fb

Αίγυπτος (με 5νθήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο) | Χριστούγεννα 2019

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1035€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα της ελληνικής αγοράς σε έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς του κόσμου. Πυραμίδες, μούμιες, φαραώ, ιστορικά μνημεία διαφόρων εποχών, μεγαλόπρεπα τζαμιά, χριστιανικές εκκλησίες, μοναστικά κέντρα, παζάρια, χωριά και πόλεις κατά μήκος του Νείλου και άλλα πολλά περιλαμβάνουν τα μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια μας, σχεδιασμένα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και με τις καλύτερες παροχές. Εικόνες διαφορετικές, εικόνες πολύχρωµες και... πολύβουες.

Επιλέγουμε 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο, με κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, ώστε να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο που θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε με λεπτομέρεια τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου. Με ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα (και πλήρη διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο) και γεμάτες ημέρες, με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, και εν γένει ένα πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, ώστε να μπορείτε εξ αρχής να έχετε εξασφαλισμένα κόστη.

Το σίγουρο είναι πως η Αίγυπτος, μητέρα λαμπρών πολιτισμών, προσφέρει στον ταξιδιώτη δυνατές εμπειρίες.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η περιήγησή μας στην Αίγυπτο ξεκινά φυσικά από το Κάιρο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το φημισμένο αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, η παλιά πόλη, η αγορά του Αλ Χαλίλι και βέβαια ο αρχαιολογικός χώρος της Γκίζας με τις πυραμίδες και τη Σφίγγα, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες στον πλανήτη. Στη συνέχεια ερχόμαστε στην Αλεξάνδρεια, για να δούμε την περίφημη Βιβλιοθήκη, που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης βιβλιοθήκης της πτολεμαϊκής περιόδου, καθώς και τις κατακόμβες και το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Πετάμε στη συνέχεια για το Λούξορ, με τους μεγαλοπρεπείς ναούς στο Καρνάκ και στη δυτική όχθη του Νείλου με την Κοιλάδα των Βασιλέων, και πλέουμε μέχρι το φράγμα του Ασσουάν και την τεχνητή λίμνη Νάσερ.

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Περιλαμβάνει:

  • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο (ξενοδοχείο 5*) με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, και όχι ελεύθερες ημέρες.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία και πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
  • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (με 4 διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή, και όχι 4ήμερη, πολύ βασικό για να γνωρίσετε με λεπτομέρειες  τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου.
  • Κρουαζιερόπλοιο 5* πολυτελείας.
  • Με δείπνα στα ξενοδοχεία και όχι μεσημεριανά σε μέτριας ποιότητας τοπικά εστιατόρια.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
  • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, για να έχετε εξασφαλισμένα κόστη από την αρχή.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Το όνομα «Κάιρο» είναι αραβικής προέλευσης και σημαίνει «Η Νικήτρια», έλκοντας την καταγωγή του από την εποχή της κατάκτησης της πόλης από τους Άραβες το 969. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κάιρο (Γκίζα, Μουσείο Καΐρου, Αλ Χαλίλι/Παλιό Κάιρο)

Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά από το υψίπεδο της Γκίζα όπου βρίσκονται οι μεγάλες Πυραμίδες της 3ης Δυναστείας: του Χέοπα (2551-2528 π.Χ.), του Μυκερίνου (2490-2472 π.Χ.) και του Χεφρήνου (2520-2494 π.Χ.). Πίσω από την πυραμίδα του Χέοπος βρίσκεται το μουσείο του πλοίου του Χέοπος. Θα επιστρέψουμε στο Κάιρο αφού επισκεφθούμε την μεγάλη Σφίγγα. Συνεχίζουμε την επαφή μας με τον αρχαίο Αιγυπτιακό  πολιτισμό με την επίσκεψή μας στο Αιγυπτιακού Μουσείου το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1902. Θα διερευνήσουμε τις περιόδους του πολιτισμού αυτού μέσω των εκθεμάτων, έως το τέλος της φαραωνικής περιόδου, το 343 π.Χ.

Μετά την αρχαιολογική αυτή ημέρα θα καταλήξουμε στην αγορά (σουκ) Χαν ελ Χαλίλι, που δημιουργήθηκε ως «καραβάν-σεράι» το 1832. Εναλλακτικά, μπορούμε να επισκεφθούμε το παλαιό Κάιρο, όπου θα δούμε το ρωμαϊκό οχυρό, κοπτικές εκκλησίες, το κοπτικό μουσείο και τον Ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την εντυπωσιακή παράσταση «Ήχος και Φως» εμπρός από την Σφίγγα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κάιρο – πτήση για Λούξορ (Καρνάκ)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Καΐρου από όπου θα πετάξουμε για το νότο της Αιγύπτου και το Λούξορ. Άφιξη και άμεση τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον μεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, ένα τεράστιο σύμπλεγμα αφιερωμένο στη Θηβαϊκή Τριάδα, που άρχισε να χτίζεται από τον φαραώ Ραμσή ΙΙ και επεκτάθηκε στους επόμενους αιώνες από πολλούς φαραώ. Η ημέρα μας συνεχίζεται με τον ναό του Λούξορ, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη, δίπλα στον Νείλο. Ο ναός αυτός, αφιερωμένος επίσης στη Θηβαϊκή Τριάδα, χτίστηκε κατά πάσα πιθανότητα από την Χατσεψούτ (1508-1458 π.Χ.), μια από τις ελάχιστες γυναίκες (μόλις έξι!) που κυβέρνησαν ως φαραώ. Ο ναός αυτός είναι καλύτερα επισκέψιμος βράδυ επειδή είναι ανοιχτός έως αργά και υποβλητικά φωτισμένος. Διανυκτέρευση εν πλω. 

4η ημέρα: Λούξορ (Κοιλάδα Βασιλέων, Κοιλάδα Βασιλισσών)

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, στη δυτική όχθη του Νείλου. Το φαράγγι που ονομάζεται σήμερα «Κοιλάδα των Βασιλέων» λεγόταν «Σπουδαίο Μέρος» ή «Μέρος της Αλήθειας»: σ’ αυτή τη μεγαλειώδη τοποθεσία αναπαύονταν κάποτε οι φαραώ μέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους, περιμένοντας την αθανασία. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόμακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συμβολικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους. Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σημείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν με τη μεταθανάτια ζωή. Στην Κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, μεταξύ των οποίων του Τουτ-Ανχ-Αμόν (Τουταγχαμών), του Σέτι Α΄, του Ραμψή Γ΄, του Τούθμωση και της Νεφερτίτης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μοναδικής αρχιτεκτονικής τριώροφο νεκρικό ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, με τις άκρως ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της εκστρατείας στο Πουντ, σημερινό Μπαχρέιν, καθώς και τους Κολοσσούς του Μέμνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλματα, ύψους 18 μέτρων. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την καταπληκτική παράσταση του «Ήχος και Φως» στον ναό του Καρνάκ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η ημέρα: Κρουαζιέρα στον Νείλο

Καθώς αναπλέουμε τον Νείλο, επόμενος σταθμός μας θα είναι το Εντφού, η Απολλωνόπολις των Ελλήνων, με αρχαιοτάτη ιστορία και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει ο ναός του Ώρου, ο καλύτερα διατηρημένος ναός στην Αίγυπτο: το σημερινό κτίσμα, επί φαραωνικής βάσεως, είναι πτολεμαϊκό, άρχισε να κτίζεται το 237 π.Χ., εγκαινιάσθηκε το 142 π.Χ., ολοκληρώθηκε το 57 π.Χ. και καταστράφηκε το 391 μ.Χ. Το Εντφού είναι το μέρος όπου διεξήχθη η μυθική μάχη μεταξύ του Ώρου και του κακού δαίμονος, Σεθ, και έληξε με την ήττα του δευτέρου, πράγμα που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες. Επιστροφή στο πλοίο μας και συνέχεια του πλου.

Στη συνέχεια το πλοίο μας θα προσορμισθεί στο Κομ Όμπο, περίπου 45 χλμ. βόρεια του Ασσουάν. Το Κομ Όμπο, η ελληνιστική πόλις Όμβος, έχει στρατηγική θέση ως σταθμός των καραβανιών προερχομένων από την Νουβία και είχε κατοικηθεί πριν τους ελληνιστικούς χρόνους. Το ενδιαφέρον μας εδώ είναι ο διπλός ναός του θεού-κροκοδείλου Σομπέκ, και του Ώρου του Πρεσβυτέρου ή Αρόερη, ο οποίος μετέπειτα συνδέθηκε με τον Απόλλωνα. Αν και πρόκειται περί ενός συγκροτήματος, τα πάντα είναι διπλά, ως αντικαθρέπτισμα, κατά τον διαμήκη άξονα του ναού. Ενδιαφέρουσα είναι η παράστασις αντικειμένων χειρουργικής καθώς και το «Νειλόμετρο», ένα διαβαθμισμένο φρέαρ όπου μετρούσαν την πλημμύρα του Νείλου. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα: Ασσουάν

Πλέοντας φτάνουμε στο Ασσουάν, το όριο της φαραωνικής Αιγύπτου και η πύλη της Νουβίας, του Κους όπως την ονόμαζαν. Το όνομα «Ασσουάν» είναι παραφθορά του ονόματος της Αιγυπτίας θεάς του τοκετού Σουενέτ, που συνδέθηκε με την αρχαία Ελληνίδα θεά Ειλειθυία και τη Ρωμαία Λουσίνα.Στο Ασσουάν θα δούμε το Παλαιό  Φράγμα που χτίστηκε από τους Βρετανούς το 1902 και το Ψηλό (Νέο) Φράγμα που ολοκληρώθηκε, με σοβιετική βοήθεια, το 1976.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον πτολεμαϊκό ναό του Όσιρη στο νησί Φίλαι. Ο πληθυντικός αριθμός του ονόματος αναφέρεται στο γεγονός ότι προ της κατασκευής του Ψηλού Φράγματος υπήρχαν δυο νησιά και το ένα, αυτό που έφερε τον ναό, κατεποντίσθη από την δημιουργηθείσα, τεχνητή λίμνη Νάσερ. Ο ναός μετεφέρθη, μερίμνη και εξόδοις της UNESCO στο νησί Ατζίλκια. Το  νησί Φίλαι εθεωρείτο ως ένας από τους τόπους της ταφής του Όσιρη, κατά συνέπεια ήταν άβατον και, κατά τον μύθο, τα πουλιά δεν πετούσαν από επάνω, ούτε ψάρια πλησίαζαν τις όχθες. Δεδομένου ότι ο ναός σταμάτησε να λειτουργεί επί Ιουστινιανού, διέφυγε σχετικώς το ιερό μένος των πρώτων χριστιανών, και διεσώθη σε καλή κατάσταση. 

Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε φελούκες, χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα, και θα περιπλεύσουμε την νήσο Ελεφαντίνη και την νήσο του Κίτσενερ. Στην Ελεφαντίνη υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα ανθρωπίνης κατοικήσεως στην περιοχή χρονολογούμενα από την  Νεολιθική Εποχή καθώς και φαραωνικοί ναοί με κυριότερο αυτόν του Χνουμ.  Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα: Ασσουάν – Κάιρο (ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια)

Πρωινή πτήση για το Κάιρο. Άφιξη και μετάβαση οδικώς στην Αλεξάνδρεια, την πιο φημισμένη από τις πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Η πόλη χτίστηκε το 331 π.Χ. και κατά την διάρκεια της δυναστείας των Πτολεμαίων έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου. Σήμα κατατεθέν της Αλεξάνδρειας ήταν ο περίφημος Φάρος, ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά δεν επεβίωσε μέχρι σήμερα καθώς καταστράφηκε δύο φορές από σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποίησε ο Μαμελούκος σουλτάνος Καΐτ Μπέη το 1480 προκειμένου να χτίσει το υπάρχον φρούριο Qauitbay Fort, το οποίο και θα δούμε από κοντά. Θα δούμε επίσης του κήπους του παλατιού Μοντάζα, του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου, Φαρούκ, το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη, του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή που σημάδεψε όσο λίγοι τα ελληνικά γράμματα. Και φυσικά θα δούμε τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το φιλόδοξο εγχείρημα της Αιγύπτου που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης αρχαίας Πτολεμαϊκής! Επιστροφή στο Κάιρο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Κάιρο – πτήση επιστροφής

Άφιξη και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

21.12.2019

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

16:00

17:50

MS 072

23.12.2019

ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ

06:15

07:15

MS 095

27.12.2019

ΑΣΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ

07:40

09:10

MS 747

28.12.2019

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:30

12:30

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχείο 5* (3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο)
  • 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* lux.
  • Ημιδιατροφή στο Κάιρο (στο ξενοδοχείο), πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Βίζα Αιγύπτου: 25€
  • Φιλοδωρήματα: 25€ δίνονται τοπικά (υποχρεωτικά στην Αίγυπτο)
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €265

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Περιλαμβάνει:

  • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο (ξενοδοχείο 5*) με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, και όχι ελεύθερες ημέρες.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία και πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
  • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (με 4 διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή, και όχι 4ήμερη, πολύ βασικό για να γνωρίσετε με λεπτομέρειες  τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου.
  • Κρουαζιερόπλοιο 5* πολυτελείας.
  • Με δείπνα στα ξενοδοχεία και όχι μεσημεριανά σε μέτριας ποιότητας τοπικά εστιατόρια.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
  • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, για να έχετε εξασφαλισμένα κόστη από την αρχή.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Οι πυραμίδες της Γκίζας, το μόνο από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που απολαμβάνουμε και σήμερα.
  • Η πόλη της Αλεξάνδρειας, με τη (σύγχρονη) Βιβλιοθήκη, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς και τις Κατακόμβες.
  • Η Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ.
  • Οι αρχαίοι ναοί στο Λούξορ και στο Καρνάκ.
  • Το Ψηλό Φράγμα στο Ασσουάν, το τεχνικό έργο που άλλαξε την όψη του Νείλου.
  • Βαρκάδα με φελούκα στον Νείλο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, σε ξενοδοχείο 5*, με ημιδιατροφή.
  • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (4 διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή.
  • Πλήρες πρόγραμμα, χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα.

Χάρτης Ταξιδιού Αίγυπτος (με 5νθήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο) | Χριστούγεννα 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info