fb

Ναμίμπια | Πάσχα 2020

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η έρημος, η Ακτή των Σκελετών, οι Χίμπα, η άγρια αφρικανική ζωή… και εσείς!

Στο καψαλισμένο τοπίο της ερήμου Ναμίμπ, το χρυσαφένιο φως της αυγής φωτίζει πρώτα τις κορυφές των νεκρών αλωνίδων που τα σκελετωμένα κλαδιά τους δείχνουν τον ουρανό. Στη συνέχεια κατεβαίνει στους κορμούς τους και συνεχίζει όπως κάθε πρωί στα 600 χρόνια της ύπαρξής τους μέχρι να φτάσει στη σκαμμένη από την ανομβρία νεκρή επιφάνεια της «Νεκρής Όασης» (Deadvlei) και τότε, καθώς το φως του ήλιου παραμερίζει το πέπλο της σκιάς και σαρώνει τη λεκάνη της αλλοτινής λίμνης, τα πάντα μοιάζουν να επιταχύνουν. Η αντίθεση ανάμεσα στο ραγισμένο λευκό του της «Νεκρής Όασης» και στις κόκκινες αμμοθίνες που την περιβάλλουν είναι απόλυτη. Υπάρχει πράγματι μια ευδιάκριτη γραμμή, εκεί που τελειώνει το ένα και αρχίζει το άλλο…

Ο ανήσυχος ταξιδευτής θα μαγευτεί δίχως αμφιβολία από τη μαύρη αυτή «καλλονή» με τις άφθονες αποχρώσεις της άμμου. Ηθελημένα θα του κοπεί η ανάσα όταν αντικρίσει το υπαίθριο… ατελιέ της σκληρής ερήμου που ρούφηξε τα πάντα και μας έδωσε τη «Νεκρή Όαση». Θα αποκωδικοποιήσει τον ήχο που κάνει ο αέρας όταν σφυρίζει μέσα από τις θίνες. Θα ζυγίσει μέσα του την παγωμένη δροσιά του Ατλαντικού που φιλά ηδονικά τη φλογισμένη έρημο Ναμίμπ σε μια συνεύρεση μοναδική....

Υπνωτισμένοι από την απόκοσμη ομορφιά, παίρνουμε κιάλια και φωτογραφικές μηχανές για να «αποθηκεύσουμε» για πάντα στον σκληρό δίσκο της μνήμης μας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτού του ταξιδιού, μία από τις αρχαιότερες φυλές του πλανήτη, τους περήφανους Χίμπα, που βάφουν πρόσωπα και μαλλιά με κόκκινο πηλό και που μας τιμούν βάζοντάς μας έστω και για λίγες ώρες μέσα στη ζωή τους, ενώ με τα τζιπ οργώνουμε τις ατέρμονες εκτάσεις του Πάρκου Ετόσα: λιοντάρια, ελέφαντες, τσίτα, γκνου, γαζέλες,ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, φλαμίνγκο μάς γνέφουν αφήνοντάς μας να διασχίσουμε την άγονη γη τους. Ζώα και πουλιά που δεν τα χωρά ο νους.

Και η σουρεάλ περιπέτεια συνεχίζεται… Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που ανακάλυψαν τη χώρα στις αρχές του 19ου αι. ήταν Γερμανοί ιεραπόστολοι. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί δρόμοι έχουν γερμανικά ονόματα, ενώ δίπλα στις τσίγκινες καλύβες μπορείς να βρεις αυθεντικές βαυαρικές μπιραρίες με λουκάνικα bratwurst και ξινολάχανο.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό το νοτιοδυτικό άκρο της Αφρικής. Αν πεις Ναμίμπια, μπορεί να μη θυμούνται ούτε πού βρίσκεται στον χάρτη. Τρίτη πιο αραιοκατοικημένη χώρα του πλανήτη, περίμενε καρτερικά τη σειρά της, αρκούμενη σε ρόλο κομπάρσου ως συνοδευτικό διήμερο ταξίδι δίπλα στις ναυαρχίδες του τουρισμού: Νότια Αφρική και Μποτσουάνα. Κάπως έτσι πρόλαβε να γλιτώσει από το αδηφάγο στόμα του μαζικού τουρισμού. Στο μεσοδιάστημα γιόρτασε την ανεξαρτησία της, το 1990, ωρίμασε κοινωνικά και οικολογικά.

Και ό,τι της λείπει σε ανθρώπους και νούμερα, τα καλύπτει με τον υπερπληθυσμό των άγριων περήφανων ζώων, τη θερμή φιλοξενία και τα ζεστά χαμόγελα των κατοίκων της. Αν φέτος θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι που θα το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή, καλώς ήρθατε στη Ναμίμπια!
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό των δύο χωρών της Νοτιοδυτικής Αφρικής, με τις εκπληκτικές αντιθέσεις των φυσικών και πολιτιστικών τους στοιχείων, τις απίστευτης ομορφιάς εικόνες τους και τις συγκλονιστικές εμπειρίες που προσφέρουν οι λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη.
Οι περιοχές του Οκαβάνγκο και της ερήμου Ναμίμπ έχουν χαρακτηριστεί ως τα τελευταία "φυσικά μνημεία" της Αφρικής.
Ένα ταξίδι-σταθμός στη γνωριμία μας με τη φύση και το αυθεντικό Αφρικανικό στοιχείο.

Μόνο Στο Versus

Το ταξίδι μας

  • Αεροπορική εταιρεία: Qatar Airways
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Βίντχουκ (2), Εθνικό Πάρκο Οροπέδιο Γουότερμπεργκ (1), Εθνικό Πάρκο Ετόσα-South (2), Οπούβο (1), Τσβάιφελφοντέιν (2), Σβάκοπμουντ (2), Σοσούσβλεϊ (2) 
  • Με δύο διαν/σεις στο Τσβάιφελφοντέιν για να εξερευνήσουμε την περιοχή της Νταμάραλαντ
  • Διατροφή: πρωινό και δείπνο στα lodge όπου διανυκτερεύουμε.
  • Μετακινήσεις:  με λεωφορείο και τζιπ 4x4.

Στο ταξίδι μας στη Ναμίμπια περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Qatar Airways.
  • Οδικές μεταφορές με λεωφορείο και τζιπ 4x4.
  • Ξενοδοχεία και lodge 4* με ημιδιατροφή.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις.
  • Είσοδοι μνημείων, εθνικών πάρκων.
  • Κλιματιζόμενα λεωφορεία.

Επιπλέον παροχές

  • Επίσκεψη στους νομάδες Χίμπα.
  • Κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι, όπου θα παρατηρήσουμε πολλά είδη θαλάσσιων πουλιών και θα δοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας!
  • Περπάτημα πάνω στους θρυλικούς κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Ναμίμπ.
  • Αχθοφορικά.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Βίντχουκ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ναμίμπια και την πρωτεύουσα Βίντχουκ.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Βίντχουκ

Η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει και ένας ζεστός, γήινος αέρας χαϊδεύει τα πρόσωπά μας. Η πρώτη αίσθησή μας σε αυτήν την πόλη είναι ότι έχουμε προσγειωθεί στην Ευρώπη: βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα Βίντχουκ (Windhoek), σε υψόμετρο 1.650 μέτρων (Βίντχουκ σημαίνει «γωνιά των ανέμων» στα Αφρικάανς) και η πανοραμική βόλτα μας θα μας δείξει μιαλ πόλη με άφθονο πράσινο και κτίρια με αποικιακό παρελθόν. Η ιστορία της είναι τόσο ταραχώδης όσο ποικίλος είναι ο πληθυσμός της: Ευρωπαίοι, Μιγάδες, Χερέρο, Οβάμπο, Νταμάρα και Νάμα αποτελούν το εθνικό μωσαϊκό της. Το Βίντχουκ είναι μια πάρα πολύ ήσυχη και ασφαλής πόλη. Όσοι την έχουν επισκεφθεί εκθειάζουν την καθαριότητα, τη νοικοκυροσύνη, την ευρύτατα διαδεδομένη χρήση της γερμανικής γλώσσας και τις ασυνήθιστες για αφρικανική πρωτεύουσα υποδομές: δρόμοι ασφαλτόστρωτοι και καθαροί, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, νοσοκομεία, χωρίς όμως να απουσιάζουν και οι ρεαλιστικές εικόνες με τα χαμόσπιτα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ακόμα και το χρώμα μεγάλης μερίδας των κατοίκων της είναι το λευκό. Μια συνύπαρξη για κάποιους πολύ ενδιαφέρουσα, για άλλους όμως μακριά από την πραγματική Αφρική, με τη χαλαρότητα, την ανεμελιά, τη γλυκύτητα στα πρόσωπα των ανθρώπων, την αποδέσμευση της ύλης από το πνεύμα, την απλότητα της ζωής. Αυτήν, όμως, θα τη νιώσουμε στο έπακρο τις επόμενες ημέρες. Στη διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησής μας θα δούμε το παλιό κάστρο, το «μικρό Βίντχουκ», και το Τιντενπάλαστ, από την εποχή της γερμανικής αποικίας. Θα επισκεφθούμε επίσης το Penduka Development Trust, μία κοινωνική προσπάθεια για λιγότερο προνομιιούχες γυναίκες της Ναμίμπια όπου εκεί έχουν την ευκαιρία να εργαστούν αλλά κυρίως να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Μετά την περιήγησή μας στην πόλη, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βίντχουκ – Οκαχάντζα – Εθνικό Πάρκο Οροπέδιο Γουότερμπεργκ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς βορρά και την Οκαχάντζα (Okahandja). Εκεί θα επισκεφθούμε την αγορά Woodcarver, μια πολύχρωμη ανοιχτή αγορά γεμάτη από χειροτέχνες και κάθε λογής πλανόδιους πωλητές που διαλαλούν την πραμάτεια τους σε ντόπιους και τουρίστες. Θα συνεχίσουμε για το Εθνικό Πάρκο στο Οροπέδιο Waterberg. Όπως μαρτυράει και το όνομά του, το οροπέδιο είναι γεμάτο πηγές και τρεχούμενα νερά, παράλληλα ωστόσο αποτελεί ένα συναρπαστικό γεωλογικό φαινόμενο, όπου έχουν βρεθεί ίχνη δεινοσαύρων και απολιθωμένοι αμμόλοφοι! Η χλωρίδα του Πάρκου είναι απίστευτα πλούσια, όπως και η πανίδα του, με λεοπαρδάλεις, ρινόκερους, γατόπαρδους και πολλά άλλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Οροπέδιο Γουότερμπεργκ – Εθνικός Δρυμός Ετόσα (Νότιο Ετόσα)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε, μέσω Οτζιβαρόνγκο και Ούτζο για τον Εθνικό Δρυμό Ετόσα. Φτάνοντας, το απόγευμα, θα έχουμε και την πρώτη ευκαιρία μας για ένα σαφάρι στις αχανείς εκτάσεις του Δρυμού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Εθνικός Δρυμός Ετόσα (Νότιο Ετόσα)

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη σε σαφάρι με jeep. Το Εθνικό Πάρκο Ετόσα καλύπτει μια έκταση 22.270 km2 και φιλοξενεί 145 είδη άγριας ζωής, μεταξύ των οποίων τσιτάχ, ύαινες, ζέβρες, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, λεοπαρδάλεις γκνου, αντιλόπες (όπως kudu και dik-dik), είδη υπό εξαφάνιση όπως τον μαύρο ρινόκερο, καθώς και 340 είδη πουλιών. Εδώ θα συναντήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς φλαμίνγκο στην Αφρική. Μεγάλο μέρος του πάρκου καλύπτεται από μια τεράστια αλυκή, μήκους 129 km και πλάτους 72 km, που κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων γεμίζει νερό και  κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, που το νερό εξατμίζεται, δημιουργεί έντονους αντικατοπτρισμούς. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τόπος για να απολαύσουμε την υπέροχη φύση και τα ζώα. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Εθνικός Δρυμός Ετόσα – Οπούβο (φυλή Χίμπα)

Αναχώρηση από το lodge μας με κατεύθυνση προς τη βόρεια Ναμίμπια και μέσω Καμαντζάμπ για το Οπούβο, περιοχή της φυλής Χίμπα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge μας. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εντρυφήσουμε στην περίφημη φυλή των Χίμπα και να πάρουμε μια καλή γεύση από τον πιο αυθεντικό χαρακτήρα τους. Διανυκτέρευση στο lodge μας. 

7η ημέρα: Οπούβο – Τσβάιφελφοντέιν

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε έναν παραδοσιακό οικισμό των Χίμπα: θα δούμε από κοντά την ιδιαίτερη αυτή φυλή που διατηρεί αναλλοίωτες πανάρχαιες παραδόσεις και εθιμικά. Αν είμαστε τυχεροί, θα συναντηθούμε με τον ίδιο τον αρχηγό της φυλής, και θα μάθουμε πολλά για τον τρόπο ζωής, την κουλτούρα, την κοσμοθεωρία των Χίμπα. Μετά την εκδρομή μας αυτή, αναχωρούμε οδικώς, μέσω Σεσφοντέιν και Πάλμβαγκ, για το Τσβάιφελφοντέιν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Τσβάιφελφοντέιν

 

Το Τσβάιφελφοντέιν βρίσκεται σε μια εξαιρετικά γραφική περιοχή, που πριν πολλά πολλά χρόνια είχε προσελκύσει Βουσμάνους κυνηγούς που άφησαν τα σημάδια τους στους βράχους της περιοχής: σε μια πολύ μεγάλη έκταση εντοπίζονται άπειρες βραχογραφίες των Βουσμάνων με παραστάσεις ζώων (κυρίως) και σκηνές από την καθημερινή ζωή, ένα αληθινό παράθυρο στο παρελθόν! Κατά μία άποψη οι γέροντες "άνθρωποι των θάμνων", οι Σαν, χρησιμοποιούσαν αυτά τα χαράγματα για να διδάξουν στα παιδιά τα διάφορα είδη των ζώων, ενώ τα παράξενα κυκλικά χαράγματα αποτελούσαν μάλλον ένα είδος χάρτη των πηγών της περιοχής. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι οι Βουσμάνοι, ζωγραφίζοντας ένα ζώο στον βράχο, δεν του απέδιδαν απλώς τιμή, αλλά δάμαζαν την ουσία του. Η αναφορά στο θρησκευτικό στοιχείο ήταν κυρίαρχη. Όπως και να  ’χει, το Τσβάιφελφοντέιν ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο το 1952 και από το 2007 αποτελεί τον πρώτο τόπο της Ναμίμπια που έχει ενταχθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

9η ημέρα: Τσβάιφελφοντέιν – Σβάκοπμουντ

Αναχωρούμε από το Τσβάιφελφοντέιν και μέσω της Ουίς κατευθυνόμαστε προς το Σβάκοπμουντ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το Cape Cross, τοποθεσία όπου το 1486 ο Πορτογάλος εξερευνητής Ντιέγο Τσάο πάτησε, ως ο πρώτος Ευρωπαίος, το πόδι του στο έδαφος της σημερινής Ναμίμπια. Σήμερα η περιοχή αποτελεί μια τεράστια αποικία από φώκιες: περίπου 80.000 με 100.000 φώκιες διαβιούν σήμερα εδώ. Συνεχίζουμε για την πόλη Σβάκοπμουντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ναμίμπια και «πρωτεύουσα του καλοκαιριού» αυτής της σουρεαλιστικής χώρας. Το Σβάκοπμουντ δίνει την αίσθηση μιας Ευρωπαϊκής λουτρόπολης του μεσοπολέμου: ατμόσφαιρα καθαρά Γερμανική και μάλιστα Βαυαρική, με μπυραρίες και μπιστρό, απομεινάρια της αποικιακής παρουσίας των Γερμανών στην ΝΔ Αφρική. Άλλωστε το Σβάκοπμουντ ομιλεί άπταιστα τη Γερμανική γλώσσα. Εφημερίδες στα Γερμανικά, Γερμανικά κτίρια, Γερμανική αρχιτεκτονική και πολεοδομία σε ένα μείγμα Βαυαρικού και Βοημικού στυλ, Γερμανικό σχολείο, Γερμανικοί φούρνοι, Γερμανοί κάτοικοι - απόγονοι των πρώτων Γερμανών αποίκων και βέβαια… Γερμανοί τουρίστες. Με την άφιξή μας θα έχουμε χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση. 

10η ημέρα: Σβάκοπμουντ (κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι)

Πρωινή αναχώρηση για το Γουάλβις Μπέι, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για να απολαύσουμε μια τρίωρης διάρκειας κρουαζιέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας. Το ενδιαφέρον μας, βέβαια, θα μονοπωλήσουν τα δελφίνια που θα ακολουθούν το σκάφος μας, καθώς και οι πολυάριθμες αποικίες με φώκιες. Στην επιστροφή θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στο Γουάλβις Μπέι προτού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Σβάκοπμουντ. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι το επιθυμούν, μπορούν σήμερα να συμμετέχουν και σε μία αεροπορική εκδρομή στο Skeleton Coast.

 

11η ημέρα: Σβάκοπμουντ – Σοσούσβλεϊ

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή μέσα στην αφιλόξενη έρημο Ναμίμπ, όπου θα δούμε τα ενδημικά στη Ναμίμπια welwitschia mirabilis - από τα πιο παράξενα φυτά του πλανήτη, που καταφέρνουν να επιβιώνουν για αιώνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Περνώντας από Solitaire, Gaub Pass και Kuiseb Canyon, θα πάρουμε μια πολύ καλή γεύση από την αχανή έκταση του Namib Naukluft Park, στις παρυφές της ερήμου Ναμίμπ, όπου υπάρχουν μερικές από τις ψηλότερες και ωραιότερες αμμοθίνες του κόσμου. Τα σχήματα και τα χρώματά τους αλλάζουν συνέχεια, προσφέροντάς μας εικόνες μοναδικές. Ένας "ωκεανός" από κόκκινη άμμο. Η έρημος Ναμίμπ, η οποία θεωρείται μια από τις αρχαιότερες ερήμους της γης, εκτείνεται για 2.000 km κατά μήκος των ακτών της Αγκόλας, της Ναμίμπιας και της Νοτίου Αφρικής, με το νοτιότερο σημείο της να γειτνιάζει με την έρημο Καλαχάρι. Η μέση θερμοκρασία της ερήμου κυμαίνεται στους 20 βαθμούς στα παράλια και στους 45-50 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ η συνάντηση του ψυχρού ρεύματος Benguela με τις τροπικές αέριες μάζες του λεγόμενου Hadley cell, δημιουργούν πυκνές ομίχλες, οι οποίες είναι μεν ζωτικές για τη ζωή στην έρημο, αλλά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη ναυσιπλοΐα. Άφιξη στο Σοσούσβλεϊ, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Σοσούσβλεϊ

Σήμερα θα ξυπνήσουμε νωρίς για να απολαύσουμε την ανατολή σε αυτό το εξώκοσμο τοπίο. Οι αμμόλοφοι με το ζωηρό κόκκινο χρώμα γίνονται ακόμη πιο έντονα κόκκινοι όταν πέφτει επάνω τους το φως της ανατολής ή του δειλινού. Η σημερινή μας πορεία στην αμμοθάλασσα της Ναμίμπ, και ειδικά στην κορυφή κάποιου αμμόλοφου, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας σαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Στον δρόμο μας και η Νεκρή Όαση (Dead Vlei), μια τεράστια όαση από αλάτι και νεκρά κουφάρια δέντρων, μοναδικό θέαμα στον πλανήτη. Η θέα από τους αμμόλοφους, αν προσπαθήσουμε να ανεβούμε σε κάποιον, θα μας δείξει μια ατελείωτη σειρά από άλλες αμμοθίνες και θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην απεραντοσύνη της φύσης. «Βλέι» σημαίνει κοιλάδα ή λεκάνη λίμνης. Η Νεκρή Όαση είναι μικρότερη από το διάσημο Σοσουλβέι, από το οποίο πήρε το όνομά της η περιοχή, αλλά είναι πολύ πιο ατμοσφαιρική και εντυπωσιακή. Παρά τη λειψυδρία, στην περιοχή επιβιώνουν ακόμα μερικές μορφές ζωής. Χαρακτηριστικοί οι σκαραβαίοι, τα ασταθή βήματα των οποίων στην άμμο και θα αναζητήσουμε. Τα πλάσματα αυτά περνούν τον περισσότερο καιρό χωμένα μέσα στην άμμο και επιβιώνουν γέρνοντας το σώμα τους όταν πέσει πάνω του η πρωινή δροσιά, που τις περισσότερες φορές έρχεται από τις πολύ μακρινές ακτές του Ατλαντικού, και σκύβοντας τα κεφάλια τους για να μπορέσουν να πιουν την ποσότητα νερού που υγροποιείται στα σκληρά τους κελύφη. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο φαράγγι Σεσριέμ. Το όνομά του στα Αφρικάανς θα πει «Έξι Χαλινάρια» (Ses Riem), αφού τόσα χρειάζονταν να δέσουν οι διψασμένοι ταξιδιώτες για να ανασύρουν μερικούς κουβάδες πρασινωπού νερού από την πηγή του, που δεν στερεύει ούτε στις περιόδους ξηρασίας. Αυτό το 50 μέτρων φαράγγι δημιουργήθηκε από τον ποταμό Τσαουσέμπ, που πηγάζει από τα μεγαλόπρεπα βουνά Ναουκλούφτ και Ζάρις. Περπατώντας ανάμεσα στις πλαγιές του, θα ψηλαφήσουμε τα 10-20 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας της Ναμίμπ. Επιστροφή στο λοντζ μας. Το απόγευμα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούμε και να συνειδητοποιήσουμε την ένταση των εικόνων που μας χάρισε η σημερινή ημέρα. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Σοσούσβλεϊ – λίμνη Οανόμπ – Βίντχουκ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη λίμνη Οανόμπ, κοντά στο Ρεχομπότ. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για τη Βίντχουκ μέσω Büllsport και Klein Aub. Με την άφιξή μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο το απόγευμα για να χαλαρώσουμε μετά από τόσες ημέρες γεμάτες εικόνες και εμπειρίες. Το βράδυ προβλέπεται αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στη Βίντχουκ.

 

14η ημέρα: Βίντχουκ – πτήση επιστροφής

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βίντχουκ για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

15η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

12/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:00

23:35

QR 1373

13/04/2020

ΝΤΟΧΑ – ΒΙΝΤΧΟΥΚ

02:10

10:40

QR 1374

25/04/2020

ΒΙΝΤΧΟΥΚ – ΝΤΟΧΑ

12:40

23:05

QR 211

26/04/2020

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

01:30

06:30

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Οδικές μεταφορές με λεωφορείο και τζιπ 4x4.
  • Ξενοδοχεία και lodge 4* με ημιδιατροφή (εκτός της ημέρας άφιξης, λόγω βραδινής .
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις.
  • Είσοδοι μνημείων, εθνικών πάρκων.
  • Κλιματιζόμενα λεωφορεία.
  • Επίσκεψη στους νομάδες Χίμπα.
  • Κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι, όπου θα παρατηρήσουμε πολλά είδη θαλάσσιων πουλιών και θα δοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας!
  • Περπάτημα πάνω στους θρυλικούς κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Ναμίμπ.
  • Αχθοφορικά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

Δεν περιλαμβάνονται        Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 970

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις χώρες αυτές καθώς και τον περιορισμένο αριθμό των δωματίων που διαθέτουν τα διάφορα καταλύματα, έχουμε επιλέξει να πραγματοποιήσουμε την εκδρομή αυτή με πολύ συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό ατόμων, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να διακινούνται όλοι μαζί και να διαμένουν στο ίδιο κάθε φορά λοτζ (να μη διαχωρίζεται δηλαδή το γκρουπ σε δύο ή και τρία λοτζ, λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων χάριν του κέρδους), προσφέροντας έτσι σε όλους τους πελάτες μας τις ίδιες ακριβώς ποιοτικές υπηρεσίες, το κόστος των οποίων είναι ομολογουμένως υψηλό.

Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση την κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Το ταξίδι μας

  • Αεροπορική εταιρεία: Qatar Airways
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Βίντχουκ (2), Εθνικό Πάρκο Οροπέδιο Γουότερμπεργκ (1), Εθνικό Πάρκο Ετόσα-South (2), Οπούβο (1), Τσβάιφελφοντέιν (2), Σβάκοπμουντ (2), Σοσούσβλεϊ (2) 
  • Με δύο διαν/σεις στο Τσβάιφελφοντέιν για να εξερευνήσουμε την περιοχή της Νταμάραλαντ
  • Διατροφή: πρωινό και δείπνο στα lodge όπου διανυκτερεύουμε.
  • Μετακινήσεις:  με λεωφορείο και τζιπ 4x4.

Στο ταξίδι μας στη Ναμίμπια περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Qatar Airways.
  • Οδικές μεταφορές με λεωφορείο και τζιπ 4x4.
  • Ξενοδοχεία και lodge 4* με ημιδιατροφή.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις.
  • Είσοδοι μνημείων, εθνικών πάρκων.
  • Κλιματιζόμενα λεωφορεία.

Επιπλέον παροχές

  • Επίσκεψη στους νομάδες Χίμπα.
  • Κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι, όπου θα παρατηρήσουμε πολλά είδη θαλάσσιων πουλιών και θα δοκιμάσουμε νοστιμότατα φρέσκα θαλασσινά με ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικής σαμπάνιας!
  • Περπάτημα πάνω στους θρυλικούς κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Ναμίμπ.
  • Αχθοφορικά.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στους νομάδες Χίμπα.
  • Κρουαζιέρα στο Γουάλβις Μπέι
  • Περπάτημα πάνω στους θρυλικούς κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου Ναμίμπ.

 

Χάρτης Ταξιδιού Ναμίμπια  | Πάσχα 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info