fb

Γκάνα - Αρχαίοι θεοί της Δυτικής Αφρικής | 13.04.2020

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3090€

Ταυτότητα ταξιδιού

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ειδικό ταξίδι που έχει ως στόχο να εξερευνήσει σε βάθος τη Γκάνα. Επισκεπτόμαστε απομακρυσμένες περιοχές στη βόρεια πλευρά της χώρας, για να γνωρίσουμε τις τοπικές φυλές, μια διαδρομή που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά.

Η Γκάνα είναι μία από τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες: ένα ταξίδι σ’ αυτή τη γωνιά της Δυτικής Αφρικής είναι μία πρόκληση, από αυτές που συναρπάζουν τους ανήσυχους ταξιδιώτες και αποτελούν όνειρα ζωής. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφθούμε σε βάθος τη χώρα και να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι κάποιες από τις πολυάριθμες φυλές που έχουν σχηματίσει τον πολυφυλετικό της χαρακτήρα. Θα εντρυφήσουμε στην καθημερινότητά τους, θα συνομιλήσουμε με μέλη των κοινοτήτων, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και θα αποκτήσουμε μία ευρύτερη εικόνα του τι σημαίνει «πολυφυλετική Αφρική».

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια συγκλονιστική περιήγηση στην σπάνια επισκεπτόμενη Γκάνα. Ξεκινάμε από την πρωτεύουσα Άκκρα, από όπου συνεχίζουμε κινούμενοι στην ενδοχώρα και με κατεύθυνση προς βορρά. Ερχόμαστε στους λόφους Ακουαπέμ και το χωριό Αμπούρι για να φτάσουμε στην Κουμάσι, όπου μυούμαστε στον πολιτισμό των Ασάντι, μία από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πορεία προς τον βορρά μάς οδηγεί στους Καταρράκτες Κιντάμπο και στην Ταμάλ πριν φτάσουμε στο βορειότερο άκρο της περιήγησής μας, στην Μπολγκαντάνγκα όπου γνωρίζουμε τις φυλές Ταλένσι, Κασσένα και Νανκάνα και τις συνήθειές τους. Μέσω Κουμάσι επιστρέφουμε στον νότο και την Ελμίνα με την Κέιπ Κόουστ όπου μαθαίνουμε πολλά για τη σκοτεινή εποχή του δουλεμπορίου.

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ειδικό ταξίδι που έχει ως στόχο να εξερευνήσει σε βάθος τις δύο χώρες. Επισκεπτόμαστε απομακρυσμένες περιοχές στη βόρεια Γκάνα για να γνωρίσουμε τις τοπικές φυλές, μια διαδρομή που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Πλήρη διατροφή.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στην Άκκρα, 4* στην Κουμάσι και την Μπολγκατάνγκα, 3* στην Ελμίνα, lodge βασικών ανέσεων στην Ταμάλ. Η τουριστική υποδομή στη βόρεια Γκάνα είναι πολύ χαμηλή, κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας)
  • Επισκέψεις σε πολλά χωριά των περιοχών που επισκεπτόμαστε, προκειμένου να συναντήσουμε τοπικές φυλές, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πολλά για τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε τις φυλές Ταλένσι και Κασσένα-Νανκάνα και θα παρατηρήσουμε τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά τους. Ο αρχηγός της φυλής των Ταλένσι θα μας υποδεχτεί στο σπίτι του.
  • Επίσκεψη στην ανοιχτή αγορά της Κουμάσι, την μεγαλύτερη της Δυτικής Αφρικής.
  • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Μαϊμούς Μποεμπένγκ-Φιέμα
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλόνικη/Λάρνακα – Άκκρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Άκκρα, πρωτεύουσα της Γκάνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Άκκρα (ξενάγηση)

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, αναχωρούμε για μια χαλαρή περιήγηση στα αξιοθέατα της πολύβουης και πολύχρωμης πρωτεύουσας της Γκάνα. Μια πόλη 130 ετών που μπορεί να μην διεκδικεί τον τίτλο της ομορφότερης αφρικανικής πόλης αλλά διαθέτει ένα πλούσιο  μείγμα αποικιακής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής και κατοίκους φιλικούς, ευγενικούς και υπερήφανους για την πόλη τους και τη ζωή τους εκεί.
Κατά την πρωινή ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Μουσείο, που παρουσιάζει μία έξοχη περιγραφή του πολιτισμού της Δυτικής Αφρικής, όχι μόνο από την ίδια την Γκάνα αλλά από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε στην περιοχή Τζέιμς, με τα ιστορικά κτίρια, τον ύψους 90 μέτρων φάρο και το κάστρο που έχτισαν το 1673 οι Βρετανοί. Βλέπουμε επίσης την αχανή πλατεία της Ανεξαρτησίας με την αψίδα με το μαύρο αστέρι (εθνικό σύμβολο της χώρας) και το Kwame Nkrumah Memorial Park, αφιερωμένο στον Κβάμε Νκρούμα, τον πρώτο ηγέτη της ανεξάρτητης Γκάνα. Το γαλήνιο αυτό πάρκο, φιλοξενεί το μαυσωλείο του και είναι διακοσμημένο με δεκάδες μπρούτζινα αγάλματα και σιντριβάνια ανάμεσα στα οποία κυκλοφορούν πολύχρωμα παγώνια. Δίπλα στο πάρκο βρίσκεται το National Cultural Center με την μεγάλη υπαίθρια αγορά όπου θα… θέσουμε σε εφαρμογή την ικανότητά μας στα παζάρια στην θορυβώδη αγορά με πάγκους με κάθε λογής εμπορεύματα όπου επίμονοι και θορυβώδεις πωλητές προσφέρουν χειροτεχνήματα και άλλα καλούδια από ολόκληρη τη Γκάνα και τη Δυτική Αφρική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Άκκρα – Ακουαπέμ – Αμπούρι – Κουμάσι

Ξεκινάμε νωρίς από το ξενοδοχείο μας με κατεύθυνση προς την ενδοχώρα της Γκάνα. Πραγματοποιούμε την πρώτη μας στάση λίγο έξω από την Άκκρα, σε ένα εργαστήριο παρασκευής των παραδοσιακών περιδέραιων της Γκάνα (TK Beads), όπου θα δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής τους: το περιδέραιο αποτελεί ενδεικτικό πλούτου και ομορφιάς στην Γκάνα, και χρησιμοποιούνται ευρέως ιδιαιτέρως σε γιορτές. Η διαδρομή μας στη συνέχεια μας φέρνει στην περιοχή των λόφων Ακουαπέμ (Akuapem), όπου πέρα από την θέα προς την Άκκρα θα δούμε και τους κήπους Αμπούρι (Aburi), με τη μεγάλη ποικιλία από ενδημικά και εξωτικά είδη χλωρίδας, κάποια από αυτά με θεραπευτικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται ως βοτάνια από τους ντόπιους. Κοντά στους κήπους βρίσκεται το Αμπούρι (Aburi Craft Village), ένα χωριό πουφημίζεται πως διαθέτει τα πλέον αυθεντικά χειροτεχνήματα της παράδοσης της Γκάνα. Περνώντας από την Κοφορίντουα φτάνουμε στην Κουμάσι, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Γκάνα, ιστορική και πνευματική πρωτεύουσα της χώρας και πάλαι ποτέ έδρα του πλούσιου βασιλείου των Ασάντι, μιας από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κουμάσι (ξενάγηση)

Οι Ασάντι, ή αλλιώς «Πρώσοι της Δυτικής Αφρικής» ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Περιφρόνησαν τους αποίκους, ανέπτυξαν μεγάλη στρατιωτική δύναμη και υπέταξαν τις γειτονικές φυλές. Ο βασιλιάς της φυλής είναι ο απόλυτος άρχοντας και ακόμα και σήμερα χαίρει του σεβασμού όλων των φυλών και έχει επιρροή στην πολιτική κατάσταση της χώρας αν και η φυλή του δεν βρίσκεται πια στο απόγειο της ακμής της. Στην πόλη θα επισκεφθούμε το παλάτι των βασιλιάδων μέχρι το 1974 και σημερινό μουσείο Manhyia όπου θα μάθουμε τα πάντα για τους Ασάντι, καθώς  και το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γκάνα, το οποίο στεγάζει μια πλούσια συλλογή ευρημάτων και αντικειμένων που κατασκεύαζαν οι εργάτες του μπρούτζου, οι αγγειοπλάστες και οι τεχνίτες μπατίκ της περιοχής. Η ανοιχτή αγορά της Κουμάσι, η Κεζέτια, είναι η μεγαλύτερη της Δυτικής Αφρικής, ένας αληθινός λαβύρινθος από αναρίθμητους πάγκους με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Θα δούμε επίσης το μνημείο του Ξίφους Οκόμφο Ανόκιε, ένα ιστορικό μνημείο με ολόκληρη ιστορία πίσω του: όπως και το θρυλικό Εξκάλιμπερ, το ξίφος αυτό βρίσκεται «σφηνωμένο» μέσα σε ένα βράχο εδώ και τετρακόσια χρόνια, χωρίς κανείς ποτέ να έχει καταφέρει να το αποσπάσει. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κουμάσι – Καταφύγιο Μαϊμούς Μποεμπένγκ-Φιέμα – καταρράκτες Κιντάμπο – Ταμάλε (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για ακόμη βορειότερα, μέχρι την Ταμάλ (Tamale). Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο Καταφύγιο Μαϊμούς Μποεμπένγκ-Φιέμα. Το Καταφύγιο πήρε το όνομά του από τα δύο γειτονικά χωριά (Μποεμπένγκ και Φιέμα) που βρίσκονται στα γύρω δάση, όπου οι μαϊμούδες θεωρούνται ιερές και οι ντόπιοι συνήθιζαν να τους κάνουν παραδοσιακή ταφή όταν πέθαιναν. Δεν πρόκειται για ζωολογικό κήπο, είναι μία δασική έκταση όπου οι ντόπιοι προστατεύουν τις μαϊμούδες, που ζουν και μετακινούνται ελεύθερες.
Επόμενη στάση μας είναι στους καταρράκτες Κιντάμπο πριν φτάσουμε στην Ταμάλ, πρωτεύουσα της Βόρειας Επαρχίας της Γκάνα, μια πόλη ιδιαίτερα φιλόξενη παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που συνήθως επικρατούν. Εστιατόρια και καντίνες με εξαιρετικές τοπικές σπεσιαλιτέ ανταποκρίνονται στη φήμη που έχει η πόλη για το εξαιρετικό φαγητό της. Εδώ κυριαρχεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός και δεκάδες τζαμιά δεσπόζουν στα σκονισμένα σοκάκια. Θα επισκεφθούμε το κεντρικό τζαμί, την κεντρική αγορά όπου φιλικοί πωλητές διαλαλούν την πραμάτεια τους και θαδούμε τα παραδοσιακά αφρικανικά σπίτια με τις καλαμωτές σκεπές.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ταμάλε – Μπολγκατάνγκα (φυλή Ταλένσι)

Αφού πάρουμε πρωινό συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στη βόρεια Γκάνα, φτάνοντας στην  Μπολγκατάνγκα (Bolgatanga) -ή Bolga όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, την πρωτεύουσα της  Άνω Ανατολικής επαρχίας της χώρας και τελευταίο σταθμό πριν τα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο. Η πόλη αποτελεί διαχρονικό κόμβο των φυλών που διέσχιζαν τη Σαχάρα, από το Μάλι μέχρι τη νότια Γκάνα, και ακόμα και σήμερα η αγορά της αποτελεί δέλεαρ για όποιον έρχεται στην πόλη.
Θα μεταβούμε επίσης στους λόφους Τόνγκο, λίγο έξω από την πόλη, με τους αλλόκοτους σχηματισμούς των βράχων. Είναι η επικράτεια της φυλής των Ταλένσι, που ζουν σε οχυρωμένες κατοικίες που φιλοξενούν έως και εξήντα άτομα (!) έχουν μόνο μία είσοδο/έξοδο και το εσωτερικό τους χαρακτηρίζει ένας λαβύρινθος από τοιχώματα, σκάλες και στενά περάσματα. Θα μπούμε στο σπίτι του αρχηγού της φυλής, που χωρά έως και 300 ανθρώπους. Οι Ταλένσι είναι φυλή η οποία τρέφει βαθιά πίστη στους ιερούς κροκόδειλους. Σύμφωνα με την παράδοσή τους κάποιοι κροκόδειλοι θεωρούνται μετενσάρκωση σημαντικών προγόνων τους. Κανένα μέλος της φυλής δεν διανοείται να βλάψει αυτούς τους κροκόδειλους καθώς πιστεύεται ότι η δολοφονία τους θα ρίξει κατάρα σε ολόκληρη τη φυλή. Αφού περάσουμε αρκετό χρόνο με τη φυλή, επιστρέφουμε στην Μπολγκατάνγκα για διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπολγκατάνγκα (φυλές Κασσένα-Νανκάνα)

Μετά το πρωινό μας γνωρίζουμε τις φυλές Κασσένα-Νανκάνα. Οι Κασσένα είναι στενά συνδεδεμένοι με τους Nankana, ενώ αποτελουν μέρος της μεγαλύτερης ομάδας φυλών Gurunsi και διαχωρίστηκαν από αυτούς στις αρχές του 20ου αιώνα, λόγω της αποικιοκρατίας και ειδικότερα του διαχωρισμού της Μπουρκίνα Φάσο και της Γκάνα μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας. Από το 1936 η περιοχή που μοιράζονται αποτελεί την ομώνυμη διοικητική περιοχή της Γκάνα. Στη διάρκεια της μέρας θα επισκεφθούμε την λίμνη Crocodile Paga, ακριβώς πάνω στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο, όπου όσοι θέλουν μπορούν να πλησιάσουν τους ιερούς κροκόδειλους και να τους ταΐσουν με κοτόπουλα. Διανυκτέρευση στην Μπολγκατάνγκα.

8η ημέρα: Μπολγκατάνγκα – Κουμάσι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για να επιστρέψουμε στην Κουμάσι. Άφιξη στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Κουμάσι – Ασσίν Μάνσο – Κέιπ Κόουστ – Ελμίνα

Συνεχίζουμε τις εξερευνήσεις μας κατευθυνόμενοι προς τον νότο της Γκάνα. Καθοδόν κάνουμε στάση στην Ασσίν Μάνσο, μία σημαντική πόλη κατά τη διάρκεια της σκοτεινής περιόδου του δουλεμπορίου. Σκεφτείτε ότι εδώ οι δουλέμποροι «έλεγχαν» την υγεία των αιχμαλώτων πουπροορίζονταν να πωληθούν ως σκλάβοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν διασχίσει εκατοντάδες χιλιόμετρα με τα πόδια οδηγούμενοι μέχρι εδώ… Αφού περιηγηθούμε στην περιοχή, συνεχίζουμε μέχρι την Κέιπ Κόουστ όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό κάστρο, ένα από τα πολλά της περιοχής και μνημείο της UNESCO. Είχε κατασκευαστεί το 1650 σαν εμπορευματικός σταθμός, στη συνέχεια επεκτάθηκε, άλλαξε πολλές φορές χέρια ανάμεσα σε Πορτογάλους, Σουηδούς και Ολλανδούς για να καταλήξει στους Βρετανούς οι οποίοι το έκαναν και έδρα της αποικιακής τους διοίκησης μέχρι αυτή να μεταφερθεί στην Άκρα το 1877. Η τρομερή ιστορία του κάστρου προκαλεί ανατριχίλα στον επισκέπτη ακόμα και σήμερα, ειδικά κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ξενάγησης στα μπουντρούμια του όπου κάποτε στοιβάζονταν ανθρώπινες ζωές - εμπόρευμα προς πώληση. H περιβόητη «πόρτα χωρίς επιστροφή» είναι το πιο συγκλονιστικό και αποκρουστικό σημείο του κάστρου. Το ολόλευκο κάστρο στεγάζει επίσης το ιστορικό μουσείο της Δυτικής Αφρικής που ιδρύθηκε από το Smithsonian Institute σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Γκάνα το 1994.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ελμίνα. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ελμίνα – Εθνικό Πάρκο Κάκουμ – Άκκρα – πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μας, θα χαλαρώσουμε εξερευνώντας το Εθνικό Πάρκο Κακούμ, που εκτείνεται σε περισσότερα από 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαθέτει ποικίλη και πυκνή τροπική βλάστηση καθώς και πάνω από 600 είδη πεταλούδας και 300 είδη πουλιών. Εκτός από τους σπάνιους και ακριβοθώρητους ελέφαντες της ζούγκλας και τους πιθήκους Κολόμπους, το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικά του πάρκου, που το καθιστά πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, είναι το γεγονός ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους θόλους τροπικού δάσους της Αφρικής, τον οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διασχίζοντας τις γέφυρες που αιωρούνται σε ύψος 30 μέτρων πάνω από το έδαφος.
Μετά τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία στη ζούγκλα, θα αναχωρήσουμε για την Άκκρα (Accra), από όπου στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1846

13.04.2020

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

10:25

11:50

ΤΚ 629

13.04.2020

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΚΚΡΑ

14:35

18:50

ΤΚ 630

22.04.2020

ΑΚΚΡΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

19:45

05:50

ΤΚ 1845

23.04.2020

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:15

08:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στην Άκκρα, 4* στην Κουμάσι και την Μπολγκατάνγκα, 3* στην Ελμίνα, lodge βασικών ανέσεων στην Ταμάλ. Η τουριστική υποδομή στη βόρεια Γκάνα είναι πολύ χαμηλή, κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας)
  •  Πλήρης διατροφή.
  •  Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  •  Νερό κατά τη διάρκεια των οδικών διαδρομών.
  •  Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  •  Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί.
  •  Όλες οι είσοδοι για τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
  •  Αχθοφορικά.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 890
  •  Βίζα Γκάνα: 65 €

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  •  Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στη χώρα είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να διαθέτει το αποδεικτικό αυτού. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστεί επί τόπου.
  •  Συνιστώνται απλά και άνετα βαμβακερά ρούχα με παπούτσια κλειστά, για άνετο περπάτημα.
     
  • Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στη χώρα είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να διαθέτει το αποδεικτικό αυτού. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστεί επί τόπου.
  • Για την έκδοση της βίζας Γκάνας απαιτούνται: αίτηση, 2 φωτογραφίες, διαβατήριο (το σώμα). Απαιτούνται δέκα εργάσιμες ημέρες.
  • Συνιστώνται απλά και άνετα βαμβακερά ρούχα με παπούτσια κλειστά, για άνετο περπάτημα.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ειδικό ταξίδι που έχει ως στόχο να εξερευνήσει σε βάθος τις δύο χώρες. Επισκεπτόμαστε απομακρυσμένες περιοχές στη βόρεια Γκάνα για να γνωρίσουμε τις τοπικές φυλές, μια διαδρομή που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Πλήρη διατροφή.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στην Άκκρα, 4* στην Κουμάσι και την Μπολγκατάνγκα, 3* στην Ελμίνα, lodge βασικών ανέσεων στην Ταμάλ. Η τουριστική υποδομή στη βόρεια Γκάνα είναι πολύ χαμηλή, κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας)
  • Επισκέψεις σε πολλά χωριά των περιοχών που επισκεπτόμαστε, προκειμένου να συναντήσουμε τοπικές φυλές, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πολλά για τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε τις φυλές Ταλένσι και Κασσένα-Νανκάνα και θα παρατηρήσουμε τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά τους. Ο αρχηγός της φυλής των Ταλένσι θα μας υποδεχτεί στο σπίτι του.
  • Επίσκεψη στην ανοιχτή αγορά της Κουμάσι, την μεγαλύτερη της Δυτικής Αφρικής.
  • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Μαϊμούς Μποεμπένγκ-Φιέμα
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

Highlights

  •  Επίσκεψη στο κάστρο Ελμίνα, στις ακτές της Γκάνα.
  •  Τα χωριά των Ασάντι στην Γκάνα, μία από τις πιο ιστορικές φυλές της Δυτικής Αφρικής.
  •  Οι καταρράκτες Κιντάμπο.
  •  Γνωριμία με τη φυλή των Ταλένσι, στην Μπολγκατάνγκα.
  •  Η υπαίθρια αγορά της Κουμάσι, η μεγαλύτερη στη Δυτική Αφρική.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα 11 ημέρες σε έναν ανεξερεύνητο προορισμό,
μέχρι τις φυλές του Βορρά και τα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο

Χάρτης Ταξιδιού Γκάνα - Αρχαίοι θεοί της Δυτικής Αφρικής | 13.04.2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info