Η άλλη Κωνσταντινούπολη | Οκτώβριος 2020 - Ιούνιος 2021

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 555€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια πόλη πολύχρωμη, πολύβουη, μεθυστική, στο σημείο συνάντησης δύο ηπείρων - της Ευρώπης και της Ασίας - και δύο θαλασσών - της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου.

Μια πόλη με θαυμάσια φυσική τοποθεσία και φαντασμαγορική τοπογραφία.

Οι αναμνήσεις της χιλιόχρονης ιστορίας της, ο πλούτος των μνημείων της, οι γραφικές παλιές συνοικίες της, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της Πόλης, της προσδίδουν μια μοναδική γοητεία.

Με το βλέμμα της προσηλωμένο στη Δύση και την ψυχή της χαρισμένη στην Ανατολή, συνταιριάζει στα σπλάχνα της τις πιο ηχηρές αντιθέσεις. Οι ουρανοξύστες μπερδεύονται με τους μιναρέδες, οι σειρήνες με τη φωνή του μουεζίνη, το κισμέτ με τον προγραμματισμό.

Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της πόλης βρίσκεται σε διαρκή διελκυστίνδα με τις Ασιατικές ρίζες του πληθυσμού της. Μια πόλη χτισμένη σε επτά λόφους και περικυκλωμένη σε τρεις πλευρές από νερό, που τη μαγεία της έχουν συνυφάνει οι θρύλοι, η ιστορία και η ποίηση.

Μια πόλη που κατέχει εξαιρετική θέση στην παγκόσμια ιστορία. Μια πόλη με πολλά ονόματα: Νέα Ρώμη, Κωνσταντίνου Πόλις, Βασιλίδα των Πόλεων, Βασιλεύουσα.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα εντελώς αλλιώτικο 5νθήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην αξεπέραστη και πολύμορφη γοητεία της Πόλης που αφυπνίζει ιστορικές μνήμες.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 1. Ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο 4 * superior πρόσφατα ανακαινισμένο στην Πλατεία Τακσίμ.
 2. Συγκινητικές στιγμές με περιπάτους πλάι στα Θεοδοσιανά χερσαία τείχη.
 3. Περιδιάβασμα της περιοχής Σουλειμάνιγιε με τα διατηρητέα οθωμανικά κονάκια,  το περίφημο τζαμί του Μιμάρ Σινάν που έφτιαξε  για τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή και την εκκλησία του Ακατάληπτου Χριστού.
 4. Επίσκεψη στη Μικρή Αγιά Σοφιά.
 5. Περίπατο στο γραφικό Μεσοχώρι ( Ortakoy),  στο Αρναβούτκιοι και στο Bebek για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στον Βόσπορο.
 6. Κρουαζιέρα στον Βόσπορο με την μοναδική αναζωογονητική του αύρα , τα παράκτια σουλτανικά παλάτια και τις υπέροχες ξύλινες εξοχικές κατοικίες( Γιαλιά)
 7. Βόλτα στον Κεράτιο Κόλπο με βαποράκι για μια σπάνια θέαση της Μεγάλης του Γένους Σχολής και των επτά λόφων της Πόλης.
 8. Κεράσματα του Versus για γευστικές απολαύσεις της τούρκικης κουζίνας και των περίφημων γλυκών με δοκιμασίες μπακλαβά, λουκουμιών, κιουνεφέ, τσάι καφέ και γκιοζλεμέ.
 9. Ευωδιαστές βόλτες στα πολύχρωμα παζάρια της Πόλης Misir Carsisi και  Kapali Carsi.
 10. Περιπατητική ξενάγηση στο Φανάρι,  στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην παλιά συνοικία του Πέραν και στον Πύργο του Γαλατά, με αναφορές στην παλαιά ακμάζουσα ελληνική κοινότητα
 11. Ολοήμερη εκδρομή στην αρχοντική Πρίγκηπο, και στην Χάλκη με την ξακουστή Θεολογική Σχολή.
 12. Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι κλασικές επισκέψεις όπως αναφέρονται  λεπτομερέστατα στο αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Την εκδρομή συνοδεύει  έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας που αγαπά πολύ την Κωνσταντινούπολη και έχει επιλέξει να  κατοικεί εκεί τον περισσότερο χρόνο.

 

1η ΗΜΕΡΑ: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Αγίασμα του Μπαλουκλί – Μονή της Χώρας – Βυζαντινά Τείχη – Παναγία Βλαχερνών – Πατριαρχείο – Φανάρι – Μεγάλη του Γένους Σχολή

Αναχώρηση αεροπορικώς για την γοητευτική Κωνσταντινούπολη (City of the World’s Desire κατά τον συγγραφέα Philip Mansel), μια μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Άφιξη στο αεροδρόμιο. Η πρώτη μας μέρα είναι αφιερωμένη στην Επτάλοφη Πόλη, στους ιστορικούς χρόνους αλλά και τους θρύλους του Βυζαντίου, τους γεννημένους στην πορφύρα αυτοκράτορες και τις θλιμμένες  πριγκίπισσες, τα τείχη και τα αριστουργήματα της ψηφιδωτής τέχνης.

Θα ξεκινήσουμε με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας και τον  θρύλο με τον καλόγηρο και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης.

Θα συνεχίσουμε για μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα νοσταλγικό περίπατο πλάι στα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδοσίου που φύλαξαν  απόρθητη την Βασιλεύουσα για 12 αιώνες, στο πιο «ευάλωτο» σημείο τους στην περίφημη Πύλη του Ρωμανού.

Στη συνέχεια μας περιμένει η Μονή της Χώρας (Kariye Musesi) με τον αριστουργηματικό ψηφιδωτό διάκοσμο του 14ου αιώνα  στους έσω και έξω νάρθηκες, εξαιρετική χορηγία του Θεόδωρου του Μετοχίτη, μεγάλου λογοθέτη του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’ Παλαιολόγου.

Θα κατηφορίσουμε στον «Ακάθιστο Ύμνο», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι  την Παναγία των Βλαχερνών, μια εκκλησιά όπου πάντα νοιώθουμε  μεγάλη συγκίνηση με την εξιστόρηση των γεγονότων της πολιορκίας της Πόλης από τους Αβάρους και την τελική νίκη του Ηρακλείου με την επανάκτηση του Τιμίου Σταυρού από τους Πέρσες το 626 μ.Χ.

Και στο σημείο αυτό αρχίζουμε ένα όμορφο πολίτικο σεργιάνι στα γραφικά σοκάκια που θα μας αποκαλύψει υπέροχα παλιά φαναριώτικα σπίτια με φανερή τη σφραγίδα του χρόνου, παλιές βυζαντινές εκκλησιές (Παναγία Μπαλενό, Άγιος Δημήτρης της Ξυλόπορτας, πρώην Πατριαρχικός Ναός),  απομεινάρια από τα θαλάσσια βυζαντινά  τείχη του Κερατίου κόλπου, μικρά χαριτωμένα μαγαζιά, τοπικά τσάιχανε, και καφενεδάκια και τα παραδοσιακά ντόπια ζαχαροπλαστεία.

Ο περίπατός μας θα καταλήξει στο σεπτό ορθόδοξο Πατριαρχείο όπου θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, τον Πατριαρχικό Οίκο χτισμένο στα πρότυπα της αγιορείτικης αρχιτεκτονικής, και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζοντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια.

Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το υπερήφανο αρχιτεκτόνημα της Μεγάλης του Γένους Σχολής σε σχήμα αετού με ανοιχτές φτερούγες, που πρόσφατα γιόρτασε τα 500 χρόνια από την ίδρυσή της, και που χάρισε τα φώτα της γνώσης σε αμέτρητους διακεκριμένους Έλληνες της Πόλης.

Με το τέλος της ξενάγησης θα μεταφερθούμε για εγκατάσταση  στο κεντρικό ξενοδοχείο μας στην πλατεία Τακσίμ. Το βραδάκι θα περπατήσουμε όλοι μαζί στην Istiklal  (παλιά Λεωφόρος του Πέρα) για μια σύντομη πρώτη γνωριμία, όπου θα μπορέσετε να επιλέξετε και εστιατόρια για το δείπνο σας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Ολοήμερη εκδρομή στην Ασιατική πλευρά της Πόλης, τα Πριγκηπόννησα (Χάλκη και Πρίγκηπο) – ηλιοβασίλεμα στα παραθαλάσσια χωριά του Βοσπόρου (Ορτάκιοι – Αρναβούτκιοϊ – Μπεμπέκ)

Μετά από ένα ωραίο μπουφέ πρωινό  στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή μας, όπου θα απολαύσουμε όμορφες εικόνες και θα γευτούμε  λίγο από την ανεμελιά της ατμόσφαιρας στα νησιά του Βοσπόρου.

Ξεκινώντας με το πούλμαν και με προορισμό την αποβάθρα του Μποστάντζι θα διασχίσουμε την περίφημη πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου από όπου θα θαυμάσουμε τις παραλίες του με τα ξακουστά παραθαλάσσια «γιαλιά», τον Πύργο του Λεάνδρου καταμεσής της θάλασσας, το ιστορικό κέντρο με τους μιναρέδες και την κορυφογραμμή της μεγαλούπολης με τους εντυπωσιακούς σύγχρονους ουρανοξύστες.

Επιβίβαση στο καραβάκι της γραμμής για το νησί της Χάλκης, όπου θα επισκεφτούμε την Αγία Τριάδα και την ομώνυμη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του «Λόφου της Ελπίδας», θα μιλήσουμε για την λειτουργία της και θα καθίσουμε με συγκίνηση στα ίδια παλιά έδρανα των τάξεων που  καθόταν ως μαθητής και ο σημερινός Πατριάρχης.

Στη συνέχεια το καραβάκι θα μας φέρει στην Πρίγκηπο, όπου θα σεργιανίσουμε στα γραφικά σοκάκια του ήσυχου νησιού με τις θαυμάσιες εξοχικές κατοικίες. Συνιστούμε δε μη παραλείψετε να  απολαύσετε μια νοσταλγική βόλτα, τον μικρό γύρο του νησιού με τα παραδοσιακά αμαξάκια (παϊτόνια). Για το μεσημέρι προτείνουμε γεύμα σε παραθαλάσσια δροσερή ταβέρνα με ψάρι και θαλασσινά.

Στην επιστροφή μας θα διασχίσουμε την περίφημη Λεωφόρο της Βαγδάτης -τον ωραιότερο και  πλέον μοντέρνο και ακριβό δρόμο της Ασιατικής πλευράς- και θα έρθουμε και πάλι στην Ευρώπη για να περπατήσουμε στο γνωστό πάλαι ποτέ χωριουδάκι Ορτάκιοϊ, για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στα γαλανά νερά της θάλασσας του  Βοσπόρου.

Στη συνέχεια με το πούλμαν θα διασχίσουμε τα όμορφα χωριά, Αρναβούτκιοϊ με το ωραιότερο σύνολο ξύλινων αρχοντικών στο Βόσπορο και το κουκλίστικο Μπεμπέκ προτίμηση της σύγχρονης ελίτ των Τούρκων,  πριν επιστρέψουμε στο Τακσίμ. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Περιπατητική ξενάγηση στο Μπέιογλου στο Πέρα, στον Πύργο του Γαλατά – Κρουαζιέρα στον Βόσπορο, Αιγυπτιακή αγορά των Μπαχαρικών – Κιουνεφέ και μπακλαβάς – τζαμί του Rustem Pasa, Kucuk Pazari, Μονή του Παντοκράτορα.

Μετά από το πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας ξεκινάμε πεζή για άλλη  μια μεστή θαυμάσια μέρα με περιπάτους και ξεναγήσεις που για πρώτη φορά εμφανίζονται σε ταξιδιωτικό πρόγραμμα της Κωνσταντινούπολης.

Θα δούμε την πλατεία Τακσίμ, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και θα μιλήσουμε για την εκπαίδευση και την γενικότερη κατάσταση της ομογένειας στην Πόλη.  Θα περπατήσουμε όλη τη μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα (Istiklal Caddesi), θα δούμε το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Λύκειο Galatasaray, την Αγορά της Ρωμυλίας, την στοά Χατζόπουλου, τα μέγαρα των Ευρωπαϊκών προξενείων, τα σημαντικότερα  Αρτ-Νουβώ  κτίσματα των αρχών του 20ου αιώνα και θα μάθουμε για την εξελικτική τους πορεία σε σχέση πάντα με την παλιά ακμάζουσα Ελληνική κοινότητα της Πόλης.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε το δρόμο Galip Dede Caddesi,  ένα από τα γραφικότερα σοκάκια της Πόλης, προς τον Πύργο του Γαλατά, ορόσημο πλέον της Κωνσταντινούπολης. Θα δούμε το μουσείο των δερβίσηδων Mevlevi, την Εβραική Συναγωγή και το μέγαρο της πρώην Τράπεζας των Αθηνών.

Διασχίζοντας τη Γέφυρα του Γαλατά (πρώτη γέφυρα στον Κεράτιο Κόλπο) θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο για μια κρουαζιέρα στα νερά του Βοσπόρου. Θα δούμε και θα φωτογραφίσουμε τα ωραία παραθαλάσσια κτίσματα της τουρκικής  ελίτ, τα παλάτια Dolmabahce, Ciragan Saray, Kucuk Su και Beylerbey, τις κρεμαστές γέφυρες και το φρούριο της Ρωμυλίας, τα διερχόμενα σκάφη και φορτηγά πλοία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την υπέροχη αύρα και μοναδική ενέργεια αυτών των στενών του «Πόρου του Βοός», στην οποία αναφέρεται και ο Νομπελίστας Τούρκος συγγραφέας Orhan Pamuk στο βιβλίο του «Istanbul».

Με την επιστροφή μας στο Eminonu, θα περάσουμε απέναντι στην περίφημη Αιγυπτιακή Αγορά (Misir Carsisi) ή αγορά των Μπαχαρικών όπως λέγεται διαφορετικά. Κάτω από την αψιδωτή ζωγραφιστή οροφή θα χαρούμε λογής-λογής ηδονικά μυρωδικά, όμορφα στοιβαγμένα σε μικρούς σάκους και θα γοητευτούμε από την ποικιλία των χρωμάτων και των αρωμάτων τους.

Τώρα μας περιμένει μια ασυνήθιστη βόλτα σε στενά σοκάκια, ένα πολύβουο ντόπιο παζάρι με ό,τι βάζει ο νους μας σε πραμάτειες, μικρά εστιατόρια και γλυκατζίδικα, μια τόσο γοητευτική ατμόσφαιρα που θυμίζει λίγο τις σκηνές από την ταινία Πολίτικη Κουζίνα… Εδώ θα δοκιμάσουμε  κιουνεφέ,  κατμέρ και μπακλαβά, ξακουστά γλυκά της τούρκικης κουζίνας.

Κρυμμένο μέσα σ’ αυτόν τον πολύβουο δρόμο θα ανακαλύψουμε και θα επισκεφτούμε το μικρό τζαμί του Rustem Pasa, το οποίο έκανε γαμπρό ο Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής στη κόρη του Μιχριμάχ, που κατά γενική παραδοχή, διακοσμείται από τα ωραιότερα επισμαλτωμένα πλακίδια  «iznik».

Διασχίζοντας λοιπόν το Κουτσούκ Παζαρι που μας μεταφέρει σε παλαιότερες εποχές, θα ανέβουμε στη Μονή του Παντοκράτορα -που έχει μετατραπεί και λειτουργεί πλέον ως τζαμί (Zeyrek Cami)-  χτισμένη από τον Αλέξιο Κομνηνό με προορισμό να γίνουν τα νεκρικά παρεκκλήσια της αυτοκρατορικής οικογένειας. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση, με υπέροχη θέα και είναι ένα από τα πέντε μνημεία της Πόλης που είναι μνημεία της Unesco. Με το λεωφορείο της γραμμής επιστρέφουμε στο Τακσίμ. Για το βράδυ προτείνουμε να περπατήσουμε ως το κοντινό  και κομψό Nisantasi, για γνωριμία με την διαφορετική αυτή συνοικία και μια ακόμη επιλογή  για βραδινό φαγητό.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Ολοήμερη περιπατητική ξενάγηση στην ιστορική χερσόνησο χρησιμοποιώντας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η σημερινή μας μέρα θα επικεντρωθεί στον πρώτο λόφο της Πόλης, στον οποίο βρίσκονταν συγκεντρωμένα και τα τρία ισχυρά  κέντρα της εξουσίας του Βυζαντίου:  η πολιτική εξουσία (το παλάτι) , η θρησκευτική εξουσία (το πατριαρχείο) και η λαική εξουσία (ο ιππόδρομος, χώρος διαμαρτυρίας, αγώνων και εξεγέρσεων).  Θα περιλάβουμε όμως στην επίσκεψη μας και τα υπόλοιπα βυζαντινά και οθωμανικά σημαντικά μνημεία περιδιαβάζοντας τους τρεις  επόμενους λόφους.

Επιβιβαζόμαστε στο υπόγειο Funikuler μέχρι το Kabatas και ακολούθως στο υπέργειο  Tramvay  για να φτάσουμε στην πλατεία Sultanahmet.

Θα αρχίσουμε την επίσκεψη μας με χρονολογική σειρά, έτσι ο Ιππόδρομος θα είναι το πρώτο μνημείο. Αναγέρθηκε από τον Σέπτημο Σεβήρο, επεκτάθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο, απετέλεσε το κέντρο των σημαντικότερων γεγονότων του Βυζαντίου με επιστέγασμα την περίφημη «Στάση του Νίκα»  και κατόρθωσε να περισώσει μέχρι τις μέρες μας  μερικά στοιχεία  από τις λαμπρές διακοσμήσεις του. Δίπλα του υψώνεται το σαράι του Ibrahim Pasa και νυν  μουσείο Ισλαμικής Τέχνης καθώς και το επιβλητικό μπλε τζαμί του σουλτάνου  Ahmet του 1ου με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες.

Συνέχεια έχει το μεγαλύτερο  θρησκευτικό αρχιτεκτόνημα όλων των εποχών: Ο περίλαμπρος Ναός της  Αγίας  του Θεού Σοφίας, το σύμβολο της ισχύος, η δόξα και το καύχημα της αυτοκρατορίας που προκαλούσε δέος και θαυμασμό στους ξένους περιηγητές και προσκυνητές.

Ιουστινιανός στο απόγειο της δύναμης του, Ανθέμιος και Ισίδωρος οι εμπνευσμένοι αρχιτέκτονες-μηχανικοί. Θα θαυμάσουμε τον απαστράπτοντα θεόρατο τρούλο, την υπέροχη ορθομαρμάρωση, τον χρυσό ψηφιδωτό διάκοσμο στον εσωνάρθηκα, τους μαρμάρινους κίονες με ακάνθινα κιονόκρανα και τα μονογράμματα του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, το «ομφάλιον» -θέση της στέψης του αυτοκράτορα-  το εντυπωσιακό υπερώον με τα υπέροχα ψηφιδωτά της Δέησης και των βασιλικών αναθημάτων, και θα νοιώσουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα και συγκίνηση εξιστορώντας γεγονότα που χαρακτήρισαν εποχές του μνημείου και επηρέασαν την τύχη της μεγάλης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στη Βασιλική Κιστέρνα του Ιουστινιανού, που είναι η μεγαλύτερη από τις εξήντα περίπου δεξαμενές που ανοίχτηκαν και κτίστηκαν  στην Πόλη, επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. ‘Υπόγειο Παλάτι’ την αποκαλούν σήμερα, διότι οι σειρές των κιόνων που στηρίζουν την οροφή είναι εξαιρετικής ομορφιάς, μαρμάρινοι και με ποικίλα κιονόκρανα, και μαζί με την απαλή μουσική που αντηχεί πάντα, τα νερά και τις αντανακλάσεις προσδίνουν μια απόκοσμη μαγική ατμόσφαιρα…

Έφτασε η ώρα μιας μικρής ανάπαυλας για να απολαύσουμε όπως οι ντόπιοι ένα τσάι στην ήσυχη αυλή της παλιάς μεντρέσας του Cafer Aga που έχει βεβαίως αλλάξει χρήση. Ταυτόχρονα μπορούμε να γνωρίσουμε τις παραδοσιακές τέχνες των Οθωμανών ρίχνοντας μια ματιά στα μικρά  εργαστήρια πέριξ της αυλής που έχουν στεγαστεί στα πρώην δωμάτια της μαθητείας.

Συνεχίζουμε τώρα στο Sogul Cesme Sokagi -το «σοκάκι της δροσερής πηγής»- με θαυμάσια ξύλινα οθωμανικά κονάκια των αυλικών , για τον εξωτερικό περίβολο του Τοπ Καπι να δούμε την Αγία Ειρήνη και την υπέροχη μαρμάρινη κρήνη του Σουλτάνου Αχμέτ του 3ου  και κατηφορίζουμε  για επίσκεψη στην Μικρή Αγιά Σοφιά. Ήταν η  εκκλησία του Σεργίου και Βάκχου (τώρα τζαμί), ένα πραγματικό κόσμημα, το πρώτο κτίσμα στον ρυθμό της Βασιλικής μετά Τρούλου όπως αργότερα η Αγία Σοφία, γι’ αυτό και ο χαρακτηρισμός της.

Περιπατώντας τώρα στην «Μέση Οδό», απόληξη της μεγάλης Εγνατίας Οδού, θα δούμε το Μίλιον, τη Στήλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου πάνω στην οποία δέσποζε το άγαλμα του, τα κτήρια του Istanbul Universitesi, πρώτου οθωμανικού πανεπιστημίου που θεμελίωσε ο Μωάμεθ ο Πορθητής και θα φτάσουμε στην συνοικία Suleymaniye.

Εδώ, καθώς και στη διπλανή Vefa, υπάρχει πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα, κατοικούν αποκλειστικά ντόπιοι θεοσεβείς μουσουλμάνοι και σπουδαστές που φοιτούν στο πανεπιστήμιο που αναφέραμε. Είναι όμως πολύ χαρακτηριστικοί «μαχαλάδες», έχουν θαυμάσια παλιά ξύλινα σπίτια και βέβαια φιλοξενούν  το μεγαλοπρεπέστερο θρησκευτικό συγκρότημα  του μεγάλου αρχιτέκτονα Mimar Sinan, που δεν είναι δυνατόν να παραλείψουμε.

Θα επισκεφτούμε λοιπόν τους μνημειακούς τάφους  του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Χιουρέμ Σουλτάν- κλασικά δείγματα ταφικής οθωμανικής αρχιτεκτονικής- και το επιβλητικό τέμενος με τα σελτζούκικα ανάγλυφα φατνώματα στις εισόδους και την απέριττη εσωτερική διακόσμηση.

Ο περίπατος θα μας φέρει στην συνέχεια κοντά σε μία  ακόμα   θαυμάσια βυζαντινή εκκλησία, αυτή του Ακατάληπτου Χριστού, που έχει μετατραπεί σε τζαμί (Kalenderhane Cami) και έτσι σώθηκε και λειτουργεί μέχρι τις μέρες μας. Μπορούμε να την επισκεφτούμε  και εμείς αρκεί να μην είναι η ώρα της προσευχής.

Και θα τελειώσουμε την σημερινή μας μεγάλη περιήγηση με ένα ποτηράκι boza,  τυπικό ρόφημα της περιοχής, στο παλαιότερο σωζόμενο καφενέ που έχει τιμήσει  με την επίσκεψη του και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Στη συνέχεια με το λεωφορείο της  γραμμής επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, στην πλατεία Τακσίμ,  ολοκληρώνοντας  έτσι άλλη μια υπέροχη μέρα!

 

5η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό ελεύθερο 12:00 Check out, βόλτα με καραβάκι στον Κεράτιο Κόλπο

Τελευταία μας μέρα σήμερα, αλλά θα την διανθήσουμε με ακόμη περισσότερες επισκέψεις και εμπειρίες, διότι κατά γενική ομολογία η Κωνσταντινούπολη είναι πραγματικά ανεξάντλητη…

Μετά το πρωινό λίγος ελεύθερος χρόνος για προσωπικές δραστηριότητες, στις 12 αφήνουμε τα δωμάτια μας (check out)  και με το πούλμαν κατηφορίζουμε στον Κεράτιο Κόλπο για μια μικρή θαλάσσια βόλτα.

Το καραβάκι της γραμμής θα μας φέρει μέχρι την περιοχή Eyup – το πιο ιερό σημείο των Μουσουλμάνων στη Ιστανμπούλ -  δίνοντας μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να φωτογραφήσουμε από την καλύτερη θέση όλα τα αξιοθέατα κτίσματα που βρίσκονται στους πλαινούς λόφους αυτού του ιστορικού κόλπου με προεξέχουσα την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Με το τελεφερίκ θα ανέβουμε στον Λόφο του Pierre Lotti. Είναι το ωραιότερο σημείο για να δει κανείς και τους επτά λόφους της Βασιλεύουσας και  η θέαση από τους εξώστες  είναι απλώς μοναδική..!

Με αυτή, λοιπόν, την εξαιρετική θέα μπροστά μας θα απολαύσουμε ένα ‘τούρκικο’ μερακλίδικο τσάι και ένα παραδοσιακό Gozleme, ακούγοντας την ρομαντική ιστορία για τους έρωτες του Γάλου αξιωματικού του Ναυτικού Pierre Lotti με την Aziyade  - 4η σύζυγο πλούσιου Τούρκου έμπορα-, που διαδραματίζεται στην Πόλη κάπου το 1867…

Το πρώτο μέλημα του Μωάμεθ του Πορθητή όταν κατέκτησε την Πόλη το 1453, ήταν να φτιάξει ένα Παζάρι, έτσι ώστε να κινηθεί το εμπόριο και να ανθίσει η οικονομία της νέας του πρωτεύουσας. Αυτή η πολύχρωμη αγορά που αναπτύχθηκε γύρω από το παλιό Bedesteni – η φημισμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά ( Kapali Carsi – Gran Bazaar) - έφτασε σήμερα να έχει 100 σοκάκια και 4000 φανταχτερά μικρομάγαζα…!

Θα περιηγηθούμε λίγο στο παλιό Bedesteni για να θαυμάζοντας τις θολωτές οροφές και τα ασημένια παλιά τζοβαήρια στις προθήκες. Στη συνέχεια, αφού έχουμε αποκτήσει προσανατολισμό, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε με το γούστο σας τις πολύχρωμες πραμάτειες, τα χιλιάδες ποτηράκια και ναργιλέδες και χαλιά και κιλίμια και καντηλέρια και τσάντες και μαντήλια και μπακίρια και πλακίδια και λοκούμια και μυρωδικά και αρώματα και κοσμήματα αργυρά και χρυσά και τα δαχτυλίδια της Χιουρέμ Σουλτάν και όσα βάζει η δεν βάζει ο νους σας…! 

Έτσι λοιπόν, πλούσιοι όπως γίναμε με χίλιες εικόνες στο μυαλό και αμέτρητες ωραίες εμπειρίες στην καρδιά και στην ψυχή οδηγούμαστε στο  αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Η Πόλη,  που μας αγάπησε και αυτή όμως, μας αποχαιρετά με ένα  Gule Gule και μας περιμένει και πάλι κοντά της…

Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ φίλοι μου. Θα συνεχίζεται πάντα σαν μακρινή ανάμνηση και γλυκιά νοσταλγία…

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 555 € 165 €
Twin Room 555 € 165 €
Triple Room 555 € 165 €
Single Room 700 € 165 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 555 € 165 €
Twin Room 555 € 165 €
Triple Room 555 € 165 €
Single Room 700 € 165 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 555 € 165 €
Twin Room 555 € 165 €
Triple Room 555 € 165 €
Single Room 700 € 165 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 555 € 165 €
Twin Room 555 € 165 €
Triple Room 555 € 165 €
Single Room 700 € 165 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 555 € 165 €
Twin Room 555 € 165 €
Triple Room 555 € 165 €
Single Room 700 € 165 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 555 € 165 €
Twin Room 555 € 165 €
Triple Room 555 € 165 €
Single Room 700 € 165 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 555 € 165 €
Twin Room 555 € 165 €
Triple Room 555 € 165 €
Single Room 700 € 165 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 735 € 165 €
Twin Room 735 € 165 €
Triple Room 735 € 165 €
Single Room 880 € 165 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 735 € 165 €
Twin Room 735 € 165 €
Triple Room 735 € 165 €
Single Room 880 € 165 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 735 € 165 €
Twin Room 735 € 165 €
Triple Room 735 € 165 €
Single Room 880 € 165 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 735 € 165 €
Twin Room 735 € 165 €
Triple Room 735 € 165 €
Single Room 880 € 165 €
Σημείωση:

 Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 735 € 165 €
Twin Room 735 € 165 €
Triple Room 735 € 165 €
Single Room 880 € 165 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 735 € 165 €
Twin Room 735 € 165 €
Triple Room 735 € 165 €
Single Room 880 € 165 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 735 € 165 €
Twin Room 735 € 165 €
Triple Room 735 € 165 €
Single Room 880 € 165 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 970 € 0 €
Twin Room 970 € 0 €
Triple Room 970 € 0 €
Single Room 1115 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 970 € 0 €
Twin Room 970 € 0 €
Triple Room 970 € 0 €
Single Room 1115 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 970 € 0 €
Twin Room 970 € 0 €
Triple Room 970 € 0 €
Single Room 1115 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 970 € 0 €
Twin Room 970 € 0 €
Triple Room 970 € 0 €
Single Room 1115 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 970 € 0 €
Twin Room 970 € 0 €
Triple Room 970 € 0 €
Single Room 1115 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 970 € 0 €
Twin Room 970 € 0 €
Triple Room 970 € 0 €
Single Room 1115 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 970 € 0 €
Twin Room 970 € 0 €
Triple Room 970 € 0 €
Single Room 1115 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Αναχώρησης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1846

09.10.2020

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:25

11:50

TK 1843

13.10.2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:10

20:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Αναχώρησης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1846

13.11.2020

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:05

12:40

TK 1843

17.11.2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:35

20:10

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα
 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο (Lares Park 4*) στην πλατεία Τακσίμ.
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.  
 • Κεράσματα.
 • Όλες οι κλασικές επισκέψεις όπως αναφέρονται λεπτομερώς στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Εισιτήριο πολλαπλών μεταφορικών μέσων (τραμ, μετρό, βαπορέτα).
 • Βόλτα με βαποράκι στον Κεράτιο Κόλπο.
 • Τα πλοιάρια της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
 • Βόλτα με παραδοσιακά αμαξάκια στη Χάλκη και στην Πρίγκηπο.
 • Είσοδοι: Αγιά Σοφιά – Μονή Χώρας – Υδραγωγείο.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ελληνόφωνος Συνοδός του γραφείου μας και έμπειρος γνώστης της Κωνσταντινούπολης.
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται       

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 165 €
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Παρατηρήσεις

 • Απαιτείται Διαβατήριο (με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα) ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή)
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  
 • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.


 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Το ταξίδι είναι σχεδιασμένο για αυστηρά μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 21 άτομα.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα εντελώς αλλιώτικο 5νθήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην αξεπέραστη και πολύμορφη γοητεία της Πόλης που αφυπνίζει ιστορικές μνήμες.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 1. Ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο 4 * superior πρόσφατα ανακαινισμένο στην Πλατεία Τακσίμ.
 2. Συγκινητικές στιγμές με περιπάτους πλάι στα Θεοδοσιανά χερσαία τείχη.
 3. Περιδιάβασμα της περιοχής Σουλειμάνιγιε με τα διατηρητέα οθωμανικά κονάκια,  το περίφημο τζαμί του Μιμάρ Σινάν που έφτιαξε  για τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή και την εκκλησία του Ακατάληπτου Χριστού.
 4. Επίσκεψη στη Μικρή Αγιά Σοφιά.
 5. Περίπατο στο γραφικό Μεσοχώρι ( Ortakoy),  στο Αρναβούτκιοι και στο Bebek για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στον Βόσπορο.
 6. Κρουαζιέρα στον Βόσπορο με την μοναδική αναζωογονητική του αύρα , τα παράκτια σουλτανικά παλάτια και τις υπέροχες ξύλινες εξοχικές κατοικίες( Γιαλιά)
 7. Βόλτα στον Κεράτιο Κόλπο με βαποράκι για μια σπάνια θέαση της Μεγάλης του Γένους Σχολής και των επτά λόφων της Πόλης.
 8. Κεράσματα του Versus για γευστικές απολαύσεις της τούρκικης κουζίνας και των περίφημων γλυκών με δοκιμασίες μπακλαβά, λουκουμιών, κιουνεφέ, τσάι καφέ και γκιοζλεμέ.
 9. Ευωδιαστές βόλτες στα πολύχρωμα παζάρια της Πόλης Misir Carsisi και  Kapali Carsi.
 10. Περιπατητική ξενάγηση στο Φανάρι,  στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην παλιά συνοικία του Πέραν και στον Πύργο του Γαλατά, με αναφορές στην παλαιά ακμάζουσα ελληνική κοινότητα
 11. Ολοήμερη εκδρομή στην αρχοντική Πρίγκηπο, και στην Χάλκη με την ξακουστή Θεολογική Σχολή.
 12. Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι κλασικές επισκέψεις όπως αναφέρονται  λεπτομερέστατα στο αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Την εκδρομή συνοδεύει  έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας που αγαπά πολύ την Κωνσταντινούπολη και έχει επιλέξει να  κατοικεί εκεί τον περισσότερο χρόνο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενοδοχείο 4* sup. πρόσφατα ανακαινισμένο στην Πλατεία Τακσίμ.
 • Επίσκεψη στη Μικρή Αγιά Σοφιά.
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο.
 • Βόλτα στον Κεράτιο Κόλπο με βαποράκι.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2020
 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2021
 • Μάιος - Ιούνιος 2021

Αναχωρήσεις

9/10, 13/11, 12/3, 25/3, 21/5, 11/6, 25/6Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info