Παπούα, Νέα Γουινέα – Mudmen: οι άνθρωποι της λάσπης | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 7700€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι-expedition στην Παπούα-Νέα Γουινέα που οργανώνει το Versus Travel είναι πολύ ιδιαίτερο, οργανωμένο με εμμονή στην κάθε λεπτομέρεια, και προορίζεται για πολύ απαιτητικούς ταξιδιώτες. Καλύπτει όλη τη χώρα, με τα καλύτερα μεταφορικά μέσα που διατίθενται εκεί, με εξαιρετικά έμπειρους οδηγούς και προβλέπει, όλα τα απρόβλεπτα που μπορεί να συναντήσει κανείς μέσα στην άγρια φύση. Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που επιλέγει το Versus Travel είναι από μόνα τους μία εμπειρία. Πολυτελή και ταυτοχρόνως απόλυτα εναρμονισμένα μέσα στο τροπικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά πλούσιο, διότι ο προορισμός είναι μακρινός και πηγαίνεις εκεί μόνο μια φορά. Αλλά ταυτόχρονα είναι και ξεκούραστο, διότι μένουμε μέσα στη φύση και ακολουθούμε τους ρυθμούς της. Με λίγα λόγια αυτό δεν είναι ένα εμπορικό ταξίδι. Είναι εμπειρία ζωής και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν αποκλειστικά το εξαιρετικό.

 

                                               Διαμονή – Ιχνηλατήσεις

Αυτό το ταξίδι είναι μία εμπειρία από κάθε άποψη. Τόσο ως προς τη διαμονή, η οποία γίνεται σε αυστηρά επιλεγμένα, οικολογικά καταλύματα με εντυπωσιακή τοπική αρχιτεκτονική και υπηρεσίες (Rondon Ridge, Karawari Lodge, Lake Murray Lodge, όσο και ως προς το πρόγραμμά του. Οι ιχνηλατήσεις γίνονται με εξαιρετικά ενημερωμένους οδηγούς, οι οποίοι μας βοηθούν να γνωρίσουμε σε βάθος την άγρια φύση και τους ανθρώπους της, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν και για την αποφυγή απροόπτων. Κάτι πολύ βασικό… όταν ένα ταξίδι είναι εξερευνητικό.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Παπούα-Νέα Γουινέα, μία χώρα όπου ακόμα και σήμερα, εν έτει 2020 δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί όλες οι φυλές που κατοικούν εδώ! Το ταξίδι αυτό δεν είναι μία συνηθισμένη επίσκεψη της Νέας Γουινέας πέριξ του Μάουντ Χάγκεν, αλλά μια πραγματική εξερεύνηση για να μπούμε βαθιά μέσα στις ζούγκλες.

Στο ταξίδι μας περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε lodge στην Παπούα Νέα Γουινέα
 • Πλήρης διατροφή στην Παπούα Νέα Γουινέα (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
 • Συναντούμε απομονωμένες φυλές και ερχόμαστε σε επαφή με την καθημερινότητά τους. Κάποιες από αυτές τις φυλές είναι τροφοσυλλέκτες, άλλες φορούν ελάχιστο ρουχισμό, και σε γενικές γραμμές έχουν σχετικά περιορισμένες επαφές με τον δυτικό κόσμο.
 • Γνωριμία με τη φυλή Μέλπα: πρόκειται για μία φυλή που σχετικά πρόσφατα «ανακαλύφθηκε», υπάρχει μάλιστα και βίντεο που δείχνει την πρώτη επαφή μελών της φυλής με λευκούς!
 • Για να μπούμε στα άδυτα της Παπούα, νοικιάζουμε αεροσκάφος για τρεις διαδρομές, Μάουντ Χάγκεν-λίμνη Μέρεϊ, λίμνη Μέρεϊ-Καραγουέρι και Καραγουέρι-Μάουντ Χάγκεν.
 • Επίσκεψη και διαμονή στη λίμνη Μέρεϊ  και περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο για να δούμε πιθήκους, κροκοδείλους και δεκάδες είδη παραδείσιων πουλιών!
 • Διαμονή σε επιλεγμένα lodge. Είναι ένα ταξίδι με ανέσεις και όχι διαμονή σε σκηνές.
 • Βαρκάδα στον ποταμό Καραγουέρι.
 • Περιήγηση σε τροπικό δάσος στο Μάουντ Χάγκεν.
 • Διαμονή και ξενάγηση στο Μπρισμπέιν (Αυστραλία).
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπρισμπέιν.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ (ξενάγηση)

Άφιξη στο Μπρισμπέιν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ (ξενάγηση)

Η πόλη του Μπρισμπέιν είναι χτισμένη σε μια καμπή του ομώνυμου ποταμού. Ως διάρθρωση και πολεοδομική συγκρότηση, θυμίζει έντονα βρετανική πόλη, κάτι που θα διαπιστώσουμε κατά την περιήγησή μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ – πτήση για ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ και ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ (ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ)

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Παπούα Νέα Γουινέα και την πρωτεύουσά της, το Πορτ Μόρεσμπι. Άφιξη και επιβίβαση στην επόμενη πτήση μας, αυτή τη φορά για το Μάουντ Χάγκεν, πρωτεύουσα της επαρχίας των Χάιλαντς. Το Μάουντ Χάγκεν πήρε την ονομασία της από το γειτονικό ομώνυμο ηφαίστειο, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας (το πρώτο είναι το Ουλάουν, στο νησί Νέα Βρετανία). Μιλάμε για μια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.600 μ. πάνω στην Κοιλάδα Γουογκάι. Η κοιλάδα, αυτή, είναι διάσημη, διότι εκεί βρίσκουμε τα αρχαιότερα δείγματα αγροτικής καλλιέργειας παγκοσμίως! Χρονολογούνται πριν από 30.000 χρόνια, δηλαδή στην παλαιολιθική εποχή. Στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τα προϊστορικά ευρήματα, εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα προηγμένες γεωργικές μέθοδοι, οι οποίες συνδυάστηκαν με εξίσου προηγμένη κοινωνική και πολιτική οργάνωση των καλλιεργητών. Σήμερα, οι κάτοικοι της κοιλάδας που απαρτίζουν τη φυλή Μέλπα, εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους (της λίθινης εποχής) για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους!

Μετά από αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο, θα κατευθυνθούμε προς το εντυπωσιακό κατάλυμά μας, το Rondon Ridge, το οποίο βρίσκεται ψηλά στο γειτονικό όρος Κούτα. Εδώ η τοποθεσία είναι μαγική. Πέρα από την απίστευτη θέα στην Κοιλάδα Γουογκάι, το ξενοδοχείο αποτελεί αφετηρία για βόλτες και εξερεύνηση στο τροπικό δάσος του βουνού. Το ίδιο απόγευμα λοιπόν, αφού ξεκουραστούμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα σύμπλεγμα μονοπατιών και να μπούμε μέσα στο τροπικό δάσος ή αλλιώς το Δάσος της Βροχής, όπου θα απολαύσουμε μια τεράστια ποικιλία από ορχιδέες που σκαρφαλώνουν πάνω στους κορμούς των δέντρων. Επίσης θα δούμε από κοντά απίστευτα παραδείσια πουλιά. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί δέκα μοναδικά είδη. 

Βεβαίως θα έρθουμε σε επαφή και με ανθρώπους. Κατοίκους του δάσους, τροφοσυλλέκτες, με τις τοπικές ενδυμασίες τους, με το δικό τους body painting και τη δική τους γλώσσα. Αν είμαστε τυχεροί, θα τους δούμε συγκεντρωμένους να χορεύουν και να τραγουδάνε τον Χορό της Βροχής, της Φωτιάς κτλ. Ας μην ξεχνάμε, βρισκόμαστε στη χώρα των Παπούα! Μετά θα επιστρέψουμε στο Rondon Ridge. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ – πτήση για ΛΙΜΝΗ ΜΕΡΕΪ με ναυλωμένο αεροσκάφος

Αναχωρούμε με ναυλωμένο αεροσκάφος για τα δυτικά, κοντά στα σύνορα της Παπούας με την Ινδονησία. Εκεί βρίσκεται η Λίμνη Μέρεϊ, η μεγαλύτερη του νησιού. Καλύπτει 647 τ.χλμ. και την εποχή των βροχών (μέσα Δεκεμβρίου έως Μάρτιο) πενταπλασιάζεται σε όγκο!

Αμέσως μετά την άφιξη θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας, το Lake Murray Lodge για check in. Εκεί θα γευματίσουμε στη βεράντα με την απίστευτη θέα πάνω στη λίμνη και μετά θα ξεκινήσουμε για μια απογευματινή βαρκάδα με πιρόγες.

Σ΄ αυτή την πρώτη βόλτα θα δούμε έναν ολόκληρο κόσμο από παραδείσια πουλιά. Η ευρύτερη περιοχή φιλοξενεί το 50% των ειδών που πετάνε σε όλη τη χώρα. Επίσης θα δούμε ντόπιους ψαράδες με τα καλάμια τους να ψαρεύουν μαύρα λαβράκια και γιγαντόπερκες. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε και το… τέρας της λίμνης. Το λεγόμενο Μέρεϊ. Πρόκειται για ένα είδος δεινοσαύρου, που μοιάζει με τυρανόσαυρο και που θρυλείται ότι ζει εκεί… Από δοξασίες η Παπούα βρίθει. Ας μην ξεχνάμε πως οι κάτοικοι, πιστεύουν στα πνεύματα και στη μαγεία.

 

6η-7η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΜΕΡΕΪ (επίσκεψη σε απομακρυσμένα χωριά)

Η λίμνη είναι τεράστια, η φυσική ζωή που αναπτύσσεται μέσα και γύρω της είναι μοναδική και αυτή είναι μία σπάνια ευκαιρία να την εξερευνήσουμε. Έτσι για δύο ημέρες θα προσπαθήσουμε να δούμε ένα μεγάλο μέρος της αλλά και να γνωρίσουμε τους κατοίκους της. Εξάλλου η λίμνη Μέρεϊ ανήκει στις ντόπιες φυλές. Ο πληθυσμός τους φτάνει τους 5.000 κατοίκους στις όχθες και στις γύρω δασικές περιοχές.

Ας αρχίσουμε όμως από το υγρό στοιχείο: Η λίμνη περιβάλλεται από τροπικό δάσος, λιβάδια, έλη και σαβάνα. Χαρακτηριστικό της είναι οι ελικοειδείς όχθες που εκτίνονται σε περίπου δύο χιλιόμετρα και τα πάρα πολλά ποτάμια που πηγάζουν ή εκβάλλουν σε αυτήν. Η συγκεκριμένη μορφολογία την καθιστά σπουδαίο υγροβιότοπο. Την εποχή των βροχών, κάποια από τα ποτάμια ξεχειλίζουν στα λιβάδια και στη σαβάνα, δημιουργούνται έλη και εκεί αναπτύσσεται μια μοναδική βιοποικιλότητα.

Η λίμνη και το πέριξ Δάσος της Βροχής, φιλοξενούν βεβαίως και άγρια ζώα. Για παράδειγμα, στη βόλτα, θα δούμε 38 είδη παραδείσιων πουλιών! Θα δούμε πιθήκους να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να τρώνε φρούτα. Θα δούμε κροκόδειλους να καραδοκούν για τα μεγαλύτερα ψάρια της λίμνης, τα πριονόψαρα, που φτάνουν σε μήκος τα επτά μέτρα! Θα μάθουμε, από τους ντόπιους, να ψαρεύουμε μαύρα λαβράκια, και γιγαντόπερκες. Στη λίμνη κολυμπάνε και αμέτρητα λαβράκια-παγόνια. Είναι μεγάλα και πολύχρωμα. Πράγματι μοιάζουν με παγόνια του νερού!

Θα συναντήσουμε όμως και κατοίκους στη βόλτα μας. Ιθαγενείς από τα γύρω χωριά, τα οποία βρίσκονται μέσα στο τροπικό δάσος και είναι οργανωμένα με βάση τον ντόπιο πρωτόγονο πολιτισμό. Θα τα επισκεφτούμε, θα μιλήσουμε με τους κατοίκους τους και εκείνοι θα μας ξεναγήσουν στα σπίτια τους και θα μας δείξουν πώς είναι η καθημερινότητά τους. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στο πολύ μακρινό παρελθόν σε σχέση με ό,τι ξέρουμε εμείς στη Δύση. Ωστόσο, όπως θα διαπιστώσουμε σε αυτό το ταξίδι, ο χρόνος είναι κάτι πολύ σχετικό. Το ίδιο και ο πολιτισμός.

Για παράδειγμα, οι φυλές της Παπούας-Νέας Γουινέας φιλοτεχνούν εδώ και αιώνες εξαιρετικά μουσικά όργανα και γλυπτά από ξύλο. Τα γλυπτά συνήθως είναι μάσκες και τοτέμ. Περίτεχνα ή πιο αφαιρετικά που θυμίζουν πολύ τη μοντερνιστική γλυπτική της Δύσης. Τέτοια θα δούμε στα χωριά που θα επισκεφτούμε. Ορισμένα δείγματα των ντόπιων γλυπτών (συγκεκριμένα της φυλής Ασμάτ, της πιο άγριας του νησιού, που ζει στη Νότια Παπούα) εκτίθενται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Μεγάλος συλλέκτης ήταν ο Μάικλ Ροκφέλερ (1938 -1961) της γνωστής οικογένειας αμερικανών μεγιστάνων. Ο συλλέκτης τελικά χάθηκε στην Παπούα. Στις 17 Νοεμβρίου 1961, αναποδογύρισε η βάρκα του στην οποία επέβαινε μαζί με τον συνεργάτη του, ολλανδό ανθρωπολόγο Ρενέ Βάσινγκ, η βάρκα ξεβράστηκε στη θάλασσα, ο ίδιος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και εξαφανίστηκε. Εικάζεται ότι κατασπαράχθηκε από κροκόδειλους της θάλασσας ή καρχαρίες. Όμως υπάρχει και μία φήμη, ότι έπεσε θύμα κανιβαλισμού από τη φυλή Ασμάτ, οι οποίοι θέλησαν να εκδικηθούν για την τότε ολλανδική κατοχή του νησιού. Βλέπετε λοιπόν… Όλα είναι σχετικά.  Δύο διανυκτερεύσεις στο Lake Murray Lodge.

 

 

8η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΜΕΡΕΪ – πτήση για ΚΑΡΑΓΟΥΕΡΙ με ναυλωμένο αεροσκάφος

Μεταφερόμαστε στον αεροδιάδρομο της Λίμνης Μέρεϊ κι από εκεί με ναυλωμένο αεροσκάφος πετάμε βορειοανατολικά για τον Ποταμό Καραγουέρι, στην Επαρχία Σεπίκ. Στο ταξίδι, θα δούμε από το αεροπλάνο ορισμένα από τα πιο άγρια και τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο! Μετά την άφιξη, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο Karawari Lodge, με μηχανοκίνητη βάρκα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης μέσα στο πυκνό δάσος. Δρόμοι δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα!

Βρισκόμαστε σε μία απομακρυσμένη περιοχή, μέσα στη ζούγκλα. Τριγύρω δεν υπάρχουν οικισμοί δυτικού τύπου, μαγαζιά, εστιατόρια, τίποτα που να θυμίζει τη ζωή όπως την ξέρουμε. Εκεί, στο Σεπίκ, στον Ποταμό Καραγουέρι, θα είμαστε εμείς, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του ξενοδοχείου που θα μας παρέχει εξειδικευμένες οδηγίες και πληροφορίες, το δάσος, το ποτάμι, τα άγρια ζώα και οι ντόπιες φυλές.

Αφού τακτοποιηθούμε λοιπόν στο ξενοδοχείο, θα γευματίσουμε στη βεράντα με την πανοραμική θέα και το απόγευμα, θα κάνουμε μια βόλτα μέχρι το χωριό Κουντιμάν για να γνωρίσουμε τους ιθαγενείς. Γενικώς είναι πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι. Είναι κυρίως τροφοσυλλέκτες, μικροκαλλιεργητές, κυνηγούν και ψαρεύουν. Όλα τα παιδιά παίζουν ελεύθερα στο ποτάμι και στο δάσος. Οι περισσότεροι έχουν body painting, η μπλούζα δεν συνηθίζεται και η γενετήσια ζώνη καλύπτεται με φύλλα και χόρτα. Το κεφάλι τους το στολίζουν με φτερά και λουλούδια.

Στη βόλτα μας στο χωριό, θα επισκεφτούμε και κάποια σπίτια των ιθαγενών, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα δούμε την προετοιμασία της τοπικής πίτας (στη διατροφή τους θεωρείται κάτι σαν το δικό μας ψωμί). Λέγεται Σάγκο και παρασκευάζεται με αλεύρι που φτιάχνουν μόνοι τους από κορμό φοίνικα. Εντάξει, δεν είναι τόσο νόστιμη, αλλά επειδή θα μας δώσουν σίγουρα να δοκιμάσουμε, δεν θα τους το πούμε…

Α, και κάτι ακόμη: στις γυναίκες του χωριού αρέσει πολύ το κάπνισμα! Φτιάχνουν αυτοσχέδια τσιγάρα με καπνό τυλιγμένο σε εφημερίδα και τα απολαμβάνουν ιδιαιτέρως. Αν τους δώσετε ένα από τα δικά σας, θα το καπνίσουν από ευγένεια, αλλά δεν θα τους πολυαρέσει. Ούτε κι εκείνες όμως θα σας το πουν.

Μετά από αυτήν την πρώτη γνωριμία με τους κατοίκους της περιοχής, θα επιστρέψουμε πίσω στο ξενοδοχείο για το δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΚΑΡΑΓΟΥΕΡΙ (φυλές)

Ο Καραγουέρι, είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του ποταμού Σεπίκ στην ομώνυμη Επαρχία, και αποτελεί ένα θαύμα της φύσης. Οι δαντελωτές όχθες του σχηματίζουν ένα περίπλοκο σύμπλεγμα από παραποτάμους και λίμνες. Εκεί συναντάμε και τα μανγκρόβια έλη, που δημιουργούνται γύρω από τα ομώνυμα δέντρα του τροπικού δάσους τα οποία φυτρώνουν στο πυθμένα των ποταμών και οι ρίζες τους είναι ορατές και πάνω από την επιφάνεια του νερού. Τα έλη αυτά, είναι μοναδικοί υγροβιότοποι με τεράστια βιοποικιλότητα. Φανταστείτε πολύχρωμες, τεράστιες ορχιδέες να κρέμονται από τους κορμούς, πουλιά σαν πίνακες Πικάσο να μας παρακολουθούν, πίθηκους να αιωρούνται στα κλαδιά, κροκόδειλους να χαλαρώνουν στα νερά και ανάμεσά τους να πλέουν τεράστια χρυσόψαρα…

Όμως ο Ποταμός Καραγουέρι, είναι πόλος ζωής, όχι μόνο για άγρια φυτά και ζώα, όχι μόνο για παραδείσια πουλιά και σπάνια ψάρια αλλά και για τις φυλές των ανθρώπων που ζουν στις όχθες του. Μιλάμε για πολλές φυλές, κάποιες ίσως να μην έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Μιλάμε και για πολλές γλώσσες και διαλέκτους! Κατά μήκος του ποταμού ακούγονται πάνω από 250 διαφορετικές ομιλίες!

Οι κάτοικοι, γενικώς είναι φιλικοί. Επιβιώνουν με την τροφοσυλλογή, τις μικροκαλλιέργειες, το κυνήγι και το ψάρεμα. Είναι και εξαιρετικοί τεχνίτες ξυλογλυπτικής. Κατασκευάζουν μουσικά όργανα, ξύλινα κανό, καλάθια ψαρέματος, μάσκες, τοτέμ, εργαλεία και φυσικά τα καλύβια τους. Ο καθένας ξέρει κι από μια τέχνη. Και κάθε χωριό εφαρμόζει διαφορετική τεχνοτροπία.

Μεταξύ τους οι φυλές συνεργάζονται και γνωρίζουν το εμπόριο. Μιλάμε βέβαια πάντα για άγριες φυλές. Κυκλοφορούν χωρίς ρούχα, με ζωγραφισμένα σώματα και πρόσωπα, στολίζουν τα μαλλιά τους με φτερά και λουλούδια και φορούν κοσμήματα από ξύλο, κοχύλια ή κόκαλα. Τραγουδάνε πολύ, χορεύουν τελετουργικά με κάθε ευκαιρία, πιστεύουν στη μαγεία, θεωρούν τον κροκόδειλο το ιερό πνεύμα του ποταμού και παίζουν μουσική που θυμίζει κελάηδισμα πουλιών. Στον ποταμό εντοπίζονται 226 είδη παραδείσιων πτηνών. 

Καθώς θα πλέουμε στο ποτάμι, θα συναντήσουμε παιδιά να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι: κρεμιούνται από τα δέντρα σαν πιθηκάκια και βουτάνε στο νερό. Θα δούμε ντόπιους με πανέμορφες ξυλόγλυπτες πιρόγες (συχνά στο σχήμα του κροκόδειλου), γεμάτες φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ξύλινα κατασκευάσματα και άλλα είδη, να πουλάνε την πραμάτεια τους. Αυτά είναι τα καταστήματα της περιοχής! Κάτι σαν πλωτή λαϊκή αγορά.

Φυσικά θα μιλήσουμε μαζί τους. Είπαμε, είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι. Θα δούμε τις κατοικίες τους και τη δομή της κοινωνίας τους. Οι φυλές ξεχωρίζουν μεταξύ τους με βάση στοιχεία γενεαλογικά, τελετουργικά και ιστορικά. Αυτά τα στοιχεία ορίζουν και τη μεταξύ τους συνεργασία, τόσο την εμπορική όσο και την τελετουργική. Θεοποιούν τα ζώα και τη φύση και δίνουν μεγάλη σημασία στη γενναιότητα. Σε κάθε καταυλισμό υπάρχει και ένα Σπίτι των Ανδρών (ή Σπίτι του Πνεύματος). Εκεί μπαίνουν μόνον άνδρες. Είναι κάτι σαν τοπική Βουλή με αρχηγό τον γηραιότερο και σοφότερο. Εσωτερικά το Σπίτι κοσμείται με κειμήλια ανδρείας, όπλα, εργαλεία και τοτέμ. Εκεί γίνονται συνεδριάσεις και λαμβάνονται οι κεντρικές αποφάσεις για την κοινότητα. Εκεί οργανώνονται και οι τελετές για τον κατευνασμό των πνευμάτων της φύσης και την ενηλικίωση των αγοριών.

Μία από αυτές είναι το τελετουργικό του «Ανθρώπου-Κροκόδειλου». Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επίπονη πρακτική που εφαρμόζεται μόνο στους εκλεκτούς. Ο τελετάρχης κάνει μικρές εγκοπές στο δέρμα της πλάτης του πιο γενναίου νεαρού αγοριού που πρόκειται να ενηλικιωθεί. Εν συνεχεία βάζει στις πληγές πηλό και λάδι από φοινικέλαιο. Ετσι όταν κλείσουν δημιουργούνται εξογκώματα, που παραπέμπουν στο δέρμα του κροκόδειλου.

Στα «Σπίτια των Ανδρών», παλιότερα αποφασίζονταν οι μάχες μεταξύ των φυλών και οι στρατηγικές που επρόκειτο να ακολουθηθούν. Γι αυτό και σε αυτά θα δούμε, ως μέρος του διάκοσμου, ανθρώπινα κρανία. Το κυνήγι των κεφαλών, ήταν θεσμός στις φυλές της Παπούας μέχρι πολύ πρόσφατα. Τα νεαρά αγόρια στην τελετή ενηλικίωσής τους έπρεπε απαραιτήτως να φέρουν στον τελετάρχη, ως λάφυρο, το κρανίο ενός εχθρού από μία μάχη. Πρακτικά αυτό γινόταν ως εξής: έκοβαν το κεφάλι του ηττημένου εχθρού, το έβραζαν και απομάκρυναν τη σάρκα. Μετά ζωγράφιζαν και σκάλιζαν το κρανίο και το παρουσίαζαν ως τρόπαιο στο «Σπίτι των Ανδρών». Ναι, μιλάμε για αγριότητες! Όμως οι φυλές της άγριας φύσης ζουν μαζί με άγρια ζώα και ακολουθούν κοινούς κανόνες…

Ένας άλλος κανόνας, που εφαρμοζόταν μέχρι πρότινος ήταν ο κανιβαλισμός. Ο κανιβαλισμός δεν συνδεόταν απαραιτήτως με το κυνήγι κεφαλών. Ωστόσο συχνά εφαρμοζόταν. Κάποιοι ηλικιωμένοι που θα συναντήσουμε στην εκδρομής μας έχουν δοκιμάσει ανθρώπινο κρέας. Μιλούν γι’ αυτό. Λένε, αν τους ρωτήσεις, πως η γεύση του μοιάζει με κοτόπουλο. Κάπως έτσι μοιάζει και το κρέας του κροκόδειλου, όμως αυτό, επειδή το θεωρούν ιερό, δεν το τρώνε…

Τέτοια πράγματα θα δούμε και θα μάθουμε σε αυτή την εκδρομή. Και θα γυρίσουμε πίσω στο ξενοδοχείο για το δείπνο με μια εντελώς διαφορετική θέαση της ζωής και της φύσης. Διανυκτέρευση.     

Σημείωση: Η βόλτα στον ποταμό γίνεται με μηχανοκίνητες βάρκες χωρητικότητας 18 ατόμων. Για τους παρατηρητές των πουλιών, με την ανατολή και τη δύση του ηλίου οργανώνονται ειδικές περιηγήσεις δωρεάν. Σε αυτές μπορούν να δουν 12 είδη παραδείσιων πουλιών του τροπικού δάσους, παπαγάλους, κορμοράνους, κακατούες, βούκερους κ.α.

 

10η ημέρα: ΚΑΡΑΓΟΥΕΡΙ – πτήση για ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ με ναυλωμένο αεροσκάφος

Αναχώρηση από Καραγουέρι για Μάουντ Χάγκεν. Η πτήση είναι σύντομη αλλά και αυτή, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δούμε την άγρια φύση από ψηλά. Το πανόραμα που μας επιφυλάσσει είναι μοναδικό! Ουσιαστικά αφήνουμε πίσω μας το οροπέδιο του Σεπίκ και βλέπουμε να ορθώνονται μπροστά μας οι βουνοκορφές των Χάιλαντς. Παρατηρούμε δηλαδή έναν σπάνιο γεωγραφικό χάρτη!

Θα προσγειωθούμε στο ήδη γνώριμο Μάουντ Χάγκεν, το οποίο βρίσκεται ψηλά στην Κοιλάδα Γουόγκαϊ, με τις καλλιέργειες της λίθινης εποχής. Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς το όρος Κούτα και θα «στρατοπεδεύσουμε» στο πρώτο μας κατάλυμα, το Rondon Ridge. Εκεί θα ξεκουραστούμε και θα γευματίσουμε. Το απόγευμα, μπορούμε να ακολουθήσουμε την οργανωμένη περιήγηση μέσα στο τροπικό δάσος της περιοχής. Μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

11η ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ (ΦΥΛΗ ΜΕΛΠΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ)

Γνωριμία με τη φυλή Μέλπα.

Αμέσως μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για ένα ολοήμερο ταξίδι, πίσω στον χρόνο. Θα συναντήσουμε και θα γνωρίσουμε τη φυλή Μέλπα, που κατοικεί σε οικισμούς και χωριά πέριξ της Μάουντ Χάγκεν. Μαζί τους θα μάθουμε πολλά για την ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού!

Το ταξίδι μας αρχίζει, από το 1930. Μέχρι τότε, πιστευόταν πως τα κεντρικά βουνά της Νέας Γουινέας ήταν ακατοίκητα. Οι Αυστραλοί είχαν καταλάβει από το 1920 τα νότια παράλια και τα εκμεταλλεύονταν για εμπόριο τροφίμων και εξόρυξη μικρών κοιτασμάτων χρυσού. Ώσπου ήρθε το Κραχ και τότε έχασαν το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Το Κραχ όμως στάθηκε η αφορμή για τρία αδέρφια από την Αυστραλία, τον Μάικλ, τον Τζιμ και τον Ντάνι Λέι, να κινηθούν προς βορρά, με την ελπίδα ότι εκεί θα βρουν περισσότερο χρυσό. Έτσι ξεκίνησαν το έτος 1930 από την Αυστραλία, με αεροπλάνο και μία κάμερα, για μία τολμηρή εξερεύνηση στα Χάιλαντς, εκεί όπου μέχρι τότε δεν είχε πατήσει πόδι λευκού κατακτητή.

Πίστευαν ότι τα μέρη αυτά είναι ακατάκτητα και βραχώδη. Αλλά τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ανάμεσα στα βουνά αντίκρισαν από ψηλά μια τεράστια εύφορη κοιλάδα. Την Κοιλάδα Γουόγκαϊ. Η οποία κατοικούνταν! Εκεί και στα γύρω βουνά ζούσαν τότε 1 εκατ. άνθρωποι, οι ιθαγενείς της φυλής Μέλπα. Ο Μάικλ Λέι κινηματογράφησε ό,τι έβλεπε μπροστά του σ’ εκείνο το πρώτο ταξίδι. Έτσι σήμερα, υπάρχει ένα μοναδικό βίντεο, το οποίο απαθανατίζει την «Πρώτη Συνάντηση» με τους Μέλπα.

Στο βίντεο οι ντόπιοι λένε ότι δεν καταλάβαιναν τι ήταν αυτοί οι λευκοί άνθρωποι. Από πού ήρθαν. Αν ήταν πνεύματα, αν ήταν εχθροί… Ο Μάικλ Λέι, σκότωσε επί τόπου κάποιους αρχηγούς των οικισμών, σύνολο 41. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος αργότερα, το έκανε «αμυνόμενος». Το θέμα είναι, πως τελικά έζησε και δούλεψε με τους Μέλπα. Και τότε άρχισε ένα νέο κεφάλαιο για την εκμετάλλευση της Νέας Γουινέας.

Εμείς στην εκδρομή μας θα συναντήσουμε τη φυλή Μέλπα. Σήμερα ο πληθυσμός είναι 60.000 στα Χάιλαντς. Ορισμένοι έχουν δυτικοποιηθεί αλλά όχι εντελώς. Και σίγουρα όχι όλοι.

Γλώσσα τους είναι η μέλπα και η τοκ πίτζιν. Η δεύτερη είναι ένα μείγμα μέλπα και αγγλικών και συγκαταλέγεται στις επίσημες γλώσσες της Παπούας-Νέας Γουινέας. Αυτή χρησιμοποιείται στην εθνική τηλεόραση και στις διαφημίσεις.

Οι Μέλπα ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Χρησιμοποιούν παλαιολιθικά εργαλεία, καλλιεργούν γλυκοπατάτες (τις εισήγαγαν οι δυτικοί) και εκτρέφουν γουρούνια. Ορισμένοι έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό αλλά οι περισσότεροι, εξακολουθούν να λατρεύουν τα φαντάσματα των προγόνων τους και των «Δυνατών» της φυλής. Τα τελετουργικά τους έχουν σχέση πάντα με αυτά τα φαντάσματα. Θυσιάζουν γουρούνια για να κατευνάσουν τα πνεύματα σε περιπτώσεις καταστροφών ή για να ζητήσουν εύνοια πριν από τη μάχη και τα ευτυχή γεγονότα όπως ο γάμος και η γέννηση.

Οι τελετουργίες τους πάντα συνοδεύονται από χορό και τραγούδι, και φυσικά, ειδική αμφίεση. Αυτή αποτελείται από βαφή του σώματος, κάλυψη της γενετήσιας ζώνης με ανθρώπινα μαλλιά, στολισμό του κεφαλιού με φτερά, κοχύλια και μαργαριτάρια.

Οι ανθρωπολόγοι ισχυρίζονται πως οι Μέλπα είναι ο πρώτος λαός στον κόσμο που εφάρμοσε τις αρχές του καπιταλισμού ήδη από την προϊστορική περίοδο. Η άποψή τους αυτή βασίζεται στο τοπικό έθιμο το οποίο ονομάζεται «μόκα». Σύμφωνα με αυτό, ο «Δυνατός» του ενός οικισμού δίνει στον «Δυνατό» ενός άλλου οικισμού ένα δώρο. Τότε ο δεύτερος, δίνει στον πρώτο ένα αντίστοιχο δώρο, συν κάτι παραπάνω. Εν συνέχεια τα δώρα αυτά μοιράζονται από τους «Δυνατούς» σε όλους τους κατοίκους των οικισμών των οποίων ηγούνται. Μιλάμε δηλαδή για την ουσία της «ανταλλαγής» και του «επιμερισμού».

Οι Μέλπα, δημιουργούν οικογένεια, αλλά δεν ζουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι. Ο πατέρας και τα ενήλικα αγόρια ζουν στο «Σπίτι των Ανδρών», που είναι στρογγυλό  με κωνική σκεπή. Η μητέρα με τα μικρά αγόρια και τα κορίτσια ζουν στο «Σπίτι των Γυναικών» που είναι ορθογώνιο και έχει φράχτη για τα γουρούνια. Οι δυτικοί έποικοι και οι ιεραπόστολοι πρότειναν στη φυλή το δυτικό πρότυπο κατοικίας για τις οικογένειες. Κάποιοι Μέλπα το υιοθέτησαν. Όχι όμως όλοι.

Όταν οι νέοι άνδρες παντρεύονται, παίρνουν προίκα τα χωράφια του πατέρα τους. Όταν οι νέες γυναίκες παντρεύονται, παίρνουν ως προίκα το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια του πατέρα τους. Στον γάμο, η οικογένεια του γαμπρού δίνει χωράφια, γουρούνια (ζωντανά και μαγειρεμένα) και μαργαριτάρια (συνήθως κολιέ) στον πατέρα της νύφης. Σε περίπτωση διαζυγίου, τα παραπάνω επιστρέφονται.

Η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή των Μέλπα. Όχι μόνο στις τελετουργίες αλλά και στο φλερτ. Όταν τραγουδούν για να φλερτάρουν, το κάνουν με επίσημη ενδυμασία (δηλαδή body painting, στολισμό κεφαλιού, και φούστες από ανθρώπινα μαλλιά).

Γενικώς οι Μέλπα είναι επιθετικοί. Συχνά πολεμούν μεταξύ τους, αλλά οι συρράξεις καταστέλλονται γρήγορα από τις Αρχές. Επίσης κυκλοφορούν στην πόλη και μετακινούνται αεροπορικώς. Ταξιδεύουν πάντα με την επίσημη φορεσιά τους και τα εργαλεία τους (παλαιολιθικό τσεκούρι και ξύλινο μπαστούνι). Αυτό το θέαμα στο αεροδρόμιο του Μάουντ Χάγκεν, είναι συνηθισμένο αλλά όταν το βλέπεις με το που προσγειώνεσαι παθαίνεις πολιτισμικό σοκ! Μετά το συνηθίζεις. Όπως πολλά πράγματα.

Εδώ θα δούμε και τους «Ανθρώπους της λάσπης» (Mudmen), μία παράδοση που θέλει τα μέλη της φυλής Ασάρο να καλύπτουν όλο το σώμα τους με γκρίζα λάσπη από τον ποταμό Ασάρο και να φορούν μάσκες (σαν κουκούλες) επίσης σε γκρίζο χρώμα. Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε μάλλον τυχαία, σε μία συμπλοκή με μια εχθρική φυλή που είδε τους Ασάρο βουτηγμένους στη λάσπη, τους πέρασε για πνεύματα και πανικόβλητοι τράπηκαν σε φυγή!

Κάπως έτσι λοιπόν ολοκληρώνεται το απίθανο αυτό ταξίδι μας στη μαγική χώρα των φυλών. Και τώρα πια, το εθνικό σύνθημα της Παπούας-Νέας Γουινέας «Διαφορετικοί και Ενωμένοι», γίνεται απολύτως κατανοητό.

Ύστερα λοιπόν κι απ’ αυτή, την τόσο αληθινή εμπειρία μας, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο έχοντας κατανοήσει όλη την ιστορία του ανθρώπου πάνω στη Γη. Διανυκτέρευση. 

 

12η ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ – πτήση για ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ

Επιστρέφουμε αεροπορικώς στο Πορτ Μόρεσμπι. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ (ξενάγηση)

Γνωρίζουμε σήμερα την πρωτεύουσα της Παπούα-Νέα Γουινέα, με περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

15η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διαμονή σε lodge στην Παπούα-Νέα Γουινέα.
 • Στην Παπούα Νέα Γουινέα πλήρης διατροφή (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
 • Στο Μπρισμπέιν διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
 • Στην πορεία μας στη ζούγκλα θα έχουμε εξειδικευμένο αρχηγό της αποστολής, μάγειρα και αχθοφόρους
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 990

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
 • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
 • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Παπούα-Νέα Γουινέα, μία χώρα όπου ακόμα και σήμερα, εν έτει 2020 δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί όλες οι φυλές που κατοικούν εδώ! Το ταξίδι αυτό δεν είναι μία συνηθισμένη επίσκεψη της Νέας Γουινέας πέριξ του Μάουντ Χάγκεν, αλλά μια πραγματική εξερεύνηση για να μπούμε βαθιά μέσα στις ζούγκλες.

Στο ταξίδι μας περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε lodge στην Παπούα Νέα Γουινέα
 • Πλήρης διατροφή στην Παπούα Νέα Γουινέα (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
 • Συναντούμε απομονωμένες φυλές και ερχόμαστε σε επαφή με την καθημερινότητά τους. Κάποιες από αυτές τις φυλές είναι τροφοσυλλέκτες, άλλες φορούν ελάχιστο ρουχισμό, και σε γενικές γραμμές έχουν σχετικά περιορισμένες επαφές με τον δυτικό κόσμο.
 • Γνωριμία με τη φυλή Μέλπα: πρόκειται για μία φυλή που σχετικά πρόσφατα «ανακαλύφθηκε», υπάρχει μάλιστα και βίντεο που δείχνει την πρώτη επαφή μελών της φυλής με λευκούς!
 • Για να μπούμε στα άδυτα της Παπούα, νοικιάζουμε αεροσκάφος για τρεις διαδρομές, Μάουντ Χάγκεν-λίμνη Μέρεϊ, λίμνη Μέρεϊ-Καραγουέρι και Καραγουέρι-Μάουντ Χάγκεν.
 • Επίσκεψη και διαμονή στη λίμνη Μέρεϊ  και περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο για να δούμε πιθήκους, κροκοδείλους και δεκάδες είδη παραδείσιων πουλιών!
 • Διαμονή σε επιλεγμένα lodge. Είναι ένα ταξίδι με ανέσεις και όχι διαμονή σε σκηνές.
 • Βαρκάδα στον ποταμό Καραγουέρι.
 • Περιήγηση σε τροπικό δάσος στο Μάουντ Χάγκεν.
 • Διαμονή και ξενάγηση στο Μπρισμπέιν (Αυστραλία).
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ταξίδι-expedition, προσέγγιση σε απομονωμένες φυλές και απάτητες ζούγκλες με ιδιωτικά αεροσκάφη
 • Διαμονή σε εντυπωσιακά lodge, πλήρης διατροφή στην Παπούα Νέα Γουινέα

Χάρτης Ταξιδιού Παπούα, Νέα Γουινέα – Mudmen: οι άνθρωποι της λάσπης | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info