fb

Βενετία, Δολομίτες, Τεργέστη | Χριστούγεννα 2019

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 649€

Ταυτότητα ταξιδιού

Πλούσιες ξεναγήσεις και επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις, με έμφαση στο πολιτιστικό και το φυσιολατρικό στοιχείο των περιοχών που επισκεπτόμαστε. Ταξιδεύουμε στη βόρεια Ιταλία και τους Δολομίτες, και επιλέγουμε ως αφετηρία μας το Μέστρε, για να έχουμε την πιο πρακτική βάση για τις εξορμήσεις μας στην ευρύτερη περιοχή. Με 6ήμερη διάρκεια, το πρόγραμμα αυτό μας γνωρίζει φυσικά την πόλη των δόγηδων, με εκδρομή και ξενάγηση στη Βερόνα μάς συστήνει τη λυρική πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, μας φέρνει στους εκπληκτικής ομορφιάς Δολομίτες και το Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο, και μας ταξιδεύει μέχρι τη μεσαιωνική Πάντοβα και την Τεργέστη, στις ανατολικές ιταλικές ακτές της Αδριατικής. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Βενετία, η ρομαντική. Η Βενετία είναι πραγματικά μοναδική στον κόσμο πόλη. Κάποτε υπήρξε το κέντρο μιας πανίσχυρης ναυτικής αυτοκρατορίας, που απέφερε στην πόλη τον πλούτο που μαρτυρούν μέχρι και σήμερα τα παλάτια και οι εκκλησίες της. Η απουσία των αυτοκινήτων και των μοντέρνων κτιρίων δίνουν την αίσθηση ότι δεν έχει περάσει ούτε μα μέρα από την εποχή αυτή. Αποτελεί μια μοναδική συσπείρωση από 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες – κάθε φορά που διασχίζετε μια γέφυρα στην πραγματικότητα αλλάζετε νησάκι! Έτσι το κύριο μέσο μεταφοράς εκτός από το περπάτημα είναι οι βάρκες. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι μοναδική καθώς συνδυάζει το ενετικό – γοτθικό στυλ που είναι μία μίξη γοτθικού και βυζαντινού ρυθμού.
 

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις προς και από τη Βενετία με την Aegean.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό στο Μέστρε.
  • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση στην πόλη των Δόγηδων.
  • Ξενάγηση στη μεσαιωνική Πάντοβα.
  • Ξενάγηση στη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
  • Εκδρομή στην Τεργέστη.
  • Ολοήμερη εκδρομή στους Δολομίτες και το Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βενετία – Μέστρε (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βενετία. Άφιξη στο αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, στο Μέστρε. Αφού ξεκουραστούμε, θα μεταβούμε στη Βενετία για μία απογευματινή βόλτα με τον αρχηγό μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη των δόγηδων.

 

2η ημέρα: Μέστρε – Βενετία (ολοήμερη ξενάγηση) – Μέστρε

Ημέρα αφιερωμένη στην πολυθρύλητη Βενετία. Ξεκινώντας από την πλατεία του  Αγίου Μάρκου,  θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων (είσοδος €26, δεν περιλαμβάνεται), θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μέστρε – Πάντοβα (ξενάγηση) – Βερόνα (ξενάγηση) – Μέστρε

Αναχωρούμε οδικώς για την γειτονική πόλη της Πάντοβα, από τις μεγαλύτερες και πιο γραφικές πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Καύχημα της πόλης είναι το ιστορικό της πανεπιστήμιο, ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη που απέκτησαν τον τίτλο του πανεπιστημίου (1222), στο ιστορικό του οποίου συναντάμε κορυφαία ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών όπως ο Γαλιλαίος και ο Κοπέρνικος. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη για να δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πάντοβα, και κατόπιν θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με προορισμό τη Βερόνα, η πόλη του έρωτα και των λυρικών τραγουδιών.

Θα μπούμε στο ιστορικό κέντρο από την παλιά αψίδα Porta Borsani στη Piazza Bra, θα περπατήσουμε γύρω από την περίφημη ρωμαική Αρένα που φιλοξενεί το Λυρικό Φεστιβάλ και θα θαυμάσουμε τις ιστορικές αφίσες από τις όπερες του παρελθόντος. Θα συνεχίσουμε με το μέγαρο που εικάζεται ότι έζησε η Ιουλιέτα της αθάνατης ερωτικής ιστορίας του Σέξπηρ, θα δούμε την πλατεία Piazza delle Erbe με την υπαίθρια αγορά την αψίδα Arco dei Gavi και την διπλανή αριστοκρατική  πλατεία Piazza dei Signori. Η Βερόνα έχει μια θαυμάσια εορταστική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ της όπερας και η περιδιάβαση και η ‘περιπλάνηση’ στους γραφικούς στενούς δρόμους, γεμάτους λουλούδια και χαρούμενους ανθρώπους, προσφέρει μεγάλη χαρά και ταξιδιωτική απόλαυση στους επισκέπτες.

Μετά την ξενάγησή μας, επιστρέφουμε στο Μέστρε. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μέστρε (ξενάγηση) – Τεργέστη (ξενάγηση) – Μέστρε

Πρωινή ξενάγηση στο Μέστρε, και στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Τεργέστης. Πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο, ίσως όχι στη σύγχρονη εκδοχή της αλλά τουλάχιστον κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, όταν πολλοί Έλληνες έμποροι εργάζονταν στην περιοχή. Ξενάγηση στην Τεργέστη και στη συνέχεια επιστροφή στο Μέστρε. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μέστρε – Δολομίτες – Κορτίνα ντ' Αμπέτσο - Μέστρε

Αναχώρηση με προορισμό μας την Κορτίνα ντ΄ Αμπέτσο, την πρωτεύουσα των Δολομιτών (Δολομιτικών Άλπεων). Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Μπόιτε και είναι παγκοσμίως γνωστή για το περίφημο χιονοδρομικό της κέντρο, στο οποίο μάλιστα είχαν γίνει το 1956 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτή η πανέμορφη πόλη την οποία θα επισκεφθούμε, θεωρείται ένα πραγματικό κόσμημα της φύσης, με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που την περιβάλει. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια, βόλτες ή ακόμα και για να ανεβείτε με το τελεφερίκ στην κορυφή του βουνού για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα (αν ο καιρός το επιτρέπει). Επιστροφή στο Μέστρε και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μέστρε – Σιταντέλα (ξενάγηση) – Βενετία – Πτήση επιστροφής

Αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό την αναγεννησιακή πόλη Τσιταντέλλα (Cittadella). Όπως μαρτυρά και το όνομά της πρόκειται για μια περιτειχισμένη πόλη, με ιστορία που ξεκινά από το 1220, όταν και χτίστηκε από τους κατοίκους του Τρεβίζο για να αποτελέσει το αντίπαλον δέος στην ισχύ της γειτονικής Πάντοβας. Τα τείχη της βρίσκονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, μετά και την πρόσφατη αναστύλωση των τμημάτων που χρειάζονταν υποστήριξη. Θα γνωρίσουμε την πόλη μέσα από την ξενάγησή μας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βενετία όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 670

22.12.2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

13:15

14:35

A3 671

27.12.2019

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:10

18:30

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
  • Μετακινήσεις, μεταφορές και περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 220
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις προς και από τη Βενετία με την Aegean.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό στο Μέστρε.
  • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση στην πόλη των Δόγηδων.
  • Ξενάγηση στη μεσαιωνική Πάντοβα.
  • Ξενάγηση στη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
  • Εκδρομή στην Τεργέστη.
  • Ολοήμερη εκδρομή στους Δολομίτες και το Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Highlights

  • Η περιήγηση στη Βενετία, την περίφημη πόλη των Δόγηδων, από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης!
  • Βόλτα στην Τεργέστη και στη Βερόνα.
  • Ανακαλύψτε την ιστορική Πάντοβα.
  • Η εξόρμηση στους Δολομίτες, με τα γραφικά χωριά και την ατμόσφαιρα των Άλπεων.
  • Η εκδρομή στην Τεργέστη, από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ιταλίας, με το «ελληνικό» παρελθόν!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο Μέστρε, με πρωινό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στους Δολομίτες και στο Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο.

Χάρτης Ταξιδιού Βενετία, Δολομίτες, Τεργέστη | Χριστούγεννα 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info