fb

Ινδία - Νεπάλ: Φεστιβάλ Χόλι | 28.02.2020

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1569€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια πολύ καλή εισαγωγή στη μυστηριακή Ινδία για τους ταξιδιώτες που την επισκέπτονται για πρώτη φορά, μια και στην Ινδία πρέπει να πας περισσότερες από 7 φορές για να πεις απλώς ότι τη γνώρισες...

Ταξίδι που έχει πραγματοποιηθεί εκατοντάδες φορές από το Versus Travel, έχει περπατηθεί και αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερες! Μεγάλο του ατού, εκτός από τα άριστα ξενοδοχεία και τις πολλές άλλες ποιοτικές υπηρεσίες, παραμένει ο αρχηγός της αποστολής, καθώς το Versus συνεργάζεται με μια ομάδα άριστων αρχηγών στην Ινδία. Μόνο με το σωστό, έμπειρο και διαβασμένο αρχηγό μπορείτε να εντρυφήσετε σε αυτήν τη χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων. Γιατί να το ρισκάρετε;

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Στην αγκαλιά των Ιμαλαΐων, το Νεπάλ θα μας εκπλήξει με την ομορφιά του. Η πρωτεύουσά του Κατμαντού και οι γειτονικές πόλεις Μπακταπούρ και Πατάν αποτελούν ζωντανά μουσεία τέχνης. Συνεχίζουμε με τη χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων, τη μυστηριακή Ινδία, θα θαυμάσουμε την κατ’ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας το Δελχί, που είναι στην πραγματικότητα όχι μία, αλλά δύο πόλεις τελείως διαφορετικές μεταξύ τους: το Παλαιό και το Νέο Δελχί. Θα γνωρίσουμε το Βαρανάσι, τη «Μέκκα των Ινδουιστών», το μέρος όπου οι πιστοί αναζητούν τη λύτρωση στα νερά του ιερού ποταμού Γάγγη και θα συνεχίσουμε με το Κατζουράχο, με τα υπέροχα γλυπτά.  Θα εκπλαγούμε με το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Ταζ Μαχάλ, στην Άγκρα, με  την Καστροπολιτεία Φατεχπούρ Σικρί και τη μοναδική  αρχιτεκτονική του baori στο αγροτικό χωριουδάκι Αμπανέρι, θα καβαλικέψουμε ελέφαντες για να προσεγγίσουμε το εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ, θα μαγευτούμε με την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, τη «Ροζ Πόλη», την Τζαϊπούρ και το μοναδικό και παράξενο Hawa Mahal, το «Παλάτι των Ανέμων».

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλούσιο 16ήμερο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς στην Ινδία και το Νεπάλ με κορυφαία του στιγμή, τους εορτασμούς του Χόλι, του μεγαλύτερου φεστιβάλ υποδοχής της άνοιξης. Το Versus έχει οργανώσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να ζήσετε όλη την μαγεία της γιορτής αυτής.

Με προαγορασμένες πτήσεις με συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία στο επίπεδο Versus στην κάθε αναχώρηση, οι οποίες παρατίθενται στο πρόγραμμά μας, και όχι αφηρημένες αναφορές όλων των αεροπορικών εταιρειών που πετάνε στην Ινδία και αναζήτηση θέσεων την τελευταία στιγμή.

 

Πέραν των κλασικών, περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη στο χωριό Αμπανέρι, όπου θα δούμε μια ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής δεξαμενή νερού με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες (baori), αλλά και την αγροτική ζωή της Ινδίας.
  • Διαμονή στην Κατμαντού σε ξενοδοχείο 5*
  • Δείπνο με Νεπαλέζικους χορούς στο Κατμαντού

 

Με επιπλέον επισκέψεις:

1. Στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.

2. Στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ».

3. Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά rickshaws.

4. Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».

5. Είσοδος συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Χόλι.

6. Επίσκεψη στις πόλεις Ματούρα και Βρινταβάν.

  • ΟΛΑ τα ξενοδοχεία του προγράμματός μας είναι ΜΟΝΟ 5* deluxe.
  • Πραγματικά ξενοδοχεία 5* dlx και όχι απλά αναφορά της κατηγορίας. Στο Δελχί χρησιμοποιούμε το ξενοδοχείο The Lalit 5* dlx αντί του κουρασμένου The Grand. Στην Τζαϊπούρ και στην Άγκρα χρησιμοποιούμε τα ITC Raiputana/Mughal a luxury collection hotel/Jaypee Palace/Marriott/Hilton ανάλογα με την αναχώρηση ή όμοιά τους, και όχι ξενοδοχεία χαμηλότερων αλυσίδων.

Να θυμάστε πάντα να ζητάτε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν! Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγορίες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».

  • Εμπειρότατοι αρχηγοί στην Ινδία, ειδικά επιλεγμένοι από το Versus για τον προορισμό αυτό. Η Ινδία είναι ειδικός προορισμός και μόνο ένας εξειδικευμένος ξεναγός θα μετουσιώσει το ταξίδι σας σε ταξίδι ζωής. Είναι αρχηγοί που ταξιδεύουν συνεχώς στην 25χρονη πορεία του Versus Travel, με πολλά ταξίδια στην Ινδία στο ενεργητικό τους.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων,  είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά "ζωντανά υπαίθρια μουσεία". Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Άφιξη στην Κατμαντού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΟΥΑΓΙΑΜΠΟΥΝΑΘ)


Ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη με την πλατεία Ντάρμπαρ, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ακολουθούν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το παλάτι της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τον ναό Σουαγιαμπουνάθ, τον ναό των μαϊμούδων, σημαντικό βουδιστικό κέντρο της πρωτεύουσας, απ΄ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΠΑΣΟΥΠΑΤΙΝΑΘ, ΜΠΟΝΤΝΑΘ, ΜΠΑΚΤΑΠΟΥΡ, ΠΑΤΑΝ)

Το πρωί επίσκεψη στο ναό Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι ο πιο σημαντικός Ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ, αφιερωμένος στο θεό Σίβα και τόπος αποτέφρωσης των νεκρών. Κατόπιν θα δούμε τη στούπα Bodnath, τη μεγαλύτερη του Νεπάλ και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, που συγκεντρώνει βουδιστές απ’ όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε για την κοντινή Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Θα επισκεφθούμε επίσης την Πατάν ή Λαλιτπούρ, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Νεπαλέζικους χορούς. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΔΕΛΧΙ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ (Βόλτα με ρίκσο, τελετή Aarti)

 

Αναχώρηση για Ινδία. Προορισμός μας το Βαρανάσι μέσω Δελχί. Το Βαρανάσι ή Μπενάρες αποτελεί την πιο ιερή πόλη των Ινδουιστών για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Σύμφωνα με τις Βέδες, τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού, όποιος πεθαίνει και αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι, κερδίζει την πολυπόθητη λύτρωση, καθώς η ψυχή του απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Στην πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για την καύση των νεκρών, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ο manikarnika. Κατά την παράδοση, τα σώματα των νεκρών μεταφέρονται από τους "ανέγγιχτους", σε μια διαδρομή μέσα από τα δρομάκια της παλιάς πόλης ως τις όχθες του Γάγγη, όπου τοποθετούνται σε σωρό ξύλων, το μέγεθος του οποίου αντικατοπτρίζει την οικονομική ευμάρεια της οικογένειας του νεκρού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Το απόγευμα θα κάνουμε  βόλτα στα στενά δρομάκια της πόλης με τα τρίκυκλα (ρίκσο), ενώ το βράδυ θα μεταβούμε στα Ghats για να δούμε την τελετή "Aarti" με τα εκατοντάδες "ντίουας" (λάμπες-κεριά) να επιπλέουν στον Γάγγη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΣΑΡΝΑΘ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ

 

Κατά τη διάρκεια της πολύ πρωινής μας βαρκάδας στα νερά του ποταμού Γάγγη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα έθιμα των κατοίκων και των προσκυνητών. Εκτός από την καύση των νεκρών, ο ποταμός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ντόπιους: κάνοντας διαλογισμό ή το εθιμοτυπικό τους μπάνιο στα ιερά νερά του, θεωρούν πως σβήνουν όλες τους τις αμαρτίες. Στη συνέχεια, η βόλτα στις πολύχρωμες αγορές και στα γραφικά στενά δρομάκια της πόλης θα μας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσουμε σημαντικά της μνημεία, όπως αυτό της "Μητέρας Ινδίας". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαρνάθ, την πόλη όπου πριν από 2500 χρόνια ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά τους μαθητές του. Επιστροφή στο Βαρανάσι. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ (πτήση)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Κατζουράχο, μια μικρή πόλη στα βόρεια της Επαρχίας Madhya Pradesh. Μικρό και ερωτικό, κουκλίστικο και αισθαντικό, διεγείρει τα πάθη και τις αισθήσεις με τα ερωτικά γλυπτά του. Ο πανέμορφος αρχαιολογικός χώρος σαν άλλος κήπος της Εδέμ, αγκαλιάζει τους ερωτικούς ναούς από αμμόλιθο, κιτρινωπούς και χαρούμενους, να στριφογυρίζουν μέσα στα δέντρα, χαμογελώντας πονηρά γι αυτά που κουβαλούν πάνω τους εδώ και περίπου 1000 χρόνια …δημιουργήματα της δυναστείας Chandela.  Χωρίζονται σε δυτικούς (ταντρικοί - ινδουιστικοί) και ανατολικούς (τζαϊνιστικοί). Πέρα από την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους τους, τα οποία αναπαριστούν θείες και ανθρώπινες φιγούρες σε αισθησιακές στάσεις. Κοπέλες όμορφες, λυγερόκορμες, ατίθασες, πονηρές, ερωτευμένες, παιχνιδιάρες, αλλά και σκεπτόμενες, μοναχικές, μελαγχολικές στέκουν πάνω στους ναούς περιμένοντας ένα βλέμμα. Αλλά και σκανταλιάρικα ζευγάρια ή πολυάριθμα ερωτικά συμπλέγματα σε περίεργες ακροβατικές ερωτικές στάσεις αιωρούνται στην όμορφη φύση του Κατζουράχο. Μορφές θεοτήτων, ηρώων, ζώων και νυμφών με ιδιαίτερη πλαστικότητα στην κίνησή τους, δείγματα υψηλής γλυπτικής. Ύμνος στο ωραίο φύλο και στην ίδια τη ζωή, μέσα από το χαμόγελο και το πονηρό χιούμορ. Μην επιχειρήσετε να δοκιμάσετε και τις 84 στάσεις, γιατί… μάλλον δεν θα προλάβετε. Διανυκτέρευση.
 

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ – ΟΡΤΣΑ – ΤΖΑΝΣΙ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ) – ΑΓΚΡΑ

Οδική αναχώρηση για την πόλη - φάντασμα Όρτσα με το φρούριό της, έδρα της Δυναστείας Μπουντέλα κατά τη διάρκεια του ινδικού μεσαίωνα. Αναχώρηση για το σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου θα επιβιβαστούμε σε τρένο για το Τζάνσι, ένα σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο. Άφιξη αργά το απόγευμα, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παραδοσιακούς ινδικούς χορούς Κανταρίγια. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία έως την Περσία. Το Μαυσωλείο διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από το γιο του Άουρaνγκαζεπ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με το μαυσωλείο Τσίνι Κα Ραούζα. Ο Mulla Shukrullah Shirazi ήταν πρωθυπουργός του Μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν και παράλληλα διάσημος ποιητής με το ψευδώνυμο «Allami». Θέλησε να οικοδομήσει το δικό του μαυσωλείο το 1639 και να επιμεληθεί ο ίδιος τη διακόσμηση. Η τεχνική που επέλεξε διαχέει στο χώρο αφειδώς φωτεινά χρώματα και σχέδια, γνωστά ως «Κα Rauza Chini». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

10η ημέρα: ΑΓΚΡΑ – ΜΑΤΟΥΡΑ – ΒΡΙΝΤΑΒΑΝ – ΑΓΚΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μία ολοήμερη εκδρομή. Πρώτη μας επίσκεψη στην Ματούρα, γενέθλιο τόπο του Κρίσνα. Η Ματούρα, ως πόλη ιερή, προσελκύει (όπως και το Βρινταβάν) πλήθη πιστών που προσέρχονται για να σβήσουν παλιές αμαρτίες και να κάνουν ένα βήμα προς τη μόκσα, τη λύτρωση από τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.  Ο θεός, σύμφωνα με τον μύθο, γεννήθηκε σε ένα κελί φυλακής, γύρω από το οποίο κτίστηκε ένα τεράστιο συγκρότημα, ο ναός της Γεννήσεως του Κρίσνα (Sri Krishna Janma Bhoomi), κορυφαίος χώρος λατρείας για τους Ινδουιστές. Θα δούμε πολύ ενδιαφέροντες ναούς της πόλης, πριν συνεχίσουμε την εκδρομή μας κατά μήκος της δυτικής όχθης του ιερού ποταμού Γιαμούνα, όπου βρίσκεται το Βρινταβάν («Άλσος με βασιλικούς»), η πόλη των ναών – λέγεται ότι εδώ υπάρχουν 5.000 ναοί. Στα άλση και τα λιβάδια της περιοχής πέρασε ο Κρίσνα τα νεανικά του χρόνια, παίζοντας τη φλογέρα του δίπλα σε κοπάδια αγελάδων και χορεύοντας με τις βοσκοπούλες. Μέσα λοιπόν από στενά πολύβουα σοκάκια θα φθάσουμε σε χώρους λατρείας που κτίστηκαν πριν πεντακόσια χρόνια, αλλά και πιο πρόσφατα. Οι ναοί Madan Mohan, Rang Nath ji, Govind Deo, Shri i Radha Raman Mandir, Radha Damodara, Bankey Bihari, Iskcon Krishna Balarama Mandir, Radha Ramana, Shahji, Jugal Kisore είναι μερικά από τα κοσμήματα του Βρινταβάν. Ο καθένας με την ιστορία του, την αρχιτεκτονική του, τη θρησκευτική του σημασία. Επιστροφή στην Άγκρα και διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ – ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΑΜΠΑΝΕΡΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τζαϊμπούρ. Στην διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα baori (ταμιευτήρας νερού) με 20 μέτρα βάθος και 3.5000 σκαλιά. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν από την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΛΙ

Η σημερινή ημέρα αποτελεί το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Holi. Το Versus έχει κανονίσει τη μεταφορά σας στο χώρο του Ξενοδοχείου - Παλατιού Diggi, όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά και, φυσικά, να συμμετάσχετε και να διασκεδάσετε παίζοντας με τα χρώματα, όπως εκατομμύρια κόσμου στην Ινδία τη συγκεκριμένη ημέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην Τζαϊπούρ

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΜΠΕΡ (ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ, ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΡΙΚΣΟ, ΤΕΛΕΤΗ AARTI)

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα το πρωί θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που αποτελούσε μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Συνεχίζουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων της Τζαϊπούρ, «Γκαϊτόρ». Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σίνγκ ΙΙ, που παντρεύτηκε 5 συζύγους, είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και «Ροζ Πόλη». Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομά της, την προσεκτική ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική αρμονία της στο σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή, μαχαραγιά Τζάι Σίνγκ ΙΙ. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα των παλατιών των μαχαραγιάδων και το Αστεροσκοπείο Jandar Mandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729. Θα δούμε επίσης το έμβλημα της πόλης, την πενταώροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως «Παλάτι των Ανέμων». Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε. Το παλάτι αυτό χτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Η απογευματινή μας βόλτα στην πόλη με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ. Το ηλιοβασίλεμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία «Αάρτι», κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του κράτους, το Δελχί. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσο). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της. Διανυκτέρευση στο Δελχί.

15η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Αρχή της σημερινής μας ξενάγησης αποτελεί η παλιά πόλη. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, ένα υπέροχο κάστρο φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα, αντίγραφο του αντίστοιχου στην Άγκρα, που κατασκευάστηκε στο διάστημα 1639-1648. Σε έναν ψηλό του πύργο ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Μαστζίντ, που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί. Ακολουθούν επισκέψεις στο Rajghat, το σημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι μετά τη δολοφονία του το 1948. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα επισκεφτούμε το κτίσμα - έμβλημα της πόλης, το μιναρέ Κουτούμπ, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του διακόσμηση από αμμόλιθο και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στον Τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκράτορα, του Χουμαγιούν, ένα εντυπωσιακό Μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 208

28/02/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:25

00:30 +1

QR 652

29/02/2020

ΝΤΟΧΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

03:05

10:15

QR 571

14/03/2020

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΧΑ

09:40

11:45

QR 207

14/03/2020

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:05

18:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* Deluxe.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία.
  • Δείπνο με Νεπαλέζικους χορούς στο Κατμαντού
  • Επίσκεψη στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.
  • Επίσκεψη στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ».
  • Επίσκεψη στο baori, έναν διάσημο ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής στο Αμπανέρι.
  • Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά rickshaws.
  • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti»
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει κατά την άφιξή σας στην Ινδία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από Βίζα Νεπάλ 30 €  (η βίζα εκδίδεται τοπικά και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου) και Βίζα Ινδίας: 25 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω).
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880€.
  • Βίζα Νεπάλ 30 € (η βίζα εκδίδεται τοπικά και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)
  • Βίζα Ινδίας: 25 €(πληροφορίες δείτε παρακάτω).

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλούσιο 16ήμερο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς στην Ινδία και το Νεπάλ με κορυφαία του στιγμή, τους εορτασμούς του Χόλι, του μεγαλύτερου φεστιβάλ υποδοχής της άνοιξης. Το Versus έχει οργανώσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να ζήσετε όλη την μαγεία της γιορτής αυτής.

Με προαγορασμένες πτήσεις με συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία στο επίπεδο Versus στην κάθε αναχώρηση, οι οποίες παρατίθενται στο πρόγραμμά μας, και όχι αφηρημένες αναφορές όλων των αεροπορικών εταιρειών που πετάνε στην Ινδία και αναζήτηση θέσεων την τελευταία στιγμή.

 

Πέραν των κλασικών, περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη στο χωριό Αμπανέρι, όπου θα δούμε μια ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής δεξαμενή νερού με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες (baori), αλλά και την αγροτική ζωή της Ινδίας.
  • Διαμονή στην Κατμαντού σε ξενοδοχείο 5*
  • Δείπνο με Νεπαλέζικους χορούς στο Κατμαντού

 

Με επιπλέον επισκέψεις:

1. Στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.

2. Στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ».

3. Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά rickshaws.

4. Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».

5. Είσοδος συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Χόλι.

6. Επίσκεψη στις πόλεις Ματούρα και Βρινταβάν.

  • ΟΛΑ τα ξενοδοχεία του προγράμματός μας είναι ΜΟΝΟ 5* deluxe.
  • Πραγματικά ξενοδοχεία 5* dlx και όχι απλά αναφορά της κατηγορίας. Στο Δελχί χρησιμοποιούμε το ξενοδοχείο The Lalit 5* dlx αντί του κουρασμένου The Grand. Στην Τζαϊπούρ και στην Άγκρα χρησιμοποιούμε τα ITC Raiputana/Mughal a luxury collection hotel/Jaypee Palace/Marriott/Hilton ανάλογα με την αναχώρηση ή όμοιά τους, και όχι ξενοδοχεία χαμηλότερων αλυσίδων.

Να θυμάστε πάντα να ζητάτε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν! Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγορίες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».

  • Εμπειρότατοι αρχηγοί στην Ινδία, ειδικά επιλεγμένοι από το Versus για τον προορισμό αυτό. Η Ινδία είναι ειδικός προορισμός και μόνο ένας εξειδικευμένος ξεναγός θα μετουσιώσει το ταξίδι σας σε ταξίδι ζωής. Είναι αρχηγοί που ταξιδεύουν συνεχώς στην 25χρονη πορεία του Versus Travel, με πολλά ταξίδια στην Ινδία στο ενεργητικό τους.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Highlights

  • Η ατμόσφαιρα, τα χρώματα, η ευφορία στη μεγάλη γιορτή Χόλι, στην Τζαϊπούρ.
  • Εξερευνήστε τις πόλεις της μυθικής κοιλάδας της Κατμαντού, με τα στενά δρομάκια, τις πολύχρωμες αγορές, τους εκπληκτικούς ναούς και τα παλάτια, που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν τους
  • Θαυμάστε το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Ταζ Μαχάλ, στην Άγκρα.
  • Ανακαλύψτε την καστροπολιτεία Φατεχπούρ Σικρί και τη μοναδική αρχιτεκτονική του baori (ταμιευτήρας νερού) στο χωριουδάκι Αμπανέρι.
  • Κάντε βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα στο κέντρο και στις πολύχρωμες αγορές της μαγευτικής «Ροζ Πόλης» της Τζαϊπούρ.
  • Καβαλικέψτε ελέφαντες για να προσεγγίσετε το εκπληκτικό Φρούριο της Αμπέρ.
  • Παρακολουθήστε την ιεροτελεστία «Αάρτι» το ηλιοβασίλεμα.
  • Εξερευνήστε την κατ’ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ζήστε το μοναδικό φεστιβάλ Χόλι
  • Θαυμάστε το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Ταζ Μαχάλ, στην Αγκρα.
  • Καβαλικέψτε ελέφαντες για να προσεγγίσετε το εκπληκτικό Φρούριο της Αμπέρ.
  • Παρακολουθήστε την ιεροτελεστία «Αάρτι» το ηλιοβασίλεμα.

Χάρτης Ταξιδιού Ινδία - Νεπάλ: Φεστιβάλ Χόλι | 28.02.2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info