Αλγερία – Εκεί που η έρημος συναντά τη Μεσόγειο | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εκεί που οι λεγεωνάριοι ξεκουράζονταν, εκεί που οι Οθωμανοί έκτιζαν τα παλάτια τους, εκεί που ο Τουαρέγκ της ερήμου κοιτούσε καχύποπτα τον έμπορο από τη Μεσόγειο, εκεί που η αποικιοκρατία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο τον 20ο αιώνα, εκεί εκτείνεται σήμερα η απέραντη και ανεξερεύνητη γη της Αλγερίας. Η ιστορική περιοχή περιορίζεται στο βορρά και τις ακτές, εκεί που βρίσκονται ανεξίτηλα τα σημάδια της ρωμαϊκής εποχής, τα μνημεία της ισλαμικής τέχνης και οι οάσεις στα φαράγγια του Άτλαντα. Τα τοπία εναλλάσσονται ανάμεσα στις ακτές, τα βουνά, τις φυτείες με χουρμαδιές και την ατελείωτη έρημο, με κατοίκους τους Βερβερίνους στο βορρά και τους Τουαρέγκ στο νότο, ανθρώπους φιλόξενους, με προσήλωση στο παρελθόν και στην κληρονομιά τους.

Η Αλγερία άνοιξε ξανά τις πόρτες της στον επισκέπτη και μας καλεί να γνωρίσουμε το αυθεντικό της πρόσωπο. Αυτό θα πάμε να γνωρίσουμε και εμείς, σε ένα μοναδικό ταξίδι-αποστολή, στις πιο κρυφές και ονειρεμένες γωνιές της…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, το Αλγέρι, ξεναγούμαστε στην πρωτεύουσα, στη συνέχεια γνωρίζουμε την Ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα και την πόλη Σετίφ και στην πανέμορφη  Κωνσταντίνη, την πόλη που είναι «χτισμένη στον αέρα» κατά την παράδοση. Περιηγούμαστε στην αρχαία, αυτοκρατορική Τιμγκάντ, περνάμε από την Ελ Καντάρα, παλιό σταθμό καραβανιών, και τα εγκαταλελειμμένα χωριά Τεχούντα και Ρουφί, πριν φτάσουμε στην Μπίσκρα και από εκεί στην πεντάπολη της Γκαρντάια, στην αλγερινή ενδοχώρα και τις παρυφές της Σαχάρας, την οποία γνωρίζουμε με εμπεριστατωμένη περιήγηση. Για να κλείσουμε το ταξίδι μας επιστρέφουμε στο Αλγέρι από όπου με ολοήμερη εκδρομή γνωρίζουμε και την αρχαία πόλη της  Τιπάσα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

 • Ένα ξεχωριστό, πρωτοποριακό ταξίδι γνωριμίας με μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, την Αλγερία.
 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη των τριών μεγάλων αρχαιολογικών χώρων της Αλγερίας: Τιπάσα – Τιμγκάντ (η αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού) – Τζεμίλα 
 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Με ολοήμερη εκδρομή στην Τιπάσα από το Αλγέρι.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο με χορούς στο Αλγέρι.
 • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Αλγέρι (1η ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι (Algiers). Την πρωτεύουσα της Αλγερίας, της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας της Αφρικής,  που στον βορρά βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα και στον νότο απλώνεται στο εσωτερικό της Σαχάρα που αγκαλιάζει υπέροχες βουνοκορφές της οροσειράς του Άτλαντα.

Άφιξη και πρώτη γνωριμία με το πανέμορφο κοσμοπολίτικο Αλγέρι κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε κάποια σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Τέμενος Κετσάουα (του 17ου αι.) και το Μεγάλο Τζαμί ή Τζαμάα ελ Κεμπίρ, το παλαιότερο στην πόλη και (κατά τους ειδικούς) το 2ο παλαιότερο σε όλη την Αλγερία, καθώς πρωτοχτίστηκε το 1097! Πολύ όμορφο εξωτερικά είναι και το λευκό τέμενος Τζαμάα αλ Ντζεντίντ (Το Νέο Τζαμί), του 1660, ενώ αξίζει να δούμε και τα σοκάκια της Κάσμπα (Kasbah). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Αλγέρι (2η ξενάγηση)

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην αλγερινή πρωτεύουσα, πόλη με πολλά και ιδιαίτερα αξιοθέατα. Ανάμεσά τους, το Μνημείο των Μαρτύρων (Maqam E’chalid), το εμβληματικό μνημείο που χτίστηκε το 1982 με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ανεξαρτησία της Αλγερίας και το Μουσείο El Moujahid που στοχεύει στη συλλογή, τη διατήρηση και την προβολή αντικειμένων και αναμνήσεων του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας. Επίσης, η ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Παναγίας της Αφρικής (Basilique Notre-Dame d'Afrique), τον βυζαντινού ρυθμού ναό, με το ιερό του να κοιτά προς την Δύση - και όχι προς την ανατολή, όπως συνηθίζεται,- και το τρίμετρο χάλκινο άγαλμα της Παναγίας να δεσπόζει στο εσωτερικό του. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η σειρά θέασης των αξιοθεάτων μπορεί να μεταβληθεί, για την καλύτερη δυνατή πραγματοποίηση των ξεναγήσεων.

 

3η ημέρα: Αλγέρι – Σετίφ – Τζεμίλα – Κωνσταντίνη

Πρωινό και αναχώρηση με τελικό μας προορισμό την πόλη Κωνσταντίνη. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Σετίφ (Setif) όπου στο μουσείο της θα θαυμάσουμε τα υπέροχα ψηφιδωτά με κορυφαίο το  μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου». Φτάνουμε στη γειτονική Τζεμίλα (Djemila), την  Ρωμαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε ως Κουικούλ (Cuicul), από τους Ρωμαίους ως σταθμός αναψυχής για τις λεγεώνες τους. Σήμερα διασώζονται εδώ εξαιρετικά ρωμαϊκά ερείπια, όπως το Αρχαίο Θέατρο και η Αγορά, η Αψίδα του Καρακάλλα, ο ναός του Σεβήρου (Temple des Septimes) όπως και το Χριστιανικό τμήμα της πόλης με το μοναδικό Βαπτιστήριο. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην πανέμορφη Κωνσταντίνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κωνσταντίνη (ξενάγηση)

Χτισμένη στην κορυφή ενός πετρώδους λόφου, η Κωνσταντίνη (Constantine) αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε “μία πόλη στα… ουράνια”! Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ (Rhummel) με τις πέτρινες γέφυρες, έδωσαν  στην πόλη την ονομασία «η πόλη των γεφυρών», ενώ αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο χάριν της ιστορίας της, που χρονολογείται αιώνες πριν. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στο Παλάτι του Αχμέντ Μπέι (Ahmed Bey Palace), το τέμενος του Εμίρ Αμπντελκαντέρ (Emir Abdelkader), την υπέροχη γέφυρα Σίντι Ράτσντ (Sidi Rached), την γέφυρα Sidi M'Cid καθώς και το Εθνικό Μουσείο Σίρτα (National Museum Cirta), που φιλοξενεί εξαιρετικά ευρήματα της ρωμαϊκής εποχής. Θα περιδιαβούμε στα λαβυρινθώδη δρομάκια και θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Παλαιάς Πόλης, της Κάσμπα (Casbah) και θα περπατήσουμε στις όχθες του φαραγγιού του ποταμού Ριμέλ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

5η ημέρα: Κωνσταντίνη – Τιμγκάντ – Μπίσκρα

Με τελικό μας σταθμό την πανέμορφη πόλη της ερήμου Μπίσκρα (Biskra) η σημερινή μας διαδρομή ξεκινά με την αναχώρησή μας από την Κωνσταντίνη και την επίσκεψή μας σε ένα από τα κορυφαία μνημεία του ταξιδιού μας, το Τιμγκάντ (Timgad), η πόλη του Τραϊανού, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982. Στην περιήγησή μας στην Ρωμαϊκή-Βερβέρικη πόλη θα περιηγηθούμε τα σπίτια και τις βασιλικές, στη βιβλιοθήκη, στους ναούς, στο αμφιθέατρο, στην αψίδα του Τραϊανού, στο Φόρουμ.

Θα δούμε το φαράγγι Τιγκανιμίν (Tighanimine), θα περάσουμε από το «στόμα της ερήμου», την κωμόπολη Ελ Καντάρα (El Kantara), ένας από τους πιο σημαντικούς διαχρονικά σταθμούς καραβανιών στην Αλγερία, και θα επισκεφτούμε  το τζαμί του Σίντι Όκμπα (Sidi Okba), το παλαιότερο στην Αλγερία, καθώς πρωτοχτίστηκε το έτος 686. Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα στο φοινικόδασος του Adel Nabil, και στην περιοχή όπου ζουν οι Βερβερίνοι Σαουγιά θα επισκεφτούμε το εγκαταλειμμένο χωριό Τεχούντα (Tehouda) και το κρεμασμένο στις πλαγιές του φαραγγιού επίσης εγκαταλελειμμένο χωριό Ρούφι (Rhoufi), και θα φτάσουμε στην πόλη Μπίσκρα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: Μπίσκρα – Γκαρντάια

Από την Μπίσκρα ξεκινάμε μία μακρά οδική διαδρομή προς τον νότο και την Γκαρντάια, στην απαρχή της αλγερινής Σαχάρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Γκαρντάια (περιήγηση)

Η Γκαρντάια (Ghardaïa) είναι μέρος μιας πενταπόλεως , μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στην μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ (M'Zab). Ιδρύθηκε από τους Μοζαβίτες, μια αίρεση των Βερβέρων μουσουλμάνων, που αποκόπηκαν από το «ορθόδοξο» ισλαμικό δόγμα πριν περίπου εννέα αιώνες. Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982 η πεντάπολη περιλαμβάνει την Γκαρντάια και γύρω της το Μπενί Ισγκέν (Beni Isguen), τη Μελίκα (Melika), το Ατέφ (El Atteuf) και τη Μπουνούρα (Bou Noura). Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές «μικρές ακροπόλεις» που έχουν το δικό τους τζαμί με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα  σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίδουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό. Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης που τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια προσανατολίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται το φως του ήλιου καθώς πιστεύουν ότι "Οι κάτοικοι του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος δεν θα πάνε ποτέ σε γιατρό". Θα επισκεφθούμε το Tέμενος Σίντι-Μπραχίμ (Sidi-Brahim) και θα γνωρίσουμε Βερβέρους και Τουαρέγκ στις αγορές του Μζαμπ παζαρεύοντας τις πραμάτειες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενοδοχείο.

 

8η ημέρα: Γκαρντάια – Αλγέρι

Πρωινή αναχώρηση από την Γκαρντάια για την επιστροφή μας στο Αλγέρι. Η διαδρομή μας είναι αρκετά μεγάλη, επιλέγουμε ωστόσο την οδική μεταφορά (με τις απαραίτητες στάσεις) για το Αλγέρι και όχι πτήση, διότι οι εσωτερικές πτήσεις στην Αλγερία αφενός δεν ανακοινώνονται έγκαιρα, δυσχεραίνοντας έτσι τον προγραμματισμό, αφετέρου ακυρώνονται συχνά με αποτέλεσμα να τίθεται σε αμφιβολία η ομαλή διεξαγωγή του ταξιδιού. Άφιξη στο Αλγέρι και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Αλγέρι – εκδρομή στην Τιπάσα

Αναχωρούμε οδικώς από το Αλγέρι για μία εκδρομή στην πόλη Τιπάσα (Tipasa), περίπου 75 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Ακολουθώντας μία παραθαλάσσια διαδρομή φτάνουμε στην «Μαυριτανική Τιπάσα», όπως επίσης αποκαλείται. Πρόκειται για μία αρχαία πόλη, αποικία των Φοινίκων που αποτέλεσε βάση των Ρωμαίων για την κατάκτηση της Μαυριτανίας. Τα ρωμαϊκά ερείπια που σώζονται στη σημερινή πόλη είναι απίστευτα εντυπωσιακά, δίπλα στη θάλασσα, γι’ αυτό και η Unesco την ανέδειξε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Τσερτσέλ (Cherchell), όπου θα επισκεφθούμε τα δύο μουσεία που φιλοξενούν μια σειρά ρωμαϊκών αρχαιοτήτων και τα αγάλματα του ανακτόρου του Τζούμπα Β’, του βασιλιά της Νουμιδίας, συζύγου της κόρης του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου. Επιστροφή στο Αλγέρι. Αποχαιρετιστήριο δείπνο με παραδοσιακούς χορούς και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Αλγέρι– Πτήση επιστροφής

Τελευταία μας ημέρα στην εξωτική Αλγερία Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1790 € 620 €
Twin Room 1790 € 620 €
Triple Room 1790 € 620 €
Single Room 2210 € 620 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1970 € 620 €
Twin Room 1970 € 620 €
Triple Room 1970 € 620 €
Single Room 2390 € 620 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2730 € 0 €
Twin Room 2730 € 0 €
Triple Room 2730 € 0 €
Single Room 3150 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €


Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Αλγέρι. Στην έρημο διαμονή σε σκηνές.
 • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Βίζα Αλγερίας: 90 €
 • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  €620

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

 • Όλα τα απαραίτητα έγγραφα πρέπει να κατατεθούν με διπλότυπη αίτηση και αυστηρά ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΠΛΟΤΥΠΟ.
 • Όλα τα έγγραφα, μαζί με τις φωτοτυπίες των διαβατηρίων και τις φωτογραφίες, θα σταλούν στην Αλγερία (στο Υπουργείο Εξωτερικών), μαζί με τα διεθνή πρωτότυπα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και με τα εισιτήρια των εσωτερικών πτήσεων (domestic flights) του ταξιδιού.
 • Η έκδοση της βίζας απαιτεί έως και 2 μήνες χρονικό περιθώριο.
 • Απαγορεύεται τα διαβατήρια να φέρουν βίζα από το Ισραήλ.
 • Αν κάποια αίτηση βίζας δεν εγκριθεί, ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αλγερία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

Δεν περιλαμβάνεται βίζα Αλγερίας

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται  2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα  Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.


 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

 • Ένα ξεχωριστό, πρωτοποριακό ταξίδι γνωριμίας με μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, την Αλγερία.
 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη των τριών μεγάλων αρχαιολογικών χώρων της Αλγερίας: Τιπάσα – Τιμγκάντ (η αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού) – Τζεμίλα 
 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Με ολοήμερη εκδρομή στην Τιπάσα από το Αλγέρι.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο με χορούς στο Αλγέρι.
 • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Highlights

 • Ο αρχαιολογικός χώρος στο Τιμγκάντ η πόλη του Αυτοκράτορα Τραιανού,
 • Το Αλγέρι, η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της χώρας!
 • Η Κωνσταντίνη, η πόλη «χτισμένη στον αέρα»!
 • Παρατηρήστε τα περίτεχνα ψηφιδωτά του «Θρίαμβου του Διονύσου», στο Σετίφ.
 • Η Ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
 • Η αρχαία φοινικική της  Τιπάσα!
 • Γευματίστε στο φοινικόδασος του Adel Nabil.
 • Περιηγηθείτε στην πόλη της Γκαρντάια, με τις «μικρές ακροπόλεις».

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Με ολοήμερη εκδρομή στην Τιπάσα από το Αλγέρι.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

16/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αλγερία – Εκεί που η έρημος συναντά τη Μεσόγειο | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info