fb

Θιβέτ – Ανάβαση στη «Στέγη του Κόσμου» | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2021

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2290€

Ταυτότητα ταξιδιού

  Το Θιβέτ, αυτή η αχανής χώρα με τα οροπέδια και τις ογκώδεις βουνοκορφές, γοήτευε από παλιά τους εξερευνητές και ταξιδευτές ανά τον κόσμο. «Στέγη του κόσμου», «Σάνγκρι-λα» και «Γη του χιονιού» είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί. Αφ’ ότου ο βουδισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία τον 7ο αιώνα, το Θιβέτ αφιερώθηκε στον πνευματισμό.

Οι εποχές όμως άλλαξαν και σημαντικά γεγονότα στα μέσα του 20ού αιώνα συνετέλεσαν σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής αυτού του απλού, υπέροχου νομαδικού λαού. Ωστόσο η πίστη, βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του κάθε Θιβετιανού, είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας προκειμένου να καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ζωής.

Ένα ταξίδι στο Θιβέτ είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς τον τρόπο ζωής και σκέψης ενός λαού που προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να διατηρήσει τον πολιτισμό του και την πίστη του, αλλά δεν είναι βέβαιο για το πόσο ακόμα καιρό θα το καταφέρνει, καθώς οι επιρροές από τον κινεζικό τρόπο ζωής είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς.

 Ξεκινάμε το ταξίδι μας με το Τσενγκντού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, έναν σχετικά άγνωστο, αλλά πανέμορφο προορισμό στη Νοτιοδυτική Κίνα. Από εκεί φτάνοντας στο Θιβέτ, την «κορυφή του κόσμου», ο καθένας βιώνει την ενέργεια αυτού του ιερού χώρου με διαφορετικό τρόπο.

Τις επόμενες ημέρες δεν αρκούμαστε μόνο σε επισκέψεις στα αξιοθέατα της Λάσα, της ιερής πρωτεύουσας που διαφυλάσσει τη φλόγα της θιβετιανής κληρονομιάς που τρεμοσβήνει αλλά δεν χάνεται: ταξιδεύουμε και στην επαρχία για να επισκεφθούμε ιστορικές πόλεις όπως το Γκιαντσέ και το Σιγκάτσε. Επισκεπτόμαστε ιστορικά μοναστήρια που χτίστηκαν πριν από αιώνες, βουβοί μάρτυρες του παρελθόντος. Στα σωθικά τους κρύβουν ακόμα τους θησαυρούς που κατάφεραν να επιβιώσουν από τη «μεγάλη προλεταριακή πολιτιστική επανάσταση» χάρη στην ευρηματικότητα κάποιων μοναχών.

Η κάθε διαδρομή στο Θιβέτ είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς στο διάβα μας συναντούμε πανέμορφες λίμνες, χιονισμένες βουνοκορφές και τοπία απίστευτης ομορφιάς.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως σας έχουμε συνηθίσει στα πολιτιστικά ταξίδια Versus, είναι άρτια σχεδιασμένο, με σκοπό η αναρρίχηση στο οροπέδιο του Θιβέτ να είναι ταυτόχρονα και μύηση στη μυστηριακή του ατμόσφαιρα και η «ανάβαση» να μην είναι μόνο σωματική...Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουμε ως αρχηγό βουδιστή εξειδικευμένο στον θιβετιανό πολιτισμό αλλά και αεροπορική μετάβαση από και προς το Θιβέτ προκειμένου να είμαστε ήρεμοι και ξεκούραστοι όπως απαιτεί η εμβάθυνση στο ταξίδι αυτό.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε επίσης και ένα τμήμα της Νότιας Κίνας με τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, όπως το Τσεγνκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν), με τα χαριτωμένα ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον πέτρινο Βούδα του Λεσάν!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

  • Επίσκεψη στο κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
  • Δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο στη Λάσα.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Τσενγκντού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν.

 

 

2η ημέρα: Τσενγκντού «Η χώρα του ουρανού»

Αυτή είναι η ονομασία της εύφορης κοιλάδας στην οποία βρίσκεται το Τσενγκντού. Πόλη με ξεχωριστή γοητεία, έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής της συνέχειας και φημίζεται για την περιορισμένη ηλιοφάνεια και τα αμέτρητα τεϊοποτεία. Άφιξη στην Τσενγκντού, και η πρώτη μας κίνηση, λοιπόν, είναι να εξερευνήσουμε τα στενάκια της παλιάς πόλης (Kuanzhai Xiangzi) και να απολαύσουμε το τσάι μας σε ένα από τα διάσημα παραδοσιακά τεϊοποτεία στα οποία συχνάζουν οι ντόπιοι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τσενγκντού – Λεσάν – Τσενγκντού Μικρά και μεγάλα θαύματα...

Πρώτη επίσκεψη της ημέρας στο Κέντρο Προστασίας Πάντα, για να γνωρίσουμε τα χνουδωτά ασπρόμαυρα αρκουδάκια της Κίνας, που από κοντά είναι σαν ψεύτικα. Η επόμενη διαδρομή μας μας φέρνει στο Λεσάν κάτω από το ήρεμο βλέμμα του Βούδα, ύψους 71 μέτρων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσμου και άρχισε να σμιλεύεται στο βουνό το 713 μ.Χ. προκειμένου να συγκρατηθούν τα ορμητικά νερά των τριών ποταμών που κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Το άγαλμα ολοκληρώθηκε 90 χρόνια αργότερα. Μάλιστα λέγεται ότι από τις εργασίες έπεσαν τόσοι βράχοι στο νερό που άλλαξαν τα ρεύματα και τα ποτάμια ηρέμησαν... Από το 1996 το άγαλμα αυτό έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσενγκντού και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Τσενγκντού – Λάσα (πτήση) Λάσα σημαίνει «ιερή γη»

Σήμερα αποχαιρετούμε για λίγες ημέρες το όμορφο Τσενγκντού. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και πετάμε για τη Λάσα, την επιβλητική πρωτεύουσα του Θιβέτ. Χτισμένη σε οροπέδιο, η Λάσα υπήρξε μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι Λάμα, θρησκευτικού και πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ. Lha στα θιβετιανά σημαίνει «ιερή» και sa «γη». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: Λάσα (Ποτάλα, Τζοκάνγκ, Μπαρκόρ, Θερινά Ανάκτορα Νορμπουλίγκα) «Κόρα και μάντρα»

Μια επίσκεψη στη Λάσα είναι το όνειρο κάθε Θιβετιανού από την επαρχία του Θιβέτ. Πιστοί ξεκινούν από κάθε γωνιά του Θιβέτ για να πάνε στη Λάσα για προσκύνημα, διανύοντας πεζή εκατοντάδες χιλιόμετρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Για εμάς η επίσκεψη στο ανάκτορο Ποτάλα θα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Το Ποτάλα είναι ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 ορόφων και 1.000 δωματίων που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού. Η κατασκευή του παλατιού άρχισε το 1645 από τον πέμπτο Δαλάι Λάμα και ολοκληρώθηκε το 1694. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός Τζοκάνγκ, ο σπουδαιότερος του Θιβέτ. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται το άγαλμα του Βούδα σε νεαρή ηλικία, το οποίο μετέφερε η πριγκίπισσα Γουέντσεν όταν έφτασε στο Θιβέτ για να παντρευτεί τον Σονγκτσέν Γκαμ-πό. Το άγαλμα θεωρείται το πιο ιερό σε όλο το Θιβέτ. Εκατοντάδες πιστοί πηγαίνουν από το ένα ιερό στο άλλο προσφέροντας λιωμένο βούτυρο, το οποίο χρησιμοποιείται αντί κεριών, για να φωτιστεί ο χώρος. Φεύγοντας από τον ναό, θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία: θα συμμετάσχουμε στην «κόρα», την προσκυνηματική διαδρομή γύρω από το ιερό Τζόκανγκ. Σε αυτήν τη διαδρομή οι πιστοί κινούνται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού ψάλλοντας χαμηλόφωνα «μάντρα» (προσευχές), τα οποία μετρούν με τη βοήθεια του «μάλα» (κομποσκοίνι). Με το άλλο χέρι γυρίζουν τον μύλο των προσευχών. Εκεί, όπου έμποροι και μικροπωλητές δημιουργούν μια φασαριόζικη πολυχρωμία, είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσετε θρησκευτικά σουβενίρ. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα, που στη θιβετιανή γλώσσα σημαίνει «Πάρκο του θησαυρού». Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των Δαλάι Λάμα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταμού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 μ.Χ. Ακολουθεί δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

6η ημέρα: Λάσα – Γκιαντσέ Στον τόπο του αιώνιου χιονιού

Η πυξίδα του Versus σήμερα δείχνει την παλιά πόλη Γκιαντσέ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περάσουμε δίπλα από την πανέμορφη λίμνη Γιαμντρόγκ, την «τιρκουάζ λίμνη», μία από τις τρεις ιερές λίμνες του Θιβέτ. Σε αυτήν καταλήγουν ρυάκια από τα χιόνια των γύρω βουνών που λιώνουν. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Θιβέτ και θα θαυμάσουμε τον παγετώνα Κάρε-λα. Άφιξη στο Γκιαντσέ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Γκιαντσέ (Μοναστήρι Πελκόρ, Στούπα Κουμπούμ) – Σιγκάτσε Προσεγγίζοντας την ουσία

Το πρωί θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Πελκόρ, το οποίο ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα. Εντός των τειχών της μονής ορθώνεται η μοναδική οκταγωνική Στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η στούπα αυτή διαθέτει υπέροχες τοιχογραφίες. Η στούπα είναι μια τρισδιάστατη αρχιτεκτονική απόδοση του σύμπαντος. Καθώς ο πιστός πλησιάζει προς το κέντρο μέσα από τους διαδρόμους, φτάνει στο τέλος αυτής της διαδρομής στην ουσία. Ο πιστός ανεβαίνει τόσο κυριολεκτικά (καθ' ύψος) όσο και μεταφορικά (δυναμώνει η αντίληψή του) και σταδιακά φτάνει στην «καρδιά» της ύλης, που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η κορυφή της στούπας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκάτσε, το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάμα, ο οποίος θεωρείται μετενσάρκωση του Αμιτάμπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός) - ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος του θιβετιανού βουδισμού, μετά τον Δαλάι Λάμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Σιγκάτσε – Λάσα Στον Βούδα του μέλλοντος

Σήμερα θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικά εντυπωσιακό άγαλμα του Μελλοντικού Βούδα Μαϊτρέγια, ύψους 26 μέτρων. Εννιακόσιοι τεχνίτες εργάστηκαν επί 9 χρόνια για να το ολοκληρώσουν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λάσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Μπαρκόρ, την παλιά πόλη της Λάσα. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Λάσα (Μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα) Στα ιερά μοναστήρια

Για μια καλύτερη γνωριμία με τον μυστηριακό κόσμο του Θιβέτ θα επισκεφθούμε τα περίφημα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται για δύο από τα πιο ιερά βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν. Το μοναστήρι Ντρεπούνγκ ήταν κάποτε το μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενούσε 10.000 μοναχούς. Ήταν επίσης η έδρα του εκάστοτε Δαλάι Λάμα μέχρι να ολοκληρωθεί το παλάτι Ποτάλα. Σήμερα ζουν εδώ περίπου 600 μοναχοί, αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το μοναστήρι κατάφερε και γλίτωσε στο πέρασμα των αιώνων από εμφύλιους πολέμους, επιδρομές Μογγόλων και από την πολιτιστική επανάσταση. Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι Σέρα. Εδώ θα δούμε την κεντρική αίθουσα των συνελεύσεων όπου υπάρχουν αναρτημένα τεράστια λάβαρα. Εκτός από το παραδοσιακό τυπογραφείο με ξύλινες πλάκες-σφραγίδες για το τύπωμα των ιερών κειμένων «σούτρα», στη μονή λειτουργούν ακόμη τρεις σχολές που είναι αφιερωμένες στη σπουδή του αποκρυφιστικού ταντρισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Λάσα – Τσενγκντού (πτήση) Επιστροφή στην πραγματικότητα

Η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και η πτήση επιστροφής από τη Λάσα στο Τσενγκντού είναι συγχρόνως και ένα ταξίδι επιστροφής από τη «στέγη του κόσμου» σε μια πιο γήινη πραγματικότητα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Τσενγκντού (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Πρωινό και βόλτα στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ναό Βενσού, το Πάρκο του Λαού, ενώ θα επισκεφθούμε και ένα τοπικό τεϊοποτείο. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τη συλλογή των τελευταίων αναμνήσεων από το ταξίδι αυτό… Δείπνο και το βράδυ μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

 

12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ  - ΠΡΟΣ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

QR 204

1η ΗΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:00

23:35

QR 860

2η ΗΜΕΡΑ

ΝΤΟΧΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

01:55

14:55

QR 861

12η ΗΜΕΡΑ

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ – ΝΤΟΧΑ

02:00

05:55

QR 203

12η ΗΜΕΡΑ

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:30

12:10

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 5* στην Κίνα, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ, όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
  • Ημιδιατροφή
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  •   Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

Δεν περιλαμβάνονται 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, βίζα Κίνας, άδεια εισόδου στο Θιβέτ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 900 €

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται αίτηση, έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου (με 6μηνη ισχύ), μία έγχρωμη φωτογραφία, τα οποία παραδίδονται στα γραφεία μας τουλάχιστον δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση, μαζί με μια έγχρωμη φωτογραφία. Για τους ανήλικους απαιτείται συμπληρωματικά ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης στα αγγλικά. Κόστος βίζας: €140

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

  • Επίσκεψη στο κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
  • Δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο στη Λάσα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με βουδιστή αρχηγό,ειδικό στον θιβετιανό πολιτισμό.
  • Ημιδιατροφή (κυρίως κινέζικου τύπου γεύματα).
  • Επίσκεψη στο κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.

 

Χάρτης Ταξιδιού Θιβέτ – Ανάβαση στη «Στέγη του Κόσμου» | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info