fb

Στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού Μπουτάν-Ασάμ - Φεστιβάλ Ναλακχάρ | 27.11.2019

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus Travel, σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, έχει ειδικευθεί πέρα από τα συνηθισμένα σε αυτόν τον ακόμη terra incognita  προορισμό  της Ασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε και ταξιδεύουμε στη χώρα που ονομάζεται Μπουταν. Αυτή τη φορά με αφορμή τα πολύχρωμα φεστιβάλ Το Versus Travel έχει οργανώσει ένα συναρπαστικό, προσεκτικά μελετημένο ταξίδι στις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές και διασχίζει το μικρό βασιλείου από την Ανατολή ως την Δύση ακολουθώντας τον ένα και μοναδικό οδικό άξονα που διασχίζει όλη τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη. 

Όσο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του προγράμματος, όπως η διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4*, τα γεύματα, η ξενάγηση στους πολιτιστικούς θησαυρούς αυτής της χώρας και άλλα που θα διαβάσετε στο πρόγραμμά μας, το θέτουν αυτόματα εκτός συναγωνισμού σε σχέση με τα υπόλοιπα συνηθισμένα προγράμματα. Το Versus Travel ανοίγει την πόρτα για να περιηγηθείτε στα Ιμαλάια των ονείρων σας. Μπορείτε να αρνηθείτε μια τέτοια πρόκληση;

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά με την άφιξή μας στην Καλκούτα ενώ η περιπλάνηση θα συνεχιστεί στη Βισναπούρ, μια πόλη που φημίζεται για τα κεραμικά και τα μεταξωτά της. Στην τοπική αγορά μπορούμε να αγοράσουμε κεραμικά κοσμήματα, καθώς και τα φημισμένα σάρι Μπαλκτσάρι με απεικονίσεις από την Μπαχαμπαράτα. Ακολουθεί πτήση με προορισμό το Γκουαχάτι, όπου εκεί μας περιμένει μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στον ποταμό Βραχμαπούτρα, ενώ την επόμενη μέρα θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Σαμντρούπ Τζονγκχάρ, εκεί θα περάσουμε τα σύνορα προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι μας στο Μπουτάν.
Το οδοιπορικό μας αρχίζει στην καρδιά της Τρασιγκάνγκ, με πρώτο σταθμό το χωριό Γόμρονγκ. Εκεί θα ξεναγηθούμε στον ναό του Ζάνγκτο Πέλρι και θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό πύργο-ρολόι της Πανεπιστημιούπολης του Κάνγκλουνγκ. Η επόμενη μέρα θα μας βρει στο ξακουστό Τρασιγιάνγκτσε, με το μεγαλόπρεπο μοναστήρι Τρασιγιάνγκτσε Dzong και την περίφημη στούπα Κορτέν Κορά, δίπλα στον ποταμό Kulong Chu. Η στούπα χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Λάμα Ngawang Lodrö, προκειμένου να υποτάξει έναν δαίμονα που λέγεται ότι ζούσε στον τόπο όπου είναι τώρα χτισμένος ο ναός. Αφήνοντας το Τρασιγιάνγκτσε θα περάσουμε στο Μονγκάρ, στη συνέχεια στο Λουέντσε και μετά στο Μπουμθάνγκ (Τζακάρ), εκεί δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το μοναστήρι Prakar, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Jakar, και ίσως να μας δοθεί και η ευκαιρία να δούμε τους μοναχούς που χορεύουν «τον χορό των μαύρων καπέλων».Το ταξίδι θα συνεχιστεί με επόμενους σταθμούς το Τρόνγκσα, την Πουνάκα και τη Θίμπου, την πρωτεύουσα του Μπουτάν. Εκεί θα επισκεφθούμε και το μεγαλόπρεπο παλάτι Dechencholing, που χτίστηκε το 1953 από τον τρίτο βασιλιά του Μπουτάν, Druk Gyalpo Jigme Dorji Wangchuk. Η περιήγηση θα κλείσει στο Πάρο, όπου με φόντο τις μαγευτικές κορυφές των Ιμαλαΐων και το μεγαλοπρεπές όρος Τζομολχάρι, θα επισκεφθούμε το περίφημο μοναστήρι Τακτσάν, χτισμένο το 1600, που επειδή βρίσκεται σε απόκρημνη περιοχή ονομάζεται και «Φωλιά της τίγρης». Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί με την άφιξή μας στο Δελχί και από εκεί στο αεροδρόμιο.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, για ταξιδιώτες που τους αρέσει η περιπέτεια και οι περιπλανήσεις στις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό εξερευνητικό ταξίδι, σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τους πλέον ειδικούς στην περιοχή αυτή, με το οποίο επισκεπτόμαστε σπάνια μέρη με έναν μοναδικό συνδυασμό. Οι πολιτείες της Ινδίας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, μαζί με το απομονωμένο Βασίλειο των Ιμαλαΐων, το Μπουτάν, συνθέτουν ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν και το Ασάμ - στην περιοχή αυτή έχουμε συνολικά 10 Διανυκτερεύσεις
  • Διανυκτέρευση στην υπέροχη Πουνάκα, ώστε να μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να επισκεφθούμε με άνεση χρόνου το ομορφότερο κάστρο ολόκληρου του Μπουτάν. Στα περισσότερα προγράμματα γίνονται μόνο 4 Διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Μπουτάν για μείωση κόστους, χωρίς την Πουνάκα 
  • Την Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα και την Τσάλσα
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ, για να δούμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά, αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο
  • Πλήρη διατροφή στο Μπουτάν, ημιδιατροφή στην Ινδία
  • Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στο Λαντάκ

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Καλκούτα (Δυτική Βεγγάλη)

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη θρυλική Καλκούτα.

 

2η ημέρα: Καλκούτα

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή μας ακολουθεί η γνωριμία μας με την πολύβουη «πόλη της χαράς», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, όπου θα δούμε στιγμές της καθημερινής ζωής και πολλά αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καλκούτα – Βισναπούρ – Καλκούτα

Ολοήμερη εξόρμηση στο Βισναπούρ, πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Βεγγάλης, όπου θα επισκεφθούμε τους πιο αξιόλογους ναούς. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα κεραμικά και τα μεταξωτά της. Στην τοπική αγορά μπορεί να βρει κανείς κεραμικά κοσμήματα, και τα φημισμένα μεταξωτά σάρι Μπαλκτσάρι. Επιστροφή στην Καλκούτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καλκούτα – Γκουαχάτι (αεροπορικώς)

Πτήση στην επαρχία του Ασάμ και στο Γκουαχάτι, τη μεγαλύτερη πόλη της Βορειοανατολικής Ινδίας μετά την Καλκούτα. Εδώ παράγονται οι καλύτερες ποιότητες τσαγιού της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απογευματινή βαρκάδα στον Βραχμαπούτρα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Γκουαχάτι (ολοήμερη ξενάγηση)

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη των ναών Γκουαχάτι (έδω υπάρχουν πολλά ινδουιστικά τεμένη). Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Γκουαχάτι – Σαμντρούπ Τζονγκχάρ

Οδική αναχώρηση για το Μπουτάν. Ύστερα από τις τυπικές διαδικασίες στα σύνορα, η Τίγρης και ο Δράκος μάς ανοίγουν την πύλη και μας υποδέχονται στο Ανατολικό Μπουτάν, μία από τις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές του βασιλείου. Πρώτος σταθμός η συνοριακή πόλη Σαμντρούπ Τζονγκχάρ, από τους παλαιότερους οικισμούς της χώρας.

 

 

7η ημέρα: Σαμντρούπ Τζονγκχάρ – Τρασιγκάνγκ

Η ημέρα αρχίζει με την εξερεύνηση της περιφέρειας του Τρασιγκάνγκ. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι-οχυρό και τον ναό του Ζάνγκτο Πέλρι και το μικρό χωριό του Γόμρονγκ, λίγο πριν φθάσουμε στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας. Το απόγευμα το Τρασιγκάνγκ μάς υποδέχεται με το εντυπωσιακό οχυρό-μοναστήρι του. Η γραφική πόλη θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες δύο μέρες κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής ετήσιας γιορτής του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Τρασιγκάνγκ – Φεστιβάλ

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι-οχυρό. Εδώ θα παρακολουθήσουμε τα δρώμενα του τοπικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται εντός του μοναστηριού και θα ζήσουμε μία από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες του ταξιδιού μας! Με το τέλος της ημέρας, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Τρασιγκάνγκ – Τρασιγιάνγκτσε – Τρασιγκάνγκ

Αναχώρηση για το Τρασιγιάνγκτσε. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον γραφικό ναό Γκομ Κορά και την αλυσιδωτή γέφυρα στο Ντουκσούμ. Στο Τρασιγιάνγκτσε θα επισκεφθούμε το «Φρούριο της καλής τύχης», από τα παλαιότερα στο Μπουτάν και τον μεγαλόπρεπο ναό-στούπα Κόρτεν Κόρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Τρασιγκάνγκ – Μονγκάρ

Προορισμός μας το Μονγκάρ. Πρώτος σταθμός το Ρανγκτζούνγκ, όπου θα επισκεφθούμε το Ρανγκτζούνγκ Γοντσέλ Κχολίνγκ, ένα μεγάλο μοναστήρι που χτίστηκε το 1990. Συνεχίζοντας θα κάνουμε μια παράκαμψη 18 χλμ. για να θαυμάσουμε ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια στο Ανατολικό Μπουτάν, αυτό του Ντραμέτσε Κοέμπα. Αργά το μεσημέρι, άφιξη στο Μονγκάρ. Στον κεντρικό δρόμο τα παραδοσιακά, ζωγραφισμένα, πέτρινα κτίρια εντυπωσιάζουν με τις ξύλινες προσόψεις και τις βεράντες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Μονγκάρ – Λουέντσε – Μονγκάρ

Σήμερα θα ανακαλύψουμε μια απομονωμένη περιοχή στα υψίπεδα του Κεντρικού Μπουτάν, το Λουέντσε, την προγονική κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Εδώ θα επισκεφθούμε το πιο γραφικό από όλα τα μοναστήρια-οχυρά. Σκαρφαλωμένο σε έναν λόφο στην άκρη μιας στενής κοιλάδας, με θέα στον ποταμό Κουρίτσου, κατασκευάστηκε το 1654 και πλέον αποτελεί διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής και στεγάζει πολλά ιερά και σπάνια ιστορικά κειμήλια. Έπειτα από ένα πικνίκ στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον, θα επιστρέψουμε στο Μονγκάρ για δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Μονγκάρ – Μπουμθάνγκ (Τζακάρ)

Πρωινή αναχώρηση για το Κεντρικό Μπουτάν και τη μαγική κοιλάδα του Μπουμθάνγκ. Το ταξίδι μας είναι μακρύ, αλλά οι λέξεις φτωχές για να περιγράψουν τη μοναδικότητα της διαδρομής. Πρώτη στάση τα χωριά Ναμλίνγκ και Σενγκόρ, με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Συνεχίζοντας, το ορεινό τοπίο εναλλάσσεται με κοιλάδες σπαρμένες με φαγόπυρο και ορυζώνες και αγροικίες και βοσκοτόπια γιακ, ενώ το πέρασμα Θρούμσινγκ Λα, σε υψόμετρο 3.800 μ., και μια μικρή παράκαμψη μας οδηγούν στην παραμυθένια μεσαιωνική ομορφιά του μικρού χωριού Ούρα. Διασχίζοντας το πέρασμα Σέρτανγκ Λα θα φτάσουμε στο Τζακάρ, που θα γίνει το ορμητήριό μας για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της ευτυχισμένης κοιλάδας τις επόμενες ημέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Μπουμθάνγκ

Ολοήμερη περιήγηση. Η περιοχή του Μπουμθάνγκ βρίσκεται στο σημείο τομής τεσσάρων κοιλάδων, απαλά σκαλισμένων από αρχαίους παγετώνες, σε υψόμετρα από 2.600 έως 4.000μ. Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε σημαντικούς ναούς και μοναστήρια και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Τζάκαρ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

 

14η ημέρα: Μπουμθάνγκ – Φεστιβάλ Ναλακχάρ

Μια σύντομη διαδρομή και πεζοπορία στην απομονωμένη κοιλάδα Κεκχόρ, στα 2.580 μ. Εδώ θα παρακολουθήσουμε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Ναλακχάρ Τέτσου, με χορευτές να εκτελούν τα πολύχρωμα τελετουργικά τους φορώντας απίθανα κοστούμια και μάσκες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

15η ημέρα: Μπουμθάνγκ – Τρονγκσά – Πουνάκα

Σήμερα θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς του Δυτικού Μπουτάν. Εδώ φιλοξενούνται μερικά από τα καλύτερα μουσεία της χώρας, που δίνουν την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να εντρυφήσει στην παραδοσιακή κουλτούρα και τη φιλοσοφία του σύγχρονου Μπουτάν. Αναχώρηση οδικώς, με πρώτο σταθμό το πέρασμα Γιοτόνγκ Λα, σε υψόμετρο 3.400 μ. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε το κέντρο ύφανσης Γιάθρα και την περιοχή Τρόνγκσα, με την εκπληκτική θέα στις κοιλάδες. Συνεχίσουμε για το Γουανγκντού Ποδράνγκ και μέσω του περάσματος Πέλε Λα, σε υψόμετρο 3.300 μ., θα βρούμε την κοιλάδα της Πουνάκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Πουνάκα – Θίμφου

Η ημέρα θα ξεκινήσει με το Πουνάκα Dzong, το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι-οχυρό του Μπουτάν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα Θίμπου. Ανεβαίνοντας θα επισκεφθούμε το Κίμι Λακάνγκ και το πέρασμα Ντόκου Λα, σε υψόμετρο 3.050 μ., για να απολαύσουμε τη θέα των χιονισμένων Ιμαλαΐων. Άφιξη στο Θίμπου και επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Θίμφου – Πάρο

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε τα βασικότερα αξιοθέατα όπως το Τρασιτσοντζόνγκ, έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Συνεχίζουμε οδικώς προς το Πάρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ta Dzong, όπου στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο. Τέλος θα περιηγηθούμε στο σπουδαίο μοναστηριακό συγκρότημα, Ρίντσεν Πουνγκ Dzong, και θα κάνουμε βόλτα στο κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Πάρο – «Φωλιά της Τίγρης» – Πάρο

Επίσκεψη και ανάβαση στο περίφημο μοναστήρι Τάκτσανγκ, γνωστό και ως η «Φωλιά της Τίγρης» που μοιάζει να κρέμεται από μια δυσπρόσιτη πλαγιά. Επιστροφή στο Πάρο και διανυκτέρευση.

 

 

19η ημέρα: Πάρο – Δελχί

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Δελχί. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

20ή ημέρα: Δελχί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 3* και 4*.
  • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στη Βισναπούρ.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Βραχμαπούτρα.
  • Εκδρομή στο χωριό Τσασιγιάνγκτσε.
  • Συμμετοχή στο φεστιβάλ Τρασιγιάνγκ.
  • Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Σριμάντα Καλαξέτρα Σανκαρντέβα.
  • Επίσκεψη στα χωριά Ναμλίνγκ και Σενγκόρ για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.
  • Πεζοπορία στην απομονωμένη κοιλάδα Κεκχόρ στα 2.580μ. υψόμετρο.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα εισόδου στην Ινδία 80€ 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
  • Βίζα Ινδίας: 80 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ VISA

Για τη Βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας
Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ
Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

·Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

·Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

·Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

·Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

·12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

·Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

·Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

·Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

·Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

·Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από την Αθήνα.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, για ταξιδιώτες που τους αρέσει η περιπέτεια και οι περιπλανήσεις στις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό εξερευνητικό ταξίδι, σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τους πλέον ειδικούς στην περιοχή αυτή, με το οποίο επισκεπτόμαστε σπάνια μέρη με έναν μοναδικό συνδυασμό. Οι πολιτείες της Ινδίας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, μαζί με το απομονωμένο Βασίλειο των Ιμαλαΐων, το Μπουτάν, συνθέτουν ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν και το Ασάμ - στην περιοχή αυτή έχουμε συνολικά 10 Διανυκτερεύσεις
  • Διανυκτέρευση στην υπέροχη Πουνάκα, ώστε να μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να επισκεφθούμε με άνεση χρόνου το ομορφότερο κάστρο ολόκληρου του Μπουτάν. Στα περισσότερα προγράμματα γίνονται μόνο 4 Διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Μπουτάν για μείωση κόστους, χωρίς την Πουνάκα 
  • Την Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα και την Τσάλσα
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ, για να δούμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά, αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο
  • Πλήρη διατροφή στο Μπουτάν, ημιδιατροφή στην Ινδία
  • Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στο Λαντάκ

 

Highlights

  • Επίσκεψη στο παλαιότερο μουσείο της Ινδίας - το ινδικό μουσείο- στην Καλκούτα , που περιέχει τη μοναδική «μούμια» στην Ινδία, μεταξύ άλλων πολύτιμων αντικειμένων.
  • Ανακαλύψτε τους μοναδικούς σε όλη την Ινδία, κεραμικούς ναούς του Βισναπούρ, μια περιοχή που ελάχιστοι  επισκέπτονται.
  • Ζήστε το μοναδικό Φεστιβάλ Tangbi, που πραγματοποιείται στην πνευματική καρδιά του Μπουτάν, στο Bumthang.
  •  Εξερευνήστε τις κεντρικές κοιλάδες της χώρας, πλούσιες σε αρχαία μοναστήρια και ιερούς προσκυνηματικούς χώρους.
  • Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο ιερά βουδιστικά μοναστήρια στα Ιμαλάια.
  • Οδηγήστε πάνω από ψηλό βουνό περάσματα προσφέροντας συγκλονιστική θέα των Ιμαλαΐων κορυφές.
  • Παρακολουθήστε τη φιλήσυχη ζωή των ντόπιων με επισκέψεις σε αγροικίες και εκδρομές στα γραφικά χωριά. Ζήστε τη μοναδική κουλτούρα του Μπουτάν από κοντά με επισκέψεις αγροικία και εκδρομές χωριό.
  • Οδηγήστε μέσα σε υψηλά ορεινά περάσματα και θαυμάστε τη συγκλονιστική θέα στις κορυφές των Ιμαλαΐων.
  • Επισκεφθείτε τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως μεσαιωνικά φρούρια (dzongs), τις αγορές και τα μουσεία.
  • Περιηγηθείτε στο κάστρο της Πουνάκα, το Punakha Dzong, το πιο εντυπωσιακό φρούριο του Μπουτάν.
  • Θαυμάστε τα περίτεχνα με αρχαίες τοιχογραφίες και γλυπτά σε dzongs και ναούς.
  • Απολαύστε μια διαδρομή μέσα από παρθένα τοπία με πυκνά δάση στις δυτικές κοιλάδες του Πάρο, της Θίμπου και της Πουνάκα.
  • Δοκιμάστε μια συνεδρία διαλογισμού με μοναχό.
  • Θαυμάστε τους πολύχρωμους τελετουργικούς χορούς του θεαματικού Φεστιβάλ Θίμφου.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  •   Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν και το Ασάμ - στην περιοχή αυτή έχουμε συνολικά 10 Διανυκτερεύσεις
  •   Διανυκτέρευση στην υπέροχη Πουνάκα
  •   Την Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα και την Τσάλσα
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ

Χάρτης Ταξιδιού Στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού Μπουτάν-Ασάμ - Φεστιβάλ Ναλακχάρ | 27.11.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info