Αλάσκα - Εξερεύνηση της άγριας ζωής - 03.07.2020

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6290€

Travel Identity

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel! «Χτενίζουμε» τα Πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας για να εξερευνήσουμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη!

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel! «Χτενίζουμε» τα Πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας για να εξερευνήσουμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη!

Οι παρακάτω είναι ιδιαίτερα ακριβές  δραστηριότητες και περιλαμβάνονται στην τιμή!

 • Πτήση για την παρακολούθηση της αρκούδας γκρίζλι, με εξειδικευμένους οδηγούς της άγριας ζωής (από το Χόμερ). Η πτήση αυτή είναι ιδιαίτερα ακριβή και κοστίζει €600 το άτομο, ωστόσο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!
 • Οδική «διάσχιση» της χερσονήσου Κενάι
 • Παρατήρηση του παγετώνα Μέντενχολ, στο Τζούνο
 • Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στο Τζούνο
 • Διάσχιση του θαλάσσιου διαύλου Eldred και περιήγηση στα φιορδ της Σελντόβια
 • Καγιάκ στον κόλπο Κατσεμάκ
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Παρατήρηση της άγριας ζωής στον κόλπο Κάτσεμακ και στην κοινότητα της Σελντόβια
 • Ημιδιατροφή στην ακριβή Αλάσκα
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο-έκπληξη!
 • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Αλάσκα

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Άνκορατζ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το Άνκορατζ. Το Άνκορατζ αποκαλείται «η κορυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου. Είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυπληθής πόλη της Αλάσκα, πριν κάποια χρόνια μάλιστα είχε τεθεί ως σκέψη η μεταφορά της πρωτεύουσας της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ στο Άνκορατζ (από το Τζούνο), χωρίς ωστόσο να προχωρήσει. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Άνκορατζ – Γουίτιερ (Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες) – Άνκορατζ

Το πρωί θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης και θα συνεχίσουμε για το γειτονικό Γουίτιερ, που αποτελεί λιμάνι αναχώρησης για τις κρουαζιέρες θέασης των παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ. Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυτικά της χερσονήσου του Κενάι, προστατευμένο από τους ανέμους του ωκεανού, το Γουίτιερ βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς όγκους της γειτονικής «λιμνοθάλασσας» του κόλπου Πρινς Γουίλιαμ. Το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριολεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και μεταφέροντάς μας σε τοπία που μόνο σε ταινίες υπάρχουν. Θα δούμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα και που σχηματίζουν θαλάσσια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγάρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Άνκορατζ για δείπνο και διανυκτέρευση

 

3η ημέρα: Άνκορατζ (ξενάγηση)

Απολαμβάνουμε ακόμα μία ξενάγηση στο Άνκορατζ με τον αρχηγό μας. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα σε χαλαρούς ρυθμούς αλλά και για ξεκούραση, εν όψει του χορταστικού προγράμματος που ακολουθεί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Άνκορατζ – Σιούαρντ

Αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό σήμερα το Σιούαρντ, περίπου 200 χλμ. νότια του Άνκορατζ. Ακολουθούμε τον Seward Highway, ένας αυτοκινητόδρομος που ενώνει το Άνκορατζ με το Σιούαρντ, και όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί ως διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καθώς βλέπουμε αλλεπάλληλους κολπίσκους, παγετώνες και αλπικές κοιλάδες. Στα πρώτα 70 περίπου χιλιόμετρα κινούμαστε σχεδόν κατά μήκος του θαλάσσιου περάσματος Τούρναγκαϊν (Turnagain), μία θαλάσσια έκταση που μεταβάλλεται διαρκώς σε έκταση και πυκνότητα, λόγω της παλίρροιας. Περνάμε από μία πόλη-φάντασμα, το Πόρτατζ, που εγκαταλείφθηκε πριν κάποιες δεκαετίες λόγω ακριβώς της παλίρροιας (απότοκο του σεισμού του 1964) που πλημμύρισε την πόλη. Από εδώ φαίνονται μάλιστα και οι παρυφές του ομώνυμου παγετώνα. Η διαδρομή μας καταλήγει στο Σιούαρντ, μία παραθαλάσσια κωμόπολη περίπου 3.000 κατοίκων με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως είναι «αυτοδιαχειριζόμενη», υπάγεται δηλαδή σε ένα ξεχωριστό νομικό καθεστώς διατηρώντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μία διοικητική σχέση παρόμοια με αυτή της Γροιλανδίας ή των Νήσων Φερόε με τη Δανία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σιούαρντ – Κούπερ Λάντινγκ – Χερσόνησος Κενάι – Νίνιλτσικ – Χόμερ

Μία από τις πιο όμορφες, «πράσινες» διαδρομές της Αλάσκας μάς περιμένει σήμερα. Μετά το πρωινό μας λοιπόν στο Σιούαρντ αναχωρούμε οδικώς με τελικό προορισμό μας το Χόμερ, στο νότιο άκρο της χερσονήσου Κενάι. Ο πρώτος μας σταθμός είναι το Κούπερ Λάντινγκ, στον μυχό της λίμνης Κενάι, περιοχή που γνώρισε οικιστική ανάπτυξη την εποχή του πυρετού του χρυσού, τον 19ο αιώνα. Το κτίριο του Ταχυδρομείου της περιοχής μάλιστα είναι το παλαιότερο κτίσμα σε ολόκληρη τη χερσόνησο, και συγκαταλέγεται στον Κατάλογο των Ιστορικών Κτιρίων. Μετά την απαραίτητη στάση στο Κούπερ Λάντινγκ, συνεχίζουμε τη διάσχιση της Χερσονήσου Κενάι. Ο πρώτος εξερευνητής που μελέτησε και χαρτογράφησε την περιοχή ήταν ο Ρώσος Γκερασίμ Ισμαΐλοφ, το 1789, αν και στην περιοχή ήδη κατοικούσαν για πολλούς αιώνες (αν όχι χιλιετίες) κοινότητες ιθαγενών Αθαμπάσκαν και Αλουτίικ. Τα βουνά της Κενάι στο νότιο και νοτιοδυτικό κομμάτι της χερσονήσου καλύπτονται από παγετώνες που ξεπερνούν σε ύψος τα 2.000 μέτρα, από τους οποίους υδροδοτούνται οι λίμνες της περιοχής, με μεγαλύτερη όλων τη λίμνη Τουστουμένα. Επόμενη στάση μας είναι η Κενάι, πόλη που άκμασε χάρη στο εμπόριο γούνας! Πριν φτάσουμε στο Χόμερ, θα κάνουμε στάση στο Νίνιλτσικ για να δούμε την παλιά ορθόδοξη ρωσική εκκλησία (1901) της Μεταμορφώσεως. Φτάνουμε τελικά στο Χόμερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χόμερ – Διάσχιση Διαύλου Eldred με Seldovia Wildlife Tour

Η ημέρα μας σήμερα αφιερωμένη στην… θάλασσα! Επιβιβαζόμαστε λοιπόν με πλοιάριο με το οποίο θα πλεύσουμε στον κόλπο Κάτσεμακ (Kachemak) και θα διασχίσουμε τον περίφημο Δίαυλο Eldred. Η πρώτη μας στάση είναι στο νησί Γκαλ (Gull) με το καταφύγιο πουλιών: δεκάδες είδη πουλιών βρίσκουν το ιδανικό καταφύγιο σε έναν τέτοιο παράδεισο, και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πολλά από αυτά, ανάμεσά τους, αν είμαστε τυχεροί, και τον φαλακρό αετό! Συνεχίζουμε για το τόσο γραφικό πέρασμα που ο κόσμος γνωρίζει ως Δίαυλος Eldred, ένα σχετικά στενό θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα σε δύο φιορδ και το νησί Γιούκον, που θα μας κατευθύνει μέχρι το λιμανάκι της Σελντόβια, όπου κάνουμε και την επόμενη στάση μας. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για φαγητό και ξεμούδιασμα, πριν πάρουμε τον ίδιο (θαλάσσιο) δρόμο της επιστροφής. Αν η τύχη μας ευνοήσει ίσως δούμε ακόμα και φάλαινες, που συνηθίζουν να κολυμπούν σ’ αυτά τα νερά. Επιστροφή στο Χόμερ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Χόμερ – Εθνικό Πάρκο Κατμάι και Λίμνη Κλαρκ (πτήση για την παρατήρηση της αρκούδας γκρίζλι)

Η συλλογή εμπειριών και αναμνήσεων συνεχίζεται, ή μάλλον κορυφώνεται σήμερα με μία συναρπαστική εμπειρία! Σήμερα θα πετάξουμε με ειδικό αεροσκάφος αναζητώντας την γκρίζλι, την περίφημη καφέ αρκούδα που κατοικεί μόνο στη Βόρεια Αμερική! Με συνοδεία ειδικών οδηγών θα πετάξουμε πάνω από το Εθνικό Πάρκο Κατμάι και τη Λίμνη Κλαρκ, κατευθυνόμενοι σε ειδικές περιοχές και σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση των γκρίζλις ώστε να τις δούμε να ψαρεύουν, να παίζουν με τα μικρά τους ή να ζευγαρώνουν! Θα μάθουμε πολλά για το πανέμορφο όσο και σπάνιο αυτό ζώο και να είστε σίγουροι πως (αν και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές) η φωτογραφική σας μηχανή θα… πάρει φωτιά! Επιστροφή στο Χόμερ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Χόμερ – Βαρκάδα και Καγιάκ στον κόλπο Κατσεμάκ – Άνκορατζ

Καθώς περιβάλλεται από ψηλές βουνοκορφές, καλοσχηματισμένα φιορδ αλλά και πλούσια άγρια ζωή, ο κόλπος Κάτσεμακ καθίσταται ιδανικός για θαλάσσιες εξορμήσεις. Σήμερα λοιπόν θα ξυπνήσουμε νωρίτερα για να απολαύσουμε μία τέτοια εξόρμηση με καγιάκ στον κόλπο, ξεκινώντας με πλοιάριο από το Χόμερ μέχρι το Ότερ Κόουβ, από όπου θα ξεκινήσουμε το καγιάκ, με τη συνοδεία έμπειρου τοπικού οδηγού που θα μας δώσει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι θα δούμε! Μετά το τέλος της βαρκάδας μας επιστρέφουμε στο Χόμερ, από όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Άνκορατζ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Άνκορατζ – πτήση για Τζούνο

Από το αεροδρόμιο του Άνκορατζ θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Αλάσκα, το Τζούνο, στη νότια πλευρά της πολιτείας, πολύ κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Η πρωτεύουσα της Αλάσκας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ορεινούς όγκους του παγετώνα Μέντεχολ και του όρους Τζούνο, η ομώνυμη μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα γης και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Έχει αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι της δεν οδηγούν πουθενά, μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο και αποτελεί το διοικητικό κέντρο της πολιτείας από το 1900. Η πτήση μας από το Άνκορατζ είναι σύντομη και φτάνοντας στο Τζούνο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να απολαύσουμε την υπέροχη αυτή πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Τζούνο – Παγετώνας Μέντεχολ

Σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα το Τζούνο, αφιερώνοντας εδώ το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μας. Θα δούμε το μουσείο της πόλης και το τοπικό εκκολαπτήριο σολομών ενώ θα κινηθούμε και λίγο εκτός πόλης (12 χλμ.) μέχρι το παρατηρητήριο του παγετώνα Μέντενχολ (Mendenhall). Το πρώτο όνομα που αποδόθηκε στον παγετώνα ήταν «Σιτααντάαγκο», που σημαίνει «ο παγετώνας πίσω από την πόλη»· ιδιαίτερα εύστοχο αν και όχι τόσο εύκολο στην προφορά. Ο Μέντενχολ είναι από τους μεγαλύτερους παγετώνες στην ευρύτερη περιοχή του Τζούνο, παρότι και εκείνος έχει χάσει τμήμα του μεγέθους του τα τελευταία χρόνια! Κατόπιν επιστρέφουμε στο Τζούνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Τζούνο – Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών

Σήμερα απολαμβάνουμε κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Auke, με αφετηρία μας πάντα το Τζούνο. Ρυθμίστε φωτογραφικές μηχανές, φορτίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε να απαθανατίσετε εικόνες που ίσως μετά τις βλέπετε και δεν τις πιστεύετε! Καθώς οι συνοδοί μας θα μας «βομβαρδίζουν» με ένα σωρό πληροφορίες για την άγρια ζωή αυτών των νερών, θα απολαμβάνουμε μία σπάνια εμπειρία αλλά και ένα πεντανόστιμο σνακ σολομού που συμπεριλαμβάνεται στην κρουαζιέρα μας. Με το τέλος της κρουαζιέρας, επιστρέφουμε στο Τζούνο, όπου για το βράδυ σας έχουμε ετοιμάσει αποχαιρετιστήριο δείπνο-έκπληξη! Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Τζούνο – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ξύπνημα και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τζούνο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

13η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα
είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6290 € 1000 €
Twin Room 6290 € 1000 €
Triple Room 6290 € 1000 €
Single Room 7690 € 1000 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6470 € 1000 €
Twin Room 6470 € 1000 €
Triple Room 6470 € 1000 €
Single Room 7870 € 1000 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7540 € 0 €
Twin Room 7540 € 0 €
Triple Room 7540 € 0 €
Single Room 8940 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

03/07/2020

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

DL 143

03/07/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΣΗΑΤΛ

09:55

11:11

DL 942

03/07/2020

ΣΗΑΤΛ – ΑΝΚΟΡΑΤΖ

15:25

18:06

DL 1595

14/07/2020

ΤΖΟΥΝΟ – ΣΗΑΤΛ

07:15

10:45

DL 034

14/07/2020

ΣΗΑΤΛ – ΠΑΡΙΣΙ

13:11

08:15 +1

AF 1532

15/07/2020

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσους σταθμούς
 • Ξενοδοχεία 4* και 3*, τα καλύτερα διαθέσιμα στις περιοχές εκτός μεγάλων πόλεων. Στο Σιούαρντ και στο Χόμερ οι επιλογές καταλύματος είναι πολύ περιορισμένες. Ο επισκέπτης εδώ γνωρίζει πως έρχεται για την παρατήρηση της άγριας ζωής και της φύσης στην Αλάσκα και όχι για πολυτελείς παροχές.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Επιπρόσθετα: σνακ με σολομό και αναψυκτικά στην κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στο Τζούνο.
 • Ακριβή πτήση για την παρακολούθηση της αρκούδας γκρίζλι, με εξειδικευμένους συνοδούς άγριας ζωής (από το Χόμερ)
 • Διάσχιση διαύλου Eldred για την παρατήρηση της άγριας ζωής στον κόλπο Κάτσεμακ και στη Σελντόβια
 • Kayak experience στον κόλπο Κάτσεμακ.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός 
 • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.000 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΕΚΔΟΣΗ ESTA 

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας
με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές στο γραφείο μας.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel! «Χτενίζουμε» τα Πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας για να εξερευνήσουμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη!

Οι παρακάτω είναι ιδιαίτερα ακριβές  δραστηριότητες και περιλαμβάνονται στην τιμή!

 • Πτήση για την παρακολούθηση της αρκούδας γκρίζλι, με εξειδικευμένους οδηγούς της άγριας ζωής (από το Χόμερ). Η πτήση αυτή είναι ιδιαίτερα ακριβή και κοστίζει €600 το άτομο, ωστόσο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!
 • Οδική «διάσχιση» της χερσονήσου Κενάι
 • Παρατήρηση του παγετώνα Μέντενχολ, στο Τζούνο
 • Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στο Τζούνο
 • Διάσχιση του θαλάσσιου διαύλου Eldred και περιήγηση στα φιορδ της Σελντόβια
 • Καγιάκ στον κόλπο Κατσεμάκ
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Παρατήρηση της άγριας ζωής στον κόλπο Κάτσεμακ και στην κοινότητα της Σελντόβια
 • Ημιδιατροφή στην ακριβή Αλάσκα
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο-έκπληξη!
 • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Αλάσκα

 

Highlights

 • Πτήση για την παρακολούθηση της αρκούδας γκρίζλι, με εξειδικευμένους οδηγούς της άγριας ζωής (από το Χόμερ). Η πτήση αυτή είναι ιδιαίτερα ακριβή και κοστίζει €600 το άτομο, ωστόσο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!
 • Οδική «διάσχιση» της χερσονήσου Κενάι
 • Παρατήρηση του παγετώνα Μέντενχολ, στο Τζούνο
 • Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στο Τζούνο
 • Διάσχιση του θαλάσσιου διαύλου Eldred και περιήγηση στα φιορδ της Σελντόβια
 • Καγιάκ στον κόλπο Κατσεμάκ
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Παρατήρηση της άγριας ζωής στον κόλπο Κάτσεμακ και στην κοινότητα της Σελντόβια

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Διάσχιση διαύλου Eldred
 • Εξόρμηση με καγιάκ στον Kachemak Bay
 • Παρατήρηση αρκούδας Γκρίζλι – Παρατήρηση φαλαινών

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2020

Αναχωρήσεις

3/7Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αλάσκα - Εξερεύνηση της άγριας ζωής - 03.07.2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info