Μαδρίτη με Καστίλλη | 27.12.2019

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 679€

Travel Identity

Ατμόσφαιρα εποχής με μεγαλόπρεπα κτίρια και αναφορές στους μεγάλους βασιλιάδες της χρυσής εποχής της Ισπανίας, μια σύγχρονη πρωτεύουσα που γοητεύει τον επισκέπτη με τη μεσογειακή ζωντάνια της, έστω και αν βρίσκεται στο κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Αν και δεν βλέπει θάλασσα, κρατάει κάτι από το άρωμα της Μεσογείου. Πόλη ζωηρή, με κατοίκους ζωντανούς, που μιλούν και γελούν πολύ και ξέρουν να διασκεδάζουν ακόμα και στη διάρκεια των σύντομων διαλειμμάτων από τη δουλειά τα μεσημέρια, οπότε γεμίζουν με τις φωνές τους τις μπιραρίες, απολαμβάνοντας jamon, αλλά και πολλές άλλες παραδοσιακές και μη νοστιμιές.

Με πληθυσμό που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες και σε υψόμετρο 646 μέτρων.

Με το ταξίδι μας αυτό απολαμβάνουμε και την καρδιά της ιστορικής περιφέρειας της Καστίλλης-Λεόν, με εξαιρετική διαμονή στη Σαλαμάνκα και επισκέψεις στη Σεγκόβια και στην Άβιλα. Πόλεις-διαμάντια με λαμπερά αξιοθέατα και μεσαιωνική αύρα που δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους!

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Μαδρίτη δεσπόζει στο κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου και είναι η «βασίλισσα» της Ισπανίας, η «πρωτεύουσα με το μεγαλείο της Ιστορίας», όπως την αποκαλεί ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Παρά το γεγονός ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν πως η περιοχή είχε προσελκύσει ανθρώπους από την προϊστορική ήδη εποχή, η ιστορία της πόλης ξεκινά το 852, όταν οι Μαυριτανοί έχτισαν ένα οχυρό κοντά στον ποταμό Μανθανάρες και ονόμασαν την περιοχή Μαϊρίτ (πηγή νερού), απ’ όπου προέκυψε τελικά το όνομα Μαντρίντ (εξελληνισμένα Μαδρίτη). Ο Φίλιππος Β’, βασιλιάς της Ισπανίας αλλά και μιας τεράστιας υπερπόντιας αυτοκρατορίας, την έκανε πρωτεύουσα το 1561 και από τότε η πόλη αναπτύχθηκε γοργά. Σήμερα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, κέντρο πολιτισμού με πλήθος διανοουμένων και καλλιτεχνών να έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη. Παράλληλα διατηρεί και διαφυλάσσει τη μεγαλοπρέπεια, την ατμόσφαιρα και τα μνημεία της εποχής που η Ισπανία ήταν παγκόσμια αυτοκρατορία.

Η διαμονή μας στη Σαλαμάνκα μάς επιτρέπει να γνωρίσουμε την περιφέρεια της Καστίλλης και Λεόν, και μάλιστα μέσω τριών σπουδαίων πόλεων: Σαλαμάνκα, Σεγκόβια και Άβιλα, πόλεις με Ιστορία και πλούσιο πολιτισμό.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Απευθείας πτήσεις της Aegean.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Σαλαμάνκα.
 • Δύο ξεναγήσεις στη Μαδρίτη, εκ των οποίων η μία πεζή.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο. Περιλαμβάνεται τοπικός ξεναγός (η ξενάγηση γίνεται με ακουστικά). Έχουμε ρυθμίσει την ώρα επίσκεψής σας ώστε να αποφύγουμε την αναμονή σε ατελείωτες ουρές (η τιμή εισόδου δεν περιλαμβάνεται).
 • Εκδρομή στις πόλεις Άβιλα και Σεγκόβια.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Τολέδο.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός, γνώστης της Ισπανικής Ιστορίας και κουλτούρας  που θα είναι συνεχώς μαζί σας στη Μαδρίτη.
 • Το μόνο πρόγραμμα της αγοράς με Έλληνα αρχηγό από τη Αθήνα που θα είναι διαρκώς μαζί σας και όχι μόνο τοπικό ελληνόφωνο.
 • Επιπλέον τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, όπου είναι απαραίτητο, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μαδρίτη (πτήση) – Σαλαμάνκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα και αναχώρηση οδικώς για την πόλη της Σαλαμάνκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μία πρώτη επαφή με την ιστορική αυτή πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σαλαμάνκα (ξενάγηση)

«Η Χρυσή» (La Dorada), αυτό είναι το προσωνύμιο που έχουν αποδώσει οι Ισπανοί στη Σαλαμάνκα (Salamanca). Καθόλου τυχαίο μάλιστα: η πόλη είναι ένα σωστό υπαίθριο μουσείο, με εξαιρετικά αρχιτεκτονήματα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, πολλά από τα οποία έλκουν την καταγωγή της από την εποχή της Αναγέννησης, όταν η Σαλαμάνκα υπήρξε πόλη παγκόσμιας εμβέλειας. Στη Σαλαμάνκα λειτουργεί και ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, που ιδρύθηκε το 1134 και απέκτησε τον τίτλο του πανεπιστημίου το 1218 (υπάρχει και μία «αντιδικία» με το αντίστοιχο πανεπιστήμιο της Παλένθια για το ποιο υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ισπανία).

Θα γνωρίσουμε λοιπόν σήμερα αυτή την τεράστιας σημασίας πόλη, σε μια ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει πολλές από τις ωραιότερες πλευρές της. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ημέρα: Σαλαμάνκα – Σεγκόβια – Άβιλα – Μαδρίτη (οδική διαδρομή, επισκέψεις)

Πρωινή αναχώρηση από τη Σαλαμάνκα με πρώτο μας σταθμό την πόλη της Σεγκόβια (Segovia). Μαζί με τις πόλεις Άβιλα, Τολέδο, Κουένκα και Γκουανταλαχάρα, συναποτελούν «τα πέντε πετράδια στο στέμμα της Μαδρίτης», σύμφωνα με την ισπανική παράδοση. Η Σεγκόβια είναι μία πολύ όμορφη μεσαιωνική πόλη, με παράδοση από τα ρωμαϊκά ακόμα χρόνια. Το πιο εμβληματικό σημείο της πόλης είναι φυσικά το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο (aqueducto) και το κάστρο Αλκάθαρ (Alcázar), που δεσπόζει στον λόφο πάνω από το ποτάμι. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για την ιστορική Άβιλα (Ávila), μία από τις καλύτερα διατηρημένες πλήρως περιτειχισμένες πόλεις στον κόσμο. Η βόλτα στα τείχη και στις πολεμίστρες μοιάζει στ’ αλήθεια με ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Μετά τη βόλτα μας συνεχίζουμε για τη Μαδρίτη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μαδρίτη (ξενάγηση, Μουσείο Πράδο)

Περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα σοκάκια της, στην Πλάθα Μαγιόρ, στην Πλάθα ντ’ Εσπάνια κ.ά. Θα αναχωρήσουμε με τον αρχηγό μας για να Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Παλάθιο Ρεάλ, το ανάκτορο των Βουρβόνων, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τα 2.800 δωμάτια –ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού–, στο οποίο θα θαυμάσουμε ορισμένους από τους εσωτερικούς του χώρους.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πράδο, σημαντικό μουσείο και μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται), όπου θα δούμε εντυπωσιακές συλλογές διάσημων ζωγράφων (Βελάσκεθ, Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Ριμπείρα, Μουρίλο, Τιτσιάνο, Ραφαήλ κ.α.) – ένα μοναδικό ταξίδι «στο χρόνο και στο χρώμα». Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μαδρίτη – Τολέδο (ολοήμερη εκδρομή) – Μαδρίτη

Πρωινή αναχώρηση για το μοναδικό Τολέδο, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας της Καστίγια-Λα Μάντσα, πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μίγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς επίσης και την Εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ». Επιστροφή στη Μαδρίτη. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

(Ζητήστε μας πληροφορίες για δείπνο Παραμονής Πρωτοχρονιάς)

 

6η ημέρα: Μαδρίτη (ημέρα ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη στη Μαδρίτη. Με τον αρχηγό μας μπορείτε να κάνετε μία χαλαρή βόλτα στην ισπανική πρωτεύουσα, στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία, όπως η Πλάθα ντε Θιμπέλες, το Πασέο ντελ Πράδο, την Γκραν Βία και την κεντρική πλατεία της Πλάθα Μαγιόρ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μαδρίτη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 702

27.12.2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

13:05

15:50

Α3 701

02.01.2020

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

13:15

17:50

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στη Μαδρίτη και στη Σαλαμάνκα.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ολοήμερη εκδρομή (7ώρη) στο Τολέδο.
 • Επίσκεψη στις πόλεις Σεγκόβια και Άβιλα.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας συνοδός/αντιπρόσωπος, γνώστης της Ισπανικής κουλτούρας και Ιστορίας.
 • Ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 220 €.

Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ' ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Απευθείας πτήσεις της Aegean.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Σαλαμάνκα.
 • Δύο ξεναγήσεις στη Μαδρίτη, εκ των οποίων η μία πεζή.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο. Περιλαμβάνεται τοπικός ξεναγός (η ξενάγηση γίνεται με ακουστικά). Έχουμε ρυθμίσει την ώρα επίσκεψής σας ώστε να αποφύγουμε την αναμονή σε ατελείωτες ουρές (η τιμή εισόδου δεν περιλαμβάνεται).
 • Εκδρομή στις πόλεις Άβιλα και Σεγκόβια.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Τολέδο.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός, γνώστης της Ισπανικής Ιστορίας και κουλτούρας  που θα είναι συνεχώς μαζί σας στη Μαδρίτη.
 • Το μόνο πρόγραμμα της αγοράς με Έλληνα αρχηγό από τη Αθήνα που θα είναι διαρκώς μαζί σας και όχι μόνο τοπικό ελληνόφωνο.
 • Επιπλέον τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, όπου είναι απαραίτητο, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

Highlights

 • Περιπλανηθείτε στην ιστορική Σαλαμάνκα, την πόλη με το τρίτο παλαιότερο πανεπιστήμιο σε συνεχή λειτουργία στην Ευρώπη.
 • Περπατήστε στα τείχη της ιστορικής Άβιλα.
 • Περάστε κάτω από τις πελώριες αψίδες του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Σεγκόβια και απολαύστε την θέα από το Αλκάθαρ.
 • Περιηγηθείτε στη «βασίλισσα της Ισπανίας», τη Μαδρίτη.
 • Απολαύστε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης.
 • Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο της.
 • Δείτε τα δεκάδες μνημεία, τις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα παλάτια.
 • Επισκεφτείτε το σημαντικότατο Μουσείο του Πράδο με τις εντυπωσιακές συλλογές διάσημων ζωγράφων.
 • Εξερευνήστε το μοναδικό Τολέδο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 4 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • 2 ξεναγήσεις στη Μαδρίτη
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τολέδο
 • Επίσκεψη στο Πράδο (με τοπικό ξεναγό που συμπεριλαμβάνεται)

 

Χάρτης Ταξιδιού Μαδρίτη με Καστίλλη | 27.12.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info