fb

Ορεινός Όγκος Πίνδου, Βάλια Κάλντα με jeep | Οκτώβριος- Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 369€

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

  •  Το Versus εξασφάλισε για εσάς, διαμονή στο πολυτελές νεόκτιστο Eco & Design Hotel Aroma Dryos, βραβευμένο με το  «Greek BreakfastAward»!
  •  “Inima” οινογευσία στο Κατώγι Αβέρωφ, με ιδιαίτερα κρασιά, καθώς η λέξη Inima εκφράζει την ψυχή και συμπυκνώνει τα πιο θετικά στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το κρασί.
  •  Off road ολοήμερη διαδρομή στην Πίνδο, όπου θα γίνετε «ένα» με τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα, με πλήρως εξοπλισμένα Jeep 4X4 και ξενάγηση με δενδροχρονολόγηση,ενημέρωση στη φαρμακευτική χρήση των βοτάνων και στα είδη των μανιταριών . Εξειδικευμένο προσωπικό και οικοξενάγηση από επιστήμονα Δασολόγο-Οικοξεναγό άγριας Φύσης, στην Βάλια Κάλντα, με γεύμα κάτω από τις μαυρόπευκες!
  •  Καθημερινά δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και κρασί!
  •  Θα δοκιμάσουμε το γευστικό τσοπελέκι αλλά και χαλβά στα κάρβουνα!
  •  Αποχαιρετιστήριο δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα μας, με ζωντανή μουσική, το τελευταίο βράδυ!

1η ημέρα: Αθήνα – Άρτα – Μέτσοβο

Αναχώρηση από Αθήνα. Στάσεις καθ’οδόν, πέρασμα από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στάση για γεύμα ελεύθερο στην Αμφιλοχία. Συνεχίζουμε για την Άρτα, όπου θα δούμε το Γεφύρι της Άρτας (κάνοντας μία μικρή στάση για καφέ και περίπατο), την υπέροχη αυτή λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Αράχθου, του 17ου αιώνα, που έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην «εξ ανθρωποθυσίας» θεμελίωσή του, για τη γυναίκα του πρωτομάστορα.
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας (ατομικά έξοδα), το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Γεφύρι (πάμε με τα πόδια), στη θέση «Τρίγωνο», κοντά στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, και άνοιξε για το κοινό το φθινόπωρο του 2009. Η μόνιμη έκθεση αναφέρεται κατά κύριο λόγο στην Αμβρακία, την αρχαία πόλη που βρίσκεται θαμμένη κάτω από την Άρτα, και περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενότητες: το δημόσιο βίο, τα νεκροταφεία και τον ιδιωτικό βίο των Αμβρακιωτών, ενώ στην αρχή και το τέλος της βρίσκονται οι μικρότερες ενότητες της εισαγωγής και του «τέλους της Αμβρακίας» αντίστοιχα. 
Μέσα από την εξαιρετική διαδρομή καταλήγουμε στο νεόκτιστο Eco & Design ξενοδοχείο μας, Aroma Dryos, στο Μέτσοβο.
Στο φιλόξενο ξενοδοχείο μας, θα μας υποδεχτούν με παραδοσιακό τοπικό λικέρ της περιοχής για καλωσόρισμα. Στα δωμάτιά σας θα βρείτε μπουκάλι κρασί από τοπικό οινοποιείο, δώρο από την εταιρεία μας.
Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μέτσοβο (Οινογευσία «Inima» στο Κατώγι Αβέρωφ) – Πινακοθήκη – Λαογραφικό

Μετά το πρωϊνό μας, το οποίο αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι βραβευμένο με το «Greek Breakfast Award», αναχώρηση για να γνωρίσουμε το υπέροχο Μέτσοβο. Το όνομά του, προέρχεται από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό.
Θα έχουμε μια πλήρης περιπατητική ξενάγηση,καθώς όλα τα αξιοθέατα είναι κοντά. Ίσως συναντήσουμε και κάποιους μεγαλύτερους κατοίκους, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλούν τη βλάχικη γλώσσα!
Ξεκινάμε με το Κατώγι Αβέρωφ. Το διάσημο Κατώγι Αβέρωφ, μας καλοδέχεται μέσα από μια ατμοσφαιρική περιήγηση στον γοητευτικό κόσμο του κρασιού, στην ιστορία του οινοποιείου και στη διαδικασία της οινοπαραγωγής.
Η ξενάγηση ακολουθεί μια μοναδική εικαστική διαδρομή στα κελάρια του οινοποιείου με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και τη συμβολή ποικίλων καλλιτεχνικών παρεμβάσεων. Στα κελάρια του διαθέτει 1.200 δρύινα βαρέλια, όπου ωριμάζουν τα κόκκινα κρασιά, ενώ στην κάβα του υπάρχουν σπάνιες συλλεκτικές φιάλες!  Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα μαζί με τη οινογευσία, γίνεται από τον υπεύθυνο υποδοχής και περιλαμβάνει: Επίσκεψη στα κελάρια του ιστορικού οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ μέσα από ένα θεατρικά στημένο σκηνικό, παρακολούθηση video προβολών με τα διάφορα στάδια παρασκευής του κρασιού και την ιστορία πίσω από το Κατώγι Αβέρωφ. H θερμοκρασία στα κελάρια είναι χαμηλή (12-14°C). Απαραίτητος ο ανάλογος ρουχισμός.
Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας, μια μυσταγωγική γευστική δοκιμή στο wine bar του Κατωγιού,οινογευσία με δοκιμή όχι 3 απλών ετικετών κρασιού, αλλά μια νέα πρόταση, το Inima! Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου, «ίνιμα» θα πει καρδιά. Για το Κατώγι Αβέρωφ το νόημα της λέξης Inima εκφράζει την ψυχή και συμπυκνώνει τα πιο θετικά στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το κρασί. Θα προσφερθούν: Inima Αθήρι & Ασύρτικο – λευκός, Inima Νεγκόσκα – ερυθρός, Inima Ξινόμαυρο  – ερυθρός. Απολαύστε τα υπέροχα κρασιά, στον τόπο παραγωγής τους!

Αφήνοντας αυτή την οινογευσία, συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Πινακοθήκη, που ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα, ο οποίος από παλιά είχε στόχο τη δημιουργία μιας μικρής αλλά εκλεκτής Πινακοθήκης στον τόπο καταγωγής του. Βασικός κορμός της συλλογής είναι τα 200 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών 19ου και 20ού αιώνα που συνέλεξε ο ιδρυτής και δώρισε στο Ίδρυμα, μαζί με το σύγχρονο τριώροφο κτίριο που έκτισε ειδικά για να στεγάσει τη Συλλογή του. Αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Παρθένη, Μαλέα, Γαλάνη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Μόραλη, Τέτση και πολλών ακόμα. Η Συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μια από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου.
Η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου γνωστό και ως «Αρχοντικό», αποτελεί ένα απ’ τα πρώτα έργα του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα στο Μέτσοβο. Στεγάζεται στο ανοικοδομημένο Αρχοντικό Τοσίτσα, το πατρογονικό της γνωστής οικογένειας ευεργετών. Εδώ, θα δείτε νομίσματα, εικόνες, βυζαντινά μεταλλικά αντικείμενα, εξαιρετική συλλογή λαογραφικών αντικειμένων, παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, χρυσοκέντητες φορεσιές, όπλα, νομίσματα, αγροτικά σκεύη και τόσα άλλα εκθέματα. Στον τρίτο όροφο του Μουσείου, βρίσκεται και το υπνοδωμάτιο του Ευάγγελου Αβέρωφ.
Γεύμα ελεύθερο στις ταβέρνες του παραδοσιακού Ηπειρώτικου  χωριού, γύρω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και τα δύο τοπικά τυριά, το μετσοβόνε και τη μετσοβέλα, που γίνεται και γευστικό σαγανάκι αλλά και να κάνετε τα ψώνια σας σε παραδοσιακά προϊόντα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ανάπαυλα.
Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ορεινός όγκος Πίνδου – Ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου «Βάλια Κάλντα» με εξοπλισμένα jeep 4x4

08.30 – Μετά το πρωϊνό μας, αναχωρούμε για μια αξέχαστη εμπειρία, στον βιότοπο της καφετιάς αρκούδας, των μανιταριών και των αγριολούλουδων της Πίνδου με εξοπλισμένα 4Χ4.Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου “Βάλια Κάλντα” είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο παρθένους Δρυμούς της Ελλάδας. Ιδρύθηκε με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Έχει έκταση περίπου 69.000 στρέμματα που χωρίζονται στον πυρήνα και την περιφερειακή ζώνη του δρυμού. Βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου στα όρια των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 περίπου μέτρα και περιτριγυ-ρίζεται από τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι (Φλέγκα 2.159μ) μέχρι και τις κορυφές του βουνού Αυγό(2177μ.).Την κοιλάδα διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το Αρκουδόρεμα, το οποίο αποτελεί παραπόταμο του Αώου. Το όνομα «Βάλια Κάλντα» σημαίνει στα βλάχικα «ζεστή κοιλάδα» και αποτελεί το βιότοπο της καφετιάς αρκούδας. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασοπόνο και στέλεχο σχολών ορειβασίας, ο οποίος είναι Οικοξεναγός άγριας φύσης.
Θα πάμε μέχρι ένα σημείο με το πούλμαν, όπου και θα συναντήσουμε τα jeep μας. Επιβίβαση σε εξοπλισμένα οχήματα τζιπ 4Χ4 και αναχώρηση  προς την Βάλια Κάλντα, όπου θα φτάσουμε μετά από μία περίπου ώρα. Η πρώτη στάση μας, είναι στα όρια του πυρήνα όπου θα απολαύσουμε όλη την θέα της κοιλάδας, θα δούμε την διαφορά της Μαύρης από την Λευκόδερμο Πεύκη και τα γέρικα μπονσάι. Κατηφορίζουμε προς την κοιλάδα ανάμεσα από την πιο εξελιγμένη μορφή φυσικής αποκλάδωσης και πεζοπορούμε προς το Αρκουδόρεμα (περίπου 1.15΄) όπου θα γίνεται ενημέρωση για την Βάλια Κάλντα για την πανίδα και την χλωρίδα της.
Θα δούμε σπάνια κόκκινα πεύκα, την δηλητηριώδη μπομπίνα, τρίτωνες, την σαρκοφάγο πιγκουίκουλα, θα κάνουμε δενδροχρονολόγηση (η χρονολόγηση γεγονότων στο παρελθόν μέσω της μελέτης της ανάπτυξης των δακτυλίων των δέντρων), θα μάθουμε για την φαρμακευτική χρήση των βοτάνων και για τα είδη των μανιταριών.  Αναλόγως καιρού θα προσφέρουμε και ένα απλό όμορφο γεύμα στην φύση, μέσα στον πυρήνα της κοιλάδας, κάτω από τα μαυρόπευκα!
Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνεση και την ασφάλειά σας: Αδιάβροχο –Άνετο  ρουχισμό- Μποτάκι.  Έχουμε προβλέψει για τους πελάτες μας, στην πεζοπορία, υπάρχει back up, 4-5 άτομα /Οι περισσότεροι συνοδοί μας έχουν πιστοποιημένη γνώση Α’ βοηθειών & Φαρμακείο σε κάθε τζιπ. Όλα τα τζιπ κινούνται μαζί.
Τονίζουμε ότι σε όλη την διαδρομή μπορεί να έρθει τζιπ, εάν κάποιος δεν θέλει άλλο να περπατήσει!
Επιστροφή προς το χωριό, το μεσημέρι, έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις, από το  εντυπωσιακό τοπίο στη Βάλια Κάλντα. Τα πυκνά δάση που εναλλάσσονται από γυμνές υπαλπικές και βραχώδεις εκτάσεις, τεράστιους γκρεμούς, και η εξαιρετικά πλούσια πανίδα θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη μας, όπως και το λιτό γεύμα μας, κάτω από τα μαυρόπευκα!
Επιστροφή στο Μέτσοβο. Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου – Βωβούσα

Μετά το πρωϊνό μας, αναχωρούμε για τη Λίμνη Αώου ή Λίμνη Πηγών Αώου. Η λίμνη βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου. Ένα τοπίο που θυμίζει Σκανδιναβικές χώρες! Στις πηγές του Αώου, το 1987, κατασκευάστηκε τεχνητή λίμνη, για την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής. Μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Αώο. Γύρω της υπάρχουν 7 μικρά φράγματα με το μεγαλύτερο να έχει ύψος 78 μ. Η έκταση της είναι 11,5 τ.χλμ. και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, γεγονός που την κατατάσσει ως την πιο ορεινή μεγάλη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται ανάμε-σα σε δύο Εθνικά Πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου.
Μπορεί και να συναντήσουμε συχνά αρκούδες, αγριόγατες, ζαρκάδια, αλεπούδες, ασβούς, κουνάβια και λαγούς. Σε ό,τι αφορά την ιχθυοπανίδα στη λίμνη υπάρχουν ευρωπαϊκά τσιρωνάκια, χέλια, πέστροφες αλλά και εισηγμένα είδη, όπως ο οξύρυγχος του Δούναβη, το ηλιόψαρο και την αμερικάνικη πέστροφα. Προαιρετικά (ατομικά έξοδα) μπορείτε να κάνετε το γύρο της Λίμνης με άλογο ή ποδήλατο.
Ανεβαίνουμε προς Βωβούσα, το πιο απομακρυσμένο χωριό του ανατολικού Ζαγορίου. Μέσα από το χωριό περνάει ο ποταμός Αώος, από τη βοή των νερών του οποίου πιθανότατα πήρε και το χωριό το όνομά του. Γύρω από το ποτάμι υπάρχουν αξιόλογοι οικότοποι που φιλοξενούν πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Σύμφωνα με την παράδοση η Βωβούσα προέκυψε από τη συνένωση τεσσάρων μικρότερων χωριών. Η ιστορία του χωριού ξεκινά τον 10ο αιώνα με τις πρώτες μετακινήσεις των Βλάχων στα βουνά της Πίνδου. Γνώρισε μεγάλη ακμή ως μέλος της αυτόνομης περιοχής του Ζαγορίου επί Τουρκοκρατίας και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα Ζαγοροχώρια.
Μας υποδέχεται το γεφύρι της, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Βωβούσα στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Κτίστηκε το 1748, στις πηγές του Αώου, από τον Αλέξη Μίσιο. Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι Βλάχοι ενώ υπάρχουν και λίγες οικογένειες Σαρακατσάνων. Ασχολούνται κυρίως με δασοκομικές εργασίες και λιγότερο με την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.                                                            
Γεύμα ελεύθερο στο χωριό. Απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Αποχαιρετάμε την υπέροχη εκδρομή μας με Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική και εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά, το βράδυ στο Μέτσοβο.

  • Θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό τσοπελέκι και χαλβά στα κάρβουνα!
  • Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μέτσοβο – Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο μας. Ημέρα ελεύθερη να χαρείτε το χωριό και να κάνετε τα τελευταία ψώνια σας! Ακολουθούμε την διαδρομή για επιστροφή στην πρωτεύουσα. Ενδιάμεσες στάσεις για περίπατο και καφεδάκι. Επιστροφή μέσω Αντιρρίου-Ρίου, επιστροφή στην Αθήνα!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


• Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Διαμονή στο πολυτελές νεόκτιστο Eco & Design Hotel, Aroma Dryos (boutique style) στο Μέτσοβο.
• Πρωινό μπουφέ (Βραβευμένο με τη σφραγίδα του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας).
• Καλωσόρισμα στο ξενοδοχείο μας, με τοπικό λικέρ.
• Δώρο/ανά δωμάτιο: 1 μπουκαλάκι κρασί Γκλίβανου-Ιωάννινα (στο δωμάτιο την ημέρα της άφιξης.
• Ημιδιατροφή καθημερινά (δείπνο καθημερινά σε παραδοσιακή ταβέρνα με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και κρασί! /Επιπρόσθετα ένα απλό γεύμα στη Βάλια Κάλντα & στην ημιδιατροφή ,συμπεριλαμβάνεται το αποχαιρετιστήριο δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα μας, με ζωντανή μουσική,το τελευταίο βράδυ!)
• Οινογευσία στο Katogi Averoff με πιο ιδιαίτερα κρασιά κι όχι απλά! Inima Αθήρι & Ασύρτικο – λευκός/Inima Νεγκόσκα – ερυθρός /Inima Ξινόμαυρο – ερυθρός
• Off road ολοήμερη διαδρομή στην Πίνδο, με πλήρως εξοπλισμένα jeep 4x4 και οικοξενάγηση με δενδροχρονολόγηση, από επιστήμονα Δασολόγο-Οικοξεναγό άγριας Φύσης, στην Βάλια Κάλντα, με γεύμα κάτω από τις μαυρόπευκες!
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών, και ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & Μουσεία
• Προσωπικά έξοδα 
• Φόρος διαμονής* (1,5€/δωμάτιο)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνεση και την ασφάλειά σας:
Αδιάβροχο – ’νετος ρουχισμός – Μποτάκι στην πεζοπορία
Οι περισσότεροι έχουν πιστοποιημένη γνώση Α’ βοηθειών.
Φαρμακείο σε κάθε τζιπ.
Όλα τα τζιπ κινούνται μαζί
Σημαντικό:  Σε όλη την διαδρομή μπορεί να έρθει τζιπ (Υπάρχει back up 4-5 άτομα), εάν κάποιος δεν θέλει άλλο να περπατήσει.
Φυσικά επειδή όλες οι εκδρομές και οι δραστηριότητες υλοποιούνται βαθιά μέσα στα βουνά της Πίνδου τα 4x4 οχήματα, είναι πάντα έτοιμα και εξοπλισμένα όχι για να σας πάνε μόνο παντού, αλλά κυρίως να σας επιστρέψουν με ασφάλεια πίσω από παντού!


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η διαφορετικότητα του Versus

  •  Το Versus εξασφάλισε για εσάς, διαμονή στο πολυτελές νεόκτιστο Eco & Design Hotel Aroma Dryos, βραβευμένο με το  «Greek BreakfastAward»!
  •  “Inima” οινογευσία στο Κατώγι Αβέρωφ, με ιδιαίτερα κρασιά, καθώς η λέξη Inima εκφράζει την ψυχή και συμπυκνώνει τα πιο θετικά στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το κρασί.
  •  Off road ολοήμερη διαδρομή στην Πίνδο, όπου θα γίνετε «ένα» με τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα, με πλήρως εξοπλισμένα Jeep 4X4 και ξενάγηση με δενδροχρονολόγηση,ενημέρωση στη φαρμακευτική χρήση των βοτάνων και στα είδη των μανιταριών . Εξειδικευμένο προσωπικό και οικοξενάγηση από επιστήμονα Δασολόγο-Οικοξεναγό άγριας Φύσης, στην Βάλια Κάλντα, με γεύμα κάτω από τις μαυρόπευκες!
  •  Καθημερινά δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και κρασί!
  •  Θα δοκιμάσουμε το γευστικό τσοπελέκι αλλά και χαλβά στα κάρβουνα!
  •  Αποχαιρετιστήριο δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα μας, με ζωντανή μουσική, το τελευταίο βράδυ!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο πολυτελές νεόκτιστο Eco & Design Hotel, Aroma Dryos (boutique style) στο Μέτσοβο.
  • Πρωινό μπουφέ (βραβευμένο με τη σφραγίδα του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (δείπνο καθημερινά σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές γεύσεις και κρασί!)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info