fb

Αλτιπλάνος: Βολιβία - Έρημος Ατακάμα - Χιλή - Β. Αργεντινή | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πρόγραμμα έξω από τα συνηθισμένα, ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό σε μια από τις πλέον ανέγγιχτες εκτάσεις του πλανήτη μας, ένα πρόγραμμα όπου προτιμάμε να δώσουμε μικρότερη βαρύτητα στις ανέσεις του δυτικού κόσμου και να κερδίσουμε πολλά περισσότερα από τις πλούσιες εμπειρίες που απλόχερα θα αποκομίσουμε.

Εδώ λοιπόν, στα μαγικά υψίπεδα (altiplanos) της βόρειας Αργεντινής, της Βολιβίας και της Χιλής, όπου ο Χρόνος και η Φύση συνδημιουργούν γεωλογικά αριστουργήματα, σε εκτάσεις άσπιλες από ανθρώπινη παρέμβαση, μακριά από τις συνήθως (αν όχι, πάντα) επιζήμιες επιπτώσεις της παρουσίας μας. Ο στόχος μας σ’ αυτό το ταξίδι είναι να ζήσουμε μια αυθεντική περιπέτεια, να γεμίσουμε εμπειρίες, να δούμε απίστευτης ομορφιάς τοπία και αλλόκοτα γεωλογικά φαινόμενα που δεν χωράει ο νους μας. Και όλα αυτά σε μια εξαιρετικά προσιτή τιμή, που φέρνει αυτό τον αλλόκοτο κόσμο πιο κοντά μας!

Ελάτε λοιπόν να αφιερωθούμε στη μέγιστη ουσία του ταξιδιού: να πλουτίσουμε την ψυχή μας, να δούμε θαύματα που θα μας συγκινήσουν και η ανάμνησή τους θα μας συνοδεύει για μια ζωή…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Φτάνουμε στο Μπουένος Άιρες από όπου αναχωρούμε για το βορρά της Αργεντινής με πρώτο μας σταθμό τη Σάλτα. Συνεχίζουμε προς βορρά και ερχόμαστε στο Σαν Σαλβαδόρ ντε Χουχούι, την Πουρμαμάρκα, την Τιλκάρα και την Ουακαλέρα, στην κοιλάδα Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα. Θα έρθουμε στην γνωστή Λα Κιάκα, και περνώντας τα σύνορα ερχόμαστε στη Βολιβία και το Βιγιασόν και το Ουγιούνι. Από εδώ εκδράμουμε στο περίφημο Σαλάρ ντε Ουγιούνι, τη θάλασσα από αλάτι, καθώς και στις λίμνες στα υψίπεδα της Βολιβίας. Επόμενος σταθμός μας το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα στη Χιλή, από όπου στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Σάλτα και στο Μπουένος Άιρες, ολοκληρώνοντας μια αληθινή περιπέτεια στα άσπιλα γεωλογικά θαύματα της νοτίου Αμερικής!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.


Απολαύστε ένα πλούσιο πρόγραμμα

Δείτε τις διαφορές!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Το Σαλάρ ντε Ουγιούνι, τη μεγαλύτερη θάλασσα από αλάτι στον κόσμο, μια περιοχή μοναδική στον πλανήτη.
  • Ξεναγήσεις με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.
  • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.
  • Ξενοδοχείο 4* και 5*. Στις μικρές πόλεις παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Ο αρχηγός μας είναι Έλληνας -από τους πιο έμπειρους στην περιοχή- και όχι τοπικός ελληνόφωνος.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (πανοραμική ξενάγηση)

Πρωινή άφιξη στο Μπουένος Άιρες «το λιμάνι των καλών ανέμων», που είναι  χτισμένο στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα. Το Μπουένος Άιρες είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικανικής ηπείρου, μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής, με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και με πανέμορφη αρχιτεκτονική, που τη φέρνει δίπλα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μια πόλη μοναδική, όπου συνυπάρχει το μεγαλείο του παρελθόντος και το δυναμικό παρόν. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο.

Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τη συνοικία Λα Μπόκα και το γραφικό Καμινίτο (Δρομάκι) με τα πολύχρωμα σπίτια, από όπου ξεκίνησε και τις επιχειρήσεις του ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ενώ θα δούμε και το θρυλικό στάδιο Λα Μπομπονέρα, έδρα της Μπόκα Τζούνιορς. Θα δούμε επίσης τις συνοικίες Σαν Τέλμο, παλιό κέντρο της αριστοκρατίας και γεμάτο από χώρους με μουσική τάνγκο, τις αριστοκρατικές Παλέρμο με τα τεράστια πάρκα και Ρεκολέτα, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, το κοιμητήριο όπου αναπαύεται η Εβίτα Περόν, και το Κονγκρέσο, όπου θα δούμε το… Κονγκρέσο, τον περίφημο Οβελίσκο και το θέατρο Κολόν. Το απόγευμα, θα περάσουμε από το παραλιακό μέτωπο του Μπουένος Άιρες, ξεκινώντας από τη λεωφόρο Λιμπερταδόρ και το γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

 

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΣΑΛΤΑ

Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό τη Σάλτα, στον αργεντίνικο βορρά. Άφιξη στη Σάλτα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΛΤΑ – ΤΙΛΚΑΡΑ ή ΚΕΜΠΡΑΔΑ ΝΤΕ ΟΥΜΑΟΥΑΚΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή μέσω της κοιλάδας Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα (Quebrada de Humahuaca), μια στενή ορεινή κοιλάδα που η UNESCO ανακήρυξε Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς. Αυτό που τραβάει το βλέμμα είναι η εναλλαγή των έντονων χρωμάτων στις λοφοπλαγιές, σε ένα τοπίο που διηγείται ένα μεγάλο κομμάτι της γεωλογικής ιστορίας του κόσμου μας και δένει υπέροχα με τους επίσης «πολύχρωμους» πολιτισμούς και παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που μας φέρνει σε επαφή με το πρωτόγονο, το ανέγγιχτο, έναν πολιτισμό με τον οποίο μπορεί να έχουμε ελάχιστα κοινά κι ωστόσο μας αγγίζει και μας συγκινεί.

Η διαδρομή μας ξεκινά με την επίσκεψή μας στο Σαν Σαλβαδόρ ντε Χουχούι (San Salvador de Jujuy) όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και το Hall of the Flag, ένα κτίριο χτισμένο σε γαλλικό μπαρόκ στυλ, όπου φυλάσσεται και εκτίθεται η επίσημη σημαία της Αργεντινής, ηλικίας ούτε λίγο ούτε πολύ 203 ετών (φτιάχτηκε το 1815). Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι το γραφικό χωριό Πουρμαμάρκα (Purmamarca), από όπου θα παρατηρήσουμε το Όρος των Επτά Χρωμάτων, ενώ θα δούμε επίσης τον καθεδρικό ναό και την αγορά των χειροτεχνών στην κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια της διαδρομής μας, θα περάσουμε από το χωριουδάκι της Μαϊμάρα (Maimara) όπου καθοδόν θα παρατηρήσουμε την Παλέτα του Ζωγράφου, ακόμα μια έκφανση του υπέροχου γεωλογικού φαινομένου που «ντύνει» με έντονα χρώματα τις λοφοπλαγιές που περιβάλλουν τον οικισμό. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Τιλκάρα (Tilcara) για να δούμε την Πουκαρά (Pucará de Tilcara), την προ-Ινκαϊκής εποχής οχύρωση λίγο έξω από τον οικισμό, πριν συνεχίσουμε για την Ουακαλέρα (Huacalera): εδώ δεν μπορούμε παρά να μείνουμε έκθαμβοι μπροστά στα απίστευτης έντασης χρώματα στους λόφους που οι ντόπιοι αποκαλούν Πογιέρα ντε λα Κόγια (Pollera de la Colla). Υπέροχα τοπία περιτριγυρίζουν τα μικρά χωριά, τα τόσο όμορφα και παραδοσιακά, που ο επισκέπτης θα πιστέψει πως ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει να κυλλά. Πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας θα επισκεφθούμε μια εκκλησία του 16ου αι., και στη συνέχεια φτάνουμε μέχρι την Ουμαουάκα (Humahuaca), με τον εντυπωσιακό της καθεδρικό ναό και το Μνημείο της Ανεξαρτησίας (El Indio). Διανυκτέρευση στην Τιλκάρα ή στην Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα. 

5η ημέρα: ΤΙΛΚΑΡΑ ή ΚΕΜΠΡΑΔΑ ΝΤΕ ΟΥΜΑΟΥΑΚΑ – ΛΑ ΚΙΑΚΑ – ΟΥΓΙΟΥΝΙ (ΒΟΛΙΒΙΑ)

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στην Λα Κιάκα (La Quiaca), πόλη-σύμβολο της Αργεντινής, κυρίως διότι συμβολίζει το όριο, το τέλος της απέραντης αργεντίνικης επικράτειας και το σύνορο με τη γείτονα Βολιβία. Περνώντας τα σύνορα με τη Βολιβία, και μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, ερχόμαστε στη Βιγιασόν (Villazón), την αντίστοιχη συνοριακή πόλη της Βολιβίας, που μας καλωσορίζει στη χώρα. Από εδώ θα πάρουμε το λεωφορείο ή το τραίνο με προορισμό μας την πόλη Ουγιούνι (Uyuni). Άφιξη στην Ουγιούνι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΟΥΓΙΟΥΝΙ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το τουρ μας με jeep 4x4 από το κέντρο της πόλης στην Ουγιούνι προς την περίφημη Θάλασσα από Αλάτι  (Salar de Uyuni). Θα επισκεφθούμε το «Νεκροταφείο Τραίνων», το Μουσείο Άλατος και θα συνεχίσουμε προς την πόλη Κολτσάνι (Colchani), που είναι η «Πύλη» για τις αλυκές του Ουγιούνι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη από αλάτι (πεδίο άλατος) στον κόσμο, σε υψόμετρο 3.653 μέτρων! Είναι φυσικά ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο, ένα αληθινό θαύμα της φύσης, και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να φωτογραφηθούμε σ’ αυτό το απίθανο γεωλογικό φαινόμενο και να θαυμάσουμε την απεραντοσύνη του. Μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο της φύσης, θα διαπιστώσουμε παράλληλα το πόσο μικροί και –ναι– ασήμαντοι είμαστε οι άνθρωποι μπροστά στο άπειρο της φύσης. Η περιήγηση στο Πεδίο Άλατος καθώς και στη Νησίδα Ινκαουάσι (Isla Incahuasi), με τους γιγάντιους κάκτους, αποτελούν μία από τις πλέον ανεπανάληπτες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα σ’ αυτή τη θάλασσα άλατος… Διανυκτέρευση στο Ουγιούνι.

7η ημέρα: ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ

Οι θαυμαστές δυνάμεις της φύσης είναι ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νου· κι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ακόμα συνταρακτική εμπειρία που μας επιφυλάσσει αυτό το ταξίδι. Σήμερα λοιπόν ταξιδεύουμε στις πιο απομονωμένες περιοχές της Βολιβίας, στα δυτικά της χώρας, με το υποτυπώδες οδικό δίκτυο αλλά και τις μαγικές εικόνες των ηφαιστείων, της ερήμου και των… πολύχρωμων λιμνών! Διασχίζουμε ένα σουρεαλιστικό τοπίο χωρίς βλάστηση, την έρημο Σιλόλι (Siloli), που περιστοιχίζεται από ψηλούς λόφους, και συνεχίζοντας σε αυτό το παράξενο τοπίο αντικρίζουμε ένα βραχώδη σχηματισμό που μοιάζει με πέτρινο δέντρο – οι ίδιοι οι ντόπιοι το αποκαλούν Πέτρινο Δέντρο (Árbol de piedra). Θα δούμε ακόμα μια σειρά από υψιπεδικές λίμνες, τις λίμνες Κανιάπα, Εντιόντα, Τσαρκότα και Ραμαδίτας, αγαπημένο καταφύγιο των φλαμίνγκος που συνηθίζουν να ξαποσταίνουν εδώ κατά τη διάρκεια του αποδημητικού τους ταξιδιού. Απόψε διανυκτερεύουμε σε τοπικές κατοικίες.

 

8η ημέρα: ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ – ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ (ΧΙΛΗ)

Είπαμε ήδη πως οι εκτάσεις που διασχίζουμε και τα τοπία που αντικρίζουμε είναι άκρως σουρεαλιστικά. Καθόλου παράδοξο λοιπόν μια έρημος σ’ αυτό το άκρως σουρεαλιστικό τοπίο να φέρει το όνομα του μέγιστου των σουρεαλιστών, του Ισπανού Σαλβαδόρ Νταλί! Ξεκινώντας λοιπόν τη μέρα μας, μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την περιοχή των γκέιζερ, στα 4.950 μ. υψόμετρο, για να παρατηρήσουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα που δημιουργεί δεκάδες γκέιζερ, με την έντονη μυρωδιά του θειαφιού να απλώνεται παντού στον αέρα. Αν το… λέει η καρδούλα σας, μπορείτε να κάνετε και ένα θερμό μπάνιο στις φυσικές θερμοπηγές, σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 280ο έως 300οC! Στη συνέχεια θα περάσουμε στην Έρημο Νταλί, θα δούμε τους περίφημους, ακανόνιστους γεωλογικούς σχηματισμούς, πριν περάσουμε τα σύνορα και μπούμε στη Χιλή. Φτάνοντας στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα (San Pedro de Atacama), θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ

Σήμερα μας περιμένει πρωινό ξύπνημα, καθώς θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας την ώρα που θα ανατέλλει ο ήλιος, για να πλησιάσουμε εκ νέου τις Άνδεις και να φτάσουμε εγκαίρως στο περίφημο οροπέδιο θερμοπιδάκων Ελ Τάτιο, μια γυμνή κοιλάδα με αναρίθμητα γκέιζερ κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Και εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας στις θερμές πηγές της περιοχής, αλλά και να παρατηρήσουμε με την ησυχία μας τη βλάστηση σ’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά των Άνδεων. Επιστρέφοντας στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα θα περάσουμε από το φαράγγι Γουατίν (Guatín), όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στους κάκτους. Η δεύτερη εκδρομή της ημέρας μάς περιμένει το μεσημέρι: Λίγο έξω από το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα απλώνεται ακόμα μία γεωλογική ιδιοτροπία της φύσης: η κοιλάδα της Σελήνης, μία περιοχή χαραγμένη από τη διάβρωση του νερού, του αέρα και του χρόνου, με περίεργους σχηματισμούς, μικρές ξερές κοιλάδες και χωμάτινα εξογκώματα που προσομοιάζουν σε τοπίο σεληνιακό. Αφού απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, θα επιστρέψουμε στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ – ΣΑΛΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας, για να επιστρέψουμε στην Αργεντινή και την πόλη της Σάλτα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

11η ημέρα: ΣΑΛΤΑ (ξενάγηση) – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Ξενάγηση στη Σάλτα για να γνωρίσουμε την ιδιαίτερη αυτή πόλη. Είναι το πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της βόρειας Αργεντινής, μία όμορφη πόλη που τιμά το προσωνύμιό της «Salta la linda», Σάλτα η Όμορφη δηλαδή, κυρίως χάρη στην αποικιακή της αρχιτεκτονική (η πόλη ιδρύθηκε το 1582 από τους Ισπανούς) και τα ωραία τοπία της ευρύτερης περιοχής. Μετά τη βόλτα μας στην πόλη, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο, από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για το Μπουένος Άιρες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (Ξενάγηση, Δέλτα του Τίγκρε)

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει ξενάγηση στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αργεντινής. Θα δούμε την κεντρικότατη πλατεία Μαΐου (Plaza de Mayo) με την Κάσα Ροσάδα (Προεδρικό Μέγαρο) και τον καθεδρικό του Μπουένος Άιρες, με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, έναν από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία κοντινή στο Μπουένος Άιρες περιοχή, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους "πορτένιος", όπως είναι γνωστοί οι κάτοικοι της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Δέλτα του Τίγκρε θα σας μαγέψει με το καταπράσινο τοπίο της και την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης. Εκεί οι κάτοικοι μετακινούνται με πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον και ζώντας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Αφού απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινή μεταφορά από το ξενοδοχείο μας στο αεροδρόμιο Ezeiza του Μπουένος Άιρες, για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1133

12/05/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

19:50

22:20

AF 228

12/05/2021

ΠΑΡΙΣΙ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

23:20

07:45 +1

AF 229

24/05/2021

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΑΡΙΣΙ

13:30

07:40 +1

AF 1532

25/05/2021

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* και 5*. Στις μικρές πόλεις παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Ημιδιατροφή στη Σάλτα.
  • Ημιδιατροφή στη βόρεια Αργεντινή.
  • Πλήρης διατροφή στη Βολιβία.
  • Ημιδιατροφή στη βόρεια Χιλή.
  • Ένα μεσημεριανό στο Μπουένος Άιρες με αργεντίνικα κρέατα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.      
     

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. €900
  • Η εκδρομή στα Γκέιζερ και την Κοιλάδα της Σελήνης στη Χιλή.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.


Απολαύστε ένα πλούσιο πρόγραμμα

Δείτε τις διαφορές!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Το Σαλάρ ντε Ουγιούνι, τη μεγαλύτερη θάλασσα από αλάτι στον κόσμο, μια περιοχή μοναδική στον πλανήτη.
  • Ξεναγήσεις με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.
  • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.
  • Ξενοδοχείο 4* και 5*. Στις μικρές πόλεις παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Ο αρχηγός μας είναι Έλληνας -από τους πιο έμπειρους στην περιοχή- και όχι τοπικός ελληνόφωνος.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Περπατήστε στη θάλασσα από αλάτι, στο Σαλάρ ντε Ουγιούνι, ένα από τα πιο αλλόκοτα τοπία στον κόσμο!
  • Παρατηρήστε τα απίστευτα έντονα χρώματα στα βουνά του βορρά της Αργεντινής, στην Τιλκάρα και την Μαϊμάρα.
  • Οι εκπληκτικοί θερμοπίδακες στο Ελ Τάτιο.
  • Οι λίμνες στα υψίπεδα της Βολιβίας με τους έντονους χρωματισμούς
  • Η κοιλάδα Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα, Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO, πολύ κοντά στα σύνορα της Αργεντινής με τη Βολιβία.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ξεναγήσεις με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.
  • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.

Χάρτης Ταξιδιού  Αλτιπλάνος: Βολιβία - Έρημος Ατακάμα - Χιλή - Β. Αργεντινή | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info