Ισλανδία, Πλήρης Γύρος - Επέκταση Γροιλανδία, Ιλούλισσατ - Καλοκαίρι 2017

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3590€

Travel Identity

Ένας προορισμός που τον χαρακτηρίζουν τα μεγαλειώδη, μαγευτικά και ακαταμάχητα γοητευτικά τοπία.
Αντικρουόμενα στοιχεία - πάγος και φωτιά - συνθέτουν μια απέριττη, άγρια,
ακατέργαστη και επιβλητική ομορφιά. Μια φύση μοναδική στον Ευρωπαϊκό χώρο.
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Ισλανδία, η "χώρα των πάγων", το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης και η πιο αραιοκατοικημένη της χώρα, είναι από τη φύση καταδικασμένη στην απομόνωση: τα πιο κοντινά της μέρη είναι η Γροιλανδία που απέχει 290 km, τα νησιά Φερόες (420 km) και η Σκωτία (800 km), ενώ από την ηπειρωτική Ευρώπη η κοντινότερη χώρα είναι η Νορβηγία που απέχει 970 km. Μια "νέα γη" που ξεπήδησε από τους ατμούς και τη λάβα και τροφοδότησε τους θρύλους των Βίκινγκς. Είναι μια χώρα περίφημη για την παρθένα φύση της και τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά της χαρακτηριστικά: θερμές πηγές, μεγαλοπρεπείς παγετώνες, ενεργά και ανενεργά ηφαίστεια, χιονοσκεπή βουνά, θερμοπίδακες (γκέιζερ), παγωμένες θάλασσες, ονειρικές λίμνες, ορμητικά ποτάμια, βροντώδεις καταρράκτες, απόκρημνα βράχια, βαθιές κοιλάδες, δαντελωτές ακτογραμμές, πολυσχιδή φιόρδ, σουρεαλιστικοί σχηματισμοί λάβας... Πέρα από αυτά όμως, είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, λογοτεχνία και λαϊκές παραδόσεις. Το ταξίδι μας είναι αφιερωμένο στο μυστήριο της χώρας αυτής, στην ομορφιά των τοπίων της και στα αμέτρητα φυσικά της φαινόμενα.
Επιπλέον, με το ταξίδι αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τη μυστηριώδη Γροιλανδία, το μεγαλύτερο νησί του κόσμου, που τα 4/5 της έκτασής της είναι καλυμμένα από αιώνιους πάγους. Εδώ, η σύγκρουση γεωλογίας και κλίματος δημιούργησαν την απόκοσμη γοητεία της αρκτικής της φύσης, που κυριολεκτικά μαγεύει τους επισκέπτες.

Ισλανδία: 14 ημέρες

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ κι άμεση αναχώρηση για το Φος.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΟΣ – ΓΚΛΑΟΥΜΠΑΕΡ – ΣΚΑΓΚΑΦΙΟΝΤΟΥΡ – ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον βορρά της Ισλανδίας. Προορισμός μας για σήμερα η περιοχή των φιόρδ Σκάγκα στο Σαουνταρκροκούρ και το λαογραφικό μουσείο Γκλαουμπάερ στο Βαρμαχλίδ. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Βορρά, το Ακουρέιρι, μια πραγματικά πανέμορφη πόλη και ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, χτισμένο στο μυχό του Έιγιαφγιοντούρ (φιόρδ Έιγια, το πιο μακρύ φιόρδ της Ισλανδίας). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ – ΧΟΥΣΑΒΙΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ - ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή του Χούσαβικ, το χωριό των φαλαινοθηρών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στα ανοικτά με σκοπό να εντοπίσουμε τις φάλαινες που ζουν στα νερά της Αρκτικής. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στο ανατολικό τμήμα της Ισλανδίας. Θα απολαύσουμε τον καταρράκτη Ντέτιφος, που αν και σε ύψος φθάνει μόνο τα 44 μέτρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή Ναμαρσκάντ και το φαράγγι Ασμπίργκι. Θα γνωρίσουμε τα μοναδικά ανατολικά φιόρδ, μέρη απομακρυσμένα και ανεμοδαρμένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες και θα επισκεφθούμε το μουσείο των πετρωμάτων και μεταλλευμάτων της Ισλανδίας Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ - ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ - ΧΟΦ

Συνεχίζουμε για τη λίμνη Μυβάτν, έναν πραγματικό παράδεισο για αποδημητικά και ενδημικά πουλιά, αλλά και ένα φυσικό μνημείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, ένα μεγαλειώδες και μοναδικό θαύμα της φύσης. Το αλλόκοτο σχήμα της λίμνης αυτής οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο με τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους.
Άφιξη στο Χοφ (Hofn), στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΦ - ΒΑΤΝΑΓΙΟΚΟΥΛ - GLACIER LAGOON – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ - ΒΙΚ

Η σημερινή μας διαδρομή μας επιφυλάσσει μοναδικά τοπία και εμπειρίες. Θα κατευθυνθούμε προς τον Βατναγιόκουλ, τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης όπου με πλοιάριο θα απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή  στη λίμνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον και θα φθάσουμε στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ, μια μικρή "πράσινη όαση" ακριβώς κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας, Ορεφαγιόκουλ.. Μετά από μια ακόμα χορταστική ημέρα φθάνουμε στο Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΚ - EYJAFJALLAJÖKULL - ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στον παγετώνα Eyjafjalla (Eyjafjallajökull), που καλύπτει την καλντέρα ενός ηφαιστείου, φθάνοντας σε ύψος τα 1.651 μέτρα. Οι ακτές Σκέιθαρασάντουρ που βρίσκονται πιο δυτικά, χαρακτηρίζονται από τη μαύρη λάβα, εκεί όπου εκβάλλουν οι ποταμοί των παγετώνων Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ - ΓΚΟΥΛΦΟΣ - ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ - ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ

Σήμερα το πρωί θα δούμε τα πασίγνωστα γκέιζερ Strokkur και Geyser, από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερμού νερού σε ύψος περίπου 30 μέτρων. Ο μεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε μάλιστα το όνομά του σε όλους τους θερμοπίδακες του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους "χρυσούς καταρράκτες", καθώς και το Θίνγκβελιρ, την ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών και ταυτόχρονα την αρχαιότερη της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Επιβίβαση σε μεγάλα τζιπ κι αναχώρηση για τον Παγετώνα Λανγκιοκούλ! Απολαύστε μια καταπληκτική διαδρομή με τα super jeeps κατά μήκος του Παγετώνα!
Χορτάτοι από την μαγευτική μας εκδρομή θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ.
Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Αναχώρηση για τη γνωριμία μας με το Ρέικιαβικ το κέντρο του οποίου είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές - μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια - και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούριοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας.
Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Ημέρα ελεύθερη στο Ρέικιαβικ για να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο την πόλη και την γύρω περιοχή.
Αργά το απόγευμα, θα αναχωρήσουμε για μια κοντινή εκδρομή στην περίφημη Μπλε Λίμνη, όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα τοπίο μαγευτικό, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Ημέρα ελεύθερη στο Ρέικιαβικ για να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο την πόλη και την γύρω περιοχή

12η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Ημέρα ελεύθερη στο Ρέικιαβικ για να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο την πόλη και την γύρω περιοχή.

13η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Check – out το μεσημέρι.
Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο

14η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Ισλανδία - Γροιλανδία: 14 ημέρες

...ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΙΛΟΥΛΙΣΑΤ
Υπάρχουν και άλλα σημεία προσέγγισης της Γροιλανδίας, αλλά σαν το Ιλούλισσατ δεν είναι κανένα. Θα μπορούσαμε να περικόψουμε κατά πολύ το κόστος προτείνοντας τα, αλλά δεν θα βλέπατε Γροιλανδία. Το Ιλούλισσατ θυμίζει έντονα Ανταρκτική!

1η - 10η ημέρα: Όπως αναφέρεται παραπάνω

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΟΣ
2η ΗΜΕΡΑ: ΦΟΣ – ΓΚΛΑΟΥΜΠΑΕΡ – ΣΚΑΓΚΑΦΙΟΝΤΟΥΡ – ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ
3η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ – ΧΟΥΣΑΒΙΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ - ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ
4η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ - ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ - ΧΟΦ
5η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΦ - ΒΑΤΝΑΓΙΟΚΟΥΛ - GLACIER LAGOON – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ - ΒΙΚ
6η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΚ - EYJAFJALLAJÖKULL - ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ
7η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ - ΓΚΟΥΛΦΟΣ - ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ - ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ
8η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΟΥΓΚΑΤΒΑΤΝ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ
9η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΞΕΝΆΓΗΣΗ
10η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ
11η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ
12η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ
13η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
14η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ - ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ (ILULISSAT) - ΚΟΡΥΑΖΙΕΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ιλούλισσατ, τον τρίτο μεγαλύτερο οικισμό της Γροιλανδίας με περίπου 4.500 κατοίκους, που το όνομά του στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει "παγόβουνο". Βρίσκεται περίπου στο μέσο της δυτικής ακτής της χώρας και 200 km βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Καμία περιγραφή δεν αρκεί για να αποδώσει την ομορφιά του τοπίου, με τα τεράστια παγόβουνα να στέκονται δίπλα στις ακτές του Κόλπου Ντίσκο (Disko Bay). Το Ιλούλισσατ, που από το 2004 έχει ενταχθεί στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, αποτελεί πλέον τον κύριο τουριστικό προορισμό της Γροιλανδίας. Ta βασικά αξιοθέατα της περιοχής είναι τα παγόβουνα και το χαρακτηριστικό αρκτικό τοπίο, με την ήρεμη θάλασσα, τις παγωμένες εκτάσεις και τις βραχώδεις ακτές. Σήμερα το απόγευμα θα κατευθυνθούμε με πλοιάριο προς το Oqaatsut, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε υπέροχα παγόβουνα κάθε μεγέθους και χρώματος, καθώς και το πανέμορφο τοπίο γύρω από το Ιλούλισσατ.
Το βράδυ αναχωρούμε για μια κρουαζιέρα που θα μας φέρει στα υπέροχα φιόρδ του παγετώνα Eqip Sermia. Ελάχιστα μέρη στη Γροιλανδία μπορούν να συγκριθούν σε ομορφιά με τον παγετώνα Eqi. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την άκρη των αιώνιων πάγων της ενδοχώρας, που καλύπτουν το 80% της συνολικής έκτασης του νησιού και φθάνουν σε πάχος τα 3000 μέτρα. Είναι ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων σε γλυκό νερό που έχει ο πλανήτης μας και άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατομμύρια χρόνια. Μοναδικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας – και στη μνήμη της φωτογραφικής μηχανής για τους λίγους τυχερούς. Ένα τοπίο που η ομορφιά του μόνο με αυτό της Ανταρκτικής μπορεί να συγκριθεί!
Ντυθείτε ζεστά για την κρουαζιέρα!!!

12η ΗΜΕΡΑ: ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ – ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΥΝΗΓΩΝ ΟΚΑΑΤΣΟΥΤ - ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση σε πλοιάρια με προορισμό το μικρό χωριό Οκαατσούτ (Oqaatsut) στην περιοχή Ρόμπγουει (Robeway). Για εκατοντάδες χρόνια ο οικισμός ήταν το μέρος όπου “άραζαν” οι Ολλανδοί φαλαινοθήρες προτού αναχωρήσουν για το κυνήγι των φαλαινών. Εδώ θα συναντήσουμε  ανθρώπους που η διαβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από το ψάρεμα και το κυνήγι. Ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος θα ξεχυθεί μπροστά μας! Θα ξεναγηθούμε στον μικρό οικισμό, προτού απολαύσουμε ένα σύντομο γεύμα σε έναν παλιό παραδοσιακό σταθμό.

13η ΗΜΕΡΑ: ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήμερα το πρωί θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε στην πόλη και την ευκαιρία να αγοράσουμε κάποια τοπικά χειροτεχνήματα - αναμνηστικά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ.

14η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

 

Σημειώσεις Προγράμματος:

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LΗ 1285

22/07/2017

ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:40

08:40

LΗ 856

22/07/2017

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

12:10

13:50

LH 2469

04/08/2017

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΜΟΝΑΧΟ

01:20

07:10

LH 1750

04/08/2017

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

08:40

12:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 3*, 4* 
 • Πρωινό καθημερινά
 • 7 δείπνα στην Ισλανδία
 • Οι διαδρομές με πλοιάρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα στην Ισλανδία και Γροιλανδία
 • Σαφάρι φάλαινας στο Χούσαβικ
 • Τζιπ στον παγετώνα Λαγκγιόκουλ 
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα προγράμματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
  • ΙΣΛΑΝΔΙΑ  550 €, 
  • ΣΛΑΝΔΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ 650€ 
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι πτήσεις Λάρνακα – Αθήνα - Λάρνακα με AEGEAN &

2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα στο κεντρικό ξενοδοχείο Τιτάνια 4* με πρωινό και ιδιωτικές μεταφορές.

Σας δίδετε η επιλογή άλλων ξενοδοχείων στην Αθήνα με ή χωρίς επιβάρυνση.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων.

 

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να “χαθεί” μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– χώρας!

Πρόκειται για έναν πλήρη κι εμπεριστατωμένο γύρο της χώρας κι όχι απλές ημερήσιες εκδρομές από το Ρέικιαβικ.

Ίσως το πληρέστερο πρόγραμμα που προτάθηκε ποτέ από και άποψη προγράμματος, αλλά κυρίως από άποψη εμπειριών και δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται όλες σε μια χώρα που τα πάντα κοστίζουν πολύ και δεν είναι προαιρετικές. Είναι ένα από τα ταξίδια που έχετε συνηθίσει να βρίσκετε μόνο στο Versus!!!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Lufthansa
 • Κρουαζιέρα προς αναζήτηση φαλαινών.
 • Μνημείο Γκλαουμπάερ με τις εισόδους
 • Μοναδικής ομορφιάς Καταρράκτες.
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.
 • Επίσκεψη του εθνικού πάρκου Σκάφταφελ.
 • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους “χρυσούς καταρράκτες” Γκούλφος.
 • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
 • Μουσείο Πετρωμάτων με τις εισόδους.
 • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
 • Βαρκάδα στη λίμνη του παγετώνα.
 • Διαδρομή σε παγετώνα με Super Jeeps.
 • Επίσκεψη στα φημισμένα Geyser (θερμοπίδακες).
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός/ξεναγός

Highlights

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS  ΤΟ ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ, ΤΟΠΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Ένας προορισμός που τον χαρακτηρίζουν τα μεγαλειώδη, μαγευτικά και ακαταμάχητα γοητευτικά τοπία. Ένα εκπληκτικό ταξίδι στη βορειότερη άκρη της Ευρώπης, που προσφέρει εικόνες αναπάντεχης ομορφιάς και συναρπαστικές εμπειρίες. Απολαύστε το …

Χάρτης Ταξιδιού Ισλανδία, Πλήρης Γύρος - Επέκταση Γροιλανδία, Ιλούλισσατ - Καλοκαίρι 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info