fb

Κουβέιτ – Ντόχα | 2021

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το συγκεκριμένο ταξίδι σχεδιασμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια με τη βαθιά εμπειρία του Versus Travel στην περιοχή, περιλαμβάνει δύο μικρούς αλλά πολύ χαρακτηριστικούς προορισμούς, με τόσα κοινά και άλλες τόσες αντιθέσεις, που τελικά το καθιστούν μια μικρή ταξιδιωτική ανθολογία ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.

Στην κορυφή του Κόλπου και πρώτη μας στάση, σφηνωμένο ανάμεσα στους δύο τεράστιους γείτονες, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ, το Κουβέιτ αποτελεί έναν από τους πιο αυθεντικούς και παραδοσιακούς αραβικούς προορισμούς. Ενώ είναι μια χώρα που διαθέτει τεράστιες ποσότητες φυσικού πλούτου, δεν το φωνάζει και δεν έχει επιλέξει την ξέφρενη επίδειξη χλιδής άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι Καταριανοί δεν προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντισταθμίσουν τη σκληρή και άγονη γη που τους έλαχε με υπερσύγχρονες υποδομές, κτίρια, μεγάλες λεωφόρους και όσο το δυνατόν περισσότερο πράσινο μπορεί να χωρέσει και να συντηρηθεί στην έρημό τους.

Και παρά, ή ίσως εξ αιτίας, του μικρότερου αριθμού τουριστών σε σχέση με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, ο μικρός αυτός τόπος που ξεπέρασε με αποφασιστικότητα τα τραύματα της εισβολής και του πολέμου, θα μας προσφέρει μια σπάνια και αλησμόνητη ταξιδιωτική εμπειρία.

Στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού μας, στο Κατάρ, θα προσγειωθούμε σε έναν φανταστικό κόσμο, με τεχνητά νησιά, μαρίνες, γυάλινους φουτουριστικούς ουρανοξύστες και χιλιάδες φοινικόδεντρα που μοιάζει να έχει βγει από ταινία του κινηματογράφου. Είναι μια από τις χώρες - εμιράτα του Κόλπου, που δεν τσιγκουνεύτηκε τα πετροδολάρια της για να μεταμορφωθεί από μια αποπνικτική, σκονισμένη χερσόνησο της απέραντης ερήμου σε έναν υπερπολυτελή καταναλωτικό παράδεισο βγαλμένο από το μέλλον.

Η χλιδή και ο πλούτος είναι καθημερινότητα: Υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική, πανύψηλα κτήρια που κρύβουν τον ουρανό, εμπορικά κέντρα που κάνουν την Νέα Υόρκη να ζηλεύει, συνυπάρχουν με την αυστηρή αραβική παράδοση που παρά το άλμα προς τα εμπρός δεν έχει σε καμία περίπτωση εγκαταλειφθεί.

Αυτή η παράδοση με τα χίλια πρόσωπα και τις ρίζες αιώνων είναι κάτι που και οι δύο προορισμοί αυτού του μαγευτικού ταξιδιού μοιράζονται, παρά τις διαφορές τους. Προσηνείς άνθρωποι, γεύσεις, αρώματα, βαθιά θρησκευτική πίστη και ο καυτός ήλιος του Περσικού Κόλπου, θα μας χαρίσουν τις δικές μας πέντε και μια νύχτες, σ ‘αυτή την ξεχωριστή, βασανισμένη αλλά και τόσο ευλογημένη γωνιά του κόσμου.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ελάχιστες περιοχές του πλανήτη διαθέτουν τόση πλούσια ιστορία που χάνεται στους αιώνες, τέτοιο χαρμάνι πολιτισμών και θρησκειών που καθόρισε και επηρέασε τη μοίρα της ανθρωπότητας και τόσους ζεστούς, φιλόξενους και συναρπαστικούς ανθρώπους.

Είναι από τις πιο… παρεξηγημένες αλλά και ταλαιπωρημένες γωνιές του κόσμου, ένας τόπος που λόγω της γεωγραφικής του σημασίας και του φυσικού του πλούτου, ήταν πάντα στο επίκεντρο της αιώνιας γεωπολιτικής σκακιέρας πάνω στην οποία οι ισχυροί του κόσμου μοίραζαν, πολεμούσαν και ξαναμοίραζαν εκτάσεις, πόλεις, ερήμους και κοιτάσματα.

Ενσωματώνοντας την ιστορία και την εξέλιξη ολόκληρης της ανθρωπότητας, η Μέση Ανατολή δεν ησύχασε ποτέ, αλλά και δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται, πατώντας, όμως γερά με το ένα πόδι στην ανεξάντλητη παράδοσή της.

Μια επίσκεψη σε οποιαδήποτε χώρα της, είναι πάντα ένα ταξίδι από τον αρχαίο κόσμο στον μεσαίωνα και από εκεί στο σήμερα - μια γνωριμία με έθνη, θρησκείες, και τοπικές ιδιαιτερότητες, που αφήνει τις πιο όμορφες εντυπώσεις, κόντρα σε προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Επισκεπτόμαστε λοιπόν το ΚΟΥΒΕΪΤ και την ΝΤΟΧΑ του Κατάρ, σε ένα σπάνιο ταξίδι-Expedition του Versus!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμεσυνηθίσει.

 

 

Ένα πλήρες πρόγραμμα με επιπλέον παροχές και επισκέψεις, που όλες περιλαμβάνονται.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Πόλη του Κουβέιτ σε ξενοδοχείο 5* (Radisson Blu Kuwait).
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ντόχα σε ξενοδοχείο 5* (Souk Wakif Boutique Hotel by Tivoli)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Επίσκεψη στον τριπλό πύργο Kuwait Towers, όπου ανεβαίνουμε σε ύψος 120 μ. για να απολαύσουμε την 360ο θέα της πόλης.
  • Επισκέψεις στο Εθνικό Μουσείο του Κουβέιτ και το ιδιωτικό μουσείο Tareq Rajab.
  • Επίσκεψη στο Μεγάλο Τζαμί του Κουβέιτ.
  • Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Sheikh Abdullah Al Salem, στο Κουβέιτ.
  • Σαφάρι στην έρημο με jeep 4x4 (στο Κατάρ, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία).
  • Επίσκεψη στο περίφημο νησί Pearl του Κατάρ (οδικώς).
  • Επίσκεψη στο νέο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, εμπνευσμένο από το ρόδο της ερήμου.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, πάνω σε τεχνητό νησί.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος για περικοπή κόστους. Ο αρχηγός μας έχει εξαιρετική γνώση της περιοχής, και θα μας δείξει ένα άλλο πρόσωπο της περιοχής, πέρα από συνηθισμένες τουριστικές προσεγγίσεις.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κουβέιτ

Πτήση από Αθήνα και άφιξη το πρωί στο Κουβέιτ. Μετά από τις διαδικασίες για τη Visa θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί ενημέρωση για τον προορισμό μας και στη συνέχεια δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Κουβέιτ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το ξενοδοχείο και οδηγούμε προς τα νότια και έξω από την πόλη για να απολαύσουμε μια καταπληκτική ξενάγηση στο Μουσείο Oil & Gas Ahmad Al Jaber, στην περιοχή Ahmadi όπου θα μάθουμε τα πάντα για το πετρέλαιο και τα φυσικό αέριο, από τον σχηματισμό τους, μέχρι την ανακάλυψή, την εξόρυξη, την επεξεργασία, καθώς και τα πάντα για τα προϊόντα τους και τις χρήσεις τους.
Εκεί θα δούμε και το συγκλονιστικό και υποψήφιο για Όσκαρ, ντοκιμαντέρ Fires of Kuwait σχετικά με την τιτάνια προσπάθεια της κατάσβεσης των πυρκαγιών των πετρελαιοπηγών κατά τη διάρκεια της Ιρακινής εισβολής.
Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη στάση για φωτογραφίες στο Μουσείο των Μαρτύρων Al Qurain. Το μικρό αυτό σπίτι ήταν η βάση των νεαρών μαχητών που προσπάθησαν να αντισταθούν στις Ιρακινές δυνάμεις εισβολής και οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν στην μάχη ή κατέληξαν αιχμάλωτοι πολέμου. Το μικρό μουσείο διατηρείται στην κατάσταση που έμεινε μετά την επίθεση.
Επιστροφή στην πόλη για να επισκεφθούμε την παραδοσιακή αγορά (souq) Mubarakiyah. Τις όμορφες εικόνες και γαργαλιστικές μυρωδιές του παζαριού θα έχουμε την ευκαιρία να τις γευτούμε αμέσως μετά, με ένα χαρακτηριστικό πεντανόστιμο γεύμα τοπικής κουζίνας του Κουβέιτ σε ένα διάσημο αραβικό εστιατόριο.
Το απόγευμα, σειρά έχει το διασημότερο τοπόσημο της πόλης, ο τριπλός πύργος Kuwait Towers. Θα ανέβουμε στα 120 μέτρα πάνω από το έδαφος και από την περιστρεφόμενη πλατφόρμα θα απολαύσουμε την φανταστική θέα 360 μοιρών της πόλης.
Αμέσως μετά θα κάνουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιήγηση στο Εθνικό Μουσείο του Κουβέιτ και θα μάθουμε τα πάντα για την ιστορία και την παράδοση της χώρας.
Θα δούμε επίσης τα ευρήματα από το νησί Failaka, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανοιχτά της πόλης. Πρόκειται για μια σημαντική περιοχή πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς βρίσκονται εκεί, μεταξύ άλλων, και τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Ίκαρος.
Θα κλείσουμε τη μέρα με μια επίσκεψη στο ιδιωτικό μουσείο Tareq Rajab το οποίο φιλοξενεί αντικείμενα τέχνης, από όλο τον ισλαμικό κόσμο. Αυτό ήταν το μοναδικό μουσείο που δεν καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής το 1990,καθώς λόγω της στέγασής του στο υπόγειο μιας μεγάλης βίλας, οι εισβολείς δεν το ανακάλυψαν.

3η ημέρα: Κουβέιτ

Το πρωινό μας είναι ελεύθερο να περιπλανηθούμε και να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά της πόλης.
Το πεντακάθαρο και άψογα συντηρημένο πάρκο Al Shaheed είναι μια καταπράσινη όαση δροσιάς με φοινικόδεντρα και λίμνες που παραμένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.
Το Μεγάλο Τζαμί, που έμεινε άθικτο κατά την εισβολή, μπορεί να δεχτεί έως και 10.000 πιστούς ενώ είναι κατασκευασμένο από πολυτελή υλικά, μάρμαρο, γυαλί και μωσαϊκό που μεταφέρθηκαν από όλο τον κόσμο.
Άλλες επιλογές κατά τη διάρκεια του ελεύθερου πρωινού μας είναι το εντυπωσιακό μουσείο κλασικών αυτοκινήτων, η μεγάλη ψαραγορά, αλλά και μια βόλτα στη μεγάλη προκυμαία μήκους 10 χλμ, με τις διάσπαρτες παραλίες και τα πάρκα της.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα που θα απολαύσουμε σε εστιατόριο της επιλογής μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά πάρκα στον κόσμο, το Πολιτιστικό Κέντρο Sheikh Abdullah Al Salem, το οποίο αποτελείται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Κέντρο Αραβικής και Ισλαμικής Επιστήμης, το Μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διαστήματος.
Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε ένα ταξίδι στο Κουβέιτ χωρίς ψώνια. Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Κουβέιτ και δεύτερο μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή, είναι το Grand Avenues, μια καταναλωτική Disneyland. Εμπειρία και μόνο να το επισκεφθεί κανείς, ακόμα κι αν δεν επιθυμεί να ψωνίσει. 800 καταστήματα και δεκάδες εστιατόρια χτισμένα με αρχιτεκτονική που θυμίζει εμπορικούς δρόμους των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. Shop till you drop, μέχρι την επιστροφή για το τελευταίο δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Κουβέιτ – Ντόχα (σαφάρι στην έρημο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς τη Ντόχα του Κατάρ.
Κάνουμε check in και ξεκινάμε την περιπέτεια κατευθείαν προς τον νότο με μία στάση στο θέρετρο Sealinebeach. Εδώ οι επαγγελματίες οδηγοί των 4Χ4 θα ξεφουσκώσουν τα ελαστικά των οχημάτων, τόσο όσο χρειάζεται για να τα προετοιμάσουν για την πορεία πάνω στις αμμοθίνες, ένα συναρπαστικό «σαφάρι» μέσα στην έρημο.
Θα φτάσουμε μέχρι την απόκοσμη Εσωτερική Θάλασσα κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουμε δύο στάσεις όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τραβήξουμε όμορφες φωτογραφίες από τις ειδυλλιακές εικόνες του ηλιοβασιλέματος στην έρημο. Όποιος επιθυμεί θα έχει επίσης την ευκαιρία να κολυμπήσει στα νερά του Κόλπου.
Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Ντόχα (ξενάγηση, εκδρομή στο βόρειο Κατάρ)

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε στο Pearl, το απίστευτο τεχνητό νησί σε σχήμα όστρακου που όλοι έχουμε θαυμάσει σε φωτογραφίες και ταξιδιωτικές εκπομπές. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα κατασκευαστικό θαύμα της σύγχρονης μηχανικής με το οποίο οι αρχές του Εμιράτου έδωσαν στην πολυτέλεια νέο νόημα.
Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το Katara, το εκπληκτικό πολιτιστικό χωριό χτισμένο πάνω σε μια πανέμορφη παραλία στην καρδιά της Ντόχα, το οποίο διαθέτει αμφιθέατρο, όπερα, γκαλερί τέχνης και εστιατόρια με κουζίνα από πολλές χώρες και πολιτισμούς.
Θα καταλήξουμε στο Souq Waqif, το παραδοσιακό παζάρι με τον συναρπαστικό λαβύρινθο των διαδρόμων που διατηρεί τον παλιό χαρακτήρα του και την αυθεντική ανατολίτικη ατμόσφαιρα, γεμάτο με καφέ και εστιατόρια ανάμεσα στα εκατοντάδες μικροσκοπικά καταστήματα. Ένα πραγματικά μαγευτικό μέρος για να εξερευνήσουμε.
Λίγο αργότερα θα επισκεφτούμε το πολυαναμενόμενο για χρόνια Εθνικό Μουσείο του Κατάρ που άνοιξε για το κοινό μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Ένα δημιούργημα του Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ που κόβει την ανάσα, εμπνευσμένο από το σχήμα του ρόδου της ερήμου. Το μουσείο στεγάζει ολόκληρη την ιστορία της χώρας, πατώντας στο παρόν της και ατενίζοντας το μέλλον της.
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το τεχνητό νησάκι πάνω στο οποίο είναι κατασκευασμένο το εκπληκτικό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Σχεδιασμένο από τον εμπνευστή της πυραμίδας του Λούβρου, το μουσείο είναι ένα ακόμα αρχιτεκτονικό θαύμα που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή αριστουργημάτων Ισλαμικής Τέχνης: Μεταλλοτεχνία, κεραμική, κόσμημα, ξυλογλυπτική, υφαντική και υαλουργία.
Το απόγευμα θα κάνουμε ένα «ταξίδι στον χρόνο» ξεκινώντας από τη μικρή παλιά πόλη-λιμάνι του Al Khor, επίκεντρο κάποτε του ψαρέματος και της επεξεργασίας μαργαριταριών της χώρας. Περνώντας μέσα από το Al Thakira, θα θαυμάσουμε τα μανγκρόβια, συστάδες δέντρων που αναπτύσσονται μέσα στο θαλασσινό νερό της ακτής, ένα αρχαίο τζαμί στο AI-Jassasiya και το ιστορικό φρούριο Zubara έναν σημαντικό αρχαιολογικό τόπο και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, στο οποίο ανασκαφές πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα.
Τέλος θα περάσουμε από ένα παραδοσιακό χωριό με σπίτια χτισμένα από ασβεστόλιθο και λάσπη και θα φτάσουμε μέχρι το βορειότερο σημείο της χώρας, το Al Shamal, απ’ όπου θα αντικρύσουμε το γειτονικό εμιράτο του Μπαχρέιν.
Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Ντόχα – Πτήση επιστροφής

Ελεύθερη μέρα για περιπλάνηση και αγορές στα παραδοσιακά souq στην περιοχή του ξενοδοχείου και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

24/12/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

01:10

06:15

QR 1070

24/12/2020

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ

08:15

09:45

QR 1071

30/12/2020

ΚΟΥΒΕΪΤ – ΝΤΟΧΑ

11:00

12:25

QR 207

30/12/2020

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

15:35

20:35

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

08/03/2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

01:25

05:35

QR 1084

08/03/2021

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ

07:05

08:30

QR 1071

13/03/2021

ΚΟΥΒΕΪΤ – ΝΤΟΧΑ

11:00

12:25

QR 211

13/13/2021

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

18:45

22:55

 

 

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

22/03/2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

01:10

06:15

QR 1070

22/03/2021

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ

08:15

09:45

QR 1071

27/03/2021

ΚΟΥΒΕΪΤ – ΝΤΟΧΑ

11:00

12:25

QR 207

27/03/2021

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

15:35

20:35

 

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

27/04/2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

01:10

06:15

QR 1070

27/04/2021

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ

08:15

09:45

QR 1071

02/05/2021

ΚΟΥΒΕΪΤ – ΝΤΟΧΑ

11:00

12:25

QR 207

02/05/2021

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

15:35

20:35

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Qatar.
  • Ξενοδοχεία 5*: στο Κουβέιτ το Radisson Blu Kuwait, στην Ντόχα το Wakif Souk Boutique Hotel by Tivoli Doha (σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης των αναφερθέντων, θα επιλεγούν ίσης κατηγορίας ξενοδοχεία).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με Έλληνα αρχηγό/συνοδό και αγγλόφωνους τοπικούς ξεναγούς.
  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
  • Διαδικασία βίζας εισόδου στο Κουβέιτ (με διαδικασία fast track, κατά την άφιξή μας στο Κουβέιτ)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο               

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 490

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την είσοδο στο Κουβέιτ και το Κατάρ είναι απαραίτητο το διαβατήριο να μην φέρει σφραγίδα Ισραήλ και να έχει κενές σελίδες.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την είσοδο στο Κουβέιτ και το Κατάρ είναι απαραίτητο το διαβατήριο να μην φέρει σφραγίδα Ισραήλ και να έχει κενές σελίδες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμεσυνηθίσει.

 

 

Ένα πλήρες πρόγραμμα με επιπλέον παροχές και επισκέψεις, που όλες περιλαμβάνονται.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Πόλη του Κουβέιτ σε ξενοδοχείο 5* (Radisson Blu Kuwait).
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ντόχα σε ξενοδοχείο 5* (Souk Wakif Boutique Hotel by Tivoli)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Επίσκεψη στον τριπλό πύργο Kuwait Towers, όπου ανεβαίνουμε σε ύψος 120 μ. για να απολαύσουμε την 360ο θέα της πόλης.
  • Επισκέψεις στο Εθνικό Μουσείο του Κουβέιτ και το ιδιωτικό μουσείο Tareq Rajab.
  • Επίσκεψη στο Μεγάλο Τζαμί του Κουβέιτ.
  • Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Sheikh Abdullah Al Salem, στο Κουβέιτ.
  • Σαφάρι στην έρημο με jeep 4x4 (στο Κατάρ, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία).
  • Επίσκεψη στο περίφημο νησί Pearl του Κατάρ (οδικώς).
  • Επίσκεψη στο νέο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, εμπνευσμένο από το ρόδο της ερήμου.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, πάνω σε τεχνητό νησί.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος για περικοπή κόστους. Ο αρχηγός μας έχει εξαιρετική γνώση της περιοχής, και θα μας δείξει ένα άλλο πρόσωπο της περιοχής, πέρα από συνηθισμένες τουριστικές προσεγγίσεις.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Πόλη του Κουβέιτ σε ξενοδοχείο 5* (Radisson Blu Kuwait).
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ντόχα σε ξενοδοχείο 5* (Souk Wakif Boutique Hotel by Tivoli)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.

 

Χάρτης Ταξιδιού Κουβέιτ – Ντόχα | 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info