Μπουτάν, Τα Βασίλεια των Ιμαλαΐων / Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2017

Διάρκεια: 24 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Travel Identity

Σάγκρι Λα είναι η άγνωστη ιερή πόλη του Θιβέτ, στην οποία σύμφωνα με το μύθο θα συνέλεγαν και θα προστάτευαν όλους τους πνευματικούς θησαυρούς.

Την αναζήτηση της Σάγκρι Λα είχαμε κι εμείς στο μυαλό μας όταν σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι.
Και όπως ισχύει σε όλα τα ταξίδια, μας έπιασε η πλεονεξία. Θέλαμε να δούμε όλα τα "Βασίλεια των Ιμαλαΐων" για να αναζητήσουμε την αληθινή Σάγκρι Λα.
Για να ανακαλύψουμε τα παραπάνω θα έχουμε μια πολυήμερη περιπλάνηση, που θα περιλαμβάνει το μυστηριακό βασίλειο του Μπουτάν, τη γη του "κεραυνού - δράκου", τη Δυτική Βεγγάλη και την ιερή πόλη της θεάς Κάλι, την Καλκούτα, το Σικίμ με το μαγευτικό Ντάρζελινγκ, το Αμριτσάρ, το Χιμάτσαλ Πραντές, τη Nταραμσάλα, το Λαντάκ, το "Μικρό Θιβέτ", το μαγευτικό Κασμίρ, οδική διάσχιση από το Λαντάκ στο Κασμίρ με την επίσκεψη του Καργκίλ.
Λέτε να μη βρούμε τη δική μας Σάγκρι Λα μετά από όλα αυτά;

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα Ιμαλάια, που ξεκινά από την Καλκούτα, τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας, συνεχίζει με το Μπουτάν και τις σημαντικότερες πόλεις του – Πάρο, Θιμπού, Πουνάκα, Φουντσολίνγκ, καθώς και τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη και το Γκανγκτόκ, την πρωτεύουσα του Σικκίμ, αλλά και το Ντάρζελινγκ, το κρυμμένο μυστικό των Ιμαλαΐων. Κι ύστερα πετάμε μέσω Δελχί για την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ και από εκεί η οδική διαδρομή μας στα Ιμαλάια μας οδηγεί στο Καργκίλ και τη Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ. Το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται με το Τζαμμού, τη γραφική Nταραμσάλα και την ιερή πόλη των Σιχ, το Αμριτσάρ.

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΚΟΥΤΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΒΕΓΓΑΛΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για Καλκούτα

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΚΟΥΤΑ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Καλκούτα, τον πιο σημαντικό εμπορικό σταθμό των Άγγλων και τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας από το 1772 έως το 1912. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή μας ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το μνημείο της βασίλισσας Βικτωρίας, την πλατεία Νταλχούζι με τα Βικτωριανά κτίρια που την περιβάλουν, το Κυβερνητικό Μέγαρο, το κτίριο της τοπικής Βουλής, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τον ναό της θεάς Κάλι, τον ναό των Τζαϊνιστών, τον Βοτανικό Κήπο, τη γέφυρα Howrah, που αποτελεί το σύμβολο όχι μόνο της Καλκούτας, αλλά και της Δυτικής Βεγγάλης, την αγορά των λουλουδιών, όπου πέρα από τα διάφορα πολύχρωμα είδη τους, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικές στιγμές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της πόλης και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα σημεία της Καλκούτας. Θα επισκεφθούμε επίσης την περιοχή Kumartolli, όπου θα δούμε τους χειροτέχνες εν ώρα δουλειάς, να κατασκευάζουν τα είδωλα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των πολλών και διαφορετικών φεστιβάλ και εορτασμών, για τα οποία η Καλκούτα είναι διάσημη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΚΟΥΤΑ - ΠΑΡΟ (ΜΠΟΥΤΑΝ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πάρο, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο του Μπουτάν, του παράξενου αυτού και άγνωστου σε πολλούς βασιλείου, που ζει και κινείται στους δικούς του ρυθμούς, έχοντας εδώ και λίγα χρόνια μια μικρή επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το Ta Dzong, στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο, με συλλογές υφασμάτων, όπλων, τάνγκα, αντικειμένων οικιακής χρήσης και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Rinpung Dzong, στο οποίο οι τοιχογραφίες των στοών της εσωτερικής αυλής απεικονίζουν όψεις της βουδιστικής διδασκαλίας, όπως τον τροχό της ζωής, σκηνές από τη ζωή του Μιλαρέπα κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΟ


Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα δούμε το μοναστήρι Taktshang που το όνομά του σημαίνει "φωλιά της τίγρης" και αποτελεί τόπο προσκυνήματος χιλιάδων πιστών, παρά την ιδιαίτερα δυσπρόσιτη θέση του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικής σημασίας κάστρο Ντρουγκιάλ Ντζονγκ καθώς και το Kyichu Lakhang. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΟ - ΠΟΥΝΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Πουνάκα (Punakha). Άφιξη και επίσκεψη στο εκπληκτικό Punakha Dzong, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΑΚΑ - ΘΙΜΠΟΥ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμπου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Chimi Lakhang και θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Dochu La με τα 108 Chorten και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια. Άφιξη στο Θίμπου και επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΘΙΜΠΟΥ


Πρωινή ξενάγηση στην πόλη που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν, το μουσείο λαϊκού πολιτισμού, όπου θα γνωρίσουμε τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, το Simply Bhutan, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή Μπουτανέζικη αρχιτεκτονική, καθώς και την εθνική στούπα (King's Memorial Chorten), που ολοκληρώθηκε το 1974. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τράσιτσοντζονγκ (Trashichhoedzong), "το φρούριο της θρησκείας", έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Κατασκευάστηκε το 1641 με τον παραδοσιακό τρόπο του Μπουτάν, χωρίς καρφιά. Τέλος, θα μεταβούμε στο Buddha Point (Kuensel Phodrang), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, απ΄ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν, καθώς και την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Θιμπού. Επιστροφή στην πόλη και χρόνος για την αγορά αναμνηστικών. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΘΙΜΠΟΥ - ΦΟΥΝΤΣΟΛΙΝΓΚ - ΤΣΑΛΣΑ

Πρωινή αναχώρηση για Δυτική Βεγγάλη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Simtokha Dzong, στο οποίο στεγάζεται ένα σχολείο διδασκαλία της γλώσσας Dzongkha. Μετά από μια διαδρομή περίπου 6 ωρών με θα φθάσουμε στο Φουντσολίνγκ, που βρίσκεται στα σύνορα του Μπουτάν με το Σικκίμ. Αφού περάσουμε τις τελωνιακές διατυπώσεις θα αναχωρήσουμε για τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη, που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΑΛΣΑ - ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ (ΣΙΚΚΙΜ)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σικκίμ, το Γκανγκτόκ. Το 1975 καταργήθηκε η μοναρχία και προσαρτήθηκε στην Ινδία. Η διαδρομή μας μέσα από περιοχές της Ανατολικής Ινδίας μας δίνει την ευκαιρία να δούμε δάση, περίφημες φυτείες τσαγιού, ποτάμια και ήσυχα χωριουδάκια. Οι ψηλές βουνοκορφές, οι λόφοι, οι κοιλάδες και τα ποτάμια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό που φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία λουλουδιών: 600 είδη ορχιδέας, 150 είδη γλαδιόλας, 46 είδη ροδόδενδρου, 40 είδη μανόλιας και πολλά ακόμα. Οι κάτοικοι του Σικκίμ είναι σινο-θιβετιανικής φυλής και γλώσσας και βουδιστικής θρησκείας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το Θιβετιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο θεμελίωσε ο Δαλάι Λάμα το 1958 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ωραιότερη συλλογή θιβετιανών χειροτεχνημάτων εκτός Θιβέτ, σπάνια βιβλία και χειρόγραφα σχετικά με τον βουδισμό Μαχαγιάνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ


Πρωινή περιήγηση στο Γκανγκτόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Ρουμτέκ, το μεγαλύτερο του Σικκίμ, διάσημο για την περίφημη θιβετιανή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε το μοναστήρι Enchey, την στούπα Do Drul και θα περπατήσουμε στην περιοχή της αγοράς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ - ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για τη "βασίλισσα των λόφων", το Ντάρτζελινγκ, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με κατάφυτους λόφους, φυτείες τσαγιού και μικρά  χωριουδάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντάρτζελινγκ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.135 m και αποτελεί το πιο οργανωμένο ορεινό θέρετρο της ανατολικής Ινδίας. Το τσάι της περιοχής είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο άρωμά του. Το έφεραν εδώ οι Άγγλοι το 1841, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το υψόμετρο και τα επικλινή εδάφη της περιοχής ευνοούν την παραγωγή καλής ποιότητας. Γρήγορα η φήμη του τσαγιού του Ντάρτζελινγκ ξεπέρασε τα σύνορα και από το 1850 άρχισαν οι εξαγωγές. Σήμερα καλύπτει το 25% της Ινδικής παραγωγής και είναι περιζήτητο σ’ όλο τον κόσμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ - ΛΟΦΟΣ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΟ ΤΡΑΙΝΟ (TOY TRAIN) - ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (Tiger Hill), που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Ντάζερλινγκ, για να θαυμάσουμε την ανατολή του Ήλιου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το σχεδόν μόνιμα σκεπασμένο με ομίχλη θιβετιανό χωριό Ghoom, καθώς και τα δύο βουδιστικά μοναστήρια Chholing και Darli. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα για μία διαδρομή με το διάσημο τραίνο-παιχνίδι με ατμομηχανή (Toy Train, σε περίπτωση που λειτουργεί, καθώς λόγω της παλαιότητάς του, κάνουν συχνές επισκευές για τη συντήρησή του). Επίσης, θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute), που δημιούργησε ο Τένζινγκ Νοργκάι, ο Σέρπα που κατέκτησε το Έβερεστ μαζί με τον Έντμουντ Χίλλαρι το 1953, καθώς και τον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΟΓΚΡΑ - ΔΕΛΧΙ

Πρωινή αναχώρηση για μια οδική διαδρομή με προορισμό το αεροδρόμιο της Μπαντόγκρα (Bagdogra), το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Δυτικής Βεγγάλης, αλλά και το Σικκίμ. Επιβίβαση στην πτήση μας για το Δελχί. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ - ΛΕΧ (ΛΑΝΤΑΚ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ, που αποτελεί το κέντρο των βουδιστών της Ινδίας. Είναι μια μικρή πόλη κτισμένη σε υψόμετρο 3.445 μέτρων στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα έχουμε την πρώτη μας επαφή με την πόλη και θα δούμε μεταξύ άλλων το 9όροφο πρώην παλάτι των βασιλιάδων του Λαντάκ του 17ου αι. που αποτελεί μια μικρογραφία της Ποτάλα στη Λάσα. Επίσης θα επισκεφθούμε το Samker Gompa, που βρίσκεται περί τα 3 χιλιόμετρα από το Λεχ, καθώς και την αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΧ (ΛΑΝΤΑΚ)

Κατά τη σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σπίτοκ του 15ου αιώνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το Λεχ, στη δεξιά όχθη του ποταμού Ινδού. Θα συνεχίσουμε με το μοναστήρι Φιάνγκ του 16ου αιώνα, που βρίσκεται σε περίπου 17 χιλιόμετρα από το Λεχ. Επιστροφή στο Λεχ και επίσκεψη στο μουσείο του παλατιού, στο οποίο εκτίθενται κοσμήματα και κοστούμια εποχής, τάνγκας με αναπαραστάσεις από τη ζωή του Σακυαμούνι, του ιστορικού Βούδα, νομίσματα, σφραγίδες, όπλα, αντικείμενα από πορσελάνη κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΧ (ΛΑΝΤΑΚ)

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις των βουδιστικών μοναστηριών Shey, Thiksey και Hemis, τα οποία θα δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή που θα κάνουμε στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού ποταμού. Το μοναστήρι Hemis είναι το μεγαλύτερο και πλουσιότερο του Λαντάκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΧ - ΚΑΡΓΚΙΛ

Πρωινή οδική αναχώρηση για μια συγκλονιστική 8ωρη περίπου οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια με προορισμό το Καργκίλ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα κάνουμε επιλεγμένες στάσεις για να επισκεφθούμε διάφορα μοναστήρια (γκόμπας), καθένα από τα οποία θα μας αποκαλύψει στοιχεία του ταντρικού βουδισμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΓΚΙΛ - ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ (ΚΑΣΜΙΡ)

Συνεχίζουμε σήμερα την εκπληκτική διαδρομή μας στα Ιμαλάια (8-10 ώρες), με προορισμό τη Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ. Άφιξη στην πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Νταλ και της λίμνης Ναγκίν, στις παρυφές των δυτικών Ιμαλαΐων. Μεταφορά και τακτοποίηση σε παραδοσιακό houseboat (καραβόσπιτο), όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το απόγευμα θα κάνουμε μία αξέχαστη βόλτα με τα σικάρα, όπως ονομάζονται τα πλοιάρια των Ιμαλαΐων, στη λίμνη Νταλ, ανάμεσα στα κανάλια και τα καραβόσπιτά της. Επιστροφή στο houseboat. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ


Πρωινή ξενάγηση στην παλιά πόλη της Σριναγκάρ με τον έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα, τους άφθονους Ισλαμικούς και Ινδουιστικούς ναούς, τις τοπικές αγορές και τα όμορφα παλιά της σπίτια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους περίφημους Μογγολικούς κήπους, καθώς και ένα εμπορικό κέντρο με ντόπια χειροτεχνήματα (πασμίνες, κοσμήματα κλπ.). Επιστροφή στο houseboat. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ - ΤΖΑΜΜΟΥ - NΤΑΡΑΜΣΑΛΑ


Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τζαμμού (Jammu). Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για μια 5ωρη περίπου διαδρομή με προορισμό τη γραφική Nταραμσάλα, τη "Μικρή Λάσα", αφού, μετά από την εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ, το 1959, έχει γίνει η προσωρινή έδρα του Δαλάι Λάμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: NΤΑΡΑΜΣΑΛΑ


Η πόλη ιδρύθηκε το 1848 από τους Βρετανούς και χωρίζεται σε δύο μέρη: την Άνω Nταραμσάλα ή Macleod Ganj και την Κάτω Nταραμσάλα. Η Άνω Nταραμσάλα (Μακλέοντ Γκαντζ) εκτός από τόπος κατοικίας του Δαλάι Λάμα έχει γίνει και δεύτερη πατρίδα για χιλιάδες Θιβετιανούς πρόσφυγες, ενώ η Κάτω Nταραμσάλα παραμένει σταθερά Ινδική. Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το μοναστήρι του Δαλάι Λάμα, το τοπικό μουσείο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το Μνημείο του Πολέμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

22η ΗΜΕΡΑ: NΤΑΡΑΜΣΑΛΑ - AΜΡΙΤΣΑΡ

Πρωινή οδική αναχώρηση για μια 5ωρη περίπου διαδρομή με προορισμό την ιερή πόλη των Σιχ, το Αμριτσάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον περίφημο Χρυσό Ναό, τον οποίο κάθε Σιχ ονειρεύεται να επισκεφθεί έστω και για μια φορά στη ζωή του. Αφού παρακολουθήσουμε τη βραδινή λειτουργία θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

23η ΗΜΕΡΑ: AΜΡΙΤΣΑΡ


Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον Χρυσό Ναό και το Jallianwala Bagh. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στα σύνορα με το Πακιστάν, στο φυλάκιο Wagha, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περίφημη τελετή υποστολής σημαίας των δύο κρατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

24η ΗΜΕΡΑ: AΜΡΙΤΣΑΡ - ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

11/08

ΑΘΗΝΑ -  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 570

12/08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΚΑΛΚΟΥΤΑ

02:05

08:20

EK 511

03/09

ΔΕΛΧΙ -   ΝΤΟΥΜΠΑΪ

11:00

12:55

EK 103

03/09

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 5* στις μεγαλουπόλεις όπως η Καλκούτα, το Δελχί και το Αμριτσάρ, στην υπόλοιπη Ινδία και το Μπουτάν 4*& 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή. Ιδιαίτερα στο Καρκγίλ και το Λεχ πολύ λιτά ξενοδοχεία βασικών ανέσεων
 • Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα)
 • Πλήρης διατροφή στο Μπουτάν, το Λαντάκ και το Κασμίρ. Ημιδιατροφή στην υπόλοιπη Ινδία
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή Jeep, όπου κρίνεται απαραίτητο
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
 • Βίζα Ινδίας

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ VISA

Για τη Βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας
Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ
Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

·Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

·Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

·Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

·Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

·12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

·Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

·Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

·Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

·Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

·Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από  Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα είναι χωρίς πέρασμα από Αθήνα.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν και το Σικκίμ - στην περιοχή αυτή έχουμε συνολικά 10 διανυκτερεύσεις
 • Διανυκτέρευση στην υπέροχη Πουνάκα, ώστε να μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να επισκεφθούμε με άνεση χρόνου το ομορφότερο κάστρο ολόκληρου του Μπουτάν (2 Διανυκτερεύσεις στο Πάρο, 2 στο Θιμπού και 1 στην Πουνάκα)
 • Τη Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα και την Τσάλσα
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ, για να δούμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά, αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο
 • Οδική μεταφορά από Λαντάκ στο Κασμίρ, μέσω εξαιρετικών οδικών περασμάτων, με διανυκτέρευση στο Καργκίλ
 • Διαμονή στη Νταραμσάλα, την έδρα του Δαλάι Λάμα
 • Παρακολουθούμε την περίφημη τελετή υποστολής σημαίας στα σύνορα Ινδίας Πακιστάν
 • Πλήρη διατροφή στο Μπουτάν, στο Λαντάκ και στο Κασμίρ. Ημιδιατροφή στην υπόλοιπη Ινδία
 • Ιδανικές πτήσεις με άφιξη στην Καλκούτα και αναχώρηση από Αμριτσάρ χωρίς πισωγυρίσματα μέσα στην Ινδία
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Highlights

 • Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Καλκούτα, την πάλαι ποτέ λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας
 • Ανεβείτε μέχρι το μοναστήρι Taktshang, την περίφημη "φωλιά της τίγρης"
 • Περιηγηθείτε στο κάστρο της Πουνάκα, το Punakha Dzong, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν
 • Ανακαλύψτε τη βασίλισσα των λόφων", το Ντάρτζελινγκ
 • Θαυμάστε την ανατολή του Ήλιου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια στο λόφο της τίγρης
 • Κάντε μια διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο του Ντάρτζελινγκ
 • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ, μια μικρή πόλη κτισμένη στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου
 • Τολμήστε την οδική διαδρομή από το Λαντάκ στο Κασμίρ, μέσω εξαιρετικών περασμάτων
 • Διανυκτερεύστε σε houseboat στην Σριναγκάρ και κάντε αξέχαστες βόλτες στη λίμνη με τα σικάρα
 • Βρεθείτε στη γραφική Nταραμσάλα, την "Μικρή Λάσα", έδρα του Δαλάι Λάμα
 • Παρακολουθήστε τη βραδινή λειτουργία στον περίφημο Χρυσό Ναό των Σιχ, στο Αμριτσάρ, καθώς και την περίφημη τελετή υποστολής σημαίας στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 10 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Μπουτάν και του Σικκίμ
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ, για να δούμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια, 
 • Διαμονή στη Νταραμσάλα, την έδρα του Δαλάι Λάμα
 • Παρακολούθηση της περίφημης τελετής υποστολής σημαίας στα σύνορα Ινδίας Πακιστάν

 

Χάρτης Ταξιδιού Μπουτάν, Τα Βασίλεια των Ιμαλαΐων / Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info