fb

Οι μαγικές Δαλματικές Ακτές του Versus | Καλοκαίρι 2021

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1059€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ενάντια στα κουτσουρεμένα προγράμματα άλλων ταξιδιωτικών γραφείων, το Versus Travel προτείνει το πλουσιότερο και συναρπαστικότερο πρόγραμμα στις Δαλματικές Ακτές. Μια 8ήμερη περιήγηση στις πανέμορφες ακτές της Δαλματίας, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να εξερευνούν τις κρυφές γωνιές μιας χώρας διαμένοντας σε ιστορικές πόλεις ή περιοχές φυσικού κάλους χωρίς να αναλώνονται σε ατελείωτες ημερήσιες εκδρομές από μια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, «χαμηλού κόστους» πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο θα εξερευνήσουμε όμορφες γωνιές που δεν μπορούμε να δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή, θα αποφύγουμε κουραστικά πισωγυρίσματα και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αφιερώνοντας  χρόνο σε ημερήσιες εξορμήσεις και βραδινούς περιπάτους. 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Δικαιωματικά το πρόγραμμα αυτό θεωρείται το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς, με εισόδους, βαρκάδες και εσωτερικές ξεναγήσεις σε αξιοθέατα με διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, αλλά και επιπλέον παροχές που αξίζουν πάνω από 200€/άτομο. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

  1. Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία.
  2. Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup*.
  3. Σωστή διαδρομή που ξεκινάει από το Ζάγκρεμπ και καταλήγει στο Ντουμπρόβνικ, χωρίς πισωγυρίσματα μέσα στην Κροατία.
  4. Διαμονή στην πανέμορφη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας (σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική εκδρομή).
  5. Κάνουμε κρουαζιέρα στην υπέροχη Λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία και επισκεπτόμαστε το νησάκι της, το «Παραμυθένιο Νησί», που μοιάζει σαν να έχει βγει από καρτ ποστάλ (κόστος πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  6. Επισκεπτόμαστε και διαμένουμε στην «Νίκαια της Αδριατικής», την Οπάτια (Κροατία) και όχι σε ανούσιες οικονομικές πόλεις.
  7. Τμηματικές διανυκτερεύσεις, ώστε να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να ξεναγηθούμε με άνεση στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Έτσι, η διαδρομή Οπατία-Σπλιτ, με επίσκεψη στο Πλίτβιτσε, δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο στα αξιοθέατα, αλλά ούτε και να δούμε σωστά το Ζαντάρ και το Τρογκίρ, τα «διαμάντια» της Κροατίας!
  8. Επισκεπτόμαστε λεπτομερειακά την περιοχή με τους καταρράκτες και τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε (περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα δύο πάρκα, καθώς και το κόστος της βάρκας).
  9. Επισκεπτόμαστε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα (η είσοδος περιλαμβάνεται).
  10. Επισκεπτόμαστε το γραφικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
  11. Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «ξεπετάξουμε» με ημερήσιες εκδρομές από το Ζάγκρεμπ.
  12. Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Σπλιτ, πιθανώς ο αρχαιότερος της Ευρώπης, στον ρωμαϊκό ναό του Δία και στο Παλάτι του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα μνημείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  13. Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ και, εκτός των άλλων, σε 3 μουσεία της πόλης –το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο, και ξεναγούμαστε εσωτερικά με διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  14. Με τελεφερίκ θα ανέβουμε στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  15. Τέλειες πτήσεις για Ζάγκρεμπ και επιστροφή από Ντουμπρόβνικ ή το αντίστροφο.
  16. Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  17. Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
  18. Και το πιο βασικό: Σπάνια διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ, σε ξενοδοχείο-resort και όχι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Ντουμπρόβνικ, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη!

 

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Hotel DUBROVNIK 4*

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ: RADISSON BLU HOTEL PLAZA 4*

OΠΑΤΙΑ: LIBURNIA RIVIERA HOTELS/REMISENS 4*

ΡΑΣΤΟΚΕ: Hotel MIRJANA 4*

ΣΠΛΙΤ: Hotel ART 4*

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ: VALAMAR (Hotel LACROMA 4* ή Hotel ARGOSY 4*)

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΚΡΟΑΤΙΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (ΣΛΟΒΕΝΙΑ)

Το Ζάγκρεμπ αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Κροατίας από το 1945 έως το 1991, όταν και έγινε η πρωτεύουσα της ανεξάρτητης νέας Κροατίας. Η πόλη του Ζάγκρεμπ χωρίζεται σε τρία τμήματα. Τα δύο παλαιότερα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, ενώ το τρίτο, η "Κάτω Πόλη" (Ντόνις Γκραντ), είναι και η πιο μοντέρνα με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές. Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευματική πρωτεύουσα του κράτους. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια της Ποστόινα, που είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο, με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, που συνδυάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ού αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ, ο επιλεγόμενος "Γκαουντί της Βαλκανικής". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτεχνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΜΠΛΕΝΤ – ΟΠΑΤΙΑ [Κρουαζιέρα στη λίμνη]

Θα αναχωρήσουμε για το παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ με την πανέμορφη λίμνη του και το μοναδικό νησάκι της χώρας στο κέντρο της. Το όνομά του Bled (άσπρο) είναι από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη. Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρή βόλτα στα σμαραγδένια νερά της παραμυθένιας λίμνης Μπλεντ, όπου θα επισκεφθούμε το νησάκι της εκκλησίας της Παναγίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Οπατία της Κροατίας. Η πόλη-θέρετρο από την εποχή της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, η «Νίκαια της Αδριατικής», είναι κτισμένη μέσα σε κήπους με ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΠΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΡΑΣΤΟΚΕ [Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο]

Πρωινή αναχώρηση για το εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε, στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων. Η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απαθανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Κατόπιν μεταβαίνουμε οδικώς στο γειτονικό Ράστοκε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΣΤΟΚΕ – ΖΑΝΤΑΡ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ

Αναχωρούμε οδικώς για το Ζαντάρ, το οποίο είναι κτισμένο σε μία χερσόνησο και περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη με δύο πύλες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε μεταξύ άλλων από τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αιώνας) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, τη ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς και από το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396, ως τμήμα μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το πανέμορφο Τρογκίρ, που αποτελείται από δύο νησάκια που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο γεφυρών: το Τρόγκιρ και το Τσιόβο. Το νησί των τράγων, το «Τραγούριον» των Ελλήνων της Ίσσας, μετονομάστηκε σε Τραγούριουμ από τους Ρωμαίους το 78 μ.Χ. και καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς στα δύσκολα χρόνια του μεσαίωνα. Οι Βενετοί του χάρισαν την οχύρωση και τα όμορφα κτίσματα που περικλείει ώστε από το 1997 η UΝΕSCΟ να το χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η χερσαία πύλη με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και το άγαλμα του Οσίου Ιωάννη του Τρογκίρ αποτελεί την κεντρική είσοδο στη βενετσιάνικη πόλη. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για το Σπλιτ, που βρίσκεται στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, άλλαξε πολλά ονόματα στο πέρασμα των χρόνων. Από το ελληνικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, μετονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΛΙΤ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ξενάγησης στην πόλη θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρόνια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από τη Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από τη Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από τον Καθεδρικό του Αγίου Δομνίου. Θα επισκεφτούμε με τοπικό ξεναγό το εσωτερικό του Καθεδρικού, με την πλούσια συλλογή αγαλμάτων, τον ρωμαϊκό Ναό του Δία, από τους καλύτερα διατηρημένους στον κόσμο, και  το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του 3ου αι. μ.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ, το "Σαιν Τροπέ των Βαλκανίων", "το Διαμάντι της Αδριατικής". Η διαδρομή από το Σπλιτ στο Ντουμπρόβνικ είναι η πιο συναρπαστική των Δαλματικών ακτών. Ο κεντρικός οδικός άξονας "τρέχει" δίπλα στην ακτογραμμή, ενώ οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις που υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουργούν τοπία ανείπωτης ομορφιάς. Άφιξη στο Ντουμπρόβνικ, που το 1991 χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους, ουδείς όμως πλέον αντιλαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά το 14ο αιώνα απέκρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενετίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη όπου βρίσκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, τον Καθεδρικό ναό, ενώ θα επισκεφθούμε το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο (οι είσοδοι περιλαμβάνονται). Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε   για μια εκδρομή στο Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμάτων του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το όνομά της και ολόκληρη η χώρα. Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Τον 15ο αι. έγινε τμήμα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας και ονομάστηκε Καταρό. Κατά τους 4 περίπου αιώνες της Βενετοκρατίας κατασκευάσθηκαν τα υπέροχα κτίσματα της πόλης, που από το 1979 να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλλεται από τείχη 4,5 km με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ) – ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το πρωί μια βόλτα με το τελεφερίκ θα μας μεταφέρει στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει πάνω από την πόλη, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών (η είσοδος στο τελεφερίκ δεν περιλαμβάνεται). Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OU 301

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

19:50

22:20

OU 300

8 η ημέρα

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ

16:20

19:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OU 301

26.08.2021

ΑΘΗΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

19:50

22:20

OU 300

02.09.2021

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ

16:20

19:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Ημιδιατροφή
  • Κρουαζιέρα στην Λίμνη Μπλεντ.
  • Είσοδος στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα.
  • Είσοδος στο Πάρκο Πλίτβιτσε.
  • Είσοδος στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο Ναυτικό μουσείο και στο Εθνολογικό μουσείο στο Ντουμπρόβνικ.
  • Εκδρομή στο Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
  • Είσοδος στο τελεφερίκ στο Ντουμπρόβνικ.
  • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό, στο Ανάκτορο του Δοκλητιανού και στον Ναό του Δία, στο Σπλιτ.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο           
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  320 €(Αναχ 03/6 – 285)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα (εκτός από αυτά που αναφέρονται στα Περιλαμβάνονται).

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Δικαιωματικά το πρόγραμμα αυτό θεωρείται το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς, με εισόδους, βαρκάδες και εσωτερικές ξεναγήσεις σε αξιοθέατα με διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, αλλά και επιπλέον παροχές που αξίζουν πάνω από 200€/άτομο. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

  1. Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία.
  2. Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup*.
  3. Σωστή διαδρομή που ξεκινάει από το Ζάγκρεμπ και καταλήγει στο Ντουμπρόβνικ, χωρίς πισωγυρίσματα μέσα στην Κροατία.
  4. Διαμονή στην πανέμορφη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας (σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική εκδρομή).
  5. Κάνουμε κρουαζιέρα στην υπέροχη Λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία και επισκεπτόμαστε το νησάκι της, το «Παραμυθένιο Νησί», που μοιάζει σαν να έχει βγει από καρτ ποστάλ (κόστος πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  6. Επισκεπτόμαστε και διαμένουμε στην «Νίκαια της Αδριατικής», την Οπάτια (Κροατία) και όχι σε ανούσιες οικονομικές πόλεις.
  7. Τμηματικές διανυκτερεύσεις, ώστε να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να ξεναγηθούμε με άνεση στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Έτσι, η διαδρομή Οπατία-Σπλιτ, με επίσκεψη στο Πλίτβιτσε, δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο στα αξιοθέατα, αλλά ούτε και να δούμε σωστά το Ζαντάρ και το Τρογκίρ, τα «διαμάντια» της Κροατίας!
  8. Επισκεπτόμαστε λεπτομερειακά την περιοχή με τους καταρράκτες και τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε (περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα δύο πάρκα, καθώς και το κόστος της βάρκας).
  9. Επισκεπτόμαστε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα (η είσοδος περιλαμβάνεται).
  10. Επισκεπτόμαστε το γραφικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
  11. Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «ξεπετάξουμε» με ημερήσιες εκδρομές από το Ζάγκρεμπ.
  12. Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Σπλιτ, πιθανώς ο αρχαιότερος της Ευρώπης, στον ρωμαϊκό ναό του Δία και στο Παλάτι του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα μνημείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  13. Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ και, εκτός των άλλων, σε 3 μουσεία της πόλης –το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο, και ξεναγούμαστε εσωτερικά με διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  14. Με τελεφερίκ θα ανέβουμε στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  15. Τέλειες πτήσεις για Ζάγκρεμπ και επιστροφή από Ντουμπρόβνικ ή το αντίστροφο.
  16. Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  17. Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
  18. Και το πιο βασικό: Σπάνια διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ, σε ξενοδοχείο-resort και όχι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Ντουμπρόβνικ, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη!

 

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Hotel DUBROVNIK 4*

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ: RADISSON BLU HOTEL PLAZA 4*

OΠΑΤΙΑ: LIBURNIA RIVIERA HOTELS/REMISENS 4*

ΡΑΣΤΟΚΕ: Hotel MIRJANA 4*

ΣΠΛΙΤ: Hotel ART 4*

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ: VALAMAR (Hotel LACROMA 4* ή Hotel ARGOSY 4*)

Highlights

  • Γνωρίστε την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την πανέμορφη Λουμπλιάνα.
  • Κάντε κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη Μπλεντ με το παραμυθένιο νησάκι της.
  • Εξερευνήστε την περιοχή των λιμνών του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε.
  • Ανακαλύψτε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα.
  • Περιηγηθείτε στην ιστορική πόλη και λιμάνι των Δαλματικών Ακτών της Κροατίας, το Τρογκίρ.
  • Γνωρίστε το Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών.
  • Θαυμάστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ.
  • Περπατήστε στο μεσαιωνικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
  • Απολαύστε τη μαγευτική θέα των Δαλματικών Ακτών κατά τη διαδρομή από το Ντουμπρόβνικ στο Τσάβτατ.
  • Απολαύστε τη γραφική Οπατία με τον κοσμοπολίτικο αέρα της.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup, διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ
  • Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και Σλοβενία
  • Κρουαζιέρα στη λίμνη Μπλεντ

Χάρτης Ταξιδιού Οι μαγικές Δαλματικές Ακτές του Versus | Καλοκαίρι 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info