fb

Πασχαλινή Καβάλα | 17.04.2020

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 329€

Ταυτότητα ταξιδιού

ΚΑΒΑΛΑ

Η αρχαιότερη πόλη με λιμάνι στη Βόρεια Ελλάδα, με μακρά ιστορία που καθρεφτίζεται αναπόφευκτα στο σημερινό πρόσωπό της και στις ιστορίες που έχει να αφηγηθεί. είναι μια ιστορική, πανέμορφη πόλη, αμφιθεατρικά χτισμένη δίπλα στη θάλασσα, που συνδυάζει όλα όσα μπορούν να σας συγκινήσουν.

Βουνό και θάλασσα, γραφικότητα και σύγχρονη ζωή, αρχαιολογικές περιηγήσεις και συναρπαστικές εκδρομές, πολιτιστική δράση και ηρεμία μέσα στη φύση...

 

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

  • Διαμονή στο εκπληκτικό 5* Lucy Hotel στην Καβάλα.
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά.
  • Ιδιωτική επίσκεψη στο ξεχωριστό Μουσείο Καπνού, στην Καβάλα, αποκλειστικά για το γκρουπ μας, λόγω Μ. Σαββάτου (περιλαμβάνεται η είσοδος).
  • Πιστοποιημένος ξεναγός σε Αμφίπολη, Φιλίππους και Βαπτιστήριο Αγ. Λυδίας.

 

1η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Αθήνα – Καβάλα [17.04]

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην όμορφη Καβάλα. Η πόλη-σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Άφιξη στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5*. Απογευματινός μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα. Παρακολούθηση Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα (Μ. Σάββατο): Καβάλα & Μουσείο Καπνού – Νέα Καρβάλη & Ιστορικό & Εθνολογικό Μουσείο Ελλήνων της Καππαδοκίας – Παραδοσιακός Οικισμός Ακόντισμα– Καβάλα [18.04]

Πλούσιο πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί. Θα περιηγηθούμε από την παραλία ως την παλιά πόλη. Η συνοικία της Παναγίας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες, πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, και τις Καμάρες. Η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική παραγωγός καπνού. Θα δούμε καπναποθήκες και το μοναδικό βιωματικό Μουσείο Καπνού. Η Νέα Καρβάλη γνωστή για τα παραδοσιακά γλυκά της –ονομαστοί είναι οι κουραμπιέδες και οι μπουγάτσες Νέας Καρβάλης– είναι ένας οικισμός-δημιούργημα των Μικρασιατών προσφύγων της Καππαδοκικής Καρβάλης ή Γκέλβερι. Απλώνεται κατά μήκος μιας εκτεταμένης παραλίας με άμμο και βότσαλα, καθώς και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, όπου και φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Θα επισκεφτούμε το πολύ σπουδαίο Ιστορικό & Εθνολογικό Μουσείο Ελλήνων της Καππαδοκίας (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται). Το 1997 τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τίτλο «Μουσείο της χρονιάς». Θα συνεχίσουμε με τον παραδοσιακό οικισμό Ακόντισμα. Το 1996 χτίζεται ολόκληρο το λαογραφικό χωριό με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με αρχιτεκτονικές προδιαγραφές του παλαιού Γκέλβερι της Καππαδοκίας και των παραδοσιακών ορεινών χωριών της Καβάλας, παντρεύοντας έτσι τις αναμνήσεις του παρελθόντος με την πραγματικότητα του παρόντος. Το χωριό διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα χωριά της ελληνικής υπαίθρου (πέτρινα καλντερίμια, πλατεία, εκκλησία, πυκνόφυλλα δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια) αλλά και της Καππαδοκίας και έχει ως στόχο να γεφυρώσει τη σημαντική παράδοση του χτες με σύγχρονα στοιχεία της Νέας Καρβάλης του σήμερα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να ετοιμαστούμε για την Ανάσταση. Μετά το «Χριστός Ανέστη» θα γευθούμε Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση

3η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό γεύμα – Φρούριο Καβάλας [19.04]

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο πρωινό και, σήμερα, χρόνος να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Το μεσημέρι θα γευτούμε τα πασχαλινά εδέσματα σε μπουφέ με παραδοσιακό γλέντι και ζωντανή μουσική. Το απογευματάκι, θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στο Φρούριο της πόλης. Ολόκληρη η Ακρόπολη είναι κτισμένη με ακατέργαστες πέτρες τοπικού γρανίτη, ανακατεμένες με κομμάτια από τούβλα και μάρμαρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για  διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Καβάλα – Οχυρό Λίσσε – Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη ποταμού – Μονή Εικοσιφοίνισσας – Καβάλα [20.04]

 Μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα ξεκινήσουμε μια εκδρομή για να γνωρίσουμε κρυφές γωνιές της Αν. Μακεδονίας. Πρώτος σταθμός το πολύ σπουδαίο οχυρό Λίσσε, πολύ κοντά στο κάτω Νευροκόπι. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ομώνυμος ποταμός. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου.  Ακολουθεί  επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, της δεύτερης σημαντικότερης μονής της Μακεδονίας. Ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέει στη μονή για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστεί την αχειροποίητο εικόνα Της. Η Ιερά Μονή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, σε μια κατάφυτη τοποθεσία και σε υψόμετρο 743 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Καβάλα – Αθήνα [21.04]

Πλούσιο πρωινό. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την περίοδο αυτή ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

 

6η ημέρα (Πρωτομαγιά): Καβάλα – Αθήνα [01.05]

Πλούσιο πρωινό και ημέρα επιστροφής. Πριν όμως αποχαιρετήσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και περιήγηση. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5* στην Καβάλα
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Την Μεγ. Παρασκευή περιλαμβάνεται απογευματινός μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα.
  • Το Μεγ. Σάββατο, Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα (στη θέση της ημιδιατροφής).
  • Την Κυριακή του Πάσχα, παραδοσιακό γλέντι με εορταστικά εδέσματα σε μπουφέ και ζωντανή μουσική (στη θέση της ημιδιατροφής)
  • Είσοδος στο Μουσείο Καπνού
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
  • Folder Versus (στυλό, luggage tag, sudoku)
  • ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Ατομικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής (€4/δωμάτιο/διανυκτέρευση)
*Φόρος διαμονής
Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο τη διανυκτέρευση:
Ξενοδοχείο 3* = 1,50€
Ξενοδοχείο 4* = 3,00€
Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

  • Διαμονή στο εκπληκτικό 5* Lucy Hotel στην Καβάλα.
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά.
  • Ιδιωτική επίσκεψη στο ξεχωριστό Μουσείο Καπνού, στην Καβάλα, αποκλειστικά για το γκρουπ μας, λόγω Μ. Σαββάτου (περιλαμβάνεται η είσοδος).
  • Πιστοποιημένος ξεναγός σε Αμφίπολη, Φιλίππους και Βαπτιστήριο Αγ. Λυδίας.

 

Highlights

  • Οι Αρχαίοι Φίλιπποι, αποτελεί ορόσημο για τη χριστιανοσύνη, καθώς ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης, το 50 μ.Χ.
  • Το Ιμαρέτ, ένα τεράστιο οικοδόμημα το οποίο χτίστηκε το 1817 από το Μεχμέτ Αλή Πασά.
  • Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας είναι το Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο έχει τη μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο εκπληκτικό 5* Lucy Hotel
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ιδιωτική επίσκεψη στο ξεχωριστό Μουσείο Καπνού

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info