Η χριστουγεννιάτικη Ρουμανία του Versus | Χριστούγεννα 2019 – Πρωτοχρονιά 2020

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 699€

Travel Identity

Ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στη χώρα των θρύλων και των παραμυθιών σε μια χώρα διαφορετική. Επικεντρωνόμαστε σε πανέμορφες γωνιές που που είμαστε σίγουροι ότι δεν περιμένετε να βρείτε εδώ και σε τοπικά έθιμα και κουλτούρες. Με σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία, κάποια «διαφορετικά» δείπνα και έντονο προσανατολισμό στο τοπικό στοιχεία το πρόγραμμα αυτό δεν είναι άλλο ένα πρόγραμμα στη γειτονική μας χώρα.  Είναι μια 7ήμερη χριστουγεννιάτικη εμπειρία σε μεσαιωνικές πόλεις, υπέροχα και καλοδιατηρημένα κάστρα, καταπληκτική φύση, ενδιαφέρουσα λαογραφία και το πλουσιότερο φολκλόρ της Ευρώπης. Θα «ζήσουμε» το μυστήριο του Κόμη Δράκουλα αλλά θα μάθουμε και για τους θρύλους των Καρπαθίων και της Τρανσυλβανίας.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό επισκεπτόμαστε το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Επίσης το «πλούσιο» Μπρασόβ με το γοτθικής αρχιτεκτονικής ιστορικό του κέντρο, το Σιμπίου, που θεωρείται από τα γραφικότερα της Ρουμανίας, το Μπραν, όπου βρίσκεται ο «Πύργος του Δράκουλα», τη Σινάια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, με το σε ρυθμό γερμανικού ρομαντισμού Παλάτι Πέλες, τη μεσαιωνική Σιγκισοάρα, γενέτειρα του Βλατ Τέπες και, τέλος, το τυπικό χωριό Σιμπιέλ με τις καλοδιατηρημένες παραδόσεις του.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε πολύ καλά κεντρικά ξενοδοχεία 4, 5*.
 • Επίσκεψη στην πόλη Σινάια στη μαγευτική περιοχή της Τρανσυλβανίας.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, 2 στο Μπρασόβ στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, και 2 στο Σιμπίου, μία από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας.
 • Επίσκεψη στη Σιγκισοάρα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, σύμφωνα με την UNESCO.
 • Βόλτα με άλογο ή με καρότσι.
 • Συμμετοχή στο τοπικό έθιμο καλωσορίσματος «Ψωμί και αλάτι» στη Σιμπιέλ.
 • Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Βουκουρέστι.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

Προσοχή: οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βουκουρέστι – Σινάια – Μπρασόβ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Οδική αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Σινάια, που βρίσκεται στην καρδιά της Ρουμανίας. Η ορεινή αυτή πόλη - θέρετρο αποκαλείται -όχι άδικα- το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» και είναι πράγματι μία από τις πιο όμορφες γωνιές της ρουμανικής γης. Χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της, την πλούσια ιστορία της -όντας η πατρίδα πολλών βασιλιάδων της χώρας- και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για μια «απόδραση» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, η Σινάια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κάστρο Πέλες, ένα αναγεννησιακό στολίδι, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας, αλλά και κατοικία διαφόρων ρουμανικών μοναρχικών οικογενειών. Βρίσκεται κοντά στη Σινάια, στη μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία και κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1873 και 1883. Το κάστρο αυτό έχει περισσότερα από 160 δωμάτια και είναι χτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι 7 βεράντες του είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρα και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, κρύσταλλα, βιτρό κ.λπ. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μία πόλη του 18ου αιώνα, από τις σημαντικότερες της Τρανσυλβανίας, της ιστορικής ορεινής περιοχής της χώρας, που το όνομά της σημαίνει «πέρα από το δάσος». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μπρασόβ – Μπραν – Μπρασόβ (Μαύρη Εκκλησία, επίσκεψη στον Πύργο του Δράκουλα)

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στο Μπρασόβ, που περιβάλλεται  από τα Καρπάθια Όρη και είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Πόλη πλούσια, ζωντανή, υπήρξε εμπορικό πέρασμα των Τευτόνων στην επαρχία της Τρανσυλβανίας, δεσπόζει στο κέντρο της Ρουμανίας και διατηρεί ακόμη την τευτονική της παράδοση. Το Μπρασόβ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: δυναμική σύγχρονη ζωή, γοητεία που έρχεται από τα παλιά και συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την Παλιά Πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία (εξωτερική επίσκεψη καθώς λόγω Χριστουγέννων παραμένει κλειστή), που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χτισμένη μεταξύ των ετών 1363 και 1480. Η ονομασία οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689. Συνεχίζουμε για το Μπραν και τον περίφημο Πύργο (κάστρο) Μπραν. Το κάστρο αυτό με τη δαιδαλώδη αρχιτεκτονική κατασκευάστηκε το 14ο αι. ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας - Βλαχίας και από το 1947 λειτουργεί ως μουσείο. Είναι γνωστό ως «Πύργος του Δράκουλα», προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του Δράκουλα και του Βλαντ Γ’ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύο πρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με το Δράκουλα. Το Κάστρο Μπραν ονομάστηκε «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα» πριν από περίπου 3 δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφταναν στην Τρανσυλβανία, ψάχνοντας ίχνη του Δράκουλα, είδαν το κάστρο αυτό και φαντάστηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα». Επιστροφή στο Μπρασόβ. Το βράδυ, δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με εδέσματα κυνηγιού όπως αγριογούρουνο και ελάφι. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπρασόβ – Σιγκισοάρα (Σπίτι του Δράκουλα) – Σιμπιέλ – Σίμπιου

Αναχώρηση με πρώτος σταθμό την πανέμορφη Σιγκισοάρα, μια όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας, γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ακρόπολή της παραμένει επιβλητική και άθικτη από το 12ο αι. έως και σήμερα. Χτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες. Άφιξη και βόλτα στην παλιά πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού, την Εκκλησία του Λόφου, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δράκουλας κ.ά. Επόμενος σταθμός το τυπικό χωριό Σιμπιέλ. Ιδανικό μέρος για να περάσετε χρόνο για χαλάρωση, αλλά και για να απολαύσετε και περιηγήσεις είτε με αυτοκίνητο είτε με άλογο με άμαξα ή και εύκολους περιπάτους στη γύρω περιοχή. Είναι σχετικά απομονωμένο αλλά με έντονη τη διατήρηση των παραδόσεων σε έθιμα και γεύσεις. Εδώ θα μπορέσετε να απολαύσετε μια βόλτα με καροτσάκι ή βόλτα με άλογο. Παράλληλα θα μπορέσετε να ζήσετε την εμπειρία του εθίμου του καλωσορίσματος από τους ντόπιους με «Ψωμί με αλάτι». Ένα παραδοσιακό καλωσόρισμα, μέρος της εθνικής τους κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα έθιμο σλαβικών κρατών με το οποίο εκφράζεται η φιλοξενία και το ζεστό καλωσόρισμα στους επισκέπτες οι οποίοι θωρούνται σημαντικοί και σεβαστοί. Σύμφωνα με την παράδοση οι ντόπιοι προσφέρουν μια «κουλούρα», την οποία εμείς συναντάμε σε γάμους, που στο κέντρο της έχει μια τρύπα όπου είναι τοποθετημένο ένα μικρό δοχείο με αλάτι. Ακολουθεί παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στο Σιμπιέλ. Μετάβαση στο Σίμπιου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σίμπιου (ξενάγηση)

Σήμερα γνωρίζουμε το θρυλικό Σιμπίου, το οποίο  θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας. Ιδρύθηκε το 12 αιώνα και έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας του, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνει πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια. Το μεσαιωνικό της φρούριο χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Πάνω και την Κάτω Πόλη, και επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras και τα γύρω χωριά, όπως και δύο μεγάλα μουσεία. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την κεντρική της θέση στη χώρα, την καθιστούν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό. Το 2007 το Σιμπίου ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με το Λουξεμβούργο και η χρονιά αυτή έκανε την πόλη γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την Πλατεία Γκρίβιτσα -τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης-, θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών και θα θαυμάσουμε την Καθολική Εκκλησία, τον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό και την Πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη από πέντε πύργους αλλά και το Παλιό Δημαρχείο. Η πόλη διαθέτει και το Υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Astra, το οποίο θα επισκεφτούμε. Περιλαμβάνει 340 κτίρια αναμεσά τους ανεμόμυλους, νερόμυλους και ελαιοτριβεία. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σίμπιου (Οδική διαδρομή, Ξεναγήσεις) – Μοναστήρι Κόζια – Κουρτέα ντε Άρτζες – Βουκουρέστι

Αναχωρούμε από το Σιμπίου για το Βουκουρέστι. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στην κοιλάδα Οlt, όπου η φύση έχει καταφέρει να μείνει ανέγγιχτη από τον πολιτισμό. Περίπου στα 75 χλμ. από το Σιμπίου συναντάμε το Μοναστήρι Κόζια, που είναι χτισμένο από το 15ο αιώνα.  Είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία μεσαιωνικής τέχνης και αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία. Χτίστηκε μεταξύ των ετών 1386-1388 από το Μίρτσεα τον Παλαιότερο (Mircea cel Batran) και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον που το περιβάλλει. Στο νάρθηκα του κεντρικού ναού και σε αιγυπτιακού τύπου σαρκοφάγο βρίσκονται τα λείψανα του Μίρτσεα (απεβίωσε το 1418) και της μητέρας του. Εδώ συναντάμε επίσης αυθεντικές αγιογραφίες του 1390 Υπάρχουν ακόμα ένας πύργος και ένα παρεκκλήσι, κατασκευασμένα από τον Κονσταντίν Μπρανκοβεάνου (ηγεμόνας, κτήτορας εκκλησιών και ευεργέτης) το1707, τα οποία λειτουργούσαν ως παρατηρητήρια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη Κουρτέα Ντε Άρτζες, μία από τις πιο παλιές πόλεις της Ρουμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Arges, όπου ρέει μέσα από την κοιλάδα των Καρπαθίων.  Στην πανέμορφη αυτή πόλη θα επισκεφτούμε το αξιόλογο Μοναστήρι και την Εκκλησία  του 16ου αι., όπου βρίσκονται οι τάφοι διαφόρων βασιλέων της Ρουμανίας. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βουκουρέστι (Ξενάγηση στην πόλη – Αποχαιρετιστήριο δείπνο)

Σήμερα θα περιηγηθούμε στην πόλη του Βουκουρεστίου  στην οποία συνυπάρχουν κτίρια της μπελ επόκ, της αρ ντεκό, της αναγέννησης και του μπαρόκ με κτίρια που μαρτυρούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τσαουσέσκου. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης των αντιθέσεων, μεταξύ των οποίων το «Παλάτι του λαού», δηλαδή το «Παλάτι του Τσαουσέσκου με τα χιλιάδες δωμάτια», το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο. Επίσης θα δούμε το λαμπρό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα οικοδομημάτων, που αποτελείται από το Παλάτι του Πατριαρχείου, την κατοικία του πατριάρχη και τον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό και το οποίο βρίσκεται στη θέση ενός παλιού μοναστηριού. Διασχίζοντας τις φαρδιές λεωφόρους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια θα περάσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς του Τσαουσέσκου. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για να απολαύσετε την πόλη. Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο «Caru cu Bere» στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βουκουρέστι – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο για περίπατο ή για ψώνια στο κέντρο της πόλης και στην πολυσύχναστη οδό Stavropoleos. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στην αναχώρηση 31.12 η κατανομή των διανυκτερεύσεων γίνεται ως εξής: 2 διαν/σεις Μπρασόβ, 1 διαν/ση Σιμπίου και 3 διαν/σεις Βουκουρέστι. ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 960

21/12/19

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

08:25

10:00

Α3 963

27/12/19

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

19:55

21:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 960

23/12/19

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

08:25

10:00

Α3 963

29/12/19

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

19:55

21:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 960

31/12/19

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

08:25

10:00

Α3 963

06/01/20

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουκουρέστι - Αθήνα.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Βόλτα με καροτσάκι ή άλογο.
 • Συμμετοχή στο τοπικό έθιμο καλωσορίσματος «Ψωμί και αλάτι».
 • Στην αναχώρηση 31/12 περιλαμβάνεται το εορταστικό δείπνο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.
 • Στην αναχώρηση 23.12 περιλαμβάνεται παραδοσιακό δείπνο με κυνήγι την Παραμονή των Χριστουγέννων.
 • Παραδοσιακό δείπνο στο Σιμπιέλ με μπράντι και ντόπιο κρασί.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο «Caru cu Bere» στο Βουκουρέστι, στην παλιά πόλη.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί.
 • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (32€ περίπου).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 229 €.
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (32€ περίπου).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε πολύ καλά κεντρικά ξενοδοχεία 4, 5*.
 • Επίσκεψη στην πόλη Σινάια στη μαγευτική περιοχή της Τρανσυλβανίας.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, 2 στο Μπρασόβ στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, και 2 στο Σιμπίου, μία από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας.
 • Επίσκεψη στη Σιγκισοάρα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, σύμφωνα με την UNESCO.
 • Βόλτα με άλογο ή με καρότσι.
 • Συμμετοχή στο τοπικό έθιμο καλωσορίσματος «Ψωμί και αλάτι» στη Σιμπιέλ.
 • Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Βουκουρέστι.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

Προσοχή: οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Ανακαλύπτουμε τη μεσαιωνική πόλη Σινάια, στην καρδιά της Ρουμανίας.
 • Διαμένουμε στο Μπρασόβ, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας.
 • Γνωρίζουμε το «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης», το Βουκουρέστι.
 • Περιηγούμαστε στο κέντρο του Βουκουρεστίου με τις φαρδιές λεωφόρους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τις λίμνες και τα πάρκα.
 • Ανακαλύπτουμε τα μοναδικά ιστορικά μνημεία (Πύργος Κόμη Δράκουλα, Παλάτι Πέλετ) και μαθαίνουμε τους θρύλους που τα συνοδεύουν.
 • Ζούμε στιγμές παραδοσιακών εθίμων και γεύσεων στο γραφικό Σιμπιέλ.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επισκεπτόμαστε τις θρυλικές πόλεις των Καρπαθίων και τα κάστρα τους
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην οποία περιλαμβάνεται δείπνο σε εστιατόριο με κυνήγι αλλά και παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο καθώς και έθιμα των Xριστουγέννων
 • Κεντρικά ξενοδοχεία 4, 5*

Χάρτης Ταξιδιού Η χριστουγεννιάτικη Ρουμανία του Versus | Χριστούγεννα 2019 – Πρωτοχρονιά 2020

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info