Στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού | Μπουτάν, Ασάμ – Γιορτές Τσέτσου | 06.11.2021

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus Travel έχει ειδικευθεί πέρα από τα συνηθισμένα σε αυτόν τον ακόμη terra incognita  προορισμό  της Ασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε και ταξιδεύουμε στη χώρα που ονομάζεται Μπουταν. Αυτή τη φορά με αφορμή τα πολύχρωμα φεστιβάλ Τσέτσους το Versus Travel έχει οργανώσει ένα συναρπαστικό, προσεκτικά μελετημένο ταξίδι στις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές και διασχίζει το μικρό βασιλείου από την Ανατολή ως την Δύση ακολουθώντας τον ένα και μοναδικό οδικό άξονα που διασχίζει όλη τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη. 

Όσο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του προγράμματος, όπως τα ξενοδοχεία, τα γεύματα, η ξενάγηση στους πολιτιστικούς θησαυρούς αυτής της χώρας και άλλα που θα διαβάσετε στο πρόγραμμά μας, το θέτουν αυτόματα εκτός συναγωνισμού σε σχέση με τα υπόλοιπα συνηθισμένα προγράμματα. Το Versus Travel ανοίγει την πόρτα για να περιηγηθείτε στα Ιμαλάια των ονείρων σας. Μπορείτε να αρνηθείτε μια τέτοια πρόκληση;

«Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΑΝ» με τα φεστιβάλ Μονγκάρ Τσέτσου στο Μονγκάρ και Τρασιγκάνγκ Τσέτσου στο Τρασιγκάνγκ

Τα ανοιξιάτικα και  φθινοπωρινά χρώματα προσδίδουν μία άλλη διάσταση στο ταξίδι μας στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού. Έχουμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε σε δύο φεστιβάλ Tshechu, στην αναχώρηση 13.04.21  στο Μονγκάρ και στις αναχωρήσεις  16.11.2020 και 06.11.2021 στο Τρασιγκάνγκ. Το κύριο χαρακτηριστικό στις γιορτές του Μονγκάρ είναι οι μασκοφορεμένοι χορευτές που εκτελούν τους λυτρωτικούς –κατά την τοπική παράδοση- χορούς. Παρόμοιο είναι και το σκηνικό στο Τσέτσου του Τρασιγκάνγκ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως σύμφωνα με τις παραδόσεις των Τσέτσου, η ευεργετική επίδραση των γιορτών δεν αφορά μόνο τους συμμετέχοντες αλλά και τους παρευρισκόμενους: όλοι γίνονται κοινωνοί της φώτισης.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά με την άφιξή μας στην πολυθρύλητη Καλκούτα και συνεχίζεται στο «Βασίλειο του Ασάμ», στη βορειοανατολική Ινδία, όπου φτάνουμε με πτήση με προορισμό το Γκουαχάτι. Μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στον ποταμό Βραχμαπούτρα είναι ό,τι καλύτερο, πριν αναχωρήσουμε οδικώς για το Σαμντρούπ Τζονγκχάρ, από όπου θα περάσουμε τα σύνορα προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι μας στο Μπουτάν.
Το οδοιπορικό μας αρχίζει στην καρδιά της Τρασιγκάνγκ, όπου και θα διαμείνουμε τρεις συνολικά νύχτες, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις τοπικές γιορτές Τσέτσου, γιορτή λύτρωσης και αναζωογόνησης της ψυχής, όχι μόνο για τους δρώντες αλλά και για όσους παρακολουθούν! Αφιερώνουμε χρόνο στο ξακουστό Τρασιγιάνγκτσε, με το μεγαλόπρεπο μοναστήρι Τρασιγιάνγκτσε Dzong και την περίφημη στούπα Τσόρτεν  Κορά, δίπλα στον ποταμό Kulong Chu, και περνάμε στο Μονγκάρ, όπου παρακολουθούμε μία ακόμα έκφανση των γιορτών Τσέτσου, μία εμπειρία αυθεντικού Μπουτάν που όχι μόνο οι ξένοι επισκέπτες αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι της χώρας ονειρεύονται να παρακολουθήσουν…

Συνεχίζουμε στο Λουέντσε και μετά στο Μπουμθάνγκ (Τζακάρ), εκεί δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το μοναστήρι Prakar, και ίσως να μας δοθεί και η ευκαιρία να δούμε τους μοναχούς που χορεύουν «τον χορό των μαύρων καπέλων». Το ταξίδι θα συνεχιστεί με επόμενους σταθμούς το Τρόνγκσα, την Πουνάκα και τη Θίμπου, πρωτεύουσα του Μπουτάν. Εκεί θα επισκεφθούμε και το μεγαλόπρεπο παλάτι Dechencholing. Η περιήγηση θα κλείσει στο Πάρο, όπου με φόντο τις μαγευτικές κορυφές των Ιμαλαΐων και το μεγαλοπρεπές όρος Τζομολχάρι, θα επισκεφθούμε το περίφημο μοναστήρι Τακτσάν, χτισμένο το 1600, που ονομάζεται και «Φωλιά της τίγρης» λόγω ακριβώς της δυσπρόσιτης τοποθεσίας του. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί με την άφιξή μας στο Δελχί από όπου και θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα εξερευνητικό ταξίδι όπως σας έχει συνηθίσει το Versus Travel. Ταξίδι ζωής σε απομονωμένες εκτάσεις των Ιμαλαΐων, σχεδιασμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πυρήνας του ταξιδιού μας στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού, στο Μπουτάν και το Ασάμ, είναι οι πολύχρωμες γιορτές Τσέτσους, τις οποίες και παρακολουθούμε σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, στο Τρασιγκάνγκ και στο Μονγκάρ: μία αυθεντική εμπειρία που θα μας συνοδεύει για καιρό…

Ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, για ταξιδιώτες που τους αρέσει η περιπέτεια και οι περιπλανήσεις στις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό εξερευνητικό ταξίδι, σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τους πλέον ειδικούς στην περιοχή αυτή, με το οποίο επισκεπτόμαστε σπάνια μέρη με έναν μοναδικό συνδυασμό. Οι πολιτείες της Ινδίας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, μαζί με το απομονωμένο Βασίλειο των Ιμαλαΐων, το Μπουτάν, συνθέτουν ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις.

Το ταξίδι πραγματοποιείται και σε εκτός φεστιβάλ περιόδους.

 

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν από τη μια άκρη στην άλλη, και το Ασάμ. Πρόκειται για ένα ταξίδι-αποστολή με 14 διαν/σεις στο Μπουτάν, για να φτάσουμε στο τελείως απομονωμένο Ανατολικό Μπουτάν και να «μεταφερθούμε στον χρόνο».
 • Διασυνοριακό πέρασμα από το Ασάμ (Πολιτεία της Ινδίας) στο Μπουτάν.
 • Την Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα.
 • Την περιοχή του Ασάμ, στη βορειοανατολική Ινδία, με διαμονή στο Γκουαχάτι.
 • Πλήρη διατροφή στο Μπουτάν, ημιδιατροφή στην Ινδία

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Καλκούτα (Δυτική Βεγγάλη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη θρυλική Καλκούτα.

 

 

2η ημέρα: Καλκούτα (ξενάγηση)

Άφιξη στην Καλκούτα, πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή μας ακολουθεί η γνωριμία μας με την πολύβουη «πόλη της χαράς», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, όπου θα δούμε στιγμές της καθημερινής ζωής και πολλά αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καλκούτα – Πτήση για Γκουαχάτι (βαρκάδα στον ποταμό Βραχμαπούτρα)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την επαρχία του Ασάμ και το Γκουαχάτι, τη μεγαλύτερη πόλη της Βορειοανατολικής Ινδίας μετά την Καλκούτα. Εδώ παράγονται οι καλύτερες ποιότητες τσαγιού της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απογευματινή βαρκάδα στον Βραχμαπούτρα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Γκουαχάτι (ολοήμερη ξενάγηση)

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη των ναών Γκουαχάτι, καθώς εδώ υπάρχουν πολλά ινδουιστικά τεμένη, όπως τους ναούς Kamakhya, Shukleshwar και Ναvagraha. Με φέρυ θα μεταβούμε στο νησί Πίκοκ (Peacock) για να δούμε από κοντά τον ναό Umananda. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πολιτιστικό ίδρυμα Σριμάντα Καλακσέτρα Σανκαρντέβα, το ναό Basistha Asram και το Μουσείο, καθώς και την αγορά με τοπικά προϊόντα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Γκουαχάτι – Σαμντρούπ Τζονγκχάρ

Οδική αναχώρηση για το Μπουτάν. Ύστερα από τις τυπικές διαδικασίες στα σύνορα, η Τίγρης και ο Δράκος μάς ανοίγουν την πύλη και μας υποδέχονται στο Ανατολικό Μπουτάν, μία από τις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές του βασιλείου. Πρώτος σταθμός η συνοριακή πόλη Σαμντρούπ Τζονγκχάρ, από τους παλαιότερους οικισμούς της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να «προετοιμαστούμε» για τις χορταστικές επόμενες ημέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Σαμντρούπ Τζονγκχάρ – Τρασιγκάνγκ

Η ημέρα αρχίζει με την εξερεύνηση της ευρύτερης περιφέρειας του Τρασιγκάνγκ. Διασχίζοντας οδικώς το πυκνό τροπικό δάσος από μπαμπού και φτέρες, φτάνουμε στο Τρασιγκάνγκ, όπου αφού τακτοποιηθούμε στο κατάλυμά μας, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι-οχυρό Trashigang Dzong, υπέροχο κτίσμα του 1659, που αποτελεί διοικητική έδρα της περιοχής αλλά και «σπίτι» των μοναχών. Η θέα από το μοναστήρι-φρούριο προς την γύρω ύπαιθρο είναι συγκλονιστική.

Η γραφική πόλη θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες δύο μέρες κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής ετήσιας γιορτής Τσέτσου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


 

 

7η ημέρα: Τρασιγκάνγκ – Ντοκσούμ – Τρασιγιάνγκτσε – Τρασιγκάνγκ

Αναχώρηση για το Τρασιγιάνγκτσε. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον γραφικό ναό Γκομ Κορά, εδώ όπου ο τοπικός θρύλος θέλει τον Γκουρού Ρινπότσε να αιχμαλώτισε, μετά από πάλη, έναν δαίμονα, παγιδεύοντάς τον μέσα σε έναν βράχο. Στο χωριό Ντοκσούμ θα δούμε τις γυναίκες να υφαίνουν τα παραδοσιακά υφαντά του Μπουτάν, καθώς και την αλυσιδωτή γέφυρα του 15ου αιώνα. Ο δρόμος ανεβαίνει φιδογυριστά προς την «άγρια» κοιλάδα του Τρασιγιάνγκτσε, παραδοσιακός σταθμός των καραβανιών από το δυτικό και το κεντρικό Μπουτάν. Σήμερα το Τρασιγιάνγκτσε είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κέντρο της περιοχής, γνωστό για τα χειροποίητα ξυλόγλυπτα είδη. Θα επισκεφθούμε εδώ το Trashuyangtse Dzong, που εποπτεύει την πόλη, και αν ο χρόνος το επιτρέπει, θα δούμε και τον μεγαλόπρεπο ναό-στούπα Τσόρτεν Κόρα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τρασιγκάνγκ. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Τρασιγκάνγκ – Φεστιβάλ Τρασιγκάνγκ Τσέτσου

Μετά το πρόγευμα, θα έρθουμε ξανά στο εντυπωσιακό μοναστήρι-οχυρό Τρασιγκάνγκ Ντζόνγκ, για να παρακολουθήσουμε την τοπική γιορτή Τρασιγκάνγκ Τσέτσου. Οι «τσέτσου» είναι περίφημες γιορτές του Μπουτάν που συνδυάζουν χορό, κίνηση και χρώμα, και λειτουργούν ως μία μορφή «μεταφοράς» της προφορικής ιστορίας του Μπουτάν από γενιά σε γενιά, αξίες, μύθοι και πνευματικά πιστεύω που εκφράζονται μέσα από τον χορό με τις μάσκες. Πολλές από αυτές τις «τσέτσου» κορυφώνονται όταν ξεδιπλώνεται ένα γιγάντιο μεταξωτό χαλί που συνήθως απεικονίζει τον Γκουρού Παντμασαμπάβα ή κάποια άλλη σημαντική θεότητα της βουδιστικής παράδοσης. Αυτό που κάνει τις γιορτές αυτές τόσο σημαντικές είναι η βαθιά πίστη των παρευρισκόμενων: οι κάτοικοι του Μπουτάν θέτουν ως στόχο να παρευρεθούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους σε κάποια από αυτές τις γιορτές.

Εδώ λοιπόν θα παρακολουθήσουμε τα δρώμενα του τοπικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται εντός του μοναστηριού και θα ζήσουμε μία από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες του ταξιδιού μας! Στο Τρασιγκάνγκ συμμετέχουν μέλη της κοινότητας των Μπρόκπα, μία ημι-νομαδική φυλή που κατοικεί στις κοιλάδες του Μεράκ και του Σακτένγκ, οι Χένγκπα καθώς και κάτοικοι άλλων περιοχών, μέχρι το Τζονγκάρ.

Με το τέλος της ημέρας, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

9η ημέρα: Τρασιγκάνγκ – Μονγκάρ (Φεστιβάλ Μονγκάρ Τσέτσου)

Αναχωρούμε από το Τρασιγκάνγκ με προορισμό μας για σήμερα το Μονγκάρ, όπου θα έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε και εκεί την τοπική γιορτή Μονγκάρ Τσέτσου. Θα φτάσουμε διασχίζοντας το πέρασμα Κόρι Λα, περίπου στα 2.450 μ. υψόμετρο, με το όμορφο τσόρτεν και το πέτρινο τείχος. Ο δρόμος ανηφορίζει γρήγορα διασχίζοντας καλλιέργειες με καλαμπόκι αλλά και μπανανιές, φτάνοντας στα περίφημα ζιγκ ζαγκ του Γιάντι, μία σύγχρονη σχετικά οικιστική κοινότητα. Φτάνουμε στο Μονγκάρ, με τα παραδοσιακά, ζωγραφισμένα, πέτρινα κτίρια που εντυπωσιάζουν με τις ξύλινες προσόψεις και τις βεράντες. Θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τη γιορτή Μονγκάρ Τσέτσου στο Μονγκάρ Ντζονγκ, από τους νεότερους ναούς στο Μπουτάν, χτισμένος κι αυτός χωρίς σχέδιο ή καρφιά!

Η γιορτή που παρακολουθούμε σήμερα έχει χαρακτήρα λυτρωτικό, όχι μονάχα για όσους συμμετέχουν στους χορούς με τις μάσκες αλλά και για εκείνους που έχουν την τύχη να γίνονται μάρτυρες των δρώμενων. Αυτή είναι η τοπική δοξασία που χαρακτηρίζει τη γιορτή με τις πολύχρωμες φορεσιές, την έντονη κίνηση, τα μεταξωτά υφάσματα και τις περίτεχνες μάσκες. Διανυκτέρευση στο Μονγκάρ.

*Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και σε περιόδους εκτός φεστιβάλ.

10η ημέρα: Μονγκάρ – Λουέντσε (Λουέντσε Τσέτσου) – Μονγκάρ

Σήμερα θα ανακαλύψουμε μια απομονωμένη περιοχή στα υψίπεδα του Κεντρικού Μπουτάν, το Λουέντσε, την προγονική κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Εδώ θα επισκεφθούμε το πιο γραφικό από όλα τα μοναστήρια-οχυρά. Σκαρφαλωμένο σε έναν λόφο στην άκρη μιας στενής κοιλάδας, με θέα στον ποταμό Κουρίτσου, κατασκευάστηκε το 1654 και πλέον αποτελεί διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής και στεγάζει πολλά ιερά και σπάνια ιστορικά κειμήλια. Και στο Λουέντσε θα παρακολουθήσουμε την τοπική γιορτή τσέτσου, πριν γευτούμε πικνίκ στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον. Επιστροφή στο Μονγκάρ και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Μονγκάρ – Μπουμθάνγκ (Τζακάρ)

Πρωινή αναχώρηση για το Κεντρικό Μπουτάν και τη μαγική κοιλάδα του Μπουμθάνγκ. Το ταξίδι μας είναι μακρύ, αλλά οι λέξεις φτωχές για να περιγράψουν τη μοναδικότητα της διαδρομής. Πρώτη στάση τα χωριά Ναμλίνγκ και Σενγκόρ, με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Συνεχίζοντας, το ορεινό τοπίο εναλλάσσεται με κοιλάδες σπαρμένες με φαγόπυρο και ορυζώνες και αγροικίες και βοσκοτόπια γιακ, ενώ το πέρασμα Θρούμσινγκ Λα, σε υψόμετρο 3.800 μ., και μια μικρή παράκαμψη μας οδηγούν στην παραμυθένια μεσαιωνική ομορφιά του μικρού χωριού Ούρα. Διασχίζοντας το πέρασμα Σέρτανγκ Λα θα φτάσουμε στο Τζακάρ, που θα γίνει το ορμητήριό μας για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της ευτυχισμένης κοιλάδας τις επόμενες ημέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην αναχώρηση 22.04 θα παρακολουθήσουμε εδώ το τοπικό φεστιβάλ Τσέτσου.

 

12η ημέρα: Μπουμθάνγκ

Ολοήμερη περιήγηση. Η περιοχή του Μπουμθάνγκ βρίσκεται στο σημείο τομής τεσσάρων κοιλάδων, απαλά σκαλισμένων από αρχαίους παγετώνες, σε υψόμετρα από 2.600 έως 4.000μ. Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε σημαντικούς ναούς και μοναστήρια που συνοδεύονται από αρχαίες δοξασίες και θρύλους, και θα κάνουμε σύντομη πεζοπορία προς μοναστήρι Λοντράκ Χάρτσου, που μπορεί να χτίστηκε μόλις το 1984 αλλά έχει ήδη καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της συντονισμένης προσπάθειας για τη διατήρηση αλλά και αναζωπύρωση της θιβετιανής κουλτούρας. Οι μοναχοί που ασκητεύουν εδώ γεμίζουν την ημέρα τους διαβάζοντας, φτιάχνοντας καλλιτεχνήματα και εξασκούμενοι σε διάφορα επίπεδα του τάντρα. Επιστροφή στο Τζακάρ και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Μπουμθάνγκ (Κοιλάδα Τανγκ, Καιόμενη Λίμνη Μεμπάρτσο, Παλάτι Ουγκιεντσόλινγκ)

Κινούμαστε προς την Κοιλάδα Τανγκ, μία μεγάλη περιοχή όπου οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, κυρίως με πρόβατα αλλά και γιακ, ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα υψόμετρα, μια και το έδαφος εδώ δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις καλλιέργειες. Θα κατηφορίσουμε προς το ποτάμι, ακολουθώντας τη σχετική σήμανση με τις σημαίες προσευχής, και θα έρθουμε στη λίμνη Μεμπάρτσο, γνωστή στους περίοικους και ως «η καιόμενη λίμνη», ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα στο Μπουτάν. Η σημασία της περιοχής εκδηλώνεται και από τις αναρίθμητες σημαίες προσευχής που συναντάμε καθώς και τα «τσε τσα», τα μικρά πήλινα αφιερώματα των πιστών. Βλέπουμε επίσης το Παλάτι Ουγκιεντσόλινγκ, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Οικογένειας, ένας χώρος που μας μεταφέρει σε άλλα σημεία του χωροχρόνου. Διανυκτέρευση στο Τζακάρ.

 

 

14η ημέρα: Μπουμθάνγκ – Τρόνγκσα

Σήμερα θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς του Δυτικού Μπουτάν. Εδώ φιλοξενούνται μερικά από τα καλύτερα μουσεία της χώρας, που δίνουν την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να εντρυφήσει στην παραδοσιακή κουλτούρα και τη φιλοσοφία του σύγχρονου Μπουτάν. Αναχώρηση οδικώς, με πρώτο σταθμό το πέρασμα Γιοτόνγκ Λα, σε υψόμετρο 3.400 μ. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε το κέντρο ύφανσης Γιάθρα και την περιοχή Τρόνγκσα, με την εκπληκτική θέα στις κοιλάδες. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας στην Τρόνγκσα, θα έρθουμε στον ναό Trongsa Dzong, του 1648, από όπου κάποτε ασκούσαν διοίκηση σε ολόκληρο το κεντρικό και δυτικό Μπουτάν. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Τα Ντζονγκ, μία πέτρινη, κυλινδρική κατασκευή πέντε ορόφων, που χτίστηκε το 1652 και σήμερα, κοντά τέσσερις αιώνες μετά, είναι ένα φινετσάτο μουσείο που συνδυάζει με εμπνευσμένο τρόπο την παράδοση και το σήμερα. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Τρόνγκσα – Πουνάκα

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας την Πουνάκα. Θα περάσουμε μέσα από το δάσος με τα ροδόδεντρα, ένα πολύ όμορφο κίτρινο φυτό (στην Ελλάδα το συναντάμε μόνο στη Λέσβο!), με ωραία μυρωδιά αλλά δηλητηριώδες, γι’ αυτό και τα ζώα το γνωρίζουν και το αποφεύγουν! Φτάνουμε στην Πουνάκα όπου αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι-φρούριο, χτισμένο στη συμβολή δύο ποταμών, από τα πιο εντυπωσιακά στο Μπουτάν! Αργότερα βλέπουμε το Τσίμι Λακάνγκ (περίπου 15 λεπτά οδικώς από την Πουνάκα), γνωστό και ως «ο ναός της γονιμότητας». Διανυκτέρευση στην Πουνάκα.

 

16η ημέρα: Πουνάκα – Θίμφου (ξενάγηση)

Αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα του Μπουτάν το Θίμφου (ή Θίμπου), μέσω του περάσματος Ντόκου Λα, σε υψόμετρο 3.050 μ., από όπου απολαμβάνουμε τη θέα των χιονισμένων Ιμαλαΐων. Άφιξη στο Θίμφου και επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, στο Μουσείο Υφαντών και στο νέο Bhutan Museum, που διασώζει την αρχαία αρχιτεκτονική του Μπουτάν που χάθηκε μέσα στη διαδικασία εκσυγχρονισμού της χώρας. Η ημέρα μας περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο Τρασιτσοετζόνγκ, το «οχυρό της ένδοξης θρησκείας», όπως αποκαλείται. Χτισμένο το 1641 από τον Σαμπντρούνγκ Νγκαβάνγκ Ναμγκυάλ, τον ηγέτη που ένωσε το Μπουτάν. Όταν ανακαινίστηκε στα 1960, ακολουθήθηκε η γνωστή τοπική μέθοδος: χωρίς αρχιτεκτονικό σχέδιο ή καρφιά! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

 

17η ημέρα: Θίμφου – Πάρο

Αφού δούμε το Μεμόριαλ Τσόρτεν (στη μνήμη του τρίτου βασιλιά του Μπουτάν, Τζίγκμε Ντόρτζι Βανγκτσουκ, «πατέρας του σύγχρονου Μπουτάν») και απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Θίμφου από τον λόφο του Βούδα, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Πάρο, διασχίζοντας όμορφα ορεινά τοπία. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο Σιμτόκα Τζονγκ, χώρος βαθιάς ταντρικής μελέτης. Φτάνοντας στο Πάρο θα επισκεφθούμε το Ta Dzong, όπου στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο. Τέλος θα περιηγηθούμε στο σπουδαίο μοναστηριακό συγκρότημα, Ρίντσεν Πουνγκ Dzong, και θα κάνουμε βόλτα στο κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

 

18η ημέρα: Πάρο

Επίσκεψη και ανάβαση πεζή στο περίφημο μοναστήρι Τάκτσανγκ, γνωστό και ως η «Φωλιά της Τίγρης» που μοιάζει να κρέμεται από μια δυσπρόσιτη πλαγιά. Επιστρέφοντας θα δούμε (εξωτερικά) το Ντρουκγκέλ Τζονγκ, ένα ερειπωμένο οχυρό όπου αιώνες πριν μαχητές του Μπουτάν πολέμησαν και απώθησαν Θιβετιανούς εισβολείς. Βλέπουμε επίσης και τον Κίτσου Λακάνγκ, έναν υπέροχο ναό του 7ου αιώνα, ένας από τους 108 ναούς των Ιμαλαΐων που χτίστηκαν από τον βασιλιά του Θιβέτ Σόνγκτσεν Γκάμπο. Αυτός ο ναός σηματοδότησε και την είσοδο του βουδισμού στο Μπουτάν! Επιστροφή στο Πάρο και διανυκτέρευση.

 

 

19η ημέρα: Πάρο – Δελχί (πτήση)

Πρωινή μετάβαση στο αεροδρόμιο του Πάρο από όπου θα πετάξουμε για το Δελχί. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Δελχί.

 

20η ημέρα: Δελχί – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 990 €
Twin Room 3990 € 990 €
Triple Room 3990 € 990 €
Single Room 4870 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4170 € 990 €
Twin Room 4170 € 990 €
Triple Room 4170 € 990 €
Single Room 5050 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν Απαιτούνται διανυκτέρευσεις  στην Αθήνα

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5080 € 0 €
Twin Room 5080 € 0 €
Triple Room 5080 € 0 €
Single Room 5960 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €


Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 3* και 4* (τα ξενοδοχεία στο Μονγκάρ, Τρασιγκάνγκ και Σαμντρούπ Τζογκχάρ είναι βασικών προδιαγραφών, καθώς οι περιοχές στο απομακρυμένο ανατολικό Μπουτάν έχουν πολύ χαμηλή τουριστική υποδομή)
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Βραχμαπούτρα.
 • Εκδρομή στο χωριό Τσασιγιάνγκτσε.
 • Συμμετοχή στα φεστιβάλ Τρασιγιάνγκ Τσέτσου και Μονγκάρ Τσέτσου (για συγκεκριμένες αναχωρήσεις).
 • Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Σριμάντα Καλαξέτρα Σανκαρντέβα.
 • Επίσκεψη στα χωριά Ναμλίνγκ και Σενγκόρ για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα εισόδου στην Ινδία €25.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €
 • Βίζα Ινδίας: €25 (πληροφορίες δείτε παρακάτω).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ VISA

Για τη Βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

 

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 25 €/άτομο

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανήλικους και σπουδαστές,  επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα Γραφεία μας

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557 Τηλ. 2103232800, Φαξ: 210 3232450) και

στην Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, 54624 Τηλ. 2310230001 Φαξ: 2310230777)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας
Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ
Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

·Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

·Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

·Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

·Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

·12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

·Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

·Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

·Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

·Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

·Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από την Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα εξερευνητικό ταξίδι όπως σας έχει συνηθίσει το Versus Travel. Ταξίδι ζωής σε απομονωμένες εκτάσεις των Ιμαλαΐων, σχεδιασμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πυρήνας του ταξιδιού μας στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού, στο Μπουτάν και το Ασάμ, είναι οι πολύχρωμες γιορτές Τσέτσους, τις οποίες και παρακολουθούμε σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, στο Τρασιγκάνγκ και στο Μονγκάρ: μία αυθεντική εμπειρία που θα μας συνοδεύει για καιρό…

Ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, για ταξιδιώτες που τους αρέσει η περιπέτεια και οι περιπλανήσεις στις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό εξερευνητικό ταξίδι, σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τους πλέον ειδικούς στην περιοχή αυτή, με το οποίο επισκεπτόμαστε σπάνια μέρη με έναν μοναδικό συνδυασμό. Οι πολιτείες της Ινδίας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, μαζί με το απομονωμένο Βασίλειο των Ιμαλαΐων, το Μπουτάν, συνθέτουν ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις.

Το ταξίδι πραγματοποιείται και σε εκτός φεστιβάλ περιόδους.

 

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν από τη μια άκρη στην άλλη, και το Ασάμ. Πρόκειται για ένα ταξίδι-αποστολή με 14 διαν/σεις στο Μπουτάν, για να φτάσουμε στο τελείως απομονωμένο Ανατολικό Μπουτάν και να «μεταφερθούμε στον χρόνο».
 • Διασυνοριακό πέρασμα από το Ασάμ (Πολιτεία της Ινδίας) στο Μπουτάν.
 • Την Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα.
 • Την περιοχή του Ασάμ, στη βορειοανατολική Ινδία, με διαμονή στο Γκουαχάτι.
 • Πλήρη διατροφή στο Μπουτάν, ημιδιατροφή στην Ινδία

Highlights

 • Θαυμάστε τους πολύχρωμους τελετουργικούς χορούς των θεματικών γιορτών Τσέτσους, στο Τρασιγκάνγκ και στο Μονγκάρ.
 • Επίσκεψη στο παλαιότερο μουσείο της Ινδίας - το ινδικό μουσείο- στην Καλκούτα , που περιέχει τη μοναδική «μούμια» στην Ινδία, μεταξύ άλλων πολύτιμων αντικειμένων.
 • Ανακαλύψτε τους μοναδικούς σε όλη την Ινδία, κεραμικούς ναούς του Βισναπούρ, μια περιοχή που ελάχιστοι  επισκέπτονται.
 • Ζήστε το μοναδικό Φεστιβάλ Tangbi, που πραγματοποιείται στην πνευματική καρδιά του Μπουτάν, στο Bumthang.
 •  Εξερευνήστε τις κεντρικές κοιλάδες της του Μπουτάν, πλούσιες σε αρχαία μοναστήρια και ιερούς προσκυνηματικούς χώρους.
 • Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο ιερά βουδιστικά μοναστήρια στα Ιμαλάια.
 • Παρακολουθήστε τη φιλήσυχη ζωή των ντόπιων με επισκέψεις σε αγροικίες και εκδρομές στα γραφικά χωριά. Ζήστε τη μοναδική κουλτούρα του Μπουτάν από κοντά με επισκέψεις αγροικία και εκδρομές χωριό.
 • Οδηγήστε μέσα σε υψηλά ορεινά περάσματα και θαυμάστε τη συγκλονιστική θέα στις κορυφές των Ιμαλαΐων.
 • Επισκεφθείτε τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως μεσαιωνικά φρούρια (dzongs), τις αγορές και τα μουσεία.
 • Περιηγηθείτε στο κάστρο της Πουνάκα, το Punakha Dzong, το πιο εντυπωσιακό φρούριο του Μπουτάν.
 • Θαυμάστε τα περίτεχνα με αρχαίες τοιχογραφίες και γλυπτά σε dzongs και ναούς.
 • Απολαύστε μια διαδρομή μέσα από παρθένα τοπία με πυκνά δάση στις δυτικές κοιλάδες του Πάρο, της Θίμπου και της Πουνάκα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διασυνοριακό πέρασμα από το Ασάμ (Πολιτεία της Ινδίας) στο Μπουτάν με εκτενής επίσκεψη.
 • Την Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

6/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού | Μπουτάν, Ασάμ – Γιορτές Τσέτσου | 06.11.2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info