Εκουαδόρ, Κολομβία – Προκολομβιανοί πολιτισμοί | Ιούνιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 19, 26 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο, εξερευνητικό ταξίδι με το οποίο επιχειρούμε να εισχωρήσουμε στα άδυτα των προκολομβιανών πολιτισμών, των πολιτισμών δηλαδή που αναπτύχθηκαν στη νότια Αμερική πριν την άφιξη του Κολόμβου και των κονκισταδόρων. Περιδιαβαίνουμε σε αρχαιολογικούς χώρους ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής, πολιτισμικής) και μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως το Ποπαγιάν, το Τιεραδέντρο και το Σαν Αγκουστίν, μια ευκαιρία που σπάνια προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα, με σκοπό να μάθουμε όσο γίνεται περισσότερα για τον πλούτο και τα επιτεύγματα μιας εποχής που παραδόξως δεν είναι όσο θα έπρεπε γνωστή, τουλάχιστον στους Ευρωπαίους. Για να το επιτύχουμε, σχεδιάζουμε προσεκτικά τη ροή του προγράμματος, με επιλεγμένες διαμονές καθώς και με δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού από την Κολομβία και το Εκουαδόρ στο βόρειο Περού, ώστε να συμπεριλάβουμε σ’ αυτό το σεργιάνι και τους εκπληκτικούς θησαυρούς του Τσικλάγιο και του Τρουχίγιο. Παράλληλα βλέπουμε σπουδαία αξιοθέατα και γραφικές αποικιακές πόλεις, σε ένα ολοκληρωμένο, χορταστικό πρόγραμμα που θα σας μείνει αξέχαστο!...

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες που επισκεπτόμαστε. Ανακαλύπτουμε τα «κρυμμένα» αρχαιολογικά μυστικά της νότιας Κολομβίας, αποκλεισμένα για χρόνια λόγω της τεταμένης κατάστασης. Περνάμε οδικώς τα σύνορα και ερχόμαστε στο Εκουαδόρ όπου βλέπουμε όλες τις σπάνιες ομορφιές του από το Κίτο μέχρι το Γκουαγιακίλ, ακολουθώντας τον δρόμο των ηφαιστείων, και όχι μόνο την πρωτεύουσα.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Το πρόγραμμάς μας περιλαμβάνει:

 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Στη Βίγια ντε Λέιβα, το Σαν Αγκουστίν και το Τιερραδέντρο (Κολομβία), περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή, η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχείο 3*.
 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής, και στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη «εκκλησία από αλάτι», στα βάθη ενός αλατωρυχείου, στη Ζιπακίρα.
 • Ξενάγηση στη γραφική Βίγια ντε Λέιβα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Αγκουστίν, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς  χώρους της προκολομβιανής Νότιας Αμερικής, με το μυστηριώδες «Δάσος των Αγαλμάτων».
 • Εκδρομή στους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιερραδέντρο. Τόσο το Τιερραδέντρο όσο και το Σαν Αγκουστίν βρίσκονται σε «απάτητα», σπάνια επισκεπτόμενα σημεία της Κολομβίας.
 • Επίσκεψη, ξενάγηση και διαμονή στο Ποπαγιάν, στη  νότια Κολομβία, καθώς και επίσκεψη σε τοπική παραδοσιακή αγορά.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν.
 • Ξενάγηση στο Οτάβαλο και επίσκεψη στην πιο φημισμένη αγορά στο Εκουαδόρ.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, με το ομώνυμο ηφαίστειο.
 • Διαδρομή με το Τρένο του Διαβόλου.
 • Ξενάγηση στη γραφική Κουένκα.
 • Με διασυνοριακό πέρασμα από την Κολομβία στο Εκουαδόρ και από το Εκουαδόρ στο Περού.
 • Στο Βόρειο Περού επίσκεψη στην ιστορική πόλη Πιούρα. Ξενάγηση στο Τσικλάγιο και τον αρχαιολογικό χώρο Ουάκα Ραχάδα, με τα προκολομβιανά ευρήματα και το μουσείο Tumbas Reales (Βασιλικών Τάφων).
 • Επίσκεψη στο Κούντουρ Βάσι, με τους ασύλητους προκολομβιανούς τάφους με τα πλούσια κτερίσματα.
 • Διαμονή στην Καχαμάρκα και επίσκεψη στα Λουτρά των Ίνκας και τον αρχαιολογικό χώρο του προκολομβιανού Κουμπαμάγιο.
 • Ξενάγηση στο Τρουχίγιο και τον Ελ Μπρούχο.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Καρθαγένη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καρθαγένη της Κολομβίας, μία από τις πιο γραφικές αποικιακές πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Καρθαγένη (πανοραμική ξενάγηση)

Η Καρθαγένη, με τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας, αποικιακής, οχυρωμένης πόλης, βρίσκεται σε έναν βαθύ και απάνεμο κόλπο της Καραϊβικής. Η οικονομία της περιοχής εξακολουθεί να βασίζεται στο εμπόριο, όπως συνέβαινε και πριν από αιώνες, όταν οι Ισπανοί αποικιοκράτες αξιοποιούσαν τη στρατηγική θέση του λιμανιού της για να εξάγουν τα πολύτιμα προϊόντα της χώρας και κυρίως τον χρυσό που άρπαζαν με ληστρικό τρόπο.

Στην ξενάγησή μας στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης θα ανακαλύψουμε τη μαγευτική και αρχοντική ομορφιά που άφησε η αποικιοκρατική αρχιτεκτονική στην πόλη και η οποία χάρισε δικαίως στην Καρθαγένη μία θέση στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα θα «χαθούμε» στην όμορφη διατηρητέα παλιά πόλη, με τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα μικρά μαγαζάκια και τα σοκάκια της και θα αφεθούμε στη γοητεία της που συνεπαίρνει όλους τους επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καρθαγένη – πτήση για Μπογκοτά

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπογκοτά (ξενάγηση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που κατά τον 17ο και τον 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως η «Αθήνα της Νότιας Αμερικής». Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Μουσείο Χρυσού, που λειτουργεί από το 1939 και στο οποίο φυλάσσονται περισσότερα από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα εκπληκτικής τέχνης και αξίας. Κοντά του βρίσκεται το θαυμάσιο Μουσείο Μποτέρο. Η συλλογή των εκπληκτικών έργων του καλλιτέχνη, καθώς και έργα διάσημων ζωγράφων -Πικάσο, Ρενουάρ, Νταλί, Ματίς, Μονέτ & Τζιακομέτι- από την προσωπική συλλογή του Φερνάντο Μποτέρο εκτίθενται σε μια όμορφη αποικιοκρατική οικία. Η περιήγησή μας, όμως, δεν σταματά εδώ, θα συνεχιστεί στην πλατεία Μπολίβαρ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βιβλιοθήκη, στο Δικαστικό Μέγαρο και στον Καθεδρικό Ναό. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μοντσερράτ, ένα σύμβολο της Μπογκοτά, στο οποίο θα φτάσουμε με το τελεφερίκ, απολαμβάνοντας παράλληλα την πανοραμική θέα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπογκοτά – Ζιπακίρα – Βίγια ντε Λέιβα

Πρωινή αναχώρηση για τη Ζιπακίρα, όπου θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία, χωρητικότητας 8.400 ατόμων, λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα, ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατράνθρωπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι η βόλτα στα ονειρεμένα δρομάκια της πόλης, πριν γευθούμε ένα ακόμη «κανελάζο», τοπικό ποτό που τονώνει τη διάθεση όπως λένε οι ντόπιοι-, είναι ο καλύτερος επίλογος για τη σημερινή μέρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα (ξενάγηση, El Fossil & Ecce Home) – Μπογκοτά – πτήση για Νέιβα – Σαν Αγκουστίν

Το πρωί θα έχουμε χρόνο για να περιηγηθούμε στην όμορφη, γραφική Βίγια ντε Λέιβα, που σαν νεράιδα με μαγικό ραβδάκι ξεδιπλώνει τις ομορφιές της και μας προσκαλεί να τις απολαύσουμε. Θα δούμε επίσης το Μουσείο Απολιθωμάτων, 6 χλμ. από την πόλη, το οποίο ιδρύθηκε το 1977 στη θέση όπου ανακαλύφθηκε ένας προϊστορικός κρονόσαυρος, δηλαδή ένα θαλάσσιο ερπετό ηλικίας άνω των 120 εκατομμυρίων χρόνων και μήκους 20 μέτρων. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στην Μπογκοτά και το αεροδρόμιο της πόλης από όπου θα πετάξουμε για την Νέιβα, από όπου οδικώς συνεχίζουμε για το Σαν Αγκουστίν, ένας από τους σημαντικότεορυς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Σαν Αγκουστίν (Αρχαιολογικό Πάρκο, Ποταμός Μαγκνταλένα)

Στο Σαν Αγκουστίν θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με το περίφημο «Δάσος των Αγαλμάτων» και το Πάρκο των Ειδώλων, ενώ θα δούμε από κοντά και το βραχώδες φαράγγι του ποταμού Μαγκνταλένα. Ο αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν είναι ένα ανοιχτό «βιβλίο μελέτης» για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς. Περιλαμβάνει εξαιρετικά σπάνια δείγματα προκολομβιανής τέχνης, με πολύ μεγάλη συγκέντρωση θρησκευτικών μνημείων και μεγαλιθικών κατασκευών: θεοί και μυθικά πλάσματα, όλα αναπαριστώνται με ιδιαίτερη τέχνη, που δεν είναι μάλιστα ταυτόσημη σε όλη την έκταση του Πάρκου, αλλά ποικίλλει από τη ρεαλιστική αναπαράσταση σε κάποιες περιπτώσεις έως την αφηρημένη τέχνη σε κάποιες άλλες. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα ευρήματα που απολαμβάνουμε σήμερα είναι απότοκο της δημιουργικότητας του πολιτισμού που άνθησε στις βόρειες Άνδεις από τον 1ο έως περίπου τον 8ο αιώνα! Μετά το πέρας της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο Σαν Αγκουστίν. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Σαν Αγκουστίν – Τιερραδέντρο (Αρχαιολογικό Πάρκο)

Το Σαν Αγκουστίν είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην εξερεύνηση των προκολομβιανών πολιτισμών. Ένα άλλο κεφάλαιο είναι το αντίστοιχο Αρχαιολογικό Πάρκο στο Τιερραδέντρο, που θα επισκεφθούμε σήμερα. Αναχωρούμε λοιπόν οδικώς για το Τιερραδέντρο, το όνομα του οποίου μας προϊδεάζει για το τι θα συναντήσουμε: «Μέσα στη γη»! Στο Πάρκο λοιπόν θα δούμε πολλές μνημειακού μεγέθους αγάλματα ανθρώπινων μορφών, όμως το highlight είναι τα λεγόμενα «υπόγεια», οι πελώριοι, υπόγειοι ζωγραφιστοί τάφοι που χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 10ο αιώνα. Πολλοί από αυτούς φτάνουν τα 12 μέτρα σε ύψος, αληθινές υπόγειες σάλες δηλαδή, και είναι διακοσμημένες με μοτίβα που αναπαράγουν την εσωτερική διακόσμηση που υπήρχε και στις κατοικίες της εποχής, αποκαλύπτοντας παράλληλα την κοινωνική περιπλοκότητα και τον πολιτιστικό πλούτο της προϊσπανικής κοινωνίας στις βόρειες Άνδεις. Καταλήγουμε στο Τιερραδέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Τιερραδέντρο – Ποπαγιάν (ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση και μετάβαση οδικώς στο Ποπαγιάν. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα υπέροχα αποικιακά κτίρια, την κεντρική πλατεία με τον Πύργο του Ρολογιού, τον μπαρόκ ναό του Σάντο Ντομίνγκο, τη γέφυρα Humilladero (1873), τον Άγιο Φραγκίσκο, καθώς και το Πάνθεον των Προπατόρων. Ακόμα, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης και το Σπίτι-Μουσείο Μοσκέρα του 17ου αι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

10η ημέρα: Ποπαγιάν (αγορά ιθαγενών Σίλβια μόνο τις Τρίτες)

Το χωριό Σίλβια δεν είναι γνωστό στους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Κάθε Τρίτη όμως, τα μέλη της φυλής Γκουαμπιάνο έρχονται στην παραδοσιακή αγορά αυτού του χωριού, εδώ στα βουνά των Άνδεων και απλώνουν τους πάγκους και τις πραμάτειες τους, σε ένα σκηνικό γεμάτο χρώματα και αρώματα αλλά και επαφή με τη φυλή Γκουαμπιάνο, με τις μακραίωνες παραδόσεις και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία. Αυτή ακριβώς την αγορά θα έρθουμε να δούμε στο χωριό Σίλβια σήμερα! Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Ποπαγιάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Ποπαγιάν – Λίμνη Κότσα

«Η μικρή Βενετία της Κολομβίας»: αυτό θα ακούσετε να λένε στην Κολομβία για τη λίμνη Κότσα, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γραφικές λίμνες της χώρας, που υδροδοτείται από τους παγετώνες των Άνδεων, ούσα μάλιστα η ίδια και μία από τις πηγές του Αμαζονίου! Θα την επισκεφθούμε λοιπόν αναχωρώντας από το Ποπαγιάν. Διανυκτέρευση στη λίμνη Κότσα.

 

12η ημέρα: Λίμνη Λα Κότσα – Οταβάλο (Εκουαδόρ)

Αναχωρούμε σήμερα από την Κολομβία, με προορισμό μας το γειτονικό Εκουαδόρ. Περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στη μικρή γραφική πόλη του Εκουαδόρ, το Οταβάλο. Οι περήφανοι Ινδιάνοι Οταβάλος ή Οταβαλένιος φορούν ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλες τις άλλες φυλές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Οταβάλο.

13η ημέρα: Οτάβαλο (ξενάγηση) – Κίτο

Η αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά χειροποίητα υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ είναι η πιο φημισμένη στη χώρα. Έτσι λοιπόν θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο για να... εξερευνήσουμε την περίφημη αγορά της πόλης, πριν αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του Ισημερινού, το Κίτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Κίτο (ξενάγηση, Σημείο Μηδέν)

Kατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο Κίτο θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής, και θα ανεβούμε στον λόφο Ελ Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Κίτο – Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι – Ριομπάμπα

Πρωινή αναχώρηση για τον εθνικό δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή -μέρος της οποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων, θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό. Από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά. Μετά τη μοναδική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε οδικώς για τη Ριομπάμπα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Ριομπάμπα – Αλαουσί – Μύτη του Διαβόλου (με τραίνο) – Κουένκα

Πρωινή αναχώρηση για την Κουένκα. Μέσω Αλαουσί εξορμούμε με το τρένο στη Λα Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου», ένα απόκρημνο πέρασμα, το οποίο για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάστηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Συνεχίζουμε για την Κουένκα. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Κουένκα (ξενάγηση) – Γκουαγιακίλ

Η πόλη της  Κουένκα ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ, και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Γκουαγιακίλ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

 

19η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΡΟΥ

Για τους ταξιδιώτες που επιλέξουν τη συνέχεια του ταξιδιού τους με την επέκταση στο Βόρειο Περού, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

18η ημέρα: Γκουαγιακίλ – Άγουας Βέρδες (Περού) – Μανκόρα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για τα σύνορα του Εκουδόρ με το Περού και το συνοριακό πέρασμα Άγουας Βέρδες. Η διαδρομή μας μας οδηγεί στην παραθαλάσσια Μανκόρα, ένα από τα καλύτερα best secrets του Περού! Δεν ανταποκρίνεται στο κλασικό στερεότυπο των ορεινών τοπίων που έχει κανείς στο μυαλό του για το Περού, και αυτό είναι που κάνει την Μανκόρα ξεχωριστή. Το παραθαλάσσιο αυτό χωριό απολαμβάνει την αύρα του Ειρηνικού και υπόσχεται πραγματική χαλάρωση και αναζωογόνηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

19η ημέρα: Μανκόρα – Τσικλάγιο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό το Τσικλάγιο. Καθοδόν κάνουμε στάση στην Πιούρα, ιστορική πόλη του Περού, όπου το 1532 ο Φρανθίσκο Πιθάρρο ίδρυσε την τρίτη κατά σειρά ισπανική αποικία στην περιοχή, με το όνομα Σαν Μιγκέλ ντε Πιούρα. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πόλη πριν συνεχίσουμε για το Τσικλάγιο. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

20η ημέρα: Τσικλάγιο (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο Huaca Rajada, όπου βρίκσονται τα αρχαιολογικά ευρήματα από τον Άρχοντα του Σιπάν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Τουκούμε. Επίσκεψη των πυραμίδων και του τοπικού μουσείου. Λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε το περίφημο και εκπληκτικό, σύγχρονο μουσείο Tumbas Reales (Μουσείο Βασιλικών Τάφων), το οποίο στεγάζει ολόκληρη τη συλλογή των ευρημάτων από τον ασύλητο οικογενειακό τάφο ενός ηγεμόνα του πολιτισμού των Μοτσίκα, που οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το 1987 και τον ονόμασαν ο "Άρχοντας του Σιπάν". Μετά την επίσκεψή μας στο μουσείο, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τσικλάγιο. Διανυκτέρευση.

21η ημέρα: Τσικλάγιο – Κούντουρ Βάσι – Καχαμάρκα

Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε από το Τσικλάγιο, με προορισμό μας την Καχαμάρκα. Καθοδόν είναι απαραίτητη η στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Κούντουρ Βάσι, «το Σπίτι του Κόνδορα» όπως σημαίνει το όνομά του. Ο χώρος ανακαλύφθηκε το 1945 και αρκετά χρόνια αργότερα η σκαπάνη έφερε στο φως τέσσερις ασύλητους προκολομβιανούς τάφους με πολύτιμα κτερίσματα, όπως χρυσά στέμματα, κοσμήματα και μονόλιθους με περίτεχνα σκαλίσματα. Μετά την επίσκεψή μας, συνεχίζουμε για την Καχαμάρκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

22η ημέρα: Καχαμάρκα – Κουμπεμάγιο – Λουτρά των Ίνκα – Καχαμάρκα

Πολλές από τις πληροφορίες για την ιστορία των πολιτισμών του παρελθόντος, τις αντλούμε από ό,τι είναι γραμμένο στην πέτρα. Κυριολεκτικά, μάλιστα, καθώς οι βραχογραφίες που έχουν βρεθεί σε πάρα πολλές ιστορικές τοποθεσίες, έχουν αποκαλύψει μυστικά αιώνων. Αυτό συμβαίνει και στο Κουμπαμάγιο, τον αρχαιολογικό χώρο της Καχαμάρκα που θα επισκεφθούμε σήμερα, μία βραχώδη έκταση όπου εντοπίστηκαν πετρογλυφικά που χρονολογούνται έως και το 1500 π.Χ. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των όσων υπάρχουν εδώ είναι το πέτρινο κανάλι μήκους 9 χλμ. που είχε χρησιμοποιηθεί για την υδροδότηση της περιοχής. Λίγο πιο μακριά από το Κουμπαμάγιο βρίσκονται τα Λουτρά των Ίνκα, γεωθερμική περιοχή με λουτρά, που η Ιστορία θέλει να είναι η αγαπημένη «εξοχή» του Αταουάλπα, του τελευταίου αυτοκράτορα των Ίνκα. Εδώ λέγεται πως ξεκουραζόταν,αμέριμνος για την απειλή που λεγόταν Φρανθίσκο Πιθάρρο και ερχόταν για να καταστρέψει δια παντός την αυτοκρατορία και τον πολιτισμό των Ίνκας… Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στην Καχαμάρκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

23η ημέρα: Καχαμάρκα – Τρουχίγιο

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Τρουχίγιο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη και πολιτιστική πρωτεύουσα του Περού. Η «πόλη της αιώνιας Άνοιξης» που ονομάζεται έτσι λόγω της αδιάλειπτης καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ηλιοφάνειας. Ιδρύθηκε το 1534 από τον Diego de Almagro. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο Ελ Μπρούχο, όπου στη γύρω περιοχή εδρεύει το κοιμητήριο των προκολομβιανών πολιτισμών και πολλά άλλα ευρήματα των πολιτισμών που έδρασαν τότε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Τρουχίγιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

24η ημέρα: Τρουχίγιο (ξενάγηση) – Λίμα

Απολαμβάνουμε την πόλη του Τρουχίγιο με την εμπεριστατωμένη ξενάγησή μας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις Πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, του πολιτισμού των Μοτσίκα, την πρωτεύουσα των Τσιμού, το Τσαν Τσαν, με το σύμπλεγμα από 9 συγκροτήματα διαμερισμάτων περιβαλλόμενα από τείχη που φτάνουν σε ύψος τα 7 μ. και μήκος τα 700 μ. Τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν σε πολυάριθμους και πλούσιους τάφους μαρτυρούν ότι η τεχνική και το καλλιτεχνικό αίσθημα των Τσιμού αναπτύσσεται ιδιαίτερα στην επεξεργασία των μετάλλων (χρυσού, αργύρου, χαλκού) με τα οποία έφτιαχναν ολόκληρες πανοπλίες, θώρακες, περιδέραια, ασυνήθιστα κυλινδρικά αγγεία με σχήμα ανθρώπινου προσώπου, τελετουργικά μαχαίρια (τούμι) και οικιακά σκεύη. Θα δούμε επίσης το χωριουδάκι Ουαντσάκο, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για τη Λίμα. Άφιξη στην περουβιανή πρωτεύουσα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

25η ημέρα: Λίμα – Πτήση επιστροφής

Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας στους προκολομβιανούς πολιτισμούς, επισκεπτόμαστε τις ιερές πυραμίδες της Λίμα, την Ουάκα Ουαγιαμάρκα και την Ουάκα Πουκγιάνα. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Ελλάδα.

26η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Στη Βίγια ντε Λέιβα, το Σαν Αγκουστίν και το Τιερραδέντρο (Κολομβία), περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή, διαμονή σε ξενοδοχείο 3*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη «εκκλησία από αλάτι» στη Ζιπακίρα.
 • Ξενάγηση στη Βίγια ντε Λέιβα.
 • Εκδρομή στους ζωγραφιστούς τάφους του Τιερραδέντρο.
 • Επίσκεψη, ξενάγηση και διαμονή στο Ποπαγιάν, και επίσκεψη σε τοπική παραδοσιακή αγορά.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν.
 • Ξενάγηση στο Οτάβαλο και την αγορά του.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, με το ομώνυμο ηφαίστειο.
 • Διαδρομή με το Τρένο του Διαβόλου.
 • Ξενάγηση στη γραφική Κουένκα.
 • Στην επέκταση στο Βόρειο Περού: ξενάγηση στο Τσικλάγιο και τον αρχαιολογικό χώρο Ουάκα Ραχάδα.
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Κούντουρ Βάσι.
 • Επίσκεψη στα Λουτρά των Ίνκας και τον αρχαιολογικό χώρο του Κουμπαμάγιο.
 • Ξενάγηση στο Τρουχίγιο και τον Ελ Μπρούχο.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται      

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Το πρόγραμμάς μας περιλαμβάνει:

 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Στη Βίγια ντε Λέιβα, το Σαν Αγκουστίν και το Τιερραδέντρο (Κολομβία), περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή, η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχείο 3*.
 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής, και στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη «εκκλησία από αλάτι», στα βάθη ενός αλατωρυχείου, στη Ζιπακίρα.
 • Ξενάγηση στη γραφική Βίγια ντε Λέιβα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Αγκουστίν, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς  χώρους της προκολομβιανής Νότιας Αμερικής, με το μυστηριώδες «Δάσος των Αγαλμάτων».
 • Εκδρομή στους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιερραδέντρο. Τόσο το Τιερραδέντρο όσο και το Σαν Αγκουστίν βρίσκονται σε «απάτητα», σπάνια επισκεπτόμενα σημεία της Κολομβίας.
 • Επίσκεψη, ξενάγηση και διαμονή στο Ποπαγιάν, στη  νότια Κολομβία, καθώς και επίσκεψη σε τοπική παραδοσιακή αγορά.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν.
 • Ξενάγηση στο Οτάβαλο και επίσκεψη στην πιο φημισμένη αγορά στο Εκουαδόρ.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, με το ομώνυμο ηφαίστειο.
 • Διαδρομή με το Τρένο του Διαβόλου.
 • Ξενάγηση στη γραφική Κουένκα.
 • Με διασυνοριακό πέρασμα από την Κολομβία στο Εκουαδόρ και από το Εκουαδόρ στο Περού.
 • Στο Βόρειο Περού επίσκεψη στην ιστορική πόλη Πιούρα. Ξενάγηση στο Τσικλάγιο και τον αρχαιολογικό χώρο Ουάκα Ραχάδα, με τα προκολομβιανά ευρήματα και το μουσείο Tumbas Reales (Βασιλικών Τάφων).
 • Επίσκεψη στο Κούντουρ Βάσι, με τους ασύλητους προκολομβιανούς τάφους με τα πλούσια κτερίσματα.
 • Διαμονή στην Καχαμάρκα και επίσκεψη στα Λουτρά των Ίνκας και τον αρχαιολογικό χώρο του προκολομβιανού Κουμπαμάγιο.
 • Ξενάγηση στο Τρουχίγιο και τον Ελ Μπρούχο.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Ο αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν, με το «Δάσος των Αγαλμάτων», από τους πλουσιότερους και πλέον εντυπωσιακούς της Νότιας Αμερικής.
 • Οι ζωγραφιστοί τάφοι των προκολομβιανών πολιτισμών του Τιερραδέντρο.
 • Η πόλη της Καρθαγένης, με το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα.
 • Η υπόσκαφη εκκλησία από αλάτι στη Ζιπακίρα.
 • Το Μουσείο Χρυσού στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.
 • Η πόλη Ποπαγιάν και η τοπική παραδοσιακή αγορά στη Σιλβία.
 • Το Τρένο του Διαβόλου, στο Εκουαδόρ.
 • Το Σημείο-Μηδέν, ανάμεσα στα δύο Ημισφαίρια (Βόρειο και Νότιο)
 • Οι προκολομβιανοί θησαυροί στο Τσικλάγιο και το μουσείο Tumbas Reales με τους βασιλικούς τάφους.
 • Ο αρχαιολογικός χώρος στο Κούντουρ Βάσι.
 • Τα Λουτρά των Ίνκας στην Καχαμάρκα.
 • Ο προκολομβιανός αρχαιολογικός χώρος στο Ελ Μπρούχο, στο Τρουχίγιο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη.
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη «εκκλησία από αλάτι», στα βάθη ενός αλατωρυχείου, στη Ζιπακίρα.

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Χάρτης Ταξιδιού Εκουαδόρ, Κολομβία – Προκολομβιανοί πολιτισμοί | Ιούνιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info