Βολιβία - Έρημος Ατακάμα - Νησί του Πάσχα | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4600€

Travel Identity

Υπάρχουν ορισμένα σημεία στη Γη που ξεχωρίζουν, είτε ως αποτέλεσμα γεωλογικών διαδικασιών είτε από ανθρώπινη παρέμβαση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και η διαδρομή κατά μήκος της τεράστιας Θάλασσας Αλατιού στη Νότια Βολιβία θα σας ξαφνιάσει, οι χρωματικοί συνδυασμοί που παίρνουν οι παράξενοι γεωλογικοί σχηματισμοί, όσο το ηλιοβασίλεμα αγκαλιάζει το σεληνιακό τοπίο της ερήμου Ατακάμα στη Βόρεια Χιλή, θα σας μαγέψουν, ενώ το μυστηριώδες Νησί του Πάσχα με τους αινιγματικούς πέτρινους γίγαντες θα σας συναρπάσει!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα εξερευνητικό ταξίδι σε μερικά από τα πιο παράξενα σημεία του πλανήτη. Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, επισκεπτόμαστε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Χιλής, το Ικίκε. Συνεχίζουμε για τη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, το πανέμορφο Σούκρε, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και το Ποτοζί, το Ελντοράντο του ισπανικού στέμματος, χάρη στα πλούσια ορυχεία ασημιού. Στη συνέχεια, η Θάλασσα από Αλάτι και οι εξωγήινες λίμνες με το πράσινο και το κόκκινο χρώμα τους θα σημαδέψουν για πάντα τις ταξιδιωτικές μας αναμνήσεις. Το ταξίδι συνεχίζεται στο μαγευτικό σεληνιακό τοπίο της Ερήμου Ατακάμα με τους θερμοπίδακες, τις αλμυρές λίμνες και τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς στη σκιά των ηφαιστείων της Βόρειας Χιλής. Τέλος, θα επισκεφτούμε το μυστηριώδες Νησί του Πάσχα με τους αινιγματικούς πέτρινους γίγαντες, τα Μοάι - ένα υπαίθριο μουσείο πάνω στο πράσινο των λιβαδιών και το μπλε του ωκεανού.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus
 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Το Σαλάρ ντε Ουγιούνι στη Νοτιοδυτική Βολιβία, τη μεγαλύτερη θάλασσα από αλάτι στον κόσμο -μια περιοχή μοναδική στον πλανήτη- καθώς και τις εξωγήινες λίμνες με πράσινο και κόκκινο χρώμα.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αλάτι!
 • Ξενάγηση στο πανέμορφο Ποτοσί, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Επίσκεψη στα ορυχεία του Σέρρο Ρίκο (Πλούσιου Λόφου) στο Ποτοζί.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις, με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, σε όλη την περιοχή της Ερήμου Ατακάμα, με τους θερμοπίδακες, τις αλμυρές λίμνες, τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα σεληνιακά τοπία στη σκιά των ηφαιστείων της Βόρειας Χιλής - εκδρομές μεγάλου κόστους. 
 • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.
 • Τα περίπου 380 προ-ισπανικά γεωγλυφικά στην τοποθεσία Pintados («Οι Ζωγραφισμένοι»).
 • Τον περίφημο «Γίγαντα της Ατακάμα».
 • Το εγκαταλελειμμένο από τη δεκαετία του 1940 εργοστάσιο νίτρου στο πάλαι ποτέ οικονομικό κέντρο της περιοχής και νυν πόλη - φάντασμα, το Χάμπερστοουν.
 • Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής μας από το Σαντιάγο στο Βαλπαραΐσο και τη Βίνια Ντελ Μαρ θα επισκεφτούμε και την περίφημη Ίσλα Νέγρα, μια παραλιακή περιοχή της Κεντρικής Χιλής, όπου ο Χιλιανός συγγραφέας Πάμπλο Νερούντα είχε την κατοικία του.
 • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Νησί του Πάσχα, μια ηφαιστειογενή, μικροσκοπική κουκκίδα στεριάς μέσα στην απεραντοσύνη του Νότιου Ειρηνικού. Η γνωριμία μας με το Νησί του Πάσχα γίνεται με ιδιωτικές ξεναγήσεις (όχι μαζί με άλλους τουρίστες) - μία ημερήσια εκδρομή και δύο εκδρομές μισής ημέρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα επισκεφτούμε και το Αρχαιολογικό Πάρκο (η είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Σαντιάγο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, την πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541.

2η ημέρα: Σαντιάγο (ξενάγηση)

Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Ξεκινάμε από το λόφο του Αγίου Χριστόφορου, ένα μητροπολιτικό πάρκο στην καρδιά της πόλης που στεφανώνεται με το άγαλμα της Παναγίας της Ελεούσας. Περνάμε από τη συνοικία Μπέλα Βίστα -την Πλάκα του Σαντιάγο- και από τη σύγχρονη συνοικία Βιτακούρα με εξαιρετική ρυμοτομία. Η πόλη του μέλλοντος Αποκίντο είναι η επόμενη συνοικία που διασχίζουμε, πριν φτάσουμε στον ιππικό όμιλο, μια έκταση 74 εκταρίων που δίνει μια ανάσα στην πόλη. Περνώντας από την ιστορική Λεωφόρο Δημοκρατίας, φτάνουμε στην κεντρική αρτηρία του Σαντιάγο, την Ο’Χίγκινς, που διακοσμείται με αγάλματα ηρώων και λόγιων και με μνημεία αφιερωμένα στους νεκρούς του πολέμου του Ειρηνικού του 1878. Επόμενη στάση μας η Πλατεία Συντάγματος και το Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα με την τόσο έντονη και φορτισμένη πολιτική ζωή κατά τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια, πεζοί, διασχίζουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά της κτίρια, που έχουν κριθεί αρχιτεκτονικά μνημεία του Σαντιάγο: το Μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης, το Δικαστικό Μέγαρο, το πρώην κτίριο της εφημερίδας «Ελ Μερκούριο» και το μέγαρο στο οποίο στεγαζόταν το υπουργείο Εξωτερικών. Τα βήματά μας θα μας οδηγήσουν στην Πλατεία των Όπλων. Εδώ θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1749 και ολοκληρώθηκε το 1899. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο, το Ιστορικό Μουσείο της πρωτεύουσας, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που ήταν το πρώτο προεδρικό μέγαρο πριν αυτό μεταφερθεί στο Λα Μονέδα, καθώς και το Μνημείο της Αμερικής. Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θαυμάζουμε το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και την είσοδο του λόφου της Σάντα Λουτσία, στον οποίο οι Ισπανοί κατέσφαξαν όλα τα γυναικόπαιδα των ιθαγενών Μαπούτσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαντιάγο – Ικίκε

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ικίκε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Χιλής. Άφιξη και ξενάγηση στο Ικίκε, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το τοπικό μουσείο, την κεντρική πλατεία με τα κτίρια που θυμίζουν τον πλούτο που υπήρχε κάποτε στην πόλη, χάρη στις εξαγωγές γκουανό και νίτρου που γίνονταν από το λιμάνι της, όπως το Δημοτικό Θέατρο (1890) και τον Πύργο του Ρολογιού (1877), καθώς επίσης και τα παλιά ξύλινα σπίτια της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ικίκε – Γίγαντας της Ατακάμα – Ικίκε

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την τοποθεσία Cerro Unita, όπου θα δούμε τον περίφημο «Γίγαντα της Ατακάμα» (Gigante de Atacama). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπόμορφη αναπαράσταση του κόσμου, που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών θεωριών για τη σημασία της: για πολλούς αντιπροσωπεύει μάλλον κάποιο ιερό πρόσωπο των Ινδιάνων ή μια θεότητα, ενώ το γεγονός ότι η ύψους 119 μέτρων φιγούρα μοιάζει με αστροναύτη, έχει εγείρει εικασίες για επισκέψεις εξωγήινων. Η μήκους 86 μέτρων απεικόνιση πλαισιώνεται από άλλες 20 φιγούρες και σχήματα, που εδώ και αρκετούς αιώνες «εντυπώθηκαν» στα ξηρά εδάφη του τόπου αυτού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε επίσης το εγκαταλελειμμένο από τη δεκαετία του 1940 εργοστάσιο νίτρου στο πάλαι ποτέ οικονομικό κέντρο της περιοχής και νυν πόλη - φάντασμα, το Χάμπερστοουν, που από το 2005 βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τα δάση Ταμαρούγκο και θα κατευθυνθούμε στην τοποθεσία Pintados («Οι Ζωγραφισμένοι»), με τα περισσότερα από 350 προ-ισπανικά γεωγλυφικά - γεωμετρικά σχήματα, ζωόμορφες και ανθρωπόμορφες φιγούρες, πάνω σε μία πλαγιά με κλίση 45 μοιρών. Οι μυστηριώδεις αυτές απεικονίσεις χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα μ.Χ. και εκτείνονται σε μήκος 5 χιλιομέτρων! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ικίκε – Σάντα Κρουζ (Βολιβία)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 416 μέτρων και έχει κλίμα ημιτροπικό. Η πόλη ιδρύθηκε το 1560 από τον Ρuflo de Chαvez, ο οποίος την ονόμασε Santa Cruz de la Sierra, από το όνομα της ισπανικής πόλης από την οποία καταγόταν. Άφιξη και σύντομη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σάντα Κρουζ – Σούκρε

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σούκρε, τη διοικητική πρωτεύουσα της Βολιβίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε το 1538 με το αρχικό όνομα Λα Πλάτα. Η πρώτη φωνή για την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής ακούστηκε εδώ στις 25/5/1809 και στις 6/8/1825 ο συναγωνιστής του Σιμόν Μπολίβαρ, ο Αντόνιο Χοσέ δε Σούκρε, ανακήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας που αμέσως ονομάστηκε Δημοκρατία της Βολιβίας, από το όνομα του θρυλικού αγωνιστή της ανεξαρτησίας της Λατινικής Αμερικής, Σιμόν Μπολίβαρ. Το Σούκρε ονομάζεται «η Λευκή Πρωτεύουσα της Βολιβίας», χάρη στα λευκού χρώματος κεραμοσκεπή σπίτια του και το ιστορικό του κέντρο. Από το 1991 περιλαμβάνεται στο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στους δρόμους της, θα δούμε σημαντικά κτίρια και θα επισκεφτούμε μεταξύ άλλων το Μέγαρο της Ανεξαρτησίας, το Μουσείο Recoleta καθώς και τις περίφημες εκκλησίες San Fransisco και La Merced. Στη συνέχεια θα μεταβούμε το κοιμητήριο, στο οποίο νεαρά άτομα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ξεναγώντας τους επισκέπτες σε μαυσωλεία ιστορικών προσωπικοτήτων της Βολιβίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σούκρε – Ποτοσί

Πρωινή αναχώρηση μέσα από μια υπέροχη διαδρομή για το Ποτοζί, το «Ελντοράντο του ισπανικού στέμματος» χάρη στα πλούσια ορυχεία ασημιού. Η περιοχή του Ποτοζί δεν έπαψε να κατοικείται από την εποχή των Ίνκας. Όμως το ρολόι της ιστορίας του άρχισε ουσιαστικά να χτυπά όταν ένας Ινδιάνος αποκάλυψε σε έναν από τους «κονκισταδόρες» της εποχής του Πιζάρο την ύπαρξη του Sumaj Orcko, του αργυρού βουνού. Για δύο αιώνες (1611-1825) ήταν το παγκόσμιο κέντρο εξόρυξης ασημιού και το αντικείμενο μιας χωρίς προηγούμενο εκμετάλλευσης. Μέσα στα ορυχεία του Cerro Ricο, του Πλούσιου Λόφου, όπως δικαίως ονομαζόταν από τους Ισπανούς, υπήρχαν 10.000 στοές. Το «σιντριβάνι του Ασημιού», όπως το αποκαλούσαν οι ιθαγενείς Κετσούα, ήταν αρκετό να στρώσει δύο φορές την απόσταση Βολιβίας - Μαδρίτης. Στο τέλος του 16ου αιώνα το Ποτοζί ήταν η πολυπληθέστερη πόλη του Νέου Κόσμου, μια πόλη με θαυμάσια αποικιακά κτίρια και τεράστιες εκκλησίες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ασημένια νομίσματα (ρεάλ) που κόβονταν στο Ποτοζί τροφοδοτούσαν με χρήμα τις αγορές από την Αφρική έως τη Μέση Ανατολή και την Κίνα. Από τα μέσα του 18ου αιώνα τα αποθέματα του ασημιού εξαντλήθηκαν και η πόλη έπεσε σε παρακμή. Το σημερινό Ποτοζί, χτισμένο στα 4.180 μέτρα -μία από τις πόλεις με το μεγαλύτερο υψόμετρο παγκοσμίως-, είναι ένας γραφικός οικισμός χτισμένος σε κατωφέρεια, στη σκιά του Σέρρο Ρίκο, του βουνού που είναι διάτρητου από τις στοές των ορυχείων. Το κέντρο του Ποτοζί περιλαμβάνεται από το 1987 στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και επίσκεψη στα ορυχεία του Cerro Rico - μια μοναδική εμπειρία, που θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και θα μας γνωρίσει τη σκληρή δουλειά των εργατών κατά την αποικιοκρατική περίοδο*. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ποτοσί – Ουγιούνι

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε μεταξύ άλλων την υπέροχη Εκκλησία του San Lorenzo, το παλιό νομισματοκοπείο και σήμερα μουσείο «Casa de la Moneda» και άλλα αξιοθέατα της αποικιακής αυτής πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Κολτσάνι, που είναι η «Πύλη» για τις αλυκές του Ουγιούνι, της μεγαλύτερης λίμνης από αλάτι (πεδίο άλατος) στη Γη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.653 μέτρων. Πρόκειται για ένα μοναδικά παράξενο γεωλογικό φαινόμενο, ένα θαύμα της φύσης. Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να φωτογραφηθούμε στο απίθανο αυτό γεωλογικό φαινόμενο της Θάλασσας από Αλάτι και να θαυμάσουμε την απεραντοσύνη του. Η περιήγηση στο Πεδίο Άλατος καθώς και στη Νησίδα Ινκαουάσι με τους γιγάντιους κάκτους αποτελούν μία από τις ανεπανάληπτες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Απόψε θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από την αλατόπετρα της περιοχής!!!

9η ημέρα: Ουγιούνι – Θάλασσα από αλάτι – Σαν Πέδρο ντε Κεμέζ

Για ακόμα μία ημέρα θα ταξιδεύουμε στις πιο απομονωμένες περιοχές της Βολιβίας, με το υποτυπώδες οδικό δίκτυο και τις υπέροχες εικόνες των ηφαιστείων, της ερήμου και των πολύχρωμων λιμνών. Διασχίζουμε ένα σουρεαλιστικό τοπίο χωρίς βλάστηση, που περιστοιχίζεται από ψηλούς λόφους. Συνεχίζοντας σε αυτό το παράξενο τοπίο αντικρίζουμε ένα βραχώδη σχηματισμό που μοιάζει με πέτρινο δέντρο. Παρατηρούμε λάμα και άλλα ζώα των Άνδεων, προσεγγίζουμε τις λίμνες Χόντα, Ελιόντα και Τσιαρκότα, βλέπουμε γκέιζερ και άλλα θαύματα της φύσης που θα μας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις. Διανυκτέρευση στο Σαν Πέδρο Ντε Κεμέζ.

10η ημέρα: Σαν Πέδρο ντε Κεμέζ – Κόκκινη Λίμνη – Όχο ντε Περδίς

Συνεχίζουμε και σήμερα τη συναρπαστική μας διαδρομή, φτάνοντας στο πεδίο άλατος Capiña, απ’ όπου εξορύσσεται βόρακας. Στη συνέχεια θα δούμε τις θερμές πηγές Polques και θα κατευθυνθούμε προς την εξώκοσμη Κόκκινη Λίμνη με τα τρία είδη φλαμίνγκο. Διανυκτέρευση στο Ojo De Perdiz.

11η ημέρα: Όχο ντε Περδίς – Πράσινη Λίμνη – Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα (Χιλή)

Συνεχίζοντας και σήμερα σε αυτό το απόκοσμο τοπίο, μας περιμένει μια μεγάλη κατηφόρα που μας οδηγεί στη Χιλή. Στα νότια της Βολιβίας, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή, θα δούμε την Πράσινη λίμνη με τις λευκές όχθες της - ένα μοναδικό πολύχρωμο τοπίο με κυρίαρχα χρώματα το πράσινο, το άσπρο και το καφέ των λόφων. Πρόκειται για έναν υδάτινο καθρέπτη, ένα γιγάντιο σμαράγδι ιδιαίτερα λαμπερό το πρωί και το απόγευμα. Σε όλη τη διαδρομή δεσπόζει το επιβλητικό το ηφαίστειο Licancabur, ορατό σχεδόν από παντού, ένας «Σταυρός του Νότου» για την πλοήγηση της ερήμου. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις συνεχίζουμε για τη Χιλή και το Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα – Αλμυρή Λίμνη – Τοκονάο – Κοιλάδα Σελήνης – Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα (2 εκδρομές την ίδια ημέρα)

Η σημερινή μας εξερεύνηση ξεκινά με την Αλμυρή Λίμνη, η απίστευτα καλή θέα της οποίας οφείλεται στην απόλυτα ξερή ατμόσφαιρα. Τα τρία είδη φλαμίνγκο που έχουν τις φωλιές τους εδώ, κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Συνεχίζουμε για το Toconao, μια φρουτοπαραγωγή όαση πανέμορφη για περπάτημα. Η μικρή αυτή πόλη είναι γνωστή για την τέλεια λειασμένη ηφαιστειακή πέτρα που λέγεται λαπαρίτα. Λίγο έξω από το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα απλώνεται ακόμα μία γεωλογική ιδιοτροπία της φύσης: η κοιλάδα της Σελήνης, μία περιοχή χαραγμένη από τη διάβρωση του νερού, του αέρα και του χρόνου, με περίεργους σχηματισμούς, μικρές ξερές κοιλάδες και χωμάτινα εξογκώματα που προσομοιάζουν σε τοπίο σεληνιακό. Αφού απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, θα επιστρέψουμε στο Σαν Πέδρο για  να περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του, να δούμε τα χαμηλά σπίτια του με το λευκό και γήινο χρώμα. Το ιστορικό του κέντρο είναι μικρό, αλλά σαγηνευτικό. Μια γοητευτική πλατεία, δύο, τρία τετράγωνα γεμάτα παλιά κτίρια και μια αποικιακού ρυθμού εκκλησία του 16ου αιώνα. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα – Θερμοπίδακες Ελ Τάτιο – Καλάμα – Σαντιάγο

Πολύ νωρίς το πρωί πλησιάζουμε εκ νέου τις Άνδεις και ανεβαίνουμε σε υψόμετρο για να φτάσουμε στο περίφημο πεδίο θερμοπιδάκων Ελ Τάτιο, που βρίσκεται σε μια γυμνή κοιλάδα κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Επιστροφή στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καλάμα και πτήση για Σαντιάγο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

14η ημέρα: Σαντιάγο – Νησί του Πάσχα (Αρχαιολογικός χώρος AHU ΑKIVI)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νησί του Πάσχα, έναν από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς, ίσως η πιο απομονωμένη περιοχή της Γης. Ένα νησί-κόσμημα που επιπλέει σε μια ατελείωτη θάλασσα. Άφιξη και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ahu Αkivi, με τα 7 διαφορετικά Μοάι που τοποθετήθηκαν στην αρχική τους θέση από τους αρχαιολόγους το 1960. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Νησί του Πάσχα (ολοήμερη περιήγηση)

Κατά τη σημερινή μας περιήγηση στο νησί θα δούμε μεταξύ άλλων τη Χάνγκα Ρόα, που είναι η μοναδική  πόλη και το μοναδικό λιμάνι του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ahuongariki, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα του νησιού με τα 15 Moάι, καθώς και το Ahu Te Pito Kura με το μεγαλύτερο Μοάι που μεταφέρθηκε και στήθηκε σε όρθια θέση. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα μεταβούμε στην παραλία Ανακένα, το πιο πολυνησιακό κομμάτι του νησιού, ένας αληθινός παράδεισος με ένα δάσος από κοκοφοίνικες που απλώνεται σε μια κατάλευκη αμμουδιά και έναν ήρεμο όρμο με τα μπλε νερά του Ειρηνικού. Είναι το μέρος στο οποίο θεωρείται ότι αποβιβάστηκαν οι πρώτοι άποικοι του νησιού. Τα αγάλματα Μοάι δίνουν και εδώ το «παρών» τους, με τα κοραλλένια μάτια και το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό. Η παραλία αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη του νησιού στην οποία μπορεί κανείς να κολυμπήσει και μάλιστα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των Μοάι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Νησί του Πάσχα – Σαντιάγο (Ηφαίστειο Ρανάκου, Αρχαίο τελετουργικό χωριό Ορόνγκο)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφτούμε το ηφαίστειο Rano Ranaku, το κύριο λατομείο του νησιού, από το οποίο λαξεύτηκε το 95% των Μοάι. Ο ηφαιστειακός αυτός κρατήρας είναι ένα «εικονικό νεκροταφείο» πέτρινων γιγάντων. Εδώ υπάρχουν 394 Μοάι σε διάφορα στάδια κατασκευής. Μερικά είναι κατά το ήμισυ χαραγμένα, πολλά είναι σπασμένα και άλλα φαίνονται να έχουν εγκαταλειφθεί κατά τη μεταφορά τους. Συνεχίζουμε με το Ορόνγκο, ένα αρχαίο τελετουργικό χωριό με χαμηλά πέτρινα σπίτια και αινιγματικά πετρόγλυφα που μιλούν για μεγάλους θεούς, το οποίο υπήρξε τόπος της λατρείας του Birdman (άνθρωπος - πουλί). Από εδώ θα δούμε και τα τρία μικρά νησάκια Motu Nui, Motu Iti και Motu Kάo Kάo. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Σαντιάγο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Σαντιάγο – Βαλπαραΐσο – Βίνια ντελ Μαρ – Ίσλα Νέγρα – Σαντιάγο

Μια πανέμορφη διαδρομή είναι το ιντερλούδιο στη σημερινή μας ημέρα. Οι κοιλάδες Κουρακαβή και Κασαμπλάνκα είναι κατάφυτες με οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αλλά κυρίως με αμπελώνες που παράγουν το περίφημο χιλιανό κρασί, το καλύτερο της αμερικάνικης ηπείρου και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Εξάλλου οι Χιλιανοί είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα γεωργικά τους προϊόντα. Το Βαλπαραΐσο, ναυτική βάση των Ισπανών, έγινε το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Σήμερα είναι ο ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού της Χιλής και έχει κριθεί από την UNESCO Θησαυρός Παγκόσμιας Πολιτιστικής  Κληρονομιάς. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, η «πάνω ρούγα» της οποίας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του ομώνυμου κόλπου. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη συνθέτουν ένα ζωγραφικό πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ. Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού πολύ πιο κλασικό, με το Κοινοβούλιο της χώρας που μεταφέρθηκε εδώ με απόφαση του δικτάτορα Πινοσέτ, το μνημείο στην Πλατεία Ιταλίας, το «Σχολείο Ελλάς», η Πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων και το Μνημείο της Νίκης. Η Πλατεία Σοτομαγιόρ είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραΐσο. Δεσπόζει το Μνημείο του Ναυάρχου Αρτούρο, διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού της Χιλής στον Πόλεμο του Ειρηνικού. Η πλατεία στεφανώνεται με ένα επιβλητικό κτίριο στα χρώματα της θάλασσας. Περνώντας από αγάλματα που προσφέρθηκαν από ξένες χώρες στη Χιλή το 1910, στα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της από τους Ισπανούς, οδεύουμε προς τη Βίνια Ντελ Μαρ, το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγο και της χώρας. Μια καταπράσινη μικρή διαδρομή θα μας φέρει στο Μουσείο Φονκ, με εκθέματα σχετικά με τον πολιτισμό των Ραπανούι, των κατοίκων του Νησιού του Πάσχα. Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Ρενιάκα ακόμα ένα θέρετρο με εξαιρετικές παραλίες. Εδώ εάν θέλετε δοκιμάστε εξαίσιες θαλασσινές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Ίσλα Νέγρα, μια παραλιακή περιοχή της Κεντρικής Χιλής, περίπου 100 χλμ. δυτικά του Σαντιάγο. Ήταν εδώ που ο Χιλιανός συγγραφέας Πάμπλο Νερούντα είχε την κατοικία του από 1939 έως το θάνατό του το 1973 - μάλιστα ο ίδιος είχε ονομάσει έτσι την περιοχή αυτή λόγω των μαύρων βράχων κοντά στην ακτή. Το σπίτι του έχει μετατραπεί πλέον σε μουσείο, ενώ η Ίσλα Νέγρα αποτελεί αγαπημένο τόπο διακοπών, με πολλά εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σαντιάγο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: Σαντιάγο – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4600 € 880 €
Twin Room 4600 € 880 €
Triple Room 4600 € 880 €
Single Room 5800 € 880 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6100 € 880 €
Twin Room 6100 € 880 €
Triple Room 6100 € 880 €
Single Room 7300 € 880 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4600 € 880 €
Twin Room 4600 € 880 €
Triple Room 4600 € 880 €
Single Room 5800 € 880 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6100 € 880 €
Twin Room 6100 € 880 €
Triple Room 6100 € 880 €
Single Room 7300 € 880 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6280 € 880 €
Twin Room 6280 € 880 €
Triple Room 6280 € 880 €
Single Room 7480 € 880 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4780 € 880 €
Twin Room 4780 € 880 €
Triple Room 4780 € 880 €
Single Room 5980 € 880 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6280 € 880 €
Twin Room 6280 € 880 €
Triple Room 6280 € 880 €
Single Room 7480 € 880 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4780 € 880 €
Twin Room 4780 € 880 €
Triple Room 4780 € 880 €
Single Room 5980 € 880 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5730 € 0 €
Twin Room 5730 € 0 €
Triple Room 5730 € 0 €
Single Room 6830 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7230 € 0 €
Twin Room 7230 € 0 €
Triple Room 7230 € 0 €
Single Room 8430 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5730 € 0 €
Twin Room 5730 € 0 €
Triple Room 5730 € 0 €
Single Room 6830 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7230 € 0 €
Twin Room 7230 € 0 €
Triple Room 7230 € 0 €
Single Room 8430 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός από το Σαντιάγκο που είναι μόνο με πρωινό.
 • Ξενοδοχεία 4* και 5* και τα καλύτερα διαθέσιμα στις μικρές πόλεις. Ξενοδοχείο από αλάτι στο Ουγιούνι.
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός. 
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 30 $.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880 €
 • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 30 $.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus
 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Το Σαλάρ ντε Ουγιούνι στη Νοτιοδυτική Βολιβία, τη μεγαλύτερη θάλασσα από αλάτι στον κόσμο -μια περιοχή μοναδική στον πλανήτη- καθώς και τις εξωγήινες λίμνες με πράσινο και κόκκινο χρώμα.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αλάτι!
 • Ξενάγηση στο πανέμορφο Ποτοσί, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Επίσκεψη στα ορυχεία του Σέρρο Ρίκο (Πλούσιου Λόφου) στο Ποτοζί.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις, με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, σε όλη την περιοχή της Ερήμου Ατακάμα, με τους θερμοπίδακες, τις αλμυρές λίμνες, τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα σεληνιακά τοπία στη σκιά των ηφαιστείων της Βόρειας Χιλής - εκδρομές μεγάλου κόστους. 
 • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.
 • Τα περίπου 380 προ-ισπανικά γεωγλυφικά στην τοποθεσία Pintados («Οι Ζωγραφισμένοι»).
 • Τον περίφημο «Γίγαντα της Ατακάμα».
 • Το εγκαταλελειμμένο από τη δεκαετία του 1940 εργοστάσιο νίτρου στο πάλαι ποτέ οικονομικό κέντρο της περιοχής και νυν πόλη - φάντασμα, το Χάμπερστοουν.
 • Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής μας από το Σαντιάγο στο Βαλπαραΐσο και τη Βίνια Ντελ Μαρ θα επισκεφτούμε και την περίφημη Ίσλα Νέγρα, μια παραλιακή περιοχή της Κεντρικής Χιλής, όπου ο Χιλιανός συγγραφέας Πάμπλο Νερούντα είχε την κατοικία του.
 • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Νησί του Πάσχα, μια ηφαιστειογενή, μικροσκοπική κουκκίδα στεριάς μέσα στην απεραντοσύνη του Νότιου Ειρηνικού. Η γνωριμία μας με το Νησί του Πάσχα γίνεται με ιδιωτικές ξεναγήσεις (όχι μαζί με άλλους τουρίστες) - μία ημερήσια εκδρομή και δύο εκδρομές μισής ημέρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα επισκεφτούμε και το Αρχαιολογικό Πάρκο (η είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Επισκεφθείτε το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, στη Λίμα, από τα δέκα κορυφαία της Νότιας Αμερικής.
 • Θαυμάστε από ψηλά τους εκπληκτικούς γεωγλυφικούς σχηματισμούς της Νάσκα.
 • Κάντε εξορμήσεις στη ζούγκλα του Αμαζονίου, τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη μας.
 • Εξερευνήστε το μοναδικό Κούσκο, τον "Ομφαλό της Γης".
 • Περιηγηθείτε στο επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν με το τριπλό κυκλώπειο τείχος.
 • Απολαύστε τη μαγεία του Μάτσου Πίτσου, της ιερής πόλης των Ίνκας.
 • Ανακαλύψτε τις πόλεις Πίσακ και Ογιανταϊτάμπο στην Ιερή κοιλάδα των Ίνκας.
 • Γνωρίστε τους ιθαγενείς Ούρος στα πλωτά νησιά τους, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρα στη λίμνη Τιτικάκα.
 • Εξερευνήστε το Σαντιάγκο, την κοσμοπολίτικη αλλά και γεμάτη αντιθέσεις πρωτεύουσα της Χιλής.
 • Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Νησί του Πάσχα, με τους μυστηριώδεις πέτρινους γίγαντες Μοάι.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Tρεις χορταστικές διανυκτερεύσεις στο Νησί του Πάσχα, για να έχουμε τον χρόνο να το εξερευνήσουμε σε ισάριθμες εκδρομές.
 • Ολοήμερη εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Τιαχουανάκο.
 • Επίσκεψη στη λίμνη Εντιόντα με τα λευκά και τα ροζ φλαμίνγκο.

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Αναχωρήσεις

8/11, 29/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Βολιβία - Έρημος Ατακάμα - Νησί του Πάσχα | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info