Λίβανος | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 579€

Travel Identity

Ένα ταξίδι στον Λίβανο είναι μια έκπληξη με πολλαπλές ανακαλύψεις, με τοπία και εικόνες ασυνήθιστες για το «μάτι ενός Ευρωπαίου». Βλέπουμε (και διανυκτερεύουμε) σε ιστορικές πόλεις όπως η Βηρυτός, η Τύρος, η Σιδώνα και η Βύβλος, επισκεπτόμαστε αρχαίες ρωμαϊκές πολιτείες και ναούς, απομεινάρια χαμένων πολιτισμών με λάμψη αναλλοίωτη στους αιώνες, και φυσικά τα περίφημα δάση των κέδρων, η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα του Λιβάνου.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στη χώρα των κέδρων από την πρωτεύουσα Βηρυτό, μια πόλη σαν βγαλμένη από τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Επισκεπτόμαστε τα βουνά Σουφ για να δούμε το χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ με το παλάτι Μπεϊτεντίν, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία της χώρας. Συνεχίζουμε προς την οινοπαραγωγή περιοχή της Κσαρά και ερχόμαστε στην αρχαία πόλη Αντζάρ, σπουδαίο μνημείο του χαλιφάτου των Ομεϋαδών. Γνωρίζουμε επίσης την παραθαλάσσια κωμόπολη του Μπατρούν, και ερχόμαστε στην ιστορική Βύβλο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με συνεχή κατοίκηση! Με αφετηρία τη Βύβλο εκδράμουμε στα Σπήλαια Τζέιτα και τον λόφο της Χαρίσσα, καθώς και στην «πόλη των γλυκισμάτων», την Τρίπολη, στον λιβανέζικο βορρά. Εδώ μας περιμένει και ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά πρόσωπα του Λιβάνου, τα περίφημα δάση των Κέδρων στην κοιλάδα Καντίσα, για να δούμε από κοντά αυτά τα υπέροχα δέντρα, σήμα-κατατεθέν του Λιβάνου…

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Ένα σπάνιο 7ήμερο πρόγραμμα στη χώρα των κέδρων.  


Περιλαμβάνει:

 • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό και 2 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στην Τύρο, πόλη-μνημείο της UNESCO, και στην ιστορική πόλη της Σιδώνας.
 • Εισόδους στα μουσεία και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός
 • Τοπικό ξεναγό.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βηρυτός

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βηρυτό.

2η ημέρα: Βηρυτός – Ντέιρ Ελ Καμάρ – Μπεϊτεντίν – Βηρυτός (ξενάγηση)

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα ξεκουραστούμε για κάποιες ώρες. Το πρωί ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τον Λίβανο με μια εκδρομή οδικώς στα Βουνά Σουφ (Chouf) για να επισκεφθούμε το «Μοναστήρι της Σελήνης», όπως μεταφράζεται το όνομα του Ντέιρ ελ Καμάρ, ένα όμορφο, γραφικό χωριό που τον 17ο αι. υπήρξε πρωτεύουσα του Λιβάνου. Συνεχίζουμε για το παλάτι Μπεϊτεντίν (Beit ed-Dine), το ανάκτορο που έχτισε τον 19ο αι. (μέσα σε μια περίοδο τριάντα ετών) ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί γύρω από ένα παλιό ερημητήριο. Σήμερα το παλάτι θεωρείται δικαίως ένα από τα κορυφαία σωζόμενα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του Λιβάνου. Επιστροφή στη Βηρυτό και γνωριμία με την πόλη, μια πόλη των αντιθέσεων, που μας καταπλήσσει με την όμορφη αρχιτεκτονική της, τις μικρές κατοικίες που επιμένουν να σηκώνουν το ανάστημά τους πλάι στα σύγχρονα κτίρια. Ξενάγηση στον Εθνικό μουσείο και στην συνέχεια θα κάνουμε τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης, την Κορνίς, τη σπηλιά των σπουργιτιών και τα σουκ της Βηρυτού, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βηρυτός – Μπααλμπέκ – Κσάρα – Αντζάρ – Βηρυτός

Αναχωρούμε οδικώς για τα ενδότερα της χώρας, με προορισμό μας έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής (και όχι μόνο), το Μπααλμπέκ (Baalbek). Είναι το ιερό αφιερωμένο στον Βάαλ, τον τοπικό θεό που οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ταύτιζαν με τον θεό Ήλιο, γι’ αυτό και ονόμαζαν το Μπααλμπέκ «Ηλιούπολις». Μαζί με τους παρακείμενους ναούς της Αφροδίτης και του Βάκχου, συνθέτει το καλύτερα διατηρημένο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα ιερών στη Μέση Ανατολή, έχοντας αντέξει σεισμούς, πολέμους και επιδρομές. Όχι τυχαία λοιπόν κατέχει περίοπτη θέση στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστρέφοντας προς τη βάση μας στη Βηρυτό θα κάνουμε μια στάση στο Κσαρά (Ksara) για να επισκεφθούμε τις σπηλιές που χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή περίοδο (και επέκτειναν οι Ιησουίτες στις αρχές του περασμένου αιώνα). Θα ξεναγηθούμε στο τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε εκλεκτά λιβανέζικα κρασιά. Η ημέρα μας συνεχίζεται με κατεύθυνση την πόλη Αντζάρ (Anjar), το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου Χαλιφάτου των Ομεϋαδών στον Λίβανο, ένα από τα τέσσερα μεγάλα χαλιφάτα που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο μ.Χ. αι. από τον χαλίφη Ουαλίντ: τα ευρήματα στην Αντζάρ, παλάτια, λουτρά και τεμένη μάς οδηγούν να πιστέψουμε πως πρόκειται για χώρο που προοριζόταν για τον ίδιο τον χαλίφη, ενώ τα 600 περίπου καταστήματα που επίσης λειτουργούσαν εδώ αποδεικνύουν πως παράλληλα αποτελούσε σπουδαίο εμπορικό κόμβο της εποχής. Μετά το πέρας της επίσκεψης, επιστρέφουμε στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βηρυτός – Τύρος – Σιδώνα – Βηρυτός

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τον νότιο Λίβανο και την πόλη της Τύρου. Από τα πιο σπουδαία λιμάνια των αρχαίων Φοινίκων, η Τύρος υπήρξε κέντρο εμπορίου που εκτεινόταν ως την άλλη πλευρά της Μεσογείου. Η ίδια η πόλη μάλιστα διαθέτει μια εξαιρετικά διατηρημένη παλιά πόλη, που αποτελεί μάλιστα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Σιδώνα, από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του σύγχρονου Λιβάνου, επίσης με μεγάλη Ιστορία. Ο πλούτος της αρχαίας Σιδώνας δεν προερχόταν τόσο από τη θάλασσα, όπως της γειτονικής Τύρου, αλλά από την επεξεργασία της πορφύρας, υλικό περιζήτητο την εποχή εκείνη. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη, θα δούμε το κάστρο των Σταυροφόρων και την παλιά πόλη, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βηρυτός – Σπήλαια Τζέιτα – Χαρίσσα – Βύβλος

Πρωινή αναχώρηση από τη Βηρυτό, με τελικό προορισμό μας την πόλη της Βύβλου. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τα Σπήλαια Τζέιτα, τα πιο γνωστά σπήλαια στη Μέση Ανατολή, για να θαυμάσουμε από κοντά τις πελώριες αίθουσες με μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες «συλλογές» από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θα συνεχίσουμε για τη Χαρίσσα, πόλη χτισμένη πάνω σε λόφο όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα στον κόλπο Jounieh! Επιστροφή στη Βύβλο: πολλοί ιστορικοί επισημαίνουν πως η Βύβλος είναι η αρχαιότερη πόλη με συνεχή κατοίκηση, σε ολόκληρο τον κόσμο! Σήμερα, μετά από χιλιετίες Ιστορίας, παραμένει ένα γοητευτικό φοινικικό λιμάνι, με εξαιρετικά πλούσια ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά, που την καθιστά ίσως τον πιο συναρπαστικό προορισμό στον Λίβανο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βύβλος – Τρίπολη – Δάσος Κέδρων – Κοιλάδα Καντίσα – Βύβλος

Πρωινή αναχώρηση για την Τρίπολη ή Τραμπλούς (Trablous). Η Τρίπολη είναι γνωστή και ως «η πόλη των γλυκισμάτων», ξεχωρίζει ωστόσο και για το ιδιαίτερο χρώμα της. Διακρίνεται σε δύο τμήματα, το λιμάνι του Αλ Μίνα και την παλιά πόλη που χρονολογείται από την εποχή των Μαμελούκων. Είναι ένα γοητευτικό σύμπλεγμα από στενά καλντερίμια, σουκ, χαμάμ, τεμένη και μεντρεσέδες, που δύσκολα αφήνει ασυγκίνητο τον επισκέπτη.

Συνεχίζουμε για το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του Λιβάνου, τους περίφημους κέδρους, το δέντρο που απεικονίζεται και στην εθνική σημαία της χώρας. Θα ανέβουμε μέχρι το υψόμετρο των 2.000 μέτρων για να δούμε τα υπέροχα αυτά δέντρα, τα δάση των οποίων κάλυπταν κάποτε τεράστιες εκτάσεις στον Λίβανο. Θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα Καντίσα (Qadisha), ή Ιερή Κοιλάδα, ακόμη ένα Μνημείο της UNESCO, με πηγές, καταρράκτες, αρχαία μοναστήρια και ναούς.

Χρόνου επιτρέποντος, θα επισκεφθούμε το Μπατρούν, μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη. Στο μικρό ψαρολίμανο είναι ορατά τα απομεινάρια του αρχαίου λιμανιού των Φοινίκων, του λαού που κάποτε εξουσίαζε τις θάλασσες σε όλη τη Μεσόγειο. Θα δούμε τις δύο εκκλησίες του Αγίου Στεφάνου και του Αγίου Γεωργίου, και στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Βύβλο.

7η ημέρα: Βύβλος – Βηρυτός – πτήση επιστροφής

Αναχώρηση πολύ νωρίς (λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας), οδικώς για τη Βηρυτό και το διεθνές αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 629 € 290 €
Twin Room 629 € 290 €
Triple Room 629 € 290 €
Single Room 879 € 290 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 615 € 290 €
Twin Room 615 € 290 €
Triple Room 615 € 290 €
Single Room 865 € 290 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 615 € 290 €
Twin Room 615 € 290 €
Triple Room 615 € 290 €
Single Room 865 € 290 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 579 € 290 €
Twin Room 579 € 290 €
Triple Room 579 € 290 €
Single Room 829 € 290 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 629 € 290 €
Twin Room 629 € 290 €
Triple Room 629 € 290 €
Single Room 879 € 290 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 719 € 290 €
Twin Room 719 € 290 €
Triple Room 719 € 290 €
Single Room 969 € 290 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 705 € 290 €
Twin Room 705 € 290 €
Triple Room 705 € 290 €
Single Room 955 € 290 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 705 € 290 €
Twin Room 705 € 290 €
Triple Room 705 € 290 €
Single Room 955 € 290 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 669 € 290 €
Twin Room 669 € 290 €
Triple Room 669 € 290 €
Single Room 919 € 290 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 719 € 290 €
Twin Room 719 € 290 €
Triple Room 719 € 290 €
Single Room 969 € 290 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1079 € 0 €
Twin Room 1079 € 0 €
Triple Room 1079 € 0 €
Single Room 1329 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1065 € 0 €
Twin Room 1065 € 0 €
Triple Room 1065 € 0 €
Single Room 1315 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1065 € 0 €
Twin Room 1065 € 0 €
Triple Room 1065 € 0 €
Single Room 1315 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1029 € 0 €
Twin Room 1029 € 0 €
Triple Room 1029 € 0 €
Single Room 1279 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1079 € 0 €
Twin Room 1079 € 0 €
Triple Room 1079 € 0 €
Single Room 1329 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

Α3 936

23.10.2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΤΟΣ

23:55

01:50

Α3 937

29.10.2019

ΒΗΡΥΤΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

Α3 936

25.10.2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΤΟΣ

23:55

01:50

Α3 937

31.10.2019

ΒΗΡΥΤΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

Α3 936

15.11.2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΤΟΣ

23:55

01:50

Α3 937

21.11.2019

ΒΗΡΥΤΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα, στο ξενοδοχείο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Βίζα Λιβάνου: € 20 (πληρώνεται τοπικά)

Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 290

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Για να σας επιτραπεί η είσοδος στον Λίβανο, θα πρέπει στο διαβατήριό σας να μην υπάρχει σφραγίδα από το κράτος του Ισραήλ.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.
 • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
 • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Ένα σπάνιο 7ήμερο πρόγραμμα στη χώρα των κέδρων.  


Περιλαμβάνει:

 • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό και 2 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στην Τύρο, πόλη-μνημείο της UNESCO, και στην ιστορική πόλη της Σιδώνας.
 • Εισόδους στα μουσεία και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός
 • Τοπικό ξεναγό.

Highlights

 • Το ανάκτορο Μπεϊτεντίν, το παλάτι που έχτισε τον 19o αι. ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί.
 • Η παλιά πόλη της Βηρυτού.
 • Η ιστορική πόλη της Τύρου και η γειτονική Σιδώνα.
 • Ο αρχαιολογικός χώρος του Μπααλμπέκ, από τους πιο σημαντικούς της Μέσης Ανατολής.
 • Η αρχαία πόλη της Αντζάρ, το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου χαλιφάτου των Ομεϋαδών.
 • Τα δάση των κέδρων, στον βόρειο Λίβανο.
 • Η απίστευτη θέα από τον λόφο της Χαρίσσα προς τον κόλπο Jounieh.
 • Τα σπήλαια Τζέιτα, με τις πελώριες αίθουσες γεμάτες σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Μόνο στο Versus Travel

 • 3 + 3 διανυκτερεύσεις σε Βηρυτό και Βύβλο
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, με ημιδιατροφή
 • Εκδρομή στις ιστορικές πόλεις Τύρο και Σιδώνα
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και τοπικός ξεναγός

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2019

Αναχωρήσεις

4/10, 23/10, 25/10, 15/11, 29/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Λίβανος | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2019