fb

Πάσχα στο Πήλιο |17.04.20

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 369€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αιωνόβια πλατάνια, λιθόκτιστα σοκάκια που καταλήγουν σε γραφικές πλατείες, τρεχούμενα νερά, παραδοσιακές γεύσεις, αυθεντική φιλοξενία… Το Πήλιο είναι γεμάτο εικόνες, από εκείνες που μαγνητίζουν με την ομορφιά τους, κάνοντας τον επισκέπτη να επιστρέφει ξανά και ξανά.

Προορισμός για κάθε εποχή, όπως συχνά αποκαλείται, το βουνό των Κενταύρων ιδιαίτερα την άνοιξη πλημμυρίζει από φυσική ομορφιά. Τα 24 χωριά του, καθένα με το δικό του, ιδιαίτερο χαρακτήρα προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες.

 

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

  • Διαμονή στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Park 4*
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Πλούσιος μπουφές τη Μεγάλη Παρασκευή, με νηστήσιμα εδέσματα
  • Σερβιριστό μενού το Μεγάλο Σάββατο, με την παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Πασχαλινό σερβιριστό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα με αρνάκι στον φούρνο
  • Επισκεπτόμαστε τον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις Μηλιές, με τον μοναδικό ζωδιακό κύκλο στον Πρόναο.

 

1η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Αθήνα – Διμήνι Μαγνησίας – Βόλος & Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου [17/04]

Αναχώρηση από την Αθήνα με προορισμό τον νομό Μαγνησίας και το καταπράσινο Πήλιο. Με συνοδεία τοπικού διπλωματούχου ξεναγού θα δούμε έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς, όχι μόνο της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, το Διμήνι. Στο Διμήνι, πάνω σε χαμηλό λόφο, σώζονται λείψανα μεγάλου και καλά οργανωμένου οικισμού, που κατοικήθηκε πρώτη φορά στη Νεότερη Νεολιθική Εποχή (τέλη 5ης χιλιετίας π.Χ.). Θα συνεχίσουμε για το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας, που μέχρι και σήμερα παραμένει το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Κτίσθηκε το 1909 με χρήματα που διέθεσε ο Αλέξιος Αθανασάκης από την Πορταριά του Πηλίου. Ξενάγηση από τον επίσημο ξεναγό σε όλες τις αίθουσες του μουσείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο       Park  4* στον Βόλο. Θα πάρουμε το δείπνο μας σε μπουφέ με νηστήσιμα εδέσματα και θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο. Επιστροφή και διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα (Μ. Σάββατο): Bόλος – Άνω Λεχώνια & Τρενάκι του Πηλίου – Μηλιές – Βυζίτσα – Πορταριά – Βόλος [18.04]

Πρωινό πρόγευμα για μια υπέροχη ημερήσια εμπειρία. Από τα Άνω Λεχώνια θα επιβιβαστούμε στο ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τον θρυλικό «Μουτζούρη». Η ιστορία του τρένου και οι μύθοι του Πηλίου σε μια μαγευτική διαδρομή! Η ταχύτητα του τρένου είναι τα 20 χλμ. την ώρα και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την μοναδική φύση του Πηλίου, τοπία άγριας ομορφιάς, τοξωτές γέφυρες και σπηλιές, που κάποτε εκεί ζούσαν οι μυθικοί Κένταυροι. Το τέρμα της εκδρομής θα μας βρει στις Μηλιές. Το όμορφο κεφαλοχώρι με την σπάνια εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με την καταπληκτική ακουστική, όπου το 2000 είχε φιλοξενηθεί το χορωδιακό φεστιβάλ Μπαχ με φωνητικά έργα θρησκευτικής μουσικής.

Δίπλα συναντάμε την πανέμορφη Βυζίτσα, ένα χωριό υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, που και επίσημα έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός. Συνεχίζουμε για την Πορταριά, χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της αναστάσιμης λειτουργίας. Μετά θα γευτούμε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλά άλλα εδέσματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου (σερβιριστό μενού). Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό γεύμα – Μακρινίτσα – Βόλος [19.04]

Πλούσιο πρωινό. Χρόνια πολλά! Σήμερα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να χαρούμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με τα παραδοσιακά Πασχαλινά εδέσματα! Το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο «μπαλκόνι του Πηλίου», την όμορφη Μακρινίτσα. Είναι ένα από τα ομορφότερα και δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου με εκπληκτική θέα στο Βόλο και στον Παγασητικό κόλπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Βόλος - Χάνια – Ζαγορά – Κισσός – Τσαγκαράδα – Βόλος [20.04]

Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να ξεκινήσουμε για μια υπέροχη διαδρομή στις ανατολικές, καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου. Πρώτη στάση τα Χάνια, που βρίσκονται στην κορυφή του Πηλίου, σε υψόμετρο 1.200μ. Εκεί βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο. Επόμενος σταθμός η ξακουστή Ζαγορά. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του ανατολικού Πηλίου, με μεγάλη ιστορία και ήπια τουριστική ανάπτυξη. Τα όμορφα αρχοντικά, αρκετά από τα οποία φιλοξενούν σήμερα ξενώνες, μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν του. Εκκλησιές, πέτρινα γεφύρια και πηγές με τρεχούμενα νερά, χαρίζουν όμορφες εικόνες στον επισκέπτη. Το χωριό είναι ξακουστό για τα Ζαγορίτικα μήλα.

Στη συνέχεια θα δούμε το χωριό Κισσός με το μεγαλύτερο υψόμετρο από τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, μοναδικά γραφικό, βυθισμένο μέσα στην ήμερη και άγρια βλάστηση ενός πανέμορφου τοπίου. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η βασιλική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, με την πλακόστρωτη στέγη και τον περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο. Φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Συνέχεια έχει η Τσαγκαράδα, το διάσημο χωριό του Πηλίου που πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο και περιτριγυρίζεται από υπέροχες παραλίες, όρμους και κολπίσκους. Το χωριό είναι αραιοχτισμένο και δίνει την εντύπωση πολλών οικισμών που ενώνονται μεταξύ τους με καλντερίμια και μονοπάτια. Ο εντυπωσιακός πλάτανος της Τσαγκαράδας είναι από τα γηραιότερα δέντρα της Ελλάδας και ίσως της Ευρώπης. Η ηλικία του, σύμφωνα με δασολόγους, ανέρχεται στα 1000 χρόνια και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας, την Αγία Παρασκευή. Χρόνος για πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό και καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  

5η ημέρα (Τρίτη): Βόλος – Αθήνα [21.04]

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για βόλτες στην πόλη του Βόλου και στην μεγάλη παραλία του. Απολαύστε τον καφέ σας και το μεσημέρι –προαιρετικά– γευτείτε θαλασσινούς μεζέδες με εκλεκτό βολιώτικο τσίπουρο. Μετά το μεσημέρι θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα.

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Park 4* στον Βόλο
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Μεγάλη Παρασκευή, δείπνο με νηστίσιμα μπουφέ στη θέση της ημιδιατροφής
  • Μ. Σάββατο, σερβιριστό αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα στη θέση της ημιδιατροφής
  •  Κυριακή του Πάσχα, σερβιριστό πασχαλινό γεύμα με αρνάκι στο φούρνο στη θέση της ημιδιατροφής 
  • Προ του Πασχαλινού γεύματος θα υπάρχει μπουφέ με τσιπουράκι
  • Δευτέρα του Πάσχα, δείπνο στη θέση της ημιδιατροφής
  • Τοπικός ξεναγός στο Διμήνι και Αθανασάκειο μουσείο
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια εισόδων σε επισκέψιμους χώρους
  • Κόστος  Μουτζούρη για την μετάβαση από τα ?νω Λεχώνια στις Μηλιές Πηλίου
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φόρος διαμονής

 

*ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

  • Διαμονή στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Park 4*
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Πλούσιος μπουφές τη Μεγάλη Παρασκευή, με νηστήσιμα εδέσματα
  • Σερβιριστό μενού το Μεγάλο Σάββατο, με την παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Πασχαλινό σερβιριστό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα με αρνάκι στον φούρνο
  • Επισκεπτόμαστε τον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις Μηλιές, με τον μοναδικό ζωδιακό κύκλο στον Πρόναο.

 

Highlights

  • Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο Πήλιο ζούσαν οι Κένταυροι και ο σοφός Χείρωνας, κοντά στον οποίο μαθήτευσαν ο Αχιλλέας και ο Ασκληπιός.
  • Πάρτε μαζί σας τα χρώματα του Πηλίου, σε βαζάκια με μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά γλυκίσματα κ.ά.
  • Θαυμάστε τα πανύψηλα δέντρα και την εκπληκτική φύση του Πηλίου.
  • Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών, στεγασμένη σε ένα παραδοσιακό πηλιορείτικο κτίριο, που φιλοξενεί περισσότερους από 1.600 τίτλους βιβλίων τυπωμένων από το 1497 έως το 1899, διατηρώντας ζωντανή στον χρόνο την παράδοση της Μηλιώτικης Σχολής που ίδρυσαν το 1814 οι ?νθιμος Γαζής, Γρηγόριος Κωνσταντάς και Δανιήλ Φιλιππίδης, και η οποία λειτούργησε ως το 1844.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Park 4*, στoν Βόλο
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Τοπικός ξεναγός σε Δημήνι και Αθανασάκειο μουσείο

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info