Ουγκάντα, Ρουάντα – Σαφάρι γορίλα & χιμπατζήδων | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ρουάντα

Πρωτεύουσα: Κινγκάλι

Πληθυσμός: 11.809.295 εκατομμύρια

Επίσημη γλώσσα: Κινιαρουάντα, Γαλλικά, Αγγλικά

Τοπική ώρα: ίδια ώρα με την Ελλάδα

Νόμισμα: Φράγκο της Ρουάντα

Διεθνής κωδικός κλίσης: +250

 

Ουγκάντα

Πρωτεύουσα: Καμπάλα (Έντεμπε)

Πληθυσμός: 41,49 εκατομμύρια

Επίσημη γλώσσα: Αγγλικά και Σουαχίλι

Τοπική ώρα: 1 συν σε σχέση με την Ελλάδα

Νόμισμα: Σελίνι της Ουγκάντας

Διεθνής κωδικός κλίσης: +256

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

«Όταν συνειδητοποιήσεις την αξία όλων των ζωντανών πλασμάτων, μένεις λιγότερο προσκολλημένος στο παρελθόν και εστιάζεις περισσότερο στη φροντίδα για το μέλλον»...

Αυτό ήταν το τελευταίο σημείωμα που βρέθηκε στο ημερολόγιο της Νταϊάν Φόσεϊ, της Αμερικανίδας ζωολόγου που πέρασε 18 χρόνια μέσα στο δάσος ζώντας με τους αγαπημένους της γορίλες. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, να συνομιλεί μαζί τους, να τους ακουμπά στις παλάμες, να την ξύνουν στην πλάτη και βέβαια έδωσε μάχη που πλήρωσε με τη ζωή της για τη διάσωσή τους και την καταπολέμηση της λαθροθηρίας.

Το βιβλίο της «Γορίλες στην ομίχλη», που όλοι είδαμε και στη μεγάλη οθόνη, είναι ο τίτλος και του δικού μας οδοιπορικού σε δάση πυκνά, πάνω σε πλαγιές απόκοσμων ηφαιστείων, εκεί όπου χιμπαντζήδες και γορίλες ζουν ήρεμοι και προστατευμένοι.

Και από εκεί θα κατηφορίσουμε για φωτογραφικό σαφάρι και βόλτες σε πάρκα ατέλειωτα, λες και είναι στρωμένα με πράσινα χαλιά. Θα δούμε από κοντά λιοντάρια αναρριχητές που κρέμονται σαν τσαμπιά από τα δέντρα, ιπποπόταμους, ελέφαντες, νεροβούβαλους, λεοπαρδάλεις, κροκοδείλους, αμέτρητα άγρια ζώα, εκατομμύρια πανέμορφα πουλιά.

’λλο ένα μοναδικό εξερευνητικό ταξίδι του Versus, για να χαρούμε τα πιο έντονα ηλιοβασιλέματα στον πλανήτη και να αφουγκραστούμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων μέσα από τις διαδρομές, τις ομιλίες, τις συνήθειες, τα μάτια και τα χαμόγελά τους. O κόσμος μέσα από το παράθυρο του οχήματός μας μοιάζει να βρίσκεται σε αργή κίνηση. Η κυριαρχία του καφέ χρώματος στις γυναίκες υποχωρεί από τα πολύχρωμα υφάσματα. Αγόρια και κορίτσια απαλλαγμένα από ρούχα και έγνοιες τρέχουν αμέριμνα. Λίγο πιο πέρα, τα πάρκα, «οι τελευταίες παρθένες εκτάσεις της γης», κατακλύζονται από ανθρωποειδή. Ένα οδοιπορικό που μας φέρνει πιο κοντά στη βαθιά μας ρίζα, την αληθινή αρχή των πάντων, την Αφρική.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Κίβου στη Ρουάντα.
 • Βραδιά με φαγητό και παραδοσιακούς χορούς στο Πάρκο Μπουίντι.
 • Κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα, στο Εθνικό Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ουγκάντα.
 • Ειδική άδεια για την επίσκεψη στο πάρκο με τους γορίλες, αξίας 600$.
 • Είσοδοι σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
 • Σαφάρι Χιμπατζήδων στο πάρκο Κιμπάλε (η υψηλού κόστους ειδική είσοδος συμπεριλαμβάνεται)
 • Επίσκεψη στους Πυγμαίους Μπατούα, φυλή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Εντέμπε (Ουγκάντα)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ουγκάντα.

 

2η ημέρα: Άφιξη στην Εντέμπε – Καμπάλα (ξενάγηση) – Εντέμπε

Πρωινή άφιξη στο αεροδρόμιο του Εντέμπε, από όπου θα μεταφερθούμε σε ξενοδοχείο για ολιγόωρη ξεκούραση. Αφού πάρουμε πρωινό, θα μεταβούμε στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, την Καμπάλα. Χτισμένη πάνω σε επτά λόφους, στη βόρεια όχθη της λίμνης Βικτώρια, η Καμπάλα είναι μια ολοζώντανη πόλη (με ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους), κάτι που θα διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι στην ξενάγηση που θα έχουμε στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Εντέμπε – Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε

Το πρωί αναχωρούμε από την Καμπάλα για το Εθνικό Πάρκο του Κιμπάλε, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής για σαφάρι χιμπαντζήδων αλλά και για συναντήσεις με διάφορα άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ιπποπόταμους και κροκόδειλους. Η διαδρομή μέχρι τον προορισμό μας θα μας αφήσει χρόνο και ηρεμία για να χαζέψουμε τους επαρχιακούς δρόμους και τους ανθρώπους. Γυναίκες, άξιες ισορροπίστριες, κουβαλούν τα παιδιά στην πλάτη και οπωσδήποτε κάποιο καλάθι στο κεφάλι, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, υπαίθρια κιόσκια πουλούν υπερφορτωμένα τσαμπιά με μπανάνες, ποδήλατα κι αυτά φορτωμένα μπανάνες. Και παντού χρώματα εκτυφλωτικά. Στα ρούχα τους, στα σπίτια, στα αντικείμενα που πουλούν στον δρόμο. Σε αυτή την πολύχρωμη πόλη, λοιπόν, θα χαρούμε το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού μας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε (σαφάρι χιμπατζήδων)

Στο Εθνικό Παρκο Κιμπάλε πρωταγωνιστές είναι οι αγαπημένοι μας χιμπαντζήδες, που σε αυτό το δάσος ζουν προστατευμένοι στον απόλυτο οικολογικό παράδεισο.

Η ιεροτελεστία σήμερα έχει ως εξής: έγερση στις 06.00, μετά ακολουθεί το πρωινό και στη συνέχεια χαράσσουμε πορεία για το Κανιάντσου Παρκ για να εντοπίσουμε τις ασπρόμαυρες μαϊμούδες Κολόμπους και τα μωρά μαϊμουδάκια που, όταν δεν γαντζώνονται στην πλάτη της μαμάς, πηδούν από κλαδί σε κλαδί. Παντού μπαμπουίνοι, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλοι, ιπποπόταμοι, λεοπαρδάλεις. Δεκατρία διαφορετικά είδη πρωτευόντων θηλαστικών και αμέτρητος πληθυσμός άγριων ζώων και πουλιών βρήκαν εδώ προστασία και κατάφεραν να ευδαιμονίσουν και να πολλαπλασιαστούν. Αδύνατον να αποφασίσεις ποιο σαφάρι είναι καλύτερο, αδύνατον να αφήσεις και τη μηχανή από τα χέρια σου σε αυτά τα πάρκα που βγάζουν τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Κρατάμε σφιχτά τη μηχανή μας αλλά ταυτόχρονα και την αναπνοή μας να μην ενοχλήσουμε τα ζώα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ενεργητικά την ώρα αυτή της ημέρας και κινούνται πάρα πολύ γρήγορα αλλάζοντας θέση.  Αν δεν αισθανθούν ασφάλεια, δεν κατεβαίνουν από τα κλαδιά, υπάρχουν όμως και μερικά πιο άνετα που πλησιάζουν αρκετά ώστε να γεμίσουν τη μνήμη της μηχανής μας με εκατοντάδες φωτογραφίες. Όσο μας συνηθίζουν αρχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν στα κλαδιά, να ξεφλουδίζουν τα φρουτάκια τους, να καβγαδίζουν, να ξύνουν τα μωρά τους ή να μαλώνουν.

Το απόγευμα μας περιμένει περπάτημα μέσα στην καταπράσινη φύση και στον βάλτο Μπιγκόντι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

5η ημέρα: Κιμπάλε – Εθνικό Πάρκο βασίλισσας Ελισάβετ (Αλμυρές λίμνες Κάτβε)

Πρωινή αναχώρηση από το Κιμπάλε με προορισμό μας το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Καθοδόν περνάμε από τον Ισημερινό, τη νοητή γραμμή που τέμνει το Βόρειο με το Νότιο Ημισφαίριο της Γης, και συνεχίζουμε για τις αλμυρές λίμνες Κάτβε.

Απλωμένο στα πόδια του όρους Ρουενζόρι στον Βορρά και με τη δυτική του πλευρά να βρέχεται από τη λίμνη Έντουαρντ, το Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εκατοντάδες εκτάρια κλείνει στην επικράτειά του σαβάνες, θάμνους, ένα τεράστιο δάσος αλλά και τον ποταμό Ισάσα, παρέχοντας έναν εξαιρετικό βιότοπο σε πάνω από 619 είδη πουλιών και 95 είδη θηλαστικών. Απίστευτη βιοποικιλότητα, άπειρες δυνατότητες για σαφάρι και δραστηριότητες, εύκολα προσβάσιμο και κυρίως μακριά από τον τουρισμό. Το απόγευμα απολαμβάνουμε το πρώτο μας σαφάρι στο Πάρκο, όπου περιμένουμε να δούμε ελέφαντες, λιοντάρια, ιπποπόταμους, κροκοδείλους, βουβάλια, ακόμα και λεοπαρδάλεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Εθνικό Πάρκο βασίλισσας Ελισάβετ (κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα)

Είναι να απορεί κανείς πώς αυτός ο τεράστιος λιονταρίσιος όγκος βολεύεται να τεντώνεται ή να ροχαλίζει πάνω στο κλαδί. Κι όμως τα αναρριχώμενα λιοντάρια, που αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας, δείχνουν να απολαμβάνουν τη δροσιά και τη σιγουριά που τους προσφέρει η φυσική αυτή κρυψώνα.

Το σαφάρι στο πάρκο μάς φέρνει σε επαφή με όλους τους… κατοίκους του, οι οποίοι είναι πολλοί και ιδιαιτέρως δραστήριοι: ελέφαντες, υδρόβιες αντιλόπες, καμηλοπαρδάλεις, ύαινες – ο κατάλογος ατελείωτος. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στο λοντζ μας για φαγητό και ξεκούραση και θα γυρίσουμε δριμύτεροι το απόγευμα για υδάτινες διαδρομές. Η κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα, που ενώνει τη λίμνη Έντουαρντ με τη λίμνη Τζορτζ, θα μας συστήσει τους... κατοίκους της που τέτοια ώρα απολαμβάνουν τη δροσιά των νερών: νεροβούβαλους, κροκόδειλους, απίστευτα είδη πουλιών και ιπποπόταμους, η συγκέντρωση των οποίων θεωρείται η μεγαλύτερη της Αφρικής. Λίγο πριν από τη δύση θα επιστρέψουμε στο lodge για διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ – Εθνικό Πάρκο Μπουίντι (επίσκεψη σε οικισμό των Πυγμαίων Μπατούα)

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Μπουίντι, στα νότια της χώρας και αρκετά κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα. Καθοδόν θα περάσουμε με τα ειδικά διαμορφωμένα  οχήματά μας από τον τομέα Ισάσα (Isasha) πριν φτάσουμε τελικά στον προορισμό μα. Αν κανείς αναζητήσει ηλεκτρονικά το Bwidi National Park, θα δει ότι στα αγγλικά το πάρκο αυτό φέρει το επίθετο «impenetrable», δηλαδή απροσπέλαστο, κοινώς τόσο πυκνό που δεν μπορείς να εισχωρήσεις. Περιοχή καταπράσινη, γι’ αυτό και πήρε το όνομα «μικρή Ελβετία», ένα οικολογικό νησί πάνω σε πλούσια ηφαιστειακά εδάφη, αληθινός παράδεισος για εκείνους που τους αρέσει η παρατήρηση πουλιών. Εδώ έχουν το σπίτι τους και 12 ορεσίβιες γοριλοοικογένειες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον οικισμό των αυτόχθονων πυγμαίων Μπατούα. Οι Μπατούα ήταν τροφοσυλλέκτες-κυνηγοί και το δάσος ήταν για αιώνες το σπίτι τους. Κάποιοι ανθρωπολόγοι υπολογίζουν ότι φυλές όπως οι Μπατούα ζούσαν στα δάση της Αφρικής εδώ και 60.000 χρόνια. Αν και έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό, προσπαθούν να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τα έθιμά τους και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που προέκυψαν μετά την απομάκρυνσή τους από το δάσος, όταν αυτό ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι (σαφάρι γοριλών)

Η αφύπνιση στις 06.00, για να μεταφερθούμε στο σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε με στόχο την αναζήτηση ορεσίβιων γοριλών. Εκεί θα μας δώσουν όλες τις οδηγίες για το πώς θα σταθούμε και το πώς πρέπει να κινηθούμε μπροστά στην οικογένεια γοριλών, που θα μας... δεχτεί στις 8.00 ακριβώς. Έμπειροι ιχνηλάτες θα μας οδηγήσουν στις πλαγιές του ηφαιστείου.

Θα ξεκινήσουμε από την πλαγιά και τα ξέφωτα όπου οι γορίλες μαζεύονται το πρωί. Αναμφίβολα είναι εμπειρία μοναδική να στέκεσαι λίγα μόνο μέτρα από αυτά τα πλάσματα την ώρα που παίζουν, κρατούν τα μωράκια τους στην αγκαλιά τους, μασουλάνε, ξεκουράζονται ή βάζουν καμιά φωνή στους μικρότερους που είναι μεγάλα πειραχτήρια. Από τις πιο σημαντικές ιεροτελεστίες τους, το grooming -το καθάρισμα δηλαδή της κεφαλής και της γούνας που κάνουν ο ένας στον άλλον- και το επιχειρούν με τεράστια αφοσίωση.

Η «επίσκεψή» μας θα κρατήσει μία ώρα, η όλη πεζοπορία, ωστόσο, μπορεί να μας πάρει, ανάλογα με τις συνθήκες, από μία μέχρι πέντε ώρες, σε μονοπάτια τέτοιας φυσικής ομορφιάς που δεν τα χορταίνει το ανθρώπινο μάτι. Σε περίπτωση βροχής πρέπει να έχουμε φροντίσει ώστε να είμαστε εξοπλισμένοι με αδιάβροχους σάκους με φερμουάρ για τις κάμερες και τις μηχανές και, βέβαια, με τα ανάλογα ρούχα και μποτάκια. Άνθρωποι που αξιώθηκαν να φτάσουν μέχρι εδώ, και εννοείται πως στο... παλμαρέ τους έχουν καταγράψει πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες και κατακτήσεις, μαρτυρούν ότι «αυτή ήταν η απόλυτη στιγμή στη ζωή τους». Επίσημα θεωρείται ως «η πιο αυθεντική εμπειρία επαφής με τη φυσική ιστορία» που μπορεί να έχει κανείς στον κόσμο.

Επιστροφή στο lodge μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι – Λίμνη Κίβου (Ρουάντα)

Το ξυπνητήρι σήμερα θα χτυπήσει νωρίς. Στόχος μας να περάσουμε στη γειτονική Ρουάντα, να ολοκληρώσουμε γρήγορα τις διατυπώσεις με ελέγχους και σύνορα και να φτάσουμε στον σημερινό μας προορισμό που είναι η λίμνη Κίβου (Kiwu). Η λίμνη, στα βόρεια της χώρας, θα μας μεταφέρει σε άλλο σκηνικό και θα διαλύσει τα σύννεφα που σκέπασαν τη σκέψη και τις καρδιές όλων σκεπτόμενοι την πολύ πρόσφατη τραγωδία που έζησε η μικροσκοπική χώρα της Ρουάντα πριν λίγα χρόνια. Έκτη σε μέγεθος λίμνη της Αφρικής, αποτελεί φυσικό σύνορο της Ρουάντα με το Κονγκό και βρίσκεται πάνω από το ρήγμα της Ανατολικής Αφρικής. Στο βάθος και το διάσημο ηφαίστειο Βιρούνγκα που δεν σταματά ποτέ να... βρυχάται. Άφιξη στην πόλη Γκισένι, στις όχθες της λίμνης, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Καλωσήλθαμε στη Ρουάντα!

 

 

10η ημέρα: Λίμνη Κίβου

Το 1994 η Ρουάντα ήρθε στο παγκόσμιο επίκεντρο εξαιτίας ενός εμφυλίου πολέμου που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο φυλές, τους Τούτσι και τους Χούτου. Δεν επρόκειτο για έναν απλό εμφύλιο, αλλά για μια απίστευτη τραγωδία, καθώς μέσα σε 100 ημέρες έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 800.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 2.000.000 μετατράπηκαν σε πρόσφυγες. Σήμερα, παρά το απίστευτα βαρύ φορτίο που καλούνται να μεταφέρουν στους ώμους τους όσοι επέζησαν, νιώθεις ότι όλα κυλούν αρμονικά και ότι η χώρα λειτουργεί χάρη σε μια σιωπηρή συμφωνία που λέει «πρέπει να ξεχάσουμε, να μορφωθούμε, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας για να μην μπορούν να μας χειραγωγήσουν, κυρίως όμως να κοιτάξουμε μπροστά». Το πρόγραμμά μας για σήμερα προβλέπει βαρκάδα στη λίμνη και επίσκεψη στο νησάκι Ακέζα, ένας σωστός παράδεισος για τα πουλιά της ευρύτερης περιοχής, όπως οι κορμοράνοι! Χαλάρωση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Λίμνη Κίβου – Κιγκάλι – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουάντα, την Κιγκάλι.

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρουγκάνουα, η καταπράσινη Κιγκάλι ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής αποικιακής περιόδου, μεταξύ 1890-1917. Ασφαλτοστρωμένοι και απρόσμενα καθαροί οι δρόμοι, παντού φανάρια, τεράστια πάρκα με φυτεμένα άνθη, λυγεροί κοκκοφοίνικες, σιντριβάνια και κυρίως χαμογελαστοί άνθρωποι. Έτσι δείχνουν τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση στην Κιγκάλι, όπου εκτός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα θα επισκεφθούμε και το μνημείο των θυμάτων της γενοκτονίας, που χτίστηκε στη 10η επέτειο αυτής της σκοτεινής περιόδου. Το μουσείο φιλοξενεί τρεις μόνιμες συλλογές, εκ των οποίων η μία επικεντρώνεται σε γενοκτονίες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Μετά το βραδινό μας αποχαιρετιστήριο γεύμα, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από
την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3590 € 850 €
Twin Room 3590 € 850 €
Triple Room 3590 € 850 €
Single Room 4220 € 850 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3620 € 850 €
Twin Room 3620 € 850 €
Triple Room 3620 € 850 €
Single Room 4250 € 850 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν Απαιτούνται διανυκτέρευσεις  στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4440 € 0 €
Twin Room 4440 € 0 €
Triple Room 4440 € 0 €
Single Room 5070 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1850

18.08.2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

16:05

17:35

ΤΚ 606

18.08.2021

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΕΝΤΕΜΠΕ

19:15

03:25

TK 612

29.08.2021

ΚΙΓΚΑΛΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

         01:30

10:40

TK 1849

29.08.2021

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:55

15:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* sup. και Lodge 4*.
 • Πλήρης διατροφή. Συμπεριλαμβάνεται δείπνο αποχαιρετισμού στην Κινγκάλι.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ο αρχηγός ενδέχεται να σας περιμένει στην Εντέμπε) 
 • Ειδική άδεια για την επίσκεψη στο πάρκο με τους γορίλες (αξίας $600) και σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)  

 

Δεν Περιλαμβανονται (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 780 €

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Για την είσοδο στην Ουγκάντα είναι υποχρεωτικό να έχει γίνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού, και να είναι διαθέσιμο το πιστοποιητικό αυτού κατά την είσοδο στη χώρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας
Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Κίβου στη Ρουάντα.
 • Βραδιά με φαγητό και παραδοσιακούς χορούς στο Πάρκο Μπουίντι.
 • Κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα, στο Εθνικό Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ουγκάντα.
 • Ειδική άδεια για την επίσκεψη στο πάρκο με τους γορίλες, αξίας 600$.
 • Είσοδοι σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
 • Σαφάρι Χιμπατζήδων στο πάρκο Κιμπάλε (η υψηλού κόστους ειδική είσοδος συμπεριλαμβάνεται)
 • Επίσκεψη στους Πυγμαίους Μπατούα, φυλή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Βραδιά με φαγητό και παραδοσιακούς χορούς στο Πάρκο Μπουίντι.
 • Κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνκα, στο Εθνικό Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ουγκάντα.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

20/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ουγκάντα, Ρουάντα – Σαφάρι γορίλα & χιμπατζήδων | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info