fb

Χερσόνησος Κριμαίας - Βόρειος Καύκασος | Απρίλιος- Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 8, 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1489€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ασυνήθιστο εξερευνητικό ταξίδι στη χερσόνησο της Κριμαίας και τη Μαύρη Θάλασσα. Ανακαλύπτουμε αρχαίες ελληνικές πόλεις που διατηρούν ακόμα και σήμερα αναλλοίωτη την ονομασία τους, όπως και το ελληνικό στοιχείο. Από τη Συμφερούπολη και τη Σεβαστούπολη μέχρι τη Γιάλτα και στη Σταυρούπολη. Περπατάμε σε καταπράσινα τοπία και ελώδεις ακτές, διασχίζουμε διάσημα φαράγγια, κάνουμε βουτιά σε ιαματικά λουτρά, ανακαλύπτουμε κρυμμένα μυστικά, νιώθουμε την ορθόδοξη κουλτούρα, θαυμάζουμε μπαρόκ εκκλησίες και ανεβαίνουμε τα μυθικά βουνά του Καυκάσου! Το αρχαιοελληνικό παρελθόν της Κριμαίας, σε συνδυασμό με το ρωσικό- σοβιετικό, συνθέτουν τελικά την εικόνα μιας περιοχής με έντονη προσωπικότητα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Eξερευνούμε και ανακαλύπτουμε για πρώτη φορά την Κριμαία, έξω από τα καθιερωμένα και τους χιλιοδιαφημισμένους προορισμούς. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία του ταξιδιού, το άγνωστο, το ανεξερεύνητο, το καινοτόμο και το διαφορετικό. Ξεκινάμε με τις ιστορικές πόλεις Συμφερόπολη και Σεβαστόπολη, συνεχίζουμε με την γοητευτική Μπαλακλάβα, περνάμε από το Φόρο για να φθάσουμε έως τη γραφική Γιάλτα και την Αλούστα. Περνάμε από τη Φεοντοσίγια και το Κρασνοντάρ, για να καταλήξουμε στην ορεινή Οσετία. Ανακαλύπτουμε τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του Καυκάσου, καθώς συνεχίζουμε για την πόλη Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, καταλήγοντας στο Νταγκεστάν. Μυούμαστε στα μυστικά και τις γοητευτικές όψεις μιας ηπείρου που λίγοι γνωρίζουν και έχουν την τύχη να δουν από κοντά...

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμεσυνηθίσει.

 

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Ένα πρωτοφανές ταξίδι για τα ελληνικά δεδομένα, ένα μοναδικό οδοιπορικό στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας, μέσα από ξεναγήσεις σε απάτητα μέρη και μυστηριώδεις προορισμούς που κουβαλούν μια μακραίωνη ιστορία από αρχαιοελληνικά στοιχεία. Φθάνοντας μέχρι το Νταγκεστάν και την Τσετσενία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ταξίδι που πραγματοποιείται πρώτη φορά στις εν λόγω περιοχές, καθώς δεν έχει βρεθεί ξανά ελληνικό group εκεί. 

Πρέπει να τονίσουμε ότι το ταξίδι απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που εκτός από τα πολιτιστικά στοιχεία και τα μνημεία της περιοχής, επιθυμούν να εξερευνήσουν την ιστορία του τόπου και να έρθουν σε επαφή με μέρη χωρίς ιδιαίτερη τουριστική υποδομή για να γνωρίσουμε ορεσίβιες φυλές του Καυκάσου.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στη Σεβαστόπολη.
  • Ξενοδοχεία 4* σε Αλούστα, Φεοντοσίγια και Κρασνοντάρ. Στις υπόλοιπες πόλεις όπου διαμένουμε η τουριστική υποδομή είναι από χαμηλή έως πολύ χαμηλή. Έχουμε επιλέξει τα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Κριμαία και στο Κρασνοντάρ. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνονται γεύματα (κατά τη διάρκεια της ημέρας)
  • Εισόδους σε μουσεία- αξιοθέατα
  • Εμπειρότατο Έλληνα αρχηγό
  • Έμπειρο αγγλόφωνο ξεναγό
  • Γεύματα που θα προσπαθήσουμε πολύ να βρίσκονται «κοντά» στην ελληνική παράδοση
  • Διαδρομή με τρένο Κρασνοντάρ-Πιατιγκόρσκ.
  • Βαρκάδα στον όρμο της Μπαλακλάβα.
  • Επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο Swallow Nest.
  • Ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι στη Λιβαδειά.

Εμπειρίες από το ταξίδι

Ημέρα 0:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση το βράδυ της προηγούμενης ημέρας για τη Συμφερόπολη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Συμφερόπο-λη – Μπαχτσισαράι – Σεβαστόπολη

Άφιξη στη Συμφερόπολη το πρωί. Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριά-δας, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά ή όπως αποκαλείται, Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Έπειτα, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ταυρίδας, όπου φιλοξενούνται αρχαίοι ελληνικοί και σκυθικοί θησαυροί., ενώ στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μπαχτσισαράι (Bağçasaray). Εδώ, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αφιερωμένο στην Παναγία, που αποτελούσε το κέντρο του ελληνισμού της Κριμαίας και είναι σκαλισμένο μέσα στα βράχια. Φτάνουμε στη Σεβαστόπολη, στα δυτικά παράλια της Κριμαίας. Μετα-φορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευ-ση.

2η ημέρα: Σεβαστόπολη – Ίνκερμαν – Χερσόνησος – Σε-βαστόπολη

Αμέσως μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη μονή του Αγίου Κλιμεντίου στο Ίνκερμαν. Κατά καιρούς, πολλοί ερευνητές που έχουν βρεθεί στην περιοχή, έχουν αναφέρει με περίσσιο θαυμασμό πως η μονή είναι χτισμένη από τα χέρια των Αγγέλων! Οι απαρχές της, τη θέλουν να είναι τόπος εξορίας, καθώς ήδη από τον πρώτο αιώνα, τότε που η νότια ακτή της Κριμαίας ήταν υπό ρωμαϊκή κυριαρ-χία, πολλοί άνθρωποι αποστέλλονταν στα λατομεία του Ίνκερμαν. To μοναστήρι, στη μορφή που είναι γνωστό σήμερα, αναπτύχθηκε μέσα από αντίξοες συνθήκες. Περί το 1850 λεηλατήθηκε από Βρετανούς, ενώ το 1927 υπέστη σοβαρή ζημιά από έναν καταστροφικό σεισμό στη Μαύ-ρη Θάλασσα. Στην πορεία, αναχωρούμε με το λεωφορείο επιστρέφοντας στην Σεβαστούπολη, όπου θα επισκεφ-θούμε το φημισμένο Πανόραμα. Ένα μοναδικό μουσείο, αφιερωμένο στην πολιορκία της Σεβαστόπολης, που α-ναδεικνύει ένα από τους μεγαλύτερους πολέμους που έχουν γίνει στην πόλη. Εδώ, θα δούμε την αναπαράσταση του πολέμου μέσα από μία εκπληκτική πανοραμική τοιχο-γραφία, ζωγραφισμένη στο θόλο του μουσείου, δη-μιουργώντας μια πανοραμική 3D εικόνα!
Κατόπιν μεταφερόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της Χερσονήσου. Η αρχαία και βυζαντινή Χερσόνησος που είναι κολλημένη στα πλευρά της Σεβαστόπολης, είναι σί-γουρα η διασημότερη από τις δεκάδες ελληνικές πόλεις της Κριμαίας με βάση τα πλούσια ευρήματα που φωτί-ζουν ανάγλυφα την εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων από τον καιρό των Ταύρων, των Κιμμέριων και των Σκυ-θών. Συνεχίζουμε στα ερείπια της αρχαίας Χερσώνας, όπου υπάρχει ο εντυπωσιακός Ιερός Ναός του Αγίου Βλαδίμηρου. Έπειτα, μεταφερόμαστε στο Ακρωτή-ριο Fiolent, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια συγκλονιστι-κή θέα 360 μοιρών με φόντο τη Μαύρη Θάλασσα. Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου για μιασύντομη προσκυνηματική επίσκεψη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σεβαστόπολη – Μπαλακλάβα – ορός Σαπούν – Σεβαστόπολη (περιήγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Μπαλακλάβα. Μια ακόμα ιστορική πόλη, την οποία υπερασπίστηκαν στρα-τιώτες του Ελληνικού Τάγματος Πεζικού της Μπαλακλάβας τον Σεπτέμβριο του 1854. Θα απολαύσουμε ένα χαλαρωτι-κό boat trip κατά μήκος του Κόλπου Μπαλακλάβα, θα περπατήσουμε στην ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή και θα θαυμάσουμε από κοντά το Φρούριο Chembalo.
Έπειτα, αναχωρούμε για το Όρος Sapun, λίγα χλμ. ανατο-λικά της Σεβαστόπολης, όρος εξαιρετικής ιστορίας σημα-σίας καθώς είχε τη βασική θέση στις προσεγγίσεις της πόλης και επομένως, πολλά κρίσιμα στρατιωτικά γεγονότα έλαβαν χώρα εδώ σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Οι πιο έντονες μάχες έγιναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1941-1942), αλλά και τον Μάιο του 1944 για την απελευθέρωση της Σεβαστόπολης. Θα θαυμάσουμε το Diorama από την εξωτερική του κάτοψη, ένα κτίριο- μνημείο στην μακραίωνη ιστορία της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει αξιοπρόσεκτες αναπαραστάσεις του πολέ-μου σε καμβά, καθώς και σημαντικά ευρήματα. Επιστροφή στο ιστορικό κέντρο της Σεβαστόπολης, όπου θα περπα-τήσουμε στη Λεωφόρο Πριμόρσκι για να θαυμάσουμε υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, θα περιηγηθούμε στην κεντρι-κή πλατεία Nakhimov και θα δούμε από κοντά μαρμάρινα λιοντάρια στη Μαρίνα του Κόμη. Επιστροφή στο ξενοδο-χείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σεβαστόπολη – Φόρος – Λιβαδειά – Γιάλτα – Αλούστα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από τη Σεβαστόπολη με προορισμό τον Φόρο. Εδώ, μέσα από μια κατάφυτη δια-δρομή επισκεπτόμαστε την ορθόδοξη εκκλησία της Ανα-στάσεως. Ακολουθεί, το παραμυθένιο γοτθικό κάστρο Snallow Nest, κοντά στην πόλη Γιάλτα, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και σύμβολο της Νότιας ακτής της Κριμαίας. Χτισμένο το 1912, βρίσκεται στην κορυφή του βράχου Aurora Cliff, 40 μέτρα πάνω από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και η ονομασία του μεταφράζεται ως «φωλιά χελιδονιού». Απολαμβάνουμε το ειδυλλιακό τοπίο με… αμέτρητα φωτογραφικά κλικ!
Έπειτα, συνεχίζουμε για το χωριό Λιβαδειά, ένα μέρος με έντονο άρωμα... Ελλάδας! Μάλιστα, η Λιβαδειά της Κριμαί-ας οφείλει το όνομά της στο Λάμπρο Κατσώνη. Όταν ο Έλληνας επαναστάτης επέστρεψε στη Ρωσία καθώς το κίνημά του απέτυχε, η τσαρίνα Αικατερίνη του έδωσε ένα μεγάλο αγρόκτημα στην Κριμαία, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα. Το τσιφλίκι αυτό το ονόμασε «Λιβαδειά» σε ανά-μνηση της πατρίδας του που δεν ξαναείδε ποτέ. Το όνομα παρέμεινε και το 1835 καθιερώθηκε επίσημα. Θα δούμε επίσης το παλάτι της Λιβαδειάς, την εξοχική κατοικία του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β'. Κτισμένο το 1911 για τη βασιλική οικογένεια, με ιταλικό αναγεννησιακό στυλ, το Λευκό Παλάτι, είναι από τους σπουδαιότερους προορισμούς στη νότια ακτή της Κριμαίας. Θα θαυμά-σουμε την Μεγάλη Λευκή Αίθουσα και θα νιώσουμε τη... βασιλική ατμόσφαιρα που επικρατούσε όταν ζούσε η Τσαρική οικογένεια, ενώ θα μυηθούμε στην καθημερινή ζωή της αριστοκρατίας της Ρωσίαςστις αρχές του 20ου αιώνα. Ακολουθεί επίσκεψη στην εκ-κλησία του Ιερού Σταυρού και άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Γιάλτας. Απολαμβάνουμε μια χαλαρωτική απογευματινή βόλτα στον παραλιακό δρόμο της Γιάλτας και έπειτα μετα-φερόμαστε στην πόλη Αλούστα για τακτοποίηση και διανυ-κτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Αλούστα – Σουντάκ – Φεοντοσίγια

Πρωινό και αναχώρηση για το Σουντάκ, ένα δημοφιλές θέρετρο, με ένα καλοδιατηρημένο γενοβέζικο οχυρό, άξιο θαυμασμού. Κάνουμε βόλτα στην πόλη, νιώθοντας την αύρα μιας άλλης εποχής και στη συνέχεια, αργά το από-γευμα, κατευθυνόμαστε προς τη Θεοδοσία (ή Φεοντοσίγια), μια μικρή, όμορφη, γραφική παραλιακή πόλη νοτιοανατολι-κά της Κριμαίας. Η πόλη είναι γνωστή για τα θεραπευτικά λασπόλουτρα και τα ιαματικά νερά της. Η γοητεία της συ-μπληρώνεται από την εξαιρετική μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα πολλά μουσεία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Φεοντοσίγια (περιήγηση)

Πρωινό και περιήγηση στο γραφικό κέντρο της Φεοντοσί-για. Η πόλη χτίστηκε στη θέση όπου τον 6ο αιώνα π.Χ. ι-δρύθηκε η ομώνυμη ελληνική αποικία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Θεοδοσίας είναι πολύ λίγα, κυρίως διότι καλύφθηκαν από νερό λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τμήματα του μεσαιωνικού οχυρού. Απολαμβάνουμε βόλτες στην παλιά και νέα πόλη, βγάζουμε... παραμυθένιες φωτογραφίες και επισκεπτόμαστε την πινακοθήκη όπου εκτίθενται θαλασσο-γραφίες του ζωγράφου Ιβάν Αϊβαζόφσκι και έργα του εγ-γονού του Μιχαήλ Λάτρη, ελληνικές και αρμένικες εκκλησίες, τα παλιό γενοβέζικο φρούριο, αλλά και μνημεία της οθωμα-νικής περιόδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέ-ρευση.

7η ημέρα: Φεοντοσίγια – Κρασνοντάρ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό μας το Κρασνοντάρ, μια πόλη της νότιας Ρωσίας. Πριν τη σημερι-νή της ονομασία, λεγόταν Γιεκατερινοντάρ ή Αικατερινο-ντάρ και σήμαινε το «Δώρο της Αικατερίνης» ως αναγνώ-ριση της παροχής γης από την Μεγάλη Αικατερίνη στην περιοχή του Κουμπάν στους Κοζάκους της Μαύρης Θά-λασσας. Σήμερα, υπάρχουν δύο εκδοχές για το νέο όνομα της πόλης: «Κράσνο» που σημαίνει ή «όμορφο» (μια παλιό-τερη ρίζα) ή «κόκκινο» και «ντάρ» που σημαίνει «δώρο». Έτσι, το όνομα της πόλης μπορεί να σημαίνει είτε όμορφο δώρο ή κόκκινο δώρο (ή αλλιώς «δώρο των κόκκινων»).
Η πόλη φημίζεται για τα μεγάλα της πάρκα και τα εντυπω-σιακά της συντριβάνια, διαθέτοντας μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα συντριβάνια στη Ρωσία. Κάνουμε βόλτα στο κέντρο της πόλης, επισκεπτόμαστε το κρατικό Μουσείο Τεχνών, αλλά και το διάσημο πάρκο Galitskogo, ένα από τα πιο όμορφα του κόσμου! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κρασνοντάρ – Πτήση επιστροφής

Αφού πάρουμε πρωινό, θα έχουμε λίγο χρόνο για να μία σύντομη τελευταία βόλτα στην πόλη. Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επι-στροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΥΚΑΣΟ

Για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν το 14ήμερο ταξίδι, με την επέκταση στον Βόρειο Καύκασο,  το πρόγραμμα δια-μορφώνεται ως εξής:

8η ημέρα: Κρασνοντάρ (περιήγηση) – Πιατιγκόρσκ

Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο του Κρασνοντάρ, όπου θα έχουμε άπλετο χρόνο να ανακαλύψουμε τα κρυμ-μένα μυστικά του. Θαυμάζουμε τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και βολτάρουμε σε ένα από τα πιο εν-διαφέροντα σημεία, την οδό Κράσναγια (Red Street). Στην αρχή αυτού του δρόμου μπορεί κανείς να δει την Κεντρική Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Ένωσης του Κρασνοντάρ, που θεωρείται ότι έχει την καλύτερη ακουστι-κή στην νότιο Ρωσία, ενώ στο τέλος το κινηματογραφικό κέντρο Αβρόρα. Εκεί κοντά βρίσκεται και η αψίδα του Θριάμβου! Ακολουθεί διαδρομή με τρένο από το Κρασνο-ντάρ για το Πιατιγκόρσκ. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πιατιγκόρσκ

Η πόλη Πιατιγκόρσκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Σταυρούπολης, μία μεγάλη λουτρόπολη στην πε-ριοχή των ΚΜΒ (Καυκασιανά Μεταλλικά Νερά) που απλώ-νεται στους πρόποδες του κεντρικού τμήματος της ορο-σειράς του Καυκάσου στην όχθη του ποταμού Ποντκού-μοκ, σε υψόμετρο 520-550 μέτρων. Στο κέντρο του Πιατι-γκόρσκ υψώνεται το βουνό Μασούκ (994 μ.), στο οποίο ανεβαίνουμε με τελεφερίκ για να απολαύσουμε πανοραμι-κή θέα συγκλονιστικής ομορφιάς! Στον ορίζοντα απλώνε-ται η Κεντρική Καυκασιανή οροσειρά με τις υψηλότερες κορυφές της Ευρώπης: το βουνό Καζμπέκ (5033 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) και το Ελμπρούς (5642 μ.). Οι επιστήμονες μάλιστα, ονόμασαν αυτήν την περιοχή «Αρχιπέλαγος των βράχων».
Αποκορύφωμα της επίσκεψής μας αποτελεί το σημείο όπου συναντάμε τα ιαματικά λουτρά! Ένας καταρράκτης από ζεστό κρυστάλλινο νερό αναβλύζει μέσα από τους βράχους, δημιουργώντας κατά τόπους πηγές όπου μπο-ρούμε να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό ευεργετικό μπά-νιο με θέα την πόλη του Πιατιγκόρσκ! (Προσοχή όμως, η κολύμβηση δεν συνίσταται). Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πιατιγκόρσκ – όρος Ελμπρούς – Ναλτσίκ

Πρωινό, check out και αναχώρηση στις 9:00 για την πε-ριοχή του Ελμπρούς, μια απόσταση 160 χλμ, που αναμένε-ται να διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες καθώς περιλαμβάνει δύο ενδιάμεσες στάσεις. Μέσω τελεφερίκ, θα ανεβούμε το όρος Ελμπρούς, σε υψόμετρο 3,800 μέτρων! Λένε, ότι ό-ποιος επιχειρήσει να ανέβει εδώ πρέπει να έχει καθαρή ψυχή, αλλιώς το βουνό δεν του επιτρέπει να ανέβει! Το όρος έχει δυο κύριες κορυφές: η Δυτι-κή κορυφή έχει υψόμετρο 5.642 μέτρα, ενώ η Ανατολική κορυφή είναι λίγο χαμηλότερη, στα 5.621 μέτρα.

Το όρος Ελμπρούς είναι η ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης και μια από τις Επτά Κορυφές (7 Summits, ο απόλυτος «στόχος» κάθε ορειβάτη/αλπινιστή, η ανάβαση δηλαδή στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου). Το βουνό αποτελεί τμήμα της οροσειράς του Καυκάσου, μιας από τις πιο απόκρημνες οροσειρές στον κόσμο. Στην πραγματικότητα ωστόσο δεν είναι βουνό, αλλά ηφαίστειο που εξερράγη για τελευταία φορά το 50 π.Χ. Σήμερα, είναι διάσημο για τους τεράστιους όγκους πάγου που το καλύπτουν, ενώ διαθέτει πηγές με μεταλλικό νερό. Στις πλαγιές της ανατολι-κής κορυφής του υπάρχει εκπομπή όξινων θειούχων και χλωριούχων αερίων, ως τρανή απόδειξη της ηφαιστειακής καταγωγής του. Μάλιστα, κατά καιρούς του έχουν δοθεί διάφορες ονομασίες, όπως «αιώνιο βουνό» ή «βουνό της ευτυχίας».
Τον Αύγουστο του 1942, στρατιώτες της αλπικής μεραρχί-ας της Βέρμαχτ κατάφεραν να ανυψώσουν τη ναζιστική σημαία στην δυτική κορυφή του Ελμπρούς. Άλλωστε, για τον Χίτλερ, ήταν θέμα γοήτρου να κατακτήσει την υψηλό-τερη κορυφή της Ευρώπης. Σε όσους συμμετείχαν απονε-μήθηκε ο Σιδηρούν Σταυρός και μετάλλιο με την επιγραφή «Η Κορυφή του Χίτλερ». Όμως, μέχρι τον Φεβρουάριο του 1943 η Βέρμαχτ είχε εξαλειφθεί από τις πλαγιές του όρους και οι Σοβιετικοί στρατιώτες κατέβασαν τον αγκυλωτό σταυρό και ανύψωσαν την σοβιετική σημαία.
Μετά από αυτό το επιβλητικό αλπικό σκηνικό, θα έρθουμε στο Narzans Glade, το σημείο όπου, υπάρχουν τρεις πη-γές με φυσικό μεταλλικό νερό. Μπορούμε να πιούμε νερό και από τις τρεις και αν θέλουμε να πάρουμε και μαζί μας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι το Ναλτσίκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ-ρευση.

11η ημέρα: Ναλτσίκ – φαράγγι Κανταργκαβάν – φρούριο Ντζιβγκίς – Νεκρόπολη Νταργκάβς – Βλαντικαφκάζ

Πρωινό και αναχώρηση για τη ρωσική δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας. Πρώτη μας στάση θα είναι στο φαράγγι του Kadargavan, ένα πραγματικό φυσικό θαύ-μα, αγαπημένο μέρος προσκυνήματος για τουριστικές ομάδες και χαλάρωση των κατοίκων της περιοχής. Εδώ, για δεκάδες μέτρα, ο ποταμός Fiagdon έκοψε ένα στενό σε απόσταση 60 μέτρων στο ασβεστολιθικό βράχο. Στη συ-νέχεια, ακολουθεί το βραχώδες φρούριο Dzivgis, ένα από τα πιο ασυνήθιστα και ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Οσετίας, σκαλισμένο στις βραχοπλαγιές του ό-ρους Kariuhokh.
Ακολουθεί επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωρ-γίου, σύμβολο της ενοποίησης ειδωλολατρικών πεποιθή-σεων και χριστιανικών αντιλήψεων για τους Οσετινούς. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Οσετία είναι η μόνη δημοκρατία του Βόρειου Καυκάσου, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας εκπροσωπούν την Ορθοδοξία. Προστάτης μάλιστα της Οσετίας είναι ο Άγιος Γεώργιος.
Ακολουθεί το αρχαίο κάστρο του Kurt και Tag, το οποίο αποτελεί ακόμα ένα εθνικό έμβλημα της περιοχής της Βό-ρειας Οσετίας, στο χωριό Wallagsy, στο όρος Hakun. Στη συνέχεια, βρισκόμαστε στη νεκρόπολη Dargavs, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν σχεδόν εκατό πέτρινες κρύπτες. Όσο πιο ευγενής και πλούσια ήταν η οικογένεια, τόσο μεγαλύτερη ήταν η φυλετική κρύ-πτη...

Τελικός προορισμός μας για σήμερα η πόλη της Βλαντι-καφκάζ, όπου αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα δούμε από κοντά πώς παρασκευάζονται οι τοπικές πίτες της Οσετίας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Βλαντικαφκάζ – Φαράγγι Αργκούν (ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ) – Γκρόζνι

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη δημοκρατία της Τσετσενίας, με πρώτο μας σταθμό το Φαράγγι Argun. Πρόκειται για ένα φαράγγι στρατηγικής σημασίας και ο δρόμος είναι εν μέρει χαραγμένος σε ασβεστολιθικά πε-τρώματα από τις γενιές των Τσετσένων. Η φύση εδώ θα μας συνεπάρει καθώς διατηρεί στο έπακρο την αυθεντική άγρια ομορφιά της.
Φτάνουμε κατόπιν στην πόλη του Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Η σημερινή εικόνα αυτής της περιοχής του Καυκάσου, δε θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Τα πάντα ανοικοδομούνται και τα χαλάσματα της καταστροφής που υπήρχε, τείνουν να εξαφανιστούν. Μά-λιστα, η εικόνα σήμερα έχει αλλάξει τόσο πολύ, που το Γκρόζνι έχει χαρακτηριστεί ως «Ντουμπάϊ του Καυκάσου». Κάνουμε μια περιήγηση στην πρωτεύουσα, επισκεπτόμα-στε σημαντικά αξιοθέατα όπως το τζαμί του Α. Kadyrov, την Εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου και το Πάρκο Α. Τσέχοφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέ-ρευση.

13η ημέρα: Γκρόζνι (Μουσείο Καντίροφ) – Φαράγγι Σου-λάκ (ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ) – Σαρικούμ – Μακχακάλα

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Καντί-ροφ, το Εθνικό Μουσείο της χώρας με μία μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης και κειμήλια της Τσετσενίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή του Νταγκεστάν, με μία απα-ραίτητη στάση στο φαράγγι Σουλάκ: και οι καλύτερες φωτογραφίες δεν μπορούν να μεταδώσουν την αίσθηση που νιώθει κάποιος όταν στέκεται στο χείλος της αβύσ-σου! Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια στον κόσμο, με βάθος 1.920 μέτρα, που μάλιστα ξεπερνά και το διάσημο Γκραν Κάνυον.
Συνεχίζουμε για τον λόφο Sarykum, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης: πρόκειται για έναν λόφο λευκής άμμου, η δη-μιουργία του οποίου προβληματίζει ακόμα τους ειδικούς. Φτάνουμε τέλος στην Μακχακάλα, μεταφορά και τακτο-ποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Μακχακάλα – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβα-στούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΚΡΙΜΑΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία
 Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SU 2113

26/04/2021

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

00:30

04:20

SU 1644

26/04/2021

ΜΟΣΧΑ – ΣΥΜΦΕΡΟΠΟΛΗ

07:25

10:00

SU 1101

03/05/2021

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΜΟΣΧΑ

13:00

15:25

SU 2112

03/05/2021

ΜΟΣΧΑ – ΑΘΗΝΑ

19:25

23:30

 

ΚΡΙΜΑΙΑ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΣ 14 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SU 2113

26/04/2021

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

00:30

04:20

SU 1644

26/04/2021

ΜΟΣΧΑ – ΣΥΜΦΕΡΟΠΟΛΗ

07:25

10:00

SU 1053

09/05/2020

ΜΑΧΑΤΣΚΑΛΑ – ΜΟΣΧΑ

12:10

15:00

SU 2112

09/05/2020

ΜΟΣΧΑ – ΑΘΗΝΑ

19:25

23:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχείο 5* στη Σεβαστόπολη.
  • Ξενοδοχεία 4* σε Αλούστα, Φεοντοσίγια και Κρασνοντάρ. Στις υπόλοιπες πόλεις όπου διαμένουμε η τουριστική υποδομή είναι από χαμηλή έως πολύ χαμηλή. Έχουμε επιλέξει τα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα.
  • Ημιδιατροφή στην Κριμαία και στο Κρασνοντάρ. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα προβλέπονται πρωινό και γεύματα (κατά τη διάρκεια της ημέρας) και ένα αναστάσιμο δείπνο τοπικών προδιαγραφών. Την τελευταία ημέρα προβλέπεται πρωινό
  • Το εισιτήριο του τρένου Κρασνοντάρ-Πιάτιγκορσκ (τα δρομολόγια δεν ανακοινώνονται νωρίς).
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, BIZA, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: ( 8 ημ 500 €) - ( 14 ημ 600 €)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Ένα ταξίδι στον Βόρειο Καύκασο είναι ταξίδι εξαιρετικά σπάνιο, επομένως και απαιτητικό. Στην περιοχή της Τσετσενίας δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να έρχονται γκρουπ ταξιδιωτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
  • Συνιστάται να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και παπούτσια.

Διαδικασία έκδοσης Βίζας για Ρωσία

Για την έκδοση της Βίζας για την Ρωσία ισχύουν νέοι κανόνες και διαδικασία ως εξής:

  Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ

  Μία έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο 3 ½ Χ 4 ½ cm (μικρό κεφάλι, από τους ώμους  και  πάνω και το πρόσωπο να καταλαμβάνει το 80% . Χωρίς γυαλιά ακόμη και εάν στην φωτογραφία του διαβατηρίου φοράει γυαλιά. Όχι φωτογραφία διαβατηρίου)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμεσυνηθίσει.

 

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Ένα πρωτοφανές ταξίδι για τα ελληνικά δεδομένα, ένα μοναδικό οδοιπορικό στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας, μέσα από ξεναγήσεις σε απάτητα μέρη και μυστηριώδεις προορισμούς που κουβαλούν μια μακραίωνη ιστορία από αρχαιοελληνικά στοιχεία. Φθάνοντας μέχρι το Νταγκεστάν και την Τσετσενία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ταξίδι που πραγματοποιείται πρώτη φορά στις εν λόγω περιοχές, καθώς δεν έχει βρεθεί ξανά ελληνικό group εκεί. 

Πρέπει να τονίσουμε ότι το ταξίδι απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που εκτός από τα πολιτιστικά στοιχεία και τα μνημεία της περιοχής, επιθυμούν να εξερευνήσουν την ιστορία του τόπου και να έρθουν σε επαφή με μέρη χωρίς ιδιαίτερη τουριστική υποδομή για να γνωρίσουμε ορεσίβιες φυλές του Καυκάσου.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στη Σεβαστόπολη.
  • Ξενοδοχεία 4* σε Αλούστα, Φεοντοσίγια και Κρασνοντάρ. Στις υπόλοιπες πόλεις όπου διαμένουμε η τουριστική υποδομή είναι από χαμηλή έως πολύ χαμηλή. Έχουμε επιλέξει τα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Κριμαία και στο Κρασνοντάρ. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνονται γεύματα (κατά τη διάρκεια της ημέρας)
  • Εισόδους σε μουσεία- αξιοθέατα
  • Εμπειρότατο Έλληνα αρχηγό
  • Έμπειρο αγγλόφωνο ξεναγό
  • Γεύματα που θα προσπαθήσουμε πολύ να βρίσκονται «κοντά» στην ελληνική παράδοση
  • Διαδρομή με τρένο Κρασνοντάρ-Πιατιγκόρσκ.
  • Βαρκάδα στον όρμο της Μπαλακλάβα.
  • Επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο Swallow Nest.
  • Ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι στη Λιβαδειά.

Highlights

  • Ξεναγήσεις στις ιστορικές ελληνικές πόλεις Συμφερόπολη- Σεβαστόπολη.
  • Μοναδική διαδρομή με τρένο για Κρασνοντάρ-Πιατιγκόρσκ.
  • Xαλαρωτικό boat trip κατά μήκος του Κόλπου Μπαλακλάβα.
  • Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
  • Προσκύνημα στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είναι σκαλισμένο μέσα στα βράχια.
  • Επίσκεψη στο Diorama του ιστορικού όρους Sapun.
  • Επίσκεψη στο παραμυθένιο γοτθικό κάστρο Swallow Nest!
  • Ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι, ιταλικού αναγεννησιακού στυλ, στη Λιβαδειά.
  • Βόλτα στη διάσημη οδό Κράσναγια (Red Street) στο Κρασνοντάρ.
  • Ανάβαση μέσω τελεφερίκ στο βουνό Μασούκ, το «Αρχιπέλαγος των βράχων», με ευεργετική βουτιά στα ζεστά ιαματικά λουτρά του!
  • Ανάβαση μέσω τελεφερίκ στο όρος Ελμπρούς, την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης με ύψος πάνω από 5.000 μέτρα!
  • Περιήγηση στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, που έχει χαρακτηριστεί ως «Ντουμπάϊ του Καυκάσου».
  • Ξενάγηση στο θρυλικό φαράγγι Sulak (1.920 μέτρα) που σε βάθος ξεπερνά και το Grand Canyon!
  • Βόλτα στον απομονωμένο λόφο Sarykum, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Κριμαία και στο Κρασνοντάρ
  • Διαδρομή με τρένο Κρασνοντάρ-Πιατιγκόρσκ.
  • Βαρκάδα στον όρμο της Μπαλακλάβα.
  • Επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο Swallow Nest.

 

Χάρτης Ταξιδιού Χερσόνησος Κριμαίας - Βόρειος Καύκασος | Απρίλιος- Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info