fb

Αιθιοπία – Ιουλιανά Χριστούγεννα και Θεοφάνεια (ΤΙΜΚΑΤ), φυλές κοιλάδας Όμο | Ιανουάριος 2021

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε μια χώρα μαγική, τόσο χάρη στην ομορφιά της όσο και χάρη στην ομορφιά των κατοίκων της. Τα συνηθισμένα προγράμματα της Αιθιοπίας περικόπτουν τα σημαντικότερα, κατά την άποψή μας, σημεία της, που είναι η αυθεντικότητα των φυλών στο Νότο, στην κοιλάδα του Όμο. Διαμορφώσαμε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα όμορφα διαμάντια του Βορρά της Αιθιοπίας, αλλά και του Νότου, μιας από τις τελευταίες παρθένες περιοχές του πλανήτη, εκεί όπου φυλές με ονόματα εξωτικά, ανέγγιχτες από την τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη, κυνηγούν, καλλιεργούν, ψαρεύουν και πολεμούν μεταξύ τους, σε μια γη που μοιάζει ευλογημένη. Εκεί που η Μεγάλη Κοιλάδα σβήνει στην απέραστη αφρικανική σαβάνα πριν συναντήσει τον ποταμό Όμο, το Versus θα σας χαρίσει εικόνες που θα γεμίσουν την ψυχή σας. Καλοσχεδιασμένο, με εναλλαγή εικόνων, το ταξίδι αυτό αποτελεί μια εξερεύνηση σε μια χώρα με περισσότερα από 3.000 χρόνια ιστορία. Ένα ταξίδι που απευθύνεται σε απαιτητικούς ταξιδιώτες και είναι προϊόν μελέτης και επιτόπιας εμπειρίας.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Αιθιοπία, η άλλοτε Αβησσυνία, βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Αφρικανικής Ηπείρου, το γνωστό και ως Κέρας της Αφρικής. Χώρα θρυλική, με αρχαιότατη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό: από τη θρυλική βασίλισσα του Σαββά, το μύθο της κρυμμένης Κιβωτού, τις λαξεμένες εκκλησίες της Λαλιμπέλα και μέχρι σήμερα η γη της Αιθιοπίας έχει μια μακραίωνη και αδιάκοπη ιστορία, γεμάτη μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Μετά την ανεύρεση το 1974 στην έρημο της Ανατολικής Αιθιοπίας του ηλικίας 3,5 εκατομμυρίων ετών σκελετού, γνωστού ως «Λούση», αλλά και των μετέπειτα αρχαιότερών της ακόμα ευρημάτων, η χώρα θεωρείται ο τόπος στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο άνθρωπος.

Ο επισκέπτης της Αιθιοπίας αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε μια χώρα απρόσμενων συνδυασμών και εκπλήξεων, σε έναν τόπο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και με ένα λαό που τον σκλαβώνει από την πρώτη στιγμή με την αγάπη του, την ευγένειά του, την καλοσύνη του και την αξιοπρέπειά του.

Αυτό το ταξίδι μας στην Αιθιοπία είναι ένα οδοιπορικό στην ιστορία μιας πανάρχαιας αυτοκρατορίας και ισοδυναμεί με μια ανακάλυψη του πιο ιδιαίτερου και ανεξερεύνητου κομματιού της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια, που είναι η σημαντικότερη ημέρα του χρόνου για την Αιθιοπία.

 

Μόνο Στο Versus

Ένα μοναδικό πλούσιο πρόγραμμα, με το οποίο εκτός από τις πόλεις, τις φυσικές καλλονές και τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα, Αξούμ, Γκοντάρ, Λαλιμπέλα, Μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα), επισκεπτόμαστε τη Νότια Αιθιοπία και εξερευνούμε την κοιλάδα του ποταμού Όμο με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της, που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από το σύγχρονο κόσμο. Στο νότιο κομμάτι ο ταξιδιώτης θα γνωρίσει την εθνική ποικιλομορφία της χώρας, όπου οι φυλές Χάμερ, Κάρο, Μούρσι, Έρμπορε κ.λπ. ζουν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν εδώ και αιώνες.

  • Μόνο στο Versus διαμονή στα Όρη Σίμιεν.
  • Σημαντικότατο πλεονέκτημα είναι η παρακολούθηση των εορτασμών των Χριστουγέννων (στην Αιθιοπία έχουν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) στην πανέμορφη πόλη Λαλιμπέλα, αλλά και των Θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα, όπου πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας καταφτάνουν ντυμένοι στα ολόλευκα και υπό το φως των κεριών παρακολουθούν την ολονυχτία και ψέλνουν με θρησκευτική κατάνυξη.
  • Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τους εορτασμούς και τις λιτανείες των Θεοφανείων (Τίμκατ), που αποτελεί για την Αιθιοπία τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
  • Οι οδικές διαδρομές του προγράμματός μας είναι περιορισμένες στις απαραίτητες και ουσιώδεις, ενώ λόγω των τεσσάρων (4) πτήσεων που χρησιμοποιούμε κερδίζουμε χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τα διάφορα αξιοθέατα.
  • Βασικό πλεονέκτημα: Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5.
  • Δυνατότητα επίσκεψης της Ντίρε Ντάουα με την ελληνική εκκλησία και της Χαράρ - ένα μουσουλμανικό θύλακα στη χριστιανική Αιθιοπία.
  • Μοναδική εμπειρία αποτελεί το να διανυκτρεύσεις στα όρη Σίμιεν και να αναζητήσεις τους κοκκονόραχους μπαμπουίνους και τους καταρράκτες βαθιά μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 3.250 μέτρα. Τα προγράμματα του Versus Travel είναι πρωτοποριακά με νέες διαφορετικές εμπειρίες. Επιλέγουμε σπάνια διαμονή στα βουνά Σίμιεν ένα από τα ομορφότερα δάση της Αφρικανικής ηπείρου με απόκοσμες εικόνες.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, που το όνομά της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «Νέο Λουλούδι». Χτισμένη σε υψόμετρο 2.450 μ., είναι μια σχετικά πρόσφατη πόλη. Δημιουργήθηκε το 1896, όταν η σύζυγος του αυτοκράτορα Μενελίκ Β’ του ζήτησε να χτίσει ένα θερινό παλάτι στους πρόποδες του όρους Εντότο. Σύντομα ο αυτοκρατορικός οικισμός, χάρη στο ήπιο κλίμα της περιοχής, επεκτάθηκε και έγινε τελικά η πρωτεύουσα της χώρας.

 

2η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (άφιξη) – ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ (πτήση, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις)

Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, μεταφορά σε ξενοδοχείο κοντά  στο αεροδρόμιο για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια ανταπόκριση με πτήση για Λαλιμπέλα. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την κορύφωση των εορτασμών των Χριστουγέννων, με την τελετή των Αιθιοπικών Χριστουγέννων: οι ιερείς, άλλοι έχοντας πάρει θέση στην κορυφή του ναού Bete Mariam και άλλοι πιο χαμηλά συμβολίζοντας τους ποιμένες που έρχονται να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος, αναγγέλλουν τη γέννηση του Θεανθρώπου. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή της Παραμονής των Αιθιοπικών Χριστουγέννων με τους προσκυνητές και τα μεσάνυχτα θα δούμε την τελετή με τα εκατοντάδες αναμμένα κεριά που αναπαριστούν και τιμούν τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λαλιμπέλα.

 

3η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ

Σήμερα θα ανακαλύψουμε περισσότερους θησαυρούς της Λαλιμπέλα. Θα ανεβούμε στο βουνό για να δούμε την εκκλησία Asheten Maryam, έναν ημι-μονολιθικό ναό του 13ου αιώνα. Εκπληκτική είναι και η όμορφη σταυροειδής εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που επίσης θα δούμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ - ΑΞΟΥΜ (Πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Aξούμ, την αρχαία λαμπρή πρωτεύουσα. Στις ημέρες της δόξας της, κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, η Αξουμιτική Αυτοκρατορία εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι την Υεμένη και θεωρούνταν ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια του τότε γνωστού κόσμου. Από το σταυροδρόμι αυτό της Αφρικής και της Ασίας, περνούσαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας οι εμπορικοί δρόμοι που συνέδεαν την Αφρική με την Αραβία, την Περσία, την Ινδία και την Κεϋλάνη. Σήμερα η παλιά πρωτεύουσα Αξούμ είναι μια ήσυχη κωμόπολη, που δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο αποτελεί την ιερή πόλη των χριστιανών Αιθιόπων, επειδή πιστεύουν ότι εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια: η Κιβωτός της Διαθήκης, το χρυσό κουτί με τις Δέκα Εντολές, όπως τις παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή στο όρος Σινά, σκαλισμένες σε δύο μαρμάρινες πλάκες.

Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το παρεκκλήσι, που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μοναστηριακού συγκροτήματος, κοντά στον παλαιό Ναό της Παναγίας της Σιών, όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης (η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν, παρά μόνο σε έναν προσεκτικά επιλεγμένο μοναχό). Επίσης θα επισκεφτούμε τα ερείπια του παλατιού της βασίλισσας του Σαβά (της βασίλισσας Μακέντα για τους Αιθίοπες), τους τάφους των βασιλιάδων Καλέμπ και Γκεμπρ Μεσκέλ, καθώς και τους περίφημους «οβελίσκους», τις μονολιθικές στήλες που στέκονται εκεί για τουλάχιστον 2.000 χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΞΟΥΜ – ΟΡΗ ΣΙΜΙΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς προς τα Όρη Σιμιέν, από τα πλέον απόκοσμα τοπία της υποσαχάριας Αφρικής. Καθοδόν πραγματοποιούμε επαρκείς στάσεις στον ποταμό Τεκέζε και σε viewpoints στο Λαμαλίμο. Άφιξη στα Όρη Σιμιέν, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΟΡΗ ΣΙΜΙΕΝ – ΓΚΟΝΤΑΡ

Πρωί και αναχώρηση για μοναδική εμπειρία στα βουνά Σιμιέν θα περπατήσουμε μέσα στην οργιώδη βλάστηση στα 3250 μέτρα υψόμετρο για να αναζητήσουμε τον μεγάλο καταρράκτη Τζινμπάρ. Σε κάθε στροφή του μονοπατιού αποκαλύπτεται βαθιά κάτω από τις κορυφές, αποκαλυπτική θέα της κοιλάδας. Σε όλη τη διαδρομή θα αναζητήσουμε τους συμπαθείς και χαρακτηριστικούς κοκκινόραχους μπαμπουίνους που ζουν μόνο εδώ. Φτάνοντας στους καταρράκτες ο ήχος από την πτώση του νερού, οι ιαχές που φτάνουν από το δάσος και η δροσερή από τα τις φυσαλίδες του νερού ατμόσφαιρα θα μας αποζημιώσουν προτού επιστρέψουμε στο lodge και αναχωρήσουμε για το Γκοντάρ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300μ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. 

7η ημέρα: ΓΚΟΝΤΑΡ (ξενάγηση) – ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ

Η κομψή πόλη της Γκοντάρ, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά το 17ο αι., ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο Ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφτούμε κατά την ξενάγησή μας, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας Κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι μάλιστα ο ναός με την πιο εντυπωσιακή, όσο και διάσημη, ζωγραφισμένη οροφή. Μετά την περιήγησή μας αναχωρούμε οδικώς για το Μπαχίρ Νταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου, απολαμβάνοντας όμορφη θέα καθοδόν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ (ΛΙΜΝΗ ΤΑΝΑ)

Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 μ., το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια. Η Λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 τετρ. χλμ.), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Το πρωί λοιπόν θα απολαύσουμε βαρκάδα στα νερά της Τάνα όπου θα δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων. Καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την ημέρα μας είναι φυσικά απολαμβάνοντας το ηλιοαβασίλεμα στα νερά της λίμνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (πτήση) – ΑΒΑΣΣΑ (βαρκάδα στη λίμνη)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Αβάσσα (Awassa), στη νότια πλευρά της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μας περιμένει βαρκάδα στα νερά της λίμνης Αβάσσα, με φόντο τα βουνά της περιοχής, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Αιθιοπίας, που αποτελεί και υδροβιότοπο για πληθώρα ειδών τροπικών πουλιών.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΑΒΑΣΣΑ – ΦΥΛΗ ΝΤΟΡΖΕ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς το νότο. Καθοδόν, περνάμε από την επικράτεια της φυλής Ουαλάιτα και φτάνουμε στην Άρμπα Μιντς, μια πόλη στα δυτικά της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Το ποιητικό όνομα της πόλης («Σαράντα Πηγές») οφείλεται στις άφθονες πηγές που ξεπηδούν μέσα στα φυλλώματα του δάσους της περιοχής, που είναι περίφημη για τα άγρια ζώα της, τα ενδημικά πουλιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου της. Η Άρμπα Μιντς είναι επίσης γνωστή για τα ιχθυοτροφεία και τα φρούτα της: μάνγκο, μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα και ανανάδες. Στα υψίπεδα πάνω από την Άρμπα Μιντς απλώνεται η περιοχή της φυλής των Ντόρζε, γνωστοί για τα κυψελωτά σπίτια και την παραδοσιακή επαγγελματική τους ύφανση. Και αυτή είναι αγροτική κοινωνία, μάλιστα αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους φτιάχνοντας πεζούλες στα βουνά, ενώ γύρω από τις καλύβες τους καλλιεργούν μικρό κήπο με λαχανικά, καρυκεύματα και καπνό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – ΦΥΛΗ ΤΣΕΜΑΪ – ΤΖΙΝΚΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη νότια περιοχή της κοιλάδας Όμο, έναν τόπο απομονωμένο και ξεχασμένο από την εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τις φυλές της κοιλάδας, όπως τη φυλή Τσεμάι που θα δούμε στο χωριό Ουέιτο (Weyt’o). Μέσω της κοιλάδας του Ουέιτο θα φτάσουμε στο χωριό Ερμπόρε, από όπου θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Τζίνκα, μια εμπορική πόλη στους κάμπους Τάμα, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μάγκο. Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: TZINKA – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΓΚΟ – ΦΥΛΕΣ ΜΟΥΡΣΙ – ΦΥΛΕΣ ΧΑΜΕΡ – ΤΟΥΡΜΙ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο του ποταμού Μάγκο (παραπόταμος του Όμο). Στην απέραντη σαβάνα του ζουν κοπάδια από βούβαλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ζέβρες και ακόμη 50 είδη θηλαστικών και πουλιών.

Εκεί κατοικεί η Φυλή των Βοσκών Μούρσι, γνωστή για τις γυναίκες τους, οι οποίες, αφαιρώντας τα δόντια της κάτω γνάθου, τοποθετούν τεράστιους πήλινους δίσκους στα σχισμένα τους χείλη. Κύρια ασχολία των Μούρσι είναι η κτηνοτροφία. Την περίοδο των βροχών μετακινούνται στη Στέπα Τάμα και την περίοδο της ξηρασίας εγκαθίστανται στους λόφους του Εθνικού Πάρκου Μάγκο. Κάποιοι από αυτούς όμως, καλλιεργούν τη γη όταν τα νερά του ποταμού Όμο υποχωρούν και συλλέγουν μέλι από γιγαντιαίες κυψέλες, που συναντάμε πολύ συχνά μέσα στο πάρκο. Οι Μούρσι τρέφονται με γάλα και αίμα αγελάδων, ασκούν το σαμανισμό και θεωρούν ότι η αρμονία της φύσης ακολουθεί την αρμονία της κοινωνίας. Ιδιαίτερα κοινωνικοί, λατρεύουν τις δημόσιες συζητήσεις, είναι καβγατζήδες και συνήθως περνούν την ώρα τους παλεύοντας με ραβδιά. Αναχώρηση με προορισμό το Τούρμι, μέσω της πόλης Ντιμέκα και του Κι Αφάρ. Στη Ντιμέκα πραγματοποιούνται ίσως οι πιο πολύχρωμες αγορές της Αιθιοπίας, αγορές στις οποίες έρχονται και συναντώνται φυλές όπως οι Χαμέρ, οι Μπένα και οι Κάρο. Οι Χαμέρ είναι ίσως οι πιο γνωστοί από αυτές, κυρίως χάρη στις πανέμορφες γυναίκες της φυλής αυτής, που ντύνονται με δέρματα ζωών και φτιάχνουν μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη. Τακτοποίηση στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΡΟ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χωριό Κανγκατάν. Από εδώ θα διασχίζουμε τον Όμο, τον πιο μεγάλο ποταμός της Νότιας Αιθιοπίας: πηγάζει από το οροπέδιο Σεουάν, έχει μήκος 760 χλμ. και χύνεται στη Λίμνη Τουρκάνα, μία από τις λίμνες της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Χιλιάδες χρόνια πριν, από τις όχθες του πέρασαν οι πρώτοι άνθρωποι πολλών και διαφορετικών εθνών, αφήνοντας τα χνάρια των πολιτισμών τους. Ολόκληρη η λεκάνη του ποταμού έχει εξαιρετικό γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ανθρωποειδών και εργαλεία, που χρονολογούνται 2.500.000 εκατομμύρια χρόνια πριν, αναδεικνύοντας την περιοχή σε Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1980. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς τα χωριά της φυλής Κάρο και ειδικά το Κόρτσο (Korcho), που εκτός των άλλων απολαμβάνει και όμορφη θέα στον ποταμό. Οι Κάρο είναι μια φιλική, όμορφη και πολιτισμένη φυλή με περίπου 600 μέλη που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Περίφημοι για τις κομμώσεις και τα ζωγραφισμένα τους σώματα, που τα βάφουν με άσπρη κιμωλία, κίτρινο ορυκτό χρώμα από τα βράχια, οξείδια σιδήρου και άνθρακα, οι Κάρο πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο εξαγνίζουν το σώμα τους και απελευθερώνουν το πνεύμα. Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΦΥΛΗ ΚΟΝΣΟ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την επιστροφή στο Άρμπα Μιντς, διαμέσου Κι Αφάρ και Κόνσο. Στο Κι Αφάρ έρχονται οι Μπένα και οι Τσεμάι για να πουλήσουν τα αγαθά τους, ενώ θα δούμε και τη φυλή Κόνσο, γνωστή για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas, αλλά και για τις αγροτικές τους παραδόσεις. Θα δούμε από κοντά χωριό των Κόνσο και θα επισκεφθούμε το μουσείο τους με τη μεγάλη συλλογή wakas. Συνεχίζουμε για το Άρμπα Μιντς. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (πτήση)

Το πρωί κάνουμε βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος (551 τετρ. χλμ.). Ορδές από κίτρινα γοργοφτέρουγα πουλιά, πολύχρωμες αλκυόνες, μεγάλοι άσπροι πελεκάνοι, πελαργοί, ερωδιοί και κορμοράνοι βουτούν στο νερό για να βρουν την τροφή τους, ενώ μαύροι και άσπροι ψαραετοί με διαπεραστικές κραυγές χιμούν από τα δέντρα για να αρπάξουν ψάρια που κολυμπούν στα τιρκουάζ λαμπερά νερά της λίμνης μαζί με τους ιπποπόταμους και τους τεράστιους κροκοδείλους του Νείλου, που φτάνουν σε μήκος μέχρι 7 μέτρα. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Αντίς Αμπέμπα. Είναι η ημέρα όπου θα παρακολουθήσουμε την «Κετέρα», την ημέρα δηλαδή όπου οι ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αιθιοπίας εορτάζουν την παραμονή των Επιφανείων (Τίμκατ), με την περιφορά του Ταμπότ, που συμβολίζει την Κιβωτό της Διαθήκης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (ΤΙΜΚΑΤ – ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ)

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τους εορτασμούς των Θεοφανείων «Τίμκατ» και τη θρησκευτική κατάνυξη που κατακλύζει τους πιστούς, μια και πρόκειται για τη σημαντικότερη θρησκευτική εορτή του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία. Η γιορτή αφορά το αντίγραφο της Κιβωτού της Διαθήκης (των πλακών με τις Δέκα Εντολές) που ονομάζεται ταμπότ. Μόνο οι ιερείς επιτρέπεται να το αντικρίσουν. Κεντημένα βελούδινα υφάσματα το φυλάσσουν από ασεβή βλέμματα. Τόσο η τριμερής διάρθρωση όσο και το ταμπότ παραπέμπουν στο  Ναό του Σολομώντα. Η τριήμερη εορτή του «Τίμκατ» επικεντρώνεται στην περιφορά των ταμπότ. Έτσι οι ιερείς και οι διάκονοι τα βγάζουν από τις εκκλησίες και τα μεταφέρουν με λιτανεία, κοντά σε ποτάμια, λίμνες ή δεξαμενές. Το ταμπότ μεταφέρεται στο κεφάλι του γηραιότερου ιερέα, πάντοτε καλυμμένο.

Μοναχοί και ιερείς λιτανεύουν μεγάλους ασημένιους σταυρούς, σείουν κύμβαλα και θυμιατά. Οι κεντητές μεταξωτές ομπρέλες, υπό τις οποίες βαδίζουν οι ιερείς με τα έξοχα ράσα τους, συμβολίζουν το σύμπαν. Πιστοί και διάκονοι είναι ντυμένοι ολόλευκα. Το θέαμα καθηλώνει. Οι πολύχρωμες κεντητές ομπρέλες των ιερέων μοιάζουν με κινούμενα εξωτικά λουλούδια. Οι πιστοί, στα μακριά λευκά πανωφόρια και σαρίκια τους, φαντάζουν σμήνος πουλιά. Ένα πανδαιμόνιο από κύμβαλα, εκστατικές κραυγές και ψαλμωδίες συνθέτει την ακουστική υπόκρουση.

Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην Αντίς Αμπέμπα, τη «διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής». Θα δούμε το Εθνολογικό Μουσείο (πρώην ανάκτορο του Χαϊλέ Σελασιέ, χρόνου επιτρέποντος θα παρατηρήσουμε την πανοραμική θέα στην πόλη από το βουνό Εντότο ενώ το βράδυ θα απολαύσουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

 

***ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΚΑΤ, ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΠΡΟΣ ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΗ ΧΑΡΑΡ (1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑΡ)

 

Δυνατότητα 1η - ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

17η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΝΤΕΜΠΡΕ ΛΙΜΠΑΝΟΣ

Το πρωινό αναχωρούμε για μια εκδρομή οδικώς πέρα από το βουνό Εντότο και τις πεδιάδες Σουλούλτα, προς το μοναστήρι Ντέμπρε Λιμπάνος. Πρόκειται για μία από τις πλέον φημισμένες μοναστικές κοινότητες-ενκλάβια της ορθοδοξίας στην Αιθιοπία, που δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα. Ο ναός διατηρεί εντυπωσιακές αγιογραφίες ενώ και το σκηνικό στον περιβάλλοντα χώρο είναι επίσης εξαιρετικό, καθώς το μοναστήρι βρίσκεται σε ένα μικρό υψίπεδο ανάμεσα σε ένα λόφο και ένα φαράγγι. Μετά την επίσκεψή μας θα δούμε την Πορτογαλική γέφυρα στον ποταμό Τζέμνα, ένας από τους παραποτάμους του Γαλάζιου Νείλου, σε ένα επίσης πολύ όμορφο τοπίο. Επιστροφή στην Αντίς Αμπέμπα, δείπνο και διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το πρωί επισκεπτόμαστε την Μερκάτο, μία από τις μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές της Αφρικής, για να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια στην αιθιοπική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Δυνατότητα 2η - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑΡ

17η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ (πτήση) – ΧΑΡΑΡ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αντίς Αμπέμπα για Ντίρε Ντάουα. Η πόλη βρίσκεται στην Ανατολική Αιθιοπία, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η ελληνική παροικία είχε έντονη συμμετοχή στην ιστορία της και συνέβαλε στην οικονομική της ανάπτυξη. Βόλτα στην πόλη και επίσκεψη της ελληνικής Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Χαράρ, το κέντρο του Ισλαμισμού της Αιθιοπίας.
Η Χαράρ είναι μία περιτοιχισμένη πόλη, που χτίστηκε από Άραβες το 12ο αι. Μέσα στα τείχη της υπάρχουν περισσότερα από 99 τζαμιά και έως το 1887 η είσοδος για τους επισκέπτες ήταν απαγορευμένη. Υπήρξε πάντοτε σπουδαίο εμπορικό κέντρο και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα καφέ που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπό, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά την ποίηση, προτίμησε αυτήν τη μακρινή πόλη ως τόπο της εξορίας του. Εγκαταστάθηκε στο Χαράρ το 1880, ασχολήθηκε με το εμπόριο και έζησε εκεί ως το τέλος της ζωής του. Το σπίτι του, το οποίο θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, είναι μια ωραία παλιά ξύλινη κατοικία μέσα σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή. Θα δούμε επίσης την πρώην κατοικία του Haile Selassie, τα τζαμιά, τα σπίτια και την πολύβουη αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη: θα δούμε τον Hyena man, τον άνθρωπο που ταΐζει κοπάδια υαινών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΧΑΡΑΡ – ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ (πτήση) – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναχώρηση οδικώς από τη Χαράρ για την Ντίρε Ντάουα από όπου θα πετάξουμε για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη στην αιθιοπική πρωτεύουσα και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5*, στις υπόλοιπες πόλεις ότι καλύτερο υπάρχει από ξενοδοχείο ή lodge. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι βασικών προδιαγραφών, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Βαρκάδα στη λίμνη Τάνα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Για την επιλογή Ντίρε Ντάουα-Χαράρ περιλαμβάνονται επιπλέον:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αντίς Αμπέμπα-Ντίρε Ντάουα-Αντίς Αμπέμπα.
  • Ξενοδοχείο βασικών ανέσεων στη Χαράρ με δείπνο.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα 58 $: Η έκδοση βίζας σε κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων γίνεται με την άφιξή σας στην Αντίς Αμπέμπα. Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα μαζί με 2 φωτ/φίες.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων € 650
  • Βίζα 58$: Η έκδοση βίζας σε κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων γίνεται με την άφιξή σας στην Αντίς Αμπέμπα. Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΚΑΤ PASS.

Βασικές Σημειώσεις

  • Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή με περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων και υπηρεσιών. Τα ξενοδοχεία και τα lodge είναι βασικών ανέσεων, πλην αυτών της πρωτεύουσας που είναι καλύτερης ποιότητας.
  • Για το βόρειο κομμάτι της χώρας (και νότια στη Χαράρ) χρησιμοποιούμε μικρά πούλμαν καθώς δεν υπάρχουν τα μεγάλα των 40-50 θέσεων όπως σε άλλες χώρες. Έτσι π.χ για γκρουπ άνω των 20 ατόμων θα χρησιμοποιήσουμε 2 πούλμαν κι όχι ένα.
  • Για το νότιο κομμάτι της χώρας χρησιμοποιούμε τζιπ (3 άτομα + ο οδηγός σε κάθε όχημα) γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεισδύσουμε στο δύσβατο κομμάτι που κατοικούν οι φυλές.
  • Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση.
  • Λόγω μεγάλης δυσκολίας του ταξιδιού, κυρίως στις φυλές του Νότου, το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ακόμα κι επιτόπου, προς όφελος των ταξιδιωτών.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ? ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ένα μοναδικό πλούσιο πρόγραμμα, με το οποίο εκτός από τις πόλεις, τις φυσικές καλλονές και τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα, Αξούμ, Γκοντάρ, Λαλιμπέλα, Μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα), επισκεπτόμαστε τη Νότια Αιθιοπία και εξερευνούμε την κοιλάδα του ποταμού Όμο με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της, που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από το σύγχρονο κόσμο. Στο νότιο κομμάτι ο ταξιδιώτης θα γνωρίσει την εθνική ποικιλομορφία της χώρας, όπου οι φυλές Χάμερ, Κάρο, Μούρσι, Έρμπορε κ.λπ. ζουν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν εδώ και αιώνες.

  • Μόνο στο Versus διαμονή στα Όρη Σίμιεν.
  • Σημαντικότατο πλεονέκτημα είναι η παρακολούθηση των εορτασμών των Χριστουγέννων (στην Αιθιοπία έχουν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) στην πανέμορφη πόλη Λαλιμπέλα, αλλά και των Θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα, όπου πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας καταφτάνουν ντυμένοι στα ολόλευκα και υπό το φως των κεριών παρακολουθούν την ολονυχτία και ψέλνουν με θρησκευτική κατάνυξη.
  • Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τους εορτασμούς και τις λιτανείες των Θεοφανείων (Τίμκατ), που αποτελεί για την Αιθιοπία τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
  • Οι οδικές διαδρομές του προγράμματός μας είναι περιορισμένες στις απαραίτητες και ουσιώδεις, ενώ λόγω των τεσσάρων (4) πτήσεων που χρησιμοποιούμε κερδίζουμε χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τα διάφορα αξιοθέατα.
  • Βασικό πλεονέκτημα: Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5.
  • Δυνατότητα επίσκεψης της Ντίρε Ντάουα με την ελληνική εκκλησία και της Χαράρ - ένα μουσουλμανικό θύλακα στη χριστιανική Αιθιοπία.
  • Μοναδική εμπειρία αποτελεί το να διανυκτρεύσεις στα όρη Σίμιεν και να αναζητήσεις τους κοκκονόραχους μπαμπουίνους και τους καταρράκτες βαθιά μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 3.250 μέτρα. Τα προγράμματα του Versus Travel είναι πρωτοποριακά με νέες διαφορετικές εμπειρίες. Επιλέγουμε σπάνια διαμονή στα βουνά Σίμιεν ένα από τα ομορφότερα δάση της Αφρικανικής ηπείρου με απόκοσμες εικόνες.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τους εορτασμούς και τις λιτανείες των Θεοφανείων (Τίμκατ), που αποτελεί για την Αιθιοπία τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Χάρτης Ταξιδιού Αιθιοπία – Ιουλιανά Χριστούγεννα και Θεοφάνεια (ΤΙΜΚΑΤ), φυλές κοιλάδας Όμο | Ιανουάριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info