μουσείο των Ρόδων και τον Θρακικό Τύμβο του Καζανλάκ, που είναι στον Κατάλογο με τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO. Οι νωπογραφίες στο συγκεκριμένο ταφικό μνημείο είναι το καλύτερα διατηρημένο δείγμα της θρακικής τέχνης που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς Μπουργκάς, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

ΡΟΔΕΛΑΙΟ

Η Βουλγαρία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή ροδέλαιου. Περίπου ένας τόνος ροδέλαιου εξάγεται ετησίως σε μεγάλες εταιρίες παραγωγής καλλυντικών και αρωμάτων σε Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες. Το ροδέλαιο είναι παραδοσιακό προϊόν της χώρας από τον 17ο αιώνα. Η ποικιλία που δίνει το ροδέλαιο καλλιεργείται στην Κοιλάδα των Ρόδων, σε μια έκταση 14.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα τριαντάφυλλα ανθίζουν τον Μάιο και τον Ιούνιο και το γλυκό άρωμά τους καλύπτει όλη την περιοχή. Η συλλογή των ροδοπέταλων γίνεται πολύ νωρίς το πρωί, πριν από το ξημέρωμα, και η απόσταξη με ατμό δίνει ροδέλαιο εξαιρετικής ποιότητας για αρώματα και καλλυντικά. Απαιτούνται περίπου τρεις τόνοι ροδοπέταλων για να φτιαχτεί ένα κιλό ροδέλαιο. Στα τέλη της άνοιξης τουρίστες από όλον τον κόσμο συρρέουν στην Κοιλάδα των Ρόδων για να δουν από κοντά τη συλλογή των ροδοπέταλων και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της Γιορτής των Ρόδων. Τα τριαντάφυλλα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Καζανλάκ και είναι αναλλοίωτο κομμάτι της ζωής των ντόπιων, καθώς πολλές γενιές τους δραστηριοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

4η ημέρα: Μπουργκάς - Μαύρη Θάλασσα – Βάρνα – Μπουργκάς

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Μαύρη Θάλασσα και επισκεπτόμαςτε στην αρχαία πόλη Νεσέμπαρ, η οποία ανήκει στον Κατάλογο με τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το Νεσέμπαρ είναι μία από τις παλιότερες πόλεις της Ευρώπης, έχοντας δεχθεί επιρροές από Θράκες, Ρωμαίους, Σλάβους, Βυζαντινούς και Βουλγάρους. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, οι στενοί δρόμοι και οι τουλάχιστον εκκλησίες χαρίζουν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα στην πόλη. Συνεχίζουμε για την παραθαλάσσια Βάρνα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Θα επισκεφτούμε αξιοθέατα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φυλάσσεται ο μεγαλύτερος χρυσός θησαυρός της αρχαιότητας, μια πολύ σημαντική συλλογή αντικειμένων από τερακότα, αλλά και τα ερείπια ρωμαϊκών λουτρών, όλα ενδεικτικά της σημασίας που είχε η περιοχή για το εμπόριο. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Μπουργκάς.

5η ημέρα: Μπουργκάς – Μαντάρα – Σβεστάρι – Αμπρίτους – Ρούσε

Συνεχίζουμε βορειότερα, για να εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα τοπία της βόρειας Βουλγαρίας. Το χωριό Μάνταρα, με τον φημισμένο Ιππέα του λαξεμένο σε βράχο, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το απίστευτου κάλλους φυσικό περιβάλλον, οι βράχοι που υψώνονται σαν πύργοι, τα πέτρινα αφιερώματα, οι μυστικιστικές σπηλιές φαίνεται σαν να ανήκουν σε παραμύθι. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από το μαγευτικό φυσικό τοπίο, θα φτάσουμε στον Θρακικό Τύμβο στο Σβεστάρι, που αποκαλύπτει τον πολυεπίπεδο τρόπο ζωής και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των αρχαίων Θρακών. Ο Θρακικός Τύμβος στο Σβεστάρι είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του θρακικού πολιτισμού που έχει ανακαλυφθεί ώς τις μέρες μας, γι’ αυτό και προστατεύεται από έναν ειδικά κατασκευασμένο και απομονωμένο θόλο. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τον ιδιαίτερο εσωτερικό διάκοσμο του τύμβου, που θεωρείται μοναδικός στο είδος του, με πολύχρωμες Καρυάτιδες, με μορφή ανθρώπινη ώς τη μέση και από εκεί και κάτω λουλουδιού! Μετά το φαγητό η περιπέτεια συνεχίζεται στην πόλη Αμπρίτους. Τα ερείπιά της ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και απέδειξαν ότι υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ρωμαϊκής επιρροής σε αυτήν την περιοχή. Η ημέρα τελειώνει στην πόλη Ρούσε στον Δούναβη, στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ρούσε – Βελίκο Τάρνοβο – Αρμπανάσι

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για  Βελίκο Τάρνοβο. Στη διαδρομή θα δούμε τις Πέτρινες Εκκλησίες κοντά στο χωριό Ιβάνοβο. Πρόκειται για μεσαιωνικές βουλγαρικές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστικά κελιά λαξεμένα στο απόκρημνο φαράγγι του ποταμού Ρουσένκι Λομ. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε γραφές, εικόνες αγίων και άλλα αποκατεστημένα αριστουργήματα του 13ου αιώνα. Είναι άλλο ένα μοναδικό μνημείο της μεσαιωνικής τέχνης της χώρας που συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Το Βέλικο Τάρνοβο ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του Β’ Βουλγαρικού Βασιλείου (12ος – 14ος αιώνας), γι’ αυτό και εκεί βρίσκονται όλα τα κτίρια και τα μνημεία που αποδεικνύουν βασιλική και εκκλησιαστική εξουσία. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλοπρεπές Φρούριο Τσάρεβετς. Βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου που δημιουργήθηκε από τη σχεδόν μαιανδρική κοίτη του ποταμού Γιάντρα. Θα συνεχίσουμε εξερευνώντας τα μνημεία στο κέντρο της πόλης, αλλά αφιερώνοντας ταυτόχρονα και αρκετή ώρα στην αγορά Samovodska Charshia, όπου μπορεί κανείς να βρει χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα από ντόπιους εμπόρους. Το κοντινό χωριό Αρμπανάσι έχει κηρυχθεί διατηρητέο και κατά την επίσκεψή μας θα δούμε το οχυρωμένο σπίτι με την ονομασία Konstantseli και θα θαυμάσουμε τις αγιογραφίες στην Εκκλησία της Γέννησης του Χριστού. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βέλικο Τάρνοβο – Γκάρμποβο – Μουσείο Ετάρα – Σόφια

Σήμερα κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα. Στη διαδρομή θα δούμε το Γκάμπροβο, γνωστό ως τη διεθνή πρωτεύουσα του χιούμορ και της σάτιρας. Το Γκάμπροβο βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Γιάντρα και χαρακτηρίζεται από την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Βουλγαρίας. Είναι επίσης γνωστό ως η «μακρύτερη» πόλη της χώρας, καθώς εκτείνεται για περίπου 25 χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού Γιάντρα, ενώ σε κάποια σημεία το πλάτος του φτάνει το μόλις ένα χιλιόμετρο. Περίπου 8 χιλιόμετρα από το Γκάρμποβο βρίσκεται ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο, το αρχιτεκτονικό και εθνογραφικό συγκρότημα Ετάρα. Σε αυτό το μουσείο-χωριό θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τις παραδοσιακές χειροτεχνίες αλλά και ένα αυθεντικό σύμβολο αρχιτεκτονικής της βουλγαρικής Αναγέννησης, τον Πύργο με το Ρολόι. Απόγονοι των τεχνιτών της Αναγέννησης  παρουσιάζουν τις ικανότητές τους και διατηρούν την παράδοση των προγόνων τους. Σπίτια και μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι τον 18ο και τον 19ο αιώνα διατηρούνται έως σήμερα, αποκαλύπτοντας τον τρόπο ζωής της πολύβουης κοινωνίας του Γκάρμποβο και της γύρω περιοχής. Περισσότερες από 20 τέχνες αναπτύχθηκαν τότε, ενώ προϊόντα των ντόπιων τεχνιτών μέσω του εμπορίου έφταναν σε Βουκουρέστι, Βιέννη, Μασσαλία, περιοχές της Ανατολίας κ.α. Άφιξη στη Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σόφια

Η ιστορία της μετράει περισσότερα από 7.000 χρόνια, όπως αποδεικνύουν τα μνημεία της, όμως η Σόφια, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, δεν είναι μόνο παρελθόν, είναι παρόν και μέλλον. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο είναι ένα από τα πιο πλούσια της ανατολικής Ευρώπης, παρουσιάζοντας πτυχές της μακραίωνης ιστορίας της, ενώ πλατείες, λιθόστρωτες λεωφόροι, όμορφες μπουτίκ και πραγματικά ξέφρενη νυχτερινή ζωή αφηγούνται τη σύγχρονη καθημερινότητα σε αυτήν την πόλη του 1,3 εκατ. κατοίκων. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, είναι η μόνη πόλη της Ευρώπης που βρίσκεται τόσο κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο. Από το όρος Βίτοσα θα ξεκινήσει η περιήγησή μας για μια καλοκαιρινή εξόρμηση στα καταπράσινα μονοπάτια του. Εκεί θα φτάσουμε χρησιμοποιώντας τα τοπικά lifts. Αποτυπώνοντας στη μνήμη μας το πανόραμα της βουλγάρικης πρωτεύουσας θα κατηφορίσουμε για να ανακαλύψουμε την πόλη που συνδυάζει Ανατολή και Δύση με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταπράσινα πάρκα και κήποι, οθωμανικά τζαμιά και μνημεία του Κόκκινου Στρατού, μεσαιωνικές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης συνθέτουν το σκηνικό της. Μετά τον γύρο της πόλης θα απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στην πόλη.

9η ημέρα: Σόφια – Μοναστήρι της Ρίλα

Αναχώρηση για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό και ως Μοναστήρι της Ρίλα (10ος αι. μ.Χ)., ένα από τα σπουδαιότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος μοναστήρι της Βαλκανικής, το χαρακτηριστικότερο δείγμα της βουλγαρικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής, αλλά και το σημαντικότερο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο κατά την οθωμανική κυριαρχία. Θα περιηγηθούμε σε αυτό το μοναστηριακό συγκρότημα, στην κεντρική αυλή, στην εκκλησία και στα παρεκκλήσια της, θαυμάζοντας τη φημισμένη αρχιτεκτονική της Βουλγαρικής Αναγέννησης, τις νωπογραφίες, τις πολύτιμες βυζαντινές εικόνες, τον περίφημο ξύλινο Σταυρό του Ραφαήλ και τα αναρίθμητα σωζόμενα χειρόγραφα. Η ανθρώπινη φαντασία και το ταλέντο σε συνδυασμό με τη φύση διαμόρφωσαν ένα πραγματικό θαύμα στην καρδιά του Όρους Ρίλα. Επιστροφή στη Σόφια, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Αθήνα

Αναχώρηση για την Αθήνα αεροπορικώς.

12ΗΜΕΡΟ ΟΔΙΚΟ

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι αυτό οδικά αναχωρούμε την προηγούμενη ημέρα και έχουμε μία διανυκτέρευση στη Σόφια. Την ημέρα της αναχώρησης διανυκτερεύουμε στις Σέρρες με επιπλέον ξεναγήσεις στη διαδρομή και το ταξίδι γίνεται 12ήμερο.

11η ημέρα: Σόφια – Σμόλιαν – Σιρόκα Λάκα – Σέρρες

Αναχώρηση για την Ελλάδα Θα περάσουμε από την πόλη Σμόλιαν με την Πινακοθήκη και το μεγαλύτερο πλανητάριο της χώρας. Στο Σμόλιαν βρίσκεται επίσης η μεγαλύτερη εκκλησία στη νότια Βουλγαρία, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Σιρόκα Λάκα. Μέσα σε ένα δάσος από έλατα κρύβεται ένας οικισμός χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής της Ροδόπης, στον οποίο δεσπόζει ο Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου. Πριν από την άφιξή μας στις Σέρρες θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ροδόπης, τις πλαγιές του Όρους Πιρίν και τις πεδιάδες με τα Πομακοχώρια. Διανυκτέρευση στις Σέρρες.

12η ημέρα: Αθήνα

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Πιερία.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 0 €
Twin Room 899 € 0 €
Single Room 1229 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Single Room 1319 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή στο πολυτελές κεντρικό  ξενοδοχείο Gran Ηοtel Sofia 5* στην Σόφια   και 4* στις υπόλοιπες πόλεις. Είναι όμορφα απλά ξενοδοχεία, χωρίς μοντέρνο σχεδιασμό και πολυτέλεια, μια και η περιοχή δεν έχει μεγάλη τουριστική υποδομή.
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Έλληνας αρχηγός - σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες –

Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

Ένα μοναδικό, άρτιο και πλήρες 10ήμερο αεροπορικό (αναχώρηση από Αθήνα) ή 12ήμερο οδικό (αναχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) πρόγραμμα περιήγησης στη Βουλγαρία, για να απολαύσετε αυτό το ταξίδι έτσι όπως μόνο το Versus Travel σχεδιάζει και υλοποιεί, δίνοντας έντονη χροιά στο πολιτιστικό στοιχείο:

 • Στη Σόφια το πολυτελές κεντρικό  ξενοδοχείο 5* Grand hotel Sofia, στις υπόλοιπες πόλεις και χωριά ξενοδοχεία 4*.
 • Ξενάγηση στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ), στο Στάδιο και το αρχαίο Αμφιθέατρο που λειτουργεί έως σήμερα.
 • Μετάβαση στο Καζανλάκ, για να επισκεφτούμε τη Νεκρόπολη, τον Θρακικό Τύμβο και την Κοιλάδα των Ρόδων, για να μάθουμε από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του παγκοσμίου φήμης ροδέλαιου.
 • Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μπάτσκοβο και το πασίγνωστο Μοναστήρι της Ρίλα.
 • Θα δούμε το Φρούριο Τσάρεβετς στο Βέλικο Τάρνοβο.
 • Επίσκεψη στο μοναδικό υπαίθριο μουσείο Ετάρα, που παρουσιάζει βιωματικά την ιστορία της Βουλγαρίας.
 • Εκδρομή έως Βάρνα στη Μαύρη Θάλασσα έως το Ρούσε στις όχθες του Δούναβη.
 • Ξεναγήσεις και επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα, που έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

Εμπειρία

Δεν είναι ένα απλό ταξίδι στη γειτονική χώρα, είναι μια εξερεύνηση. Η Βουλγαρία είναι αδικημένη λόγω της εγγύτητάς της με την Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να διαμορφωθούν οικονομικά προγράμματα, οι οδικές εκδρομές που διοργανώνονται δεν προλαβαίνουν να επικεντρωθούν στα μυστικά αυτής της ιδιαίτερης χώρας. Στο Versus έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Προσφέρει σε τιμή εξαιρετικά συμφέρουσα μία σε βάθος εξερεύνηση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας χώρας των Βαλκανίων που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα. Λίγοι γνωρίζουν ότι η Βουλγαρία συνδυάζει ταυτόχρονα Ιστορία, θρησκεία, αρχαιότητες, μοναδικό φυσικό περιβάλλον, παράδοση και μυστήριο, τα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει στο ίδιο ταξίδι. Γιατί Βουλγαρία δεν είναι μόνο το Μπάνσκο!..

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Στη Σόφια το πολυτελές κεντρικό  ξενοδοχείο 5* Grand hotel Sofia,στις υπόλοιπες πόλεις και χωριά ξενοδοχεία 4*.
 • Ξενάγηση στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ), στο Στάδιο και το αρχαίο Αμφιθέατρο που λειτουργεί έως σήμερα.
 • Μετάβαση στο Καζανλάκ, για να επισκεφτούμε τη Νεκρόπολη, τον Θρακικό Τύμβο και την Κοιλάδα των Ρόδων, για να μάθουμε από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του παγκοσμίου φήμης ροδέλαιου.
 • Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μπάτσκοβο και το πασίγνωστο Μοναστήρι της Ρίλα.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2020
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2020
 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2021
 • Μάιος - Ιούνιος 2021

Αναχωρήσεις

23/8, 24/8, 13/9, 14/9, 27/9, 28/9, 25/10, 26/10, 15/11, 16/11, 23/4, 24/4, 11/5, 12/5, 19/6, 20/6Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ειδική θεματική Βουλγαρία - Σόφια-Πλόβντιβ- Μπουργκάς- Βάρνα- Ρούσε- Βελίκο Τάρνοβο | Καλοκαίρι 2020 - Ιούνιος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info