fb

Η διαφορετική 17ήμερη Νότια Ινδία του Versus | Χριστούγεννα 2019- Πρωτοχρονιά 2020

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Νότια Ινδία με την προσέγγιση του Versus Travel, με σωστές και λειτουργικές πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα εντός της χώρας, με επιπλέον παροχές (όπως η πολιτιστική παράσταση στη Μυσόρη και οι χοροί Κατακάλι στο Κοτσίν) και με ένα πρόγραμμα που διαμόρφωσαν η τεράστια εμπειρία μας και η επιτόπια έρευνά μας στην περιοχή. Ένα ταξίδι που παρασύρει τον ταξιδιώτη από την πρωτεύουσα της Πολιτείας Καρνατάκα, το Μπανγκαλόρ, στην πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου, τη Μυσόρη, και από την «ακτή των μπαχαρικών της Ινδίας», την Κεράλα, σε εκπληκτικές πόλεις του Ταμίλ Ναντού, όπως το Μαντουράι και η Ταντζόρ. Ένα ταξίδι με μαγευτικές, υδάτινες διαδρομές, με καταφύγια προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, με θαυμαστά συγκροτήματα ιερών ναών. Η τροπική Ινδία -τελείως διαφορετική από το Βορρά- σαγηνεύει τον επισκέπτη με τη μαγεία της φύσης και των λατρευτικών δημιουργημάτων του ανθρώπου!

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 

Ένα ταξίδι στη Νότια Ινδία, που παρασύρει τον ταξιδιώτη από το Μπανγκαλόρ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Καρνατάκα, στο Χασάν, ορμητήριο για τους εκπληκτικούς ναούς του Μπελούρ και του Χαλεμπίντ, και την πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου, τη Μυσόρη. Και ύστερα θα του αποκαλύψει την «ακτή των μπαχαρικών της Ινδίας», την Κεράλα: από το Κοτσίν, ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας, στο Αλεπέι για τη μαγευτική, υδάτινη διαδρομή έως το Κουμαρακόμ και από κει στο Περιγιάρ, ένα καταφύγιο προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Το οδοιπορικό συνεχίζεται με τις εκπληκτικές πόλεις του Τάμιλ Ναντού: Μαντουράι, Τσέτιναντ, Τρισί και Ταντζόρ με τα θαυμαστά συγκροτήματα των αρχοντικών και των ιερών ναών τους, το Ποντίσερι με τον απρόσμενο γαλλικό χαρακτήρα του, το Μαχαμπαλιπουράμ με τους παράκτιους λαξευτούς ναούς και καταλήγει στη «βασίλισσα» του αχανούς Νότου, το Μαντράς.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικοτητα του versus

 

Πλούσια 17ήμερη διάρκεια για να την απολαύσουμε
με τη λεπτομέρεια που της αξίζει

 

Εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούμε ταξίδια στην Ινδία του τροπικού Νότου. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» στην επίσκεψη των ενδιαφερόντων ναών και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση, με τελετουργίες ντόπιων, με την πλούσια κληρονομιά, με κέντρα διαλογισμού, με περιοχές διαφορετικών ευρωπαϊκών επιρροών.

Το πρόγραμμά μας αυτό αποτελεί το πιο ισορροπημένο και συνάμα το πιο πλήρες πρόγραμμα από πλευράς ενδιαφερόντων που προτάθηκε ποτέ. Διαβάστε το προσεκτικά και ταξιδέψτε!

10+ Δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

  • Διεθνείς πτήσεις Αθήνα-Μπανγκαλόρ και Μαντράς-Αθήνα, που είναι ο ιδανικός τρόπος για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς άσκοπα πισωγυρίσματα μέσα στην Ινδία και με πολύωρες κουραστικές διαδρομές με ινδικά τρένα.
  • Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος θεωρείται το γεγονός ότι, παρά την πολύ πρωινή άφιξή μας, το Versus έχει εξασφαλίσει τα δωμάτια στο ξενοδοχείο, παρόλο που το check in κατά την ημέρα άφιξης είναι στις 14:00. Επίσης, κρατάμε τα δωμάτια του ξενοδοχείου μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.
  • Κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια της Κεράλας με παραδοσιακό houseboat.
  • Επίσκεψη στην πόλη της Αυγής, την «παγκόσμια πόλη» Αούροβιλ.
  • Διαμονή σε παραδοσιακό πλοιάριο (houseboat).
  • Ημιδιατροφή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Επίσκεψη στο Άσραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντίσερι.
  • Διαμονή και επίσκεψη στο Τσέτιναντ με τα αρχοντικά του 18ου αιώνα, ένα διαφορετικό από όλα τα άλλα διαμάντι του Νότου, που πρώτο το Versus εισήγαγε.
  • Παράσταση χοροθεάτρου Kathakali (Κατακάλι) στο Κοτσίν.
  • Παράσταση - έκπληξη με παραδοσιακούς ινδικούς χορούς της Νότιας Ινδίας Bharata Natyam (Mπχαράτα Νατγιάμ) στη Μυσόρη.

 

Οι δύο αυτές πολιτιστικές παραστάσεις, τις οποίες το Versus Travel περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της Νότιας Ινδίας, συνήθως πωλούνται τοπικά ως προαιρετικές.

  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

 

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπανγκαλόρ, μια σύγχρονη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανική και εμπορική πόλη της Ινδίας, αλλά συγχρόνως πολύ φιλική, με κήπους, πάρκα, μεγάλα κτίρια και παζάρια που σφύζουν από ζωή.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ

Άφιξη στο Μπανγκαλόρ, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και εγκατάσταση. Στη συνέχεια θα κάνουμε πανοραμικό γύρο στην πόλη, παίρνοντας μία εικόνα για την ταυτότητα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ – ΧΑΣΑΝ (ΤΣΙΚΜΑΓΚΑΛΟΥΡ)

Αναχώρηση οδικώς για το Χασάν (Τσιμαγκαλούρ). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο πανύψηλο πέτρινο άγαλμα του Gomteshwara, ορατό από απόσταση 25 χιλιομέτρων! Άφιξη στο Χασάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΣΑΝ - ΜΠΕΛΟΥΡ - ΧΑΛΕΜΠΙΝΤ - ΜΥΣΟΡΗ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφτούμε τους ναούς στο Μπελούρ και το Χαλεμπίντ, που αποτελούν την αφρόκρεμα μιας από τις πιο πληθωρικές περιόδους της ινδουιστικής καλλιτεχνικής παράδοσης. Στο Μπελούρ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον περίφημο Ναό Τσανεκασάβα, τόπο λατρείας των ινδουιστών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μυσόρη, την πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 756 μέτρων και πέρα από το καλό της κλίμα παραμένει μια όμορφη πόλη με πλούσια κληρονομιά. Τα θέλγητρά της δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο: υπέροχα παλάτια, ναοί, πάρκα, καλοδιατηρημένα δημόσια κτίρια και καθαροί δενδροφυτεμένοι δρόμοι. Άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΣΟΡΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΣΟΜΝΑΤΠΟΥΡ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Η πρωινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με το παλάτι των μαχαραγιάδων. Το παλάτι αυτό αποτελεί ένα συνδυασμό ινδικής και σαρακίνικης αρχιτεκτονικής. Τρούλοι, μιναρέδες, κολόνες και υπέροχα γλυπτά συνδυάζονται αρμονικά και συνθέτουν ένα μοναδικό κτίριο, που αποτελεί το κόσμημα της πόλης και ένα από τα λαμπρότερα παλάτια ολόκληρης της Ινδίας. Στη συνέχεια θα δούμε το περίφημο άγαλμα του Ταύρου Νάντι, που κατά την ινδική μυθολογία προστάτευε την πύλη εισόδου του ιερού του Θεού Σίβα και της γυναίκας του Παρβάτι. Αργότερα θα κάνουμε μια εκδρομή στο Σομνατπούρ, ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα της Δυναστείας των Χοϊσάλα, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από τη Μυσόρη. Για το βράδυ έχουμε κανονίσει να παρακολουθήσουμε μια πολιτιστική παράσταση με χορούς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη και έθιμα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΣΟΡΗ – ΚΑΛΙΚΟΥΤ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Καλικούτ, στη θρυλική ακτή Μαλαμπάρ. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεράλα είναι γνωστή αιώνες τώρα, καθώς αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό εμπορικό σταθμό στους θαλάσσιους δρόμους για τη διακίνηση των μπαχαρικών. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΙΚΟΥΤ – ΚΟΤΣΙΝ (ΚΕΡΑΛΑ)

Πρωινό ελεύθερο για μια βόλτα στη όμορφη παραλία της Καλικούτ ή για αγορές στα μαγαζάκια και στους πλανόδιους. Το μεσημέρι επιβίβαση στο τρένο και αναχώρηση για το Κοτσίν. Άφιξη στο παλαιότερο και ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας. Χτισμένο πάνω σε μια λωρίδα στεριάς, αποτελείται από χερσονήσους, κολπίσκους, φυσικές και τεχνητές νησίδες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΣΙΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΧΟΡΟΙ ΚΑΤΑΚΑΛΙ)

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του Κοτσίν αντανακλάται στα πολλά κτίσματα, που αντιπροσωπεύουν διάφορες περιοχές και θρησκείες του κόσμου. Κατά μήκος του λιμανιού, οι σειρές με τα παμπάλαια κινέζικα δίχτυα ψαρέματος δείχνουν τους εμπορικούς δεσμούς της Κεράλας με την Κίνα και τα κτίρια κατά μήκος της ακτής μαρτυρούν την παρουσία Ολλανδών και Πορτογάλων αποίκων. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια του αποικιακού πυρήνα της πόλης, το Φορτ Κοτσίν, όπου θα επισκεφτούμε την Εβραϊκή Συνοικία με την αρχαιότερη συναγωγή εκτός Ισραήλ, το Ολλανδικό Παλάτι του πρώην Ράτζα και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Το απόγευμα το Versus Travel έχει οργανώσει για σας μια παραδοσιακή παράσταση χοροθεάτρου Kathakali (Κατακάλι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΣΙΝ – ΑΛΕΠΕΪ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Αλεπέι, την επαρχία της Κεράλας με τα παρθένα δάση και τους εκπληκτικούς υδροβιότοπους. Άφιξη στο Αλεπέι και τακτοποίηση στα houseboats (καραβόσπιτα, πλωτά σπίτια - ξενοδοχεία). Ακολουθεί βαρκάδα στα κανάλια της περιοχής. Διανυκτέρευση στα houseboats.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΠΕΪ – ΠΕΡΙΓΙΑΡ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Περιγιάρ, με την ομώνυμη λίμνη του. Η περιοχή αποτελεί καταφύγιο προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, με ειδικό πλοιάριο, θα κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα, θαυμάζοντας τον πλούσιο και μοναδικό υδροβιότοπο της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΓΙΑΡ – ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Μαντουράι, ιερή πόλη των ινδουιστών και μία από τις αρχαιότερες και πιο ζωντανές πόλεις του Νότου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Παλάτι Tirumala Nayak μοναδικής ινδο-σαρακίνικης κατασκευής και τον πέτρινο Ναό Tirupara Kudran. Το βράδυ θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες ειδικής τελετής στο Ναό Μενακσί έναν από τους πιο επιβλητικούς δραβιδικούς ναούς της Ινδίας, αφιερωμένος στη Θεά Παρβάτι, σύντροφο του Θεού Σίβα. Τα τεράστια γκοπουράμ του ναού, που δεσπόζουν στην πόλη, είναι καλυμμένα με πολύχρωμες απεικονίσεις θεοτήτων, ζώων και μυθικών πλασμάτων. Ο ναός είναι τόσο πλούσιος σε ανεκτίμητα γλυπτά, που λένε ότι αν κάποιος θαυμάζει κάθε γλυπτό επί 5 λεπτά, δεν του φτάνει ολόκληρη η ζωή του! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ - ΤΣΕΤΙΝΑΝΤ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Τσέτιναντ, μια περιοχή φημισμένη για τα αρχοντικά του 18ου αιώνα, με τις μεγάλες αυλές και τα ευρύχωρα δωμάτια, κατασκευασμένα και διακοσμημένα με υλικά από χώρες της Ανατολικής Ασίας αλλά και της Ευρώπης, όπως μάρμαρα από την Ιταλία και ξύλο τικ από τη Βιρμανία. Μια διαφορετική εικόνα της Νότιας Ινδίας θα μας προσφέρει η απογευματινή περιήγησή μας, καθώς θα απολαμβάνουμε τις εικόνες αυτών των μεγάρων και την ατμόσφαιρα μια άλλης εποχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΤΙΝΑΝΤ – ΤΡΙΣΙ – ΤΑΝΤΖΟΡ (ΤΑΝΤΖΑΒΟΥΡ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ταντζόρ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο Τιρουτσιραπάλι, γνωστό ως Τρισί, αρχαία πόλη στο Δέλτα του ιερού ποταμού Κόβερι και ακρόπολη των Cholas κατά το 2o π.Χ. αιώνα. Η ξενάγησή μας εδώ επικεντρώνεται στο συγκρότημα ναών Σριρανγκάμ, που βρίσκονται σε ένα νησί του ποταμού Κόβερι. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα ναών της Ινδίας. Επτά συμπαγείς συστοιχίες τειχών εσωκλείουν ένα βιβλικό κόσμο με 21 εκπληκτικά γκοπουράμ, παζάρια και συνοικίες του ιερατείου των Βραχμάνων. Θεωρείται το μεγαλύτερο ναϊκό συγκρότημα της Ινδίας, με οικοδομήματα που ανάγονται στην περίοδο από το 14ο έως το 17ο αιώνα. Άφιξη στην Τανζόρ κα ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε την περιοχή των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Δραβιδικής Δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας), αρχαία πρωτεύουσα των οποίων ήταν η Τανζαβούρ ή Ταντζόρ. Εδώ το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζει αναμφισβήτητα ο Ναός Μπριχαντεσβάρα, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα που περιβάλλεται από τείχη και τάφρο. Αυτό το οικοδόμημα έχει καταχωριστεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η είσοδος του ναού είναι 70 τετραγωνικά μέτρα σε πυραμιδοειδές σχήμα. Θα επισκεφτούμε επίσης το Μουσείο Τέχνης στο παλάτι, με τη μεγάλη συλλογή από γλυπτά από μπρούντζο και γρανίτη της εποχή των Τσόλας. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΝΤΖΟΡ – ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ – ΑΟΥΡΟΒΙΛ – ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ

Το πρωί αναχωρούμε για το Ποντίσερι, παλιά γαλλική αποικία και σημαντικό εμπορικό λιμάνι, όπου οι άνθρωποι μιλούν ακόμη Γαλλικά. Θα μας εκπλήξει με τον απρόσμενο χαρακτήρα του, τα χαριτωμένα μπουλεβάρ και τις μπουλανζερί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το Αούροβιλ, την πόλη της Αυγής, όπως λέγεται. Στον τόπο αυτό άνδρες και γυναίκες από όλο τον κόσμο ζουν με αρμονία ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και φυλής. Αποτελεί πρότυπο ιδανικής κοινωνίας ως προς την αρμονική συμβίωση και ενότητα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ποντίσερι. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ (ΑΣΡΑΜ ΣΡΙ ΑΟΥΡΟΜΠΙΝΤΟ) - ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ – ΤΣΕΝΑΪ

Το Ποντίσερι υπήρξε έδρα του φιλόσοφου Σρι Αουρομπίντο (Sri Aurobindo), το άσραμ (ερημητήρια Ινδουιστών σοφών στην Αρχαία Ινδία) του οποίου θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαχαμπαλιπουράμ με τους παράκτιους λαξευτούς ναούς, που έχτισε η Δυναστεία των Παλλάβας. Οι ναοί του Μαχαμπαλιπουράμ είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Ινδίας μετά το Ταζ Μαχάλ. Από το 1985 περιλαμβάνονται στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η τέχνη στο Μαχαμπαλιπουράμ χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: υπαίθρια ανάγλυφα, ναοί, mandapas (ιερά σε σπηλιές) και rathas (ναοί με μορφή άρματος). Κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Μαντράς, που σήμερα ονομάζεται Τσενάι και είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Ταμίλ Ναντού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΡΑΣ (ΤΣΕΝΑΪ)

Η πόλη υπήρξε η πρώτη έδρα της Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών, και έχει μεγαλώσει χωρίς να χάσει την παραδοσιακή της γοητεία και χάρη. Τα κτίριά της είναι ένα μίγμα δραβιδικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής. Άφιξη στο Τσενάι και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που κατασκευάστηκε το 1653 από τους Βρετανούς, μέσα στο οποίο βρίσκεται το Πολιτειακό Κυβερνητικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τη σπάνια συλλογή γλυπτικής Αμαραβάτι (2ος μ.Χ. αιώνας) και την πλουσιότερη συλλογή μπρούντζινων αντικειμένων της Δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας). Επίσης θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Αγίου Θωμά (ο Απόστολος Θωμάς μαρτύρησε το 78 μ.Χ. στο Μαντράς) και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου (Μαρίνα), στολισμένη με φοινικόδεντρα, καζουαρίνες και μνημεία αφιερωμένα σε πολιτικούς αρχηγούς και μαχητές της ελευθερίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΡΑΣ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

WY 194

22/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΣΚΑΤ

23:20

06:30

WY 283

23/12/2019

ΜΑΣΚΑΤ – ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ

08:55

13:50

WY 252

07/01/2020

ΜΑΝΤΡΑΣ – ΜΑΣΚΑΤ

07:20

09:45

WY 193

07/01/2020

ΜΑΣΚΑΤ – ΑΘΗΝΑ

14:45

19:00

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 5*, 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Να τονίσουμε ότι η τουριστική υποδομή στη Νότια Ινδία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται τα ξενοδοχεία του Νότου με τα υπερπολυτελή του Βορρά).
  • 1 διανυκτέρευση σε houseboat.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο        
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα Ινδίας: 25 €

 

Δεν περιλαμβάνονται    

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 695 €.

Βίζα Ινδίας: 25 €(πληροφορίες δείτε παρακάτω).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 25€/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές,επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557,Τηλ.: 2103232800, Φαξ: 210 3232450) και στηΘεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ. 54624,Τηλ.: 2310230001 Φαξ: 2310230777).

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικοτητα του versus

 

Πλούσια 17ήμερη διάρκεια για να την απολαύσουμε
με τη λεπτομέρεια που της αξίζει

 

Εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούμε ταξίδια στην Ινδία του τροπικού Νότου. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» στην επίσκεψη των ενδιαφερόντων ναών και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση, με τελετουργίες ντόπιων, με την πλούσια κληρονομιά, με κέντρα διαλογισμού, με περιοχές διαφορετικών ευρωπαϊκών επιρροών.

Το πρόγραμμά μας αυτό αποτελεί το πιο ισορροπημένο και συνάμα το πιο πλήρες πρόγραμμα από πλευράς ενδιαφερόντων που προτάθηκε ποτέ. Διαβάστε το προσεκτικά και ταξιδέψτε!

10+ Δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

  • Διεθνείς πτήσεις Αθήνα-Μπανγκαλόρ και Μαντράς-Αθήνα, που είναι ο ιδανικός τρόπος για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς άσκοπα πισωγυρίσματα μέσα στην Ινδία και με πολύωρες κουραστικές διαδρομές με ινδικά τρένα.
  • Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος θεωρείται το γεγονός ότι, παρά την πολύ πρωινή άφιξή μας, το Versus έχει εξασφαλίσει τα δωμάτια στο ξενοδοχείο, παρόλο που το check in κατά την ημέρα άφιξης είναι στις 14:00. Επίσης, κρατάμε τα δωμάτια του ξενοδοχείου μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.
  • Κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια της Κεράλας με παραδοσιακό houseboat.
  • Επίσκεψη στην πόλη της Αυγής, την «παγκόσμια πόλη» Αούροβιλ.
  • Διαμονή σε παραδοσιακό πλοιάριο (houseboat).
  • Ημιδιατροφή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Επίσκεψη στο Άσραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντίσερι.
  • Διαμονή και επίσκεψη στο Τσέτιναντ με τα αρχοντικά του 18ου αιώνα, ένα διαφορετικό από όλα τα άλλα διαμάντι του Νότου, που πρώτο το Versus εισήγαγε.
  • Παράσταση χοροθεάτρου Kathakali (Κατακάλι) στο Κοτσίν.
  • Παράσταση - έκπληξη με παραδοσιακούς ινδικούς χορούς της Νότιας Ινδίας Bharata Natyam (Mπχαράτα Νατγιάμ) στη Μυσόρη.

 

Οι δύο αυτές πολιτιστικές παραστάσεις, τις οποίες το Versus Travel περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της Νότιας Ινδίας, συνήθως πωλούνται τοπικά ως προαιρετικές.

  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

 

 

 

Highlights

  • Δείτε το παλάτι των μαχαραγιάδων, το κόσμημα της Μυσόρης, ένα από τα λαμπρότερα ανάκτορα ολόκληρης της Ινδίας.
  • Επισκεφτείτε το Κοτσίν, τη βασίλισσα της Αραβικής Θάλασσας.
  • Παρακολουθήστε μια παράσταση χοροθεάτρου Κατακάλι.
  • Διασχίστε με houseboat τη δαιδαλώδη λαβύρινθο των μαγευτικών καναλιών της Κεράλας.
  • Θαυμάστε το Ναό Σρι Μενακσί στην ιερή πόλη Μαντουράι και παρακολουθήστε μια νυχτερινή τελετή σε αυτόν.
  • Εξερευνήστε τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Τανζόρ.
  • Ζήστε την ενότητα και νιώστε τη μοναδική ατμόσφαιρα του Αούροβιλ.
  • Φωτογραφίστε τους παράκτιους λαξευτούς ναούς του Μαχαμπαλιπουράμ.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με ειδικές παρεμβάσεις, που καθιστούν το πρόγραμμά μας το πιο πολυδιάστατο για τη Νότια Ινδία
  • Επίσκεψη στο ’σραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντίσερι
  • Ημιδιατροφή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος

Χάρτης Ταξιδιού Η διαφορετική 17ήμερη Νότια Ινδία του Versus | Χριστούγεννα  2019- Πρωτοχρονιά 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info