fb

Ο Μεσαίωνας στην Αλσατία και από τις δύο πλευρές του Ρήνου | Χριστούγεννα 2019

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα διαφορετικό ταξίδι στη μεσαιωνική Αλσατία, και στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου, ένα οδοιπορικό που σκοπό έχει να μας αποκαλύψει τη μεσαιωνική ταυτότητα αυτής της τόσο ιστορικής περιοχής στην καρδιά της Ευρώπης. Επισκεπτόμαστε τις πιο εμβληματικές πόλεις και κωμοπόλεις αλλά και χωριά της γαλλο-γερμανικής Αλσατίας, εκεί όπου ο μεσαιωνικός χαρακτήρας της περιοχής πνέει δυνατότερα: με αφετηρία το Στρασβούργο επισκεπτόμαστε Μόλσχαϊμ, Ρόσχαϊμ, Ομπερναί, Καϊσερμπέρ, Έγκισαϊμ, Νίντερροτβαϊλ, Φράιμπουργκ, Μπράιζαχ και βέβαια την περίφημη Χαϊδελβέργη, και βλέπουμε μεσαιωνικές παλιές πόλεις, καθεδρικούς ναούς, μνημεία και αρχοντικά που αφηγούνται εύγλωττα την πλούσια Ιστορία αιώνων της Αλσατίας.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με αφετηρία τη Φρανκφούρτη αναχωρούμε για το Στρασβούργο, βάση για τις εξορμήσεις μας στην Αλσατία. Επισκεπτόμαστε το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ, το Ρικβίρ με τα παραδοσιακά σπίτια και το «στολίδι της Αλσατίας», το Κολμάρ. Συνεχίζουμε για τα μεσαιωνικά χωριά Μόλσχαϊμ, Άβολσχαϊμ και Ρόσχαϊμ για να καταλήξουμε στο Ομπερναί, στην καρδιά της οινοπαραγωγικής ζώνης της Αλσατίας. Βλέπουμε επίσης το κάστρο Οτ Κενικσμπούρ, τις γραφικές κωμοπόλεις Καϊσερμπέρ και Έγκισαϊμ, ενώ περνώντας στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ρήνου ερχόμαστε σε γερμανικό έδαφος και επισκεπτόμαστε το Νίντερροτβαϊλ, το Φράιμπουργκ και το Μπράιζαχ. Επιστρέφοντας, επισκεπτόμαστε την πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη πριν αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα μοναδικό ταξίδι, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη χώρα μας. Ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αλσατία, που εστιάζει στη μεσαιωνική παράδοση και κληρονομιά της ιστορικής αυτής περιοχής. Επισκεπτόμαστε σπουδαίες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Αλσατίας, και από τις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου, τόσο στη γαλλική όσο και στη γερμανική πλευρά.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις.
  • 5 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*.
  • Επίσκεψη στα μοναδικά χαρακτηριστικά αλσατικά χωριά Κολμάρ, Ριμποβίλ, Ρικβίρ.
  • Επίσκεψη στη φημισμένη πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη.
  • Εκδρομές σε μεσαιωνικά χωριά της γαλλικής Αλσατίας: Μόλσχαϊμ, Ρόσχαϊμ, Ομπερναί, Καϊσερμπέρ, Έγκισαϊμ.
  • Εκδρομές σε μεσαιωνικά χωριά της γερμανικής Αλσατίας, όπως Μυρμπάχ, Μπράιζαχ, Νίντερροτβαϊλ και στην πόλη Φράιμπουργκ.
  • Επίσκεψη στο κάστρο Οτ Κένικσμπουργκ.
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος αρχηγός – συνοδός.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φρανκφούρτη (Πτήση) – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο

Πτήση για Φρανκφούρτη. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την ιστορική Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Στρασβούργο της Γαλλίας. Το «χρονο-ταξίδι» μας στον Μεσαίωνα μόλις έχει ξεκινήσει. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και στη συνέχεια ξενάγηση του Στρασβούργου. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Στρασβούργο – Κολμάρ – Ρικβίρ – Ριμπωβιλέ (Ξεναγήσεις) – Στρασβούργο

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας». Ο αέρας της μεσαιωνικής της αίγλης πνέει δυνατά στην Κολμάρ, όπως θα διαπιστώσουμε στην περιήγησή μας στην πόλη που έχει διατηρήσει πολλά χαρακτηριστικά του μεσαιωνικού παρελθόντος, κυρίως φυσικά στην αρχιτεκτονική και τα μνημεία της. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου με την «Παναγία του ροδόκηπου», έργο του Schongauer (1473), τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi), που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας. Αξίζει επίσης να δούμε το Musee d’Unterlinden, με μια εξαιρετική συλλογή έργων του 15ου και 16ου αι. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς το Ρικβίρ και το Ριμπωβιλέ. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, καθώς και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Στρασβούργο – Μόλσχαϊμ – Ρόσχαϊμ – Ομπερναί – Σατώ οτ Κένικσμπουργκ – Στρασβούργο

Η σημερινή μέρα είναι στην ουσία ένα μεσαιωνικό ψηφιδωτό, που αποτελείται από πολλές μικρές ψηφίδες πολιτισμού και πλούσιας Ιστορίας. Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό Μόλσχαϊμ για να παρατηρήσουμε τον ιησουιτικό ναό και το καρθουσιανό μοναστήρι. Λίγο έξω από την πόλη, στο Άβολσχαϊμ θα σταθούμε στο παρεκκλήσι του St. Ulrich, με τον αλλόκοτο τρούλο και μια εξαιρετική συλλογή από τοιχογραφίες του 13ου αι. Επόμενος σταθμός στο μεσαιωνικό μας σεργιάνι είναι στο γειτονικό Ροσχάιμ: ο χρόνος έχει φερθεί πολύ καλά στην αλσατική αυτή κωμόπολη, κι έτσι πολλές από τις μεσαιωνικές κατοικίες και τα αρχοντικά της έχουν διατηρηθεί σε απίστευτα καλή κατάσταση. Την ίδια αγαθή τύχη έχει και ο ρωμανικός ναός των αγίων Πέτρου και Παύλου (12ος αι.), όπως και ο επίσης ρωμανικού τύπου ναός του Αγίου Πέτρου στο γειτονικό Ομπερναί. Το σημερινό μας ταξίδι στον χρόνο ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας στο κάστρο Οτ Κενικσμπούρ. Το σατώ χτίστηκε το 1147 έχοντας ζήσει έκτοτε από πρώτο χέρι τις συγκρούσεις βασιλιάδων, αρχόντων και αυτοκρατόρων. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Στρασβούργο – Καϊσερμπέρ – Έγκισαϊμ – Στρασβούργο

Πρώτος μας σταθμός είναι το Καϊσερμπέρ, το «βουνό του αυτοκράτορα», όπως ερμηνεύεται στα γερμανικά. Απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της πόλης από το κάστρο, βλέπουμε πώς μέσα σε μια καταπράσινη κοιλάδα «ξεφυτρώνει» αυτή η αυθεντική μεσαιωνική κωμόπολη, με τα καλοδιατηρημένα σπίτια της, το φρούριο, τη γέφυρα και τον υπέροχο καθεδρικό με τις περίτεχνες εικόνες. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας ερχόμαστε στο Εγκισάιμ (Eguisheim), ένα μικρό όσο και πανέμορφο χωριό: όχι τυχαία αποτελεί αναπόσπαστο μέλος των «πιο όμορφων χωριών της Γαλλίας» («Les Plus Beaux Villages de France»), ενώ πριν λίγα χρόνια βραβεύτηκε ως «το αγαπημένο χωριό των Γάλλων» («Village préferé des Français»). Αναρωτιέστε πού οφείλονται όλα αυτά τα βραβεία; Μα φυσικά στο αναλλοίωτο αλσατικό χρώμα του Εγκισάιμ, στις πολύχρωμες, ολάνθιστες προσόψεις των σπιτιών και στο μεσαιωνικό της παρελθόν που αποτυπώνεται στα στενά της καντούνια και τα λιθόστρωτα σοκάκια της. Επόμενος σταθμός μας είναι το Μυρμπάχ (Murbach): στα χρόνια της ακμής της περιοχής, το ρωμανικό αββαείο των Βενεδικτίνων του Μυρμπάχ είχε την πρωτοκαθεδρία στην Αλσατία! Το καθολικό του είναι ένα αληθινό έργο τέχνης, εξαιρετικό δείγμα της ρηνανικής παράδοσης, και όσο και αν το πέρασμα των αιώνων έφερε μαζί του καταστροφές, κάθε φορά η ανακαίνιση πρόσθετε κάτι ακόμα στο αβαείο για να επαναφέρει τη λαμπρότητά του. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Στρασβούργο – Νίντερροτβαϊλ – Φράιμπουργκ – Μπράιζαχ – Στρασβούργο

Σήμερα γυρνάμε σελίδα σε αυτό το μεσαιωνικό παραμύθι, και ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε τον μεσαιωνικό χαρακτήρα της Αλσατίας και από την άλλη πλευρά του Ρήνου, σε έδαφος γερμανικό αυτή τη φορά. Το πρωί αναχωρούμε από το Στρασβούργο με κατεύθυνση προς τα νότια και περνάμε τον Ρήνο για να περάσουμε στη Γερμανία και να φτάσουμε στον πρώτο σταθμό της εκδρομής μας, το Νίντερροτβαϊλ. Εδώ, όπως και στη γειτονική πόλη του Μπράιζαχ, που επίσης θα επισκεφθούμε σήμερα, θα δούμε εξαιρετικά δείγματα γοτθικής τέχνης στα τρίπτυχα των καθεδρικών ναών τους και τις ανάγλυφες παραστάσεις δια χειρός του λεγόμενου Master HL, Γερμανού γλύπτη που μεγαλούργησε στις αρχές του 16ου αι. Έργα του θα βρούμε και στην επόμενη γερμανική πόλη που επισκεπτόμαστε σήμερα, το Φράιμπουργκ, μία από τις καλύτερα διατηρημένες παλιές πόλεις της Γερμανίας· κι αυτό, σε μια απέραντη χώρα με εκατοντάδες μεσαιωνικές πόλεις και χωριά όπως η Γερμανία, σίγουρα λέει πολλά! Στο κέντρο του Φράιμπουργκ δεσπόζει το Μίνστερ, ένας υπέροχος γοτθικός ναός με τον ψηλότερο μεσαιωνικό πύργο! Το φανταστικό μουσείο της πόλης έχει πλέον ξανανοίξει μετά από αρκετό καιρό που παρέμενε κλειστό, προσφέροντάς μας ακόμα ένα σεργιάνι στο απίθανο μεσαιωνικό παρελθόν της «γερμανικής» Αλσατίας. Στη συνέχεια, διαβαίνουμε ξανά τον ποταμό Ρήνο για να επιστρέψουμε στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Στρασβούργο – Φρανκφούρτη – Πτήση επιστροφής σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, όπου θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας ώστε να… επιστρέψουμε στον σύγχρονο κόσμο. Βλέπετε, έξι ημέρες ζούσαμε με όλες μας τις αισθήσεις ένα ανεπανάληπτο μεσαιωνικό παραμύθι…

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

22/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 1282

27/12/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:30

16:15

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις.
  •  5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hilton 4* στο Στρασβούργο.
  •  Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  •  Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός - συνοδός.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  •  Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

 

         Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται :   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κ.λπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 279 €.
  • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό κατάθεσής σας στο φάκελό σας.  Fax 210 3232450

Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

  • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
  • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
  • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ: 

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση. 
  • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.  
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.  

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα μοναδικό ταξίδι, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη χώρα μας. Ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αλσατία, που εστιάζει στη μεσαιωνική παράδοση και κληρονομιά της ιστορικής αυτής περιοχής. Επισκεπτόμαστε σπουδαίες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Αλσατίας, και από τις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου, τόσο στη γαλλική όσο και στη γερμανική πλευρά.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις.
  • 5 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*.
  • Επίσκεψη στα μοναδικά χαρακτηριστικά αλσατικά χωριά Κολμάρ, Ριμποβίλ, Ρικβίρ.
  • Επίσκεψη στη φημισμένη πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη.
  • Εκδρομές σε μεσαιωνικά χωριά της γαλλικής Αλσατίας: Μόλσχαϊμ, Ρόσχαϊμ, Ομπερναί, Καϊσερμπέρ, Έγκισαϊμ.
  • Εκδρομές σε μεσαιωνικά χωριά της γερμανικής Αλσατίας, όπως Μυρμπάχ, Μπράιζαχ, Νίντερροτβαϊλ και στην πόλη Φράιμπουργκ.
  • Επίσκεψη στο κάστρο Οτ Κένικσμπουργκ.
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος αρχηγός – συνοδός.

 

Highlights

  • Απολαύστε μια καταπληκτική κρουαζιέρα με σκάφος γυάλινου περιβλήματος στα εξαίσια κανάλια της «Μικρής Γαλλίας» στο Στρασβούργο.
  • Εξερευνήστε το Στρασβούργο με τα μοναδικά αξιοθέατά του.
  • Ο Καθεδρικός ναός της Κολμάρ με την «Παναγία του ροδόκηπου», του Σονγκάουερ.
  • Τα μεσαιωνικά αρχοντικά στο Ροσχάιμ.
  • Το κάστρο Οτ Κενικσμπούρ.
  • Τα πλούσια δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στο Μπράιζαχ και το Νίντερροτβαϊλ.
  • Η φημισμένη πανεπιστημιούπολη της Χαϊδελβέργης.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις.
  • 5 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*.
  • Επίσκεψη στη φημισμένη πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη.

Χάρτης Ταξιδιού Ο Μεσαίωνας στην Αλσατία και από τις δύο πλευρές του Ρήνου | Χριστούγεννα 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info