Αλγερία, η γαζέλα στη χρυσή έρημο | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3090€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο εξερευνητικό ταξίδι, ένα ταξίδι-εμπειρία στην άγνωστη Αλγερία, χώρα πανάρχαιη, απίστευτα πλούσια σε ιστορία, σε συναρπαστικές εικόνες, ιδιαίτερα στην έρημο της Σαχάρας, που προσφέρει μία ασυνήθιστη εμπειρία στον σύγχρονο ταξιδιώτη. Έχοντας εξασφαλίσει πρωινή άφιξη στο Αλγέρι και βραδινή επιστροφή στην Αθήνα, έχουμε τη δυνατότητα να αφιερώνουμε όλες τις ημέρες του ταξιδιού στην εξερεύνηση της χώρας. Με τη διαμονή μας στην έρημο, ερχόμαστε κοντά στο «πνεύμα της Σαχάρας», απολαμβάνοντας ανατολή και ηλιοβασίλεμα στους αμμόλοφους, διαδρομή με τζιπ 4x4, γεύματα με αυθεντικούς Τουαρέγκ και άλλα πολλά που μόνο ένα τέτοιο σπάνιο ταξίδι μπορεί να μας προσφέρει.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, το Αλγέρι, πετάμε για την πεντάπολη της Γκαρντάια, στην αλγερινή ενδοχώρα, την οποία γνωρίζουμε με εμπεριστατωμένη περιήγηση, πριν αρχίσουμε να προσεγγίζουμε την έρημο. Περνάμε από την Ελ Ουέντ και την  Μπίσκρα, διασχίζουμε την οροσειρά Ορέ και το φαράγγι Αμπιόντ, περνάμε από την Ελ Καντάρα, παλιό σταθμό καραβανιών, και τα εγκαταλελειμμένα χωριά Τεχούντα και Ρουφί. Περιηγούμαστε στην αρχαία, αυτοκρατορική Τιμγκάντ, πριν καταλήξουμε  στην πανέμορφη  Κωνσταντίνη, και στην συνέχεια γνωρίζουμε την Ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα. Για να φτάνουμε στον αλγερινό νότο και την πόλη-όαση Ταμανρασσέτ, να περιηγηθούμε στα μοναδικά βουνά Ασσκρέμ και να περιπλανηθούμε στην έρημο γύρω από τα βουνά. Για να καταλήξουμε στην Τζανέτ "το μαργαριτάρι του Τασίλλι", όπου για πέντε ημέρες,  θα “ζήσουμε” την έρημο στο Τασσίλι ν’ Αζέρ, το Εργκ Αντμέρ και το Ταντραρτ Ρουζ, με τους εντυπωσιακούς πολύχρωμους αμμόλοφους και τους βραχώδεις σχηματισμούς.  Για να κλείσουμε το ταξίδι μας με το κοσμοπολίτικο πανέμορφο  Αλγέρι και την αρχαία πόλη της  Τιπάσα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα διαφορετικό πρόγραμμα της Αλγερίας από ό,τι έχετε συνηθίσει, για ταξιδιώτες που έχουν το αίσθημα της εξερεύνησης!

 • Ένα ξεχωριστό, πρωτοποριακό ταξίδι γνωριμίας με μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, την Αλγερία.
 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην έρημο της Σαχάρας (σε σκηνές) στην περιοχή της Τζανέτ. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς με διαμονή στην Τζανέτ και την Ταμανρασσέτ, για μία πλήρη εμπειρία στην έρημο!
 • Με πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Διαδρομές με τζιπ 4x4 στην έρημο.
 • Με επισκέψεις στους τρεις μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της Αλγερίας: Τιπάσα, Τζεμίλα και την Τιμγκάντ, την αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού.
 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα Κυριακή: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Αλγέρι– Γκαρντάια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι (Algiers). Την πρωτεύουσα της Αλγερίας, της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας της Αφρικής,  που στον βορρά βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα και στον νότο απλώνεται στο εσωτερικό της Σαχάρα που αγκαλιάζει υπέροχες βουνοκορφές της οροσειράς του Άτλαντα.

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην Λευκή Πόλη με την ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Παναγίας της Αφρικής (Basilique Notre-Dame d'Afrique), τον βυζαντινού ρυθμού ναό, με το ιερό του να κοιτά προς την Δύση - και όχι προς την ανατολή, όπως συνηθίζεται,- και το τρίμετρο χάλκινο άγαλμα της Παναγίας να δεσπόζει στο εσωτερικό του. Συνεχίζουμε με το Μνημείο των Μαρτύρων (Maqam E’chalid), το εμβληματικό μνημείο που χτίστηκε το 1982 με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ανεξαρτησία της Αλγερίας και το Μουσείο El Moujahid που στοχεύει στη συλλογή, τη διατήρηση και την προβολή αντικειμένων και αναμνήσεων του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας. 

Αργά το απόγευμα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Γκαρντάια, στην απαρχή της αλγερινής Σαχάρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Γκαρντάια (περιήγηση)

Η Γκαρντάια (Ghardaïa) είναι μέρος μιας πενταπόλεως , μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στην μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ (M'Zab). Ιδρύθηκε από τους Μοζαβίτες, μια αίρεση των Βερβέρων μουσουλμάνων, που αποκόπηκαν από το «ορθόδοξο» ισλαμικό δόγμα πριν περίπου εννέα αιώνες. Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982 η πεντάπολη περιλαμβάνει την Γκαρντάια και γύρω της το Μπενί Ισγκέν (Beni Isguen), τη Μελίκα (Melika), το Ατέφ (El Atteuf) και τη Μπουνούρα (Bou Noura). Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές ‘’μικρές ακροπόλεις’’ που έχουν το δικό τους τζαμί με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα  σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίδουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό. Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης που τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια προσανατολίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται το φως του ήλιου καθώς πιστεύουν ότι "Οι κάτοικοι του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος δεν θα πάνε ποτέ σε γιατρό". Θα επισκεφθούμε το Tέμενος Σίντι-Μπραχίμ (Sidi-Brahim) και θα γνωρίσουμε Βερβέρους και Τουαρέγκ στις αγορές του Μζαμπ παζαρεύοντας τις πραμάτειες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενοδοχείο.

 

 

 

3η ημέρα: Γκαρντάια – Ελ Ουέντ

Πρωινή αναχώρηση και μια μοναδική εμπειρία η διάσχιση της ερήμου του Μεγάλου Ανατολικού Εργκ (Grand Erg Oriental) προς τα σύνορα με την Τυνησία. Συνεχής εναλλαγή μοναδικών εικόνες αμμόλοφων και οάσεων μέχρι τον προορισμό μας, στην Ελ Ουέντ (El Oued) την “πόλη των χιλιάδων θόλων”, καθώς οι περισσότερες στέγες των σπιτιών της είναι θολωτές. Άφιξη στην πανέμορφη αυτή πόλη της ερήμου, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα: Ελ Ουέντ – Μπίσκρα – Ελ Καντάρα– Τεχούντα –Ρούφι– Τιμγκάντ-Κωνσταντίνη

Με πρώτο σταθμό την πανέμορφη πόλη της ερήμου Μπίσκρα (Biskra) η σημερινή μας διαδρομή μας περνά από την οροσειρά Ορέ (Aurés) και το φαράγγι Αμπιόντ (Oued El Abiod), με τελικό μας προορισμό την Κωνσταντίνη. Θα περάσουμε από το «στόμα της ερήμου», την κωμόπολη Ελ Καντάρα (El Kantara), ένας από τους πιο σημαντικούς διαχρονικά σταθμούς καραβανιών στην Αλγερία, και θα επισκεφτούμε  το τζαμί του Σίντι Όκμπα (Sidi Okba), το παλαιότερο στην Αλγερία, καθώς πρωτοχτίστηκε το έτος 686. Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα στο φοινικόδασος του Adel Nabil, και στην περιοχή όπου ζουν οι Βερβερίνοι Σαουγιά θα επισκεφτούμε το εγκαταλειμμένο χωριό Τεχούντα (Tehouda) και το κρεμασμένο στις πλαγιές του φαραγγιού επίσης εγκαταλελειμμένο χωριό Ρούφι (Rhoufi), καθώς και το φαράγγι Τιγκανιμίν (Tighanimine). Πριν καταλήξουμε στην Κωνσταντίνη μας περιμένει ένα από τα κορυφαία μνημεία του ταξιδιού μας, το Τιμγκάντ (Timgad), η πόλη του Τραϊανού, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982. Στην περιήγησή μας στην Ρωμαϊκή-Βερβέρικη πόλη θα περιηγηθούμε τα σπίτια και τις βασιλικές, στη βιβλιοθήκη, στους ναούς, στο αμφιθέατρο, στην αψίδα του Τραϊανού, στο Φόρουμ. Άφιξη στην πανέμορφη Κωνσταντίνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κωνσταντίνη (ξενάγηση)

Χτισμένη στην κορυφή ενός πετρώδους λόφου, η Κωνσταντίνη (Constantine) αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε “μία πόλη στα… ουράνια”! Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ (Rhummel) με τις πέτρινες γέφυρες, έδωσαν  στην πόλη την ονομασία «η πόλη των γεφυρών», ενώ αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο χάριν της ιστορίας της, που χρονολογείται αιώνες πριν. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στο Παλάτι του Αχμέντ Μπέι (Ahmed Bey Palace), το τέμενος του Εμίρ Αμπντελκαντέρ (Emir Abdelkader), την υπέροχη γέφυρα Σίντι Ράτσντ (Sidi Rached), την γέφυρα Sidi M'Cid καθώς και το Εθνικό Μουσείο Σίρτα (National Museum Cirta), που φιλοξενεί εξαιρετικά ευρήματα της ρωμαϊκής εποχής. Θα περιδιαβούμε στα λαβυρινθώδη δρομάκια και θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Παλαιάς Πόλης, της Κάσμπα (Casbah) και θα περπατήσουμε στις όχθες του φαραγγιού του ποταμού Ριμέλ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

6η ημέρα: Κωνσταντίνη – Τζεμίλα - Σετίφ – Αλγέρι – Τα-μανρασσέτ (πτήση)

Πρωινό και αναχώρηση για την Τζεμίλα (Djemila), την  Ρωμαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε ως Κουικούλ (Cuicul), από τους Ρωμαίους ως σταθμός αναψυχής για τις λεγεώνες τους. Σήμερα διασώζονται εδώ εξαιρετικά ρωμαϊκά ερείπια, όπως το Αρχαίο Θέατρο και η Αγορά, η Αψίδα του Καρακάλλα, ο ναός του Σεβήρου (Temple des Septimes) όπως και το Χριστιανικό τμήμα της πόλης με το μοναδικό Βαπτιστήριο. Στο Μουσείο και στην γειτονική πόλη Σετίφ (Setif) θα θαυμάσουμε τα υπέροχα ψηφιδωτά με κορυφαίο το  μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου». Συνεχίζουμε κατόπιν για το Αλγέρι και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε πάνω από την Σαχάρα για την πόλη-όαση της ερήμου, την Ταμανρασσέτ, στο νότο της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Ταμανρασσέτ – Ασσκρέμ

Η Ταμανρασσέτ (Tamanrasset) βρίσκεται σε υψόμετρο 1.320 μέτρων και είναι η πατρίδα των Τουαρέγκ της Αλγερίας, των «Μπλε Ανθρώπων της Ερήμου». Μετά από ένα παραδοσιακό πρωινό, ξεκινάμε με οχήματα 4x4 για το Ασσεκρέμ (Assekrem), ενα οροπέδιο  που φτάνει τα 2.700 μ. από όπου οι Αλγερινοί ισχυρίζονται πως προσφέρει «την ωραιότερη ανατολή και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου». Καθοδόν θα απολαύσουμε ένα επίσης παραδοσιακό γεύμα, ενώ φτάνοντας στο Ασσκρέμ θα έρθουμε στο «Ησυχαστήριο του Πατέρα Φουκώ», του ιεραπόστολου της Σαχάρας, ένα σημείο όπου πραγματικά η πανοραμική θέα προς τις ερημώδεις κοιλάδες του Atakor, του κυκλικού ηφαιστειακού οροπεδίου (ο ψηλότερος ορεινός όγκος του βουνού Hoggar) προσφέρει μια εκπληκτική ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων. Δείπνο και διαμονή στην κατασκήνωση.

 

8η ημέρα: Ασσκρέμ – Βόλτα με τζιπ στα βουνά και στην έρημο – Ταμανρασσέτ

Μετά από ένα παραδοσιακό πρωινό ξεκινάμε με περιήγηση των μοναδικών ορεινών όγκων για να καταλήξουμε στα Gueltas Afilal, μια σειρά από πισίνες και λακκούβες στη μέση μιας βλάστησης σπάνιας σε αυτή την έρημη ορεινή περιοχή. Συνεχίζοντας για το χωριό Αζαρνανέ (Azarnane) και το Wadi Tanguet "σε αυτή τήν όμορφη κοιλάδα που το νερό ρέει στην επιφάνεια". Επιστροφή στην Ταμανρασσέτ, με καθ’ οδό στάση στον καταρράκτη Ταμκρεσσέτ (Tamkresset). Θα περιηγηθούμε στην πόλη και  στις μοναδικές τοπικές αγορές της με πραμάτειες και αγαθά της Βόρειας Αφρικής. Δείπνο και αναχώρηση αργά το βράδυ για το αεροδρόμιο για να πετάξουμε για την  Τζανέτ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

9η ημέρα: Τζανέτ – Έρημος Σαχάρα (Τασσίλι ν? Αζέρ – Τι-ραντζελί – Εργκ Αντμέρ – Φόρτ Γκαρντέλ – Ουέντ Εσσεντι-λέν)

Η Τζανέτ (Djanet) είναι μια πόλη-όαση της ερήμου της νοτιοανατολικής Αλγερίας, σε κοντινή απόσταση  απο το Νίγηρα και τη Λιβύη, που ιδρύθηκε το Μεσαίωνα από τους Τουαρέγκ (Tuareg). Βρίσκεται στο μέσον του Πολιτιστικού Πάρκο Tassili n'Ajjer (Parc culturel du Tassili) που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου Tassili n'Ajjer , του Erg Admer και του Tadrart Rouge  και έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά και Αποθεματικό Βιόσφαιρας. Η άμμος της ερήμου σε εκπληκτικούς χρωματισμούς εναλλαγής από το χρυσαφί στο κόκκινο και από το κόκκινο στο μαύρο συνθέτουν απόκοσμα τοπία με συμπλέγματα βράχων μοναδικής μορφολογίας και χρωματισμών σε πολλούς από τους οποίους είναι ζωγραφισμένες ή χαραγμένες εικόνες καθημερινότητας της ιστορίας του ανθρώπου αρχής γενομένης πριν από 10.000 χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως.

Η Τζανέτ είναι η αφετηρία μας για αυτό το μοναδικό κομμάτι της Σαχάρα που θα ζήσουμε τις επόμενες τέσσερις ημέρες! Η πρώτη αχτίδα του ηλίου θα μας ξυπνά ζητώντας μας να την αποτυπώσουμε με την κάμερα μας ενώ θα πολλαπλασιάζεται και θα αλλάζει τα χρώματα του αλλόκοτου φυσικού τοπίου, του ουρανού, της άμμου, των βράχων. Και οι τελευταίες ηλιαχτίδες θα μας καλούν να τις κυνηγάμε καθώς θα χάνονται στους αμμόλοφους και στο δάσος των βράχων του σεληνιακού τοπίου, δίδοντας στον ονειρεμένο τόπο το εκπληκτικό φως της δύσης και σε συνέχεια του λυκόφωτος, ονειρική καταγραφή εξωπραγματικής εικόνας! Και η νύχτα θα μας βρίσκει εξουθενωμένους αλλά τόσο ευτυχισμένους, δίπλα στην φωτιά, με το τρίξιμο των ξύλων που καίγονται να  διακόπτει την απόκοσμη ησυχία της ερήμου. Με τον ουρανό πάνω μας, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, με τα αστέρια υπέρλαμπρα σε πλήρη χαρτογράφηση, να μας καλεί να τον καταγράψουμε στον νου, την καρδιά και την ψυχή μας! Για να κοιμηθούμε εκεί … στο πουθενά της μάνας γης με τελευταία σκέψη: σε ευχαριστώ θεέ μου!

Μετά από σύντομη ξεκούραση και το πρωινό, αναχωρούμε με αυτοκίνητα 4x4 για το Εθνικό Πάρκο Τασσίλι ν’ Αζέρ (Tassili n'Ajjer), ξεκινώντας της περιπλάνησή μας στα σπλάχνα του, για να απολαύσουμε την απόκοσμη ομορφιά του! Κατευθυνόμαστε στο διάσελο του Τιραντζελί (Tiradjeli) και θα  προχωρήσουμε  προς το αχανές οροπέδιο με τους ωχρούς αμμόλοφους του Εργκ Αντμέρ (Erg Admer), μέσω του χωριού και του Oued του Zaouatalaz (Fort Gardel). Συνεχίζουμε απολαμβάνοντας την ομορφιά των αμμόλοφων του Erg Admer με κατεύθυνση την Όαση Ουέντ Εσσεντιλέν (Oued Essendilene), όπου θα κατασκηνώσουμε, για την πρώτη μας διαμονή στο Tassili n'Ajjer.


 

10η ημέρα: Έρημος Σαχάρα (Ουέντ Εσσεντιλέν – Τι-κουμπαουίν)

Το Ουέντ Εσσεντιλέν είναι ένα καταπράσινο φαράγγι με πυκνή βλάστηση, κρυστάλλινα νερά, πανύψηλους βράχους, ξηρούς καταρράκτες Εκεί θα απολαύσουμε την ανατολή μας, θα περπατήσουμε στους πορτοκαλί αμμόλοφους  και θα εξερευνήσουμε τους πανύψηλους βράχους που περιβάλλουν την όμορφη όαση. Εκεί θα απολαύσουμε και το γεύμα μας κάτω από τις φυλλωσιές και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στα 4χ4 και κατευθυνόμαστε στην Τικουμπαουίν(Tikoubaouine) με τους ατέλειωτους αμμόλοφους, τους τεράστιους πύργους πετρωμάτων και  τα εκπληκτικά νεολιθικά απομεινάρια και βραχογραφίες. Η περιοχή είναι ξακουστή για  τον Βράχο που ισορροπεί της Τικουμπαουίν (Balanced Rock of Tikoubaouine) και την Αψίδα του Τικουμπαουίν (Tikoubaouine Arch), μοναδικά γλυπτά της φύσης. Κατασκήνωση στην περιοχή δίπλα στους βραχώδεις σχηματισμούς

11η ημέρα: Έρημος Σαχάρα (Τικουμπαουίν – Τιμερά – Ουέντ Ασσασσού – Όαση της Τζανέτ – Ταραράρτ)

Μετά το πρωινό, θα περιηγηθούμε με ελαφρά πεζοπορία κατά μήκος των τεράστιων αμμόλοφων του Εργκ Αντμέρ του Τικουμπαουίν και αναχωρούμε για την όαση της Ντζανέτ μέσω του περάσματος Τιμερά (Timeras) και Ουέντ Ασσασσού (Oued Assassou). Η Όαση της Τζανέτ, που ονομάζεται "το μαργαριτάρι του Τασίλλι", είναι μια από τις ωραιότερες ορεινές οάσεις της Σαχάρα. Θα περιηγηθούμε στην όαση και  θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο με τα ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογού-νται από διαφορετικές προϊστορικές περιόδους και τα παραδοσιακά αντικείμενα καθημερινής ζωής του Touareg. Για να γυρίσουμε πίσω στην έρημο, στην κόκκινη θάλασ-σα των αμμόλοφων του Ταντραρτ Ρούζ (Tadrart Rouge), κι αφού θαυμάσουμε  τις μοναδικές βραχογραφίες του Τα-ραράρτ (Tararart) θα κατασκηνώσουμε δίπλα στους μαύ-ρους βράχους της κόκκινης ερήμου, για μια ακόμα μονα-δική βραδιά στην έρημο.

12η ημέρα: Έρημος Σαχάρα (Ταντραρτ Ρούζ – Τιν Μερζούγκα – Ουάντι του Ιντζαρέν – Αντζιλατί)

Σήμερα ξεκινά η εξερεύνηση μας στην κόκκινη γη της Σα-χάρα, το Ταντραρτ Ρούζ (Tadrart Rouge), στους κόκκινους αμμόλοφους, τις πανύψηλες θίνες και τους αλλόκοτους βραχώδεις σχηματισμούς της Σαχάρας. Θα περπατήσου-με στις κορυφογραμμές των θινών, θα δούμε σπάνιες βραχογραφίες της Νεολιθικής Περιόδου, ζωγραφιές και χαρακτικά Wan Iska, θα διασχίσουμε φαράγγια και βρα-χώδεις αψίδες και θα ατενίσουμε εντυπωσιακά τοπία της ερήμου που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Μοναδική η εξερεύνηση μας στην κόκκινη θάλασσα των αμμόλοφων του Εργκ Τιν Μερζούγκα ( Erg Tin Merzouga), ορισμένοι από τους οποίους φτάνουν και τα 600 μέτρα ύψος, αλλά και στο απόκοσμο τοπίο της μαύρης άμμου του Αντζιλατί (Adjlati) που θα φτάσουμε διασχίζοντας το Ουάντι του Ιντζαρέν (Wadi of Indjaren). Εκεί στους μαύ-ρους αμμόλοφους του Αντζιλατί θα κατασκηνώσουμε, και θα απολαύσουμε την τελευταία μας νύχτα στην έρημο

13η ημέρα: Έρημος Σαχάρα (Αντζιλατί – Βράχο Ελέφαντα – Αγελάδα που Κλαίει) – Τζανέτ

Αφού απολαύσουμε την τελευταία μας ανατολή στην έρη-μο, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Τζανέτ. Καθ’ οδό θα θαυμάσουμε τον Βράχο Ελέφαντα και  στο Tegharghart τις περίφημες βραχογραφίες με τις «Κλαίου-σες Αγελάδες» («Crying Cows»), μία σειρά βραχογραφιών ηλικίας περίπου 8.000 ετών, που είναι μοναδικές στον κόσμο γιατί πολλές απόαυτές απεικονίζουν βοοειδή με μακριά κέρατα με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια τους. Στην Τζανέτ θα αφιερώσουμε χρόνο περιπλανώμενοι στην τοπική αγορά, ενώ θα γευμα-τίσουμε σε μία φιλόξενη κατοικία ντόπιων και θα μεταφερ-θούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και δείπνο. Αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την επιστροφή μας στο Αλγέρι. Άφιξη, μετα-φορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

14η ημέρα: Αλγέρι

Ημέρα αφιερωμένη στο Αλγέρι (Algiers), το μαργαριτάρι της Αλγερίας που αναπτύσσεται τουριστικά και αρχίζει να εντάσσεται στην ατζέντα των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο. Σήμερα θα επισκεφθούμε τα σπουδαία μουσεία της πόλης, που στεγάζονται σε υπέροχα ιστορικά κτήρια, το Μουσείο Μπαρντό (Bardo Museum) και το Ισλαμικό Μουσείο (Na-tional Museum of Antiquities and Islamic Art). Και θα κλεί-σουμε την ημέρα μας βολτάροντας στην παραλιακή με τα λευκά κτίρια που έδωσαν στην πόλη τον χαρακτηρισμό της σαν “Λευκή Πόλη”.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Αλγέρι – εκδρομή στην Τιπάσα

Αναχωρούμε οδικώς από το Αλγέρι για μία εκδρομή στην πόλη Τιπάσα (Tipasa), περίπου 75 χλμ. δυτικά της πρωτεύ-ουσας. Ακολουθώντας μία παραθαλάσσια διαδρομή φτά-νουμε στην «Μαυριτανική Τιπάσα», όπως επίσης αποκαλεί-ται. Πρόκειται για μία αρχαία πόλη, αποικία των Φοινίκων που αποτέλεσε βάση των Ρωμαίων για την κατάκτηση της Μαυριτανίας. Τα ρωμαϊκά ερείπια που σώζονται στη σημε-ρινή πόλη είναι απίστευτα εντυπωσιακά, δίπλα στη θάλασ-σα, γι’ αυτό και η Unesco την ανέδειξε ως Μνημείο Παγκό-σμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη συνέχεια θα μεταβού-με στο Τσερτσέλ (Cherchell), όπου θα επισκεφθούμε τα δύο μουσεία που φιλοξενούν μια σειρά ρωμαϊκών αρχαιοτήτων και τα αγάλματα του ανακτόρου του Τζούμπα Β’, του βασι-λιά της Νουμιδίας, συζύγου της κόρης του Μάρκου Αντω-νίου και της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου. Επιστροφή στο Αλγέρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Αλγέρι (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Τελευταία μας ημέρα στην εξωτική Αλγερία και η σημερινή μας ξενάγηση στο πανέμορφο κοσμοπολίτικο Αλγέρι ξεκι-νάει με περιήγηση στα σοκάκια της Κάσμπα (Kasbah) με τα παλαιά κτίσματα και τις αγορές της, το Παλάτι του Μου-σταφά Πασά (Dar Mustapha Pacha) και τα τεμένη Κετσα-ουά (Ketchaoua Mosque) και Καμπίρ (Grand mosque el Kabir). Θα σεργιανίσουμε στην πλατεία του Εμίρη Αμπντελ-καντέρ (Emir Abdelkader) με το άγαλμα του Abd el-Kader, του θρησκευτικού και στρατιωτικού ηγέτη που πολέμησε κατά της γαλλικής εισβολής στην Αλγερία στα μέσα του 19ου αιώνα.  Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρό-μιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέ-σω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Αλγέρι. Στην έρημο διαμονή σε σκηνές.
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 • Βίζα Αλγερίας: 90 €
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  €690

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

 

 • Διαβατήριο που να φέρει την υπογραφή του κατόχου, με ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης του ταξιδιού.
 • Έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου.
 • Για την έκδοση απαιτείται τόσο η έγχρωμη φωτοτυπία όσο και το σώμα του διαβατηρίου.
 • Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου σε λευκό φόντο.
 • Δύο (2) φόρμες αίτησης, συμπληρωμένες χειρόγραφα με κεφαλαία γράμματα, που να έχουν πρωτότυπη υπογραφή και ημερομηνία. Είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να είναι πλήρως συμπληρωμένες, χωρίς κανένα κενό πεδίο. Το πεδίο του/της συζύγου, εάν είναι παντρεμένος, πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά. Το πεδίο των παιδιών (αν υπάρχουν) δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί, εκτός αν ταξιδεύουν μαζί.
 • Κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.
 • Επικυρωμένη κράτηση ξενοδοχείου.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση/Ασφάλεια ζωής (σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου, για επαναπατρισμό σορού, νοσηλεία ή/και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) για 30 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της βίζας.
 • Το διαβατήριο ΔΕΝ ΘΑ πρέπει να φέρει σφραγίδα από Ισραήλ, Μαλάουι και Ταϊβάν.
 • Κόστος βίζας: €90
 • Για την έκδοση απαιτείται το λιγότερο ένας μήνας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και εκτέλεση του προγράμματος διαδραματίζουν οι τελικές εσωτερικές πτήσεις, καθώς αργούν να ανακοινωθούν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

Δεν περιλαμβάνεται βίζα Αλγερίας

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται  2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα  Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα διαφορετικό πρόγραμμα της Αλγερίας από ό,τι έχετε συνηθίσει, για ταξιδιώτες που έχουν το αίσθημα της εξερεύνησης!

 • Ένα ξεχωριστό, πρωτοποριακό ταξίδι γνωριμίας με μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, την Αλγερία.
 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην έρημο της Σαχάρας (σε σκηνές) στην περιοχή της Τζανέτ. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς με διαμονή στην Τζανέτ και την Ταμανρασσέτ, για μία πλήρη εμπειρία στην έρημο!
 • Με πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Διαδρομές με τζιπ 4x4 στην έρημο.
 • Με επισκέψεις στους τρεις μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της Αλγερίας: Τιπάσα, Τζεμίλα και την Τιμγκάντ, την αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού.
 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Highlights

 • Ο αρχαιολογικός χώρος στο Τιμγκάντ την πόλη του Αυτοκράτορα Τραιανού, η Ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα και η αρχαία πόλη της  Τιπάσα!
 • Το Αλγέρι, η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της χώρας!
 • Η Γκαρντάϊα, η υπέροχη πεντάπολη εκεί που αρχίζει η Σαχάρα!
 • Η Κωνσταντίνη, η πόλη «χτισμένη στον αέρα»!
 • Η Ταμανρασσέτ και η Τζανέτ, οι τόποι των Τουαρένγκ, των “Μπλέ Ανθρώπων” της Σαχάρας!
 • Η περιήγηση στους μοναδικούς ορεινούς όγκους του Ασσεκρέμ, εκεί όπου οι  Αλγερινοί ισχυρίζονται πως απολαμβάνει κανείς “την ωραιότερη ανατολή και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου”!
 • Το Τασσίλι ν’ Αζέρ, το Εργκ Αντμέρ και το Ταντραρτ Ρουζ  οι θάλασσες άμμου που έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά και Αποθεματικό Βιόσφαιρας, με τους εκπληκτικούς χρωματισμούς και μοναδικής μορφολογίας και χρωματισμών συμπλέγματα βράχων, που συνθέτουν απόκοσμα τοπία!
 • Η μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως βραχογραφιών που χρονολογούνται πριν από 10.000 χρόνια!
 • Μοναδική εμπειρία και εικόνες των πρώτων και τελευταίων αχτίδων  του ηλίου στα ωραιότερα τοπία της ερήμου Σαχάρας, δίπλα στην φωτιά, απολαμβάνοντας με τους Τουαρέγκ τα εδέσματα που μόλις μαγείρεψαν!

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ένα ξεχωριστό, πρωτοποριακό ταξίδι γνωριμίας με μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, την Αλγερία.
 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην έρημο της Σαχάρας (σε σκηνές)

Χάρτης Ταξιδιού Αλγερία, η γαζέλα στη χρυσή έρημο | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info