Αγκόλα – Σάο Τιμέ – Γκάνα – Τόγκο – Μπενίν | Ιούλιος - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 13, 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5490€

Travel Identity

Ένα μοναδικό ταξίδι σε πέντε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, στη λάμψη των αρχέγονων πολιτισμών τους που διατηρούνται ζωντανοί μέχρι σήμερα, στο μεγαλείο του φυσικού περιβάλλοντός τους και στην απαράμιλλη γοητεία των ανθρώπων τους. Ένα οδοιπορικό στη Μαύρη Αφρική για ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, παρά τις όποιες ταλαιπωρίες συνεπάγονται οι ελλείψεις ανέσεων και υποδομών σε τόπους όχι ιδιαίτερα «τουριστικούς».

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε πέντε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, την Γκάνα, το Τόγκο και το Μπενίν, το Σαο Τομέ και την Αγκόλα.

Το ταξίδι μας ξεκινάει από την πρωτεύουσα του Μπενίν, την Κοτονού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λίκνο της αφρικανικής παραδοσιακής θρησκείας, την Ουιντάχ, τη γενέτειρα του ιδρυτή της Αϊτής Toussaint L'Overture, την Αλλάντα, την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης, την Αμπομέι και το "χωριό του νερού", το Γκανβί. Συνεχίζουμε με το Τόγκο και την πρωτεύουσά του Λομέ και από εκεί περνάμε στην πρωτεύουσα της Γκάνα, την ιστορική Άκκρα.  Εδώ μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τα Κάστρα της Χρυσής Ακτής Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα, θα εξερευνήσουμε το Εθνικό Πάρκο Κακούμ και θα γνωρίσουμε την πόλη Κουμάσσι, έδρα του πλούσιου βασιλείου των Ασάντι. Στη συνέχεια θα μεταβούμε αεροπορικώς στο πανέμορφο νησιωτικό κρατίδιο του Σαο Τομέ, το οποίο ανακαλύφθηκε από πορτογάλους εξερευνητές ανήμερα του Αγίου Θωμά, εξού και το όνομα του. Ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας στην υποσαχάρια Αφρική με την επίσκεψη μας στην Αγκόλα, μια χώρα ταχύτατα αναπτυσσόμενη εξαιτίας του τεράστιου ορυκτού πλούτου που διαθέτει.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Πλούσιο πρόγραμμα σε πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής. Εκτεταμένη επίσκεψη στο κρυμμένο μυστικό της Αφρικής, την Αγκόλα, μία από τις πιο «ακριβές» τουριστικά χώρες στον κόσμο, την οποία γνωρίζουμε με εξερεύνηση της ενδοχώρας και όχι με απλή επίσκεψη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

 • Επίσκεψη στα κάστρα Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα της Χρυσής Ακτής.
 • Ξενάγηση στην παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης, την Αμπομέι.
 • Επίσκεψη στα φημισμένα χωριά των Ασάντι.
 • Ξενάγηση στο «χωριό του νερού», το Γκανβί.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κακούμ με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
 • Διαμονή στο Σαο Τομέ, το εξωτικό «Νησί της Σοκολάτας».
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Kwanza στην Αγκόλα.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΤΟΝΟΥ (ΜΠΕΝΙΝ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μπενίν, τη Κοτονού, που βρίσκεται στην ακτή του Κόλπου της Γουινέας.
Η Κοτονού είναι η μεγαλύτερη πόλη του Μπενίν, είναι η διοικητική πρωτεύουσα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της περιοχής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΝΒΙ - ΑΜΠΟΜΕΪ

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για το Γκανβί – το "χωριό του νερού", που γνωστό επίσης και ως "η Βενετία της Δυτικής Αφρικής". Θα επισκεφθούμε την πλωτή αγορά του και θα έχουμε την ευκαιρία να εντρυφήσουμε στην καθημερινότητα των κατοίκων που μετακινούνται αποκλειστικά με τα κανό τους για τις καθημερινές εργασίες τους αλλά και τις συναλλαγές τους με τους τουρίστες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αμπομέι, την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης κατά τον 17ο αιώνα, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο το οποίο στεγάζεται στο παλιό παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κοτονού. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ ΝΟΒΟ

Πρωινό ξύπνημα, πλούσιο πρόγευμα κα άμεση αναχώρηση για το Πόρτο Νόβο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μπενίν. Το Πόρτο Νόβο έχει εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς και χρώμα από την πολύβουη Κοτονού. Η πόλη ιδρύθηκε το 1500μΧ περίπου, από πορτογάλους εξερευνητές και διατηρεί έντονες μέχρι και σήμερα τις πορτογαλικές επιρροές του. Θα περιηγηθούμε στο πολύχρωμο κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε δεκάδες αγάλματα και μνημεία που υπάρχουν εκεί και μαρτυρούν την συναρπαστική ιστορία της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κοτονού, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΟΝΟΥ - ΟΥΙΝΤΑΧ - ΛΟΜΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη πρωτεύουσα του Τόγκο, τη Λομέ, στις όχθες του Ατλαντικού. Το κρατίδιο του Τόγκο είναι μια στενόμακρη λωρίδα γης ανάμεσα στο Μπενίν και τη Γκάνα, μήκους 600 χιλιομέτρων και πλάτους 50-150 χιλιομέτρων. Έζησε διαδοχικά τη γερμανική, την αγγλική και τη γαλλική αποικιοκρατία, ενώ η χάραξη των συνόρων του έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα εθνολογικά στοιχεία, όπως συνέβη εξάλλου και στην υπόλοιπη Αφρική, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη μικρή του έκταση 27 εθνικές ομάδες και να αποτελεί σήμερα ένα πλούσιο δειγματολόγιο φυλών, που πρεσβεύουν ως επί το πλείστον ανιμιστικές θρησκείες με πλήθος δοξασιών. Στη διαδρομή μας, θα μεταβούμε στην Ουιντάχ, που θεωρείται το λίκνο της αφρικανικής παραδοσιακής θρησκείας. Εκεί θα επισκεφθούμε το ναό που είναι αφιερωμένος στον ιερό Πύθωνα, τον οποίο πιστεύουν ως ζωοδότη και προστάτη τους, καθώς και το ιερό δάσος Κπάσσε, όπου στεγάζονται πολλά ιερά αφιερωμένα σε διάφορες θεότητες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο της Ουιντάχ που στεγάζεται σε ένα παλιό Πορτογαλικό κάστρο κτισμένο το 1721 και στο οποίο απεικονίζεται ο ρόλος που έπαιξε το Μπενίν στο εμπόριο των σκλάβων, καθώς και το  Port of No Return, δηλαδή το "Σημείο χωρίς Επιστροφή", ένα μνημείο που κατασκεύασε η κυβέρνηση του Μπενίν για αυτούς που απήχθηκαν κατά την εποχή του δουλεμπορίου. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εθνικό μουσείο, τους κεντρικούς της δρόμους με τα αποικιακά κτίρια και τις εκκλησίες, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας και την αγορά των φετίχ (βουντού). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΜΕ - ΑΚΚΡΑ

Πρωινό ξύπνημα και άμεση αναχώρηση οδικώς για την Άκκρα, πρωτεύουσα της Γκάνα. Η διαδρομή που διασχίσουμε είναι μαγευτική και είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστη. Μέχρι το 1957 η Γκάνα ήταν Βρετανική αποικία και ονομαζόταν Χρυσή Ακτή. Είναι η τρίτη παραγωγός χώρα κακάο στον κόσμο, ενώ η περιοχή των Ασάντι είναι η δεύτερη στον κόσμο σε αποθέματα χρυσού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της  οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας και το Kwame Nkrumah Memorial Park, αφιερωμένο στον Κβάμε Νκρούμαχ, τον πρώτο πρωθυπουργό (1957-1960) και πρώτο πρόεδρο (1960-1966) της ανεξάρτητης Γκάνας, γνωστού και για τις προσπάθειές του να διαδοθούν οι ιδέες του παναφρικανισμού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Arts Centre, μια μεγάλη αγορά, όπου βρίσκει κανείς χειροτεχνήματα όχι μόνο από τη Γκάνα, αλλά από ολόκληρη τη Δυτική Αφρική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΪΠ ΚΟΟΥΣΤ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΟΥΜ

Ημέρα εντυπώσεων και συγκίνησης η σημερινή, αφού θα μας μεταφέρει στην απάνθρωπη εποχή του δουλεμπορίου. Η ακτή που βρισκόμαστε στον Κόλπο της Γουινέας, εκτός από το έντονο τροπικό της χρώμα έχει στο ενεργητικό της μια πολύχρονη ιστορία δουλεμπορίου. Εδώ έφτασαν για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι  αναζητώντας χρυσό. Από τα κάστρα που δεσπόζουν κατά μήκος της ακτογραμμής της, αναδύεται το άρωμα της εποχής των Πορτογάλων, των Γάλλων, των Ολλανδών και των Βρετανών που τα κατασκεύασαν και στη συνέχεια επιδόθηκαν στην εκμετάλλευση των ιθαγενών, στέλνοντας καραβάνια Μαύρων στις αποικίες τους. Από τα εκατό περίπου κάστρα που βρίσκονται στην περιοχή, θα επισκεφθούμε αυτό του Κέιπ Κόουστ, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1653 και στο οποίο στεγάζεται από το 1994 το Ιστορικό Μουσείο Δυτικής Αφρικής. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Εθνικό Πάρκο Κακούμ, που εκτείνεται σε περισσότερα από 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαθέτει ποικίλη και πυκνή τροπική βλάστηση καθώς και περί τα 40 είδη θηλαστικών και 400 είδη πουλιών. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εθνικού αυτού πάρκου, που το καθιστά πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, είναι το γεγονός ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους θόλους τροπικού δάσους, τον οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διασχίζοντας τις γέφυρες που αιωρούνται σε ύψος 40 μέτρων πάνω από το έδαφος. Μετά τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας Κέιπ Κόουστ. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΜΙΡΑ – ΑΣΣΙΝ ΜΑΝΣΟ - ΚΟΥΜΑΣΙ

Πρωινό ξύπνημα, πλούσιο πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για το Κουμάσι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γκάνα. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό κάστρο Ελμίρα, γνωστό και ως Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1482 και αποτελεί το πρώτο Ευρωπαϊκό κτίριο της υποσαχάριας Αφρικής. Το λιμάνι με τις πολύχρωμες πιρόγες προσφέρει μια από τις ωραιότερες σκηνές για φωτογραφίες στη Δυτική Αφρική. Θα σταματήσουμε επίσης στο Ασσιν Μανσό, πρώην «Ποταμό των Σκλάβων», καθώς εδώ ήταν το λιμάνι, όπου σκλάβοι από ολόκληρη τη δυτική Αφρική επιβιβάζονταν σε πλοία για να  μεταφερθούν στο «Νέο Κόσμο». Άφιξη στο Κουμάσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΜΑΣΙ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Κουμάσι, ιστορική και πνευματική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα του πλούσιου βασιλείου των Ασάντι, μιας από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Ασάντι, οι "Πρώσσοι" της Δυτικής Αφρικής ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος όλης της περιοχής. Περιφρόνησαν τους αποίκους, ανέπτυξαν μεγάλη στρατιωτική οργάνωση και υπέταξαν τις γειτονικές φυλές. Η Αγγλία κατάφερε να κατακτήσει και να λεηλατήσει το Κουμάσι μόλις το 1874. Ο βασιλιάς τους είναι ο απόλυτος άρχοντας και χαίρει του σεβασμού όλων των φυλών. Ακόμα και στις μέρες μας κανένας πρόεδρος της Γκάνας δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς την υποστήριξη του "χρυσού βασιλιά". Τα μέλη της φυλής φημίζονται για τα περίτεχνα χειροποίητα σκεύη, κοσμήματα και υφάσματα που δημιουργούν. Σήμερα οι Ασάντι ζουν το λυκόφως του λαμπερού πολιτισμού τους εξαιτίας ακριβώς του ίδιου στοιχείου που τους ανέδειξε, του χρυσού. Θα επισκεφθούμε το Παλάτι και σημερινό μουσείο, το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γκάνας, το οποίο στεγάζει μια πλούσια συλλογή των αντικειμένων αλλά και χωριά των Ασάντι όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους καλλιτέχνες εν δράσει και να αγοράσετε κάτι που τυχόν θα σας αρέσει απευθείας από αυτούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΜΑΣΙ – ΑΚΚΡΑ – ΣΑΟ ΤΟΜΕ

Πρωινό ξύπνημα και άμεση αναχώρηση οδικώς για την Άκκρα και από εκεί αεροπορικώς για το νησιωτικό κρατίδιο του Σαο Τομέ. Το Σαο Τομέ και Πρινσιπέ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι εξωτικό σύμπλεγμα νησιών στον Κόλπο της Γουιάνας και είναι επίσης γνωστό ως «Νησί της Σοκολάτας» εξαιτίας των εξαιρετικών ποικιλιών κακάο που ευδοκιμούν στα εδάφη του. Εδώ θα απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στις υπέροχες παραλίες, τροπικά δάση με πλούσια βλάστηση και εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους.

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΟ «ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΡΟΛΑΣ»

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ξενάγηση στο «Νησί των Ρόλας». Ξεκινάμε οδικώς, κινούμαστε νότια στο Σαο Τομέ και από εκεί με σκάφος στο «Νησί των Ρόλας», το οποίο φημίζεται για τις εξωτικές παραλίες του με τους κοκοφοίνικες να φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό φάρο που δεσπόζει στο νησί αλλά και το μικρό αγαλματίδιο που βρίσκεται στο σημείο από όπου περνά η νοητή γραμμή του Ισημερινού. Απολαύστε το μοναδικό συναίσθημα να βρίσκεστε με το ένα πόδι στο νότιο ημισφαίριο και με το άλλο στο βόρειο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΟ ΤΟΜΕ (ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ) – ΛΟΥΑΝΤΑ (ΑΓΚΟΛΑ)

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αφήνουμε το ξενοδοχείο μας για μια ξενάγηση στην πόλη του Σαο Τομέ. Θα επισκεφθούμε το οχυρό του Σαν Σεμπαστιάν, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, την πλατεία Ανεξαρτησίας, την δημοτική αγορά και το Σπίτι των Τεχνών, μια φιλόδοξη προσπάθεια να δημιουργηθεί στην πόλη ένα πραγματικό πολιτιστικό κέντρο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περιοχή Μπομ Σουκέσο για να επισκεφθούμε το Βοτανικό Κήπο, τους καταρράκτες του Αγίου Νικολάου και μια φυτεία καφέ.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για Λουάντα, στην Αγκόλα.

12η ΗΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΛΟΥΑΝΤΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Λουάντα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Η Λουάντα είναι μια πόλη με έντονες αντιθέσεις, είναι μια ζωντανή μητρόπολη όπου το παρελθόν συναντά το μέλλον. Η ξενάγηση μας στην πορτογαλική παλιά πόλη είναι ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικής, παράδοσης αλλά και μουσικής και χορού, αγαπημένες συνήθεις των κατοίκων της περιοχής. Μεταξύ αλλών θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο του Agoustino Neto, το Προεδρικό Παλάτι και το κτήριο του Κοινοβουλίου. Παραδοσιακό γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα και καθώς ο ήλιος δύει ακολουθούμε τους κατοίκους που συνωστίζονται στις παραλίες για ολονύκτια διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΝΤΟΥΛΑ – ΠΕΤΡΑΣ ΝΕΓΡΑΣ

Πρωινό ξύπνημα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή Καλαντούλα. Πρωινό καθ’ οδόν και πρώτη στάση στους Βοτανικούς Κήπους N’dalatando. Αν και η Αγκόλα είναι διπλάσια σε μέγεθος από τη Γαλλία και 14 φορές μεγαλύτερη από την Πορτογαλία, της οποίας υπήρξε αποικία, οι Βοτανικοί Κήποι N’dalatando είναι οι μοναδικοί που διαθέτει η αφρικανική χώρα. Από εκεί θα μεταβούμε στην περιοχή Πέτρας Νέγρας, όπου σκουρόχρωμοι βραχώδεις σχηματισμοί δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο, για να καταλήξουμε στην περιοχή Καλαντούλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΛΑΝΤΟΥΛΑ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στους εντυπωσιακούς καταρράκτες Καλαντούλα, έναν από τους μεγαλύτερους σε ποσότητα νερού στην Αφρική. Ο συγκεκριμένος καταρράκτης έχει μέγιστο ύψος 105 μέτρων και συνολικό μήκος 400 μέτρων! Αφού επισκεφθούμε μια εντυπωσιακή πορτογαλική εκκλησία που έχει κτιστεί στην περιοχή των 16ο αιώνα, θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στη Λουάντα. Για σήμερα προβλέπεται διαμονή σε River Lodge στις όχθες του ποταμού Kwanza.

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΤΑΜΟΣ KWANZA – ΕΘΝΙΚO ΠΑΡΚΟ ΚΙΣΣΑΜΑ

Ξεκινάμε τη σημερινή ημέρα με επίσκεψη στο Miradouo da Lua, που σημαίνει στα πορτογαλικά το «Σημείο που βλέπεις το Φεγγάρι», και πήρε το όνομα του από τους πολύχρωμους βραχώδεις σχηματισμούς που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον ποταμό Kwanza για μια κρουαζιέρα στις όχθες του. Μετά από ένα υπέροχο γεύμα στο River Lodge ξεκινάμε για σαφάρι στην αφρικανική ζούγκλα! Λιοντάρια, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και ιπποπόταμοι είναι μερικά από τα μοναδικά ζώα της αφρικανικής ηπείρου που θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στη Λουάντα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΤΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ξύπνημα, πλούσιο πρόγευμα και βόλτα στο νότιο τμήμα της Λουάντα όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Σκλάβων, την αγορά χειροποίητων προϊόντων και το εμπορικό κέντρο Talatona. Παραδοσιακό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 13ήμερο, με άφιξη στην Άκκρα (5η ημέρα του 17ήμερου προγράμματος) με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως Γκάνα-Σάο Τομέ-Αγκόλα.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 990 €
Twin Room 5490 € 990 €
Triple Room 5490 € 990 €
Single Room 6590 € 990 €
Extras

+ 17 ημέρο προγραμμα σε δίκλινο  :  1400 €

+ 17 ημέρο προγραμμα σε μονόκλινο  :  1800 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 990 €
Twin Room 5490 € 990 €
Triple Room 5490 € 990 €
Single Room 6590 € 990 €
Extras

+ 17 ημέρο προγραμμα σε δίκλινο  :  1400 €

+ 17 ημέρο προγραμμα σε μονόκλινο  :  1800 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5670 € 990 €
Twin Room 5670 € 990 €
Triple Room 5670 € 990 €
Single Room 6770 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ 17 ημέρο προγραμμα σε δίκλινο  :  1400 €

+ 17 ημέρο προγραμμα σε μονόκλινο  :  1800 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5670 € 990 €
Twin Room 5670 € 990 €
Triple Room 5670 € 990 €
Single Room 6770 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Extras

+ 17 ημέρο προγραμμα σε δίκλινο  :  1400 €

+ 17 ημέρο προγραμμα σε μονόκλινο  :  1800 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6730 € 0 €
Twin Room 6730 € 0 €
Triple Room 6730 € 0 €
Single Room 7830 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ 17 ημέρο προγραμμα σε δίκλινο  :  1400 €

+ 17 ημέρο προγραμμα σε μονόκλινο  :  1800 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6730 € 0 €
Twin Room 6730 € 0 €
Triple Room 6730 € 0 €
Single Room 7830 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ 17 ημέρο προγραμμα σε δίκλινο  :  1400 €

+ 17 ημέρο προγραμμα σε μονόκλινο  :  1800 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα της όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή 
 • Ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει). 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, Βίζες (Εκδίδονται κατά την είσοδο σε κάθε μία από τις 3 χώρες), επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 990.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό είναι υποχρεωτικό.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Πλούσιο πρόγραμμα σε πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής. Εκτεταμένη επίσκεψη στο κρυμμένο μυστικό της Αφρικής, την Αγκόλα, μία από τις πιο «ακριβές» τουριστικά χώρες στον κόσμο, την οποία γνωρίζουμε με εξερεύνηση της ενδοχώρας και όχι με απλή επίσκεψη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

 • Επίσκεψη στα κάστρα Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα της Χρυσής Ακτής.
 • Ξενάγηση στην παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης, την Αμπομέι.
 • Επίσκεψη στα φημισμένα χωριά των Ασάντι.
 • Ξενάγηση στο «χωριό του νερού», το Γκανβί.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κακούμ με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
 • Διαμονή στο Σαο Τομέ, το εξωτικό «Νησί της Σοκολάτας».
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Kwanza στην Αγκόλα.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

Highlights

 • Τα κάστρα Κέιπ Κόουστ και Ελμίνα της Χρυσής Ακτής.
 • Η επίσκεψη στους Ασάντι, μία από τις πιο σημαντικές φυλές στη Δυτική Αφρική!
 • Το «χωριό του νερού», το Γκανβί.
 • Η γνωριμία με το Σάο Τομέ, το εξωτικό «Νησί της Σοκολάτας».
 • Η κρουαζιέρα στον ποταμό Κουάνζα της Ανγκόλα.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Ένα οδοιπορικό στη Μαύρη Αφρική για ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, παρά τις όποιες ταλαιπωρίες συνεπάγονται οι ελλείψεις ανέσεων και υποδομών σε τόπους όχι ιδιαίτερα «τουριστικούς».

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2019
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Αναχωρήσεις

3/10, 20/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αγκόλα – Σάο Τιμέ – Γκάνα – Τόγκο – Μπενίν | Ιούλιος - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info