Απομονωμένες φυλές Βορείου Λάος - Ακολουθώντας τον Μεκόνγκ - Χρυσό Τρίγωνο | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αποκλειστικό ταξίδι του Versus που περιλαμβάνει την περιοχή της Ταϊλάνδης βόρεια της Μπανγκόκ και όχι μόνο την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, τον βορρά του γειτονικού Λάος με τις παραδοσιακές φυλές Χμονγκ, Χμου και Λου, και η Μπανγκόκ, η πολύβουη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Σ’ αυτό το ταξίδι έχουμε την ευκαιρία ακολουθώντας τον ποταμό Μεκόνγκ να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής των τοπικών φυλών, με το να συνομιλήσουμε μαζί τους, να τους δούμε στην εξάσκηση των καθημερινών τους εργασιών, σε κάθε πτυχή της φυσιολογικής ζωής, έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα έναν πολιτισμό πολύ διαφορετικό από τον δικό μας. Πέρα από ένα δίδαγμα ζωής που μας προσφέρει η εμπειρία αυτή, απολαμβάνουμε τη φύση της νοτιοανατολικής Ασίας, ανάμεσα σε αχανείς ορυζώνες και οργιαστική βλάστηση. Ένα ταξίδι-εμπειρία!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα υπέροχο ταξίδι στη Βόρεια Ταϊλάνδη, το Βόρειο Λάος με τις παραδοσιακές φυλές, και την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ. Ξεκινάμε από την Ταϊλάνδη και την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου με την Τσιανγκ Μάι και το Τσιανγκ Ράι, όπου θα δούμε επίσης και μέλη των φυλών Κάρεν, Λαχού, Γιάο και Παλόνγκ, με την επίσκεψή μας στο Μπαν Τονγκ Λουάνγκ.

Συνεχίζουμε για το Λάος όπου εντρυφούμε για αρκετές ημέρες στην κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των τοπικών φυλών. Με βάση μας τη Λουάνγκ Νάμτα επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου, Λου και Άκα, συνεχίζουμε πλέοντας στον ποταμό Μεκόνγκ , βλέπουμε το Σπήλαιο Πακ Ου και ερχόμαστε στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, μία από τις ωραιότερες και καλύτερα διατηρημένες παλιές πόλεις της νοτιοανατολικής Ασίας. Βλέπουμε τον καταρράκτη Κουανγκσί και μεταβαίνουμε αεροπορικώς στη Μπανγκόκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την οποία και γνωρίζουμε μέσα από εκτεταμένη ξενάγηση, πριν επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 • Μεταβαίνουμε στον Βορρά της Ταϊλάνδης αεροπορικώς (όχι με τρένο, όπως σε άλλα προγράμματα), για μια διεξοδική εξερεύνηση της Ταϊλάνδης με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς και όχι μόνο επίσκεψη του Χρυσού Τριγώνου.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις και ειδικές επισκέψεις, στο ταξίδι που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες για την πληρότητά του
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών».
 • Επισκεπτόμαστε απομονωμένες φυλές στο βόρειο Λάος, φυλές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δούμε πώς εξελίσσεται η καθημερινή τους ζωή. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό!
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών, ώστε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου, Λου και Άκα , στο βόρειο Λάος.
 • Με 3 διανυκτερεύσεις στη Μπανγκόκ.
 • Έλληνας αρχηγός & όχι τοπικός ελληνόφωνος
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Τσιανγκ Μάι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Τσιανγκ Μάι, την πρωτεύουσα του Βορρά της Ταϊλάνδης.

 

2η ημέρα: Τσιανγκ Μάι (άφιξη και ξενάγηση)

Άφιξη στην Τσιανγκ Μάι και γνωριμία με την πόλη, ξεκινώντας με ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περνώντας με τα πόδια τα παλιά της τείχη στο σημείο της Πύλης Τα Πε, θα βρεθούμε στην παλιά πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στους δρόμους της, βλέποντας εξωτερικά μερικούς από τους πιο σημαντικούς ναούς της, όπως τον Wat Phra Singh, τον Wat Chedi Luang κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μία τοπική φάρμα ελεφάντων, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα show από τα συμπαθή αυτά παχύδερμα. Κατόπιν το Μπαν Τονγκ Λουάνγκ, μία περιοχή που βρίσκεται υπό προστασία, ώστε να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά των ορεσίβιων φυλών του Βορρά. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέλη των φυλών Κάρεν, Λαχού, Γιάο και Παλόνγκ, κάθε μια με τις δικές της φορεσιές και χειροτεχνήματα, αλλά και τις ιδιαίτερες παραδόσεις και έθιμά τους. Ακολουθεί παραδοσιακό ταϊλανδέζικο δείπνο Καντόκε (Khantoke) σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τσιάνγκ Μάι – Βατ Ντόι Σουτέπ (Λευκός ναός Ρονγκ Κουν) – Τσιάνγκ Ράι

Θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη  για το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Βατ Ντόι Σουτέπ (Doi Suthep). Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε το 1383 στην κορυφή του όρους Ντόι Σουτέπ σε υψόμετρο 1.100 μ. Στο κέντρο του βρίσκεται η χρυσή παγόδα, που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός αποτελεί κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε τα 309 σκαλιά του λόφου, θα απολαύσουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή «Τρίγωνο του Οπίου». Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η «πύλη για τη Νότια Κίνα». Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφτούμε έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του Βορρά, το σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό Ναό Wat Rong Khun, που σχεδιάστηκε από το διάσημο καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat το 1997. Συνεχίζουμε για το Τσιάνγκ Ράι. Η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με «εξωτική» αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τσιανγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Τσιανγκ Ράι – Τσιανγκ Κονγκ – Χουεϊκσάι – Φυλές Βορείου Λάος – Σπήλαιο Κάο Ράο – Λουάνγκ Νάμτα

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Λάος και το συνοριακό πέρασμα στο Τσιανγκ Κονγκ. Θα περάσουμε τον ποταμό Μεκόνγκ για το Χουεϊκσάι του Λάος, από όπου θα συνεχίσουμε οδικώς για την πόλη Λουάνγκ Νάμτα. Καθοδόν ωστόσο θα σταματήσουμε σε χωριά που συναντάμε στη διαδρομή μας, για να γνωρίσουμε από κοντά κάποιες από τις αυθεντικές τοπικές φυλές που ζουν στο βόρειο Λάος, ανάμεσα τους οι φυλές Χμου και Λου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Κάο Ράο, με τους εντυπωσιακούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς. Θα φτάσουμε στη Λουάνγκ Νάμτα αργά το απόγευμα, όπου αφού τακτοποιηθούμε στο βασικών ανέσεων κατάλυμά μας, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα – Χωριά φυλών Βορείου Λάος – Μουάνγκ Σινγκ – Λουάνγκ Νάμτα

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα για μία εξόρμηση προς της περιοχή της Μουάνγκ Σινγκ, στο βορρά του Λάος και πολύ κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Είναι μία περιοχή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αυθεντικές τοπικές φυλές με πολιτισμικό ενδιαφέρον, όπως στα χωριά Τάι Λέου (φυλή Άκα) και Λο Μιέν (φυλή Χμονγκ). Στην ίδια την πόλη της Μουάνγκ Σίνγκ θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά και θα δούμε το παλιό γαλλικό φρούριο. Στη συνέχεια επιστροφή στη Λουάνγκ Νάμτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα – κρουαζιέρα στον Μεκόνγκ – χωριά φυλών Χμονγκ και Λου – Πακμπένγκ

Νωρίς σήμερα  το πρωί αφήνουμε πίσω μας τη Λούανγκ Νάμτα και μεταβαίνουμε οδικώς στον ποταμό Μεκόνγκ και το λιμάνι στο Χουιεκσάι. Επιβιβαζόμαστε σε παραδοσιακό ξύλινο ποταμόπλοιο και απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα μας πλέοντας στα νερά του Μεκόνγκ, τη «Μητέρα των Νερών» όπως αποκαλείται ο ποταμός από τους ντόπιους. Είναι χαρακτηριστική η παρθένα φύση που περιβάλλει τον ποταμό και στις δύο όχθες, με παμπάλαια δάση και οργιαστική βλάστηση. Καθοδόν προς τον προορισμό μας επισκεπτόμαστε το χωριό Μπαν Χουεϊλαμπέν, όπου κατοικούν περίπου πενήντα οικογένειες της φυλής Χμονγκ. Θα δούμε από κοντά γιατί οι γυναίκες Χμονγκ φημίζονται για τις κεντητές φορεσιές τους και τα εντυπωσιακά ασημένια τους κοσμήματα. Στο γειτονικό χωριό Μπαν Κον Τέουν θα γνωρίσουμε από κοντά τη μειονοτική φυλή Λου, που «ειδικεύονται» στα υφαντά. Το απόγευμα φτάνουμε στην Πακμπένγκ, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά που απολαμβάνει πλούσια θέα στον ποταμό Μεκόνγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πακμπένγκ – Πακ Ου – Λουάνγκ Πραμπάνγκ

Συνεχίζουμε σήμερα την κρουαζιέρα μας στον Μεκόνγκ, με τελικό μας προορισμό την Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στο Πακ Ου για να δούμε τα ιερά σπήλαια που φιλοξενούν πάνω από χίλια αγάλματα του Βούδα! Άφιξη στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το «στολίδι του στέμματος» όπως αποκαλείται η Λουάνγκ Πραμπάνγκ, είναι μάλλον η καλύτερα διατηρημένη παραδοσιακή πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας. Έξοχα γοητευτική, διατηρεί αναλλοίωτη τη φήμη της ως ο θεματοφύλακας της κουλτούρας του Λάος, με την υπέροχη φυσική της ομορφιά αλλά κυρίως με την αίσθηση που σου δίνει πως «στέκει έξω από τον χρόνο». Όχι τυχαία, η UNESCO συμπεριέλαβε το 1995 την πόλη στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ (ξενάγηση) – Χωριά φυλών Χμονγκ και Χμου - Καταρράκτης Κουανγκσί – Λουάνγκ Πραμπάνγκ (χωριό Μπαν Ξανγκκόνγκ)

Η σημερινή μας ημέρα ξεκινά, μετά το πρωινό μας, με μια επίσκεψη στα βασιλικά Ανάκτορα της πόλης, και συνεχίζουμε για τον εξαιρετικό Βατ Χιενγκθόνγκ, από τους παλαιότερους ναούς στην πόλη. Είναι η χαρακτηριστική η στέγη του, που «αγκαλιάζει» τον ναό, φτάνοντας σχεδόν μέχρι το επίπεδο του εδάφους, απόλυτα αντιπροσωπευτική της λαοτιανής παράδοσης. Βλέπουμε επίσης την στούπα Βατ Βισούν, τους βουδιστικούς ναούς Βατ Αχάμ και Βατ Μάι, και ανεβαίνουμε στον λόφο Φούσι για πανοραμική άποψη του ποταμού Μεκόνγκ.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ακόμα περισσότερα χωριά τοπικών φυλών, το Μπαν Κέι της φυλής Χμονγκ, και τα χωριά Μπαν Ου, Λαολούμ και Μπαν Θαπένε, της φυλής Χμου. Η διαδρομή μας μας φέρνει στον Καταρράκτη Κουανγκσί, όπου μπορούμε να απολαύσουμε και ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα νερά του ή να περπατήσουμε κατά μήκος μονοπατιών στο δάσος. Επιστρέφοντας στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, το απόγευμα, θα έρθουμε στο χωριό Μπαν Ξανγκόνγκ, γνωστό για τα μεταξωτά του υφάσματα και την τοπική τέχνη χαρτοκοπτικής (Σάα). Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ.

10η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ – Μπανγκόκ (πτήση)

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Μπανγκόκ. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλονγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Μπανγκόκ (ξενάγηση)

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Χτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετρ. χλμ. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό λευκό τείχος μήκους 1.900 μ., μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από την Κατμαντού έως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Μπανγκόκ (ημέρα ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην πόλη, για τα ψώνια σας στα εμπορικά κέντρα και για απόλαυση της πόλης σε χαλαρούς ρυθμούς. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Μπανγκόκ - Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο στη Μπανγκόκ (check out στις 12:00) για να περάσουμε ακόμη περισσότερες ώρες χαλάρωσης αλλά και εξερεύνησης σ’ αυτή την «ατελείωτη» πόλη. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 800 €
Twin Room 1699 € 800 €
Triple Room 1699 € 800 €
Single Room 2299 € 800 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1879 € 800 €
Twin Room 1879 € 800 €
Triple Room 1879 € 800 €
Single Room 2479 € 800 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2749 € 0 €
Twin Room 2749 € 0 €
Triple Room 2749 € 0 €
Single Room 3349 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*. Στην περιοχή των φυλών στο Πακμπένγκ απλά καταλύματα, από τα καλύτερα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή στο Λάος, πρωινό στη βόρεια Ταϊλάνδη, πρωινό στη Μπανγκόκ.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.
 • Βίζες που πληρώνονται τοπικά: 35 $ (Λάος: 35 $).

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €800
 • Βίζες που πληρώνονται τοπικά: 35 $ (Λάος: 35 $).

ΠΡΟΣΟΧΗ

 • ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΟΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 $
 • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο
Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 • Μεταβαίνουμε στον Βορρά της Ταϊλάνδης αεροπορικώς (όχι με τρένο, όπως σε άλλα προγράμματα), για μια διεξοδική εξερεύνηση της Ταϊλάνδης με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς και όχι μόνο επίσκεψη του Χρυσού Τριγώνου.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις και ειδικές επισκέψεις, στο ταξίδι που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες για την πληρότητά του
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών».
 • Επισκεπτόμαστε απομονωμένες φυλές στο βόρειο Λάος, φυλές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δούμε πώς εξελίσσεται η καθημερινή τους ζωή. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό!
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών, ώστε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου, Λου και Άκα , στο βόρειο Λάος.
 • Με 3 διανυκτερεύσεις στη Μπανγκόκ.
 • Έλληνας αρχηγός & όχι τοπικός ελληνόφωνος
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο της Τσιάνγκ Μάι, της πρωτεύουσας του Βορρά.
 • Θαυμάστε την εξαιρετική θέα από την κορυφή του όρους Ντόι Σουτέπ, με τον ναό-σήμα κατατεθέν της Τσιανγκ Μάι.
 • Σεργιανίστε στη νυχτερινή υπαίθρια αγορά του Τσιάνγκ Ράι στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου.
 • Απολαύστε κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Μεκόνγκ.
 • Γνωρίστε τις τοπικές φυλές του βορείου Λάος, μέσα από τις επισκέψεις μας σε χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου και Λου, διεισδύοντας στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής των φυλών.
 • Περιηγηθείτε στη Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αποκαλούμενη και «Πόλη των Αγγέλων».

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ / 3 νύχτες στην Μπανγκόκ.
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών.

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

11/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Απομονωμένες φυλές Βορείου Λάος - Ακολουθώντας τον Μεκόνγκ - Χρυσό Τρίγωνο | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info