Αρχέγονη Θράκη - Πομακοχώρια - Θάσος | Καλοκαίρι - Δεκέμβριος 2021

Διάρκεια: 5,6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 340€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Θράκη δεν είναι ένας κλασικός ταξιδιωτικός προορισμός. Η αρχέγονη αίσθηση και η αυθεντικότητα που αποπνέει σε αναγκάζουν να τη διατρέξεις ως γνήσιος περιηγητής και όχι ως τουρίστας. Κι αν λέμε πως στην Ελλάδα η Δύση συναντά την Ανατολή, εδώ αυτά τα δύο στοιχεία συνυπάρχουν, φτιάχνοντας ένα υπέροχο πολιτισμικό χαρμάνι, που μένει αξέχαστο. Η Θράκη είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές. Οι πόλεις της, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, η καθεμία με το δικό της προφίλ, προσφέρουν την καλύτερη τουριστική υποδομή. Το δυνατό χαρτί της Θράκης είναι η αυθεντική φύση της: το Δέλτα του Έβρου, το Πόρτο Λάγος, η λίμνη Βιστωνίδα, ο υπέροχος Νέστος, τα δάση της Ροδόπης, το δάσος της Δαδιάς είναι σημεία ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για κάθε τύπο επισκέπτη. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την υπέροχη Θάσο, που βρίσκεται απέναντι, με την ιδιόμορφη φυσική της ομορφιά στους τόνους του πράσινου και του γαλάζιου, έχουμε έναν προορισμό ικανό να κρατήσει για πολλές μέρες τον ανήσυχο ταξιδευτή. Η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής, αν και μικρή, είναι επαρκής, ενώ στα ταβερνάκια της η μεσογειακή κουζίνα συναντά την Ανατολή.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Αλεξανδρούπολη: Το σταυροδρόμι των λαών

Η πρωτεύουσα του Έβρου είναι μια πόλη που φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα, με το λιμάνι και τον σιδηροδρομικό σταθμό της να αποτελούν σημαντικά κέντρα του εμπορίου και με μέρη που δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού του θαλάσσιου τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σύγχρονα κτίρια και πλούσια αγορά, η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη που έχει παράλληλα διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της ακριτικής επαρχίας.

Κομοτηνή: Πολιτισμικό ψηφιδωτό

Πόλη γεμάτη χρώματα, γεμάτη μυρωδιές, πόλη σταυροδρόμι πολιτισμών, γλωσσών και θρησκειών, η Κομοτηνή διακρίνεται για την πολυπολιτισμική ατμόσφαιρά της και τα θετικά vibes, κάτι στο οποίο συμβάλλει και το γεγονός ότι είναι πόλη με έντονο το φοιτητικό στοιχείο. Σήμα κατατεθέν της Κομοτηνής είναι ο πύργος του ρολογιού, που δεσπόζει σε κάθε καρτποστάλ!

Ξάνθη με την υπέροχη Παλιά Πόλη

Ένα μεθυστικό χαρμάνι πολιτισμών και επιρροών που βρήκαν πρόσφορο έδαφος εδώ και αναπτύχθηκαν δίνοντας στη σημερινή πόλη της Ξάνθης το ιδιαίτερο ύφος της. Μια πόλη πλούσια σε παραστάσεις, εικόνες, αισθήσεις, η Ξάνθη και η ευρύτερη περιοχή με τον ποταμό Νέστο, ξεχωρίζουν και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση αλλά και δραστηριότητες στον επισκέπτη.

Μόνο Στο Versus

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες –

Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 • 4,5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Z Palace and Congress Center 5* στην Ξάνθη με ημιδιατροφή
 • Παραποτάμια διαδρομή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, με τοπικό ξεναγό, από το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου (ανήκει στον κατάλογο των προστατευόμενων περιοχών της διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ) 
 • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες από την υπεύθυνη στον ναό!
 • Επίσκεψη στο ακριτικό Σουφλί και το Εργοστάσιο Μετάξης! Κεράσματα και δρώμενα εδώ, που πάντα διαφέρουν ανά ταξίδι και ανά εποχή!
 • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας και στο γραφικό Πόρτο Λάγος!
 • Επίσκεψη σε ένα από τα «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου!
 • Εκδρομή στο σμαραγδένιο νησί της Θάσου (το κόστος του πλοίου περιλαμβάνεται).
 • Γνωριμία με πόλεις γραφικές αλλά και με έντονη πολιτισμική ταυτότητα, όπως η Ξάνθη, όπου και θα μένουμε, και η Κομοτηνή!
 • Επίσκεψη και στο καταπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης!
 • Και μην παραλείψουμε τις Καμάρες στην Καβάλα, το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της πόλης, κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο
 • Επίσκεψη στην πλατεία του Μεχμέτ Αλί και το ξενοδοχείο-παλάτι Ιμαρέτ, στην Καβάλα.

1η ημέρα: Αθήνα – Ξάνθη

Αναχώρηση από την Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στον τελικό προορισμό και βάση μας για τις επόμενες ημέρες, την πόλη της Ξάνθης. Η Ξάνθη είναι μία πόλη με χρώμα, πολυπολιτισμική, με σφριγηλότητα και έντονη προσωπικότητα. Πόλη φοιτητών, πόλη πολιτισμών, η Ξάνθη έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς, τα οποία και θα ανακαλύψουμε τις επόμενες ημέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ξάνθη – Λίμνη Βιστωνίδα – Τοξότες & Παραποτάμιο Δάσος Νέστου – Ξάνθη

To πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην Ξάνθη με την παραμυθένια Παλιά Πόλη με τα καλντερίμια και τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, χαρακτηριστικά για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. Επισκεφθείτε το πολύ καλό Λαογραφικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) και μάθετε για τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης.

Χρόνος για καφέ στην «παραλία» του ποταμού Κόσινθου και ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή σε έναν από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, τη λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες  υποδομές  για  μεταφορά  αγαθών  από  εμπορικά  πλοία. 

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα Στενά του Νέστου. Θα φτάσουμε στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου και στο χωριό Τοξότες, για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Ξεκούραση στις  παραποτάμιες ταβέρνες και βόλτα στον ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ξάνθη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο (καιρού επιτρέποντος). Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Με τοπικό ξεναγό θα προσεγγίσουμε το ποτάμι και θα φτάσουμε στο Δέλτα. Μοναδικές εικόνες μάς περιμένουν. Εκεί ζουν και φωλιάζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Η ημέρα μας θα συνεχίσει με μια εκδρομή στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική παράδοςή του. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο Μεταξιού

Μετά την όμορφη περιήγηση θα επιστρέψουμε  με στάση στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Ευτυχώς θα έχουμε επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ξάνθη, δείπνο.

4η Ημέρα: Ξάνθη – Πομακοχώρια – Κομοτηνή – Ξάνθη

Σειρά στο ταξίδι μας έχουν τα Πομακοχώρια, αυτά τα ζωντανά χωριά που απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Πομάκοι αποκαλούνται οι (κυρίως) μουσουλμάνοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, οι ίδιοι ωστόσο έχουν περισσότερες ονομασίες για να ορίζουν την ταυτότητά τους, όπως οι Αλεβίτες, κυρίως στην ανατολική πλευρά της περιοχής και προς τον Έβρο. Για πάρα πολλά χρόνια η περιοχή των Πομακοχωρίων ήταν όχι απλώς απομονωμένη αλλά σχεδόν αποκλεισμένη από την υπόλοιπη επικράτεια. Σήμερα οι έλεγχοι που κάποτε υπήρχαν ανήκουν πλέον στο παρελθόν, και τα χωριά των Πομάκων αναπτύσσονται με αργά βήματα αλλά σταθερά. Ο επισκέπτης εδώ πρέπει να σέβεται την ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των κατοίκων, ωστόσο θα πρέπει επίσης να έχει κατά νου πως δεν επισκεπτόμαστε τα χωριά για τη γραφικότητά τους, δεν είναι αυτό το δέλεαρ. Μην ξεχνάμε πως για πολλά χρόνια, όπως είπαμε, υπήρξαν εντελώς απομονωμένα. Εδώ δεν ερχόμαστε ως τουρίστες αλλά ως περιηγητές, με σεβασμό και πραγματικό ενδιαφέρον για να δούμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Αφού διασχίσουμε τα χωριά θα κάνουμε στάση στον Εχίνο για καφεδάκι.

Συνεχίζουμε για την Κομοτηνή, την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό νκαι το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Επιστροφή στην Ξάνθη, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ξάνθη – Κεραμωτή – Θάσος – Κεραμωτή – Ξάνθη (το κόστος του πλοίου περιλαμβάνεται)

 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Κεραμωτή, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το πράσινο νησί της Θάσου. Άφιξη στον Λιμένα. Θα ακολουθήσουμε τη βορειανατολική διαδρομή προς τις Σκάλες Πρίνου και Καλλιράχης και τα δυο παραθαλάσσια, γραφικά ψαροχώρια. Θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Θάσο ή Λιμένα. Στο λιμάνι θα βρείτε πολλά μαγαζιά και ταβερνάκια, για να απολαύσετε το ουζάκι με χταποδάκι πριν από την επιστροφή μας στην Ξάνθη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Ξάνθη – Καβάλα – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας, όπου θα έχουμε χρόνο για αγορές ή να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποια από τα όμορφα μαγαζιά της πόλης. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το 5ήμερο πρόγραμμα πραγματοποιείτε με 4 διανυκτερεύσεις στην Ξάνθη χωρίς την εκδρομή στην Θάσο.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 500 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 500 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 500 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 500 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 500 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 500 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • 4,5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  Z Palace and Congress Center 5* στην Ξάνθη.
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Το κόστος για το πλοίο για τη Θάσο.
 • Είσοδος και ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στο Δέλτα του Έβρου και στις Φέρες.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
 • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής, sudoku.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Ατομικά έξοδα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Φόρος διαμονής*.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες –

Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 • 4,5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Z Palace and Congress Center 5* στην Ξάνθη με ημιδιατροφή
 • Παραποτάμια διαδρομή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, με τοπικό ξεναγό, από το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου (ανήκει στον κατάλογο των προστατευόμενων περιοχών της διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ) 
 • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες από την υπεύθυνη στον ναό!
 • Επίσκεψη στο ακριτικό Σουφλί και το Εργοστάσιο Μετάξης! Κεράσματα και δρώμενα εδώ, που πάντα διαφέρουν ανά ταξίδι και ανά εποχή!
 • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας και στο γραφικό Πόρτο Λάγος!
 • Επίσκεψη σε ένα από τα «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου!
 • Εκδρομή στο σμαραγδένιο νησί της Θάσου (το κόστος του πλοίου περιλαμβάνεται).
 • Γνωριμία με πόλεις γραφικές αλλά και με έντονη πολιτισμική ταυτότητα, όπως η Ξάνθη, όπου και θα μένουμε, και η Κομοτηνή!
 • Επίσκεψη και στο καταπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης!
 • Και μην παραλείψουμε τις Καμάρες στην Καβάλα, το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της πόλης, κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο
 • Επίσκεψη στην πλατεία του Μεχμέτ Αλί και το ξενοδοχείο-παλάτι Ιμαρέτ, στην Καβάλα.

Highlights

 • Δέλτα Έβρου: 200.000 στρέμματα μοναδικής αξίας, 316 είδη πουλιών από τα περίπου  420 που υπάρχουν στην Ελλάδα
 • Χωριά Πομάκων: 50 απομονωμένα χωριά με τη δική τους ταυτότητα.
 • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες από την υπεύθυνη στον ναό!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

4,5 διανυκτερεύσεις στην Ξάνθη, Ημιδιατροφή καθημερινά, Ξενάγηση στο Δέλτα του Έβρου και στις Φέρες, Παραποτάμια διαδρομή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, Επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας και σε ένα από τα «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου!

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2021
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

15/10, 27/10, 19/11, 3/12, 23/12, 30/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αρχέγονη Θράκη - Πομακοχώρια - Θάσος | Καλοκαίρι - Δεκέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info