fb

Βιετνάμ 5* – Καμπότζη | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πολύ δουλεμένο και εμπλουτισμένο με πολλά πρόσθετα στοιχεία πρόγραμμα, που έχει διαμορφωθεί με την επιτόπια έρευνα και την πολύχρονη εμπειρία μας στην Ινδοκίνα. Στην άκρη της Ανατολής, ένα πρόγραμμα «φορτωμένο», όπως σας συνηθίζουμε, με πολλά πρωτόγνωρα αξιοθέατα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως η διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στο Βιετνάμ, τα γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός του γεύματος κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας στο Χαλόνγκ Μπέι) -προσθήκη που κοστίζει, αλλά εξασφαλίζει την ευχαρίστησή σας- και άλλα που θα διαβάσετε στο πρόγραμμά μας το καθιστούν κάτι παραπάνω από ποιοτικό. Η διήμερη επίσκεψή μας στο σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας κοντά στο Σιέμ Ρεπ (’γκορ Βατ, ’γκορ Τομ, Μπαγιόν κ.λπ.) στην Καμπότζη και όχι επίσκεψη-«ξεπέταγμα» σε ένα απόγευμα, η εκδρομή στο «Χάλονγκ Μπέι της ξηράς», το Ταμ Κοκ, που πρώτοι εμείς εισαγάγαμε, η προσθήκη της ξενάγησης στο Μι Σον, σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό των Chams, καθώς επίσης και η διείσδυση στα μυστικά του Δέλτα του Μεκόνγκ με επίσκεψη σε παραδοσιακό χωριουδάκι δίνουν στο ταξίδι προστιθέμενη αξία, με στοιχεία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε δύο χώρες της Ινδοκίνας – το Βιετνάμ και την Καμπότζη. Με αφετηρία το Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) επισκεπτόμαστε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι και το γραφικό χωριουδάκι Μι Το, στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ, για να ανακαλύψουμε το μεγαλείο και την ομορφιά του Κεντρικού Βιετνάμ με την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Χουέ, απλωμένη νωχελικά στον Ποταμό των Αρωμάτων, το πανέμορφο Χόι Αν, το Ντανάνγκ με τις όμορφες παραλίες, αλλά και το σημαντικότατο Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον του Βασιλείου Champa. Θα καταλήξουμε στο Βόρειο Βιετνάμ και στο Ανόι –πρωτεύουσα της χώρας– απ’ όπου πραγματοποιούμε ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακής ομορφιάς Χάλονγκ Μπέι, για μια υπέροχη κρουαζιέρα ανάμεσα από καταπράσινες βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά, καθώς επίσης και ολοήμερη εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Επισκεπτόμαστε επίσης την πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ και το Σιέμ Ρεπ, όπου θα δούμε τα εκπληκτικά μνημεία των Xμερ - Άνγκορ Τομ, Τα Προμ και το μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ταξιδέψτε στην Ινδοκίνα με τους ειδικούς κaι απολαύστε το πρόγραμμα που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες, με τις πλούσιες παροχές και τις συνεχείς καινοτομίες!

  • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Βόρειο, το Νότιο αλλά και το Κεντρικό Βιετνάμ. Έτσι, εκτός των άλλων, στο μαγευτικό Κεντρικό Βιετνάμ επισκεπτόμαστε το πανέμορφο και μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, το Ντανάγκ (όπου βρίσκονται και οι πιο όμορφες παραλίες του Βιετνάμ) και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, όπου πραγματοποιούμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων. Με βάση το Ντανάγκ εξορμούμε για το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο My Son, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του Βασιλείου Champa. Μια καινοτόμος προσθήκη του Versus για τους ταξιδιώτες μας που πάντα ψάχνουν κάτι διαφορετικό και νέο. Το Κεντρικό Βιετνάμ μπορεί να παραλείπεται ορισμένες φορές από κάποια προγράμματα για μείωση κόστους, αλλά Βιετνάμ χωρίς το κεντρικό κομμάτι του δεν είναι Βιετνάμ!
  • Όλες οι διανυκτερεύσεις είναι στην Ινδοκίνα και όχι σε «άσχετες» με το πρόγραμμα πρωτεύουσες της Ασίας.
  • Ta ξενοδοχεία στο Βιετνάμ είναι 5* και στην Καμπότζη 4* sup.
  • Τα γεύματα δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια (εκτός από το Χαλόνγκ Μπέι, με γεύμα θαλασσινών εν πλω). Στην Ινδοκίνα αυτή η παροχή κοστίζει πολύ ακριβά, αλλά δίνει ποιότητα γευμάτων που σε τοπικά εστιατόρια δεν υπάρχει.
  • To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ρεπ -έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου- και όχι μία, όπως άλλα προγράμματα της αγοράς. Έτσι, παρότι αυξάνει το κόστος, πραγματοποιούμε διήμερη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας, κάτι που είναι απαραίτητο χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα.
  • Διανυκτερεύουμε στη σημαντικού ενδιαφέροντος πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα της αγοράς που την παραλείπουν, στο ξενοδοχείο Sunway 4* sup.!
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Σαϊγκόν.
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* (Du Park Hanoi) στο πανέμορφο Ανόι.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν, σε εξαιρετικό ξενοδοχείο (Koi Hoi An 5*) πάνω στις εξωτικές παραλίες.
  • Διανυκτέρευση στη Χουέ, στο Imperial Hue 5* (το καλύτερο ξενοδοχείο στη Χουέ) για να τη γνωρίσουμε όπως πρέπει και όχι εξαντλητική εκδρομή από το Χόι Αν.
  • Κάνουμε την κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ.
  • Πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα απολαύσουμε μαγευτικά τοπία και το γνήσιο επαρχιακό Βιετνάμ (μαγευτική εκδρομή που εισήγαγε πρώτο το Versus Travel & θα βρείτε ΜΟΝΟ στο Versus).
  • Εκδράμουμε στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ και επισκεπτόμαστε το παραδοσιακό χωριό My Tho για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα. Άλλη μια νέα προσθήκη του Versus, που δεν υπάρχει σε άλλα προγράμματα. Την περιοχή αυτή με τα στενά κανάλια θα την εξερευνήσουμε με πλοιάριο και με αμαξάκι που το σέρνει άλογο.
  • Επισκεπτόμαστε το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον.
  • Επισκεπτόμαστε το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
  • Γεμάτο πρόγραμμα χωρίς ελεύθερες ημέρες.
  • Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα της ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις πρόγραμμα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η πρωτεύουσα του νότιου τμήματος, ονομαζόταν Πρέι Νοκόρ μέχρι τον 17ο αιώνα και την εισβολή των Βιέτ, που έδωσαν το όνομα τους στο σημερινό κράτος. Άλλαξε σε Σαϊγκόν ως κέντρο της Γαλλικής Ινδοκίνας, και ως ορμητήριο των αμερικάνικων δυνάμεων. Τέλος, πήρε το όνομα του πολιτικού, φιλοσόφου, και ήρωα Χο Τσι Μινχ από το 1976, και την ένωση του νοτίου με το βόρειο τμήμα της χώρας. Άφιξη στον προορισμό μας την επόμενη μέρα το απόγευμα.

2η ημέρα: Χο Τσι Μινχ (ξενάγηση)

Προσγείωση στο αεροδρόμιο Ταν Σον Νιατ. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε την παγόδα Βιν Νγιέμ, το παλιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή «Νοτρ Νταμ» και το θαυμάσιο Κεντρικό Ταχυδρομείο, το Προεδρικό μέγαρο, ή παλάτι της Ανεξαρτησίας, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση βραδινής άφιξης στη Σαϊγκόν, η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί σε επόμενη ημέρα.

 

3η ημέρα: Χο Τσι Μινχ – Μι Το (Δέλτα Μεκόνγκ)

Στο επίκεντρό μας σήμερα βρίσκεται η περιοχή του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, μια τεράστια περιοχή που αρδεύεται από αυτή την υδάτινη ραχοκοκαλιά της Ινδοκίνας. Θα οδηγηθούμε προς τα νoτιο-δυτικά, στο χωριό Μι Το, και εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε την πλωτή τοπική ψαραγορά. Θα μπούμε σε αμαξάκια με άλογο για να επισκεφτούμε το γραφικό χωριουδάκι, και στη συνέχεια σε μικρά βαρκάκια, όπου θα γνωρίσουμε την καθημερινότητα των ντόπιων, μέσω των μικρών υδάτινων καναλιών. Η ζωή σε αυτά τα πλωτά μέρη μοιάζει τόσο μακρινή, απλή και ήρεμη, σε σχέση με την κοντινή μεγαλούπολη. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Χο Τσι Μινχ – Τούνελ Κου Τσι – Χο Τσι Μινχ – πτήση για Ντανάνγκ – Χόι Αν

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Κου Τσι, που ονομαζόταν και «Σιδηρούν Τρίγωνο», γιατί ενώ βρισκόταν κοντά στη Σαϊγκόν, ήταν το ορμητήριο και κρησφύγετο των επαναστατικών δυνάμεων στον πόλεμο του 1970-75. Εκεί είναι φτιαγμένο ένα ολόκληρο υπόγειο χωριό με δαιδαλώδη τούνελ μήκους άνω των 200 χιλ., όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλύτερα από αυτά. Κάτω από 3-4 μέτρα χώμα για να αντέχει τους βομβαρδισμούς, διακινείτο ένα ολόκληρο στράτευμα Βιετκόνγκ, ενάντια στις αμερικάνικες δυνάμεις. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα, τη γη, και τους ανθρώπους της. Μετά την επίσκεψη μας θα μεταβούμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν για πτήση προς Ντανάγκ, ένα μεγάλο και σημαντικό λιμάνι στο κεντρικό Βιετνάμ, που είναι η βάση μας για την εξερεύνηση του μεσαίου τμήματος της χώρας. Άφιξη και οδική μετάβαση στην αρχαία γραφική πόλη της Χόι Αν. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Χόι Αν – Μι Σον – Χόι Αν

Όσοι ξυπνήσουν νωρίς, μπορούν να δοκιμάσουν μια βουτιά στα ζεστά νερά της θάλασσας της Ν. Κίνας, μια και η Χόι Αν είναι παραλιακή. Όλοι μαζί αργότερα, θα αναχωρίσουμε για τον αρχαιολογικό Χώρο του Μι Σον, σημαντικότατο μνημείο του Πολιτισμού των Τσαμς. Παρότι η περιοχή αυτή είναι πολύ μακρυά από την Ινδία, το βασίλειο των Champa που αναπτύχθηκε εδώ από τον 2ο αιώνα μ.Χ., είχε τις ρίζες και τη θρησκεία της μεγάλης υπερδύναμης του νότου. Ο χώρος έχει πάνω από 70 θρησκευτικά και διοικητικά κτίσματα ινδουιστικής επιρροής, και προστατεύεται από την UNESCO. Σήμερα μέσα στο τροπικό δάσος του Μι Σον, υπάρχουν περίπου 25 από αυτά τα κτίσματα-ιερά συντηρημένα, ενώ τα υπόλοιπα είναι ερείπια με έντονα τα σημεία των βομβαρδισμών της περιόδου 1970-75.

Επιστροφή στο Χόι Αν, και βραδινή βόλτα για όσους το επιθυμούν. Τα δρομάκια αυτής της αρχαίας πόλης χτισμένης στις εκβολές του ποταμού, είναι γεμάτα με μικρά μαγαζιά, που όταν το φώς πέσει - και μαζί του η ζέστη, ανθίζουν από κόσμο. Διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Χόι Αν (πεζή ξενάγηση) – Χουέ

Κατά τη διάρκεια 16ου-18ου αιώνα, η Χόι Αν υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στιλ, με έντονες βιετναμέζικες, κινεζικές και ιαπωνικές επιρροές. Το πρωί θα κάνουμε περιήγηση με τα πόδια στους παραδοσιακούς δρόμους της, που διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό και τα κτίρια και η γραφική τους ατμόσφαιρα. 

Θα επισκεφτούμε τον κινέζικο Ναό Πουκ Κιέν, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, την παραδοσιακή κατοικία Ταν Κυ, καθώς και τη γραφική αγορά τροφίμων της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Χουέ, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802-1945, που βρίσκεται βορειότερα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Χουέ – Ανόι (Παράσταση με μαριονέτες στο νερό)

Μια όμορφη πρωινή βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων, θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στην Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Τα περισσότερα κτίρια του περιτοιχισμένου συγκροτήματος είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από τους πολέμους, αλλά τελευταία έχουν ανακατασκευαστεί αρκετά, ώστε η εικόνα της πόλης του 1800 να διατηρείται. Η γνωριμία μας με τη Χουέ θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα. 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ανόι, την πρωτεύουσα του βορρά, αλλά και της χώρας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και συνέχεια με μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ανόι – Κρουαζιέρα στον κόλπο Χαλόνγκ

Πρωινή αναχώρηση για το Χάλονγκ Μπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι, και λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς του, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα στις καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Είναι ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Εν πλώ θα απολαύσουμε ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, και θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Τιέν Κουνγκ, ή «σπήλαιο του Ουρανού», μια και αποτελείται από τρεις μεγάλες «αίθουσες», εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ανόι για διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Ανόι – Ολοήμερη εκδρομή στο Ταμ Κοκ

Πρωινή αναχώρηση προς το νότο, τα απέραντα αγροτικά τοπία της περιφέρειας του Ανόι, και το Νιν Μπιν. Θα επισκεφτούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, της Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού.

Θα συνεχίσουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Το τοπίο έχει τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που εξέχουν εντυπωσιακά από το επίπεδο, υγρό, και καλλιεργημένο έδαφος, γι αυτό και ονομάζεται το ‘στεγνό Χάλονγκ. Η γαλήνη των λαναλιών με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα σας σαγηνεύσουν. Επιστροφή στο Ανόι, βραδινή βόλτα για όσους το επιθυμούν, και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ανόι (Ξενάγηση)

Στην πρωινή μας ξενάγηση θα θαυμάσουμε τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου, όπως την Όπερα, αντίγραφο της Όπερας του Παρισιού, το αρχοντικό Ξενοδοχείο Metropole και τον Καθεδρικό Ναό, καθώς και τον αφιερωμένο στον Κομφούκιο Ναό της Λογοτεχνίας, που κατασκευάστηκε τον 11ο αι. και αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, το οποίο ιδρύθηκε το 1076 για την εκπαίδευση των γιων των μανδαρίνων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (1890-1969), τόπος προσκυνήματος και αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, το περίφημο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα, καθώς και την πανέμορφη Λίμνη Χόαν Κιέμ με το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με τα ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, συμπληρώνει τις εικόνες, που ήδη έχουμε αποκομίσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Ανόι (ημέρα ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη στο Ανόι για να το εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο.

12η ημέρα: Ανόι – Σιεμ Ρεπ (πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιέμ Ρεπ της Καμπότζης. Φτάνοντας θα αναχωρήσουμε για τη Λίμνη Tonle Sap, όπου θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα με επίσκεψη στο πλωτό χωριό Chong Chneah. Οι εικόνες θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

13η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Ανγκόρ Βατ)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφτούμε τον πιο διάσημο ναό, το μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας, γι αυτό και τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στη σημαία της Καμπότζης.

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, και έχει μια μεγάλη τετράγωνη λίμνη περιστοιχιζόμενη από τέσσερις μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξ ολοκλήρου από τούβλα, έχει στο εσωτερικό του θαυμάσια ανάγλυφα. Ο ναός Pre Rup, είναι από τους παλαιότερους του συγκροτήματος και είναι αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (ξενάγηση)

Συνεχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του Πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά το 12ο αιώνα. Θα επισκεφτούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Θα συνεχίζουμε επισκεπτόμενοι το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα, με τα τροπικά δέντρα να έχουν γίνει ένα με τα κτίσματα.  Διανυκτέρευση στο Σιεμ Ρεπ.

 

15η ημέρα: Σιεμ Ρεπ – Πνομ Πενχ

Αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Στη διαδρομή, στάση και επισκέψεις σε σημεία που έχουμε επιλέξει για να γνωρίσουμε την αυθεντική ζωή της Καμπότζης στην επαρχία της. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Πνομ Πενχ – Πτήση επιστροφής

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πόλη αρχίζοντας από το Μουσείο Tuol Sleng, που ήταν φυλακές κατά τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ. Θα συνεχίσουμε με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι, και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Οι οξυκόρυφες στέγες και τα μυτερά αετώματα των κτιρίων, θυμίζουν έντονα την κοινή πολιτιστική παράδοση που έχει η Καμπότζη με την γειτονική Ταϋλάνδη. Βαρκάδα στον ποταμό Τόνλε Σαπ και κατόπιν μεταφορά στο αεροδρόμιο, για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

17η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 104

20/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

23:00

04:45

EK 392

21/10/2019

ΝΤΟΧΑ – ΣΑΪΓΚΟΝ

09:30

20:00

EK 371

04/11/2019

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ – ΝΤΟΧΑ

23:05

06:00

EK 209

05/11/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

26/10/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:00

23:15

QR 970

27/10/2019

ΝΤΟΧΑ – ΣΑΪΓΚΟΝ

01:55

13:45

QR 971

10/11/2019

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ – ΝΤΟΧΑ

17:05

23:55

QR 211

11/11/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

01:30

05:55

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

23/11/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

18:05

23:35

QR 970

24/11/2019

ΝΤΟΧΑ – ΣΑΪΓΚΟΝ

01:55

13:30

QR 971

08/12/2019

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ – ΝΤΟΧΑ

17:05

23:55

QR 211

09/12/2019

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

01:30

05:55

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στο Βιετνάμ ξενοδοχεία 5* και στην Καμπότζη ξενοδοχεία 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια, εκτός του γεύματος εν πλω στο Χαλόνγκ Μπέι.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ (από το Ανόι).
  • Εκδρομή στο Μι Το και το Μι Σον.
  • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
  • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό.
  • Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
  • Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Ντανάγκ, Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 940 €.
  • Βίζες και φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 55 $) και δεν περιλαμβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Από Λάρνακα. Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα με αναχωρήσεις από Λάρνακα.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ταξιδέψτε στην Ινδοκίνα με τους ειδικούς κaι απολαύστε το πρόγραμμα που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες, με τις πλούσιες παροχές και τις συνεχείς καινοτομίες!

  • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Βόρειο, το Νότιο αλλά και το Κεντρικό Βιετνάμ. Έτσι, εκτός των άλλων, στο μαγευτικό Κεντρικό Βιετνάμ επισκεπτόμαστε το πανέμορφο και μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, το Ντανάγκ (όπου βρίσκονται και οι πιο όμορφες παραλίες του Βιετνάμ) και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, όπου πραγματοποιούμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων. Με βάση το Ντανάγκ εξορμούμε για το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο My Son, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του Βασιλείου Champa. Μια καινοτόμος προσθήκη του Versus για τους ταξιδιώτες μας που πάντα ψάχνουν κάτι διαφορετικό και νέο. Το Κεντρικό Βιετνάμ μπορεί να παραλείπεται ορισμένες φορές από κάποια προγράμματα για μείωση κόστους, αλλά Βιετνάμ χωρίς το κεντρικό κομμάτι του δεν είναι Βιετνάμ!
  • Όλες οι διανυκτερεύσεις είναι στην Ινδοκίνα και όχι σε «άσχετες» με το πρόγραμμα πρωτεύουσες της Ασίας.
  • Ta ξενοδοχεία στο Βιετνάμ είναι 5* και στην Καμπότζη 4* sup.
  • Τα γεύματα δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια (εκτός από το Χαλόνγκ Μπέι, με γεύμα θαλασσινών εν πλω). Στην Ινδοκίνα αυτή η παροχή κοστίζει πολύ ακριβά, αλλά δίνει ποιότητα γευμάτων που σε τοπικά εστιατόρια δεν υπάρχει.
  • To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ρεπ -έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου- και όχι μία, όπως άλλα προγράμματα της αγοράς. Έτσι, παρότι αυξάνει το κόστος, πραγματοποιούμε διήμερη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας, κάτι που είναι απαραίτητο χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα.
  • Διανυκτερεύουμε στη σημαντικού ενδιαφέροντος πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα της αγοράς που την παραλείπουν, στο ξενοδοχείο Sunway 4* sup.!
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Σαϊγκόν.
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* (Du Park Hanoi) στο πανέμορφο Ανόι.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν, σε εξαιρετικό ξενοδοχείο (Koi Hoi An 5*) πάνω στις εξωτικές παραλίες.
  • Διανυκτέρευση στη Χουέ, στο Imperial Hue 5* (το καλύτερο ξενοδοχείο στη Χουέ) για να τη γνωρίσουμε όπως πρέπει και όχι εξαντλητική εκδρομή από το Χόι Αν.
  • Κάνουμε την κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ.
  • Πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα απολαύσουμε μαγευτικά τοπία και το γνήσιο επαρχιακό Βιετνάμ (μαγευτική εκδρομή που εισήγαγε πρώτο το Versus Travel & θα βρείτε ΜΟΝΟ στο Versus).
  • Εκδράμουμε στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ και επισκεπτόμαστε το παραδοσιακό χωριό My Tho για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα. Άλλη μια νέα προσθήκη του Versus, που δεν υπάρχει σε άλλα προγράμματα. Την περιοχή αυτή με τα στενά κανάλια θα την εξερευνήσουμε με πλοιάριο και με αμαξάκι που το σέρνει άλογο.
  • Επισκεπτόμαστε το σημαντικότατο ιερό Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον.
  • Επισκεπτόμαστε το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
  • Γεμάτο πρόγραμμα χωρίς ελεύθερες ημέρες.
  • Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα της ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις πρόγραμμα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Απολαύστε μια υπέροχη κρουαζιέρα στο Χάλονγκ Μπέι ανάμεσα σε καταπράσινες βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν.
  • Διεισδύστε στα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι, κρησφύγετο των Βιετκόνγκ στον πόλεμο του Βιετνάμ.
  • Κάντε βόλτα με σαμπάν στο Ταμ Κοκ χαζεύοντας τοπία με ορυζώνες, επιβλητικά βράχια και ιερά σπήλαια.
  • Επισκεφτείτε το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας.
  • Ανακαλύψτε το Τα Προμ, που έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα.
  • Γοητευτείτε από το μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ.
  • Παρακολουθήστε μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό.
  • Περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά κτίσματα του Μι Σον και ανακαλύψτε τις ινδουιστικές θρησκευτικές καταβολές στον Πολιτισμό των Chams.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο του Ανόι
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Μι Σον (My Son) του πολιτισμού των Chams
  • Εκδρομή στο χωριό Μι Το (My Tho), στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ

Χάρτης Ταξιδιού Βιετνάμ 5* – Καμπότζη | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info