Ισλανδία - Επέκταση Γροιλανδία, Ιλούλισατ | Καλοκαίρι 2020

Διάρκεια: 11, 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3490€

Travel Identity

Επτά ώρες μόνο. Τόσο κρατά το ταξίδι από τη δική μας πραγματικότητα στην «Game of Thrones» απόκοσμη γοητεία της Ισλανδίας. Ευτυχώς οι συγκινήσεις και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη σταδιακά...

Ξαφνικά αρχίζουμε να μπαινοβγαίνουμε και να περπατάμε σε παγετώνες, να βολτάρουμε πάνω τους με σούπερ τζιπ, να «λιώνουμε» στη θέα ενός θερμοπίδακα Γκέιζερ, να συναντούμε φάλαινες και μαύρες παραλίες, να κολυμπάμε σε αχνιστές γαλάζιες λίμνες κάνοντας γεωθερμικό σπα.

«Κερασάκι» στην τούρτα των «παγωμένων» ταξιδιωτικών εκπλήξεων η απόβαση στη Γροιλανδία, που κάποιοι τυχεροί θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή...

Κάπου στα τέλη του 9ου αιώνα, όταν τα καράβια των Βίκινγκς ξεκίνησαν από τη σκανδιναβική χερσόνησο με κατεύθυνση τον Βορρά και προορισμό το «απώτερο άκρο του κόσμου», κατέληξαν σ’ ένα παγωμένο νησί όπου από τις ακτές του υψώνονταν έντονοι καπνοί από τις εκεί θερμές πηγές και στο εσωτερικό του απλώνονταν μεγαλοπρεπείς παγετώνες, βροντώδεις καταρράκτες, ηφαίστεια και θερμοπίδακες.

Εδώ, λοιπόν, που η λάβα έσμιξε με τον πάγο και γέννησαν τοπία μεγαλειώδη, τροφοδοτώντας τους θρύλους των Βίκινγκς, εδώ που οι άνθρωποι γνωρίζουν τι «διαμάντι» ακατέργαστο κληρονόμησαν από τον Θεό και τους προγόνους και κυρίως πώς να το περάσουν στους επόμενους χωρίς να το «χαράξουν» και να το «πληγώσουν», ας ξεκινήσουμε και εμείς την εξερευνητική αυτή περιπέτεια, που μας υπόσχεται δρόμους μαγικούς, μέσα από πάγους, βράχους, θάλασσες και φωτιές, μέχρι να φτάσουμε στη Γροιλανδία και σχεδόν να αγγίξουμε την άκρη του κόσμου.

Ένα ταξίδι αφιερωμένο στο μυστήριο αυτής της χώρας, στην ομορφιά των τοπίων της και στα αμέτρητα φυσικά της φαινόμενα. Ένα ταξίδι με έντονη την ταυτότητα Versus, που εκτελεί μια πλήρη κυκλική διαδρομή, με διανυκτερεύσεις σε  διαφορετικά σημεία και όχι με περιορισμένης εμβέλειας ημερήσιες εξορμήσεις από την πρωτεύουσα. Ο λόγος προφανής, για να έχουμε περισσότερο χρόνο αλλά και όρεξη να εξερευνήσουμε τη χώρα. Επιπρόσθετα, η Γροιλανδία προσεγγίζεται στο πιο ενδιαφέρον σημείο της, το Ιλούλισατ, εκεί που μοιάζει με την Ανταρκτική.

Ο σχεδιασμός του επιτρέπει διάρκεια μοιρασμένη ακριβοδίκαια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από εκδρομές και δραστηριότητες και όχι ελεύθερες ημέρες, σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως.

 

Μόνο Στο Versus

H διαφορετικότητα του Versus

 • Με τμηματικές διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, εκεί όπου βρίσκεται η μαγεία της και όχι με ημερήσιες εκδρομές από την πρωτεύουσα.
 • Οι εκδρομές και οι δραστηριότητες που περιγράφονται και έχουν τοπικά πολύ μεγάλο κόστος περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας!
 • Βαρκάδα στη λίμνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον.
 • Κρουαζιέρα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες στην Ισλανδία και στη Γροιλανδία.
 • Τζιπ και πλήρης εκδρομή στον παγετώνα Λανγκιοκούλ.
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
 • Είσοδος στο Μουσείο Γκλαουμπάερ και στο Μουσείο Πετρωμάτων.
 • Περπάτημα σε παγετώνα... και πολλά άλλα που θα βρείτε διαβάζοντας το πρόγραμμά μας.

 

Ισλανδία: 11 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρέικιαβικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


.

2η ημέρα: Ρέικιαβικ – Μποργκαρνές – Σάουνταρκρόκουρ

Εδώ στο Ρἐικιαβικ όλα είναι κουκλίστικα, γαλήνια, τακτοποιημένα και με έντονο «άρωμα» Σκανδιναβίας. Το… ρεσιτάλ των φυσικών θαυμάτων, όμως, «παίζεται» εκτός. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα βόρεια παράλια της Ισλανδίας και την ευρύτερη περιοχή του Χραουνφοσάρ που βρίσκεται βορειότερα της πρωτεύουσας. Στην πρώτη μας αυτή διαδρομή το τοπίο από μόνο του αποτελεί μια έκπληξη: γυμνά βουνά που λούζονται από καταρράκτες, βοσκοτόπια, μια ηφαιστειακή γη χωρίς δέντρα, με συνεχείς εναλλαγές στην ακτογραμμή. Φτάνοντας στην περιφέρεια του Μπόργκαρνες, στις θερμές πηγές Ντεϊνταρτουγκούβερ (Deidartunguhber) και στους πανέμορφους καταρράκτες Χραουνφοσάρ (Hraunfossar) αμέσως μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως η φύση έχει προικίσει απλόχερα αυτήν τη γωνιά της Γης.

Μεταξύ άλλων στη διαδρομή μας θα δούμε τους καταρράκτες Γκλάνι (Glani), το φαράγγι Κουλουγκλουφούρ (Kuluglufur) και το ηφαίστειο Μπάουλα με τον χαρακτηριστικό του κώνο, που δεσπόζει στην περιοχή. Τελικός προορισμός μας για σήμερα η περιοχή των φιόρδ Σκάγκα στο Σαουνταρκροκούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σάουνταρκρόκουρ – Ακουρέιρι

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ερχόμαστε στο Λαογραφικό Μουσείο Γκλαουμπάερ στο Βαρμαχλίδ (είσοδος περιλαμβάνεται). Συνεχίζουμε κατόπιν για το πανέμορφο φυσικό λιμάνι Ακουρέιρι, την πρωτεύουσα του Βορρά, χτισμένη στον μυχό του Εϊγιαφγιοντούρ (φιόρδ Έιγια, το πιο μακρύ φιόρδ της Ισλανδίας). Κουκλίστικα πλακόστρωτα, μικρά σπιτάκια, καφέ και εστιατόρια με ψεύτικα παράθυρα, απόλυτη γαλήνη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα: Ακουρέιρι – Καταρράκτες Γκόντφος – Λίμνη Μύβατν – Χούσαβικ – Κρουαζιέρα «Αναζητώντας τις φάλαινες» – Λίμνη Μύβατν

Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό τη λιμνη Μύβατν. Στη διαδρομή από και προς το Ακουρέιρι όλοι σταματούν για να δουν τον φωτογενή καταρράκτη Γκόνταφος, «τον καταρράκτη των θεών» – ονομάστηκε έτσι γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, ένας από τους Βίκινγκς φεουδάρχες της περιοχής πέταξε στα ορμητικά νερά τα είδωλα των θεών της παλιάς παγανιστικής θρησκείας. Ένα ομαλό μονοπάτι θα μας οδηγήσει πολύ κοντά σε αυτή την ευχάριστη έκπληξη της ισλανδικής φύσης.

Συνεχίζουμε για τη λίμνη Μύβατν. Παράδεισος για τα αποδημητικά και ενδημικά πουλιά η λίμνη Μύβατν, φυσικό μνημείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, μεγαλειώδες και μοναδικό θαύμα της φύσης. Παράδεισος και για μας τους τυχερούς που τη συναντάμε.

Το αλλόκοτο σχήμα της οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο με τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους. Θα θαυμάσουμε τον κρατήρα Βίτι (Viti) και την Μπλε Λίμνη, καθώς και το μοναδικό Ντιμουρμποργκίρ Νταρκ Λάβα Σίτι (Dimurborgir Dark Lava City) με τους καταπληκτικούς σχηματισμούς από μαύρη λάβα!

Επόμενος σταθμός μας, ένα λιμάνι με… μηδέν βαθμό δυσκολίας στην προφορά του: Χούσαβικ. Το χωριό των φαλαινοθηρών είναι και η αφετηρία της κρουαζιέρας μας, με σκοπό να βγούμε στα ανοιχτά και να εντοπίσουμε τις φάλαινες που ζουν στα νερά της Αρκτικής. Ετοιμαστείτε για μια συγκλονιστική εμπειρία και για εκατοντάδες φωτογραφίες με πίδακες, φυσήματα, τεράστιες ουρές και θεαματικές βουτιές.

Πίσω στη στεριά πάλι, ο δρόμος μάς φέρνει στη λίμνη Μύβατν, στην περιοχή της οποίας θα διανυκτερεύσουμε απόψε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λίμνη Μύβατν – Φαράγγι Άσμπυργκι – Καταρράκτης Ντέτιφος – Ανατολικά Φιορδ - Νεσκαουπστάντουρ

Αφού πάρουμε πρωινό συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα ανατολικά φιορδ της Ισλανδίας. Θα κάνουμε στάση στο Φαράγγι Άσμπυργκι, ένα φαράγγι πολύ πιο φαρδύ από ό,τι έχουμε συνηθίσει, «σμιλεμένο» ωστόσο από φωτιά και λάβα. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο καταρράκτης Ντέτιφος, που αν και το ύψος του φτάνει μόνο τα 44 μέτρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Ο καταρράκτης αυτός είναι μια πραγματική «αποκάλυψη».

Απίστευτη ορμή, μέσα από ένα τοπίο έρημο και φαινομενικά άνυδρο, ενώ η ασύγκριτη και ασταμάτητη βουή των γκρίζων υδάτων μεταφέρει χιλιάδες τόνους τέφρας από τα ηφαίστεια της ενδοχώρας.

Θα συνεχίσουμε ανατολικά μέσα από ένα τεράστιο ακατοίκητο τμήμα της χώρας, για να φτάσουμε στην περιοχή του Έγκιλσταντιρ με τα ανατολικά φιόρδ και τα ονειρικά τοπία, μέρη απομακρυσμένα και ανεμοδαρμένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες Κάνουμε στάση στο Μουσείο Πέτρας και Ορυκτών Petra’s Stone Collection, μία σπάνια όσο και εντυπωσιακή συλλογή πετρωμάτων και ορυκτών από την ηφαιστειακή γη της Ισλανδίας, όπου αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο! Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Νεσκαουπστάντουρ. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νεσκαουπστάντουρ – Βατναγιόκουλ – Βαρκάδα στο Γκλάσιαλ Λαγκούν (Glacial Lagoon) - Σκάφταφελ – Χέλλα

Αφού πάρουμε πρωινό θα ακολουθήσουμε πορεία προς τη Νότια Ακτή, μια νέα γεωγραφική ενότητα στο ταξίδι μας. Θα κινηθούμε για αρκετά χιλιόμετρα στις παρυφές του Βατναγιόκουλ, του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης, όπου με πλοιάριο θα απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον: η λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή διαδικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγετώνα Breidamerkurjökull. Συναντάμε παγόβουνα σε έναν ασυνήθιστο χρωματικό τύπο λευκού γάλακτος, και άλλα με λαμπρό μπλε χρώμα, σε ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα φτάσουμε στα όρια του εθνικού πάρκου Σκάφταφελ, μια μικρή πράσινη όαση ακριβώς κάτω από το Ορεφαγιόκουλ, την ψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας. Ολοκληρώνουμε την ημέρα μας με την άφιξη στη Χέλλα, όπου και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Χέλλα – Νότια Ακτή – Μαύρη παραλία – Καταρράκτες Σκόγκαφος και Σέλγιαλαντφος – Παγετώνας Εϊγιαφγιαλλαγιέκουλ – Χέλλα

Η πρωινή διαδρομή σήμερα γίνεται στη σκιά του παγετώνα Εϊγιαφιάτλα (Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ), που καλύπτει την καλντέρα ενός ηφαιστείου, φτάνοντας σε ύψος τα 1.651 μέτρα. Είναι το ηφαίστειο που τρομοκράτησε ολόκληρη την Ευρώπη και προκάλεσε την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων με την έκρηξή του το 2010. Πιο δυτικά βρίσκονται οι ακτές Σκέιθαρασάντουρ, που χαρακτηρίζονται από τη μαύρη λάβα, εκεί όπου εκβάλλουν οι ποταμοί των παγετώνων. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας κατευθυνόμενοι προς το υπέροχο «νότιο ακρωτήριο» της Ισλανδίας, την περιοχή Ντίρχολεϊ, ένα εμβληματικό τοπίο στην άκρη της θάλασσας, και στη διάσημη «μαύρη παραλία» Ρέινισφιαρα με τους μοναδικούς, πολυεδρικούς, βασαλτικούς σχηματισμούς.

Σήμερα θα επισκεφτούμε επίσης δυο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, η καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Το Σέιγιαλαντφος είναι μέρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγετώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει το Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Το Σκόγκαφος, άλλος ένας διάσημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Χέλλα – Θίνγκβελιρ – Άνθινγκι – Καταρράκτης Γκούλφος – Σέλφος

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για να εξερευνήσουμε τα νότια παράλια της Ισλανδίας, γεμάτα καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα, ένα υπερθέαμα της φύσης που θα μας χαρίσει συνταρακτικές εικόνες. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, τη γεωθερμική περιοχή των γκέιζερ και τον καταρράκτη Γκούλφος.

Ξεκινάμε λοιπόν με το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, που γεωγραφικά τοποθετείται μάλιστα στα όρια δύο τεκτονικών πλακών, της βορειοαμερικανικής και της ευρασιατικής, γεγονός που αποτυπώνεται και στο ανάγλυφο του τοπίου. Είναι όμως και τόπος ιστορικής σημασίας, καθώς εδώ συστάθηκε το Αλθίνγκι, η ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών, και ταυτόχρονα η αρχαιότερη στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 930.

Ερχόμαστε στη γεωθερμική περιοχή των Γκέιζερ με το πλήθος από θερμούς πίδακες, στο λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο» της Ισλανδίας, από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα φυσικά τοπία του νησιού. Θα δούμε σε απόσταση «καυτής» αναπνοής τα πασίγνωστα γκέιζερ Στροκούρ (Strokkur) και Γκέιζερ (Geyser), από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερμού νερού σε ύψος περίπου 30 μέτρων. Ο μεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε μάλιστα το όνομά του σε όλους τους θερμοπίδακες του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους «χρυσούς καταρράκτες», που πέφτουν ορμητικά από ύψος τριάντα μέτρων!

 

9η ημέρα: Σέλφος – Χούσαφελ – Εκδρομή με σούπερ jeeps - Περπάτημα στον παγετώνα – Blue Ice Cave – Σέλφος

Για σήμερα έχουμε κρατήσει μία πραγματικά δυνατή εμπειρία. Θα αναχωρήσουμε για την ενδοχώρα και τα χιονισμένα ηφαίστεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση όλες αυτές τις ημέρες, και συγκεκριμένα για την περιοχή του Χούσαφελ, που είναι και το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες. Και επειδή μπορεί να μη σας πιστεύουν όταν το διηγηθείτε, ετοιμάστε κάμερες και κινητά... Σήμερα θα περπατήσουμε επάνω σε πάγους αιώνων! Οποιαδήποτε περιγραφή δεν φτάνει για να αποδώσει το μεγαλείο της στιγμής· είναι από τις δραστηριότητες που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Θα ανέβουμε κατόπιν στον παγετώνα Langjokull, όπου ένα μέρος του οποίου θα διασχίσουμε οδηγώντας snowmobile.

Καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων, θα επισκεφθούμε το Blue Ice Cave: Σε αυτή την περιήγηση στο σπήλαιο πάγου θα βιώσετε φυσικές μοναδικές πάγες σπηλιές στα θαύματα του παγετώνα Vatnajökull, του μεγαλύτερου πάγου της Ευρώπης. Η περιοδεία προορίζεται για όσους θέλουν να επισκεφθούν ένα σπήλαιο πάγου, να αποκτήσουν εξαιρετικές ευκαιρίες φωτογραφίας και μια αξέχαστη εμπειρία!

Αν δεν είναι δυνατή η επίσκεψη, αντικαθίσταται από άλλη εκδρομή.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η θερμοκρασία μέσα και πάνω στον παγετώνα είναι περίπου 0 βαθμοί. Θα χρειαστούμε ζεστά ρούχα, αλλά μπορούμε να προμηθευθούμε από τη βάση του παγετώνα ολόσωμες αδιάβροχες φόρμες και ειδικά παπούτσια. Εάν βέβαια έχετε αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια, είστε απολύτως καλυμμένοι.

10η ημέρα: Σέλφος – Ρέικιαβικ – Ξενάγηση και καυτό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη – Ρέικιαβικ

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για την ήρεμη δύναμη, την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, με το σκανδιναβικό και ισλανδικό ντιζάιν, την ήπια κυκλοφορία, τους πεντακάθαρους πεζόδρομους και τα πολλά ποδήλατα. Εδώ το κέντρο είναι πυκνοδομημένο, αλλά με χαμηλά κτίρια και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούργιοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές.

Στη διάρκεια της ξενάγησης στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν από τον Κολόμβο, και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Λαγκαβεγκούρ (Laugavegur), που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εδώ βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια. 

Κατόπιν συνεχίζουμε για μια κοντινή εκδρομή στην περίφημη Μπλε Λίμνη, όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων ζεστών νερών με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας. Οι λάτρεις των ιαματικών λουτρών και σπα μάλλον δεν θα μπορούν να ξεκολλήσουν... Πανευτυχείς και απόλυτα χαλαρωμένοι, επιστρέφουμε στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Ρέικιαβικ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ισλανδία - Γροιλανδία: 17 ημέρες

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Στο απόκοσμο Ιλούλισατ

Υπάρχουν πολλά μέρη από τα οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει τη Γροιλανδία. Σαν το Ιλούλισατ, όμως, δεν είναι κανένα. Θα μπορούσαμε να τα προτείνουμε για μείωση κόστους, αλλά το ταξίδι δεν θα ήταν Versus. Είναι απλά μαγικό, γιατί νομίζεις ότι έχεις πατήσει στην Ανταρκτική.

Η Γροιλανδία είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, γεωγραφικά ανήκει στην αμερικανική ήπειρο, πολιτικά θεωρείται αυτόνομη περιοχή της Δανίας. Είναι κατά 80% καλυμμένη με πάγο. Χρωστάει το όνομά της στους θαλασσοπόρους Βίκινγκς, που την ονόμασαν Πράσινη Χώρα (Green Land) προσπαθώντας να δελεάσουν κι άλλους να φτάσουν έως εδώ. Λες και έλειπε στους Βίκινγκς το πράσινο…

Για τους ταξιδιώτες που επιλέξουν το πρόγραμμα με την επέκταση στη Γροιλανδία, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

1η – 10η ημέρα:

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ακριβώς όπως το ανωτέρω (10ήμερο) πρόγραμμα της Ισλανδίας

 

11η ημέρα: Ρέικιαβικ (Μουσείο Aurora)

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Βόρειο Σέλας και ένα σωρό συναρπαστικά στοιχεία γι’ αυτό το σπάνιο φαινόμενο που ποτέ μπορεί να μην σκεφτήκατε, όλα θα σας αποκαλυφθούν στο μουσείο Aurora, που θα επισκεφθούμε σήμερα στο Ρέικιαβικ. Το προσωπικό του μουσείου είναι πολύ εξυπηρετικό, και πέραν όλων των άλλων θα σας δείξουν ακόμα και πώς να ρυθμίσετε τη φωτογραφική σας μηχανή για να τραβήξετε πετυχημένες φωτογραφίες με το Σέλας! Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

12η ημέρα: Ρέικιαβικ (ημέρα ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη στο Ρέικιαβικ, για να διαμορφώσετε το πρόγραμμά σας όπως ακριβώς το επιθυμείτε. Περπατήστε χαλαρά στην πρωτεύουσα ή κάντε μία κοντινή εκδρομή. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

 

13η ημέρα: Ρέικιαβικ – Ιλούλισατ (Γροιλανδία) Απόβαση στη Γροιλανδία

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γροιλανδία και το Ιλούλισατ που από το 2004 έχει ενταχθεί στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στο Ιλούλισατ σήμερα ζουν περίπου 4.500 άνθρωποι. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να περπατήσουμε στη γραφική πόλη με τα πολύχρωμα σπιτάκια; Κι όμως, στον περίπατό μας θα μάθουμε πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες για αυτή την πόλη που ζει και αναπνέει 300 χιλιόμετρα βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, θα συναντήσουμε ντόπιους ψαράδες, θα περάσουμε από την τοπική αγορά με όλα τα θαλασσινά που προσφέρουν οι θάλασσες της Γροιλανδίας, και θα δούμε την παλιά, ξύλινη εκκλησία Zionchurch. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Ιλούλισατ – Σαφάρι Φαλαινών- Ιλούλισατ

Μετά το πρωινό μας ετοιμαζόμαστε για μία ακόμα δυνατή εμπειρία που μας επιφυλάσσει αυτό το ταξίδι. Ερχόμαστε στον κόλπο Ντίσκο όπου θα κάνουμε βαρκάδα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες που κολυμπούν στην περιοχή. Τα τεράστια αυτά θηλαστικά συνηθίζουν να έρχονται κοντά στις ακτές, και πιστέψτε μας είναι εύκολη η αναγνώρισή τους: το πελώριο πτερύγιο, οι πίδακες νερού που εκτοξεύονται σε μεγάλο ύψος και η καθαυτό κίνηση των φαλαινών τις κάνουν εύκολα εντοπίσιμες, όπως θα διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της πλεύσης μας. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Ιλούλισατ. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Ιλούλισατ – Νυχτερινή κρουαζιέρα «Ήλιος του μεσονυχτίου»

Αναχωρούμε για μια κρουαζιέρα στα υπέροχα φιόρδ του παγετώνα Εκίπ Σέρμια (Eqip Sermia). Ελάχιστα μέρη στη Γροιλανδία μπορούν να συγκριθούν σε ομορφιά με τον παγετώνα Εκίπ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την άκρη των αιώνιων πάγων της ενδοχώρας, πουκαλύπτουν το 80% της συνολικής έκτασης του νησιού και φτάνουν σε πάχος τα 3.000 μέτρα. Είναι ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων σε γλυκό νερό που έχει ο πλανήτης μας και άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Την εποχή που επισκεπτόμαστε την περιοχή και λόγω του γεωγραφικού πλάτους στο οποίο βρισκόμαστε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να αναλύσουμε το φαινόμενο του «ήλιου του μεσονυχτίου», του ήλιου που δύει γύρω στα μεσάνυχτα και δίνει εκπληκτικές αποχρώσεις στα παγόβουνα. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και γεμίστε την καρδιά σας με τις εικόνες αυτής της «ιεροτελεστίας» της φύσης. Μοναδικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Ένα τοπίο που η ομορφιά του μόνο με αυτήν της Ανταρκτικής μπορεί να συγκριθεί! Και επειδή μας αρέσει να σας φροντίζουμε όπως οι μαμάδες σας, «μην ξεχάσετε να ντυθείτε ζεστά για την κρουαζιέρα...». Διανυκτέρευση στο Ιλούλισατ.

16η ημέρα: Ιλούλισατ – Ρέικιαβικ – Πτήση επιστροφής

Με τι καρδιά... να πεις αντίο σ’ αυτήν την παγωμένη «πριγκίπισσα». Σαν μια αγαπημένη που αναγκαστικά πρέπει να αποχαιρετήσεις. Αυτή είναι η επίγευση της Γροιλανδίας στις καρδιές μας. Ευτυχώς οι πρωινές βόλτες στην πόλη για τις τελευταίες αγορές τοπικών χειροτεχνημάτων και αναμνηστικών μάς δίνουν την ευκαιρία να τη χορτάσουμε για λίγο ακόμα. Να ξαναδούμε ακόμη μία φορά το γνώριμο τοπίο με τα παγόβουνα δίπλα στον οικισμό και θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε πού βρεθήκαμε και πόσα αποκομίσαμε σε αυτό το τόσο γεμάτο ταξίδι στις εσχατιές του πλανήτη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρέικιαβικ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κέφλαβικ όπου και παραμένουμε μέχρι την επιβίβασή μας στην πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

17η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3490 € 550 €
Twin Room 3490 € 550 €
Triple Room 3490 € 550 €
Single Room 4380 € 550 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6190 € 750 €
Twin Room 6190 € 750 €
Triple Room 6190 € 750 €
Single Room 7480 € 750 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6370 € 750 €
Twin Room 6370 € 750 €
Triple Room 6370 € 750 €
Single Room 7660 € 750 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3670 € 550 €
Twin Room 3670 € 550 €
Triple Room 3670 € 550 €
Single Room 4560 € 550 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 0 €
Twin Room 4290 € 0 €
Triple Room 4290 € 0 €
Single Room 5180 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7190 € 0 €
Twin Room 7190 € 0 €
Triple Room 7190 € 0 €
Single Room 8480 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΙΣΛΑΝΔΙΑ – 11 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

18/07/2020

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

19:30

21:00

LH 2468

18/07/2020

ΜΟΝΑΧΟ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

22:00

23:55

LH 869

28/07/2020

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

00:25

05:50

LH 1278

28/07/2020

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

09:40

13:25

 


ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ – 17 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

18/07/2020

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

19:30

21:00

LH 2468

18/07/2020

ΜΟΝΑΧΟ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

22:20

00:15

30/07/2020

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΙΛΟΥΛΙΣΑΤ

02/08/2020

ΙΛΟΥΛΙΣΑΤ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

LH 869

03/08/2020

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

00:25

05:50

LH 1280

03/08/2020

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

06:45

10:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 3*, 4*. Τα ξενοδοχεία στην επαρχία της Ισλανδίας είναι βασικών προδιαγραφών.
 • Ημιδιατροφή στην επαρχία της Ισλανδίας. Στο Ρέικιαβικ: πρωινό.
 • 8 δείπνα στην Ισλανδία (τα δείπνα στα ξενοδοχεία στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ).
 • Οι διαδρομές με πλοιάρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα στην Ισλανδία και Γροιλανδία.
 • Σαφάρι φάλαινας.
 • Τζιπ στον παγετώνα Λαγκγιόκουλ.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία *

     Στη Γροιλανδία:

 • Ημιδιατροφή.
 • Πεζή ξενάγηση του Ιλούλισατ.
 • Σαφάρι φάλαινας.
 • Κρουαζιέρα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
  • ΙΣΛΑΝΔΙΑ  550 €, 
  • ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ 750€ 
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

H διαφορετικότητα του Versus

 • Με τμηματικές διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, εκεί όπου βρίσκεται η μαγεία της και όχι με ημερήσιες εκδρομές από την πρωτεύουσα.
 • Οι εκδρομές και οι δραστηριότητες που περιγράφονται και έχουν τοπικά πολύ μεγάλο κόστος περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας!
 • Βαρκάδα στη λίμνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον.
 • Κρουαζιέρα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες στην Ισλανδία και στη Γροιλανδία.
 • Τζιπ και πλήρης εκδρομή στον παγετώνα Λανγκιοκούλ.
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
 • Είσοδος στο Μουσείο Γκλαουμπάερ και στο Μουσείο Πετρωμάτων.
 • Περπάτημα σε παγετώνα... και πολλά άλλα που θα βρείτε διαβάζοντας το πρόγραμμά μας.

 

Highlights

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS  ΤΟ ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ, ΤΟΠΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Βαρκάδα στη λίμνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον.
 • Κρουαζιέρα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες.
 • Τζιπ και πλήρης εκδρομή στον παγετώνα Λανγκιοκούλ.
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2020

Αναχωρήσεις

18/7Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ισλανδία - Επέκταση Γροιλανδία, Ιλούλισατ | Καλοκαίρι 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info