fb

Μεξικό με Κανκούν, Γουατεμάλα, Ονδούρα (Δρόμος των Μάγιας) | Χριστούγεννα 2019

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένας «δυνατός» συνδυασμός του Μεξικού και της Γουατεμάλας, στον οποίο το Versus Travel προσθέτει την Ονδούρα και το πανέμορφο κομμάτι της Γουατεμάλας από την Πόλη της Γουατεμάλας στο Φλόρες. Στα ταξίδια μας στον κόσμο αναζητούμε σημεία αυθεντικά, αναζητούμε το πρωτόγονο που χάνεται. Όπου το βρίσκουμε το περιλαμβάνουμε στα προγράμματά μας. Ένα από αυτά είναι η ζούγκλα του Πετέν στη Γουατεμάλα και το αυθεντικό Λίβινγκστον, η χώρα των Γκαριφούνα, το μοναδικό κομμάτι της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική. Ένα αξεπέραστο πρόγραμμα που ιχνηλατεί τους δρόμους των Μάγιας και τις πόλεις-κράτη αυτού του μεγαλειώδους πολιτισμού που ανέπτυξαν στη Μεσοαμερική, αλλά και πόλεις-αποικιακά στολίδια, όπως η Αντίγκουα ή λίμνες που παρακολουθούν αιώνια ηφαίστεια. Άλλο ένα πρόγραμμα με την ταυτότητα του Versus Travel!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Περιπλάνηση και εξερεύνηση      

Ένα μωσαϊκό αρχαίων λαών και πολιτισμών (Μάγιας, Ατζέκοι, Ζαποτέκοι, Τεοτιχουανάκος, Ολμέκοι και Τολτέκοι), σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό 20 Ημερών, που περιλαμβάνει:

  • Το πλήρες Ιστορικό Μεξικό χωρίς να παραλείπει τίποτα [περιλαμβάνοντας εκτός των υπολοίπων το Μέξικο Σίτι με την Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των Λατινοαμερικάνων και το Τεοτιχουακάν, την αποικιακή Μέριντα, τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας στο Παλένκε, Τσιτσέν Ιτζά, Ουξμάλ και το Καμπάχ.
  • μαζί με τη Γουατεμάλα [Λίμνη Ατιτλάν, μια από  τις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου, την Αντίγκουα, το αποικιακό στολίδι της Γουατεμάλας, την οδική διάσχιση της χώρας μέσα από τη ζούγκλα του Πετέν, το σπάνιο Ρίο Ντούλσε και το Λίβινγκστον, την Καραϊβική της Γουατεμάλας]
  • και την Ονδούρα [με τον πανέμορφο και σπουδαιότατο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας στο Κοπάν].

Όλα τα παραπάνω γίνονται με μια πολύ έξυπνη διαδρομή που έχει επιλέξει το Versus για να μην παραλείψουμε τίποτα.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Highlights του προγράμματος:

  • Το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει αυθεντικά & απάτητα μέρη, όπως την οδική και εν πλω διαδρομή του Λίβινγκστον, το μοναδικό τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική. Η διαδρομή γίνεται μέσα από την πλούσια ζούγκλα του Πετέν.
  • Το μοναδικό από τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς που περιλαμβάνει διαμονή στην Ονδούρα και τον εξαίρετο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας στο Κοπάν
  • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, 5*. Στο Μέξικο Σίτι ξενοδοχείο της εταιρείας Fiesta Americana ή παρόμοια.  Στο Παλένκε και το Καμπέτσε, περιοχές χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, διανυκτερεύουμε σε πολύ όμορφα, μικρά, παραδοσιακά μεξικάνικα ξενοδοχεία από τα καλύτερα κάθε περιοχής. Στην Αντίγκουα ξενοδοχείο 4*, ενώ στο Κοπάν και το Ρίο Ντούλτσε (Λίβινγκστον) είναι απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, πάλι από τα καλύτερα της περιοχής. Η επιλογή των ξενοδοχείων έχει γίνει ύστερα από τη μεγάλη μας εμπειρία στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, έχουν τοπικό χρώμα και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Μην περιμένετε όμως πολυτελή διαμονή κυρίως στην επαρχία.
  • Πτήση για Πόλη της Γουατεμάλα και επιστροφή από Μέξικο Σίτι.
  • Το ταξίδι συνοδεύει ειδικός αρχηγός με τεράστια πείρα στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής
  • Προσφέρονται δωρεάν ταξιδιωτικοί οδηγοί-βιβλία στα ελληνικά Versus Travel.
  •  
  •  
  • Για τους ταξιδιώτες που τα θέλουν όλα!Φτιάξαμε ένα ταξίδι
    όπως μας το έχετε ζητήσει!

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μαδρίτη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μαδρίτη – Πόλη Γουατεμάλας (πτήση) – Αντίγουα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη της Γουατεμάλας (Ciudad de Guatemala) ή Γουατεμάλα Σίτι. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, και άμεση αναχώρηση οδικώς για την Αντίγουα. Τα σχεδόν ανέγγιχτα από τον χρόνο κτίρια της Αντίγουα δημιουργούν ένα υπαίθριο μουσείο αρμονικής συνάντησης του μπαρόκ με το ισπανικό μουντεχάρ (ένας αρχιτεκτονικός ρυθμός εισηγμένος από την Ισπανία, όπου αραβικά στοιχεία δένονται με τη ρομανική, τη γοτθική και την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική) και όλα αυτά περιβεβλημένα με τη χρωματική έκρηξη του ιθαγενούς στοιχείου. Ένα πολύχρωμο μελίσσι ανθρώπων κινείται στους παραδοσιακούς ρυθμούς. Ανθισμένες προσόψεις κτιρίων, αριστουργηματικές εκκλησίες και μοναστήρια στέκουν επιβλητικά στη σκιά τριών επιβλητικών ηφαιστείων. Άφιξη στην Αντίγουα, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αντίγουα – Λίμνη Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάγκο – Αντίγουα

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Ατιτλάν που από πολλούς θεωρείται η ομορφότερη της γης. Με επιφάνεια 130 km2 και μέγιστο βάθος 600 μέτρων είναι η βαθύτερη λίμνη της Μεσοαμερικής. Δημιουργήθηκε πριν από 84.000 χρόνια από την έκρηξη των τριών ηφαιστείων, Ατιτλάν (Atitlan), Σαν Πέδρο (San Pedro) και Τολιμάν (Toliman), που βρίσκονται στη νότια όχθη της. Η έκρηξη αυτή ήταν κοσμογονικού μεγέθους, αφού εναπόθεσε τέφρα σε έκταση 6.000.000 km2, από τη Φλόριδα των ΗΠΑ έως το Εκουαδόρ. Η ηφαιστειακή της καταγωγή, της προσδίδει εξαιρετική χρωματική ποικιλία και ομορφιά, πράγμα που είχαν διαπιστώσει οι Μάγιας, οι αρχικοί κάτοικοι, καθώς το όνομά της σημαίνει "όπου το ουράνιο τόξο χρωματίζεται". Η γαλήνια ατμόσφαιρα που προκαλεί το άγρυπνο βλέμμα των ηφαιστείων που την περιβάλουν, γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Οι παρόχθιοι πληθυσμοί ανάγονται σε τρεις κυρίως φυλές των Μάγιας, τους Κακτσικέλ (Cakchiquel), τους Κιτσέ (Quiché) και τους Τζουτουχίλ (Tzu’tujil).

Κατόπιν συνεχίζουμε για το Ινδιάνικο ορεινό χωριό Τσιτσικαστενάνγκο με την περίφημη αγορά και την πανέμορφη εκκλησία του Σαν Τόμας. Η εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1540 και είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές της Γουατεμάλας - ένας χώρος ιερός, όπου οι παραδοσιακές θρησκευτικές τελετουργίες των Μάγιας συναντούν με έναν μοναδικό τρόπο τον καθολικισμό. Επιστροφή στην Αντίγουα. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Αντίγουα (ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το παλαιό μοναστήρι των Δομινικανών, στο οποίο στεγάζονται δύο αξιόλογα μουσεία. Στη συνέχεια θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο του Σαν Κάρλος, τη Βασιλική Πλατεία, καθώς και χώρους όπου οι ντόπιοι υφαίνουν τα ξακουστά τους υφαντά. Νιώθετε γύρω σας τον αέρα άλλων εποχών και το χαμένο ρομαντισμό, που δυστυχώς σ΄ ελάχιστα πλέον μέρη του κόσμου συναντά κανείς. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αντίγουα – Κοπάν

Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν στην Ονδούρα. Η διαδρομή μας γίνεται μέσα από μια περιοχή της Γουατεμάλας με οργιώδη βλάστηση. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι κτισμένος στις όχθες του ποταμού Κοπάν. Ήταν η νοτιότερη πόλη των Μάγιας από τον 9ο αιώνα και χαρακτηριστική του πολιτισμού τους. Αξέχαστη θα μας μείνει η Ακρόπολη με τις πυραμίδες, η κεντρική πλατεία, οι ναοί και οι κατοικίες τους. Συνεχίζουμε για την πόλη του Κοπάν, όπου και διανυκτερεύουμε.

6η ημέρα: Κοπάν – Κιρίγκουα – Λίβινγκστον

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Κιρίγκουα, έναν εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρα από τον οποίο θα πάρουμε μία ακόμα δυνατή γεύση του πολιτισμού των Μάγιας. Κατόπιν μεταβαίνουμε στο Πουέρτο Μπάρριος από όπου θα πάρουμε το σκάφος με προορισμό μας το Λίβινγκστον. Το Λίβινγκστον κατοικείται από μελανόχρωμους Γουατεμαλέζους που μιλούν Ισπανικά ή μουσικά Αγγλικά, μένουν σε ξύλινα σπιτάκια που είναι βαμμένα σε έντονα χρώματα και ζουν από την αλιεία. Οι κάτοικοι της περιοχής, γνωστοί ως Γκαριφούνα, είναι Αφρικανοί, που οι πρόγονοί τους είχαν έρθει εδώ σαν σκλάβοι. Έτσι, αναμεμιγμένοι με τους Ινδιάνους της Καραϊβικής και με τους Μάγιας, έχουν αναπτύξει έναν ενδιαφέροντα πολιτισμό! Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λίβινγκστον – Ρίο Ντούλτσε – Φλόρες – Τικάλ

Πρωινό και αναχώρηση με σκάφος για το Ρίο Ντούλτσε, που βρίσκεται στη λίμνη Ιζαμπάν.. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για το Φλόρες ενώ στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Τικάλ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του κόσμου, παλιά πρωτεύουσα των Μάγιας. Η μαγεία δεν τελειώνει ποτέ σε ένα τέτοιο ταξίδι! Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην περιοχή αυτή δύο πράγματα θα μας συγκλονίσουν. Πρώτον, ότι ο αρχαιολογικός χώρος είναι κυριολεκτικά κρυμμένος από μια πολύ πυκνή ζούγκλα, όμοια της οποίας δύσκολα συναντάμε. Περπατάμε αρκετή ώρα μέσα σ΄ αυτήν μέχρι να φτάσουμε στην κεντρική πλατεία του αρχαιολογικού χώρου. Δεύτερον, η εικόνα των πυραμίδων έτσι όπως είναι διατεταγμένες. Στη διαδρομή προς την κεντρική πλατεία βρίσκονται πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, που οι Γουατεμαλέζοι και κυρίως η Ουνέσκο προφυλάσσουν και συντηρούν πολύ σχολαστικά. Είναι τόσο έντονη και εντυπωσιακή η ημέρα μας στη ζούγκλα, που θα μας μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον έχει συνεπάρει ο αρχαιολογικός αυτός χώρος. Ακόμα και όσοι επιμένουν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι αρχαιολογικοί χώροι, η όλη περιοχή θα τους παρασύρει και σίγουρα θα αλλάξουν την άποψή τους αυτή. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τικάλ – Μπεθέλ – Κοροσάλ – Παλένκε

Θα περάσουμε με σκάφος στο Μπεθέλ κι από εκεί θα κατευθυνθούμε στο Κοροθάλ, στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό. Από εκεί μεταβαίνουμε οδικώς στο Παλένκε, έναν μαγευτικό χώρο, που με την ομορφιά του, το μυστικισμό του και την ιδιαίτερή του ενέργεια, μας μεταφέρει σε ένα μακρινό παρελθόν και μας κάνει να ανατριχιάσουμε με την αίσθηση της αναβίωσης μιας ιδιαίτερης πλανεύτρας ατμόσφαιρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση..

9η ημέρα: Παλένκε – Καμπέτσε

Ο αρχαιολογικός χώρος του Παλένκε που θα επισκεφθούμε  είναι τροφή για τα μάτια και για τη ψυχή. Οι χώροι όπου γίνονταν ανθρωποθυσίες από τους Μάγιας και τα γύρω μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα, που πραγματικά θα μας καταπλήξουν. Έδρα του σημαντικού ηγέτη Πακάλ, άκμασε από τον 7ο μέχρι τον 10ο αιώνα και αυτή η ακμή του είναι έκδηλη στο Ναό των Επιγραφών, τις πυραμίδες και τα δημόσια κτήρια. Ο περιβάλλων χώρος προκαλεί δέος: οργιώδης βλάστηση, απόκοσμη ατμόσφαιρα, ο απόλυτος στόχος όσων θέλουν να νιώσουν ως άλλοι πρωτοπόροι που ανακαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά θρυλικών τόπων. Συνεχίζουμε για το Καμπέτσε ένα σημαντικό λιμάνι που χαρακτηρίζεται από τη γλυκιά αρχιτεκτονική αποικιακή γραμμή του, τα επιβλητικά τείχη του φρουρίου του που ενίσχυαν την άμυνά του ενάντια στις ναυτικές επιδρομές, τα σπίτια του με τις γραφικές τους λεπτομέρειες και τα όμορφα χρώματα στις προσόψεις τους. Κάθε πόλη και μια έκπληξη, κάθε επίσκεψη και μια μοναδική εμπειρία. Θα κάνουμε μία βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Καμπέτσε – Καμπάχ – Ουξμάλ – Μέριδα

Αναχωρούμε και προσεγγίζουμε την χερσόνησο του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στη Καραϊβική, ένας τόπος μοναδικός, διάσπαρτος από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις, κέντρο ανάπτυξης ενός από τους σημαντικότερους προκολομβιανούς πολιτισμούς, των Μάγιας. Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε "Γιουκατάν,  yucatan" δηλαδή "δεν καταλαβαίνω τι μου λες" και έτσι δόθηκε το όνομα στην περιοχή.

Ξεκινάμε με την επίσκεψή μας σε έναν εντελώς διαφορετικό αρχαιολογικό χώρο, την πόλη Καμπάχ, όπου μπορούμε να διακρίνουμε από κοντά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διακόσμησης με μάσκες του Τσακ. Γεμάτοι από τις εικόνες των μοναδικών αυτών πόλεων των Μάγιας, αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο του Ουξμάλ, μια πόλη που κυριάρχησε στη μετακλασική περίοδο του πολιτισμού των Μάγιας και αποτέλεσε τον αγαπημένο χώρο του John Lloyd Stevens, του ανθρώπου που πρωτοσυνάντησε τους χώρους αυτούς και τους έκανε γνωστούς στους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς του 19ου αιώνα. Κυρίαρχο αξιοθέατο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, η πυραμίδα που αποκαλείται «το σπίτι του νάνου», χωρίς να υπολείπονται σε χάρη και επιβλητικότητα και τα υπόλοιπα κτίσματα. Συνεχίζουμε για την Μέριδα, το αποικιακό κόσμημα της πολιτείας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Μέριδα – Τσιτσέν Ιτζά – Μέριδα

Αναχώρηση για το Τσιτσέν Ιτζά, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, μητρόπολη των Μάγιας στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί χωμένοι μέσα στη ζούγκλα, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα - ναός του Κουκουλκάν, μαρτυρούν το μεγαλείο της έξοχης αυτής πόλης. Έχοντας μυηθεί για τα καλά στα μυστικά του πολιτισμού των Μάγιας, επιστρέφουμε στη Μέριδα. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Μέριδα (ξενάγηση) – Μέξικο Σίτι (πτήση)

Η Μέριδα είναι μία ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Πανέμορφα κτήρια της αριστοκρατίας των αποίκων, αγορές με είδη λαϊκής τέχνης που ξελογιάζουν με την ιδιαιτερότητά τους και τη φαντασία τους, μας παρασύρουν και μας καλούν να χαρούμε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Πόλη του Μεξικού. Άφιξη στη μεξικανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Ξενάγηση, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο)

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών (conquistadores), η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η ημέρα μας σήμερα θα αφιερωθεί στη γνωριμία μας με τη Μεξικανική πρωτεύουσα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της πόλης, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν με τη παρουσία τους την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα της αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως Churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σ’ όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Παναγία Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν)

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

15η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Κουερναβάκα – Τάξκο – Μέξικο Σίτι

Σήμερα ταξιδεύουμε σε κοντινές πόλεις της πρωτεύουσας. Μια διαδρομή διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή. Πρώτη στάση μας η Κουερναβάκα (Cuernavaca), η "πόλη της αιώνιας άνοιξης", στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. Σπίτια με ολάνθιστους κήπους, προορισμός αγαπητός στους καλλιτέχνες πολλών χωρών της αμερικανικής ηπείρου. Θα δούμε διάφορα αποικιακά κτίρια, ανάμεσα στα οποία και το μεσαιωνικού ρυθμού παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. Ήταν άλλωστε συνήθεια των Ισπανών κατακτητών να γκρεμίζουν τα προκολομβιανά κτίσματα και να κατασκευάζουν με τις πέτρες τους στα ίδια σημεία παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

17η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

Αρι

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΙΒ 3151

21/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

διαν/ση στη Μαδρίτη

15:25

18:20

ΙΒ 6341

22/12/2019

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

12:40

17:15

ΙΒ 6400

05/01/2020

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΜΑΔΡΙΤΗ

13:10

06:30 +1

ΙΒ 3150

06/01/2020

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:10

14:40

 

 

       

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Στις μικρές πόλεις, απλά κι ευχάριστα ξενοδοχεία. Στο Μέξικο Σίτι διαμένουμε στο ξενοδοχείο Fiesta Americana Reforma (τοπική κατηγοριοποίηση 5*, για εμάς 4* sup). Στο Καμπέτσε και στο Παλένκε απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία. Στα ξενοδοχεία στο Μεξικό δεν πρέπει να αναζητάμε πολυτέλεια. Είναι απλά και ευχάριστα ξενοδοχεία.
  • Στη Μαδρίτη διανυκτερεύουμε σε ξενοδοχείο της περιοχής αεροδρομίου, με πρωινό.
  • Ημιδιατροφή (τα δείπνα, κυρίως στην επαρχία, είναι σερβιριστό μενού 3 πιάτων). Στις 24/12 και 31/12 τα δείπνα είναι κανονικά και όχι εορταστικά. Στη Μαδρίτη με πρωινό.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός  ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο        
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Φόροι που κατά τη μετάβαση των συνόρων πληρώνονται τοπικά: 60$ κατά άτομο

Δεν περιλαμβάνονται:    
Φόροι,  φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας , επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 880

Φόροι που κατά τη μετάβαση των συνόρων πληρώνονται τοπικά: $60 κατά άτομο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Highlights του προγράμματος:

  • Το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει αυθεντικά & απάτητα μέρη, όπως την οδική και εν πλω διαδρομή του Λίβινγκστον, το μοναδικό τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική. Η διαδρομή γίνεται μέσα από την πλούσια ζούγκλα του Πετέν.
  • Το μοναδικό από τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς που περιλαμβάνει διαμονή στην Ονδούρα και τον εξαίρετο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας στο Κοπάν
  • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, 5*. Στο Μέξικο Σίτι ξενοδοχείο της εταιρείας Fiesta Americana ή παρόμοια.  Στο Παλένκε και το Καμπέτσε, περιοχές χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, διανυκτερεύουμε σε πολύ όμορφα, μικρά, παραδοσιακά μεξικάνικα ξενοδοχεία από τα καλύτερα κάθε περιοχής. Στην Αντίγκουα ξενοδοχείο 4*, ενώ στο Κοπάν και το Ρίο Ντούλτσε (Λίβινγκστον) είναι απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, πάλι από τα καλύτερα της περιοχής. Η επιλογή των ξενοδοχείων έχει γίνει ύστερα από τη μεγάλη μας εμπειρία στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, έχουν τοπικό χρώμα και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Μην περιμένετε όμως πολυτελή διαμονή κυρίως στην επαρχία.
  • Πτήση για Πόλη της Γουατεμάλα και επιστροφή από Μέξικο Σίτι.
  • Το ταξίδι συνοδεύει ειδικός αρχηγός με τεράστια πείρα στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής
  • Προσφέρονται δωρεάν ταξιδιωτικοί οδηγοί-βιβλία στα ελληνικά Versus Travel.
  •  
  •  
  • Για τους ταξιδιώτες που τα θέλουν όλα!Φτιάξαμε ένα ταξίδι
    όπως μας το έχετε ζητήσει!

Highlights

  • Επισκεφθείτε τις τεράστιες πυραμίδες του σημαντικότερου ιερού χώρου των προκολομβιανών πολιτισμών, του Τεοτιχουακάν.
  • Εξερευνήστε μέσα στη ζούγκλα με την οργιώδη βλάστηση τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους του Παλένκε και του Τσιτσέν Ιτζά.
  • Περιηγηθείτε στο αποικιακό κόσμημα της πολιτείας Γιουκατάν - τη Μέριντα - και χαρείτε τη νυχτερινή της ατμόσφαιρα.
  • Περπατήστε στον αρχαιολογικό χώρο του Τικάλ, που είναι κυριολεκτικά κρυμμένος από πυκνή ζούγκλα.
  • Μπείτε στα άδυτα της Γουατεμάλας και φτάστε στο Λίβινγκστον, με τους μελανόχρωμους Γουατεμαλέζους.
  • Ανακαλύψτε τον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν στην Ονδούρα.
  • Νοιώστε τον αέρα άλλων εποχών στη σαγηνευτική Αντίγκουα.
  • Πλεύστε στην πανέμορφη λίμνη Ατιτλάν.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με οδική διάσχιση της Γουατεμάλας μέσα από τη ζούγκλα του Πετέν, το Ρίο Ντούλτσε και το αυθεντικό αφροαμερικάνικο Λίβινγκστον
  • Με Ημιδιατροφή
  • Με διαμονή στην Ονδούρα και τον αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας στο Κοπάν

Χάρτης Ταξιδιού Μεξικό με Κανκούν, Γουατεμάλα, Ονδούρα (Δρόμος των Μάγιας) | Χριστούγεννα 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info