fb

Super 10ήμερο Πανόραμα Πορτογαλίας με Έβορα | 24.12.2019

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και το «εναλλακτικό ευρωπαϊκό ταξίδι», παρόλο που φιγουράρει στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ένα ταξίδι με όλα τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής και πολιτιστικής Ευρώπης του Versus. Με εξαιρετικό αρχηγό και με συνεχή προσθήκη νέων επισκέψεων, όπως το Πάρκο των Εθνών και τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει μια ποιοτική διαφυγή από την καθημερινότητά σας. Με τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Λισαβόνα, τρεις (3) στο Πόρτο, μία στην Κοΐμπρα και μία στην Έβορα, και με εκδρομές εντός της τιμής (που συνήθως δίνονται προαιρετικά), ώστε να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα, σας προτείνουμε το ταξίδι αυτό σε μια χώρα με σπουδαία ιστορία, με ένα λαό φιλόξενο, µε έντονο το μεσογειακό ταπεραμέντο και με ένα φυσικό όμορφο σκηνικό, που περιβάλλει ιδανικά τα παραπάνω.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στις πόλεις και στα χωριά της Πορτογαλίας, που ξεκινάει από το Πόρτο και με κατεύθυνση προς το νότο καταλήγει στην πρωτεύουσα Λισαβόνα. Ξεκινάμε με την ξενάγησή μας στην Πόρτο, συνεχίζουμε με τις γειτονικές πόλεις Μπράγκα και Γκιμαράες, επισκεπτόμαστε το Αβέιρο, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Μπουσάκο με τον εθνικό δρυμό και το ανάκτορο - ξενοδοχείο, την υπέροχη Κοΐμπρα, τη Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας, καθώς και την Τομάρ των Ναϊτών. Διαμένουμε στη μεσαιωνική Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Φτάνουμε στη Λισαβόνα και ξεναγούμαστε στην πόλη, βλέπουμε το Πάρκο των Εθνών, εκδράμουμε στα γραφικά χωριουδάκια Όμπιντος, Αλκομπάσα, Ναζαρέ και Μπατάλια, αλλά και τα ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, το Εστορίλ, τη Σίντρα και το Κασκάις, ενώ δεν παραλείπουμε να φτάσουμε στο δυτικότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου, το ακρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

 

 

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει.

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean για Λισαβόνα.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Έτσι περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία στην Κοΐμπρα.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία: Sana Malhoa 4* στη Λισαβόνα, Hotel Crowne Plaza Porto 5*, Vila Gale Coimbra 4* sup. στην Κοΐμπρα.
  • Περιλαμβάνει εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή μας σε Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ, που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.
  • Επισκεπτόμαστε το Πάρκο των Εθνών, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λισαβόνας. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό δημιούργημα, το οποίο σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου. Το Πάρκο των Εθνών έχει υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για την παρατήρηση πουλιών.
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος  αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.​

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Λισαβόνα – Πόρτο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λισαβόνα. Άφιξη και αναχώρηση για το Πόρτο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ζητήστε μας πληροφορίες για το προαιρετικό δείπνο παραμονής Χριστουγέννων!

 

2η ημέρα: Πόρτο (ξενάγηση)

Πόρτο, πόλη παγκοσμίως φημισμένη για τα περίφημα κρασιά της, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία του, που το καθιστούν ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα χάσουμε φυσικά την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia, για να γευτούμε το διάσημο κρασί Πόρτο. Σήμερα ή τις επόμενες ημέρες μας στην πόλη. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Πόρτο – Μπράγκα – Γκιμαράες – Πόρτο (Ολοήμερη εκδρομή)

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»… Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πόρτο – Αβέιρο – Μπουσάκο – Κοΐμπρα (Οδική διαδρομή, επισκέψεις)

Πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό μας την Κοΐμπρα. Κατευθυνόμαστε αρχικά στην πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο. Θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη. Καθ΄ οδόν θα περάσουμε από τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο – σήμερα ξενοδοχείο – παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Κοΐμπρα, όπου θα επισκεφθούμε την Παλιά Πόλη και ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ, την Εκκλησία της Αγίας Κλάρα, όπου βρίσκεται ο τάφος της Βασίλισσας Ιζαμπέλ, της πρωταγωνίστριας του «Θαύματος των Ρόδων». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. To βραδάκι βγείτε βόλτα να γνωρίσετε την όμορφη αυτή πόλη που είναι ζωντανή και που προσελκύει πολλούς τουρίστες. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κοΐμπρα – Φάτιμα – Τομάρ – Έβορα (Οδική διαδρομή επισκέψεις)

Πρωινή αναχώρηση από την Κοΐμπρα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το χωριό Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά παρουσιάστηκε σε τρία μικρά παιδιά που φυλούσαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Συνεχίζουμε για την πόλη Τομάρ, η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Συνεχίζουμε για την Έβορα, μια πόλη όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει. Ανήκει επίσης στο Δίκτυο των Αρχαιότερων Ευρωπαϊκών Πόλεων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Έβορα (ξενάγηση) – Λισαβόνα

Πρωινή περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη της Έβορα. Το καλοδιατηρημένο κέντρο της πόλης, το οποίο περικλείεται ακόμη μερικώς από μεσαιωνικά τείχη, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός μνημείων από διάφορες ιστορικές περιόδους, ανάμεσα στα οποία ένας ρωμαϊκός ναός, έχουν χαρίσει στην πόλη μια θέση στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1986, καθώς και τον χαρακτηρισμό πόλη-μουσείο. Ανάμεσα σε όσα δούμε στη βόλτα μας στην πόλη είναι φυσικά και ο ρωμαϊκός ναός της Άρτεμης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Λισαβόνα. Θα περάσουμε από τη γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη όταν χτίστηκε. Θα δούμε το Πάρκο των Εθνών που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998. Άφιξη στην πορτογαλική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λισαβόνα (ξενάγηση)

Εκτεταμένη πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την πόλη. Θα κατευθυνθούμε στην ιστορική περιοχή του Μπελέμ, απ΄ όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μαροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το περίφημο ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Κάμπο ντα Ρόκα – Σίντρα – Λισαβόνα

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, τη Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ του Κασκάις και της Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήριο Cabo de Roca, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την απολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Λισαβόνα – Αλκομπάσα – Μπατάλια – Ναζαρέ – Όμπιντος – Λισαβόνα

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας και σε γραφικά χωριουδάκια. Θα δούμε το χωριό Αλκομπάθα και το Κιστερκιανό Μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε από τον πρώτο Πορτογάλο βασιλιά τον 12ο αιώνα, το χωριό Μπατάλια όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στιλ μοναστήρια της Ευρώπης, το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια ατενίζοντας τη θάλασσα) και το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Λισαβόνα – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 720

24.12.2019

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:50

11:05

Α3 721

02.01.2020

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

12:00

18:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία: Lisbon Marriott 4* στη Λισαβόνα 4*, Hotel Crowne Plaza Porto 5* κεντρικό στο Πόρτο, και Vila Gale Coimbra 4* στην Κοΐμπρα και Vila Gale Evora 4* στην Έβορα.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών.
  • Μόνο στο Versus εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από :
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.  195 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει.

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean για Λισαβόνα.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Έτσι περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία στην Κοΐμπρα.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία: Sana Malhoa 4* στη Λισαβόνα, Hotel Crowne Plaza Porto 5*, Vila Gale Coimbra 4* sup. στην Κοΐμπρα.
  • Περιλαμβάνει εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή μας σε Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ, που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.
  • Επισκεπτόμαστε το Πάρκο των Εθνών, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λισαβόνας. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό δημιούργημα, το οποίο σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου. Το Πάρκο των Εθνών έχει υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για την παρατήρηση πουλιών.
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος  αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.​

Highlights

  • Επισκεφτείτε το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου.
  • Ανακαλύψτε το πανέμορφο, πνιγμένο στο πράσινο χωριό Σίντρα, έναν από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς.
  • Γευτείτε θαλασσινά και ψητά ψάρια στο γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, ατενίζοντας τη θάλασσα.
  • Θαυμάστε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros» στη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο.
  • Με διαμονή στη μεσαιωνική πόλη Έβορα.
  • Δοκιμάστε το διάσημο κρασί Port στα κελάρια της Villa Nova de Gaia.
  • Περιηγηθείτε στο Πάρκο των Εθνών με την υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο.
  • Απολαύσετε μουσική και τραγούδια φάντος, τα τραγούδια της μοίρας.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 

  • Απευθείας πτήσεις για Λισαβόνα
  • 4 διαν/σεις στη Λισαβόνα
  • Με διαμονή στη μεσαιωνική πόλη  Έβορα.
  • Εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία
  •  

 

Χάρτης Ταξιδιού Super 10ήμερο Πανόραμα Πορτογαλίας με Έβορα | 24.12.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info