Astronight στο Καϊμακτσαλάν – Οχρίδα | 23.10.2019

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 399€

Travel Identity

Η διοργάνωση θεματικών βραδιών Αστρονομίας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της φήμης αυτής. Θα προσφέρουμε μια θεματική βραδιά Αστρονομίας Astro-night - Αστροβραδιά για παρατήρηση με Τηλεσκόπιο. Μακριά από τα φώτα της πόλης, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα του βαθέως διαστήματος όπως: Αστερισμούς, Διπλούς Αστέρες, Αστρικά σμήνη, Νεφελώματα, ουράνια σώματα που είναι ορατά την εποχή αυτή. Ξεκινάμε με briefing - παρουσίαση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της Αστροβραδιάς, τον εξοπλισμό παρατήρησης που θα έχουμε στη διάθεσή μας, τους αστερισμούς και τη μυθολογία για εξοικείωση με τον νυχτερινό ουρανό, χρήσιμα apps αστρονομίας στο smartphone, και πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή παρατήρηση.

Οινογευσία, ξενάγηση στους χώρους του διάσημου οινοποιείου Alpha Estate (χώροι οινοποίησης, κελάρια) και έπειτα ακολουθεί γευστική δοκιμή με μερικά απο τα κρασιά! Το Κτήμα ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας! Το οινοποιείο της ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος!

 

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

 

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή 5 διανυκτερεύσεων στο πολυτελές πετρόκτιστο Kaimak Inn Spa & Resort 4* με ημιδιατροφή! Tο Kaimak Inn Spa & Resort απέσπασε 5 βραβεία στο διαγωνισμό “Greek Hospitality Awards 2016” που τελούνταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
 • Το VERSUS TRAVEL έχει κατακτήσει μια φήμη για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και εμπειριών στους πελάτες του. Θα προσφέρουμε μια θεματική βραδιά Αστρονομίας Astro-night - Αστροβραδιά για παρατήρηση με Τηλεσκόπιο. Μακριά από τα φώτα της πόλης, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα του βαθέως διαστήματος όπως: Αστερισμούς, Διπλούς Αστέρες, Αστρικά σμήνη, Νεφελώματα, ουράνια σώματα που είναι ορατά την εποχή αυτή. Ξεκινάμε με briefing - παρουσίαση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της Αστροβραδιάς, τον εξοπλισμό παρατήρησης που θα έχουμε στη διάθεσή μας, τους αστερισμούς και τη μυθολογία για εξοικείωση με τον νυχτερινό ουρανό, χρήσιμα apps αστρονομίας στο smartphone, και πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή παρατήρηση.
 • Καθώς το ξενοδοχείο μας, βρίσκεται μακριά από τα φώτα της πόλης, αποτελεί το κατάλληλο «σκηνικό» για την όμορφη βραδυά μας!  Δε θα πούμε περισσότερα, θα το ζήσετε από κοντά!
 • Οινογευσία, ξενάγηση στους χώρους του διάσημου οινοποιείου Alpha Estate (χώροι οινοποίησης, κελάρια) και έπειτα ακολουθεί γευστική δοκιμή με μερικά απο τα κρασιά! Το Κτήμα ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας! Το οινοποιείο της ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος!
 • Επίσκεψη στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, δίπλα στη Λίμνη Βεγορίτιδα,σε υψόμετρο 600 μ. και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικροκλίμα, θα δούμε πώς καλλιεργείται η φημισμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο διάσημο αγρόκτημα της οικογένειας Ναουμίδη! Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και φυσικά θα μπούμε στο πιπερόκτημα, στο κελάρι  όπου ωριμάζουν οι μουστοπιπεριές και στο «Πιπεράδικο»!
 • Κατόπιν, ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Άγγελος Ναουμίδης, Σεφ, βραβευμένος με 4 Χρυσούς Σκούφους, θα μας ξεναγήσει στην λίμνη, με την ιδιωτική εικοσαθέσια πλάβα του («πλάβα» είναι η τοπική βάρκα με την επίπεδη καρίνα) μέσα στη λίμνη που λατρεύει και εμπνέεται!  Ένας σεφ, απόλυτα εξοικειωμένος με τα λιμνίσια αλλά και τα ποταμίσια ψάρια, που αφθονούν στα ποταμάκια γύρω από το Καϊμακτσαλάν κι έχουν πρώτη θέση στο μενού του. Θα ψαρέψουμε μαζί του & θα ψήσουμε τα ψάρια, που κατόπιν θα γευθούμε!
 • Το κρασί που θα πιούμε, ανασύρεται από τον βυθό της Λίμνης (κερωμένο) και θα το πιούμε δροσερό, αφήνοντάς μας, μια ιδιαίτερη επίγευση στο στόμα! Επίσης, θα πιούμε ντόπιο τσίπουρο και θα έχουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση και ψήσιμο ψαριών για περίπου μιάμιση ώρα!  Ο Άγγελος Ναουμίδης «γεννήθηκε» στη Λίμνη. Την ξέρει τόσο καλά όσο κανένας άλλος!
 • Μοναδική ολοήμερη επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ. Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν oι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμ. 37°, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το γραφείο μας, θα προσφέρει δωρεάν είσοδο στον καταρράκτη  για μπάνιο! Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο (Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας) και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα!
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Οχρίδα και προαιρετικά (ατομικά έξοδα) βαρκάδα στη λίμνη!
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες της Έδεσσας, πασίγνωστο θέαμα απείρου κάλλους για όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. 

 

1η ημέρα: Τετάρτη 23/10/2019 – Αθήνα – Έδεσσα – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος (Kaimak Inn)

Αναχώρηση 06.30 από το Σύνταγμα. Ενδιάμεσες στάσεις. Διασχίζοντας τον κορμό της Ελλάδας, περνώντας από Γιαννιτσά, καταλήγουμε στην Έδεσσα, που παλαιότερα ονομάζονταν παράλλη-λα Βοδενά ή Πόλη των Νερών. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο, με καταπληκτική θέα στον κάμπο, άφθονα νερά και πλούσια βλάστηση, αλλά και με μεγάλη ιστορική κληρονομιά. Σήμα κατατεθέν της πόλης, το ρολόι, του οποίου η κατασκευή χρονολογείται γύρω στο 1900. Η πόλη είναι διάσημη για τους καταρράκτες της που σχηματίζονται από τον ποταμό Εδεσσαίο ή Βόδα, ο οποίος ρέει μέσα από την πόλη. Πρόκειται για τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα!  Εδώ θα δούμε και το Υπαίθριο Μουσείο Νερού -γνωστό ως περιοχή των Μύλων- όπου θα μάθουμε όλη την «υδροκίνητη» ιστορία της Έδεσσας. Αναστηλωμένα βιομηχανικά κτίρια, νερόμυλοι, κανάλια με νερό, αλλά και μηχανές που μαρτυρούν την υδροκίνητη ιστορία της πόλης.
Γεύμα ελεύθερο στην πανέμορφη πόλη των νερών.
Είμαστε δίπλα από το ξενοδοχείο μας!  Σε μόλις 30 χλμ. από την πόλη της Έδεσσας, σε υψόμετρο 750μ. και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας, βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Παλαιού Aγίου Aθανασίου (παλιά Tσέγανη), ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό με κεραμοσκεπή κτήρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτο-νικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Λιθόστρωτα σοκάκια µαγεύο-νται από τα πέτρινα κτίρια-δείγµατα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής- όπως το παλιό σχολείο.
Στο φιλόξενο ξενοδοχείο μας, λίγο έξω από το χωριό, θα μας υποδεχτούν με παραδοσιακό τοπικό λικέρ της περιοχής για καλωσόρισμα. 
Δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πέμπτη 24/10/2019 – Kaimak Inn - Λίμνη Άγρα-Βρυττών-Νησίου – Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας

Μετά το πλούσιο πρωϊνό μας, αναχωρούμε για μια πανέμορφη διαδρομή! Θα περάσουμε από τη Λίμνη Άγρα-Βρυττών-Νησίου, για να μεταβούμε κατόπιν στα Λουτρά Πόζαρ. Θα θαυμάσουμε την καταπληκτική λίμνη, που είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1953, στα δυτικά του νομού Πέλλας, για τις ανάγκες του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ, πάνω στην κοίτη του πο-ταμού Εδεσσαίου στο σημείο που παλιότερα υπήρχε ένα έλος, γνωστό με την ονομασία «έλη Τιά-βου». Στα βόρεια της «σηκώνεται» επιβλητικά το Καϊμάκτσαλαν (ή Καϊμακτσαλάν) και στα νότια το όρος Βέρμιο. Στα δυτικά της βρίσκεται η λίμνη Βεγορίτιδα, από την οποία ήταν υδατικά εξαρτημέ-νη μέχρι το 1990, και στα ανατολικά, σε απόσταση έξι χλμ. βρίσκεται η πόλη της Έδεσσας με τον κάμπο της.  Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 470 μέτρων, και η έκτασή της, μαζί με τις γύρω γεωρ-γικές και δασικές περιοχές φτάνει τα 12.000 στρέμματα. Το βάθος της φτάνει μέχρι τα έξι μέτρα. Τα νερά της τροφοδοτούνται από τις πηγές στο Νησί και στα Βρυττά καθώς και από τοπικούς χει-μάρρους. Πρόκειται για ένα πανέμορφο υγροβιότοπο με πολλές διαφορετικές εικόνες. Στα δυτι-κά της βρίσκονται οι «Πηγές» με κρυστάλλινα νερά που εκβάλλουν στη λίμνη και όμορφα αυτο-σχέδια ξύλινα γεφυράκια. Οι πανέμορφοι καλαμιώνες, οι δαίδαλοι με τα κανάλια, τα υγρολίβαδα και το απροσπέλαστο εσωτερικό της, την διαφοροποιούν από πολλούς άλλους υγροβιότοπους. Η λίμνη Άγρα-Βρυττών-Νησίου είναι από τους πιο όμορφους τόπους για περπάτημα και παρα-τήρηση της άγριας φύσης στη Βόρεια Ελλάδα!!  Θα σταματήσουμε και θα απολαύσουμε τη φύ-ση!
Ακολουθούμε τη διαδρομή προς το γραφικό χωριό Κερασιές. Η Κερασιά είναι ένα ακόμα χωριό της Ορεινής Πέλλας. Χτισμένο πολύ κοντά στο χωριό Καρυδιά, μόλις 13 χλμ. από την Έδεσσα, σε υψόμετρο 800μ. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μία πανέμορφη, παραδοσιακή γραφική πλατεία, στην οποία δεσπόζει ένας μεγάλος πλάτανος και γύρω υπάρχουν καφενεία  και παντοπωλεία. Συνεχίζουμε για τα λουτρά Πόζαρ. Η μόδα των spa, έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ια-ματικά Λουτρά Πόζαρ! Το νερό των λουτρών αναβλύζει σε θερμοκρασία 37ο C, έχει πολλές θε-ραπευτικές ιδιότητες και είναι πόσιμο. Η λέξη «πόζαρ» σημαίνει θράκα, αναμμένο κάρβουνο. Κα-τά τους Βαλκανικούς πολέμους, στην περιοχή ήταν οχυρωμένος ο σερβικός στρατός. Ένας Σέρ-βος ενθουσιασμένος από τα ζεστά νερά έφτιαξε την πρώτη γούρνα. Μετά τη συνθήκη του Νεϊγί το 1919, η περιοχή της Αριδαίας επιστρέφει στο ελληνικό κράτος και αρχίζει η διαχείριση των λου-τρών από έναν Αθηναίο αρχικά και αργότερα από τον Πόντιο γαμπρό του, ο οποίος ύστερα από απαλλοτροίωση των κτημάτων γύρω από τις πηγές, έχτισε το υδροθεραπευτήριο. Από το 1982-1994 τα λουτρά ανήκαν στην κοινότητα Λουτρακίου. Το 1994, μάλιστα κατασκευάστηκε η πι-σίνα. Σήμερα,  τα λουτρά διαχειρίζεται ο δήμος Αλμωπίας.
Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε υψόμετρο 390μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής, το οποίο εισχωρεί στο έδαφος σε μεγάλο βάθος,θερμαίνεται, στη συνέχεια α-νεβαίνει ψηλότερα και σταδιακά εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα στοιχεία. Ξεχωριστή ομορφιά στον τόπο προσδίδουν οι φυσικοί καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού, με ιαματικό νερό, ό-που μπορεί ο επισκέπτης να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής. Θα προσφέρουμε είσοδο στον καταρράκτη. Tο πάρκο αποτελείται από σύμπλεγμα 17 σπηλαίων και τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στο εσωτερικό τους, είναι μάρτυ-ρες της κατοίκησης της περιοχής από τη Νεολιθική Εποχή. Πολλά από αυτά εκτίθενται στο Φυ-σιογραφικό – Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών, συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού. 


Τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν ένας προορισμό, που συνδυάζει αρμονικά
δύο από τα βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης:
Λαξευμένη από το χρόνο γη!

Τρεχούμενο νερό που πηγάζει από έξι πηγές

και φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες!

 


Η Θεματική Αστρο-βραδιά μας!

Κάποια από τις βραδιές μας και σε συνεννόηση πάντα με τον αστροφυσικό μας, θα απολαύ-σουμε μια μαγική βραδιά παρατήρησης των άστρων!
Όσο πιο κοντά θα είμαστε στην αναχώρηση, θα γνωρίζουμε ποιά βραδιά θα είναι.
Το Versus Travel έχει κατακτήσει μια φήμη για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και εμπειριών στους πελάτες του. Στις ημερομηνίες του ταξιδιού μας (23 - 27 Οκτωβρίου 2019)--αναμένεται οριστικοποί-ηση ημερομηνίας--θα προσφέρουμε μια θεματική βραδιά Αστρονομίας. Μια που θα έχουμε Νέα Σελήνη στον ουρανό, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα του βαθέως διαστήματος όπως:
• Αστερισμούς • Διπλούς Αστέρες • Αστρικά σμήνη • Νεφελώματα • κλπ. ουράνια σώματα που είναι ορατά την εποχή αυτή!
Στη διοργάνωση θεματικής βραδιάς Αστρονομίας στον εξωτερικό χώρο του KAIMAK INN, θα προσφερθούν υπηρεσίες Αστρονομικής παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού, με χρήση Τη-λεσκοπίων και λοιπού Αστρονομικού εξοπλισμού.
Η παρατήρηση σε όλη της την διάρκεια θα γίνει κάτω από την επίβλεψη του αστροφυσικού, ως έμπειρου χειριστή του εξοπλισμού. Θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα ουράνια αντι-κείμενα που θα παρατηρούμε, με στόχο την εξοικείωσή σας με τον νυχτερινό ουρανό, αλλά και τη διασκέδασή σας. 
Οι στόχοι  μας:
 Διασκέδαση των πελατών μας!
 Εξοικείωση των πελατών μας με το θαύμα του έναστρου ουρανού!
  Πρόγραμμα: 
1. Briefing - Παρουσίαση με χρήση PowerPoint για ενημέρωση των πελατών μας σχετικά με:  a. Το πρόγραμμα της Αστροβραδιάς, b. Τον εξοπλισμό παρατήρησης που θα έχουν στη διάθεσή τους. c. Αστερισμοί & Μυθολογία – εξοικείωση με τον νυχτερινό ουρανό, d. Χρήσιμα Apps Α-στρονομίας στο Smartphone. e. Πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή παρατήρηση.
Διάρκεια της παρουσίασης: 30΄.
2. Astro-night - Αστροβραδιά για παρατήρηση με Τηλεσκόπιο. a. Ουρανογραφία με χρήση Green Laser Pointer για κατάδειξη Αστερισμών. Στη διάρκεια της ουρανογραφίας θα δίνονται πληροφο-ρίες για την σχέση των Αστερισμών με την Ελληνική Ιστορία & μυθολογία καθώς και την συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στην επιστήμη της Αστρονομίας. b. Βασικές οδηγίες για τον χειρισμό των τηλεσκοπίων. i. Πως εστιάζουμε το αντικείμενο που παρατηρούμε. ii. Μεγέθυνση (μπορούμε να το δούμε μεγαλύτερο;)  c. Παρατήρηση Αντικειμένων του βαθέως διαστήματος (Deep sky)  i. Δι-πλοί Αστέρες,  ii. Αστρικά σμήνη,  iii. Νεφελώματα,  d. Παρατήρηση διαφόρων αστέρων και επε-ξήγηση της λειτουργίας των αστέρων.
Έναρξη της Αστροβραδιάς: 20:30 – Τέλος της Αστροβραδιάς: ....ανοικτό. 

Καιρός – Ακυρώσεις: Ο καιρός μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να αποτρέψει την δυνατότητα πα-ρατήρησης. Η περίπτωση αυτή συμβαίνει όταν έχουμε συννεφιά, δυνατό άνεμο, ομίχλη ή και βροχή.

3η ημέρα: Παρασκευή 25/10/2019 – Kaimak Inn – Λίμνη Βεγορίτιδα – Πιπερόκτημα – Ψάρεμα και ψήσιμο ψαριών στην πλάβα του βραβευμένου Σεφ Άγγελου Ναουμίδη

Μετά το πλούσιο πρωϊνό μας, αναχωρούμε για μια μέρα γεμάτη εκπλήξεις! Θα περπατήσουμε στο χωριό και μετά μας περιμένει μια όμορφη μέρα στη λίμνη Bεγορίτιδα, μία περιοχή, που έχει χαρακτηρισθεί ως Περιοχή Κοινοτικού Ενδιαφέροντος στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000. Οι απόκρημνες όχθες της αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για πλήθος άγριων πουλιών, ενώ τα νερά της φιλοξενούν πλήθος ψαριών.
Θα επισκεφθούμε το «Πιπερόκτημα» με Παραδοσιακή Βιοκαλλιέργεια Πιπεριάς Φλωρίνης. Στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο 600μ. και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικρόκλι-μα, η οικογένεια Ναουμίδη, καλλιεργεί τη φημισμένη  κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο αγρόκτημά της. Την οποία μεταποιεί και συσκευάζει στην πετρόκτιστη μονάδα της, ένα ζωντανό παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων.Σε περι-φραγμένη έκταση 80 στρεμμάτων, αποκομμένο από άλλες καλλιέργειες, σε κοντινή απόσταση από τους φημισμένους αμπελώνες του Αμυνταίου, το πιπερόκτημα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρρα.Το ιδιαίτερα ξηρό μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τη σύσταση του εδάφους και το πλούσιο οικοσύστημα καθιστά ιδανικές τις συνθήκες για την καλλιέργεια της πι-περιάς. Το κλίμα του πιπεροκτήματος είναι ημι-ηπειρωτικό. Η λίμνη Βεγορίτιδα και γειτονική η λί-μνη των Πετρών εκατέρωθεν  συμβάλλουν καθοριστικά στην ηπιότητα του κλίματος η οποία ευ-νοεί την ανάπτυξη της πιπεριάς.  Το φύτευμα, η συγκομιδή της πιπεριάς και το ξεβοτάνισμα γίνο-νται με το χέρι. Η χρήση φυτοφαρμάκων είναι απαγορευτική και για τη λίπανση χρησιμοποιούνται μόνο κοπριά από ζώα ελεύθερης βοσκής. Ανάλογα τον αριθμό των ατόμων, το γκρούπ θα ξε-ναγηθεί στο πιπερόκτημα και στις μουστοπιπεριές και μετά θα μεταβεί κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα για να επιβιβασθεί στην ιδιωτική πλάβα του βραβευμένου σεφ μας. Θα ψαρέψουμε και φυσικά με πολύ κέφι την «ψαριά»  μας θα την ψήσουμε στην πλάβα και ο Σεφ μας θα ανασύρει κερωμένο και δροσερό κρασί από το βυθό της λίμνης, για να συνοδέψουμε τον εκλεκτό μεζέ μας! Ένα α-πλό ψήσιμο ψαριών με κρασί και τσίπουρο! Η εμπειρία με τον αγαπητό σεφ μας, μετρά!
Το κρασί που θα πιούμε, ανασύρεται από τον βυθό της Λίμνης (κερωμένο) και θα το πιούμε δροσερό, αφήνοντάς μας, μια ιδιαίτερη επίγευση στο στόμα! Επίσης, θα πιούμε ντόπιο τσίπουρο και θα έχουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση και ψήσιμο ψαριών για πε-ρίπου μιάμιση ώρα!  Ο Άγγελος Ναουμίδης «γεννήθηκε» στη Λίμνη. Την ξέρει τόσο καλά όσο κανένας άλλος! Θα κινούμαστε περιμετρικά της Λίμνης Βεγορίτιδας (λίμνη Οστρό-βου), και ουσιαστικά θα είμαστε στα σύνορα των νομών Πέλλας, Φλώρινας και Κοζάνης. Γύρω μας, τα όρη Βόρας στα βόρεια και Βέρμιο στα ανατολικά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σάββατο 26/10/2019 – Kaimak Inn – Μπίτολα – Λίμνη Οχρίδα

Πλούσιο πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για τα σύνορα. Μετά τις απαραίτητες διαδικα-σίες και τον συνοριακό έλεγχο θα συνεχίσουμε σε μη ελληνικό έδαφος, για να φτάσουμε στην Οχρίδα.  Στο δρόμο μας, περνάμε από τη Μπίτολα –ίσως δούμε και το παζάρι της--Η Μπίτολα (ή αλλιώς Μοναστήριον ή πόλη των προξενείων) κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Υπήρχαν οικισμοί στην περιοχή από την εποχή του χαλκού. Η περιοχή κατά τους αρχαίους χρόνους απο-τελούσε μέρος της Λυγκηστίδας και κατοικούνταν από το αρχαίο Ελληνικό φύλο των Μολοσ-σών. Θα θαυμάσουμε τα νεοκλασσικά κτίρια της. Σύντομη στάση  για να δούμε τον Πύργο του Ρολογιού που δεσπόζει στην πόλη, τον εντυπωσιακό για το χρυσοποίκιλτο εσωτερικό του, Αγ. Δημήτριο (1830). Η γραφική Οχρίδα με την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη είναι η επόμενη στάση μας. Είναι μία από τις βαθύτερες (294 μ.) και αρχαιότερες λίμνες της Ευρώπης. Η παλιά πόλη της Οχρίδας είναι απίστευτα όμορφη, πάνω από τη λίμνη, με υπαίθρια καφέ, γραφικά λιθό-στρωτα δρομάκια,μικρά καταστήματα, κομψές μπουτίκ και ρουστίκ ψαροταβέρνες. Με ελληνό-φωνο τοπικό ξεναγό θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης. Η λίμνη μας προσφέρει ένα το τοπίο βγαλμένο μέσα από παραμύθι με δράκους και νεράιδες, όπως εκείνες που σύμφωνα με τους θρύλους της περιοχής κατοικούσαν τις όχθες της. Μία από αυτές, η Ezerka, που «αναποδογύ-ριζε» τις βάρκες των ψαράδων για να σώζει τα ψάρια, απήγαγε κάποια στιγμή την πεντάμορφη Biljana, εγγονή ενός από τους ψαράδες, τα δάκρυα της οποίας δημιούργησαν τις κρυστάλλινες πηγές που πήραν το όνομά της. Απολαύστε τον καφέ σας ή το φαγητό σας και χαλαρώστε α-τενίζοντας την πανέμορφη λίμνη.Γεύμα ελεύθερο. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδο-χείο μας.
Δείπνο και Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κυριακή – 27/10/2019– Kaimak Inn-Πρέσπες (Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες) - Καστοριά (Δισπηλιό, λιμναίος οικισμός)

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε ααπό μια άλλη διαδρομή μέσω Φλώρινας και Πισοδερίου, για τις «Διεθνείς Πρέσπες», τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδας με τα Βαλκάνια. Η περιοχή έχει ανα-κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω φυσικού κάλλους και της πλούσιας χλωρίδας και πα-νίδας. Στη Μικρή Πρέσπα υπάρχει το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυ-μη βασιλική εκκλησία. Ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα και βέβαια τα ξακουστά φασόλια Πρε-σπών. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν μία λιμναία περιήγηση με βάρκα (ατομικά έξοδα) για να δουν τα ασκητάρια της Μεγάλης Πρέσπας.  Θα «κλείσουμε» στην επιστροφή μας, μεσώ άλλης διαδρομής,οδεύοντας προς τη γραφική Καστοριά. Απαραίτητη στάση στο Δισπηλιό και τον λιμναίο οικισμό που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Σύντομη περιήγηση στην πόλη της Καστοριάς, περίπατο στη λίμνη, καφεδάκι και αργά το από-γευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Δευτέρα – 28/10/2019– Kaimak Inn – Οινογευσία – Αθήνα

Πλούσιος πρωινός μπουφές. Check out από το ξενοδοχείο μας. Ημέρα ελεύθερη να χαρείτε το χωριό και να κάνετε τα τελευταία ψώνια σας! Στη συνέχεια αναχώρηση για Οινογευσία! Σε από-σταση 30’ και μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα, βρίσκεται το οινο-ποιείο του Κτήματος Άλφα. Πρόκειται για μία σύγχρονη οινοποιητική μονάδα, με μεγάλο όγκο εξαγωγών σε Αμερική και Ευρώπη, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις ε-γκαταστάσεις, γνωρίζοντας από κοντά όλα τα στάδια ωρίμανσης και εμφιάλωσης των κρασιών. Στο τέλος,οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ορισμένες από τις εκλεκτες ετικέτες κρασιών του κτήματος. Χρόνος για καφέ και φαγητό, σε ενδιάμεση στάση.  Πορεία προς Αθήνα με επιπρόσθετες στάσεις.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 522 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •   Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 •   Διαμονή στο πολυτελές πετρόκτιστο Kaimak Inn Spa & Resort 4* Deluxe, στους πρόποδες του Καιμακτσαλάν και σε απόσταση αναπνοής από τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου.
 •  Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωϊνό & δείπνο στο ξενοδοχείο μας)- Tο πλούσιο πρωινό του Kaimak Inn, που αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο προσφερόμενο πρωινό σε ελληνικό ξενοδοχείο στα Greek Hospitality Awards 2016, καθώς και δείπνο καθημερινά, το οποίο περιλαμβάνει μενού σε μπουφέ με 3 επιλογές σε σαλάτες, 3 επιλογές σε συνοδευτικά, 2 επιλογές σε κυρίως πιάτα και 2 επιλογές σε γλυκά και φυσικά φρούτα. Όλα τα πιάτα,προέρχονται από συνταγές της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένα παραδοσιακά με αγνά τοπικά υλικά.
 •  Κατά την άφιξη των πελατών, θα προσφέρουμε δωρεάν κέρασμα, τοπικό τσίπουρο, ενώ μέσα στα δωμάτια θα υπάρχει πιάτο με φρούτα εποχής από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής.
 •   Επιπρόσθετα ένα απλό γεύμα, από την «ψαριά» μας, όπου θα ψήσουμε τα ψάρια που θα ψαρέψουμε, την ημέρα εκδρομής με την πλάβα και το βραβευμένο σεφ, Άγγελο Ναουμίδη.
 • Θεματική Αστρο-βραδιά, έξω από το Kaimak Inn
 •   Οινογευσία στο Κτήμα Άλφα
 •   Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας   
 • Folder πληροφοριών (στυλό, luggage tag, sudoku)
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75ετών
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & Μουσεία
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου
 • Προσωπικά έξοδα
 • Ότι αναφέρεται με την ένδειξη «ατομικά έξοδα»
 • Φόρος διαμονής* (3€/δωμάτιο)

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Σημειώσεις εκδρομής:

1. Για την ημερήσια εκδρομή ψαρέματος στη Βεγορίτιδα με την 20θέσια πλάβα, του βραβευμένου Σεφ μας, Άγγελου Ναουμίδη:  Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων,πιθανότατα το γκρούπ να «χωριστεί». Κάποια άτομα από το γκρούπ, θα ξεναγούνται στο πιπερόκτημα και κάποια άλλα θα κάνουν τη βαρκάδα καθώς έχει προδιαγραφές χωρητικότητας για την ασφάλειά μας.

2. Η εκρομή στην Οχρίδα απαιτεί διαβατήριο ή ταυτότητα μηχανογραφημένη, αυστηρά και μόνο με λατινικούς χαρακτήρες (λόγω λίστας συνόρων).

3. Συνιστώνται αθλητικά κλειστά παπούτσια ή μποτάκια, για τις εκδρομές μας.


 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η διαφορετικότητα του Versus

 

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή 5 διανυκτερεύσεων στο πολυτελές πετρόκτιστο Kaimak Inn Spa & Resort 4* με ημιδιατροφή! Tο Kaimak Inn Spa & Resort απέσπασε 5 βραβεία στο διαγωνισμό “Greek Hospitality Awards 2016” που τελούνταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
 • Το VERSUS TRAVEL έχει κατακτήσει μια φήμη για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και εμπειριών στους πελάτες του. Θα προσφέρουμε μια θεματική βραδιά Αστρονομίας Astro-night - Αστροβραδιά για παρατήρηση με Τηλεσκόπιο. Μακριά από τα φώτα της πόλης, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα του βαθέως διαστήματος όπως: Αστερισμούς, Διπλούς Αστέρες, Αστρικά σμήνη, Νεφελώματα, ουράνια σώματα που είναι ορατά την εποχή αυτή. Ξεκινάμε με briefing - παρουσίαση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της Αστροβραδιάς, τον εξοπλισμό παρατήρησης που θα έχουμε στη διάθεσή μας, τους αστερισμούς και τη μυθολογία για εξοικείωση με τον νυχτερινό ουρανό, χρήσιμα apps αστρονομίας στο smartphone, και πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή παρατήρηση.
 • Καθώς το ξενοδοχείο μας, βρίσκεται μακριά από τα φώτα της πόλης, αποτελεί το κατάλληλο «σκηνικό» για την όμορφη βραδυά μας!  Δε θα πούμε περισσότερα, θα το ζήσετε από κοντά!
 • Οινογευσία, ξενάγηση στους χώρους του διάσημου οινοποιείου Alpha Estate (χώροι οινοποίησης, κελάρια) και έπειτα ακολουθεί γευστική δοκιμή με μερικά απο τα κρασιά! Το Κτήμα ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας! Το οινοποιείο της ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος!
 • Επίσκεψη στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, δίπλα στη Λίμνη Βεγορίτιδα,σε υψόμετρο 600 μ. και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικροκλίμα, θα δούμε πώς καλλιεργείται η φημισμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο διάσημο αγρόκτημα της οικογένειας Ναουμίδη! Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και φυσικά θα μπούμε στο πιπερόκτημα, στο κελάρι  όπου ωριμάζουν οι μουστοπιπεριές και στο «Πιπεράδικο»!
 • Κατόπιν, ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Άγγελος Ναουμίδης, Σεφ, βραβευμένος με 4 Χρυσούς Σκούφους, θα μας ξεναγήσει στην λίμνη, με την ιδιωτική εικοσαθέσια πλάβα του («πλάβα» είναι η τοπική βάρκα με την επίπεδη καρίνα) μέσα στη λίμνη που λατρεύει και εμπνέεται!  Ένας σεφ, απόλυτα εξοικειωμένος με τα λιμνίσια αλλά και τα ποταμίσια ψάρια, που αφθονούν στα ποταμάκια γύρω από το Καϊμακτσαλάν κι έχουν πρώτη θέση στο μενού του. Θα ψαρέψουμε μαζί του & θα ψήσουμε τα ψάρια, που κατόπιν θα γευθούμε!
 • Το κρασί που θα πιούμε, ανασύρεται από τον βυθό της Λίμνης (κερωμένο) και θα το πιούμε δροσερό, αφήνοντάς μας, μια ιδιαίτερη επίγευση στο στόμα! Επίσης, θα πιούμε ντόπιο τσίπουρο και θα έχουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση και ψήσιμο ψαριών για περίπου μιάμιση ώρα!  Ο Άγγελος Ναουμίδης «γεννήθηκε» στη Λίμνη. Την ξέρει τόσο καλά όσο κανένας άλλος!
 • Μοναδική ολοήμερη επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ. Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν oι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμ. 37°, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το γραφείο μας, θα προσφέρει δωρεάν είσοδο στον καταρράκτη  για μπάνιο! Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο (Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας) και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα!
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Οχρίδα και προαιρετικά (ατομικά έξοδα) βαρκάδα στη λίμνη!
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες της Έδεσσας, πασίγνωστο θέαμα απείρου κάλλους για όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • • Θεματική Αστρο-βραδιά, έξω από το Kaimak Inn
 • • Οινογευσία στο Κτήμα Άλφα
 • • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωϊνό & δείπνο στο ξενοδοχείο μας)

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Αναχωρήσεις

23/10Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info