Μεγάλο Λάος | Από τις φυλές στον Βορρά, στα 4.000 νησιά του Νότου – Βόρεια Ταϊλάνδη με δυνατότητα επέκτασης στην Καμπότζη | Ιούνιος-Οκτώβριος 2020

Διάρκεια: 16,20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2790€

Travel Identity

Μία ξεχωριστή πρόταση του Versus στην Ινδοκίνα. Ξεκινώντας από την «Πόλη των Αγγέλων», την Μπανγκόκ, φθάνουμε στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου και συνεχίζουμε επισκεπτόμενοι την πιο αυθεντική χώρα της Ασίας, το Λάος διαμέσου του ποταμού Μεκόνγκ. Προσπαθούμε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής των τοπικών φυλών, με το να συνομιλήσουμε μαζί τους, να τους δούμε στην εξάσκηση των καθημερινών τους εργασιών, σε κάθε πτυχή της φυσιολογικής ζωής, έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα έναν πολιτισμό πολύ διαφορετικό από τον δικό μας. Πέρα από ένα δίδαγμα ζωής που μας προσφέρει η εμπειρία αυτή, απολαμβάνουμε τη φύση της νοτιοανατολικής Ασίας, ανάμεσα σε αχανείς ορυζώνες και οργιαστική βλάστηση. Ένα ταξίδι-εμπειρία! Στην επέκταση του προγράμματος συνεχίζουμε για την συναρπαστική Καμπότζη με τις αρχαιότητες του Σιεμ Ρεπ και την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα υπέροχο και πρωτότυπο ταξίδι στην Ινδοκίνα. Από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, φθάνουμε στη περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, το Τσιάνγκ Ράι και  μέσω του ποταμού Μεκόνγκ αναχωρούμε για την Λουάνγκ Πραπάνγκ. Αφού επισκεφθούμε το Ανγκόρ Βατ στην περιοχή του Σιεμ Ρέπ της Καμπότζης, συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και ομώνυμη επαρχία της, τη Μπατταμπάνγκ και καταλήγουμε στην πρωτεύουσα, την Πνομ Πενχ.

 

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

 • Μεταβαίνουμε στον Βορρά της Ταϊλάνδης αεροπορικώς (όχι με τρένο, όπως σε άλλα προγράμματα), για μια διεξοδική εξερεύνηση της Ταϊλάνδης με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς. 
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών». Επισκεπτόμαστε απομονωμένες φυλές στο βόρειο Λάος, φυλές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δούμε πώς εξελίσσεται η καθημερινή τους ζωή. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό!
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών, ώστε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου, Λου και ?κα, στο βόρειο Λάος.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μπανγκόκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Μπανγκόκ.

 

 

2η ημέρα: Άφιξη στη Μπανγκόκ

Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη της Μπανγκόκ είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλονγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

 

3η ημέρα: Μπανγκόκ (ξενάγηση)

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Χτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετρ. χλμ. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό λευκό τείχος μήκους 1.900 μ., μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από την Κατμαντού έως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπανγκόκ – πτήση για Τσιάνγκ Ράι

Μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Τσιάνγκ Ράι. Η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με «εξωτική» αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.

 

5η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι – Τσιάνγκ Κονγκ (Chiang Khong) – Λουάνγκ Νάμτα (χωριά φυλών Χμού και Λου)

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Λάος και το συνοριακό πέρασμα στο Τσιανγκ Κονγκ. Θα περάσουμε τον ποταμό Μεκόνγκ για το Χουεϊκσάι του Λάος, από όπου θα συνεχίσουμε οδικώς για την πόλη Λουάνγκ Νάμτα. Καθοδόν ωστόσο θα σταματήσουμε σε χωριά που συναντάμε στη διαδρομή μας, για να γνωρίσουμε από κοντά κάποιες από τις αυθεντικές τοπικές φυλές που ζουν στο βόρειο Λάος, ανάμεσα τους οι φυλές Χμου και Λου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Κάο Ράο, με τους εντυπωσιακούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς. Θα φτάσουμε στη Λουάνγκ Νάμτα αργά το απόγευμα, όπου αφού τακτοποιηθούμε στο βασικών ανέσεων κατάλυμά μας, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

7η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα – Μουάνγκ Σινγκ (φυλή Χμονγκ) – Λουάνγκ Νάμτα

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα για μία εξόρμηση προς της περιοχή της Μουάνγκ Σινγκ, στο βορρά του Λάος και πολύ κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Είναι μία περιοχή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αυθεντικές τοπικές φυλές με πολιτισμικό ενδιαφέρον, όπως στα χωριά Τάι Λέου (φυλή Άκα) και Λο Μιέν (φυλή Χμονγκ). Στην ίδια την πόλη της Μουάνγκ Σίνγκ θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά και θα δούμε το παλιό γαλλικό φρούριο. Στη συνέχεια επιστροφή στη Λουάνγκ Νάμτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα – κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ – χωριά φυλών Χμονγκ και Λου – Πακμπένγκ

Νωρίς σήμερα  το πρωί αφήνουμε πίσω μας τη Λούανγκ Νάμτα και μεταβαίνουμε οδικώς στον ποταμό Μεκόνγκ και το λιμάνι στο Χουιεκσάι. Επιβιβαζόμαστε σε παραδοσιακό ξύλινο ποταμόπλοιο και απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα μας πλέοντας στα νερά του Μεκόνγκ, τη «Μητέρα των Νερών» όπως αποκαλείται ο ποταμός από τους ντόπιους. Είναι χαρακτηριστική η παρθένα φύση που περιβάλλει τον ποταμό και στις δύο όχθες, με παμπάλαια δάση και οργιαστική βλάστηση. Καθοδόν προς τον προορισμό μας επισκεπτόμαστε το χωριό Μπαν Χουεϊλαμπέν, όπου κατοικούν περίπου πενήντα οικογένειες της φυλής Χμονγκ. Θα δούμε από κοντά γιατί οι γυναίκες Χμονγκ φημίζονται για τις κεντητές φορεσιές τους και τα εντυπωσιακά ασημένια τους κοσμήματα. Στο γειτονικό χωριό Μπαν Κον Τέουν θα γνωρίσουμε από κοντά τη μειονοτική φυλή Λου, που «ειδικεύονται» στα υφαντά. Το απόγευμα φτάνουμε στην Πακμπένγκ, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά που απολαμβάνει πλούσια θέα στον ποταμό Μεκόνγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πακμπένγκ – κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ – Πακ Όου – πλέοντα μέχρι την Λουάνγκ Πραμπάνγκ

Συνεχίζουμε σήμερα την κρουαζιέρα μας στον Μεκόνγκ, με τελικό μας προορισμό την Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στο Πακ Ου για να δούμε τα ιερά σπήλαια που φιλοξενούν πάνω από χίλια αγάλματα του Βούδα! Άφιξη στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το «στολίδι του στέμματος» όπως αποκαλείται η Λουάνγκ Πραμπάνγκ, είναι μάλλον η καλύτερα διατηρημένη παραδοσιακή πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας. Έξοχα γοητευτική, διατηρεί αναλλοίωτη τη φήμη της ως ο θεματοφύλακας της κουλτούρας του Λάος, με την υπέροχη φυσική της ομορφιά αλλά κυρίως με την αίσθηση που σου δίνει πως «στέκει έξω από τον χρόνο». Όχι τυχαία, η UNESCO συμπεριέλαβε το 1995 την πόλη στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ Λουάνγκ Πραμπάνγκ (ξενάγηση) – Χωριά φυλών Χμονγκ και Χμου - Καταρράκτης Κουανγκσί – Λουάνγκ Πραμπάνγκ (χωριό Μπαν Ξανγκκόνγκ)

Η σημερινή μας ημέρα ξεκινά, μετά το πρωινό μας, με μια επίσκεψη στα βασιλικά Ανάκτορα της πόλης, και συνεχίζουμε για τον εξαιρετικό Βατ Χιενγκθόνγκ, από τους παλαιότερους ναούς στην πόλη. Είναι η χαρακτηριστική η στέγη του, που «αγκαλιάζει» τον ναό, φτάνοντας σχεδόν μέχρι το επίπεδο του εδάφους, απόλυτα αντιπροσωπευτική της λαοτιανής παράδοσης. Βλέπουμε επίσης την στούπα Βατ Βισούν, τους βουδιστικούς ναούς Βατ Αχάμ και Βατ Μάι, και ανεβαίνουμε στον λόφο Φούσι για πανοραμική άποψη του ποταμού Μεκόνγκ.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ακόμα περισσότερα χωριά τοπικών φυλών, το Μπαν Κέι της φυλής Χμονγκ, και τα χωριά Μπαν Ου, Λαολούμ και Μπαν Θαπένε, της φυλής Χμου. Η διαδρομή μας μας φέρνει στον Καταρράκτη Κουανγκσί, όπου μπορούμε να απολαύσουμε και ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα νερά του ή να περπατήσουμε κατά μήκος μονοπατιών στο δάσος. Επιστρέφοντας στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, το απόγευμα, θα έρθουμε στο χωριό Μπαν Ξανγκόνγκ, γνωστό για τα μεταξωτά του υφάσματα και την τοπική τέχνη χαρτοκοπτικής (Σάα). Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ.

11η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ – πτήση για Βιεντιάν (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Βιεντιάν, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη. Με την άφιξή μας ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε το Βατ Σισακέτ, τον παλαιότερο ναό που γλίτωσε από τις καταστροφές του πολέμου του Σιάμ το 1828 και φιλοξενεί πάνω από 8.000 αγάλματα του Βούδα. Θα δούμε επίσης τον ναό Χο Πράκεο, τη στούπα Τατ Λουάνγκ, ίσως το πιο σημαντικό μνημείο στο Λάος, που λέγεται πως στο εσωτερικό της φυλάσσονται οστά του Βούδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Βιεντιάν – πτήση για Πακσέ (Pakse) – Οροπέδιο Μπολοβέν – Πακσέ

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για την Πακσέ, μια γραφική πόλη στη δυτική όχθη του Μεκόνγκ, που αποτελεί την πύλη που θα μας οδηγήσει στο Νότιο Λάος, μια περιοχή άγνωστη μέχρι σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Άφιξη και αναχώρηση οδικώς το υψίπεδο Μπολαβέν (Bolaven Plateau), που βρίσκεται υψόμετρο 1000-1350 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Χαρακτηριστικό του υψιπέδου αυτού είναι οι ποταμοί που το διασχίζουν προς πάσα κατεύθυνση, καθώς και οι γραφικοί καταρράκτες. Οι πλειονότητα του πληθυσμού που κατοικεί εδώ ανήκει στην εθνότητα Λαβέν, εξ ου και το όνομά του, η δε οικονομία του βασίζεται στη γεωργία, με κύρια καλλιέργεια τον καπνό. Αφού επισκεφθούμε διάφορα χωριά της περιοχής, όπως τα Alak, Nge και Katu, καθώς και τους καταρράκτες Tad Lo, θα συνεχίσουμε για το Πακσέ, το βασικό διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της επαρχίας Τσαμπασάκ του νοτιοδυτικού Λάος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

13η ημέρα: Πάκσε – Γουατ Φου (Wat Phu) – Σι Φαν Ντον/4.000 Νησιά – Νησί Ντον Κχονγκ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Σαμπασσάκ. Κύριος λόγος της επίσκεψής μας είναι το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 νησιών, που απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων. Εδώ, τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν για λίγο, πριν χυθούν στη Νότια θάλασσα. Αυτό το «κλειστό» Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (τέσσερις χιλιάδες νησιά). Δεν είναι όμως μόνο τα νησάκια που δίνουν στην περιοχή ξεχωριστή σημασία, αλλά και τα προ - Ανγκοριανά αρχαία ερείπια ναών, με την εντυπωσιακή τους τοποθεσία στις όχθες του Μεκόνγκ. 

Αποτελούν σίγουρα μια από τις όμορφες τοποθεσίες που έχουμε δει σε ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Phou, που από το 2001 έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και είναι κατασκευασμένος από τους Χμερ, οι οποίοι τελικά έκαναν το Άγκορ Βατ πρωτεύουσά τους. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στο νησί Κχονγκ (Don Khong). Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο και να ζήσουμε τη νωχελική ζωή του νότιου Λάος. Θα καθίσουμε σε ένα από τα λιγοστά τουριστικά καφέ που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού και θα πιούμε τη θρυλική μπύρα Lao, αντικρίζοντας τη μακρινή ακτή του ποταμού Μεκόνγκ να βάφεται χρυσή με τη δύση του ήλιου. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Ντον Κονγκ – Πάκσε

Μια ονειρεμένη ημέρα στο γλαφυρό σκηνικό του εσωτερικού Δέλτα του Μεκόνγκ με τα χιλιάδες νησάκια μας επιφυλάσσεται για σήμερα. Μια αξέχαστη πραγματικά ημέρα, καθώς θα εξερευνήσουμε τα χωριά του Ντον Ντεντ, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων απομεινάρια της γαλλικής εποχής καθώς και τον πρώτο σιδηρόδρομο του Λάος. Επίσης θα αντικρίσουμε και θα θαυμάσουμε τους μαγευτικούς καταρράκτες του ποταμού Μεκόνγκ. Οι καταρράκτες αυτοί, εκτός από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά που προσδίδουν στο τοπίο, έχουν και ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί στην ουσία ήταν αυτοί που εμπόδισαν τους Γάλλους να κατασκευάσουν μια πλωτή οδό διαμέσου των χωρών της Ινδοκίνας. Αρχικά θα μεταβούμε στους καταρράκτες Liphi, που σηματοδοτούν τα σύνορα του Λάος με την Καμπότζη. Εδώ έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε δελφίνια γλυκού νερού, που οι ντόπιο τα ονομάζουν «Pla kha». Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Πακσέ. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Πάκσε - πτήση για Μπανγκόκ – πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, όπου στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ

1-14η ημέρα: Όπως περιγράφεται στο 16ήμερο πρόγραμμα

15η ημέρα: Πακσέ - πτήση για Μπανγκόκ –Σιεμ Ρεπ

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Καμπότζη και το Σιεμ Ρεπ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Άνγκορ Βατ)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφτούμε τον πιο διάσημο ναό, το μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας, γι αυτό και τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στη σημαία της Καμπότζης.
Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, και έχει μια μεγάλη τετράγωνη λίμνη περιστοιχισμένη από τέσσερις μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξ ολοκλήρου από τούβλα, έχει στο εσωτερικό του θαυμάσια ανάγλυφα.
Θα συνεχίζουμε επισκεπτόμενοι το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα, με τα τροπικά δέντρα να έχουν γίνει ένα με τα κτίσματα.  Θα επισκεφθούμε επίσης τον ναό Pre Rup, είναι από τους παλαιότερους του συγκροτήματος και είναι αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Ανγκορ Τομ – Λίμνη Τόνλε Σαπ)

Συνεχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του Πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά το 12ο αιώνα. Θα επισκεφτούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Θα ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στον αρχαίο χώρο με την εξέδρα του Βασιλιά, διακοσμημένη με ελέφαντες και άλλα ζώα. Επιστροφή στην πόλη και συνεχίζουμε για τη λίμνη Τόνλε Σαπ, όπου θα κάνουμε μία όμορφη βαρκάδα με επίσκεψη στο πλωτό χωριό Τσονγκ Τσνε. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: Σιεμ Ρεπ – Πνομ Πενχ

Αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Στη διαδρομή, στάσεις και επισκέψεις σε σημεία που έχουμε επιλέξει για να γνωρίσουμε την αυθεντική ζωή της Καμπότζης στην επαρχία της. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ημέρα: Πνομ Πενχ – πτήση επιστροφής

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πόλη αρχίζοντας από το Μουσείο Tuol Sleng, που ήταν φυλακές κατά τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ. Θα συνεχίσουμε με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι, και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Οι οξυκόρυφες στέγες και τα μυτερά αετώματα των κτιρίων, θυμίζουν έντονα την κοινή πολιτιστική παράδοση που έχει η Καμπότζη με την γειτονική Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία για μια βαρκάδα στα νερά του ποταμού Τόνλε Σαπ, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού (check-out από το ξενοδοχείο στις 12:00).

20η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2790 € 890 €
Twin Room 2790 € 890 €
Triple Room 2790 € 890 €
Single Room 3550 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 990 €
Twin Room 3290 € 990 €
Triple Room 3290 € 990 €
Single Room 4190 € 990 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 990 €
Twin Room 3290 € 990 €
Triple Room 3290 € 990 €
Single Room 4190 € 990 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2790 € 890 €
Twin Room 2790 € 890 €
Triple Room 2790 € 890 €
Single Room 3550 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2790 € 890 €
Twin Room 2790 € 890 €
Triple Room 2790 € 890 €
Single Room 3550 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 990 €
Twin Room 3290 € 990 €
Triple Room 3290 € 990 €
Single Room 4190 € 990 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 990 €
Twin Room 3290 € 990 €
Triple Room 3290 € 990 €
Single Room 4190 € 990 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2790 € 890 €
Twin Room 2790 € 890 €
Triple Room 2790 € 890 €
Single Room 3550 € 890 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2970 € 890 €
Twin Room 2970 € 890 €
Triple Room 2970 € 890 €
Single Room 3730 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3470 € 990 €
Twin Room 3470 € 990 €
Triple Room 3470 € 990 €
Single Room 4370 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3470 € 990 €
Twin Room 3470 € 990 €
Triple Room 3470 € 990 €
Single Room 4370 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2970 € 890 €
Twin Room 2970 € 890 €
Triple Room 2970 € 890 €
Single Room 3730 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2970 € 890 €
Twin Room 2970 € 890 €
Triple Room 2970 € 890 €
Single Room 3730 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3470 € 990 €
Twin Room 3470 € 990 €
Triple Room 3470 € 990 €
Single Room 4370 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3470 € 990 €
Twin Room 3470 € 990 €
Triple Room 3470 € 990 €
Single Room 4370 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2970 € 890 €
Twin Room 2970 € 890 €
Triple Room 2970 € 890 €
Single Room 3730 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3780 € 0 €
Twin Room 3780 € 0 €
Triple Room 3780 € 0 €
Single Room 4540 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4380 € 0 €
Twin Room 4380 € 0 €
Triple Room 4380 € 0 €
Single Room 5280 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4380 € 0 €
Twin Room 4380 € 0 €
Triple Room 4380 € 0 €
Single Room 5280 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3780 € 0 €
Twin Room 3780 € 0 €
Triple Room 3780 € 0 €
Single Room 4540 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3780 € 0 €
Twin Room 3780 € 0 €
Triple Room 3780 € 0 €
Single Room 4540 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4380 € 0 €
Twin Room 4380 € 0 €
Triple Room 4380 € 0 €
Single Room 5280 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4380 € 0 €
Twin Room 4380 € 0 €
Triple Room 4380 € 0 €
Single Room 5280 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3780 € 0 €
Twin Room 3780 € 0 €
Triple Room 3780 € 0 €
Single Room 4540 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Μπανγκόκ,  4* και 4*sup. στις υπόλοιπες πόλεις εκτός της Πακμπένγκ που το ξενοδοχείο είναι απλό, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα
 • Ημιδιατροφή εκτός από την Μπανγκόκ που είναι με πρωινό
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: (Αναχ 16 ημέρες €890),( Αναχ 20 ημέρες €990)

Βίζα Λάος: $35

Βίζα Καμπότζης: $30

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 • ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΟΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 $
 • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο
Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 • Μεταβαίνουμε στον Βορρά της Ταϊλάνδης αεροπορικώς (όχι με τρένο, όπως σε άλλα προγράμματα), για μια διεξοδική εξερεύνηση της Ταϊλάνδης με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς. 
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών». Επισκεπτόμαστε απομονωμένες φυλές στο βόρειο Λάος, φυλές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δούμε πώς εξελίσσεται η καθημερινή τους ζωή. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό!
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών, ώστε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου, Λου και ?κα, στο βόρειο Λάος.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, την "πόλη των Αγγέλων"
 •  Σεργιανίστε στη νυχτερινή υπαίθρια αγορά του Τσιάνγκ Ράι, στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου
 • Πλεύστε στον ποταμό Μεκόνγκ, τη "μητέρα των ποταμών της Ινδοκίνας" και "κλέψτε εικόνες" από τη ζωή των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του
 • Επισκεφθείτε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια στο Πακ Ου, με τα 1.000 αγάλματα του Βούδα
 • Δείτε πώς παράγεται το τοπικό ποτό λάο-λάο από ρύζι
 • Γνωρίστε την Λουάνγκ Πραπάνγκ, μια από τις πιο παραδοσιακές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας
 • Ανακαλύψτε το γραφικό οροπέδιο Μπολοβέν
 • Γοητευθείτε από τον μεγαλειώδη ?νγκορ Βατ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών».
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών, ώστε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους
 • Μόνο στο VERSUS αεροπορική μετάβαση στον Βορρά της Ταϊλάνδης, από την Μπανγκόκ, για μια διεξοδική εξερεύνηση της Ταϊλάνδης με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς.

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2020
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2020

Αναχωρήσεις

20/7, 1/9, 20/10, 22/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μεγάλο Λάος | Από τις φυλές στον Βορρά, στα 4.000 νησιά του Νότου – Βόρεια Ταϊλάνδη με δυνατότητα επέκτασης στην Καμπότζη | Ιούνιος-Οκτώβριος 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info