fb

Μεγάλη Βραζιλία, Πάρκο Lencois - Από τους Αμμόλοφους στον Αμαζόνιο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η μεγάλη Βραζιλία στην πιο προσιτή τιμή που προτάθηκε ποτέ! Από τη βιομηχανική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Σάο Πάολο, στο μεγαλοπρεπές και επιβλητικό τοπίο που σχηματίζουν οι αμέτρητοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού, τους οποίους θα θαυμάσουμε και από την αργεντίνικη και από τη βραζιλιάνικη πλευρά. Συνεχίζουμε με την από το 1960 πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια και τη μητρόπολη του Βραζιλιάνικου Αμαζονίου, το θρυλικό Μανάους. Και από εκεί στους εκπληκτικούς αμμόλοφους του Πάρκου Lencois και το Σάο Λούις. Ακολουθεί το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, η αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας, το Μπέλο Οριζόντε, η πρωτεύουσα της πολιτείας Μίνας Ζεράις και η πανέμορφη αποικιακή πόλη Όουρο Πρέτο. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στην αισθησιακή, αντιφατική και πολύχρωμη πόλη, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, που έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό. Μια δυνατή γεύση Βραζιλίας, με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, σε μια τιμή-έκπληξη!

Η μεγάλη Βραζιλία στην πιο προσιτή τιμή που προτάθηκε ποτέ! Από τη βιομηχανική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Σάο Πάολο, στο μεγαλοπρεπές και επιβλητικό τοπίο που σχηματίζουν οι αμέτρητοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού, τους οποίους θα θαυμάσουμε και από την αργεντίνικη και από τη βραζιλιάνικη πλευρά. Συνεχίζουμε με την από το 1960 πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια και τη μητρόπολη του Βραζιλιάνικου Αμαζονίου, το θρυλικό Μανάους. Και από εκεί στους εκπληκτικούς αμμόλοφους του Πάρκου Lencois και το Σάο Λούις. Ακολουθεί το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, η αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας, το Μπέλο Οριζόντε, η πρωτεύουσα της πολιτείας Μίνας Ζεράις και η πανέμορφη αποικιακή πόλη Όουρο Πρέτο. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στην αισθησιακή, αντιφατική και πολύχρωμη πόλη, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, που έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό. Μια δυνατή γεύση Βραζιλίας, με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, σε μια τιμή-έκπληξη!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πλήρες οδοιπορικό σε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου, τη Βραζιλία, που ξεκινά από το ξεχωριστό Ρίο ντε Τζανέιρο, συνεχίζει με κατεύθυνση βορειοανατολικά, ανακαλύπτοντας πανέμορφους προορισμούς (Όουρο Πρέτο, Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, Ολίντα, Σάο Λουίς) δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό και φτάνει μέχρι το Μανάους, τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Βραζιλίας, για να καταλήξει στην «άγνωστη» πρωτεύουσα της Βραζιλίας, την Μπραζίλια. Και ολοκληρώνουμε με το μεγαλοπρεπές και επιβλητικό τοπίο που σχηματίζουν οι αμέτρητοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού.

 

Μόνο Στο Versus

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Απολαύστε ένα πλούσιο και ιδιαίτερο πρόγραμμα στη Βραζιλία!

  • Το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι 4* στην Κόπα Καμπάνα – πολύ βασικό για τη διαμονή στο Ρίο!
  • Το ξενοδοχείο στους Καταρράκτες Ιγκουασού είναι 5*.
  • Πραγματοποιούμε ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού και από τις δύο πλευρές (Βραζιλίας και Αργεντινής). Το κόστος των εισόδων και για τις δύο πλευρές, που περιλαμβάνεται στην τιμή συμμετοχής, είναι περίπου $60.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης:

  • Ξενοδοχεία 4* & 5*, Lodge στον Αμαζόνιο, γραφική ποσάδα (παραδοσιακό βραζιλιάνικο ξενοδοχείο) στο Όουρο Πρέτο και στο Πάρκο Λενκόις.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Βραζιλία (πλήρη διατροφή στον Αμαζόνιο).
  • Τους εκπληκτικούς αμμόλοφους στο Πάρκο Lençóis και το Σάο Λουίς (Μνημείο της UNESCO).
  • Τη «Συνάντηση των Νερών», το σημείο δηλαδή όπου τα «μαύρα» νερά του Ρίο Νέγκρο συναντούν τα «λευκά» νερά του Ρίο Σολιμόες.
  • Ξενάγηση στο Ρίο.
  • Ξενάγηση στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα.
  • Ξενάγηση στο εκπληκτικό Όουρο Πρέτο.
  • Ξενάγηση στη Μπραζίλια.
  • Τοπικό ξεναγό.
  • Έλληνα αρχηγό με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικό οδηγό-βιβλίο Versus Travel 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρίο Ντε Τζανέιρο

Πτήση για το Ρίο ντε Τζανέιρο μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη. Η πόλη των καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει «Ποταμός του Ιανουαρίου», προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους «κονκισταδόρες» τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Ξενάγηση, Κορκοβάντο)

Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τρενάκι θα ανεβούμε σήμερα στο Λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο ως την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο Στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον Καθεδρικό Ναό, μια μοναδικού στιλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Ζαχαρόψωμο)

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει «Ζαχαρόψωμο», απ’ όπου θα απολαύσουμε για ακόμα μια φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε τη χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες της πόλης, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο - Όουρο Πρέτο

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Όουρο Πρέτο, την πρώτη από τις πόλεις της Βραζιλίας που περιλήφθηκε στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από τα τέλη του 17ου αιώνα βρέθηκαν στο υπέδαφος της περιοχής τεράστια κοιτάσματα χρυσού, διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων και μεταλλευμάτων. Οι Πορτογάλοι άποικοι ανακάλυψαν τότε τη μυθική χώρα που οι Ινδιάνοι ονόμαζαν «Σαμπαρά Μπουσού» (Ασημένιο βουνό) και οι Ισπανοί «Ελντοράντο» (Χρυσαφένια γη) στην επαρχία που ονομάστηκε Μίνας Ζεράις ντο Όουρο δηλαδή «Γενικά Ορυχεία Χρυσού». Όπως ακριβώς θα συνέβαινε αργότερα με τον «πυρετό του χρυσού» στην Άγρια Δύση, έτσι και αυτή n περιοχή κατακλύστηκε από έναν τεράστιο αριθμό τυχοδιωκτών που ξεκινούσαν από το Ρίο για να ακολουθήσουν το «Δρόμο των Ορυχείων». Το πολύτιμο μέταλλο, ανάλογα με την περιοχή εξόρυξης, βρισκόταν σε μια μεγάλη ποικιλία κοιτασμάτων που το χρώμα τους κυμαινόταν από λαμπερό κίτρινο μέχρι γκρίζο ή μαύρο. Η τελευταία μορφή ονομαζόταν Οuro preto (Μαύρος χρυσός) και είχε μια μέση καθαρότητα 21,5 έως 22,5 καρατίων. Μέσα σε λίγα χρόνια το θαύμα είχε συντελεστεί: σε μια ορεινή και άγονη περιοχή, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια περίπου 20 λαμπρές πόλεις, οι λαμπρότερες του τότε Νέου Κόσμου και ένας πολιτισμός που άνθησε κάτω από τον τροπικό ήλιο αφήνοντας ένα πολύτιμο κληροδότημα. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές και ταυτόχρονα πιο παλιά είναι n Villa Rica do Ouro Preto («Πλούσια πόλη του μαύρου χρυσού») ή όπως ονομάζεται σήμερα για συντομία Όουρο Πρέτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Όουρο Πρέτο (Ξενάγηση)

Η πόλη ιδρύθηκε το 1698 ως καταυλισμός χρυσωρύχων με καλύβες και παράγκες και το 1711 πήρε το όνομα Βίλα Ρίκα ντε Ούρου Πρέτου. Στα μέσα του 18ου αιώνα ζούσαν εδώ 110.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι σκλάβοι. Η παλιά πρωτεύουσα της πολιτείας Μίνας Ζεράις διατηρείται εντυπωσιακά και επιδεικνύει μια εκπληκτική αυθεντικότητα. Οι δρόμοι της πόλης είναι όλοι καλοστρωμένα καλντερίμια και ανεβοκατεβαίνουν τους πολυάριθμους λόφους των συνοικιών, που εστεμμένοι με θαυμάσιες εκκλησίες, στολίζουν την πόλη με μερικά από τα ωραιότερα δείγματα πορτογαλικού μπαρόκ: καμπαναριά από πελεκητή πέτρα, ανάγλυφες προσόψεις με πλήθος αγγέλων και αγίων, με κιονόκρανα, θυρεούς, ρόδακες, κοχύλια, γιρλάντες από λουλούδια. Ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Τιραντέντες, το Παλάσιο ντος Γκοβερναντόρες, την επιβλητική εκκλησία ντε Νόσσα Σενιόρα ντο Κάρμο, το παλιό Δημαρχείο με το Μουζέου ντα Ινκονφιντένσια που παρακολουθεί τη ζωή της αποικίας τον Αιώνα του Χρυσού, το Δημοτικό Θέατρο, που θεωρείται το αρχαιότερο ενεργό θέατρο - όπερα της ηπείρου, την Εκκλησία ντε Νόσσα Σενιόρα ντο Πιλάρ, από τις πιο πλούσια διακοσμημένες εκκλησίες της Βραζιλίας και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Όουρο Πρέτο – Μπέλο Οριζόντε – Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις, το Μπέλο Οριζόντε, απ’ όπου θα πετάξουμε για το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, την αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας. Η Μπαΐα, «η Γη της Ευτυχίας», είναι η πιο ιστορική πολιτεία της Βραζιλίας, το λίκνο της Βραζιλίας, όχι μόνο γιατί από εδώ ξεκίνησε η ανακάλυψη της χώρας το 1501, αλλά και γιατί οι κάτοικοί της αποτελούν ένα κράμα ποικίλων πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνικών προελεύσεων. Είναι ένας λαός που έχει μάθει να εναρμονίζει τις διαφορετικότητες, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό, τη θρησκευτική πίστη με τα λαϊκά φεστιβάλ. Στην Μπαΐα η θρησκευτική λατρεία δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά τρόπος ζωής. Όλα τα φεστιβάλ έχουν θρησκευτική ρίζα. Αλλά το για ποια θρησκεία πρόκειται -την Καθολική ή την Αφρικανική- έχει προ πολλού χάσει τη σημασία του. Όλες οι παραδόσεις έχουν ανακατευτεί και δίνουν πλέον αυτό το άρωμα του μυστικισμού. Το Σαλβαντόρ ντε Μπαΐα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας και παρέμεινε η πιο σημαντική πόλη της για τους τρεις επόμενους αιώνες - μέχρι το 1763, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι μια συναρπαστική πόλη, που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά σε ένα μοναδικό, δυναμικό, σύγχρονο πολιτισμό που αντανακλάται στη μουσική, στο χορό, στις καλές τέχνες, αλλά και στον τρόπο ζωής. Ο πλούτος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς μαρτυρά το μεγαλείο του παρελθόντος.

Τα αποικιακά της κτίρια αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων πολλών πλούσια διακοσμημένων εκκλησιών, μια για κάθε ημέρα του έτους σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, που κάθε μια έχει τον άγιό της και κάθε άγιος ένα φεστιβάλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση με μουσική και χορούς από τη Μπαΐα στο Θέατρο Μιγκέλ Σαντάνα στο Πελοουρίνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Σαλβαδόρ Ντε Μπαΐα (Ξενάγηση)

Εντύπωση προκαλεί n χωροταξική διάρθρωση του Σαλβαδόρ, το οποίο χωρίζεται στη Cidade Alta (την Άνω πόλη) και τη Cidade Baixa (την Κάτω πόλη), υποδηλώνοντας την αποικιακή τάξη πραγμάτων που ίσχυε στο παρελθόν. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με τελεφερίκ, με ένα μεγάλο ασανσέρ (ασανσέρ Lacerda) που ανεβοκατεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 72 μέτρων και με μερικούς πολύ απότομους δρόμους (ladeiras). Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από την παραλιακή συνοικία Μπάρα με το φάρο στην είσοδο του Κόλπου ντε Τόντος ος Σάντος (Αγίων Πάντων). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό τμήμα του Σαλβαδόρ με τις αποικιακές του γειτονιές γεμάτες εκκλησίες και σπίτια του 17ου αιώνα. Το Πελοουρίνιο (Πελό), με το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο συγκρότημα αποικιακής αρχιτεκτονικής του Νέου Κόσμου, χαρακτηρίστηκε το 1985 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Είναι μια τουριστική Μέκκα, με λιθόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα σπίτια, εστιατόρια, bars, galleries τέχνης και boutiques. Θα δούμε, μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Μέγαρο των κυβερνητών του Ρίου Μπράνκου, τον Καθεδρικό Ναό που θεωρείται η ομορφότερη εκκλησία της πόλης, το σιντριβάνι της Θεάς της Αφθονίας, την Εκκλησία και το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, το ασανσέρ Λασέρντα -σύμβολο της ιδιαίτερης γεωγραφίας του Σαλβαδόρ που συνδέει την Κάτω με την Άνω πόλη- και θα καταλήξουμε στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης χειροτεχνημάτων και σουβενίρ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην Κάτω πόλη, όπου θα δούμε την πιο γνωστή εκκλησία του Σαλβαδόρ και τόπο προσκυνήματος εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, την Ιγκρέζα Μπονφίμ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στο προάστιο Μονσεράτ, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια Τελετή Καντομπλέ, μια «δαιμονική» λατρεία που έχει τις ρίζες της στην Ακτή των Σκλάβων της Αφρικής, σε ένα «καθαγιασμένο» κτίσμα στις παρυφές της πόλης, το Τερέιρο*. Διανυκτέρευση.

(*σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση της τελετής, θα μεταφερθούμε στο χώρο που πραγματοποιείται όπου ο αρχηγός, με τη βοήθεια του τοπικού ξεναγού, θα μας εξηγήσει την ιστορία, το διαδικαστικό και όλες τις λεπτομέρειες της τελετής).

8η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα – Ρεσίφε/Ολίντα

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, το Ρεσίφε. . Η πόλη ιδρύθηκε το 1548 γύρω από το φυσικό λιμάνι που σχηματίζει το φράγμα των υφάλων (αρεσίφες) και είναι έργο των Φλαμανδών, που συνέβαλαν σημαντικά στην κατασκευή γεφυρών, αλλά και των Πορτογάλων, η παρουσία των οποίων γίνεται αισθητή στην αρχιτεκτονική των εκκλησιών, των οχυρών και των παλιών κτιρίων. Το 17ο αιώνα ήταν το λιμάνι απ’ όπου γίνονταν οι εξαγωγές του ζαχαροκάλαμου από τις πλούσιες φυτείες της γειτονικής Ολίντα. Την εποχή εκείνη οι δύο πόλεις ήταν η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Βραζιλίας. Σήμερα το Ρεσίφε είναι μια όμορφη και σύγχρονη μητρόπολη με έντονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το Ρεσίφε Αντίκο, την παλαιότερη συνοικία της πόλης, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, αποκτώντας έντονη πολιτιστική και νυχτερινή ζωή. Στους δρόμους και στις αποβάθρες της παρατάσσονται αποικιακά κτίρια και ιστορικά μνημεία. Θα δούμε επίσης την Πλατεία της Δημοκρατίας, το Παλάσιο Κάμπο ντε λας Πρινσέσας, το Θέατρο Σάντα Ιζαμπέλ, τα Δικαστήρια και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ολίντα, μία από τις ομορφότερες αποικιακές πόλεις και συνάμα μια καλοδιατηρημένη, μποέμικη καλλιτεχνούπολη. Η ιστορική συνοικία της συνθέτει ένα αμφιθεατρικό πολύχρωμο σκηνικό, με αναπαλαιωμένα αποικιακά κτίρια σε όλους τους χρωματισμούς, πλακόστρωτους δρόμους, μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια, δέντρα jacaradas και πανύψηλους κοκοφοίνικες. Για το πλούσιο και αρμονικό αρχιτεκτονικό της σύνολο, η Ολίντα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Ρεσίφε - Σάο Λούις

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σάο Λούις, ένα εκπληκτικό θέρετρο της Βραζιλίας στα βορειοανατολικά της χώρας. Αποικία Γάλλων και Πορτογάλων φυλάσσεται ως θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αφού στην πόλη βρίσκονται πάνω από 1.000 αποικιακά κτίρια. Το ζεστό του κλίμα σε όλη τη διάρκεια του έτους και οι υπέροχες παραλίες του το καθιστούν ιδανικό προορισμό. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάσιο Ντος Λεόες, τον Καθεδρικό Ναό Ντα Σε και την ιστορική συνοικία. Διανυκτέρευση στο Σάο Λούις.

 

10η ημέρα: Σάο Λούις - Πάρκο Λενκόις (Αμμόλοφοι)

Μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα θαύματα της φύσης μάς περιμένει σήμερα. Ένα θέαμα που δύσκολα αντικρίζουμε και που μόνο αυτή η γωνιά του πλανήτη μπορεί να προσφέρει. Το τοπίο μοιάζει με έρημο από κατάλευκη άμμο, με αμμόλοφους που φτάνουν τα 40 μέτρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αμμόλοφοι αυτοί διακόπτονται από πράσινες και μπλε λιμνούλες δημιουργώντας ένα κορυφαίο θέαμα. Οι λιμνούλες είναι αποτέλεσμα των βροχών στην περιοχή και αποτελούν το τέλειο μέρος για ένα απολαυστικό μπάνιο. Ποταμάκια συμπληρώνουν την πανέμορφη εικόνα αυτής της τροπικής όασης. Η επαφή με τη φύση είναι παρούσα όλες τις στιγμές σε έναν τέτοιον παράδεισο. Άλλωστε το ταξίδι αυτό έχει σκοπό κάθε μέρα να είναι και μια αξέχαστη εμπειρία, μια εικόνα από έναν άλλον πλανήτη. Μπορείτε να περπατήσετε στους αμμόλοφους, να απολαύσετε πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, αλλά και να κάνετε βαρκάδα στον ποταμό. Το τοπίο είναι μοναδικό και η επαφή με το ντόπιο πληθυσμό στις απομακρυσμένες συνοικίες θα είναι μια επίσης μοναδική εμπειρία. Διανυκτέρευση στην περιοχή του πάρκου.

 

11η ημέρα: Πάρκο Λενκόις - Σάο Λούις

Πρωινή βαρκάδα στον ποταμό και στη συνέχεια μεταφορά στο Σάο Λουίς. Άφιξη και διανυκτέρευση.

 

 

12η ημέρα: Σάο Λούις - Μανάους

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μητρόπολη του Βραζιλιάνικου Αμαζονίου, το θρυλικό Μανάους. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

13η ημέρα: Μανάους (Αμαζόνιος)

Αναχώρηση για τη Ζούγκλα του Αμαζονίου. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτά που θα δείτε και θα ζήσετε, καθώς θα περιηγηθείτε με τα πόδια αλλά και με πλοιάριο στη ζούγκλα και στα απόκρυφα σημεία του Αμαζονίου με την οργιώδη βλάστηση. Προσπαθήστε να βιώσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία με όλες σας τις αισθήσεις και όχι απλώς να την καταγράψετε. Αφεθείτε στη μαγεία του δάσους, αφουγκραστείτε τους ήχους της ζούγκλας και απολαύστε στιγμές μοναδικές που θα αιχμαλωτίσουν για πάντα τη μνήμη σας. Διαμονή σε lodge στη ζούγκλα.

14η ημέρα: Μανάους (Αμαζόνιος)

Ένα πολύ πρωινό ξύπνημα θα μας φέρει στη ζούγκλα για να δούμε την ανατολή του ήλιου όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ, υπό τους ήχους της ζούγκλας του Αμαζονίου. Επιστροφή στο lodge για πρωινό. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε με τα πόδια και με πλοιάριο στη ζούγκλα και στα απόκρυφα σημεία του Αμαζονίου. Ο έμπειρος ξεναγός μας θα μας δείξει από κοντά τα πολύχρωμα φυτά και λουλούδια της Αμαζονίας, καθώς και τους θάμνους με τις θαυμαστές ιατρικές τους ιδιότητες. Το μόνο που διαταράσσει την ησυχία της ζούγκλας είναι τα κρωξίματα των λογής λογής εξωτικών πουλιών. Και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε ακόμα και δελφίνια του ποταμού καθώς θα διαπλέουμε τα μικρά κανάλια και τα υδάτινα μονοπάτια στα οποία τα μεγάλα πλοία δεν έχουν πρόσβαση.  Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επισκεφτούμε επίσης κοινότητες Ινδιάνων που ζουν στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στον Αμαζόνιο θα δούμε το Enconuo das Aguas, τη «Συνάντηση των Νερών», το σημείο δηλαδή όπου τα «μαύρα» νερά του Rio Negro συναντούν τα «λευκά» νερά του Rio Solimoes. Οι «όροι» αυτοί είναι στην ουσία ευφημισμοί, αφού τα νερά έχουν απλώς διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ. Παρ’ όλα αυτά είναι ενδεικτικοί των διαφορών και κυρίως της προέλευσης των ποταμών. Τα ποτάμια με «λευκό» νερό, όπως ο Rio Solimoes είναι γεμάτα από ιζήματα που προέρχονται από τη γεωλογικά νεαρή οροσειρά των Άνδεων. Τα «μαύρα» νερά του Rio Negro και άλλων ποταμών προέρχονται από τα δάση των πεδιάδων της Βόρειας Αμαζονίας, τα οποία έχουν αμμώδες έδαφος. Ρέουν πιο αργά και είναι πιο ζεστά από τον Rio Solimoes. Τα φυτά που σαπίζουν μέσα στο νερό τούς δίνουν αυτό το σκούρο χρώμα και τα κάνουν πιο όξινα. Το εντυπωσιακό φαινόμενο εδώ είναι ότι τα νερά των δύο αυτών ποταμών κυλούν παράλληλα για αρκετά χιλιόμετρα χωρίς να ανακατεύονται. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

 

15η ημέρα: Μανάους - Μπραζίλια

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπραζίλια, την από το 1960 πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Μπραζίλια (ξενάγηση) – Καταρράκτες Ιγκουασού

Πρωινή ξενάγηση στην Μπραζίλια, όπου θα δούμε κτίρια-ορόσημα για τη μοντέρνα  αρχιτεκτονική, όπως η Μητρόπολη, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κατόπιν, μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ιγκουασού, στα σύνορα Βραζιλίας - Αργεντινής - Παραγουάης. Από όλα τα φυσικά θαύματα της Νότιας Αμερικής, οι γιγαντιαίοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Εδώ η φύση κάνει επίδειξη του μεγαλείου και της δύναμής της. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα αμέτρητα ουράνια τόξα, τα γαλάζια σύννεφα και τα χιλιάδες παιχνιδίσματα που κάνει το νερό καθώς πέφτει μπροστά στα έκθαμβα μάτια του! Το παραδεισένιο περιβάλλον, που το διασχίζουν ορμητικά νερά, πυκνές ζούγκλες, άγρια ζώα, πουλιά με πολύχρωμα φτερά, αποτελεί πρόκληση για ατελείωτες φωτογραφικές λήψεις. Αφιερώνουμε δύο ημέρες για να επισκεφτούμε τους μοναδικούς αυτούς Καταρράκτες του Ιγκουασού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού (Ξενάγηση από την πλευρά της Βραζιλίας)

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στους καταρράκτες από τη βραζιλιάνικη πλευρά σ’ αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται καταρράκτες Ιγκουασού. Διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού (Ξενάγηση στην πλευρά της Αργεντινής) – Σάο Πάολο (πτήση)

Το Versus Travel περιλαμβάνει ξενάγηση και από τις δύο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας. Θα περπατήσουμε σε γέφυρες πάνω από τα ορμητικά νερά, θα ακολουθήσουμε μονοπάτια μέσα στην πυκνή βλάστηση, θα συναντήσουμε σπάνια ζώα και θα μαγευτούμε από την ιστορία του «Λαρυγγιού του διαβόλου» και της Ναϊπού.
Πτήση από τους καταρράκτες για το Σάο Πάολο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

19η ημέρα: Σάο Πάολο (Ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Πρωινή ξενάγηση στο Σάο Πάολο και περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα. Στη συνέχεια, μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την Αθήνα

20η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*, 5*  (στο Όουρο Πρέτο και στο Πάρκο Λενκόις διαμονή σε γραφικές ποσάδες).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πλήρης διατροφή στον Αμαζόνιο).
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  900 €

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Απολαύστε ένα πλούσιο και ιδιαίτερο πρόγραμμα στη Βραζιλία!

  • Το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι 4* στην Κόπα Καμπάνα – πολύ βασικό για τη διαμονή στο Ρίο!
  • Το ξενοδοχείο στους Καταρράκτες Ιγκουασού είναι 5*.
  • Πραγματοποιούμε ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού και από τις δύο πλευρές (Βραζιλίας και Αργεντινής). Το κόστος των εισόδων και για τις δύο πλευρές, που περιλαμβάνεται στην τιμή συμμετοχής, είναι περίπου $60.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης:

  • Ξενοδοχεία 4* & 5*, Lodge στον Αμαζόνιο, γραφική ποσάδα (παραδοσιακό βραζιλιάνικο ξενοδοχείο) στο Όουρο Πρέτο και στο Πάρκο Λενκόις.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Βραζιλία (πλήρη διατροφή στον Αμαζόνιο).
  • Τους εκπληκτικούς αμμόλοφους στο Πάρκο Lençóis και το Σάο Λουίς (Μνημείο της UNESCO).
  • Τη «Συνάντηση των Νερών», το σημείο δηλαδή όπου τα «μαύρα» νερά του Ρίο Νέγκρο συναντούν τα «λευκά» νερά του Ρίο Σολιμόες.
  • Ξενάγηση στο Ρίο.
  • Ξενάγηση στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα.
  • Ξενάγηση στο εκπληκτικό Όουρο Πρέτο.
  • Ξενάγηση στη Μπραζίλια.
  • Τοπικό ξεναγό.
  • Έλληνα αρχηγό με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικό οδηγό-βιβλίο Versus Travel 

 

Highlights

  • Ανεβείτε στο λόφο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή -το σύμβολο του Ρίο- και απολαύστε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει.
  • Περπατήστε στα καλντερίμια της πανέμορφης αποικιακής πόλης Όουρο Πρέτο.
  • Εξερευνήστε το Σαλβαντόρ ντε Μπαΐα, μια συναρπαστική πόλη που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά με μοναδικό τρόπο.
  • Εξορμήστε με τα πόδια και με πλοιάριο στα απόκρυφα σημεία του Αμαζονίου με την οργιώδη βλάστηση.
  • Δείτε το μοναδικό φαινόμενο της «Συνάντησης των Νερών» του Rio Negro και του Rio Solimoes.
  • Επισκεφτείτε την από το 1960 πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπραζίλια, μία σύγχρονη ουτοπία.
  • Θαυμάστε το μεγαλοπρεπές θέαμα των Καταρρακτών του Ιγκουασού και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι 4* στην Κοπακαμπάνα πολύ βασικό για τη διαμονή σας στο Ρίο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρης διατροφή στον Αμαζόνιο.
  • Ξενάγηση στους καταρράκτες Ιγκουασού και από τις δύο πλευρές, και από τη βραζιλιάνικη και από την αργεντίνικη 

Χάρτης Ταξιδιού Μεγάλη Βραζιλία, Πάρκο Lencois - Από τους Αμμόλοφους στον Αμαζόνιο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info