Λακωνία | Σεπτέμβριος 2019

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 289€

Μόνο Στο Versus

 
 
 

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μυστράς – Γύθειο

Αναχώρηση (07.00) από την Αθήνα. Στάση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την περίφημη καστροπολιτεία του Μυστρά, που υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες για να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο βγαλμένο από την ιστορία της Ελλάδας. Θα περιηγηθούμε σε βυζαντινές εκκλησίες, και τείχη και θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου ο οποίος ξεκίνησε από εδώ το ταξίδι του για την Κωνσταντινούπολη, το 1449.  Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα μας, στα ταβερνάκια του Νέου Μυστρά.

Μετά θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο παραλιακό μας ξενοδοχείο, στην παραλία Βαθύ Γυθείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2n ημέρα: Γύθειο – Κρανάη – Ναυάγιο – Μονεμβασιά – Γύθειο

Πρωινό και αναχώρηση για μια πλούσια μέρα εντυπώσεων! «Πατάμε» ουσιαστικά στην γη της ανατολικής Μάνης. Κατευθυνόμαστε από το Βαθύ προς το Γύθειο, στάση, περιπατητική ξενάγηση και μέσω του λιμενοβραχίονα, θα πάμε στην Κρανάη (Μαραθονήσι) εκεί όπου -πάντα σύμφωνα με τη μυθολογία- ο Πάρης ξέχασε το κράνος του και αποτέλεσε το καταφύγιό του με την ωραία Ελένη, όπου πέρασαν την πρώτη τους νύχτα, πριν φύγουν για την Τροία!  Στην Κρανάη, θα δούμε τον πύργο Τζανετάκη, τον οκτάγωνο φάρο της Κρανάης ύψους 23μ., που κατασκευάσθηκε από μάρμαρο του Ταινάρου και το ναό του Αγίου Πέτρου.

Παραλιακή περαντζάδα στο Γύθειο.

Ανεβαίνουμε» και συναντάμε κάτι όμορφο. Σε αυτή την πλευρά της Μάνης υπάρχει κάτι άγνωστο στους περισσότερους! Σε μια γαλάζια παραλία στέκει το «πλοίο φάντασμα» για πολλούς, με το όνομα «Δημήτριος», ναυαγισμένο από το 1981 στην παραλία της Σελινίτσας, στον λακωνικό κόλπο (περιοχή Βαλτάκι)! Εντυπωσιακό, σκουριασμένο ναυάγιο, με ιστορία που θα ακούσουμε και θα σταματήσουμε για να αποτυπώσουμε και αυτή την πλευρά της Ιστορίας. Στάση για φωτογραφίες.

Η Μονεμβασιά του Γιάννη Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ελλάδας» μας περιμένει. Το ίδιο και το σπίτι και ο τάφος του. Το λέει και το όνομά της: Έχει μία «μόνη εμβασία» (είσοδο) μετά από την αποκοπή της από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τον ισχυρό σεισμό του 375 μ.Χ.! Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα! Πάνω από 40 εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και καλντερίμια διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

Χρόνος για γεύμα ελεύθερο, στα πανέμορφα παραδοσιακά τοπικά εστιατόρια. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μοναδική εμπειρία στο άγνωστο Σπήλαιο Καστανιάς & στο Μουσείο Νέαπολης (βίντεο από το βυθισμένο Παυλοπέτρι - Η ελληνική Πομπηία βυθισμένη εδώ και 5.000 χρόνια!)

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για μια διαδρομή περίπου 120 χλμ. Για το μοναδικό και πανέμορφο χερσαίο σπήλαιο Καστανιάς, άγνωστο στο ευρύ κοινό. Φωλιάζει κυριολεκτικά στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου. Καταπράσινη ορεινή διαδρομή για το σπήλαιο ακολουθεί την ανατολική απόληξη του Πάρνωνα που σπήλαιο κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη! Τρία εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκε η φύση για να δημιουργήσει τον απαράμιλλο λιθοματικό διάκοσμο και να πλάσει σώματα και μορφώματα μιας φαντασίας αμύθητης. Ανάμεσα στους σβήνει στο ακρωτήριο του Μαλέα!  Πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, το θεόρατους κόκκινους και λευκούς «καταρράκτες», τις γιγάντιες πολύσχημες κολώνες, τις «κουρτίνες» και τα «σεντόνια» που ξεχύνονται σαν κέρινα ομοιώματα απ’ την οροφή, φωλιάζουν «χταπόδια» και «κοράλια», «ελεφαντάκια», «μανιτάρια», «πουλιά» και καρικατούρες, «εξωτικά φυτά» και μνημειώδη πλάσματα. Η έκταση του Σπηλαίου είναι 1.500 τ.μ., χωρίζεται σε δύο επίπεδα και ο επισκέπτης το περιέρχεται με μια διαδρομή 500 μ. Δίσκοι, επίπεδοι σταλαγμίτες, εκκεντρίτες και ελικτίτες, αποτελούν σημαντικούς σταθμούς της ξενάγησης! Με λίγη τύχη, ίσως να συναντήσετε έναν ευγενή μόνιμο κάτοικο του σπηλαίου, το τυφλό και κουφό δολιχόποδο(σπάνια σπηλαιόβια ακρίδα)! Πριν μερικά χρόνια, το σπήλαιο Καστανιάς αποτέλεσε σκηνικό για τα γυρίσματα ιταλικής ταινίας! Διάρκεια ξενάγησης: περίπου 45’. 

Συνεχίζουμε για το Αρχαιολογικό μουσείο Νέαπολης Βοϊών. Θα δούμε ευρήματα αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ, από την μοναδικής αρχαιολογικής αξίας, βυθισμένη πολιτεία στο Παυλοπέτρι (την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου!) που μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί κολυμπώντας με μια απλή μάσκα. Παρατηρώντας κανείς τη γεωμορφολογία της περιοχής καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα, διαπιστώνει ότι η Ελαφόνησος ανήκε σε κοινό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον με τον κοντινό βυθισμένο οικισμό στο      Παυλοπέτρι. Το έργο της αρχαιολογικής ομάδας συγκεντρώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το BBC το 2011. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου μπορείς κυριολεκτικά να κολυμπήσεις κατά μήκος ενός βυθισμένου δρόμου μιας αρχαίας πόλης ή να κοιτάξεις μέσα σε έναν τάφο! Από άλλους θεωρείται ότι το Παυλοπέτρι ποντίσθηκε το 375 μ.Χ. από τον ίδιο σεισμό που κατέστρεψε και το Γύθειο. Θεωρείται ότι το παραθαλάσσιο έδαφος σε μεγάλη έκταση μετακινήθηκε και έτσι έγινε αποκοπή της τότε χερσονήσου στην οποία βρισκόταν και έτσι δημιουργήθηκε το σημερινό νησί της Ελαφόνησου! Η αρχαία ονομασία του νησιού, όταν ήταν ακόμα χερσόνησος, ήταν “Όνου γνάθος”, εξαιτίας του σχήματός της. Γεύμα ελεύθερο στη Νεάπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Απόσκιερη Μάνη (Αρεόπολη – Σπήλαια Δυρού – Κυπάρισσος – Γερολιμένας – Βάθεια – Πόρτο Κάγιο)

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την ιδιαίτερα άγρια ομορφιά της Μάνης, από την πλευρά που δεν επισκεφθήκαμε μέχρι σήμερα.   Στην είσοδο της Λακωνικής Μάνης βρίσκεται η Αρεόπολη ,που πήρε το όνομά της είτε από τον θεό του πολέμου Άρη, ή γιατί είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Το παλιό της όνομα μέχρι το 1836 ήταν Τσίμοβα.

 Είναι ένας ιστορικός οικισμός που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας και είναι πατρίδα των Μαυρομιχαλέων.  Έχει κριθεί διατηρητέος κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης.

Προχωράμε πάντα νότια, και συνεχίζουμε ευθεία, για τον Πύργο του Δυρού. Τα διάσημα σπήλαια του Δυρού, από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο.

Στην περιοχή υπάρχουν δύο σπήλαια, της Βλυχάδας και την Αλεπότρυπας. Η ύπαρξη του σπηλαίου Βλυχάδας ήταν γνωστή στους ντόπιους από το 1900 περίπου. Κανείς όμως δεν υποψιαζόταν το θαύμα που έκρυβε στο εσωτερικό του μέχρι το 1949, όταν οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας, Γιάννης και Άννα Πετροχείλου, άρχισαν να το εξερευνούν συστηματικά. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα οστών ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Η τουριστική διαδρομή έχει συνολικό μήκος 1.500 μέτρα από τα οποία, τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία και η περιήγησή τους διαρκεί περίπου 25 λεπτά.

Σημαντική σημείωση: Απαγορεύεται αυστηρά η αποκόλληση πετρωμάτων εκ του Σπηλαίου. Κάθε τέτοια ενέργεια διώκεται ποινικά. Παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των λεμβούχων. Θυμηθείτε! Τα σπήλαια είναι αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνεχίζουμε για Κυπάρισσο και Γερολιμένα, με τους μόλις 50 κατοίκους(!)που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως το «ιερό λιμάνι» της Μάνης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Ακολουθεί η υπέροχη Βάθεια, η πυργοπολιτεία που στέκει αγέρωχη, ως βασίλισσα στο θρόνο του Λακωνικού κόλπου και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης! Οι πύργοι της είναι μοναδικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη την Ελλάδα, «υφαίνουν» το πιο όμορφο χαλί της Μάνης! Από εδώ απέκρουαν τις ληστρικές πειρατικές επιθέσεις. Το ύψος μάλιστα κάθε εμβληματικού πύργου είχε να κάνει με το κύρος της κάθε οικογένειας που τον είχε! Συνεχίζουμε για Πόρτο Κάγιο, ένα ονομαστό κρησφύγετο πειρατών. Ωστόσο, το όνομά του το πήρε από τα νέφη των ορτυκιών που έρχονται και σταθμεύουν στο πέρασμά τους .Προς τα νότια, ο δρόμος συνεχίζει και οδηγεί στο ακρωτήριο Ταίναρο, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης!  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βαθύ Γυθείου – Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη) – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, χρόνος για μπάνιο και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στάση στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Στο Μουσείο έχετε την ευκαιρία να δείτε τις πρώτες μαρτυρίες για την παρουσία της ελιάς και την παραγωγή του λαδιού στον ελλαδικό χώρο. Σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, 50.000-60.000 ετών, από τη Σαντορίνη, τα παλαιότερα ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία ελαιόδενδρου στην Ελλάδα! Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 254 € 0 €
Double Room 289 € 0 €
Twin Room 289 € 0 €
Single Room 334 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 254 € 0 €
Double Room 289 € 0 €
Twin Room 289 € 0 €
Single Room 334 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο πλήρως ανακαινισμένο παραθαλάσσσιο ξενοδοχείο, Belle Helene Hotel 3*, στα καταγάλανα νερά της παραλίας στο Βαθύ, στο Γύθειο (δωρεάν παροχή σε ξαπλώστρες-ομπρέλες-πετσέτες)
 • Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο)
 • Επισκέψεις-περιηγήσεις,όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδος στο μοναδικό σπήλαιο της Καστανιάς.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία).
 • Σημείωση Μουσείων αλλά και Αρχαιολογικού χώρου Μυστρά:  Ta άτομα άνω των 65 ετών έχουν δωρεάν είσοδο, μόνο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους. Στα Σπήλαια Δυρού όμως έχουν όμως μόνο μειωμένο κόστος εισιτηρίου, όχι δωρεάν. Εξαίρεση αποτελεί το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού όπου όλοι οι επισκέπτες καταβάλλουν κόστος εισιτηρίου.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων στο  ξενοδοχείο
 • Ατομικά έξοδα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.
 • Φόρος διαμονής.
 
 
 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 4 διαν/σεις στο πλήρως ανακαινισμένο παραθαλάσσσιο Belle Helene Hotel 3*, στα καταγάλανα νερά της παραλίας στο Βαθύ, στο Γύθειο (δωρεάν παροχή σε ξαπλώστρες, ομπρέλες, πετσέτες)
 • Ημιδιατροφή

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2019

Αναχωρήσεις

12/9, 18/9Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info