fb

Η 11ήμερη Λαπωνια του Versus Travel | Χριστούγεννα 2020

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2490€

Ταυτότητα προορισμού

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΛΑΠΩΝΙΑ

Φέτος θα υποδεχτούμε το νέο έτος με τη χαρά και ενθουσιασμό του πιο πρωτοχρονιάτικου ταξιδιού στην καρδιά της Φινλανδικής και Σουηδικής Λαπωνίας. Μας περιμένει το χωριό του Αϊ Βασίλη και το ταχυδρομείο του με τα ξωτικά, ο Αρκτικός Κύκλος, τα χιονισμένα τοπία και η μοναδική φύση, snowmobile σαφάρι σε τοπία παγωμένων λιμνών και άγριου δάσους, ο Βασιλιάς της Αρκτικής, η πολική αρκούδα, τα χαριτωμένα χάσκι και οι τάρανδοι, και φυσικά και ο ίδιος ο Αϊ Βασίλης.

Απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό, βόλτα με έλκηθρο (horse sleigh), βλέπουμε το περίφημο Ice Hotel στην περιοχή της Κίρουνα, το «Ροβανιέμι της Σουηδίας» και βλέπουμε άγνωστες γωνιές της Βόρειας Σκανδιναβίας που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε!

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα σπάνια, εξερευνητικά ταξίδια του Versus που τόσο πολύ μας αρέσει να πραγματοποιούμε. Ταξιδεύουμε λοιπόν στη χριστουγεννιάτικη (και πρωτοχρονιάτικη!) Λαπωνία, στη βόρεια Φινλανδία και τη βόρεια Σουηδία, για να περάσουμε δέκα ημέρες σε μία από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ευρώπης. Η Λαπωνία είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη κουλτούρα, μακριά από συνηθισμένα στερεότυπα που συναντάμε σε άλλες χώρες και περιφέρειες, μία γη με δική της ταυτότητα που παρότι μοιράζεται γεωγραφικά σε διάφορες χώρες, έχει διατηρήσει τα δικά της χαρακτηριστικά στοιχεία. Για να την κατανοήσουμε θα έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους της και θα επιδοθούμε σε δραστηριότητες που συνηθίζουν εκείνοι, όπως είναι η βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη (και πρωτοχρονιάτικη!) Λαπωνία, στο γεωγραφικό της κομμάτι που περιλαμβάνεται στα κράτη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Ξεκινάμε από τη Στοκχόλμη τη σουηδική πρωτεύουσα, από όπου μεταβαίνουμε στη σουηδική Λαπωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Λουλεο. Από εκεί  κάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  και επισκεπτόμαστε το Κέμι με το κάστρο από χιόνι και τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα. Σειρά έχει το Ροβανιέμι με το παραμυθένιο Χωριό του Άι-Βασίλη και το Arktikum, κάνουμε βόλτα με snowmobile και έλκηθρο με χάσκις, φτάνουμε στο Γκελιβάρε και στην Κίρουνα με το ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi. Επιστρέφουμε στη Στοκχόλμη για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας

 

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα σπάνιο 11ήμερο απολαυστικό ταξίδι που περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς και επίσκεψη όχι μόνο στη Φινλανδική αλλά και στη Σουηδική Λαπωνία. 

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα

που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη: πρωινό)
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
  • Επίσκεψη στον σταθμό Aurora Sky, στο εθνικό πάρκο Αμπίσκο. Παραλαβή στολών, ανάβαση με  αναβατήρες (chair lift) και παρακολούθηση του βραδινού ουρανού. Το εθνικό πάρκο Αμπίσκο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη παγκοσμίως για τις πιο συχνές και πιο θεαματικές εμφανίσεις του βόρειου Σέλαος
  • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
  • Είσοδος στο Ranua Wildlife Park.
  • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι.
  • Βόλτα με μηχανοκίνητα οχήματα για κίνηση στο χιόνι (snowmobile).
  • Είσοδος στο Ice Hotel στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο (για τις 10 πρώτες συμμετοχές)
  • Εκδρομή στο Γιόκμοκ (Jokkmokk) στην περιοχή των Σάμι (Λαπώνων) για να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.
  • Επίσκεψη στο Snow Castle στο Κέμι.
  • Βραδινό “σαφάρι” στο Ροβανιέμι
  • Επίσκεψη στο παλάτι Drottningholm της Στοκχόλμης
  • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Στοκχόλμη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη. Άφιξη και γνωριμία με τη σουηδική πρωτεύουσα. Η Σουηδία περιγράφεται από πολλούς ως «η Βενετία του Βορρά», αξίζει λοιπόν να δούμε μία πανοραμική άποψη της πόλης από το Φιελγκόταν, από όπου θα δούμε τη Στοκχόλμη να απλώνεται πάνω σε 14 νησιά, με τη λίμνη Μέλαρ στη μία πλευρά και τη Βαλτική Θάλασσα στην άλλη. Θα δούμε επίσης την Παλιά Πόλη (Γκάμλα Στον) με τα υπέροχα καλντερίμια, τα Ανάκτορα, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο όπου πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο η απονομή των Βραβείων Νόμπελ, καθώς και το νησί Τζουργκόρντεν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Στοκχόλμη – Ουψάλα – Στοκχόλμη

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ουψάλα, που βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου ποταμού· το πανεπιστήμιό της μάλιστα συγκαταλέγεται στα πιο παλιά και φημισμένα της Ευρώπης, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρων είναι ο καθεδρικός ναός της πόλης για τον γοτθικό ρυθμό του. Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη της Ουψάλα για να δούμε τους τάφους των τριών Βίκινγκ βασιλιάδων. Επόμενη στάση μας οι ακτές της λίμνης Malaren, όπου θα δούμε τη γραφική πόλη Sigtuna, παλιά πρωτεύουσα της Σουηδίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Στοκχόλμη- Λουλεο

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για τη Λουλεο. Άφιξη και οδική μετακίνηση στο πολιτιστικό σύμβολο της περιοχής, την πόλη Gammelstad 10 χιλιόμετρα απόσταση απο την Λουλεο. Η πόλη έχει ιστορία πάνω από 400 χρόνια, από όταν η Βόρεια Σουηδία αναφερόταν ως « η γη χωρίς άνθρωπο». Στην αρχή της δημιουργίας του χωριού η εκκλησία αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους αγρότες, οι οποίοι έχτισαν τα σπίτια τους γύρω γύρω από την εκκλησία. Άλλωστε η εκκλησία ήταν το μέρος όπου μπορούσαν να συναντήσουν φίλους και γνωστούς από άλλα χωριά, να κάνουν τις αγορές τους και τις ενοριακές συναντήσεις τους. Το χωριό έχει διατηρηθεί σχεδόν όπως ήταν τότε με τα 424 κόκκινα ξύλινα σπιτάκια του να δημιουργούν έναν παιχνιδιάρικο λαβάρυνθο και να αποτελούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Συνεχίζουμε με τη Λουλεο όπου θα δούμε τις περιοχές του λιμανιού όπου κάποτε οι ναυπηγοί παρήγαγαν σκάφη υψηλού επιπέδου. Άλλα αξιοθέατα που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον μας είναι ο καθεδρικος ναός της πόλης, το πάρκο και το παλιό δημαρχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λουλεο- Κέμι- Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό (δωρεάν για τις 10 πρώτες συμμετοχές)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την παραθαλάσσια πόλη Κέμι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία κρουαζιέρα (δωρεάν για τις 10 πρώτες συμμετοχές) κατά τη διάρκειά της οποίας θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κέμι – Snow Castle- Επίσκεψη στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα - Κέμι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να δούμε από κοντά κάτι το πραγματικά σπάνιο: ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει τη σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού! Συνεχίζουμε για τον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση! Επιστροφή στο Κέμι και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κέμι- Ροβανιέμι - Χωριό του Άι Βασίλη- Ροβανιέμι

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας. Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αη Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!  Μόλις πέσει η νύχτα θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή βόλτα. Με αμάξι θα μεταφερθούμε σε ερημική και ήσυχη περιοχή της πόλης από όπου  θα μπορέσουμε να δούμε τον βραδινό ουρανό. Στόχος μας να δούμε τα Βόρεια φώτα ή αλλιώς “τη φωτιά της αλεπούς”  όπως τα λένε οι ντόπιοι. Οι συνοδοί μας θα μας οδηγήσουν στην καλύτερη περιοχή για να το δούμε και να το φωτογραφήσουμε, δίνοντάς μας παράλληλα πληροφορίες τόσο επιστημονικές όσο και λαογραφικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ροβανιέμι – Βόλτα με snowmobile – Βόλτα με έλκηθρο με χάσκις

Σήμερα, μετά το πρωινό μας, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος για να καταλήξουμε στη φάρμα με τα χάσκι. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!

Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ροβανιέμι- Αμπίσκο (Σταθμός Aurora Sky) - Γκελιβάρε

Σήμερα θα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι, και θα δούμε το κέντρο Αρκτικής ιστορίας με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Οδική αναχώρηση για το Αμπίσκο, όπου μας περιμένει μια συγκλονιστική εμπειρία. Αφού παραλάβουμε και φορέσουμε τις ειδικές στολές μας, θα ανεβούμε με τα chair lift (αναβατήρες) στο σταθμό Aurora Sky. Καθώς θα «αναρριχόμαστε» αργά αργά στο βουνό, η σιωπή, το σκοτάδι και η ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Αμπίσκο θα αρχίσουν να ξυπνούν τις αισθήσεις μας. Και όταν τα μάτια μας συνηθίσουν το σκοτάδι της περιοχής, θα δούμε πολύ περισσότερα αστέρια από όσα μπορούμε να φανταστούμε. Συνεχίζουμε για την πόλη Γκελιβάρε (Gällivare). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Γκελιβάρε- Κιρούνα (Ice Hotel Jukkasjärvi) – Λουλεο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την βορειότερη πόλη της Σουηδίας, την Κιρούνα, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας. Μοναδικά τοπία βουτηγμένα στο χιόνι, που θα σας εντυπωσιάσουν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφτούμε στην πόλη Jukkasjärvi το εκπληκτικό ξενοδοχείο Ice Hotel - το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πάγο. Κάθε χρόνο καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες από όλη τη Σουηδία ταξιδεύουν στην πόλη αυτή της Σουηδικής Λαπωνίας, 200 χλμ. βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, για να ανακατασκευάσουν το ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας κομμάτια πάγου από έναν κοντινό ποταμό. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε τον τελικό προορισμό μας το Λούλεο (Luleå). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Λουλεο- Στοκχόλμη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στοκχμόλη. Άφιξη στη Σουηδική πρωτεύουσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Στοκχόλμη- Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Πριν την αναχώρησή μας θα επισκεφθούμε το παλάτι Drottningholm το οποίο ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Είναι το πιο καλά διατηρημένο βασιλικό κάστρο που χτίστηκε τον 17ο αιώνα στη Σουηδία και παράλληλα είναι αντιπροσωπευτικό της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής της ίδιας περιόδου. Έπηρεασμένο από γαλλικό πρωτότυπο, το παλάτι χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Nicodemus Tessin υπό της διαταγές της βασίλισσας Hedvig Eleonora. Πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας άφησαν από τότε το σημάδι τους στο παλάτι. Το παλάτι αποτελεί και σήμερα τη μόνιμη κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 760

24/12/2020

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

08:55

11:45

Α3 761

03/01/2021

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

12:30

17:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean.
  • Ξενοδοχεία 4* (εκτός από το Γκελιβάρε)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη: πρωινό)
  • Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
  • Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι.
  • Βόλτα με snowmobile με ειδικά ρούχα.
  • Είσοδος στο Ice Hotel στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο.
  • Είσοδος στο Ranua Wildlife Park.
  • Είσοδος  στο Aurora Sky
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο. (δωρεάν για τις 10 πρώτες συμμετοχές)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:       € 370
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


  •  

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα σπάνιο 11ήμερο απολαυστικό ταξίδι που περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς και επίσκεψη όχι μόνο στη Φινλανδική αλλά και στη Σουηδική Λαπωνία. 

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα

που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη: πρωινό)
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
  • Επίσκεψη στον σταθμό Aurora Sky, στο εθνικό πάρκο Αμπίσκο. Παραλαβή στολών, ανάβαση με  αναβατήρες (chair lift) και παρακολούθηση του βραδινού ουρανού. Το εθνικό πάρκο Αμπίσκο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη παγκοσμίως για τις πιο συχνές και πιο θεαματικές εμφανίσεις του βόρειου Σέλαος
  • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
  • Είσοδος στο Ranua Wildlife Park.
  • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι.
  • Βόλτα με μηχανοκίνητα οχήματα για κίνηση στο χιόνι (snowmobile).
  • Είσοδος στο Ice Hotel στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο (για τις 10 πρώτες συμμετοχές)
  • Εκδρομή στο Γιόκμοκ (Jokkmokk) στην περιοχή των Σάμι (Λαπώνων) για να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.
  • Επίσκεψη στο Snow Castle στο Κέμι.
  • Βραδινό “σαφάρι” στο Ροβανιέμι
  • Επίσκεψη στο παλάτι Drottningholm της Στοκχόλμης
  • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Highlights

  • Το ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα.
  • Το παραμυθένιο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, ένα όνειρο για μικρούς και μεγάλους.
  • Η εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!
  • Η κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό.
  • Η επίσκεψη στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ρούνεα.
  • Βόλτα με μηχανοκίνητα οχήματα για κίνηση το χιόνι (snowmobiles)!
  • Το κάστρο από χιόνι στην πόλη Κέμι, στη Φινλανδία.
  • Η βόλτα στην Γκάμλα Στον, την Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης.
  • Επίσκεψη στο παλάτι Drorrningholm

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη: πρωινό)
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
  • δώρο η κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο 

 

Χάρτης Ταξιδιού Η 11ήμερη Λαπωνια του Versus Travel | Χριστούγεννα 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info